Sürükleyici Aksiyon Filmleri 2024 - En Tehlikeli 44 Film

Sinema dünyasına damga vuran en yeni ve sürükleyici aksiyon filmlerini derledik. Listemizde gerilim ve macera dolu en iyi aksiyonlu filmler yer alıyor.
Sürükleyici Aksiyon Filmleri 2024 - En Tehlikeli 44 Film

En İyi Ödüllü Aksiyon Filmleri

Aksiyon, macera, gerilim ve heyecan dolu dünyanın en iyi aksiyon filmleri listesiyle karşınızdayız. Bu içeriğimizde yeni çıkan ve en çok izlenen aksiyon filmi önerileri yer alıyor. Ayrıca son çıkan aksiyon filmleri ve en iyi netflix aksiyon filmleri de listemizde yer alıyor.

İşte son yılların en iyi aksiyon gerilim filmi tavsiyeleri;

1. John Wick 4

aksiyon filmleri

Sinema dünyasının en ikonik aksiyon kahramanlarından biri olan John Wick, serüvenine dördüncü filmiyle devam ediyor. John Wick 4, heyecan dolu sahneleri, etkileyici dövüşleri ve derin hikayesiyle izleyicilere aksiyon dolu bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Serinin önceki filmlerinde izlediğimiz John Wick (Keanu Reeves), eski bir suikastçıdır ve emekli olma hayaliyle sakin bir hayata adım atmıştır. Ancak, John Wick'in geçmişi onu peşini bırakmaz ve intikam ateşiyle tekrar alevlenir. John Wick, kaybettiği sevdiklerini geri getirmek ve düşmanlarına karşı adaleti sağlamak için karanlık dünyasına geri döner.

TürAksiyonGerilim
IMDb8
Gösterim
Tarihi
2023
YönetmenChad
Stahelski
OyuncularKeanu
Reeves
Donnie
Yen
Scott
Adkins

2. Kahramanın Dönüşü

Aksiyon Filmleri
13 yaşındaki Sam, 20 yıl önce yaşanan epik bir savaşta öldüğüne inanılan Samaritan ile komşudur. Sessizliğin hüküm sürdüğü komşusu Bay Smith’in Samaritan olduğuna inanan Sam, şehirde suçların oranının artmasından dolayı Samaritan’ın yeniden uyanması ve tüm suçlar ile savaşması gerekmektedir.

TürAksiyonFantastikDram
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJulius
Avery
OyuncularSylvester
Stallone
Javon
Wanna Walton
Pilou
Asbaek

3. Kayıp Şehir

Aksiyon Filmleri
Loretta, aşk-macera türünün en zeki yazarıdır. Alan ile birlikte yeni kitabının turnesine çıktığında, bir milyarder tarafından maalesef ki kaçırılır. Kendi kitabında yazan kayıp hazineyi bulmak üzerine kaçırılan Loretta, hiç bilmedikleri bir şehre doğru maceraya çıkarlar. Loretta bir yandan normal hayatına dönmek için mücadele etmesi gerekirken bir yandan da onu kaçıran milyarderin istediği kayıp hazineyi bulmalıdır.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAaron
Nee
Adam
Nee
OyuncularSandra
Bullock
Channing
Tatum
Daniel
Radcliffe

4. Ambulans

Aksiyon Filmleri
Eski bir asker olan Will, hasta olan karısının ameliyatı için yüklü bir miktarda paraya ihtiyaç duymaktadır. Azılı bir suçlu olan Danny’den yardım isteyen Will için büyük bir teklif belirir. İkisi beraber büyük bir soygunu yaptıkları zaman o yüklü para Will’in eline geçecektir ve Will bunu istemeyerek kabul eder. Soygun sırasında planlar istenildiği gibi gitmezken Will’in hayatı tamamen alt üst olur.

TürAksiyonSuçDram
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMichael
Bay
OyuncularJake
Gyllenhaal
Yahya
Abdul-Mateen II
Eiza
Gonzalez

5. Morbius

Aksiyon Filmleri
Dr. Morbius, nadir görülen bir kan hastalığını deneysel yöntemlerle tedavi etmeye çalışır. Özellikle vampir yarasalar ile tedavi etmeye çalışırken beklenmedik bir sonuç ile karşı karşıya kalması gerekir. Deneysel tedavi süresi boyunca kendisini bilmediği bir şekilde vampire dönüştüren Morbius; hayatını zor durumlarla mücadele etmeye adamaya başlar.

TürAksiyonMaceraKorku
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDaniel
Espinosa
OyuncularJared
Leto
Matt
Smith
Adria
Arjona

6. Kod 355

Aksiyon Filmleri
Gizemli bir silah paralı askerlerin eline geçer ve bu durumda CIA ajanı Macon, eski rakibi ile güçlerini birleştirmesi gerekmektedir. Ancak tüm dünya üzerine sürüklenen kaosların yanında ölümcül silahların peşine düşen yalnızca bu ekip edildi. Gizemli bir kadında bu silahın peşindedir ve bu arama macerasını kimin başaracağı muammadır?

TürAksiyonGerilim
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSimon
Kinberg
OyuncularJessica
Chastain
Penelope
Cruz
Bingbing
Fan

7. Centauro

Aksiyon Filmleri
Güçlü duygulara hızlı bağımlı olan Rafa, oğlunun annesinin uyuşturucu tacirine borçlu olduğunu keşfeder. Ailesini bu tacirlerden korumak için elinden geleni yaparken, koşu yeteneğini suç örgütüne vermeyi kabul eder. Gündüzleri pistte yarışçı olurken geceleri suç çetelerine çalışan Rafa’nın hayatı her geçen gün değişmektedir.

TürAksiyonMaceraSuç
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDaniel
Calparsoro
OyuncularAlex
Monner
Begona
Vargas
Edgar
Vittorino

8. Kara Yengeç

Aksiyon Filmleri
Kıyamet sonrasında dünyayı uzun süren ve hiç geçmeyecekmiş gibi görünen kış mevsimi kaplar. Bu dönemde insanlar yaşam mücadelesi verip soğuktan donmamak üzere çaba harcarken; 6 asker, savaşı sona erdirebilecek bir göreve gönderilir. Buz tutmuş denizin ötesine geçip büyük bir teslimat yapması gereken 6 asker için her şey kolay olmayacaktır.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAdam
Berg
OyuncularNoomi
Rapace
Jakob
Oftebro
Dar
Salim

9. Blasted

Aksiyon Filmleri
Bekarlığa veda partisi hem kızlar hem de erkekler için büyük bir öneme sahiptir. Öyle ki filmimizdeki bekarlığa veda partisi normal bir arkadaş grubundan değil bir uzaylı istilasından kaynaklı olarak mahvolur. İki çocukluk arkadaşı bir araya gelerek bu mahvolan gecenin sorumlularını cezalandırmak üzere harekete geçerler.

TürAksiyonKomediBilim Kurgu
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMartin
Sofiedal
OyuncularAxel
Boyum
Fredrik
Skogsrud
Ingrid
Bolso Berdal

10. Fast & Feel Love

Aksiyon Filmleri
Sporun her dalında şampiyonluklar barındıran bir genç, günün birinde kız arkadaşı tarafından terk edilmesi üzerine yıkılır. Hayatını normal haline sokmak için elinden geleni yaparken, yalnız yaşamanın ne demek olduğunu anlamalı ve kendisine de bakmaya başlamalıdır. Aynı zamanda temel yetişkinlik becerilerini öğrenerek şampiyonluklarını da elinde tutması gerekmektedir.

TürAksiyonKomediDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNawapol
Thamrongrattanarit
OyuncularNat
Kitcharit
Urassaya
Sperbund
Anusara
Korsamphan

11. The Northman (Kuzeyli)

Aksiyon Filmleri

Geçmiş yüzyıllarda yaşanan bir hikayenin anlatıldığı  aksiyon dolu bu filmde bir Biking Prensinin intikam çabalarını izliyoruz. Küçük yaşta tahta çıkmak üzere olan Amleth amcası tarafından babasının öldürülmesi ile kendi topraklarından kaçmak zorunda kalır. Tahtı ele geçiren amcası Amleth hakkında ölüm kararı vermiştir. Amleth ise güç toplayıp yetişkin biri olana kadar bekler. Birgün Amleth'in karşısına çıkan keşiş ona intikam sözünü hatırlatır.  

TürAksiyonTarihiGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRobert
Eggers
OyuncularAlexander
Skarsgård
Claes
Bang
Nicole
Kidman

12. Uncharted

Aksiyon Filmleri

2022'nin ilk aksiyon filmlerinden biri olan Uncharted'da iki maceraperest hazine avcısının hikayesi anlatılıyor. El Dorado ismindeki eski bir yerleşim yerini arayan Nathan Drake ve ortağı Victor Sullivan'ın karşılarındadüşmandan beter biri vardır. Aynı hazine için yarışan bu iki grup tuzakların engellemelerin ve daha birçok macera dolu olayın içerisinden geçeceklerdir.

TürAksiyonMacera
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRuben
Fleischer
OyuncularTom
Holland
Mark
Wahlberg
Sophia
Ali

13. Wrath of Man

Aksiyon Filmleri

Aksiyon filmlerinin vazgeçilmez aktörü Jason Statham'ın başrolünde yer aldığı bu film heyecan dolu sahneleri ile dikkat çekiyor. Filmde hırsızlar tarafından öldürülen oğlunun intikamını almaya çalışan bir babanın hikayesi anlatılıyor. İlk olarak bir banka para aracına işe giren H hırsızların bağlantılarını çözerek tetiği çekeni bulmaya çalışır. Sonrasında ise artık intikam vakti gelmiştir.  

TürAksiyonGerilim
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularJason
Statham
Holt
McCallany
Josh
Hartnett

14. Nobody

Aksiyon Filmleri

Gerilim dolu bir hikaye ile başlayan ve devamında aksiyon dolu olayların yaşandığı bu filmde iyi bir aile babası olan Hutch'u izliyoruz. Bir gece evlerine giren hırsızlara hiç tepki vermeden gitmelerini sağlayan Hutch karısının ve çocuğunun gözünden düşmüştür. Bu durumu kabullenemeyen Hutch geçmişten gelen bastırılmış duygularını daha fazla saklayamaz ve suç dolu bir dünyaya adım atar.

TürAksiyon
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenIlya
Naishuller
OyuncularBob
Odenkirk
Aleksey
Serebr
-yakov
Connie
Nielsen

15. Godzilla vs Kong

Aksiyon Filmleri

Bilimkurgu ve aksiyonu birarada sunan bu eşsiz yapımda canavarlar dünyasının iki büyük mutantı karşı karşıya geliyor. Uzun yıllardır sessiz kalan Godzilla bir anda saldırılarını arttırır. Devlet ise onu durdurmak için Kong'u kullanmaya kararlıdır. İki dev birbirleri ile kapışırken gerçek düşman ortaya çıkarak dünyayı bir yok oluşa doğru götürecektir.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAdam
Wingard
OyuncularAlexander
Skarsgård
Millie
Bobby
Brown
Rebecca
Hall

16. Red Notice (Kırmızı Bülten)

Aksiyon Filmleri

Red Notice filminde dünyanın en çok aranan sanat hırsızı ile dünyanın en iyi sanat hırsızının mücadelesini izliyoruz. Bu arada her ikisinin de peşinde olan polis memuru John Hartley'i de unutmayalım. Eşsiz bir tarihi eserin peşine düşen The Bishop'u yakalamak FBI için önemli ve zorlu bir görevdir. Görevi devralan John Hartley ise kendisine yardımcı olması amacıyla Nolan Booth'u yanına çeker. İkili hiçbir yerde iz bırakmayan the Bishop'un peşine düşerler.

TürAksiyonMaceraPolisiye
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRawson
Marshall
Thurber
OyuncularDwayne
Johnson
Ryan
Reynolds
Gal
Gadot

17. The Tomorrow War (Yarının Savaşı)

Aksiyon Filmleri

Distopik bir geleceği konu edinen bu filmde uzaylıların istilasına uğrayan dünya yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Dünyayı kurtarmak için harekete geçen bilim insanları geçmişe dönmenin bir yolunu bulurlar. Onlara göre kurtuluşun tek yolu geçmişe dönerek devlet büyüklerinden gelecekte savaşmak için asker istemektir.

TürAksiyonGerilimBilim Kurgu
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChris
McKay
OyuncularChris
Pratt
Yvonne
Strahovski
J.K.
Simmons

18. Army of Thieves (Hırsızlar Ordusu)

Aksiyon Filmleri

Netflix yapımı Ölüler Ordusu filminin öncesini anlatan Hırsızlar Ordusu filminde yine imkansız bir soygun görevi konu ediliyor. Sıradan bir kasabada banka memuru olan Lutwig Dieter gizemli bir kadın tarafından suçluların yer aldığı bir çeteye davet edilir. Lutwig'in görevi daha önce kimsenin açamadığı sağlam bir kasanın şifresini çözmektir.

TürAksiyonKomediZombi
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRuben
Fleischer
OyuncularMatthias
Schwe
-ighöfer
Nathalie
Emmanuel
Ruby
O. Fee

19. Tenet

Aksiyon Filmleri

2022 aksiyon filmleri öneri listesinde başı çeken Tenet filminde gelecek zamana dair distopik bir hikaye işleniyor. Başarılı bir ajanın yeni görevi dünyayı kurtarmaktır fakat bu kez görev gerçek zamanın ötesindedir ve ajanımız dünya için savaşmak zorunda kalır. Film ajanın başından geçenleri anlatmaktadır.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularJohn
David
Washington
Robert
Pattinson
Elizabeth
Debicki

20. Wonder Woman 1984

Aksiyon Filmleri

Yeni çıkan aksiyon filmleri arasında yer alan bu yapım DC Sinematik Evreni’nin karakterlerinden bir tanesi olan Wonder Woman’ın kendi üzerine kurulu filmlerden bir tanesidir. Film 1980 yıllarında Wonder Woman lakaplı Diana Prince’in düşmanlarıyla savaşmasını anlatmaktadır.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPatty
Jenkins
OyuncularGal
Gadot
Chris
Pine
Kristen
Wiig

21. Captain Marvel

Aksiyon Filmleri

Captain Marvel’ın dünyaya düşüşünü anlatan Marvel filmleri evrenine yeni bir soluk getiriyor. Filmde Captain Marvel olan Carol Danvers, dünyayı gezerken çeşitli şeyler hatırlamaya başlar. Geçmişini keşfeden Carol, kendisini ölümden kurtaran ırkın yanında savaşa girecektir.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAnna
Boden
OyuncularBrie
Larson
Samuel L.
Jackson
Ben
Mendelsohn

22. Extraction

Aksiyon Filmleri

İzlenmesi gereken aksiyon filmleri listesinde birçok yapımı geride bırakmayı başaran Extraction filminde bir paralı askerin yaşadıkları anlatılıyor. Hindistan’da geçen filmde büyük bir suç baronu hapistedir ve oğlu düşmanları tarafından kaçırılmıştır. Çocuğu kurtarmak için paralı asker olarak çalışan Tyler elinden gelenin fazlasını yapmak zorunda kalacaktır. Netflix'in 2020 yılında kullanıcılarına sunduğu bu filmi özellikle evde kaldığınız şu günlerde kesinlikle izleyebilirsiniz.

TürAksiyonGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSam
Hargrave
OyuncularChris
Hems
-worth
Rudhraksh
Jaiswal
Randeep
Hooda

23. The Expendables (Cehennem Melekleri)

Aksiyon Filmleri

Savaş timi olarak karşımıza çıkan The Expendables yani Cehennem melekleri, aksiyon türünde herkesin tanıdığı isimlerin yer aldığı bir yapım. Devletin üst kademesinden gelen bazı emirleri yerine getirme için oluşturulan bu ekipte, her alanda tecrübeli ve uzman eski askerler yer almaktadır. Her anı heyecan ve aksiyon dolu Cehennem Melekleri filminde Sylvester Stallone, Jason Statham, Bruce Wilis, Jet Li ve Arnold Schwarzenegger gibi çok önemli oyuncular rol almaktadır.

TürAksiyonMaceraGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSylvester
Stallone
OyuncularSylvester
Stallone
Jason
Statham
Jet Li

24. The Transporter (Taşıyıcı)

Aksiyon Filmleri

Aksiyon filmi denince Taşıyıcı serisinden bahsetmemek olmaz. Filmde, başarılı bir şoför olan Frank Martin, kendisine verilen kargoyu istenilen noktaya ulaştırma konusunda uzman ve hatta bu işin en iyisi konumundadır. Ona verilen tehlikeli görevlerde ve yasalara aykırı kargolarda soru sormadan sadece taşıma işini başarılı şekilde yaptığı için ünlenmiştir.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenCorey
Yuen
OyuncularJason
Statham
François
Berléand
Shu Qi

25. James Bond

Aksiyon Filmleri

İlk olarak 1962 yılında çekilen Bond filmi, yayınladığı yıllarda büyük beğeni toplamış ve sonrasında seri halinde uzun yıllar çekimlerine devam edilmiş bir seri... Günümüze gelene kadar 6 adet oyuncu Bond karakterine hayat vermiştir. Sırasıyla Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve son olarak Daniel Craig toplamda 24 adet filme imza atmıştır. Tabi Daniel Craig’ in oynadığı Casino Royale, Skyfall ve Spectre gelişen teknoloji ile birlikte görsel efektler açısından en verimli aksiyon sahnelerini barındırmaktadır.

TürAksiyonGerilimMacera
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
1962
YönetmenCary
Joji
Fukunaga
OyuncularDaniel
Craig
Rami
Malek
Léa
Seydoux

26. John Wick

Aksiyon Filmleri

Aksiyon filmleri konusunda sıkıntı çekiyorsanız ve henüz John Wick filmlerini izlemediyseniz, aksiyon filmi önerileri arasında bu filmi tercih edebilirsiniz. John Wick, hayallerindeki kadınla tanıştıktan ve evlendikten sonra kirli işleri bırakmış eski bir kiralık katildir. Eşi, kanserden dolayı hayatını kaybeder. John Wick artık yalnızdır. Eşi, ölmeden önce John Wick'e mektup yazmıştır ve yalnız kalmaması için kendisine bir köpek bırakır. Bir akşam evine gelen saldırganlar, arabasını çalıp köpeğini öldürür. Arabaya saldıran çetenin, eski patronun oğlu olduğunu öğrenen Wick, intikam peşine düşer.

TürAksiyonGerilimSuç
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDavid
Leitch
OyuncularKeanu
Reeves
Michael
Nyqvist
Alfie
Allen

27. War for the Planet of the Apes (Maymunlar Cehennemi; Savaş)

Aksiyon Filmleri

Maymunlar Cehennemi üçlemesinin son filmi… İlk filmi 2011 yılında ikinci filmi ise 2014 yılında vizyona giren sesinin son filminde, insanlık ile maymunlar arasındaki savaş yıkıcı boyutlara ulaşmış her iki taraftan da çok büyük kayıplar verilmiştir. İki ırkın varlığı son savaşa bağlıdır. Maymunların lideri Sezar ile insanların komutanı Albay arasındaki mücadele iki ırkın kaderini belirleyecektir.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMatt
Reeves
OyuncularAndy
Serkis
Woody
Harrelson
Steve
Zahn

28. Mission Impossible (Görevimiz Tehlike)

Aksiyon Filmleri

Görevimiz Tehlike filmleri serisinin 4. filmi olan Mission; Impossible - Ghost Protocol, aksiyon filmleri arasında oldukça başarılı bir yapım. Sizler de aksiyon dolu ve heyecanın hiç bitmediği bir aksiyon film önerisi istiyorsanız, Mission; Impossible - Ghost Protocol filmini kesinlikle izlemelisiniz.

TürAksiyonMaceraGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenBrian De
Palma
OyuncularTom
Cruise
Jean
Reno
Jon
Voight

29. Die Hard (Zor Ölüm)

Aksiyon Filmleri

Dedektif olan John McClane ve onun başından geçen olaylar filmlerin konusunu oluşturur. İlk 1988 yılında yayınlanan film toplamda 5 seriden oluşmaktadır. Son gelen bilgilere göre serinin altıncı filmi de çekilecektir. Serideki beşinci filmiyle beklentileri karşılayamamış olsa da altıncı film konusunda yine iddialı bir yapım ortaya konacağı söylentileri dolaşmaktadır. Devam filmi gelecek olsa da Zor Ölüm Serisi şimdiden aksiyon filmleri arasında adını sağlamlamış ve efsane olmuştur.

TürAksiyonMaceraGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
1988
YönetmenJohn
McTiernan
OyuncularBruce
Willis
Bonnie
Bedelia
Reginald
Veljohnson

30. Baby Driver (Tam Gaz)

Aksiyon Filmleri

Hırsızlık yapan çetelerin soygundan sonra kaçışında kullandığı yetenekli bir sürücü olan Baby, alanında en iyilerden birisidir. En önemli özelliği ise soygundan kaçış sırasında kulaklıkla dinlediği şanslı şarkısıdır. Uzun süredir bu işi yapan Baby, rüyalarına giren kıza rastladığında hayatına yeni bir sayfa açmak istemektedir. Ancak bu o kadar da kolay bir karar olmayacaktır. Kendisini bu işe zorlayan patronu ile tehlikeli şekilde yüzleşmek zorundadır.

TürAksiyonSuçMüzikal
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenEdgar
Wright
OyuncularAnsel
Elgort
Kevin
Spacey
Lily
James

31. Sherlock Holmes

Aksiyon Filmleri

Dedektif filmleri denince akıllara gelen filmlerden bir tanesi olan Sherlock Holmes serisinde başrol Robert Downey JR. ve en yakın dostu Watson ( Jude Law) maceradan maceraya atılmaktadır. Aksiyon macera film önerileri arasında sizlere sunacağımız film serisi olan Sherlock Holmes serisini henüz izlemediyseniz kesinlikle tavsiye ederiz.

TürAksiyonMaceraGizem
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularRobert
Downey Jr.
Jude
Law
Mark
Strong

32. Edge of Tomorrow (Yarının Sınırında)

Aksiyon Filmleri

Aksiyon filmlerinin vazgeçilmez karakterleri arasında yer alan Tom Crouise’nin baş rolünü oynadığı Yarının Sınırında filminde, uzaylılar dünyaya saldırmıştır ve dünyada bu düşmana karşı ordular birleştirilmektedir. Filmde daha önce hiçbir tecrübesi olmayan Bill Cage'in ilk görevi intihardır ve savaşın başında hemen ölür ancak olaylar buradan sonra gelişir. Ölümünden hemen sonra tekrardan dirilen Cage, sürekli bir döngünün içerisinde kalmıştır. Distopik filmler arasında yer alan Edge Of Tomarrow’un kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDoug
Liman
OyuncularTom
Cruise
Emily
Blunt
Bill
Paxton

33. The Martian (Marslı)

Aksiyon Filmleri

2015 yılında vizyona giren ve gelmiş geçmiş en iyi aksiyon filmleri listesinde kendisine yer bulan harika bir uzay filmi… Mars gezegenine gönderilmek için görevlendirilen astronotlardan Mark Watney, şiddetli bir fırtına sonrasında ekibinden ayrı düşer ve öldü sanılarak terk edilir. Oldukça zeki olan Watney, elindeki imkanlarla Mars’ta hayatta kalmayı başarır ama çok fazla vakti yoktur. Dünyaya bir an önce yerini belli eden sinyal mesajı göndermelidir. Orijinal ismiyle Martian, aksiyon film önerileri listesinde sizlere özellikle tavsiye edeceğimiz bir yapım…

TürAksiyonDramBilimkurgu
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRidley
Scott
OyuncularMatt
Damon
Jessica
Chastain
Kristen
Wiig

34. Deadpool

Aksiyon Filmleri

2016 yılında ilk kez izleyiciyle buluşan Deadpool, Marvel Evreni içerisinde yer alan ve diğer Süper kahramanlardan tarzı sebebiyle ayrılan bir karakter… Filmde, kanser olduğu ortaya çıkan Wade Wilson'ın, bilindik yöntemler hayatta kalması mümkün değildir. Weapon X adlı bir program, Wilson’u geçmişinden daha iyi bir hale getireceği vaadinde bulunur. Program sayesinde ortaya oldukça ilginç bir süper kahraman çıkar… Komedi ve aksiyon türünde oldukça başarılı Deadpool, kesinlikle pişman olmayacağınız bir yapım.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTim
Miller
OyuncularRyan
Reynolds
Morena
Baccarin
Ed
Skrein

35. Mad Max: Fury Road (Çılgın Max; Öfkeli Yollar)

Aksiyon Filmleri

Mad Max filmleri serisinin 3. filminden 30 yıl sonra tekrardan sinemaya gelen Mad Max; Fury Road, aksiyon film önerileri arasında sizlere sunduğumuz bir yapımdır. Görsel efektlerin çokça kullanıldığı filmde maceraya ve aksiyona hazır olun.

TürAksiyonMaceraBilimkurgu
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenGeorge
Miller
OyuncularTom
Hardy
Charlize
Theron
Zoë
Kravitz

36. Hacksaw Ridge (Savaş Vadisi)

Aksiyon Filmleri

Yönetmen koltuğunda usta oyuncu Mel Gibson’ın yer aldığı Hacksaw Rigde ( Savaş Vadisi) filmi, İkinci Dünya Savaşı’nda ABD ile Japonya arasındaki savaşta insan öldürmeye karşı çıkan vicdani retçi asker Desmond T. Doss’un sağlıkçı olarak savaş bölgesinde gönderilmesini ele alır.

TürAksiyonMaceraBilimkurgu
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMel
Gibson
OyuncularAndrew
Garfield
Vince
Vaughn
Teresa
Palmer

37. Logan

Aksiyon Filmleri

Hugh Jackman’ın Wolwerine veda ettiği efsanevi bir film… Genel olarak aksiyon ve dram türünü içerisinde barındıran Logan filminde, karakterimizin tek amacı hasta olan Profesör X'i Meksika sınırında saklamaktadır. Ancak bu düşünüldüğü kadar kolay olmayacaktır. Logan’ın geçmişi bir mutantın ortaya çıkması tekrardan gün yüzüne çıkacak ve tehlikeli olayların başlamasına neden olacaktır.

TürAksiyonDramBilimkurgu
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJames
Mangold
OyuncularHugh
Jackman
Patrick
Stewart
Dafne
Keen

38. Kill Bill

Aksiyon Filmleri

Film bu senaryo ile başlar. Başrolünde Uma Thurman’ın rol aldığı Tarantino yönetmenliğindeki film serisi 2 adet filmden oluşur. Her iki film de aşırı kanlı ve şiddet içeren sahneleriyle kimilerini rahatsız etse de Tarantino filmlerini bilen kişiler için bu durum oldukça normaldir. Bolca dövüş ve aksiyon sahnesi bulunan film müziğiyle de bir dönem neredeyse herkesin telefon melodisi olmayı başarmıştır. Aynı zamanda tüm zamanların en iyi intikam filmleri arasında gösterilir.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularUma
Thurman
Sonny
Chiba
Lucy Liu

39. Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter ve Ölüm Yadigarları; Bölüm 2)

Aksiyon Filmleri

Harry Potter serisinin son filmi Ölüm Yadigarları 2’de, iyi ve kötünün mücadelesi büyücülük dünyasında büyük bir savaşa sahne olacaktır. Artık hiçbir yer güvenli değildir. Uzun zaman kötülük abidesi Voldemort ile iyiliğin genç savunucusu Harry Potter savaşın kaderini belirleyecektir.

TürAksiyonFantastikDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenChris
Columbus
OyuncularDaniel
Radcliffe
Rupert
Grint
Emma
Watson

40. Scarface (Yaralı Yüz)

Aksiyon Filmleri

Alpacino’nun (Tony Montana) başrolünde yer aldığı Scarface (Yaralı Yüz) filmi uzun yıllardır en iyi aksiyon filmleri arasında hala daha yerini korumaktadır. Şu bir gerçek ki, o yıllarda teknoloji günümüzde olduğu kadar gelişmemiş olsa dahi ortaya koyulan oyunculuklar filmlerin bugüne kadar gelmesine katkı sağlamıştır. 1983 yılında vizyona giren Scarface, genç kardeşlerimizin izlemediği filmler arasında yer alabilir. Aksiyon film önerileri listesinde sunduğumuz bu başarılı aksiyon filmini henüz izlemediyseniz ilk sıraya alabilirsiniz.

TürAksiyonSuçDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1983
YönetmenBrian
De Palm
OyuncularAl
Pacino
Michelle
Pfeiffer
Steven
Bauer

41. Saving Private Er Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak)

Aksiyon Filmleri

İkinci Dünya Savaşı’nda Amerikan ordusunda yaşanan bir olayı konu alan filmde James Ryan adlı askeri bulma çalışmaları anlatılmaktadır. 4 oğlunu savaşa gönderen anne, 3 oğlunun öldüğü haberini alınca geriye kalan tek oğlunun yaşayıp yaşamadığı hakkında bilgi ister. İşte bu son çocuk Er James Ryan’dır. Amerikan ordusu adeta seferber olur ve bu askerin yaşadığı haberini annesine ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapılır. Savaş sahneleri ve teknik bakımından kusursuz olan film, 169 dakikalık süresiyle kimilerince uzun olarak eleştirilse de savaş ortamını gerçekten hissettirebilmesi açısından ve kurgusuyla hiç de uzun gelmeyecek ve sizi etkisi altına almayı başaracak cinsten. Tom Hanks, Vin Diesel, Matt Damon ve Giovanni Ribisi gibi oyuncuların yer aldığı film, kült filmler arasında ön sıralarda yer almaktadır.

TürAksiyonDramSavaş
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularRyan
Hurst
Tom
Hanks
Tom
Sizemore

42. Matrix

Aksiyon Filmleri

Klasik bir aksiyon filminden farklı olan Matrix, aksiyon ve maceranın hiç bitmediği bir yapımdır. Filmin içerisinde yer alan başrolümüz Neo, yazılım şirketinde çalışmaktadır ve Matrix’i aramaktadır. Enteresan bir şekilde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir sanal dünya olduğunu öğrenir. 3 seriden oluşan Matrix, aksiyon film önerileri arasında sizlere sunacağımız ve kesinlikle izlemeniz gereken filmlerdendir.

TürAksiyonBilimkurgu
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenLana
Wachowski
OyuncularKeanu
Reeves
Laurence
Fishburne
Carrie-Anne
Moss

43. Avengers; Endgame (Yenilmezler: Son Oyun)

Aksiyon Filmleri

Marvel Evreninin final filmi olarak vizyona giren ve tüm zamanların en çok izlenen yapımı olan Avengers Endgame, 2019 yılına adeta damgasını vurdu. Geçmiş Marvel filmleri izlemeden direkt olarak Avengers; Endgame izlemek hikayeyi anlamanızı güçleştirebilir. Sizlere tavsiyemiz Marvel Filmleri Hikaye Sırasına Göre İzleme Listesi içeriğine göz atmanız ve Avengers Endgame filmini en sonra bırakmanız… Her filmi heyecan ve aksiyon dolu Yenilmezler serisinin son filminin zevkine o zaman daha iyi varacağınızı hissedeceksiniz. Aksiyon filmleri listesinde kesinlikle izlemeniz gereken bir yapım.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJoe
Russo
OyuncularRobert
Downey Jr.
Chris
Evans
Mark
Ruffalo

44. The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi)

Aksiyon Filmleri

En iyi aksiyon filmleri arasında yer alan ve aynı zamanda aksiyon macera filmleri listesinde de bulunan Yüzüklerin Efendisi serisinde Orta Dünya’da geçen hikayemizde savaşların ve ölümlerin sebebi olan yüzükten kurtulmak için yaşananların anlatıldığı filmde, amcasından kendisine emanet olan yüzüğün ne olduğunu öğrenen Frodo Baggins’in Gandalf’ın da yardımı yüzükten kurtulma hikayesi işlenmektedir. Yüzüğü yok edilebileceği tek yer olan Mordor'a götürmek için kendini feda eden savaşçılardan oluşan bir ekip oluşturulur. Çok uzun ve çetin geçecek olan yolculuk başlar. Orta Dünya'nın kaderi, bu insanların ellerindedir.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenPeter
Jackson
OyuncularElijah
Wood
Sean
Astin
Ian
McKellen

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum