Oscar Ödüllü Aktör Tom Hanks'ın En İyi ve En Yeni 28 Filmi

İçeriğimizde Tom Hanks'ın fantastik filmleri, dram filmleri, aksiyon filmleri, komedi filmleri, gerilim filmleri, romantik filmleri sizlerle...
Oscar Ödüllü Aktör Tom Hanks'ın En İyi ve En Yeni 28 Filmi

İzlenmesi Gereken En Yeni Tom Hanks Filmleri Listesi

Bu listede tüm zamanların en iyi Tom Hanks filmlerini spoiler içermeden bir araya getirdik. Oyunculuğu ile ön plana çıkan ve neredeyse bütün filmlerinde büyük başarılar elde eden Tom Hanks'in başta macera, bilim kurgu ve ve aksiyon türünde mutlaka izlenmesi gereken yapımları...

Tom Hanks Filmleri;

1. Finch

Tom Hanks Filmleri

Kıyamet sonrası dünya senaryolu bu bilimkurgu filminde ünlü aktör Tom Hanks'in muhteşem oyunculuğuna bir kez daha şahit oluyoruz. Filmin hikayesine göre dünya yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Hayatta kalmayı başaran bir adam ve köpeği tüm olanaksızlıklara rağmen yaşamaya devam ederken yaşlı adam köpeğini korumak için bir robot tasarlar. Yaratıcısının özelliklerini kazanan bu robot kısa sürede bir arkada ve dost gibi davranacaktır.

TürBilimkurguDramAksiyon
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMiguel
Sapochnik
OyuncularTom
Hanks
Lora
Martinez
-Cunning
-ham
Marie
Wagen
-man

2. Greyhound

Tom Hanks Filmleri

Atlantik savaşının en kanlı geçtiği günlerde Amerikan ticaret gemilerini korumakla görevlendirilen Greyhound gemisi ve ekibi Alman denizaltılarına karşı amansızca bir mücadele veriyor. Kaptan Ernest Krause ilk seferinde Atlantik’ten geçerek İngiltere kıyılarına ulaşacaktır. Tehlikeli olan durum ise Alman U-Botların tuzak kurarak Greyhound’u ve arkasından gelen ticaret gemilerini bekliyor olmasıdır.

TürSavaşDramTarihi
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAaron
Schneider
OyuncularTom
Hanks
Elisabeth
Shue
Stephen
Graham

3. News of The World (Dünya'dan Haberler)

Tom Hanks Filmleri

News of the World filminde 3 savaş gören deneyimli Kaptan Jefferson Kyle artık hayatını insanlara yardımcı olarak geçirmeye karar verir. Bu düşünceyle yola çıkan Kyle Kidd köy köy gezerek insanlara dünyadan haberler verir. Bu sırada küçük bir kızla karşılaşan Kyle bu küçük kızı yanına alır ve kızın hayatta kalan son akrabalarına doğru olan yolculuğunda ona eşlik eder. Ancak bu yolculuk tehlikelerle ve haydutlarla doludur.

TürMaceraDramAksiyon
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPaul
Green
-grass
OyuncularTom
Hanks
Helena
Zengel
Elizabeth
Marvel

4. The Ladykillers (Kadın Avcıları)

Tom Hanks Filmleri

Ethan Coen ve Joel Coen ikilisinin yönetmen koltuğunda oturduğu “The Ladykillers” filmi, 2004 yılında beyazperdeye aktarılmıştır. Komedi ve gerilim filmleri türünün bir arada işlendiği yapımın başrolünde Tom Hanks, Irma P. Hall, Marlon Wayans ve J.K Simmons yer almaktadır. Kumarhane soygunu planı yapan dolandırıcı profesör, tüm kirli hayalleri için yaşlı bir kadının odasını kiralayacaktır. Çok geçmeden adamların amacını anlayan kadın, ölümle burun buruna kalacaktır. Tabi bu kez her şey sanıldığı kadar basit olmayacaktır…

TürKomediGerilim
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJoel
Coen
OyuncularTom
Hanks
Irma P.
Hall
Marlon
Wayans

5. The Money Pit (Para Tuzağı)

Tom Hanks Filmleri

Aşk filmleri türünde 1986 yılında vizyona girmesine rağmen unutulmaz arasına giren “The Money Pit” filmi, Manhattan’daki apartmanlarından çıkartılan genç çiftin yeni evlerinde başına gelen olayları ele almaktadır. Başrollerini Tom Harks ve Shelley Long’un yer aldığı film, hayallerindeki evi satın alan Walter ve Anna Fielding çiftinin bitmeyen ev masraflarıyla mücadelesini anlatmaktadır. Bir yandan ev, diğer yandan ilişkisiyle mücadele eden genç çift, banka hesaplarıyla iyice bocalamaktadır.

TürKomediRomantikAşk
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
1986
YönetmenRichard
Benjamin
OyuncularTom
Hanks
Shelley
Long
Alexander
Godunov

6. You’ve Got Mail (Mesajınız Var)

Tom Hanks Filmleri

“You’ve Got Mail” filmi ilk olarak 1940 yılında gösterime giren “Köşedeki Dükkan” filmiyle yeniden hayat bulmuştur. Yönetmen koltuğunda Nora Ephron, başrollerinde Tom Hanks, Meg Ryan, Grey Kinnear ve Parker Posey yer almaktadır. New York şehrinde yaşamakta olan Joe Fox, kendine ait bir kitapçı dükkanı açma kararı verecektir. Ansızın online chat programında Kely adında bir kadınla tanışan genç adam, zamanla ona aşık olduğunu görecektir. Kely, kendine ait çocuk kitapları satan bir kitapçının sahibidir. Sayısız ortak noktası bulunan ikili buluşma kararı aldığında büyük bir sürpriz onları bekliyor olacak.

TürRomantikDram
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenNora
Ephron
OyuncularTom
Hanks
Meg
Ryan
Parker
Posey

7. The Da Vinci Code (Da Vinci Şifresi)

Tom Hanks Filmleri

IMDb puanından daha fazlasını hak eden gerilim ve gizem filmleri türünde oldukça sürükleyici bir yapım... Filmde, 2006 yılında vizyona girdiğinde Hristiyan alemi ve Vatikan’ı zor durumda bırakmıştır. Milyonlarca insan tarafından izlenilerek hem beğenilen hem de eleştirilen filmin başrollerinde Dan Borown, Tom Hanks ve Audrey Tautou yer almaktadır. Kendini ansızın gizemli bir cinayetin ortasında bulan Robert Langdon, tüm olayları gün ışığına çıkartman için Paris’ten Londra’ya doğru yola çıkacaktır. Yola, Da Vinci tablosunun bazı ipuçlarını bulan Sophie ile birlikte çıkan sembol uzmanı Robert, bambaşka bir durum ile karşılaşacağından habersizdir.

TürGerilimGizemAksiyon
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenRon
Howard
OyuncularTom
Hanks
Audrey
Tautou
Jean
Reno

8. Angel & Demons (Melekler ve Şeytanlar)

Tom Hanks Filmleri

Tom Hanks'in oynadığı Davinci'nin Şifresi yapımını ardından gelen ikinci film olarak karşımıza çıkan Melekler ve Şeytanlar, yeraltı şebekesi İlluminati cemiyetini konu almaktadır. Teknoloji uzmanı olan Robert, cemiyetin yeniden canlandığını öğrenecektir. Katolik Klisesi’ni ölümle tehdit eden İlluminati, din konusunda son derece bilgili ve tutucu olan Robert’i harekete geçirecektir.

TürGizemGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRon
Howard
OyuncularTom
Hanks
Ewan
McGregor
Stellan
Skarsgård

9. Sleepless in Seattle (Sevginin Bağladıkları)

Tom Hanks Filmleri

Jeff Arch’ın hikayesini konu alan “Sleepless In Seattle” filmi, başarılı yönetmen Nora Ephron tarafından 1993 yılında beyazperdeye aktarılmıştır. Eşini kaybeden Sam Baldwin, oğlunu da yanına alarak Seattle’a taşınmaktadır. Karısı Maggie’nin acısının uzaklaşmak isteyen baba ve oğul, seneler geçmesine rağmen aynı sıkıntıyı yaşamaya devam etmektedir. Uykusuzluk sorunu yaşayan Johan, babasının yeni bir kadın bulması için elinden geleni yapacaktır. Bir Noel akşamı radyo kanalına bağlanan Sam, yeni bir aşka yelken açacaktır.

TürRomantikDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenNora
Ephron
OyuncularTom
Hanks
Meg
Ryan
Bill
Pullman

10. That Thing You Do! (Hayal Şarkısı)

Tom Hanks Filmleri

Yönetmenliğini ve senaristliğini Tom Hanks’ın yaptığı “Hayal Şarkısı” filmi, The Wonders’ın “That Thing You Do!” şarkısından uyarlanmıştır. Başrollerinde Tom Hanks, Tom Scott, Steve Zahn ve Johnathon Schaech yer almaktadır. Yerel bir yetenek yarışmasına katılan davulcunun sakatlanması üzerine başlayan macera, genç satıcının yerine çalmayı kabul etmesiyle bambaşka bir hayata dahil olacaktır.

TürKomediDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
1996
YönetmenTom
Hanks
OyuncularTom
Hanks
Liv
Tyler
Charlize
Theron

11. Charlie Wilson's War (Charlie Wilson’ın Savaşı)

Tom Hanks Filmleri

“Charlie Wilson’s War” Afganistan’da yaşanan Sovyet işgali sırasında SSCB’ye karşı direnen mücahitlerin gizli silah finansını konu almaktadır. Başrollerinde Tom Hanks, Julia Roberts, Amy Adams, Emily Blunt yer almaktadır. Gerçek bir hayat öyküsünden beyazperdeye aktarılan film, mücahitlere gizli silah ve finansal destek sağlayan Teksaslı kongre üyesi Charlie Wilson’un başına gelenleri ele almaktadır.

TürKomediDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenMike
Nichols
OyuncularTom
Hanks
Julia
Roberts
Philip
Seymour
Hoffman

12. The Post

Tom Hanks Filmleri

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Steven Spielberg’in yaptığı “The Post” filmi, 1971 yılında Pentagon etrafından dönen yasal süreci ele almaktadır. Başrollerinde Meryl Streep, Tom Hanks ve Sarah Paulson’un oynadığı filmde, Pentagon’dan sızan bilgileri yayınlama kararı alacaklardır. Bilgilerin sızdırılması ile büyük bir skandalı ortaya çıkaran Katharine Graham, büyük bir hukuk mücadelesini başlatacaktır.

TürGerilimDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Hanks
Meryl
Streep
Sarah
Paulson

13. A Leahue of Their Own (Kızlar Sahada)

Tom Hanks Filmleri

Penny Marshall yarafından yönetilen “A Leahue of Their Own” filmi, gerçek hayattaki All-American Girls Profesyonel Beyzbol Ligi’ni konu etmektedir. 1992 yılında beyaz perdeye aktarılan filmin başrollerini Geena Davis, Tom Hanks, Madonna ve Lori Petty oynamaktadır. İkinci Dünya Savaşı sırasında beyzbolun geri planda kalmasını istemeyen sektör liderleri, dünyanın dört bir yanından oyuncu bulmak için birlikler göndermektedir. Büyük bir emekle toplanan takım, yönetici Jimmy Dugan’ın alkol alışkanlıklarıyla kötü bir duruma gelecektir.

TürKomediDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
1992
YönetmenPenny
Marshall
OyuncularTom
Hanks
Geena
Davis
Lori
Petty

14. Big (Büyük)

Tom Hanks Filmleri

Tom Hanks’ın 4 farklı dalda ödül aldığı “Big” filmi, 1988 yılında beyazperdeye aktarılmış dram ve fantastik filmdir. Filmin başrollerinde Tom Hanks, Elizabeth Perkins, David Moscow ve Robert Loggia yer almaktadır. Filmin başkarakteri Josh, bir lunaparka gitmektedir. Lunapark içerisinde yer alan dilek makinesine büyümek istediğini söylemesi üzerine her şey bambaşka bir hal almaktadır. Josh’un dileğini kabul eden makine, onu yetişkin bir adam olarak dünyaya getirecektir.

TürFantastikDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1988
YönetmenPenny
Marshall
OyuncularTom
Hanks
Elizabeth
Perkins
Robert
Loggia

15. The Terminal

Tom Hanks Filmleri

Başrolünde Tom Hanks’ın yer aldığı “The Terminal” filmi, tam 18 yıl Paris-Charles de Gaulle Havalimanı’nda yaşayan Mehran Karimi Nasseri’den esinlenmiştir. En İyi Yönetmen Oscar’ına sahip Steven Spielberg’in yönettiği Terminal filmi, 2004 yılında vizyona girmiş en sevilen dram-komedi filmleri arasında yer almaktadır. Filmin konusu; Viktor Navorski’nin pasaportunun geçersiz olması üzerine ABD’ye girememesiyle başlamaktadır. Ülkesine geri dönmek için hazırlanan adam, TV’de gördüğü bir haber karşısında şoka girmektedir. Ülkesinde savaş çıktığını duyan adam, ABD tarafından da reddedilmesi üzerine havaalanında yaşamayı öğrenecektir.

TürKomediDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Hanks
Catherine
Zeta
-Jones
Stanley
Tucci

16. Sully

Tom Hanks Filmleri

“En Yüksek Görev” adlı otobiyografi kitabından uyarlanan Sully, En İyi Film Oscar’ı sahibi Clinton Eastwood yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. 2009 yılında arızalanan yolcu uçağını büyük bir başarıyla Hudson Nehri’ne indiren kahraman pilot Chesley Sullenberger’i konu etmektedir. 155 yolcunun hayatını kurtarmayı başarmış Chesley, her ne kadar halk ve medya tarafından taktir ediliyor olsa da firmanın taktirini kazanamayacaktır. Sully benzeri ödüllü filmler izlemek istiyorsanız linke tıklayınız.

TürDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenClint
Eastwood
OyuncularTom
Hanks
Aaron
Eckhart
Laura
Linney

17. Cloud Atlas (Bulut Atlası)

Tom Hanks Filmleri

Aynı isimli romandan beyazperdeye uyarlanan, bilim kurgu filmleri türünde izleyenlerin büyük beğenisini kazanan Bulut Atlası filmi başrollerinde Halle Berry, Tom Hanks, Hugo Weaving ve Jim Sturgess yer almaktadır. 1850 yılında Pasifik Okyanusu’ndan zorlu bir geçiş yapmakta olan gezgin, zor durumda olan bir besteci, California’da yaşayan bir gazeteci, yeraltı dünyasından kaçan bir yayıncı ve ölüm hücresinde değiştirilmiş bir servis elemanının tarih koridorunda kaderlerinin değişimine şahit olacaksınız.

TürBilimkurguDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenLana
Wachowski
OyuncularTom
Hanks
Halle
Berry
Jim
Broadbent

18. Saving Mr. Banks

Tom Hanks Filmleri

Tom Hanks’ın en sevilen filmleri arasında yer alan “Saving Mr. Banks” filmi, ünlü sinemacı Walt Disney’in kızlarına film yapmak için söz veren Mary Poppins’i anlatmaktadır. Romanın orijinal sahibi P.L. Travers’dan izin alması gereken Mary, Londra’dan Hollywood’a Disney projesi için gelecektir. Pamuk Prenses ve Avcı filminin senaristi John Lee Hancock tarafından yönetilen film, başrollerinde Colin Farrell, Jason Schwartzman, Emma Thompson yer almaktadır.

TürKomediDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJohn Lee
Hancock
OyuncularTom
Hanks
Emma
Thompson
Paul
Giamatti

19. Bridge of Spies (Casuslar Köprüsü)

Tom Hanks Filmleri

Steven Spielberg tarafından yönetilen “Bridge of Spies” filmi, kendisini ansızın Soğuk Savaş ve Sovyetlerin ele geçirdiği Amerikalı U-2 pilotunun pazarlığı içerisinde bulmaktadır. Başrollerinde Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryan ve Alan Alda’nın yer aldığı film, 8 farklı dalda ödüle layık görülmüştür. Aksiyon dolu casus filmleri türünü seven okurlarımız için Tom Hanks'in harika oyunculuk sergilediği bu yapım iyi bir tercih olacaktır.

TürGerilimDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Hanks
Mark
Rylance
Scott
Shepherd

20. Apollo 13

Tom Hanks Filmleri

Lost Moon kitabından beyazperdeye uyarlanan Apollo 13 filmi, 1970’te başarısızlıkla sonuçlanan Ay görevini konu etmektedir. Başrollerinde Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon ve Ed Harris yer almaktadır. Filmin konusu; aya çıkmak için hazırlanan ünlü astronot Jim Lovell, Jack Swigert ve Fred Haise’ın iyi giden görevinin korkunç bir sonla buluşmasını anlatmaktadır. Astronotlar aya varmadan önce oksijen tanklarında patlama meydana gelmektedir. Ölümle burun buruna gelen Apollo 13 ekibi, NASA’nın desteğiyle dünyaya dönmeyi başarabilecek mi?

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenRon
Howard
OyuncularTom
Hanks
Bill
Paxton
Gary
Sinise

21. Road to Perdition (Azap Yolu)

Tom Hanks Filmleri

Max Allan Collins’in “Road to Perdition” adlı romanından beyazperdeye uyarlanan film, Sam Mendes yönetmenliğinde izleyiciyle buluşmuştur. Başrollerinde Tom Hanks, Paul Newman, Tyler Hoechlin ve Jude Law yer almaktadır. Ekonomik krizin eşiğine gelmiş Amerika halkı, farklı işler ile uğraşan insanlara şahitlik edecektir. Michael Sullivan adında bir adam, para kazanmak için John Rooney’e tetikçi olarak çalışmaktadır. Rooney’in oğlu, tetikçinin babasına kendisinden daha yakın olmasını yediremeyerek tüyler ürpertici olaylara baş vuracaktır. Tetikçinin oğlunun da olaylara girmesi sonucu her şey bambaşka bir hal alacaktır.

TürSuçDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenSam
Mendes
OyuncularTom
Hanks
Tyler
Hoechlin
Paul
Newman

22. Philadelphia

Tom Hanks Filmleri

Jonathan Demme yönetmenliğinde 1993 yılında beyazperdeye aktarılmış “Philadelphia” filmi, 1980’li yıllarda Amerika’da meydana gelen AIDS salgınını konu almaktadır. Başrollerini Tom Hanks, Denzel Washington, Antonio Banderas ve Mary Steenburgen yer almaktadır. Filmin baş karakteri Andrew Beckett, eşcinsel bir avukat olarak bilinmektedir. Çalıştığı hukuk bürosunda AIDS olduğu öğrenilmesi sonrasında işinden atılan avukat, hukuk bürosuna açtığı davayla haklarını savunmayı tercih edecektir.

TürDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenJonathan
Demme
OyuncularTom
Hanks
Denzel
Washington
Mary
Steen
-burgen

23. Cast Away (Yeni Hayat)

Tom Hanks Filmleri

Yönetmen koltuğunda Robert Zemeckis aldığı “Cast Away” filmi, Güney Pasifik Okyanusu üzerinde düşen bir uçağın hikayesiyle başlamaktadır. Hayatta kalma filmleri türünü seven okurlarımız için özellikle seçtiğimiz Cast Away filmi başrollerinde Tom Hanks, Helen Hunt, Chris Noth ve Jennifer Lewis’ın yer aldığı filmde, ıssız bir adaya düşen FedEx çalışanının mücadelesi konu edilmektedir. 2000 yılında beyazperdeye aktarılan Yeni Hayat filmi, Tom Hanks’ın 73. Akademi Ödüllerinde Oscar’a aday gösterilmiştir.

TürRomantikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularTom
Hanks
Helen
Hunt
Nick
Searcy

24. Captain Phillips (Kaptan Phillips)

Tom Hanks Filmleri

BAFTA ödüllü İngiliz yönetmen ve senarist Paul Greengrass’ın yönettiği “Captain Phillips” filmi, 2009 yılında Somalili korsanlar tarafından rehin tutulan ticari denizci kaptan Richard Phillips’i anlatmaktadır. Başrollerini Tom Hanks ve Barkhad Abdi’nin paylaştığı film, 2013 yılında beyazperdeyle buluşmuştur.

TürGerilimDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenPaul
Greengrass
OyuncularTom
Hanks
Catherine
Keener
Barkhad
Abdi

25. Catch Me If You Can (Sıkıysa Yakala)

Tom Hanks Filmleri

Hollywood’un ünlü oyuncularından Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks’ın başrollerinde oynadığı “Catch Me if You Can” filmi, meşhur çek dolandırıcısı Frank Abagnale’den esinlenerek beyazperdeye uyarlanmıştır. Adeta bir ajan ve suçlu arasında geçen film, FBI’yı defalarca kandırmayı başarmış azılı bir suçlunun hayat hikayesini anlatmaktadır.

TürSuçDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Hanks
Leonardo
DiCaprio
Christopher
Walken

26. Saving Private Ryan (Er Ryan’ı Kurtarmak)

Tom Hanks Filmleri

Savaş filmleri türünde Steven Spielberg tarafından beyazperdeye aktarılan “Saving Private Ryan” filmi, İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan olayları ele almaktadır. Dört oğlunu savaşa göndermiş bir annenin hikayesini konu eden filmde, yalnızca Er Ryan hayatta kalacaktır. Annesinin tek umutdur olan Ryan, savaştan sağ salim dönebilecek mi? Adeta can pazarının yaşandığı savaş yerinden gelen haberler anneyi paramparça edecektir.

TürDramAksiyon
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Hanks
Ryan
Hurst
Tom
Sizemore

27. The Green Mile (Yeşil Yol)

Tom Hanks Filmleri

Ödüllü filmler listesinde izleyen herkesin beğesini kazanmış bir yapım ile karşınızdayız. Frank Darabont’un yazdığı ve yönettiği “The Green Mile” filmi, Stephen King’in “Yeşil Yol” adlı romanından beyazperdeye uyarlanmıştır. Başrollerinde Michael Clarke Duncan, Tom Hanks, Sam Rockwell, David Morse ve Doug Hutchison’un yer aldığı film, “En İyi Film Ödülü”, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü”, “ En İyi Senaryo Ödülü” ve “ En İyi Özgün Müzik Ödülü” almıştır. Film, bir hastane görevlisi ile mahkum arasında geçen dramatik öyküyü konu etmektedir.

TürFantastikDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularTom
Hanks
Michael
Clarke
Duncan
David
Morse

28. Forrest Gump

Tom Hanks Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi filmler listesinde her daim kendisine yer bulan Forrest Gump, 1994 yılında gösterime giren filmin başrollerinde Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field ve Mykelti Williamson yer almaktadır. Saf ve IQ seviyesi düşük bir genci anlatan Forrest Gump, sayısız olaya şahitlik edecektir. Şans eseri Elvis Presley, Nixon ve Kennedy gibi ünlü isimlerle tanışan Gump, Amerika'nın yakın tarihindeki birçok olaya şahitlik edecektir.

TürKomediDram
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularTom
Hanks
Gary
Sinise
Robin
Wright

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum