Aksiyon ve Gerilim Dolu En İyi 29 Ajan Filmi | 2024

Ajan filmi izlemek isteyenler için en iyi 29 ajan konulu filmi listeledik. Dünyanın en aksiyon dolu ajan filmleri bu içeriğimizde sizleri bekliyor.
Aksiyon ve Gerilim Dolu En İyi 29 Ajan Filmi | 2024

İstihbarat Konulu En İyi Yabancı Ajan ve Casus Filmleri Listesi

İstihbarat kurumlarının operasyonlarının işlendiği birbirinden güzel casus - ajan filmlerini sizler için bu içerikte listeledik. Başta Ortadoğu ajan filmleri olmak üzere listemizde CİA ajan filmleri, Rus ajan filmleri ve Alman casusluk filmlerini bulabilirsiniz. Ayrıca listede soğuk savaş ajan filmleri de yer alıyor. İşte, tüm zamanların en güzel polisiye ajan filmleri öneri listesi...

Ajanlı Filmler

1. Kod 355

Ajan - Casus Filmleri
Gizemli bir silah paralı askerlerin ellerine geçmesiyle birlikte CIA ajanı Mason, eski rakibi Alman ajan Marie, MI6 müttefik ve son teknoloji bilgisayar uzmanı Khadijah ve Kolombiyalı psikolog Graciela güçlerini birleştirmek zorunda kalır. Tüm dünyayı kaosa sürükleyecek olan ölümcül silahın peşindeki ajanların peşinde ise gizemli bir kadın olan Lin Mi’de bulunmaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSimon
Kinberg
OyuncularJessica
Chastain
Penelope
Cruz
Bingbing
Fan

2. The Gray Man

Ajan - Casus Filmleri
CIA ajanı Court, sessiz ve profesyonel suikastleriyle yaşayan bir efsaneye dönüşmektedir. Lakin üstünde bulunan kişiler tarafından verilen kararla avlayandan avlanan haline gelir. Alışık olduğu kovalamaya oyununda bu sefer maalesef ki ebe o değildir. Court’un kendisine kurulan komploları açığa çıkarması uzun sürmese de ailesini emniyete almak için de elinden geleni yapması gerekmektedir.

TürAksiyonGerilim
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoe
Russo
Anthony
Russo
OyuncularRyan
Gosling
Chris
Evans
Ana de
Armas

3. Yaksha: Acımak Yok

Ajan - Casus Filmleri
Asya’nın merkezi olarak casusların sessiz bir savaş alanı olan Ulusal İstihbarat Teşkiları’nın denizaşırı şubesi yöneticisi Kag-in, gizli görevleri yerine getirmek için acımasızca önlemler almaktadır. Kendisi bu çabaları ile ‘’Yaksha’’ lakabını kazanmıştır. Bir gün, Ji-hoon Kara Takım’ı soruşturmak için savcı olarak buraya gelir ve cehaletlerine rağmen tüm kıtaları sarsabilecek olan bir davayı ortaya çıkartmaya başlar.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHyeon
Na
OyuncularSol
Kyung-gu
Park
Hae-soo
Hiroyuki
Ikeuchi

4. Sırtımdaki Bıçaklar

Ajan - Casus Filmleri
CIA ajanı Henry, amiri Vick tarafından trajediyle sonuçlanan sekiz yıllık bir uçak kaçırma vakasını kapatmakla görevlendirilir. Vick kısa bir süre önce faillere yolcuları kurtarma girişini engellemek için bilgi vermesine yardımcı olan şüpheli bir köstebek olduğunu öğrenir. Vick tarafından temize çıkarılan Henry, kaçırma olayından bir gün önce CIA’dan ayrılır ve eski meslektaşı Velia ile görüşmeye gönderilir. Çoklu bakış açıları, zaman çizelgeleri ve röportajlar aracılığıyla üçü de bir günde ne olduğunu bulmak için çabalarlar.

TürGizemGerilim
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJanus
Metz
OyuncularGökşin
Erdemli
Kasia
Madera
Chris
Pine

5. Kod: İmparator

Ajan - Casus Filmleri
İstihbarat servisleri için çalışan ve eş zamanlı olarak da yasa dışı faaliyetlerde bulunan Juan, bir politikacının sicilini temizlemek için çalışan bir ajandır. Tertemiz sicile sahip olan bu politikacının isminin lekelenmeye çalışılması ise tamamen silah kaçakçılarının işidir. Bu işi çözmek ve bunu yapanı yakalamak için Juan elinden geleni yapmaya hazırdır.

TürDramGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJorge
Coira
OyuncularLuis
Tosar
Georgina
Amoros
Denis
Gomez

6. Emekli Ajan

Ajan - Casus Filmleri
Eski gizli servis ajanı, yıllarca oğlundan haber alamadan yaşar. Ancak bir gün bürokrat tarafından yapılan bir hata sonucu oğlunun silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını ve bu yaptığı ile suçlandığını öğrenir. Bunun üzerine eski ajan, işine yeniden dönerek oğlunu kurtarmak için elinden geleni yapmaya başlar.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDavid
Charhon
OyuncularJean–Claude
Van Damme
Alban
Ivanov
Samir
Decazza

7. Tenet 

Ajan - Casus Filmleri

Christopher Nolan’ın Tenet filmi, dünya savaşının çıkmasını engellemek amacıyla tehlikeden tehlikeye atlayan bir casusun hikayesini anlatılıyor. Canı pahasına savaşan kahramanımız dünyayı kurtarabilmek için zamanın ötesinde bir mücadele gösterir.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularJohn David
Washington
Kenneth
Branagh
Robert
Pattinson

8. Ava 

Ajan - Casus Filmleri

Klasik suikastçı filmlerinden biri olan Ava heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle dikkat çekiyor. Filmde Eve isimli genç ve güzel bir kadın hayatını suikastçılık yaparak kazanmaktadır. Şimdiye kadar tüm görevlerinden başarı ile çıkan Eve son işinde artık avcı konumundan av konumuna düşecektir. Eve bu sefer tüm yeteneklerini hayatta kalabilmek için kullanmak zorundadır.

TürAksiyonDramGerilim
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenTate
Taylor
OyuncularJessica
Chastain
John
Malkovich
Common

9. My Spy

Ajan - Casus Filmleri

2020 filmleri listesinde oldukça eğlenceli bir yapım olan My Spy filmi, gizli ajan JJ çıktığı son görevinde bir anne ile 9 yaşındaki küçük kızını izleyecektir ancak ajan ruhlu küçük kız JJ’in gizli kimliğini ortaya çıkaracaktır. Sert teknikleri sebebiyle daha basit bir işe sevk edilen JJ hayatı boyunca karşılaştığı en garip ve komedi dolu görevinde büyük zorluklar yaşayacaktır.

TürAksiyonKomediAile
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPeter
Segal
OyuncularDave
Bautista
Chloe
Coleman
Kristen
Schaal

10. Gemini Man 

Ajan - Casus Filmleri

Uzun yıllardır kiralık katil olarak görev yapan Henry’nin hayatta kalma mücadelesini işleyen Gemini Man filmi, başarılı katilin kendi klonundan kaçmasını ele almaktadır. Casusluk ve ajanlık yetenekleri son derce yüksek olan Henry’i durdurmanın tek yolu olarak karşısına genç bir Henry çıkarmaktır.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAng
Lee
OyuncularWill
Smith
Mary
Elizabeth Winstead
Clive
Owen

11. Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw 

Ajan - Casus Filmleri

Hızlı ve öfkeli serisinin yan hikayelerinden biri olan ve 2019'un en iyi filmleri listesinde kendisine yer edinen Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw, özel ajan Hobbs ve Deckerd Shaw devlet adına gizli bir operasyona girişeceklerdir. Büyük bir biyolojik tehdide karşı savaşan ikili düşmanlıklarını bir kenara bırakıp Brixton isimli kanun dışı adama karşı savaşacaklardır.

TürAksiyon
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDavid
Leitch
OyuncularDwayne
Johnson
Jason
Statham
Idris
Elba

12. Anna 

Ajan - Casus Filmleri

Anna filminde genç ve güzeller güzeli Anna’nın suç dünyasında kılıktan kılığa girerek suikastçılık yapması heyecan dolu sahnelerle anlatılıyor. Genç Anna aldığı görevleri yerine getirebilmek için farklı meslek gruplarına mensupmuş gibi davranarak gizlice suikast tertiplemektedir.

TürAksiyonGerilim
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLuc
Besson
Oyuncular Sasha
Luss
Helen
Mirren
 Luke
Evans

13. Man in Black: International 

Ajan - Casus Filmleri

Sinema dünyasının en iyi casusu filmlerinden biri olan Man in Black serisi yeni karakterleriyle izleyicilerini aksiyon ve bilimkurguyu doyuruyor. Filmde Ödüllü ajan H yanına aldığı çaylak ve kadın ajan M ile birlikte kötülerin kökünü kazımaya çalışacaklardır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenF. Gary
Gray
OyuncularTessa
Thompson
Chris
Hemsworth
Liam
Neeson

14. The Man from U.N.C.L.E. 

En İyi Ajan Filmleri, Ajan Filmi Önerileri

1960’ların başlarında CİA ajanı olan Napoleon Solo nükleer silahları yaymaya çalışan bir örgüte karşı savaşma görevi almıştır. Görevi ilginç kılan ise kendisine eşlik edecek olan kişinin Rus KGB ajanın Illya Kuryakin’dir.

TürAksiyonKomediMacera
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularHenry
Cavill
Armie
Hammer
Alicia
Vikander

15. G.I. Joe: Misilleme 

Ajan - Casus Filmleri

İyi yetiştirilmiş ve özel görevlerde faaliyet gösteren bir grup özel ajandan oluşan G.I. Joe takımı Serinin devamı olan G.I. Joe Misilleme filminde dünyayı ele geçirmeye çalışan Zartan ve yanındakileri imha etmeye çalışıyorlar. Filmin ilk dakikasından son dakikasına kadar sürekli bir aksiyon içerisinde geçiyor. Aksiyon filmleri türünde oldukça başarılı filmin oyuncu kadrosunda ise Dwayne Johnson, Channing Tatum, Bruce Wills, Jonathan Pyrce gibi aksiyon filmlerinin vazgeçilmez isimleri bulunuyor.

TürAksiyonBilim KurguMacera
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJon M.
Chu
OyuncularBruce
Willis
Channing
Tatum
Dwayne
Johnson

16. xXx – Yeni Nesil Ajan

Ajan - Casus Filmleri

Hızlı ve Öfkeli serisi ile kendini tüm dünyaya tanıtan ve herkesçe sevilen ünlü oyuncu Vin Diesel Yeni Nesil Ajan filminin başrolünde Xander Cage karakterine hayat vermiştir. Filmde kendi halinde takılan genç bir ekstrem sporcusu olan Xander Cage internete yüklediği videoları sonucu NSA ajanları tarafından devlet görevine çağırılır. Rus mafyasını çökertmek için verilen gizli görevde ajanlık yapacak olan Xander Cage izleyicilerine de heyecan dolu sahneler yaratmaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenRob
Cohen
OyuncularVin
Diesel
Samuel
L. Jackson
Asia
Argento

17. Hitman 

Ajan - Casus Filmleri

Ünlü yönetmen Xavier Gens’in filmi olan polisiye filmleri arasında yer alan Hitman, hakkında kimsenin hiçbir şey bilmediği ne geçmişi ne de geleceği belli olmayan bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Özel görevlerde suikastcılık yapan Ajan 47 çok iyi ve donanımlı yetiştirilmiş bir ajandır. Film bir zamanların efsane video oyunu Hitman’dan uyarlanmıştır.

TürAksiyonDramPolisiye
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenXavier
Gens
OyuncularTimothy
Olyphant
Dougray
Scott
Olga
Kurylenko

18. Mr. & Mrs. Smith 

 

Ajan - Casus Filmleri

John (Brad Pitt) ve Jane Smith (Angelina Jolie) dışardan normal görünen birbirlerini çok seven bir çifttir. Ancak ikisinin de birbirinden sakladığı bazı sırlar vardır. Farklı kurumlar için tetikçilik yapan ikili şimdiye kadar birbirlerinin işlerinden hiç haberdar olmadılar. Ancak işler her zaman düzgün gitmeyebiliyor. Bir görev esnasında aynı kişiyi öldürmeye çalışan John ve Jane ikilisi hiç bilmeden birbirlerine düşman olurlar. Bu düşmanlık ikisinin de açığa çıkmasına sebep olur ve birinin ölmesi gerekmektedir.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenDoug
Liman
OyuncularBrad
Pitt
Vince
Vaughn
Angelina
Jolie

19. Wanted 

Ajan - Casus Filmleri

Timur Bekmambetov yönetmenliğinde çekilen Wanted filmi oyuncu kadrosunda James McAvoy, Angelina Jolie ve Morgan Freeman gibi ünlü isimleri barındırmaktadır. Fantastik bir film olan Wanted muhteşem oyunculuk performanslarıyla dikkat çekmeyi başarmış, 2000’li yılların en iyi filmlerinden biridir. Filmin konusu, kiralık katil olan babasının izinden giden bir çocuğun hayatını anlatmaktadır. Günlük hayatında pekte başarılı olamayan Wess (James McAvoy) Fox ve Sloan adlı deneyimli katillerle birlikte çalışarak bu işin inceliklerinin öğrenmeye çalışıyor. Ancak ne eğitim ne de eğitimden sonrası Wess için kolay olmayacaktır.  

TürAksiyonMaceraGerilim
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenTimur
Bekmambetov
OyuncularJames
McAvoy
Angelina
Jolie
Morgan
Freeman

20. Atomic Blonde 

Ajan - Casus Filmleri

Charlize Theron, James McAvoy ve Sofia Boutella’nın başrollerinde yer aldığı film Antony Johnston’un aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır. Filmin konusu MI6’nin en iyi suikastçısı olan ajan Lorraine Broughton’un gizli bir görevini anlatmaktadır. Lorraine soğuk savaş sırasında ölen bir ajanın ölümünü araştırmak için Berlin’e gelir. Ancak bu gizli görev casuslar tarafından açığa çıkarılır. Lorraine, Berlin’deki iş birlikçisi David Percival ile birlikte hayatlarını kurtarmak için düşmanlara karşı amansızca bir mücadelenin içine düşerler.

TürAksiyon
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDavid
Leitch
OyuncularCharlize
Theron
James
McAvoy
Sofia
Boutella

21. Red

Ajan - Casus Filmleri

Kariyerinin sonuna doğru gelen başarılı bir ajan olan Frank Moses hayatının geri kalanını sükunet içerisinde ve onun için çok değerli olan Sarah ile beraber geçirmek ister. Ancak kimliğini açığa çıkartan yüksek teknoloji donanımlara sahip bir grup özel ekip Frank’in peşine düşerler. Frank ise başını bu beladan kurtarmak için eski arkadaşlarıyla bir araya gelir ve mükemmel bir ölüm kalım savaşına başlarlar. Filmin Kadrosunda Bruce Wills, Morgan Freeman ve Helen Mirren gibi ünlü isimler yer almaktadır. 

TürAksiyonKomedi
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenRobert
Schwentke
OyuncularBruce
Willis
Morgan
Freeman
Helen
Mirren

22. Burn After Reading 

Ajan - Casus Filmleri

Başrolünde George Clooney ve Brad Pitt gibi sinemanın ünlü isimlerinin rol aldığı Aramızda Casus Var filmi Osbourne Cox’un CIA’den kovulması sonrasında elinde bulunan gizli bilgilerle intikam almaya çalışması ve her şeyi eline yüzüne bulaştırmasını konu edinmiştir. John Malkovich’in hayat verdiği Osbourne Cox karakteri işinden kovulduktan sonra tüm gizli belgeleri CIA’den intikam almak için bir CD’ye kopyalar. Ancak bu CD’yi bir yerde unutur. CD’yi bulan kişiler tarafından tehdit edilen OSbourne COX’un başı artık daha çok beladadır.

TürKomediSuçDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenJoel
Coen
Ethan
Coen
OyuncularGeorge
Clooney
Brad
Pitt
Frances
McDormand

23. Men in Black 

Ajan - Casus Filmleri

Uzaylıların olduğu ütopik bir dünya da geçen ve bilim kurgu filmleri arasında yer alan yapımın temel konusu gizli bir ajanlık biriminde görev yapan deneyimli ajan K ve daha yeni ajan olan çaylak ajan J’nin dünyayı bu yaratıklara karşı savunmasını ele alır. Filmin başrolünü Will Smith ve Toomy Lee Jones paylaşmışlardır. Siyah takım elbiseleri ve kullandıkları teknolojik aletlerle ilgi çeken ajanlar her yaş kitlesinden izleyicilere filmi sevdirmeyi de başarmışlardır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenBarry
Sonnenfeld
OyuncularWill
Smith
Tommy
Lee Jones
Linda
Fiorentino

24. Skyfall 

Ajan - Casus Filmleri

Sinema tarihinin en bilinen ajan karakteri olan James Bond Skyfall filminin de baş karakteridir. Filmin konusu MI6’ya yapılan büyük bir saldırı sonrası her ne pahasına olursa olsun MI6’yı korumak için göreve atılan 007 James Bond’un amansızca mücadelesini anlatmaktadır. Filmin başrolünde Daniel Craig rol almıştır. Filmin bir kısmının Türkiye’de çekilmiş olması da dikkat çeken bir diğer detaydır.

TürAksiyonGerilim
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenSam
Mendes
OyuncularDaniel
Craig
Judi
Dench
Javier
Bardem

25. Operasyon: Argo 

Ajan - Casus Filmleri

Başarılı oyuncu Ben Affleck’i bu filmde hem yönetmen koltuğunda hem de başrolde görüyoruz. Filmin konusu 1979 yılında gerçekleşen İran devriminden hemen sonra Amerikan Elçilik binasına girip 56 Amerikalı’nın rehin alınması ve sonrasında rehinelerin kurtarılması için yapılan operasyonu anlatmaktadır.

TürTarihDramGerilim
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenBen
Affleck
OyuncularBen
Affleck
Bryan
Cranston
John
Goodman

26. Mission: Impossible Fallout 

Ajan - Casus Filmleri

Ajan filmlerinin en iyilerinden olan Görevimiz Tehlike Serisi 6. filmi ile büyük bir beğeni kazanmıştır. Başrolünde Tom Cruise’nin rol aldığı filmin yönetmeni ise Christopher McQuarrie’dir. Filmin konusu; Ethan hunt (Tom Cruise) Berlin’deki son görevden sonra CIA’e ters düşer ve adı kara listeye eklenir. Her yerde aranan Eathen insanlığı tehdit eden bir grubu durdurmak için kaçmaktan vazgeçer ve hem CIA hem de dünyayı yok etme planı yapanlara karşı büyük bir mücadele içerisine girer.

TürAksiyon
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenChristopher
McQuarrie
OyuncularTom
Cruise
Henry
Cavill
Rebecca
Ferguson

27. Geçmişi Olmayan Adam

Ajan - Casus Filmleri

Başarılı bir ajan olan Jason Bourne bir olay sonucu bir anda kendini açık denizin ortasında bulur. Balıkçılar tarafından kurtarılan Jason ne geçmişiyle alakalı ne de kendisiyle alakalı hiçbir şeyi hatırlamamaktadır. Kendisi ile ilgili bilgilerin peşine düşen Jason Bourne aynı zamanda peşindeki düşmanlarıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır. Baş rolünde Matt Damon’un rol aldığı Geçmişi Olmayan Adam filminin yönetmen koltuğunda Doug Liman oturmaktadır.

TürGerilimAksiyon 
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenDoug
Liman
OyuncularMatt
Damon
Franka
Potente
Chris
Cooper

28. Die Hard 

Ajan - Casus Filmleri

Aksiyon denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Bruce Wills, Zor Ölüm serisinin başrolüdür. Serinin ilk filmi olan Zor Ölüm’ün konusu; başarılı bir polis dedektifi olan John McClane’in kahramanca mücadelesini anlatmaktadır. Karısıyla bir süredir sorunlar yaşayan John barışmak için karısının iş yerinin yılbaşı partisine katılır. Ancak partinin yapıldığı otele bir saldırı yapılır. İçeridekilerin rehin kaldığı saldırıda tek kurtarıcı ise John McClane’dir.

TürAksiyonGerilim
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
1988
YönetmenJohn
McTiernan
OyuncularBruce
Willis
Bonnie
Bedelia
Reginald
Veljohnson

29. The Departed

Ajan - Casus Filmleri

Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi ajan filmi olan Köstebek mükemmel senaryosu, en iyi sinema oyuncularından oluşan kadrosu ve başarılı yönetmeniyle sinema dünyasının en iyi eserlerinden de biri olmuştur. Filmin yönetmen koltuğunda Martin Scorsese otururken oyuncu kadrosunda ise Leonardo Di Caprio, Matt Damon, Jack Nicholson ve Mark Wallhberg gibi dünyaca ünlü yıldızlar yer almaktadır. Köstebek filminin konusu ise mafya ve polisin arasında geçen büyük bir çekişmeyi anlatmaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRay
Winstone
Leonardo
DiCaprio
Matt
Damon

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum