Netflix Gerilim Filmleri 2024 - Gerim Gerim Geren 30 Film

Bu içeriğimizde Netflix üzerinden izleyebileceğiniz en iyi gerilim filmleri yer alıyor. İşte en kaliteli Netflix gerilim filmleri listesi...
Netflix Gerilim Filmleri 2024 - Gerim Gerim Geren 30 Film

Gizem & Korku ve Heyecan Dolu En İyi Netflix Gerilim Filmleri

Netflix’te yayınlanan birbirinden güzel ve unutulmaz gerilim filmlerini bu yazımızda derledik. IMDb ve Rotten Tomatoes gibi büyük sıralama sitelerini kaynak alarak hazırladığımız bu listedeki film önerileri izlerken gerilimi iliklerinize kadar hissettirecek efsane yapımlardır. İşte en iyi Netflix gerilim filmleri.

Netflix Gerilim Filmi Önerileri;

1. Tanrının Gazabı

Netflix Gerilim Filmleri
Sevdiklerinin trajik ölümünden sonra, eski patronu olan ünlü roman yazarı Luciana’nın şüpheliler listesine girer. Bu durumu ortaya çıkartmak isteyen genç kadın bir gazeteci ile anlaşır. Gazeteci ile bu trajik ölüm hakkında tüm detayları araştırmaya başlamışken, peşlerine beklemedikleri bir belayı da takarlar.

TürGerilimDram
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSebastian
Schindel
OyuncularMacarena
Achaga
Diego
Peretti
Monica
Antonopulos

2. Hipnotizma

Netflix Gerilim Filmleri
Jenn hem özel hem de profesyonel yaşamında sorunlar yaşayan genç bir kadındır. Kendisini tıkanmış hisseden Jenn, ünlü bir hipnoterapistin yanına başvurur. Her şey başlarda iyiden iyiye giderken genç kadın birden kendisini ölümcül akıl oyunları içerisinde bulur. Bu akıl oyunlarından kurtulmak için elinden geleni yapmaya da hazırdır.

TürGizemGerilim
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMatt
Angel
Suzanne
Coote
OyuncularKate
Siegel
Jason
O’Mara
Dule
Hill

3. Ek Villain Returns

Netflix Gerilim Filmleri
İki adam tek taraflı bir aşk hikayesi yaşarken dünyalarında kimin kötü kimin iyi olduğuna karar verilmesi gerekmektedir. İyiler ve kötüler tamamen birbirleri ile iç içe kalırken, seri cinayetler tüm dünyada kol gezmeye başlar. Bu durum her şeyi daha da çıkmaza sokacak bir olay ile devam eder. Ünlü bir şarkıcı ortadan kaybolur ve bu ünlü şarkıcıyı bulmak üzere tek taraflı aşk yaşayan iki adam görevlendirilir.

TürAksiyonRomantikGerilim
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMohit
Suri
OyuncularJohn
Abraham
Disha
Patani
Arjun
Kapoor

4. Two

Netflix Gerilim Filmleri
Sara ve David birbirini tanımayan iki yabancıdır. Tek ortak noktaları karınlarında birbirini bağlayan dikişlerdir. Bu dikişler sayesinde uyandıkları bir sabah birbirlerine yapışık halde kendilerini bulurler. Sara bunu yapanın eski eşi olduğunu düşünürken, David geçmişinin peşini bırakmadığına inanırlar. İki genç birbirini bu şekilde kabul ederken, hayatlarını bu şekilde sürdürmek ve onları bu hale getirenleri bulmak üzere çabalarlar.

TürGerilimDramGizem
IMDb4,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMar
Targarona
OyuncularMarina
Gatell
Pablo
Derqui
Kandido
Uranga

5. Yetişkinler İçin Aşk

Netflix Gerilim Filmleri
Christian, Leonora’yı aldatırken karısına görünmemek için ormanda dolanmaya başlar. Karısı da yirmi yol boyunca yollarda koşarak spor yapar. Bu durum yıllarca sürerken kadın bir gün kocasını kapalı ışıklı arabanın içerisinde bulur. Bu durum altında aşk ve nefret arasında ince bir çizgi belirmişken ikisi içinde ölümcül bir durum meydana gelmeye başlar.

TürGerilimDramSuç
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBarbara
Topsoe-Rothenborg
OyuncularDar
Salim
Sonja
Richter
Sus
Wilkins

6. Ölümcül Masumiyet

Netflix Gerilim Filmleri
İki farklı kadın, iki farklı hayat sizlerle! Mary, yazdığı romanları ile çok satanlar listesinde inmeyen zengin bir kadınken; Grace, Mary’nin çocuklarına bakıcılık yapan genç ve güzel bir kadındır. Mary her roman yazdığı anda benliğini kaybederek çeşitli rüyalar görmeye başlar. Lakin bu benliği ile ortalık ateş yerine dönerken evin içerisinde birbirinden kötü olaylar meydana gelmeye başlar.

TürGerilimDram
IMDb3,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAnna Elizabeth
James
OyuncularDermot
Mulroney
Kristin
Davis
Shanola
Hampton

7. Spiderhead

Netflix Gerilim Filmleri
Bir grup mahkum, cezalarını azaltmak ve hayatlarını tekrardan yaşamak için çeşitli etkilere sahip bir deneye katılmaya razı olurlar. Mahkumlar, duygularını değiştiren çok güçlü ilaçlar içerken; deneklerden birisi aldığı ilaçların ardından kendisinden şüphe etmeye başlar. Bu durumun ardında mahkumlar, laboratuvar hakkında gerçekleri öğrenmek için ayaklanmaya başlarlar.

TürGerilimSuçAksiyon
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoseph
Kosinski
OyuncularChris
Hemsworth
Miles
Teller
Jurnee
Smollett

8. Ev Baskını

Netflix Gerilim Filmleri
Evli çift, küçük bir kasabaya taşınarak masum ve sakin bir hayat sürmeyi hayal eder. Yeni evlerine taşındıkları ilk anda memnuniyetleri zirvelere çıkar. Lakin bir gün haneye tecavüz olayı yaşayarak hayatları alt üst hale gelir. Bu yaşanan olay ile kadın travmalar yaşarken eşi de onu nasıl düzelteceği hakkında bir çözüm aramaya başlar.

TürGerilimDram
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAdam
Salky
OyuncularFreida
Pinto
Logan
Marshall-Green
Robert
John Burke

9. Yaşamak İçin Oyna

Netflix Gerilim Filmleri
Parasız bir öğrenci, hayatta kalmayı başardıkları anla çok yüklü miktarda bir ödül alacaklarını öğrendiği bir oyun satın alır. Bu bilgisayar oyununu oynamaya başladıklarından kısa bir süre sonra dehşet verici anlar yaşanmaya başlar. Bu öğrenci sevdiklerini de yavaş yavaş kaybetmeye başlarken ödülün bir para ödülü olmadığı anlaşılmaya başlar.

TürGerilimKorku
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenToby
Meakins
OyuncularIola
Evans
Asa
Butterfield
Robert
Englung

10. Altın Kafes

Netflix Gerilim Filmleri
Hayatınıza iyi geleceğine inandığınız bir anlaşmayı patronunuz ile yapar mıydınız? Filmimizde genç bir kadın, patronu ile sıra dışı anlaşma yapar. Kadının anlaşma yapmasının sebebi hamile kalması ve o çocuğa bakamayacak olduğuna inanmasından çıkar. Patronu ise iş terfisi karşılığında çocuğu evlat edinmeyi kabul eder. Lakin işler ikisi için de düşünüldüğü gibi gitmemeye başlar.

TürGerilimDram
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFran
Torres
OyuncularAitana
Sanchez
Cumelen
Sanz
Younes
Bachir

11. Restless (Soluksuz)

Netflix Gerilim Filmleri

Gerilim ve aksiyon dolu bir maceranın anlatıldığı bu Netflix filminde yozlaşmış bir polisin görgü tanığı tarafından tehdit edilmesi konu ediliyor. Bir kazanın üzerini kapatmaya çalışan polis memuru olaya dair gizemli bir tanık ortaya çıkınca gerilim dolu dakikalar yaşamaya başlıyor. Açığa çıkma korkusu her geçen dakika gerilimi daha da arttırıyor.

TürGerilimAksiyon
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRegis
Blondeau
OyuncularFranck
Gastambide
Simon
Abkarian
Michaël
Abiteboul

12. Stowaway (Kaçak Yolcu)

Netflix Gerilim Filmleri

Uzay filmleri arasında da yer alan Stowaway filminde bir uzay görevi sırasında yaşanan hayatta kalma mücadelesini izliyoruz. Uzay aracı dünya yörüngesinden çıktığı anda bir anormallikle karşılaşılır ve astronotlar gemide davetsiz bir misafirin varlığını keşfederler. Uzay aracında sadece mürettebata yetecek kadar hava ve yiyeceğin bulunması ise birilerinin hayatlarını feda etmeleri anlamına geliyor.

TürGerilimBilim KurguDram
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJoe
Penna
OyuncularAnna
Kendrick
Toni
Collette
Daniel
Dae Kim

13. The Guilty (Suçlu)

Netflix Gerilim Filmleri

Gerilim filmlerinin vazgeçilmez aktörü Jake Gyllenhaal'ın başrolünde yer aldığı bu filmde rütbesi düşürülerek basit bir telesekreterlik görevine verilen polis memurunun macerasını izliyoruz. Telefon başında sakin dakikalar geçiren Joe Bayler son çağrıda ise bir kadının yardım çığlıkları ile birlikte harekete geçer. Adrese doğru harekete geçen Joe büyük bir kaosun içerisine düşecektir.

TürGerilimDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularJake
Gyllenhaal
Riley
Keough
Peter
Sarsgaard

14. Alive (Saraitda)

Netflix Gerilim Filmleri

2020 yılının en iyi filmleri arasına giren Alive'de gizemli bir virüsün kısa sürede tüm şehri etkisi altına almasıyla başlayan kaos durumuna şahit oluyoruz. Her sabah olduğu gibi güne geç başlayan Joo -Woo evde tek başına olduğunu fark eder. Bu sırada başlayan virüs salgını dışarıdaki insanları zombiye dönüştürürken Joo Woo ve komşusu Yoo-Bin şimdilik izole kalmıştır.

TürKorkuAksiyonDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenHyung
-cho Il
OyuncularAh-In
Yoo
Shin-Hye
Park
Bae-soo
Jeona

15. Dangerous Lies

Netflix Gerilim Filmleri

Popüler gençlik dizisi Riverdale’deki Veronica Lodge rolüyle bilinen Camila Mendes’in başrolünde yer aldığı Dangerous Lies filmi dram türüne farklı bir bakış açısıyla yaklaşması sayesinde sevilmiştir. Film bakımını yaptığı zengin adamın ölümünün ardından tüm mirasını kendisine bıraktığını öğrenen genç bir kadının hikayesini konu almaktadır. Adamın ölümü çevresindeki herkeste büyük bir şok etkisi yaratır. Adam mirasının tamamını zor durumda olan bakıcısına vermiştir ve kadın buna anlam veremez. Kısa bir süre sonra kadın mirasla birlikte bazı karanlık sırlarında sahibi olur. Kendisini bir anda tehlikenin içerisinde bulan kadın hayatta kalmak için her şeyi sorgular.

TürGerilimPolisiyeDram
IMDb5.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMichael
M. Scott
OyuncularCamila
Mendes
Jessie T.
Usher
Jamie
Chung

16. Extinction

Netflix Gerilim Filmleri

Bilim kurgu türünde güzel bir yapım olduğuna inandığımız bu film en büyük kâbusuyla yüzleşmek zorunda kalan bir babanın hikayesini anlatıyor. Bir ailesi olan Peter’in en büyük korkusu günün birinde gelecek olan uzaylı istilasıdır. Peter’de bu olayı rüyalarında görmekten bıkmıştır. Fakat gördüğü rüyalar gerçekleşti ve uzaylı istilası başladı. Dünya dışı bir güç gezegeni imha etmek üzeredir. Ailesiyle hayatta kalmak için savaşan Peter, onları koruyan bir güç olduğunu fark eder.

TürGerilimBilim kurgu
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBen
Young
OyuncularMichael
Peña
Lizzy
Caplan
Israel
Broussard

17. The Decline

Netflix Gerilim Filmleri

Gerilim türüne farklı bir anlam katan bu yapım 2020 yılında çıkan güzel polisiye filmlerinden birisidir. Antoine ailesiyle birlikte Montreal’de yaşayan bir adamdır. Antoine olası bir felaket anında hayatta kalmak için bir eğitim almaya karar verir ve kendisi gibi düşünenlerle profesyonel eğitime katılır. Eğitim için Kuzey Quebec’teki ormanın ücra bir köşesine giden Antonine, burada birkaç gün boyunca eğitim alır. Anca eğitim sırasında yaşanan kaza yüzünden katılımcılardan biri ölür ve işler içinden çıkılmaz bir hal alır. The Decline filmi kaliteli konusu sayesinde hazırlamış olduğumuz en iyi Netflix gerilim filmleri listemize girmeyi başarmıştır.

TürGerilimPolisiye
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPatrice
Laliberté
OyuncularGuillaume
Laurin
Réal
Bossé
Marc-André
Grondin

18. Bronx

Netflix Gerilim Filmleri

Fransız yapımı olan bu filmi 2005 yılında 36 Quai des Orfèvres adlı yapım için üç César Ödülü'ne aday gösterilen Olivier Marchal yönetmiştir. Bastiani klanı Marsilya’nın kuzey bölgelerinde bir katliam düzenler. Olayı soruşturmak için iki rakip polis seçilmiştir. Birisi şüpheli uygulamalarıyla bilinen Costa, diğeri ise çete karşıtı ekipten Vronski’dir. Olayın soruşturmasının devam ettiği sırada polis gözetiminde olan önemli bir tanığın öldürülmesi işlerin sarpa sarmasına neden olur. Polisin yolsuzluğu ve Marsilya’da savaşan çetelerin arasında kalan Vronski, olayı kendi yöntemleriyle çözmeye karar verir.

TürGerilimAksiyonPolisiye
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenOlivier
Marchal
OyuncularLannick
Gautry
Stanislas
Merhar
Kaaris

19. 6 Underground

Netflix Gerilim Filmleri

Netflix filmleri listesinde oldukça yüksek bütçeli bir yapım olan6 Underground, çıktığı andan itibaren en çok izlenen filmler arasına girmiştir. Film kenti suçlulardan arındırmak için kendilerini ölmüş gibi gösteren 6 kişilik milyarder grubun hikayesini konu almaktadır. Filmin yönetmenliğini 2007’de başlayan uzun soluklu Transformers serisinin ünlü yönetmeni Michael Bay yapmaktadır. Yapımın başrolünde ise gerilim filmlerindeki yıldız oyunculardan birisi olan Ryan Reynolds bulunmaktadır.

TürGerilimAksiyonPolisiye
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMichael
Bay
OyuncularRyan
Reynolds
Mélanie
Laurent
Manuel
Garcia
-Rulfo

20. The Invisible Guardian (Gardiyan)

Netflix Gerilim Filmleri

İspanya, Almanya ortak yapımı olan bu yapım en güzel Netflix gerilim filmleri listemizde yer almaktadır. Film Pamplona’da polis müfettişi olan Amaia Salazar’ın bir cinayeti araştırmakla görevlendirilmesini ve sonra başına gelen olayları anlatmaktadır. Genç bir kadın Navarre’daki Baztan Nehri kıyısında ölü olarak bulunmuştur. Amaia soruşturmayı iyi bir şekilde devam ettirmek için doğduğu kasabaya gitmek zorunda kalır. Fakat olayla ilgili araştırma yapmak için gittiği kasabada geçmişindeki kişisel sorunlarla yüzleşmek zorunda kalır.

TürGerilimPolisiye
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenFernando
González
Molina
OyuncularMarta
Etura
Elvira
Minguez
Francesc
Orella

21. Fractured

Netflix Gerilim Filmleri

Netflix'in 2019 filmleri listesinde en çok izlenen aksiyon ve gerilim türündeki filmi Fractured bir anda ortadan kaybolan ailesini bulmaya çalışan bir adamın hayatını konu almaktadır. Monroe eşi ve çocuklarıyla birlikte Minneapolis’e gitmek için yola çıkar. Ancak yolda bir kaza geçiren aile, hastaneye gitmek zorunda kalır. Kazada yaralanan çocuklarının incelenmesi için annesi kızıyla birlikte tomografi çekimine gider. Eşi ve kızının çekimden çıkmasını bekleyen Ray, uzun süre beklemenin ardından bir tuhaflık olduğunu fark eder ve onlara ulaşmaya çalışır. Fakat eşi ve kızı ile ilgili tüm hastane kayıtları ortadan kaybolur. Ray, ailesini nerede olduğuna dair gerçek bilgileri bulmak için zorlu bir mücadeleye girer.

TürGerilimAksiyon
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBrad
Anderson
OyuncularSam
Worthington
Lily
Rabe
Stephen
Tobolowsky

22. 21 Bridges

Netflix Gerilim Filmleri

En iyi 2019 filmleri listesinde de yer verdiğimiz ve aynı zamanda aksiyon gerilim filmleri arasında son derece sürükleyici olan yapım, gözden düşmüş bir NYPD dedektifine odaklanıyor. Polis katili bir adam için şehirde bir insan avı başlatılınca dedektif kendini affettirmek için bir şans elde eder. Dedektif kısa süre sonra meslektaşlarının bir suç örgütüyle olan ilişki ağını ortaya çıkartmaya başlar. Zaman ilerleyince kimin kimi takip ettiği ve kendisini kimin takip ettiği belirsizleşmeye başlar. Arama detaylı bir hale dönünce katilin Manhattan’dan kaçmasını engellemek için adanın 17 köprüsü de kapatılır. İkonik Manhattan adası tarihte ilk defa dış dünya ile bağlantısını kaybeder.

TürGerilimAksiyon
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBrian
Kirk
OyuncularChadwick
Boseman
Sienna
Miller
J.K.
Simmons

23. I'm Thinking of Ending Things (Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum)

Netflix Gerilim Filmleri

Başarılı projeleriyle dünya çapında tanınan yönetmen olan Charlie Kaufman’ın yönettiği bu film Ian Reid’in 2016 yılında yayınlanan aynı isimli romanından uyarlanmıştır. Film birlikte uzun yola çıkan Jake ve kız arkadaşına odaklanmaktadır. Jake’in gözden uzak bir çiftlikte yaşayan ailesiyle tanışmaya hazırlanan kadın bir yandan da ilişkisini bitirmeyi düşünmektedir. Jake beklenmedik bir şekilde farklı yola sapınca ikisi arasında bir gerginlik ve tedirginlik oluşur. I’m Thinking of Ending Things filmi de tam da bu yolculuğu ve sonrasında yaşanan olayları anlatmaktadır.

TürGerilimDram
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCharlie
Kaufman
OyuncularJessie
Buckley
Jesse
Plemons
Toni
Collette

24. Extraction

Netflix Gerilim Filmleri

2020 filmleri listesinde de yer verdiğimiz aynı zamanda son yılların en çok izlenen yapımları arasında gösterilen Extraction filmi, silah satıcıları ve kaçakçıların olduğu bir dünyada uyuşturucu patronlarının arasında geçen savaşta sadece bir piyon olan genç bir çocuğun hikayesini konu almaktadır. Kaçırılıp dünyanın en ücra şehrine gönderilen Hintli çocuğun babası bir iş adamıdır ve oğlunu kurtarmak için bir profesyonel tutar. Bu profesyonel adamın ismi Tyler Rake’dir ve onun kaybedecek hiçbir şeyi yoktur. Sorunları olan bu adam çocuğu kurtarmak için ölümü göze alıp hayatta kalma yeteneklerini sonuna kadar kullanmak zorundadır.

TürGerilimAksiyon
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSam
Hargrave
OyuncularChris
Hemsworth
Rudhraksh
Jaiswal
Randeep
Hooda

25. Bird Box

Netflix Gerilim Filmleri

2018’in ve 2019’un en çok konuşulan ve üzerine akımların yapıldığı Bird Box filmi peşlerindeki olaylardan kurtulmak için gözleri bağlı bir şekilde yola çıkan bir ailenin hikayesini konu almaktadır. Her şey tam 5 sene öncesinde başlar. Nehrin kenarında terk edilmiş bir evde kalan aile, bu günlere atacağı her adımı planlayarak gelmiştir. Bu süreçte hayatları çok zor bir şekilde geçer. Ailesinin iyiliği için onları güvenli bir yere götürmenin hayalini kuran Malorie’nin çocuklarını alıp gitmesi gerekmektedir. Ancak bu yolculuk oldukça tehlikelidir. Tek bir hataları dahi ailenin hayatını riske atar ve her şeyden önemlisi yolculuk sırasında ailenin gözlerini bağlı bir şekilde geçirmesi gerekmektedir.

TürGerilimKorku
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSusanne
Bier
OyuncularSandra
Bullock
Trevante
Rhodes
Sarah
Paulson

26. The Annihilation (Yok Oluş)

Netflix Gerilim Filmleri

Bilim kurgu türündeki kaliteli yapımlardan birisi olan bu film ismiyle anlaşılabileceği gibi yok oluşun detaylarına odaklanır. Gerçekleşen anormal faaliyetlerden dolayı hükümet tarafından gizlice karantina altına alınan Area X bölgesi yıllardır kıtanın geri kalanından izole edilmiştir. Bölgeye giden her bir ekip farklı nedenlerden dolayı ya kısa bir süre sonra ölmüş ya da hastalıktan hayatlarını kaybetmiştir. Bir biyolog o bölgeye gitmek için ekip kurmaya karar verir. Bu ekipte bir antropolog, bir psikolog, bir biyolog ve bir araştırmacı bulunmaktadır. Ekip kendilerini nelerin beklediğini bilmeden bölgeye giriş yapar ve amaçları olan araziyi haritalama, örnek toplama ve bütün gözlemleri raporlama işlerini bir an önce gerçekleştirmek isterler.

TürGerilimBilim Kurgu
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlex
Garland
OyuncularNatalie
Portman
Jennifer
Jason
Leigh
Gina
Rodriguez

27. The Platform

Netflix Gerilim Filmleri

2019’un en ses getiren yapımlarından biri olan The Platform, dikey şeklinde konumlandırılmış bir hapishanede geçmektedir. Her hücrede iki mahkum kalmaktadır. Yemekler ise en üst kattan başlayıp aşağı katlara doğru gönderilmektedir. Üst kattaki mahkumlar en güzel yiyeceklere ulaşmak için çabalarken, en alttakiler ise açlıkla boğuşmak zorunda kalır. Bir gün hapishanenin 33. Katında gözlerini açan Goreng, hapishanenin kurallarını iyi bilen Trimagasi ile birlikte yiyeceğe ulaşabilmek için zorlu bir mücadeleye girer.

TürBilim KurguGerilimKorku
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGalder
Gaztelu
-Urrutia
OyuncularIvan
Massagué
Zorion
Eguileor
Antonia
San Juan

28. The Devil All The Time (Her Zaman Şeytan)

Netflix Gerilim Filmleri

2020 yılının en çok konuşulan yapımlarından birisi olan The Devil All The Time filminin başrolünde Örümcek Adam serisinden tanıdığımız Tom Holland bulunmaktadır. Film Ohio ve Batı Virginia’da bulunan farklı geçmişlere sahip bir grup insanın hayatını konu almaktadır. Filmdeki karakterler eski asker Willard Russel, din adamı Ron, seri katiller olan Carl ve Sandy Henderson’dır. Bir diğer karakterde kendisini tüm bu insanların arasında bulunan William ve eşinin yetim oğlu Arvin Eugene Russell’dir. Kendisini birden hayatları birbirinden farklı olan bu insanların arasında bulan genç adam iyi fakat şiddete meyilli hale gelmiştir. Film bu genç adamın ve etrafındaki insanların hayatlarının nasıl bir hal aldığını anlatmaktadır.

TürGerilimAksiyonDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAntonio
Campos
OyuncularTom
Holland
Robert
Pattinson
Haley
Bennett

29. 10 Cloverfield Lane (Cloverfield Yolu No:10)

Netflix Gerilim Filmleri

Bilim kurgu ve gerilim türlerinin bir arada işlendiği en kaliteli işlerden birisi olan bu film büyük bir trafik kazası geçirip gözlerini yeraltında konumlanmış bir sığınakta açan bir kadının hikayesini ve sonrasında gelişen olayları konu almaktadır. Kadının yanında dışarıda bir kimyasal saldırı olduğunu ve dışarıya çıkamadıklarını iddia eden iki yabancı adam vardır. Bu filmde hayatını kurtardığını iddia eden bir adamın evinde gözlerini açan bir kadının macerasına tanıklık edeceğiz.

TürGerilimBilim Kurgu
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDan
Trachten
-berg
OyuncularMary
Elizabeth
Winstead
John
Goodman
John
Gallagher Jr.

30. Mirage (Fırtına)

Netflix Gerilim Filmleri

İspanyol yapımı olan Mirage filmi 2018 yılının en kaliteli gerilim yapımlarından birisidir. 9 Kasım 1989 yılında şiddetli bir fırtınayı izleyen 12 yaşındaki Nico, komşularının evinden bir tuhaflık olduğunu hisseder. Evden vahşi sesler gelmeye başlayınca yardım için giden Nico, komşusu Prieto’nun eşinin öldüğünü görünce evden kaçmaya çalışır. Tam da karşıya geçeceği sırada bir trafik kazası geçirir ve hayatını kaybeder. Bundan 25 yıl sonra Vera ailesiyle beraber eskiden Nico’nun yaşadığı eve taşınır. Burada Nico’nun eski kasetlerini bulur. Bir süre sonra Vera bir televizyon ve kamerayla Nico’yla iletişime geçer ve onun hayatını kurtarır. Fakat Vera’nın geçmişe yaptığı bu müdahale onun ve ailesinin hayatının değişmesine neden olur.

TürGerilimDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenOriol
Paulo
OyuncularAdriana
Ugarte
Chino
Darín
Javier
Gutiérrez

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.