Suç Dünyasını Ele Alan Netflix'in En İyi 28 Polisiye Filmi

Bu içeriğimizde sizin için en kaliteli polisiye filmlerini derledik. Bu filmlerin arasında ödüllü yapımlar bulunmaktadır.
Suç Dünyasını Ele Alan Netflix'in En İyi 28 Polisiye Filmi

Netlfix’te Yayınlanan Birbirinden Güzel Polisiye Filmleri

Birbirinden kaliteli Netflix’te yayınlanan polisiye filmlerini bir liste şeklinde hazırladık. Listeyi hazırlarken en büyük sinema sitelerinden olan IMDb’deki puanlarına göre sıralamayı yaptık. İşte sizin için hazırladığımız Netflix’te yayınlanan en iyi polisiye filmleri listesi.

1. Zoraki İkili

Netflix Polisiye Filmleri

Uyumsuz polisler görevlerini ne kadar yerine getirebilirler ki? On iki yılın ardından tekrardan bir araya gelmek zorunda kalan iki uyumsuz polis, büyük bir komplonun tehdit altında tuttuğu bölünmüş Fransız kasabasında işlenen cinayetleri çözmesi gerekmektedir. Lakin uyumsuzlar için işler hiç de kolay ilerlemez.

TürFransaKomediAksiyon
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLouis
Leterrier
OyuncularOmar
Sy.
Lurent
Lafitte

2. Centauro

Netflix Polisiye Filmleri

Oğlunun annesinin kartele olan borcunu kapatmak isteyen bir motor şampiyonası yarışçısı beklemediği bir hayata adım atar. Bu borcu ödemek için uyuşturucu kuryesi olur ve profesyonel olma şansını da hayatını da tamamen tehlike altına alır. Bu süreç altında o borcu ödeyebilecek mi?

TürİspanyaAksiyon
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDaniel
Calparsoro
OyuncularAlex
Monner
Behona
Vargas
Carlos
Bardem

3. Yaksha: Acımak Yok

Netflix Polisiye Filmleri

Tehlikeli bir şehirde gizli bir operasyon ekibi ve ekip liderinin araştırmakla görevlendirilen dürüst bir savcı beklenmeyen büyük tehlikelere adım atar. Kendisini casuslar arasında bulan savcı ölümlerle dolu bir savaşın içerisinden sağ çıkmak için mücadele etmeye başlar.

TürKoreCasusAksiyon
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHyeon
Na
OyuncularSul
Kyung-gu
Park
Hea-soo
Hiroyuki
Ikeuchi

4. Kaçış Kralı

Netflix Polisiye Filmleri

Halk kahramanı olan ve defalarca hapisten kaçan bir haydut olduğunuzu düşünün. Bu filmimizde sizden düşünmenizi istediğimiz haydut, yeni sevgilisiyle hayatında yeni sayfalar açmak için uçsuz bucaksız planlar yapar. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan bu yapımda, ezberlere taş çıkartacak bir maceraya atılacaksınız.

TürPolonyaAksiyonKomedi
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMateusz
Rakowicz
OyuncularDawid
Ogrodnik
Robert
Wieckiewicz
Jakub
Gierszal

5. Gatao: The Last Stray

Netflix Polisiye Filmleri

Serbest çalışan bir fotoğrafçı, bir çete liderinin yeni doğan bebeği için düzenlenen dolunay kutlamasına geç kalınca kendisini beklemediği olaylar içerisinde bulur. Bu fotoğrafçı gecikmenin altında büyük bir aşk içinde kalırken, tehlikeler de su üstüne çıkmaya başlar.

TürTayvanÇinAksiyon
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJui-Chih
Chiang
OyuncularCheng
Jen-shuo
Nikki
Hsieh
Jack
Kao

6. Silverton Kuşatması

Netflix Polisiye Filmleri
Başarısız bir sabotaj görevinin ardından, özgürlük savaşçısı bir bankadaki insanları rehin alarak işleri daha da kötü hale sokar. Yaşanmış olan ve yüzde yüz gerçek olaylardan uyarlanan bu film ile 1980’lerin Günay Afrika’sını daha iyi keşfedeceksiniz.

TürGüney AfrikaSosyal
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMondla
Dube
OyuncularThabo
Rametsi
Arnold
Voslo
Noxolo
Dlamini

7. Öfke Çemberi

Netflix Polisiye Filmleri

Bir polis memuru, eski erkek arkadaşına reddetme ihtimali olmayacağı mükemmel bir teklifte bulunur. Erkek arkadaşı ya bir çeteye sızarak polisler için muhbirlik yapacak ya da tamamen hapse girerek hayatını mahvedecekti. Polis memurunun erkek arkadaşı hangi seçeneği seçecektir?

TürPolonyaAksiyonMacera
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCyprian
T. Olencki
OyuncularMateusz
Banasiuk
Weronika
Ksiazkiewicz
Mareusz
Damiecki

8. Seul 88

Netflix Polisiye Filmleri

1988 Kore’sine gitmeye ne dersiniz? Seul Olimpiyatları’na birkaç gün kalmışken, bir grup serseri sürücü ve tamirci birliği devasa bir kara para aklama çetesini çökertmek için gizli bir göreve çıkarlar. Kara para aklama olayını gerçekleştirme ihtimalleri olabilecek mi dersiniz?

TürKoreAksiyonMacera
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHyun-Sung
Moon
OyuncularYoo
Ah-in
Ko
Kyung-pyo
Lee
Kyoo-hyung

9. The Last Thing He Wanted 

Netflix Polisiye Filmleri

Film Joan Didion’ın 1996 yılında çıkarmış olduğu romanından uyarlanmıştır. The Last Thing He Wanted, Elana McMahon adında bir gazeteciye odaklanıyor. Bu gazeteci çok çalışmasına rağmen emeğinin karşılığını alamamaktadır. Mutsuz gazeteci kendisini bir anda İran-Kontra skandalının taşma noktasında bulur ve tehlikeli olaylarla karşı karşıya kalır. Filmin her ne kadar puanı düşük olsa da kaliteli hikayesi sayesinde en iyi Netflix polisiye filmleri listemize girmeyi başarmıştır.

TürDramPolisiyeGerilim
IMDb4,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDee
Rees
OyuncularAnne
Hathaway
Ben
Affleck
Willem
Dafoe

10. Small Crimes

Netflix Polisiye Filmleri

Joe Denton eski bir polistir. Joe bir cinayet teşebbüsünde bulunmuştur ve 6 yıl hapis cezası almıştır. Joe hapis cezası bittikten sonra doğduğu şehre dönüp yeni bir hayat kurmak istemektedir. Fakat Joe’nin geçmişinde yaptıkları onun peşini bırakmaz. Dram türünde kaliteli bir yapım olan Small Crimes izleyicileri tarafından tavsiye edilen bir polisiye filmi olmuştur.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenE.L.
Katz
OyuncularNikolaj
Coster-Waldau
Jacki
Weaver
Robert
Forster

11. Class of '83 

Netflix Polisiye Filmleri

Gerçek hayattan uyarlanan filmler listesinde yer alan Calss of'83 rütbesi düşürülen bir polisin mafyayla olan savaşını konu ediyor. Mumbai polis teşkilatı gün geçtikçe daha da yozlaşmaktadır. Şehirde bulunan mafyada insanlara zulüm çektirmektedir. Rütbesi düşürülen bir polis tüm bu kötülüklere bir son vermek için bir intikam planı hazırlar. Bunun içinde gözü kara beş öğrenciyi suikastçı olarak yetiştirir. Netflix Hint filmleri arasında da yer alan yapımı kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

TürGerilimDramPolisiye
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAtul
Sabharwal
OyuncularBobby
Deol
Bhupendra
Jadawat
Hitesh
Bhojraj

12. Spenser Kanunları

Netflix Polisiye Filmleri

2020 filmleri listesinde de yer verdiğimiz oldukça sürükleyici bir yapım. Filmde, bir cinayet soruşturmasında yer almak zorunda kalan eski bir suçlu ile eski bir polise odaklanıyor. Eski bir polis memuru olan Spenser Boston’a geri döner. Burada ise eski bir suçlu olan Hawk ile birlikte yaşamak zorunda kalır. Hawk ile Spenser her ne kadar geçmişi arkalarında bırakmak isteseler de kendilerini yeniden suç dolu bir hayatın içinde bulurlar. 2019 yılının dikkat çeken filmlerinden biri olan bu yapım aksiyon dolu sahneleriyle izleyicileri tarafından beğenilmiştir. Yapım hakkında daha fazla detay için "Spenser Kanunları filmi detaylı inceleme" içeriğini okuyabilirsiniz.

TürPolisiyeKomediAksiyon
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPeter
Berg
OyuncularMark
Wahlberg
Alan
Arkin
Winston
Duke

13. Gun City 

Netflix Polisiye Filmleri

Film, 1921 yılında Barselona’da anarşistlerle polis arasındaki gerilime odaklanıyor. 1920’li yıllarda toplum çok gergindir. Bir yandan anarşistler diğer yandan polis tehlikeli hamleler yapmaktadır. Bir gün iç savaş çıkartılabilecek değerde silahlar kaçırılır. Bu durumda polislerden biri silahın kimin çaldığını öğrenmek için ikili oynamaya karar verir. Gerilim dolu olaylarıyla bu yapım Netflix’te yayınlanan en iyi polisiye filmlerinden birisidir.

TürGerilimAksiyonPolisiye
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDani De
La Torre
OyuncularLuis
Tosar
Michelle
Jenner
Vicente
Romero

14. 21 Bridges 

Netflix Polisiye Filmleri

Film gözden düşmüş NYPD dedektifine odaklanıyor. Polis teşkilatı kendilerinden birisi öldürünce şehirdeki katil için insan avı başlatır. Bu sırada bir dedektifte kendini affettirmek için bir şans elde eder. Bir süre sonra bu dedektif polis meslektaşlarını bir suç imparatorluğuyla ilişkilendiren komployu açığa çıkarıyor. En iyi 2019 filmleri arasında gösterilen yapım 21 Bridges, polisiye ve gerilim filmleri türünde oldukça başarılı senaryoya sahip.

TürGerilimAksiyonPolisiye
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBrian
Kirk
OyuncularChadwick
Boseman
Sienna
Miller
J.K.
Simmons

15. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile 

Netflix Polisiye Filmleri

Film 1989 yılında Amerika’nın Florida eyaletinde idam edilen bir seri katil olan Ted Bundy’nin hayatını konu ediyor. Ted Bundy karizması sayesinde birçok kadına yaklaşmayı başarabilmektedir. Daha sonra ise onlara tecavüz eder ve öldürür. Film bu seri katil ile onun uzun zamandır kız arkadaşı olan Liz ile arasındaki çalkantılı ilişkiye odaklanıyor. Güzel psikolojik filmlerden birisi olan bu yapım biyografik ve dram filmi sevenler için birebirdir.

TürBiyografikDramPolisiye
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJoe
Berlinger
OyuncularZac
Efron
Lily
Collins
Kaya
Scodelario

16. Bitirim İkili 2

Netflix Polisiye Filmleri

İlk filmi çok sevilen ve devamı istenen Bitirim İkili serisinin ikincisi olan bu yapım izleyicilerine eğlenceli bir seyir keyfi sunmaktadır. Carter tatil yapmak için Hong Kong’a gider. Lee ise her zamanki gibi bir bela gördüğü gibi üzerine atlamakla meşguldür. Carter tatiline devam ederken Lee büyük bir suç örgütünün peşinden düşüyor. Lee’nin bu hareketi yüzünden Carter’ı tatilinden eder. Ricky eski bir ajandır ve çetesinin terör faaliyetleri doğrusunda adreslere bir paket göndererek birçok insanı öldürür. Lee ve Carter ise buna bir son vermek isterler. Hong Kong’da başlayıp Los Angeles’ta devam edecek olan bu yakalamaca bazen tehlikeli bazense eğlenceli bir hal alır.

TürKomediPolisiyeAksiyon
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenBrett Ratner
OyuncularJackie
Chan
Chris TuckerJohn Lone

17. Raees 

Netflix Polisiye Filmleri

Film cesur bir polisin kendisini öldürmek isteyen zalim bir suçluya karşı mücadele etmesini konu ediyor. 90’lı yılların başında Gucerrat’da zararlı ilaç ve uyuşturucuların kullanımı yasaklanır ve yer altı dünyası bu karardan hoşlanmaz. Bunun üzerinde yer altı dünyasındaki çete ve mafyalar bu kararın arkasında olduğunu düşündükleri polis memurunu hedef alır. Adaletle özdeştirilen bu polis memuru karşısına hem mafyayı hem de bu karardan memnun olmayan halkı alır. Bunların yanı sıra bir de politik bir tuzaktan kurtulmaya çalışır. Hindistan yapımı olan bu kaliteli film polisiye türündeki dikkat çeken yapımlardan birisidir.

TürGerilimPolisiyeSuç
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenRahul
Dholakia
OyuncularShahrukh
Khan
Mahira
Khan Askari
Nawazuddin
Siddiqui

18. Ocean’s 8

Netflix Polisiye Filmleri

Soygun filmleri türünü seven okurlarımız için klasik Oceans's serisinin en yeni yapımı... Debbie Ocean beş yıllık bir hapis sürecinden sonra serbest kalmıştır. Ancak o her hapisten çıkanın yapmak istediği sakin bir hayata yaşama fikrinden çok uzaktır. O hapisten çıkar çıkmaz yeni bir soyun planına girişir. Debbie, soygun için yıldız yağmurunun yaşandığı Met Galası’nı hedef alır. Bu soygun için ise 8 kişiden oluşan mükemmel bir ekip toplar. Bu alanında usta ekibin hedefinde ise Daphne Kluger’ın boynundaki değerli gerdanlıktır.

TürPolisiyeKomedi 
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenGary
Ross
OyuncularSandra
Bullock
Cate
Blanchett
Anne
Hathaway

19. The Highwaymen 

Netflix Polisiye Filmleri

Ülkenin en kötü suçlularını ne FBI ne de yüksek teknolojini yakalamayı başaramamıştır. Bu suçluların yakalanması lazımdır ve emekliye ayrılan iki eski Teksas korucusundan yardım istenir. Frank Hamer ve Maney Gault bu yardım isteğini kabul ederler ve geri dönerler. Bu ikilinin tek görevi Bonnie ve Clyde’yi adalete teslim etmektir. Bu suç ikilisinin 13 cinayetinin yanı sıra birkaç soygun ve hırsızlık yaptığı bilinmektedir. En iyi Netflix filmleri arasında gösterilen ve yayınladığı dönemde en çok izlenen filmler listesinde yer alan The Highwaymen, başrolünde Kevin Costner'ın yer aldığı harika bir yapım...

TürDramPolisiye
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJohn Lee
Hancock
OyuncularKevin
Costner
Woody
Harrelson
Kathy
Bates

20. Bitirim İkili 

Netflix Polisiye Filmleri

Dedektif Lee, Hong Kong polis departmanının başarılı elemanlarından birisidir. Lee son yürüttüğü görevde Çin kültüründe çok önemli bir yeri olan bir parçayı hırsızların elinden kurtarmıştır. Lee bu sayede üstleri tarafından milli kahraman olarak addedilmiştir. Kısa bir süre sonra ise Lee Amerika’ya gizli bir görev için yollanır. Lee’den burada Çin Konsolosu Han’ın kaçırılan kızını bir an önce bulması istenir. Oldukça önemli olan bu görevde yanına kendisine göz kulak olması için James Carter adında bir Amerikan polisi verilir. Bu ikili çıktığı bu yolda çeşitli talihsizlikler yaşasa da görevi daha da eğlenceli bir hale getirir. Çok sevilen kült yapımlardan olan Bitirim İkili Netflix’te yayınlanan en iyi polisiye filmlerden birisidir.

TürPolisiyeKomedi
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenBrett
Ratner
OyuncularJackie
Chan
Chris
Tucker
Tom
Wilkinson

21. Raat Akeli Hai 

Netflix Polisiye Filmleri

Hint filmleri listesinde de yer alan ve  mutlaka izlemesi gereken içeriklerden birisi olan Raat Akeli Haii polisin gizemli bir cinayet araştırmasını konu ediyor. Henüz daha yeni evlenen zengin bir adam öldürülmüştür. Bunun üzerine bir polis bu şüpheli ölümü araştırır. Bu polisin yaptığı araştırma kendisinin duygusal çelişkileri ve maktulün ağzı sıkı ailesi nedeniyle karmaşık bir hal alır. Yapım kaliteli hikayesi sayesinde mutlaka izlenmesi gereken Netflix gizem filmleri listemize girmeyi başarmıştır.

TürDramGizemPolisiye
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenHoney
Trehan
OyuncularNawazuddin
Siddiqui
Radhika
Apte
Tigmanshu
Dhulia

22. Karanlıkla Karşı Karşıya 

Netflix Polisiye Filmleri

Film şehri ele geçirmeye çalışan bir suç örgütünü durdurmaya çalışan dedektifin hikayesini konu ediyor. Colorado’da yaşayan bir Afro-Amerikan polis olan Ron Stallworth’un Flip Zimmerman adında ortağı vardır. Bu ikili Ku Klux Klan’ı durdurmak için büyük mücadele vermektedir. Ron, bu çeteyi durdurmak için onların içine sızmaya karar verir. Ron aralarına girmek için aşırı ırkçı biriymiş gibi davranır ve amacına ulaşır. Kaliteli oyunculukları ve güzel olay kurgusu sayesinde izleyicileri tarafından çok sevilen bu yapım Netflix’te yayınlanan en iyi polisiye filmleri listemizde 7. sırada yer almaktadır.

TürBiyografiPolisiye
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSpike
Lee
OyuncularJohn David
Washington
Adam
Driver
Topher
Grace

23. İlk Gün 

Netflix Polisiye Filmleri

Polisiye filmi dediğimiz zaman akla ilk gelen yapımlardan birisi tabii ki de İlk Gün’dür. 2001 yılında yayınlanan bu film zamanının çok ötesinde kaliteye sahip olması nedeniyle hâlâ izlenmektedir. Acemi bir polis olan Jake Hoyt ilk görevi için Los Angeles polis merkezine atanır. Jake’in en büyük hayali ise ünlü dedektif Alonzo Harris’in profesyonellerden oluşan ekibine katılmaktır. Hoyt bir deneme görevine tabii tutulur fakat bu görevde gördükleri şeyler onun fikirlerini gözden geçirmesine neden olacaktır.

TürDramGerilimPolisiye
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularDenzel
Washington
Ethan
Hawke
Tom
Berenger

24. Zodiac 

Netflix Polisiye Filmleri

Gerilim filmleri türüyle ün salan David Fincher’ın yönettiği bu film bir seri katilin polisle alay etmesini ve polisin bu duruma olan sert tepkisini konu ediyor. San Fransisko’da bir türlü yakalanmayan bir seri katil vardır. Bu seri katil mektup ve şifreli mesajlarla polisle alay etmektedir. Bunun üzerine dedektifler ve gazete muhabirleri resmen bu adamı yakalamak için ant içeriler. Katilin bıraktığı izleri takip eden bu dört adam dişe dokunur bir ipucu bulamazlar. Bu olaydan yıllar sonra bu seri katil tekrardan ortaya çıkar ve bu sefer şehri bir kabus ortamına çevirir. Beyin yakan filmler listesinde de yer alan Zodiac, sonuna kadar merakla izleyeceğiniz bir yapım.

TürPolisiyeGerilim 
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularJake
Gyllenhaal
Mark
Ruffalo
Anthony
Edwards

25. The Irishman 

Netflix Polisiye Filmleri

2019 yılının en çok ses getiren yapımlarından olan The Irishman filmi, uzun metrajlı film türüne yeni bir anlam kazandırmıştır. Film bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayat hikayesini konu ediyor. Frank Sheeran II. Dünya Savaşı’nda yer almış eski bir askerdir. Yıllardan beri ise Bufalino adlı bir suç örgütü için çalışmaktadır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik gibi suçlar işleyen bu adam “İrlandalı” lakabıyla tanınmaktadır. 

TürGerilimPolisiyeBiyografi
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRobert
De Niro
Al
Pacino
Joe
Pesci

26. Article 15 

Netflix Polisiye Filmleri

Bir diğer Hindistan yapımı olan Article 15 mutlaka izlemeniz gereken Netflix polisiye filmlerinden birisidir. Film Hindistan’ın kırsal bölgelerinde görev yapan bir polis memurunu konu ediyor. Ayan Ranjan işini seven ve başarılı kariyeri olan bir polis memurudur. Bir gün bu polis memuruna kayıp olan üç genç kızın soruşturması verilir. Bunun üzerine Ayan bu olayı araştırmaya başlar. Araştırma sırasında ise kast sisteminin adaletsizliğine ve ayrımcılığına tanıklık eder. Ayan tüm bu olaylar karşısında bu işe bir son vermek ister ve sisteme karşı bir savaş başlatır.

TürPolisiyeDram
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAnubhav
Sinha
OyuncularAyushmann
Khurrana
Isha
Talwar
Sayani
Gupta

27. 13. Madde 

Netflix Polisiye Filmleri

Bu belgesel türündeki yapım Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hapishane sistemine odaklanıyor. Film Afrika kökenli Amerikalıların birer birer suçluya dönüştürülmesini konu ediyor ve bunun yanı sıra bir ulusun ırksal eşitsizliği nasıl bir şekilde uygulandığını masaya yatırıyor. İzleyince Afro-Amerikalı insanların nasıl bir durumla karşı karşıya olduğunu görebileceğiniz bu yapım kaliteli polisiye filmlerinden birisidir.

TürBelgeselPolisiyeDram
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAva
DuVernay
OyuncularHenry
Louis Gates

28. Köstebek 

Netflix Polisiye Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi filmler listesinde de yer alan harika bir yapım... Film mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı konu ediyor. Uzun yıllardan beri mafya polis teşkilatının içine sızmaya çalışmaktadır ve teşkilatta önemli yerlere gelmişlerdir. Aynı şekilde de polisler mafyaya sızmıştır. Ancak bu sırada her şey açığa çıkar ve her iki tarafta içlerinde köstebek olduğunu anlarlar. Film her iki taraftaki köstebeklerin ölümün kenarına gelecekleri maceraya odaklanıyor. Ters köşe yapan filmler listesinde de yer verdiğimiz The Departed, kesinlikle izlenmesi gereken bir yapım...

TürPolisiyeDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRay
Winstone
Leonardo
DiCaprio
Matt
Damon

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.