Tarihi Filmler 2024 - Yerli ve Yabancı 33 Film Önerisi

Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde savaşlar, tarihi değiştiren olaylar ve insanlara dair hikayelerin yer aldığı muhteşem tarihi filmler yer alıyor.
Tarihi Filmler 2024 - Yerli ve Yabancı 33 Film Önerisi

Savaş, Dram, Fantastik ve Romantizm Türündeki En Güzel Tarihi Filmler

Gerçek hayattan uyarlanmış, epik maceraların anlatıldığı ve fantastik olaylarla harmanlanan en iyi tarihi filmleri listeledik. İçeriğimizdeki filmleri izleyerek tarihe dair bilgi ve fikir sahibi olabilirsiniz. Ayrıca dünyanın gördüğü en büyük savaşlar ve önemli insanlara dair yapılan filmlerde listemizde yer alıyor. İşte gelmiş geçmiş en iyi ve en yeni tarihi filmler listesi...

Tarihi Filmler;

1. Reagan

Tarihi Filmler
Eş zamanlı olarak oyuncu olan eski ABD Başkanı Ronald Reagan’ın hayatı sizlerle. Reagan’ın ergenlik dönemindeki başladığı başkanlık anına kadar olan süreçte yaşadıklarına odaklanan bu filmde sanatsal kariyerlere, ABD’de meydana gelen Sine Oyuncuları Birliği ekibinin başkanlığına kadar her şey tüm detayları ile aktarılıyor.

TürBiyografiDramTarih
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSean
McNamara
OyuncularPenelope
Ann Miller
Trevor
Donovan
Mena
Suvari

2. Medieval

Tarihi Filmler
Çek insanlarının özgürlüğü için savaşan ve Çek Cumhuriyeti’nin milli kahramanı olarak görülen Jan Zizka’nın hikayesi sizlerle. Söz konusu bu halk kahramanının çocukluğundan katıldığı savaşlardaki kesitlere ve mücadeleci ruhuna kadar her şey en detaylı bir şekilde yansıtılmaktadır.

TürAksiyonDramTarih
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPetr
Jakl
OyuncularBen
Foster
Sophie
Lowe
Michael
Caine

3. Dumlupınar: Vatan Sağ Olsun

Tarihi Filmler
Dumlupınar denizaltısında mahsur kalan ve yaşam mücadelesi veren 81 kahramanımızın hikayesi sizlerle. 1953’te yaşanan 81 denizcinin şehit olduğu bu olay tüm duygu seli ile sizlere aktarılmaktadır. O tarihlerde yaşanan kazada toplamda 7 subay, 35 astsubay, 39 deniz eri şehit olmuştur. Ölmeyi beklerlerken hissettikleri ve yıllar sonrasında bile insanların aklında kalacak olan sözlerinin hepsi sizlerle.

TürDramTarih
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCan
Ulkay
OyuncularAli
Atay
Uğur
Güneş
İsmail
Hacıoğlu

4. Amsterdam

Tarihi Filmler
Birinci Dünya Savaşı sırasında asker olan Burt, Harold ve hemşire Valerie’nin yolu askeri bir hastanede kesişerek büyük bir arkadaşlık meydana gelir. Onların hayatı, bir cinayete tanık oldukları anda tamamen değişmeye başlar. Tanık oldukları cinayetin şüphelileri listesinde yer alan üçlü kendilerini aklamak için davayı araştırmaya başlarlar ve üçlünün hayatını tamamen değiştirecek gizemler ortaya çıkmaya başlar.

TürKomediDramTarih
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
O. Russell
OyuncularChristian
Bale
Margot
Robbie
John
David Washington

5. Kadın Kral

Tarihi Filmler
1800’lerde Afrika Dahomey Krallığı’nı dünyanın şimdiye kadar gördüğü hiçbir şeye benzemeyen beceriler ve şiddetle koruyan kadınlar savaşçı birimi Agojie’nin hikayesi sizlerle. Gerçek olaylardan esinlenerek yapılan bu film sizlerle. General Nanisca’nın yeni nesil askerleri eğitirken ve onların yaşam tarzlarını yok etmeye karar vermiş olan düşmanlarına karşı savaş hazırlanırken yaşanılan duygusal yolculuğu izleyeceksiniz.

TürAksiyonDramTarih
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGina
Prince-Bythewood
OyuncularViola
Davis
Thuso
Mbedu
Lashana
Lynch

6. Chevalier

Tarihi Filmler
Bir grup adam kış sezonunda balık avlamak için yatlarında seyahat ederler. Yolculukları sona ermek üzereyken ortaya çıkan mekanik bir problem ile içlerinden birisinin önerisi sayesinde bu sorun çözülene kadar bir oyuna kalkarlar. Vakit öldürmek için başladıkları bu oyun yolculuğunda herkes oyuna bağımlı olmaya başlar ve bu durumdan büyük bir yarış meydana gelir.

TürBiyografiDramTarih
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAthina
Rachel Tsangari
OyuncularPanos
Koronis
Vangelis
Mourikis
Makir
Papadimitriou

7. December

Tarihi Filmler
Yesenin’in Sovyetler ülkesinden kaçışını hazırlayan ünlü dansçı Isadora, Almanya’dan SSCB sınırına gelir. Yapması gereken tek şey trene binip Riga’ya gitmesidir. Şair başına gelen türlü engellere rağmen sevdiğine koşmak için elinden geleni yapamaya hazırdır. Ve ne olursa olsun sevdiğine koşmaya devam eder.

TürBiyografiDramTarih
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKlim
Shipenko
OyuncularAlexander
Petrov
Kristina
Asmus
Andrey
Merzlikin

8. Bloodspawn

Tarihi Filmler
1930’ların vahşi doğasında, küçük ama uyumsuz bir grup, Kızılderili efsanesinin açgözlü yaratıkları tarafından tuzağa düşürülür. Beklenmeyen müttefikler ortaya çıktığında, çok geç olmadan lanetli ve eski yaratık serbest kalır. Artık herkesin savaşması gerektiği şey bu yaratıktır ve savaşma sırasında elde ettikleri uyumsuzlukları bir kenara atmaları gerekmektedir.

TürFantastikTarihKorku
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDerek S.
Campbell
David
Rotan
OyuncularRaw
Leiba
Roger
Willie
R. Keith
Harris

9. Infiltration

Tarihi Filmler
Ivan, IŞİD tarafından yakalanıp kaçırıldıktan sonra eski komutanı Gray’i kurtmak için Suriye’ye tehlikeli bir göreve gider. ABD askeri devriyelerinin yardımı ile Gray’i serbest bırakmaya başarırlar. Lakin artık herkes teröristlerin hedefidir ve onlar tarafından yakalanmadan önce ülkeden kaçmayı başarmaları gerekmektedir.

TürDramTarihGerilim
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAleksey
Chadov
OyuncularKristina
Asmus
Jalil
Asretov
Sergey
Borisov

10. Kingmaker

Tarihi Filmler

Bir politikacı, arkasında mükemmel bir kampanya stratejisi ile dünyayı değiştirmenin hayalini kurar. Dünyayı değiştirmenin hayalini kuran Chang-dae, bu politikacının kampanyasına katılır. Mevcut diktatör iktidar partisine direnmek için Seo, çok agrasif bir propaganda kampanyası benimseyerek kendisini en güçlü aday haline getirir.

TürDramTarih
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenByun
Sung-hyun
OyuncularBae
Chong-ok
Jeon
Bae-soo
Lee
Hwa-Ryong

11. The Northman

Tarihi Filmler

10.yüzyıl'a ait bir hikayeyi izleyicisine sunan bu tarihi filmde bir Viking prensinin maceralarını izliyoruz. Henüz küçük yaşta tahta geçmek üzere olan Amleth amcasının büyük intikamı üzerine babasını kaybeder. Annesinin de tutsak olduğunu öğrenen Amleth yetişkin biri olana kadar kaçmıştır. Günün birinde ise bir kahin geçmişte verdiği intikam sözünü ona hatırlatır.  

TürTarihiAksiyonGerilim
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRobert
Eggers
OyuncularAlexander
Skarsgård
Claes
Bang
Nicole
Kidman

12. Malazgirt 1071

Tarihi Filmler

Türk tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Malazgirt muharebesi başrolünde Cengiz Çoşkun'un yer aldığı bu tarihi filmde detaylıca anlatılıyor. Türklerin zeki ve inançlı Sultanı Alparslan anadoluyu ele geçirmek için her gün düş kurarken Romen Diyojen ise bizans topraklarından Selçukluyu atmaya uğraşmaktadır. Döneminin iki kuvvetli yöneticisi malazgirt meydanında karşı karşıya geldiklerinde ise adeta kıyamet kopacaktır.

TürTarihi
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBilal
Kalyoncu
OyuncularCengiz
Coşkun
Vildan
Atasever
Haluk
Piyes

13. The Trial of the Chicago 7 (Şikago Yedilisinin Yargılanması) 

Tarihi Filmler

Hikayesi 1969 yılına dayanan ve gerçek bir senaryoya sahip olan bu filmde Vietnam savaşı protestoları sırasında gözaltında alınan 7 sanığın hayat hikayesini izliyoruz. Aynı yıl içerisinde davası görülmeye başlanan bu yedi sanık fikirleri yüzünden hapse girecek ve ağır bir şekilde yargılanacaklardır. O dönem içerisinde Amerika'yı sarsan bu dava tüm dünyaca ünlü olmayı da başarmıştır.

TürTarihiGerilimDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAaron
Sorkin
OyuncularYahya
AbdulMateen II
Sacha
Baron Cohen
Joseph
Gordon Levitt

14. Hamilton

Tarihi Filmler

Amerikan tarihinin önemli isimlerinden biri olan Hamilton’un biyografik hikâyesinin anlatıldığı bu film gerçek olaylardan ilham almıştır. Filmde Hamilton’un Amerikan tarihine kaynaklık eden yaşamı, düşünceleri, bağımsızlığa olan inancı ve müzikle olan bütünlüğü detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

TürTarihiMüzikBiyografi
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenThomas
Kail
OyuncularLin Manuel
Miranda
Jonathan
Groff
Daveed
Diggs

15. Turkish Ice-Cream (Türk İşi Dondurma)

Tarihi Filmler

Tarihe kaynaklık eden Türk filmlerinden biri olan Türk İşi Dondurma’da Çanakkale savaşına katılmak için Avustralya’dan İstanbul’a gelmek isteyen ancak bunu başaramayan iki Türkün mücadelesi anlatılıyor. Anzaklarında Osmanlı’ya karşı savaşa girmesiyle Avustralya’da yaşayan bu iki Türk vize alamayarak cepheye gidemezler. Devlete ve millete karşı görevlerini yerine getirmeyi düşünen kahramanlarımız madem gidemiyorsak öyleyse savaşı buraya getiririz diyerek Avustralyalı askerlere saldırı planı yaparlar.

TürTarihiDramMacera
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCan
Ulkay
OyuncularAli
Atay
Erkan
Kolçak Köstendil
Şebnem
Bozoklu

16. Midway

Tarihi Filmler

İkinci Dünya Savaşı konulu filmler listemizde bulunan bu filmde Amerika ile Japonya arasında yapılan Midway muharebesi konu edilmiştir. Havada ve denizde geçen bu muharebe savaşın seyrini değiştiren başlıca olaylardan biridir. Amerikalı askerler büyük bir özgüven göstererek Japon kruvazörlerine salto atarak batırmayı amaçlarlar.

TürTarihiAksiyonSavaş
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRoland
Emmerich
OyuncularEd
Skrein
Patrick
Wilson
Woody
Harrelson

17. Kesari

Tarihi Filmler

Bollywood yapımı bu tarihi savaş filminde az sayıda Hintlinin 10.000 civarı Afgan’a karşı verdikleri amansızca mücadeleyi izleyicilerine sunuyor. İki taraf arasında geçen bu mücadele savaşın seyrini değiştirecek türden ve toprakların işgalini engellemeye yönelik gerçek bir duruşun hikayesidir.

TürTarihiDramAksiyon
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAnurag
Singh
OyuncularAkshay
Kumar
Parineeti
Chopra
Suvinder
Vicky

18. Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu

Tarihi Filmler

2019 yılının en çok izlenen filmlerinden biri olan Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu filminde asrın haltercisi unvanını alan ve esaretten kurtularak Türkiye adına olimpiyatlara katılan Naim’in hikayesini anlatıyor. Komünist rejimin hüküm sürdüğü Bulgar topraklarında doğan Naim ailesine ve orada yaşayan Türklere yapılan zulmü görünce bunu tüm dünyaya anlatmak ister ama Bulgar hükümeti tarafından esaret altında tutulur. Naim’in ismini değiştirdiklerinde ise artık tek amacı bir şekilde Türkiye’ye iltica etmek olacaktır.

TürBiyografikBelgesel
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenÖzer
Feyzioğlu
OyuncularHayat
Van Eck
Yetkin
Dikinciler
Selen
Öztürk

19. The King (Kral)

Tarihi Filmler

İngiltere tarihine dair bir hikayesinin sinema perdesine yansıması olan bu tarihi filmde Kral Henry V olarak bilinen genç Hal’ın maceraları anlatılıyor. Aykırı ve dik başlı bir prens olan Hal tahtan uak kendi halinde bir yaşam mücadelesi verirken bir anda ona taht yolu gözükür ve istemese de tahtı almak zorunda kalır. Verdiği kararlar ve yaptığı savaşlar ise onun adını tarihe yazdıracaktır.

TürBiyografikDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDavid
Michôd
OyuncularTimothée
Chalamet
Robert
Pattinson
Ben
Mendelsohn

20. Türkler Geliyor Adaletin Kılıcı

Tarihi Filmler

Fatih Sultan Mehmed Han’ın dönemi dair göğüs kabartıcı bir hikayenin anlatıldığı bu filmde Sırp Kralı Lazar’a karşı savaşan akıncıların mücadelesi anlatılıyor. Fatih’e baş kaldıran Sırp Kral Lazar bölgede hakimiyetini ilan eder ve komşularını Osmanlıya karşı kışkırtır. Bunun üzerine Fatih Sultan Mehmed Han bir ferman çıkartır ve akıncılarına bölgede düzenin tesis edilmesi görevini verir.

TürTarihiSavaş
IMDb4.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKamil
Aydın
OyuncularEmre
Kıvılcım
Levent
Özdilek
Ece
Çeşmioğlu

21. Outlaw King (Kanun Kaçağı Kral)

Tarihi Filmler

Ortağçağ filmleri listemizde yer alan Outlaw King filminde Orta Çağ İskoçya’sında geçen bir özgürlük mücadelesi anlatılmaktadır. I. Edward İskoçya’yı işgal ettiğinde beraberinde getirdiği zulüm İskoç halkını büyük bir özgürlük mücadelesine itecektir. İngiltere’ye karşı savaşan ve başarılı olan Robert Bruce’da İskoç Kralı olmaya hak kazanır. Bu olaydan sonra tüm İskoçların kaderi Bruce’un kılıcının ucunda olacaktır.

TürAksiyonDramTarihi
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid
Mackenzie
OyuncularChris
Pine
Florence
Pugh
Aaron
Taylor Johnson

22. Dunkirk

Tarihi Filmler

Christopher Nolan imzalı bu İkinci Dünya Savaşı konulu tarihi filmde dönemin en kanlı cephelerinden biri olan Dunkerque tahliyesi anlatılıyor. Arkalarında deniz önlerinde ise yüzbinlerce düşman olan müttefik kuvvetler askerleri hayatta kalabilmek için amansızca bir mücadele verirler. Döneme şahitlik edenler ise denizin adeta bir kan gölüne döndüğünü söylüyor.

TürTarihiDramSavaş
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularFionn
Whitehead
Mark
Rylance
Tom
Hardy

23. Ayla

Tarihi Filmler

Yürek burkan gerçek bir hikayenin anlatıldığı bu tarihi filmde Kore savaşı sırasında annesi ve babası ölen bir kız çocuğu ve onu sahiplenen Süleyman Astsubay’ın mücadelesini izliyoruz. Türkiye’den Kore’ye giden askerlerden biri olan Süleyman Astsubay bir görev sırasında ormanın derinliklerinde küçük bir kız çocuğu bulur. Onu geride bırakmak istemeyen Süleyman yanına alır ve Kore’de olduğu sürece ona bakar. Savaş bittiğinde ise küçük kızı Türkiye’ye götürmek isteyen Süleyman Astsubay tüm çabalarına rağmen başarılı olamaz.

TürDramSavaş
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenCan
Ulkay
Oyuncularİsmail
Hacıoğlu
Çetin
Tekindor
Kim
Seol

24. Bridge of Spies (Casuslar Köprüsü)

Tarihi filmler

Steven Spielberg imzalı bu tarihi filmde soğuk savaş günlerine dair acımasız ve casusluklarla dolu bir mücadele anlatılmaktadır. Brooklyn’de bir sigorta avukatı olarak çalışan adam kendisini bir anda savaşın ortasında bulur. İçinde olduğu durum ise Amerikalı U-2 pilotunun takası için Ruslarla yapılan takas pazarlığıdır.

TürGerilimDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Hanks
Mark
Rylance
Scott
Shepherd

25. Fury (Öfke)

Tarihi Filmler

Aksiyon ve vahşet dolu bu filmde Amerikalı tank mürettebatının Almanlarla olan dehşet verici mücadelesi anlatılmaktadır. Almanları geri püskürtmek için Avrupa’ya gelen Amerikan askerleri tanklarıyla Almanya’ya doğru ilerlerken büyük savaşlar vermek zorunda kalıyorlar. Bunlardan biri de Komutan Wardaddy ve mürettebatının paleti kırılan bir tank ile 24 saat boyunca bir yolu tutma mücadelesidir. Düşman askerlerini durdurmamaları halinde büyük can kayıpları olacağını bilen ekip tüm güçleriyle düşmana karşı savaşıyorlar.

TürAksiyonDramSavaş
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDavid
Ayer
OyuncularBrad
Pitt
Shia
LaBeouf
Logan
Lerman

26. Lincoln

Tarihi Filmler

Tarihe kaynaklık eden bu filmde Amerikan tarihinin en önemli başkanlarından biri olan Abraham Lincoln anlatılmaktadır. Amerikan iç savaşlarının yaşandığı bu dönemde başkan olan Abraham Lincoln kölelik kavramını yıkarak yeni bir düzen getirmeye çalışıyor. Onun çabaları sayesinde özgürleşen Amerikan halkı iç savaşı da sona erdireceklerdir.

TürBiyografikDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularDaniel
Day Lewis
Sally
Field
David
Strathairn

27. The King’s Speech (Kralın Konuşması)

Tarihi Filmler

Ödüllü filmler arasında yer alan The King’s Speech filminde İngiliz Kraliyet ailesinden VI. George’un kekemeliğe karşı verdiği mücadele anlatılıyor. Babasının ölümü ardından tahta geçmek mecburiyetinde kalan George bu kekemeliği kısa sürede yenmelidir. Halka yapacağı konuşmalar esnasında mahcup olmak istemeyen kral işinde iyi terapistlerle çalışarak hastalığını yenmeyi amaçlar.

TürBiyografikDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenTom
Hooper
OyuncularColin
Firth
Helena
Bonham Carter
Derek
Jacobi

28. Devrim Arabaları

Tarihi Filmler

1960’lı yıllara dair yaşanmış bir hikayenin anlatıldığı bu filmde Türkiye Cumhuriyeti’nin yerli üretim ilk arabası olan Devrim’in yapılış süreci ve uğradığı ihanetler gözler önüne seriliyor. Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen bu otomobil uzun çabalar sonucunda çalışır hale gelir ancak seri üretime geçme aşamasında birçok ihanete uğrayarak rafa kaldırılır.

TürDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenTolga
Örnek
OyuncularSelçuk
Yöntem
Taner
Birsel
Ali
Düşenkalkar

29. Troy (Truva)

Tarihi Filmler

Mitolojik filmler listemizde yer alan bu epik macera ve tarih filminde Yunan savaşçı Aşil’in Truva savaşında gösterdiği kahramanlıklar anlatılıyor. Yunanistan’ın tek hükümdarı olmak isteyen Agamemnon tüm devletleri yakıp yıkarken karşısında sadece Truva kalmıştır. Truva’yı alabilmek için ise tarihi bir oyuna ve Aşil’e ihtiyacı vardır.

TürAksiyonMaceraMitoloji
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenWolfgang
Petersen
OyuncularBrad
Pitt
Eric
Bana
Orlando
Bloom

30. Downfall (Çöküş)

Tarihi Filmler

İkinci Dünya Savaşı’na dair muhteşem bir film olan Downfall’da Adolf Hitler ve Nazilerin son anları anlatılmaktadır. Savaşın kaybedildiğini bir türlü anlamak istemeyen Hitler adeta deli gibi her yana saldırmaya ve komutlar vermeye başlar ancak bu komutları hayal ürünlerinden ibarettir. Aklındaki ve düşündüğü hiçbir planı hayata geçiremeyen Alman ordusu her dakika daha da kırılırken Adolf Hitler savaşa çocukları sürmeye bile çalışır. Sonunda ise kendi canını kendisi almayı bile planlar.

TürBiyografikTarihiDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenOliver
Hirschbiegel
OyuncularBruno
Ganz
Alexandra
Maria Lara
Rolf
Kanies

31. Enemy at the Gates (Kapıdaki Düşman)

Tarihi Filmler

Tarihi filmler arasında yer alan bu savaş filminde Stalingrad şehrinde geçen ve iki keskin nişancı arasında yaşanan amansızca mücadeleyi konu ediniyor. Rus keskin nişancı yaptığı kritik atışlarla hem ordusuna hem de milletine güç verirken Almanlarında inancını kırmayı başarmıştır. Tam da bu sırada Almanlar ordularındaki en iyi keskin nişancıyı Stalingrad’a göndererek Rus keskin nişancıyı öldürteceklerdir. Plan bu kadar basittir ancak Rus keskin nişancının teslim olmaya hiç niyeti yoktur.

TürSavaşGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenJean Jacques
Annaud
OyuncularJude
Law
Rachel
Weisz
Joseph
Fiennes

32. Braveheart (Cesur Yürek)

Tarihi Filmler

Tarihin en çok özgürlük mücadelesi veren milletlerinden biri olan İskoçların İngilizlere karşı verdikleri mücadelelerin anlatıldığı bu filmde İskoç kahraman William Wallace’ı ön saflarda izliyoruz. Bir İngiliz subayının tacizine uğrayan Murron bu olayın üzerine öldürülünce sevgili Wallace İngilizlere karşı büyük bir savaş başlatır. Zekası ve inancıyla mücadele eden Wallace İskoçlara belki de özgürlüklerini verecektir.

TürBiyografikDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMel
Gibson
OyuncularMel
Gibson
Sophie
Marceau
Catherine
McCormack

33. Apollo 13

Tarihi Filmler

Uzay filmleri listemizde yer alan ve başrolünde Tom Hanks’in rol aldığı bu tarihi uzay macerası filminde Apollo 13’ün aya gitmek için yaptıkları hazırlıklar ve uzayda yaşadıklarını izliyoruz. Tüm hazırlıklar tamamlanıp yola çıkan uzay aracı atmosferden çıkınca bir sorunla karşılaşır ve oksijen tankı patlar. Tüm görevin tehlikeye girmesi bir yana bu uzay aracının tekrar dünyaya inmesi bile olasılık dışı görünür. Tüm bunlara rağmen Apollo 13 mürettebatı hayata olan inançlarından vazgeçmezler.

TürDramMaceraBilim Kurgu
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenRon
Howard
OyuncularTom
Hanks
Bill
Paxton
Gary
Sinise

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.