En İyi Gerilim Filmleri 2024 - Korku Dolu 41 Psikolojik Film

Gerim gerim geren en iyi filmler listesi ile karşınızdayız. Bu içeriğimizde sinema tarihinin en iyi sürükleyici ödüllü gerilim filmleri yer alıyor.
En İyi Gerilim Filmleri 2024 - Korku Dolu 41 Psikolojik Film

Tüm Zamanların En İyi Gerilim Filmleri

Gerilim filmleri listemizde, son yılların en çok izlenen yeni gerilim filmleri başta olmak üzere Netflix gerilim filmleri gibi bol ödüllü yapımlar yer alıyor. İçeriğimizde tüm zamanIarın en iyi ve IMDb puanı yüksek gerilim filmlerini bulacaksınız. Gerilim filmleri ne izlemeli? diye düşünüyorsanız aksiyon, korku, gizem, bilim kurgu ve daha birçok türden gerim gerim geren 44 maddelik psikolojik gerilim filmi öneri listemizi dikkatlice incelemenizi tavsiye ediyoruz.

1. Umma

Gerilim Filmleri
Amanda ve kızı, Amerika’da bir çiftlikte sakin bir hayat sürmektedirler. Lakin günün birinde Amanda’nın Kore’de yaşayan annesi ile ilgili birbirinden farklı bilgiler ortaya çıkmaya başlar. Amanda zihnine yerleştirdiği annesine benzeme korkusu ile yüzleşirken, sessiz hayatına veda etmesi gerekmektedir.

TürDramKorkuGerilim
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenIris K.
Shim
OyuncularSandra
Oh
Fivel
Stewart
Dermot
Mulroney

2. Soluksuz

Gerilim Filmleri
Bir kazayı örtbas etmeye çalışan bir polis düşünün. Bu örtbas eylem çalışmasında aşırıya kaçmaya başlar. Yozlaşmış hayatı hakkında konuşmazken, gizemli bir tanıktan polisimiz maalesef ki tehdit almaya başlar. Bu tehditler polisin hayatını tamamen alt üst ederken, gizemli tanığın kim olduğunun bir an önce bulunması gerekmektedir.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRegis
Blondeau
OyuncularFranck
Gastambide
Dimon
Abkarian
Michael
Abiteboul

3. Çığlık 5

Gerilim Filmleri
Yıllar öncesinde herkesin severek izlediği büyük seri yeniden sizlerle. Beşinci filmi ile kimin yaptığı bilinmeyen korkunç cinayetler peş peşe devam etmektedir. Bu cinayetleri araştırmak üzere memleketine geri dönen bir kadın, kasabada bulunan kanlı geçmişe ait sırları yeniden canlandırır. Yıllar öncesinde kendi başına gelen cinayetleri teker teker inceleyerek katilin kim olduğunu bulmaya çalışır.

TürKorkuGizemGerilim
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Bettinelli-Olpin
Tyler
Gillett
OyuncularNeve
Campbell
Courteney
Cox
David
Arquette

4. Düşeş

Gerilim Filmleri
Aşırı zengin insanların nasıl yaşadığını herkes merak eder? Öyle ki filmimizde de bu insanların nasıl yaşadığını merak eden bir adam bir çiftin evlerine izinsiz girer. Evin sahipleri bu adamı yakaladığında ise durum kontrol dışına çıkmaya başlar. Eve izinsiz giren başlarda yakalanmamak üzere hareket ederken sonralarda beklenmedik durumlar ortaya çıkar.

TürDramSuçGerilim
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCharlie
McDowell
OyuncularJason
Segel
Lily
Collins
Jesse
Plemons

5. Kod: İmparator

Gerilim Filmleri
Hiçbir suçun altında olmayan, tertemiz sicilli bir politikacı düşünün. Aynı zamanda istihbarat servisleri için çalışan ve yasadışı faaliyetlerde bulunup paralel bir birime rapor veren bir adamı düşünün. İkili gizli servisler tarafından görevlendirilirken, silah kaçakçılığına karışan bir çiftin de izini sürmesi gerekmektedir. Bu izler sayesinde politikacı üzerine leke olan tüm her şeyden kurtulabilecektir.

TürDramGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJorge
Coira
OyuncularLuis
Tosar
Alexandra
Masangkay
Georgina
Amoros

6. Master

Gerilim Filmleri
Jasmine, uzaklardaki Tacoma’dan gelen sıradan bir öğrencidir. Profesör Gail ise kısa süre öncesinde yurtta ‘akıl hocalığı’ görevine terfi etmiştir. İkili, New England’da beyazların bulunduğu bir üniversitede dışlamalarla ve tahmin edilemeyecek rahatsız edici olaylar ile baş başa kalmışlardır. Bu olaylı çözmeleri ve kendileri için iyi bir yer bulmaları gerekmektedir.

TürDramGerilimKorku
IMDb5.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMariama
Diallo
OyuncularRegina
Hall
Zoe
Renee
Julia
Nightingale

7. Acımasız/Unhuman

Gerilim Filmleri
Okul gezisine çıkan bir grup öğrencinin hayatı çok geçmeden berbat olur. Otobüsleri kaza yaptıktan hemen sonra gizemli bir saldırgan çete tarafından takip edildiklerini anlamaya başlarlar. Kazadan sonra hayatta kalan bir grup öğrenci, hayatta kalmak ve saldırgan çeteden korunmak için de mücadele etmeleri gerekmektedir.

TürKorkuKomediGerilim
IMDb4,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMarcus
Dunstan
OyuncularBrianne
Tju
Benjamin
Wadsworth
Uriah
Shelton

8. Nightmare Alley (Kabus Sokağı)

Gerilim Filmleri

Gerilim dolu en iyi filmlerden biri olan Nightmare Alley hem senaryosu hem de oyuncu kadrosuyla 2021 yılına damga vuran bir yapım oldu. Filmde hırslı bir dolandırıcının akıl almaz hikayelerine tanık oluyoruz. Öyle ki bir karnaval ekibinin peşine takılan Stan zihin okumada uzman olan Zeena ve kocası Pete'den birşeyler öğrenmeye çalışır. Bir süre sonra ise Pete ölür ve onun yerine Stan geçer. İşlerde iyice ilerleyen Stan'ın amacı dolandırıcılıkta en zirveye çıkmaktır.

TürDramGerilim
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenGuillermo
Del Toro
OyuncularBradley
Cooper
Cate
Blanchett
Toni
Collette

9. Infinite (Sonsuz)

Gerilim Filmleri

İlginç hikayesiyle izleyiciyelerini şaşkınlığa uğratan Infinite isimli filmde reenkarne sonucu birden fazla hayat yaşayan bir adamın hayatı anlatılıyor. Önceki hayatında yaşadıklarını bir rüya olarak düşünen bu adam kendisi gibi reenkarnasyonla tekrar doğanların olduğu bir topluluğu keşfeder. Bu topluluğun amacı ise zamanın değişimleri arasında ajanlık yapmaktır. Ancak ortaya çıkan büyük bir düşman zamanın dengelerini değiştirmek için harekete geçtiğinde ana karakterimiz dünyanın kaderini değiştirmeye çalışacaktır.

TürAksiyonGerilimBilim Kurgu
IMDb5.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularMark
Wahlberg
Chiwetel
Ejiofor
Sophie
Cookson

10. The Guilty (Suçlu)

Gerilim Filmleri

Rütbesi düşürülen bir polis memurunun yeni görevinde yaşadığı gerilim dolu dakikaları izlediğimiz bu filmde ünlü aktör Jack Gyllenhall rol alıyor. Joe Bayler isimli genç polis memuru acil durum hatlarına bakmakla görevlendirilir. Bu sıralarda gelen bir çağrı polis memurunun hayatını değiştirecektir. Telefonun ucundaki kadın kaçırıldığını söyleyerek yardım ister. Bu yardım çağrısı Joe Bayler'ın büyük bir kaosa sürüklenmesine neden olacaktır.

TürDramGerilim
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularJake
Gyllenhaal
Christina
Vidal
Eli
Goree

11. Stowaway (Kaçak Yolcu)

Gerilim Filmleri

Uzay yolculuğu konulu en iyi gerilim filmlerinden biri olan Stowaway'da Mars görevine katılan bir grup bilim insanının yaşadığı gergin dakikalara şahit oluyoruz. Mars'a gidecek olan roket dünyadan ayrıldıktan uzunca bir vakit sonra mekiğin içerisinde davetsiz bir misafirin varlığı keşfedilir. İnşa sırasında paneller arasına sıkışan bu varlık bilim insanlarının hayatını ve görevi tehlikeye atacaktır.

TürDramGerilimUzay
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJoe
Penna
OyuncularAnna
Kendrick
Toni
Collette
Daniel
Dae Kim

12. The Little Things (Küçük İpuçları)

Gerilim Filmleri

Seri katil konulu en yeni gerilim filmlerinden biri olan The Little Things filminde kurallara bağlı hareket eden bir polis memuru ve suçluları yakalamak için her türlü yola başvuran ortağının hikayesi anlatılıyor. Şehirde yaşanan bir seri katil felaketi polis teşkilatını ayağa kaldırır ve olayın soruşturulmasına başlanır. Deneyimli polis memurlarının atandığı bu görevde iki zıt karakterli polis zorlu bir maceranın içerisine düşeceklerdir.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJohn
Lee Hancock
OyuncularDenzel
Washington
Rami
Malek
Jared
Leto

13. Alive

Gerilim Filmleri

Kore sinemasının 2020 yılında izleyicilerine sunduğu en iyi gerilim filmlerinden biri olan Alive filmi, salgın hastalıklarla ilgili gerilim dolu bir senaryoyu barındırıyor. Filmde ülke çapında hızla yayılan bir salgın virüsü insanların ölümüne ve canavara dönüşmesine sebep oluyor. Evinde kilitli kalan Joo Woo ve Yoo Bin saldırgan hastalardan kurtulmak için büyük bir yaşam mücadelesi veriyorlar. En iyi Kore filmleri listemize göz atmak için linke tıklayabilirsiniz.

TürAksiyonGerilimDram
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJohn
Lee
Hancock
OyuncularAh-In
Yoo
Shin
-Hye
Park

14. Extraction

Gerilim Filmleri

Aksiyon dolu gerilim filmi isteyenler için "Extraction" harika bir tercih... Silah ve uyuşturucuyla dolu bir dünyada paralı asker olarak görev yapan Tyler, aldığı son görevinde Hintli bir iş adamının oğlunu mafyanın elinden kurtaracaktır. Ancak bu görev sanıldığı kadar kolay olmayacak. Sıkıntılı günler geçiren Tyler çocuğu kurtarmak için neredeyse ölümle burun buruna gelecek.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSam
Hargrave
OyuncularChris
Hemsworth
Rudhraksh
Jaiswal
Randeep
Hooda

15. Paramedic (Paramedik)

Gerilim Filmleri

Ambulans görevlisi olan Angel yaptığı bir kaza sonrasında bacaklarını kaybeder. Sıkıntılı günler ise bu saatten sonra başlamaktadır. Bacakları tutmayan Tyler kısa süre sonra karısının kendisini aldattığını düşünür ve bu düşünceyi takıntı haline getirir. Netflix filmleri listesinde de yer alan bu ödüllü gerilim filmini izlerken adeta aklınızı başınızdan alacak türden.

TürDramGerilim
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCarles
Torras
OyuncularMario
Casas
Déborah
François
Guillermo
Pfening

16. Tenet

Gerilim Filmleri

Dünyayı yeni çıkacak olan 3. Dünya savaşından kurtarmak için harekete geçen casusumuz zamanın ötesinde bir mücadele vererek ölümlerden dönmektedir. Aksiyon, macera vebilim kurgu dolu Tenet filmi kısa süre önce yayınlanmış olsa da en çok izlenen gerilim filmleri arasına girmeyi başarmıştır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularJohn David
Washington
Kenneth
Branagh
Robert
Pattinson

17. 21 Bridges

Gerilim Filmleri

Karışık bir polisiye senaryosunun sunulduğu 21 Bridges filminde eski yetkinliğini kaybeden bir polis memuru suç çetesine karşı tek başına savaş açıyor. Büyük bir suç imparatorluğuna meydan okuyan polisimiz büyük bir kovalamacanın ardından suçluların ensesine yapışıyor. Başrolünde Chadwick Boseman’ın yer aldığı 21 Bridges filmini mutlaka izlemelisiniz.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBrian
Kirk
OyuncularChadwick
Boseman
Sienna
Miller
J.K.
Simmons

18. Polar

Gerilim Filmleri

Zamanının en iyi kiralık katillerinden biri olan Duncan Vizla emekliliğinin geldiğini düşünerek bağlı olduğu şirketten ayrılmak ister ancak bu ayrılış onun düşündüğü gibi kolay olmayacaktır. Şirket ayrılmak isteyenleri ortadan kaldırarak geride hiçbir iz bırakmamanın peşindedir. Duncan ise emeklilik günlerini sağlıklı bir şekilde yaşamanın peşindedir. Netflix yapımı "Polar" filmini sürükleyici gerilim filmleri arayanlara şiddetle tavsiye ediyoruz.

TürPolisiyeGerilim
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJonas
Åkerlund
OyuncularMads
Mikkelsen
Vanessa
Hudgens
Katheryn
Winnick

19. I Am Mother (Ben Anneyim)

Gerilim Filmleri

Gerilim dolu bir 2019 filmi olan I am Mother filminde distopik bir gelecekte geçen robotik bir mavera konu ediniliyor. Robotların yönetimi ele geçirdiği günlerde bebekler robotlar tarafından yetiştirilerek insanlığa karşı kullanılmaktadır. Bu düzeni bozacak olan kişiler ise bir anne ile robotlar tarafından yetiştirilen genç bir kız olacaktır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGrant
Sputore
OyuncularClara
Rugaard
Hilary
Swank
Rose
Byrne

20. Angel of Mine (Gerçeğin Peşinde)

Gerilim Filmleri

Küçük kızının ölümü ile sarsılan bir anne yıllar sonra karşılaştığı 7 yaşındaki Lola’yı kızı yerine koyar. Bu durumu gittikçe bir takıntı haline getiren Lizzie herkesi bir kenara atarak Lola’yı sahiplenmek ister. Psikolojik gerilim filmleri izlemek isteyenler için Angel of Mine çok mantıklı bir seçim olacaktır.

TürDramGerilim
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKim
Farrant
OyuncularNoomi
Rapace
Rebecca
Bower
Luke
Evans

21. Parasite (Parazit)

Gerilim Filmleri

Oscar ödüllü filmler listesinde yer alan Parazit, birbirinden farklı görüşlere sahip ve farklı hayatlar yaşan iki ailenin oldukça esrarengiz olan hikayesini ele almaktadır. KİM Ailesi bünyesinde hiç kimse çalışmamaktadır ve fakirlik içinde yaşamaktadır. Aile üyeleri gerçek hikayelerini ve kimliklerini saklayarak zengin bir aile olan Park ailesinin içerisin birer birer girmektedir. Fakir ve tembel olan insanlar bir anda zengin bir ailenin içine girince ortaya gerilimi yüksek, komik ve dramatik olaylar çıkmaya başlar.

TürGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularSong
Kang-Ho
Woo-sik
Choi
Park So
-Dam

22. Joker

Gerilim Filmleri

Batman çizgi romanlarından bildiğimiz ve tüm zamanların en kötü karakterleri arasında gösterilen JOKER filmi, 2019 yılının dram ve gerilim türünde en iyi filmleri arasında. Başrollerinde Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz gibi başarılı isimler yer alıyor. Filmde, Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in hayatını konu alan filmde Phoenix’in oyunculuğu izleyenleri büyülüyor.

TürDramGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Robert
De Niro
Zazie
Beetz

23. The Invisible Man (Görünmez Adam)

Gerilim Filmleri

2020’nin en başarılı yapımlarından The Invisible Man filmi, kontrolcü ve baskıcı erkek arkadaşına daha fazla dayanamayıp evden kaçan Cecelia isimli kadının yaşadıklarını ele alıyor. Filmde, Cecilia evden kaçtıktan sonra kendisini tehlikeye sokan her şeyden uzaklaşmaya çalışır. Kendisine yardım etmesi için kardeşine gider. Aynı zamanda kardeşinin arkadaşı ve kızı da olaya dahil olur. Ancak hiç beklenmedik bir olay yaşanır. Cecilia’nın erkek arkadaşının intihar ettiği ve servetinin büyük kısmını Cecilia’ya bıraktığı ortaya çıkar. Bu haber gerçek mi yoksa tuzak mı?

TürKorkuGerilimFantastik
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLeigh
Whannell
OyuncularElisabeth
Moss
Oliver
Jackson-Cohen
Harriet
Dyer

24. Blood Diamond (Kanlı Elmas)

Gerilim Filmleri

Tüm zamanların en iyi gerilim filmleri arasında gösterilen Blood Diamond isimli yapım, bir balıkçı, bir hırsız ve sayıca iş adamı değerli bir elmasın peşine düşerler. Film, Afrika’da günümüzde de devam eden elmas ticaretinin iç yüzünü konu almaktadır.

MaceraMaceraGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenEdward
Zwick
OyuncularLeonardo
Di Caprio
Djimon
Hounsou
Jennifer
Connelly

25. Gone Girl (Kayıp Kız)

Gerilim Filmleri

2014 yılında vizyona giren ve gerilim türünün başarılı örneklerinden bir tanesi olan Gone Girl, evliliklerinin 5. yılını kutlamaya hazırlanan Nick ve Amy’nin başından geçen gizem dolu olayları aktarmaktadır. Kutlamanın yapılacağı gün Amy aniden ortadan kaybolur ve bir zaman sonra polisin gözünde Nick, şüphe çekmeye başlar. Rüyasında karısını vahşice öldürdüğünü gören Nick, herkese masum olduğunu anlatmaya çalışsa da çevresi yalanlar ve ihanet ağlarıyla kuşatılmıştır. Gerilim filmleri listesinde mutlaka izlemenizi tavsiye edeceğimiz bir yapım.

TürPolisiyeGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBen
Affleck
Rosamund
Pike
Neil
Patrick Harris

26. Angels & Demons (Melekler ve Şeytanlar)

Gerilim Filmleri

Dan Brown' ın çok satanlar listesine girmiş kitabından uyarlanan filmde sıradan bir cinayet olayının aslında göründüğü gibi olmadığı ve geçmişi çok eskiye dayanan İllumminati tarikatı ve Vatikan arasındaki hesaplaşma ile alakalı olduğu anlaşılır. Konu hakkında Simge bilim Profesörü Robert Langton Roma' ya davet edilir. 400 yıllık simgeleri ve sembolleri takip ederek olayı aydınlatmaya çalışan Langton'un başından şüpheli olaylar geçer. Öldürülen adamın yeni bir icat geliştirdiği ve bu aletin Vatikan' ı ortadan kaldırmak için gizlendiği ortaya çıkar.

TürFantastikGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRon
Howard
OyuncularTom
Hanks
Ewan
McGregor
Stellan
Skarsgård

27. Split (Parçalanmış)

Gerilim Filmleri

Son yılların en iyi gerilim filmleri arasında gösterilen split filmi, 2016 yılında vizyona girdi ve girdiği yıl içerisinde en çok izlenen gerilim filmlerinden bir tanesi oldu. Filmde James McAvoy’un başarılı performansı, gerilim ve psikoloji alanında yer alan filmi daha da güzel bir hale getiriyor. Filmde; kişilik bölünmesi yaşayan Kevin Crumb ve üç küçük kız kardeşin psikolojinizi altüst edecek hikayesini konu alıyor.

TürFantastikGerilimKorku
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenM. Night
Shya-malan
OyuncularJames
McAvoy
Anya
Taylor-Joy
Betty
Buckley

28. Insıde Man (İçeridek Adam)

Gerilim Filmleri

Boyacı kılığına giren Dalton ve beraberindeki 3 hırsız Wall Street üzerindeki bir binaya soygun için girerler. Polisin gelmesiyle içerdeki 50 kişiyi rehin alan hırsızlar rehineleri öldürmekle tehdit ederler. Polis her zaman uyguladığı prosedürü uygular ve en iyi dedektiflerinden olan Frazier ve Darius, rehinelerin serbest bırakılması konusunda pazarlık ve ikna için görevlendirir. Dedektifler bu işteki deneyimlerini ve kurnazlıklarını kullanmaya çalıştıkça soyguncuların her zaman bir adım önde olduğunu ve tüm hamlelerine yanıt verdiklerini fark ederler. Zaman geçtikçe olayın içinden çıkamazlar ve konuya banka sahibi ile birlikte bayan bir broker dahil olmak ister. İşler iyice karışmıştır. Dedektiflerin bunun normal bir soygun olmadığı ve ortada dönen olayın ne olduğunu anlamaya çalışmaları gerekmektedir.

TürPolisiyeGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenSpike
Lee
OyuncularDenzel
Washington
Clive
Owen
Chiwetel
Ejiofor

29. The Butterfly Effect (Kelebek Etkisi)

Gerilim Filmleri

Bilim kurgu ve gerilim film türünün ender örnekleri arasında yer alan The Butterfly Effect filmi, 2004 yılının en iyi psikolojik gerilim filmi olarak karşımıza çıkmaktadır. Filmin başrollerinde Ashton Kutcher, Amy Smart ve Eric Stoltz’dan yer almaktadır. Filmin konusunda, Evan Treborn, özellikle yoğun strese yaşadığı anlarda baygınlık geçirmektedir ve bunun asıl nedeni çocukluğunda geçirdiği karanlık olaylardır. Zamanda yolculuk yapıp geçmişini düzeltmek isteyen Evan, yepyeni bir geçmiş oluşturmaya başlar ama her şey istediği gibi gider mi?

TürFantastikGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJ. Mackye
Gruber
Eric
Bress
OyuncularAshton
Kutcher
Amy
Smart
Elden
Henson

30. The Girl Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız)

Gerilim Filmleri

Mikael Blomkvist adında başarılı bir yazar, yaptığı hatalı bir yazı sonrasında vali hakkında rüşvet aldığı iddiasını ortaya atmış ve tepkileri üzerine çekmiştir. Hakkında dava açılmış ve çalıştığı kurum onunla çalışmak istemediğini söylemiştir. Mikael işsiz kalmış ve piyasada bu saatten sonra iş bulamayacağını düşünerek üzüntüye düşmüştür fakat birden sürpriz şekilde ona iş teklifi gelir. Büyük bir firma sahibi olan Vanger ailesinden Henrik Vanger ona yıllar önce ortadan kaybolan yeğenini bulmasını ve konuyu araştırmasını söyler. İsveç'e giden yazar onu hep takip eden gizemli bir kız olan Lisbeth ile birlikte konuyu araştırmaya başlar. Olay çözülür fakat beklenmedik sürpriz Lisbeth tarafından yapılır.

TürPolisiyeGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularRooney
Mara
Daniel
Craig
Christopher
Plummer

31. Black Swan (Siyah Kuğu)

Gerilim Filmleri

Nina adındaki balerinin tek hayali Kuğu Gölü Balesi'nde başrol oynayabilmektir. Eski bir balerin olan annesi kendi elde edemediği hırsları yüzünden kızı üzerinde aşırı baskı kurmaktadır. Bu baskı ile Nina' nın hiç arkadaşı ve sosyal yaşantısı yoktur. Baş dansçıyı değiştirmek isteyen Thomas bu rol için düşündüğü kişinin Nina olduğunu söyleyince Nina en büyük hayalinin gerçek olacağını düşünür fakat bunun için çok çalışması gerekmektedir çünkü baş dansçı hem saf ruhu olan beyaz kuğuyu hem de kötü olan siyah kuğuyu canlandırmaktadır. Nina beyaz kuğuda sorun yaşamasa da siyah kuğu için yetersizdir. Nina' nın rakibi olan dansçı ile arkadaş olurlar fakat ruhsal sorunlar yaşayan Nina halüsilasyonlar görmeye ve içindeki siyah kuğuya karşı mücadele vermeye başlar. Black Swan filmi, gerilim ve dramı birlikte işleyen konusuyla ve Natalie Portman'ın müthiş oyunculuğu ile izlenmesi gereken filmler arasında yer alır.

TürDramGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenDarren
Aronofsky
OyuncularNatalie
Portman
Mila
Kunis
Vincent
Cassel

32. The Sixth Tense (Altıncı His)

Gerilim Filmleri

Küçük bir çocuk ölüleri görebildiğini ve korktuğunu söyler. Özel güçleri olduğunu ve kendisinden başka kimsenin onları göremediğin anlayan çocuk bu durumu psikolog Malcolm' dan başka kimseye anlatamaz. Bu duruma başta inanmayan psikolog gelişen olaylar karşısında inanmaya başlar. Daha sonra çocuğu ölülerin ondan yardım istiyor olabileceğini ve ölüler ile konuşmayı denemesini söyler. Çocuk bunu yapınca ölen küçük bir kız ona neden öldürüldüğünün babasına iletmesini istediğini söyler. Olaylar böyle gelişirken Malcolm bir takım garip olayların farkına varır. Aslında kendisi de bir ölüdür. Konusu ile oldukça şaşırtan ve gerilimi yüksek seviyelere çıkaran The Sixth Sense'de Bruce Willis, Mischa Barton, Haley Joel Osment Donnie Walhberg gibi isimler yer alıyor.

TürDramGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularBruce
Willis
Haley Joel
Osment
Toni
Collette

33. Shutter Island (Zindan Adası)

Gerilim Filmleri

Suç işleyen akıl hastalarının cezalarını çektiği ve aynı zamanda tedavi gördüğü bir adada gerçekleşen gizemli bir olayı araştırması için görevlendirilen dedektif Teddy ve yardımcısı Chuck adaya gider. Delilerin arasında kalan dedektifler, olayı aydınlatmak için çabalarken bir takım ilginç olaylar ile karşılaşırlar. Bu kafa karıştıran olaylar zinciri ile görev yapmaya çalışan dedektiflerin hikayesi izleyenleri oldukça etkileyecek türden. Filmi izlerken kafa karışıklığı ve beyninizin zorlandığını hissedeceksiniz. Tüm bu akıl oyunları içinde içerdiği yüksek gerilimden dolayı heyecanınızı kontrol edemeyeceksiniz.

TürGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Mark
Ruffalo
Ben
Kingsley

34. Saw (Testere)

Gerilim Filmleri

Baygın yatan iki adam kendilerine geldiklerinde pis bir banyoda zincirlenmiş halde olduklarını görürler. Daha önce birbirlerini hiç görmemişlerdir ve orada ne aradıklarını bilmiyorlardır. Zincirlerden kurtulmayı denerler fakat bir türlü başaramazlar. Banyoda kanlar içinde yatan bir adam daha vardır. Adamın kafasından darbe alarak öldürüldüğünü görürler. Hiçbir fikri olmayan bu iki adam düştükleri durumdan kurtulmak için düşünmeye başlar ve yerdeki cesetten çıkan ipucu ile olaylar gelişir. Saw filmi, gerek konusuyla gerekse yaşattığı gerilim duygusu ile öncü olma özelliği taşımaktadır.

TürKorkuGerilim
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJames
Wan
OyuncularLeigh
Whannell
Cary
Elwes
Danny
Glover

35. John Wick 2

Gerilim Filmleri

İlk serisi ile herkesi kendisine hayran bırakan Keanu Reeves, ikinci filmde de harikalar yaratmaya devam etmektedir. Aksiyon gerilim filmleri alanında oldukça güzel ve başarılı bir eser olan John Wick 2, 2017 yılında çıkan birçok gerilim filmini hem izlenme hem de kazanç bakımından geride bırakmıştır. Filmin konusunda, sakin bir hayat süren John’un başına gelen olaylar sebebiyle bir kez daha suç dünyasına girmesine sebep olan olaylar anlatılmaktadır. İlk filmi izleyenler şimdiden ikinci filmi izlemek için plan yapmıştır ancak henüz John Wick serisini izlemeyenler, bu gerilim dolu filmi kesinlikle izlemelidirler…

TürAksiyonGerilim
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenChad
Stahelski
OyuncularKeanu
Reeves
CommonLaurence
Fishburne

36. LorkWork Orange (Otomatik Portakal)

Gerilim Filmleri

Gerilim filmleri dalında oldukça güzel bir film olan A Clockwork Orange, insani değerlerin ayaklar altına alındığı bir gelecekte, Britanya’da geçmektedir. Filmde şiddet bağımlısı bir çete ve onun lideri Alex’in hikayesi anlatılmaktadır. Polis tarafından yakalanan Alex’e ceza verilmez çünkü kobay olarak bir deneyde kullanılır. Stanley Kubrick tarafından Anthony Burgess’ın aynı adlı kitabından beyazperdeye uyarlanan film, aynı anda hem kitap okuyucusunun hem de sinema seyircisinin gönlünü kazanan nadide uyarlamalardan biridir.

TürBilim KurguGerilim
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
1971
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularMalcolm
McDowell
Patrick
Magee
Michael
Bates

37. The Shinning (Cinnet)

Gerilim Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi gerilim filmleri arasında yer alan The Shining filmi, sinema tarihine adeta damga vurmuştur. Jack Nicholson’ın unutulmaz performansıyla şekillenen filmde yer alan çekimlerde en az filmin konusu kadar başarılıdır.

TürKorkuGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1980
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularJack
Nicholson
Shelley
Duvall
Danny
Lloyd

38. The Silence of The Lambs (Kuzuların Sessizliği)

Gerilim Filmleri

Clarice, yeni mezun olan bir FBI ajanıdır. Sapkın bir katili bulmakla görevlendirilir. Kurbanlarının derilerini yüzen bu katil, bir kadını esir almıştır ve Clarice' nin görevi bu kadını kurtarmaktır. Bu işi nasıl yapabileceğini düşünen Clarice' nin aklına değişik bir fikir gelir. Başka bir katilden yardım istemek. Ünlü psikopat doktor Hannibal insan eti yiyen vahşi bir yamyamdır. Eğer onun güvenini kazanır ve onunla yakınlaşabilirse asıl katili yakalamak için istediği bilgileri alabilecektir. The Silence Of The Lambs yüksek ilgi görmüş ve 2 dalda Oscar ödülüne layık görülmüştür.Bu başarıyla da Hannibal Lecter serisinin çekilmesini sağlamıştır.

TürDramGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1991
YönetmenJonathan
Demme
OyuncularAnthony
Hopkins
Jodie
Foster
Scott
Glenn

39. Seven (Yedi)

Gerilim Filmleri

Psikolojik ve gerilimin hat safhada yer aldığı bu filmde 7 ölümcül günahı işleyen kişileri tek tek öldüren bir seri katli anlatmaktadır. Yedi Ölümcül Günah, Hıristiyanlık inançlarına göre Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü, Kıskançlık, Oburluk,Yıkıcılık ve Tembellik'tir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir. David Fincher imzalı film, sürükleyici konusu ve oyuncuların performanslarıyla tüm dünyada gişede büyük başarı yakalamıştı.

TürPolisiyeGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Morgan
Freeman
Gwyneth
Paltrow

40. Fight Club (Dövüş Kulübü)

Gerilim Filmleri

Hikayesiyle sinemada yeni bir boyut oluşmasına zemin hazırlayan Dövüş Kulübü filminin konusu; hayatının sıradanlığından nefret eden Jack’in hikayesini anlatır. Grup terapilerine giden Jack, burada Marla adında bir kadın ile tanışır. Bir sonra sonra ise hayatının tamamen değişmesini sağlayacak olan Tyler Durden ile… David Fincher'ın kısa sürede kült mertebesine erişen filminin popülerliği dillere destan.

TürDramGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Edward
Norton
Helena
Bonham
Carter

41. Inception (Başlangıç)

Gerilim Filmleri

Inception filmi, konusuyla ve oyuncu performansıyla son yılların en iyi psikolojik gerilim ve aksiyon gerilim filmleri arasında yer alan ve kendi kategorisinde nirvanaya ulaşan filmdir. Bilinçaltı hırsızlığı olarak tabir edilebilecek bir konuda uzman olan Dom Cobb adlı hırsızın hikayesi anlatılmaktadır. Dom Cobb rüya gören kişilerin bilinç altı düşüncelerini çalabilmesiyle ün kazanmış ve kurumsal casusluk adı verilen bir sektörde yer almasını sağlamıştır fakat bu durumun kötü yanı ise uluslararası bir kaçak durumuna düşmüş olmasıdır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Marion
Cotillard
Elliot
Pag

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum