2019'da Vizyona Giren Unutulmaz Film Önerileri

2019 filmleri listesinde, film eleştirmenleri tarafından yüksek puanlar alan IMDb’si yüksek en iyi 2019 filmlerini bir araya getirdik.
2019'da Vizyona Giren Unutulmaz Film Önerileri

2019'un Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmleri

Spoiler vermeden sizler için oluşturduğumuz 2019 filmleri içeriğinde, IMDB'de en yüksek puanlı almış en çok izlenen 2019'un filmlerini bir araya getirdik. İşte, bilim kurgu filmleri, aksiyon filmleri, marvel filmleri, macera filmleri, gerilim filmleri ve savaş filmleri türündeki mutlaka izlenmesi gereken 2019 film önerileri listesi...

2019 Filmleri;

1. The Gentlemen (Beyler)

2019 Filmleri

IMDb’de sitesinde 2019 filmleri arasında en yüksek puana sahip enfes bir film. Yapım, Londra’da kurduğu suç imparatorluğu geride bırakmak isteyen Mickey Person ve ailesinin hikayesine odaklanmaktadır. Person, bu planı için milyarder Matthew ile anlaşmayı planlarken, aynı zamanda arazilerini Coach ve tehlikeli çetesine karşı da korumaktadır. İşin içine bir de, Person’un her adımını izleyen dedektif Fletcher girince her şey daha da zorlaşmaktadır.

TürSuçAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularMatthew
McCona
-ughey
Hugh
Grant
Charlie
Hunnam

2. Ip Man 4: The Finale

2019 Filmleri

Dövüş Sanatı ustası, kötüye kullananlara karşı açtığı savaşı devam ettiren IP Man, aynı zamanda birçok öğrenci yetiştirmiş bir ustadır. Üçüncü filmde, Bruce Lee ile Ip Man karşılaşmış ve sonrasında neler olacağı izleyici de büyük merak uyandırmıştı. Serinin son filmi olarak lanse edilen İp Man 4: Finale filmi’nde ise ikilinin arasında yaşanacaklar son bölümde tüm sorulara cevap verecek.

TürDövüşBiyografiAksiyon
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenWilson
Yip
OyuncularDonnie
Yen
Scott
Adkins
Vanness
Wu

3. The Platform

2019 Filmleri

İspanyolların son yıllarda dünya sinemasına kattığı harika bir yapım. The Platform isimli filmde dikey bir hapishane yer almaktadır. Bu hapishanede bulunan katların ortası gelik ve her katta 2 mahkum bulunur. En üst kattan en alt kata yiyecek gönderilir. Üst katlarda olanlar yemeklerin en iyilerini yerken aşağıda kalanlar ise üstekilerin artıkları ile idare etmek zorundadır. Bazılarına bir parça yemek bile kalmaz. İşte, oralarda büyük bir vahşet boy gösterir. Kahramanımız Goreng ise bu düzeni değiştirmek için bir adım atacaktır.

TürGerilimBilim KurguKorku
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGalder
Gaztelu
-Urrutia
OyuncularIvan
Massagué
Zorion
Eguileor
Antonia
San
Juan

4. Shazam!

2019 Filmleri

Kimsesiz bir çocuğun süper kahramana dönüşüm hikayesi olan Shazam filmi ! 6 Güç DC Comics’in 2019 yılında en beğenilen filmlerinden bir tanesi olmuştur. Koruyucu aile yanında kalan 14 yaşındaki Billy Batson, en yakın arkadaşı Freddy ile birlikte metroda giderken bir büyücünün ona özel güç vermesiyle değişir.

TürMaceraKomediAksiyon
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDavid
F.
Sandberg
OyuncularZachary
Levi
Mark
Strong
Asher
Angel

5. Aladdin

2019 Filmleri

Yüzyıllardan beri anlatılan Aladdin masalının filme dönmüş halidir. Aladdin sihirli bir lamba bulmuştur. Aladdin lambayı sildiğinde içerisinden 3 dileğini yerine getirecek olan bir cin çıkar. Aladdin, bu cin ile birlikte sevdiği kıza ulaşabileceğini düşünüp yola koyulur. Aladdin hakkında daha detaylı bilgi için özel içeriğini ziyaret edebilirsiniz.

TürMaceraKomediAksiyon
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularWill
Smith
Mena
Massoud
Naomi
Scott

6. Star Wars: The Rise of Skywalker (Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi)

2019 Filmleri

Snoke’u öldüren Kylo Ren İlk Düzen’in yeni büyük lideri haline gelmiştir. Galaksi umutsuzluk içindedir. Kylo Ren gücü elinde tutabilmek adına acımasızlaşsa da Rey onu yenebilmek için sürekli olarak faaliyettedir. Aradaki çatışmaya Ren Şövalyeleri de katılır. Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi hakkında daha detaylı bilgi için özel içeriğini ziyaret edebilirsiniz.

TürBilim-KurguFantastikMacera
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJ.J.
Abrams
OyuncularDaisy
Ridley
John
Boyega
Oscar
Isaac

7. Ad Astra (Yıldızlara Doğru)

2019 Filmleri

Astronot Roy McBride, kendisi gibi astronot olan ve 20 yıl önce bir görev esnasında kaybolup bir daha haber alınamayan babasını arıyor. Farklı bilgileri elde etmesini istemeyen Roy’un ekibi onu durdurmaya çalışsa da rol babası hakkında bilgi almak için sınırları zorluyor.

TürMaceraDramUzay
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJames
Gray
OyuncularBrad
Pitt
Tommy
Lee
Jones
Ruth
Negga

8. Jumanji: Next Level (Jumanji: Yeni Seviye)

2019 Filmleri

Evinizde vakit geçireceksiniz ve hem aksiyon hem macera hem de eğlence dolu bir film izlemek istiyorsunuz… İşte, tam da size göre harika bir film Jumanji: Next Level… Serinin ikinci filmi olan ve 2019’un en iyi filmleri listesinde de kendisine yer bulan yapımda Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan ve Awkwafina gibi bilindik oyuncular yer almaktadır. Filmde, farklı bir boyuta geçen ve bu boyutta özel güçlere sahip avatarlara dönüşen dört arkadaşın mahsur kaldıkları yapımda ekip bir kez daha bir araya gelir. Maceradan maceraya atılan ekibin bu sefer bir kurtarma görevi vardır. Bakalım, kahramanlarımız görevi yerine getirebilecek midir?

TürMaceraFantastikAksiyon
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJake Kasdan
OyuncularDwayne
Johnson
Jack
Black
Kevin
Hart

9. A Beautiful Day in the Neighborhood (Mahallede Güzel Bir Gün)

2019 Filmleri

Film, Amerika’nın sevilen ünlülerinden Fred Rogers ve ödüllü gazeteci Tom Junod arasındaki sıkı arkadaşlığa ışık tutmaktadır. Gazeteci Junod, hiç istemese de Bay Rogers hakkında yazı yazmayı kabul eder. İkili birbirini tanıdıkça gazetecinin hayata olan bakış açısını değişecektir. Yapım hakkında ilgi çekici bilgileri öğrenmek için "A Beautiful Day in the Neighborhood 2020 Film Analizi" linkine tıklayabilirsiniz.

TürBiyografiDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMarielle
Heller
OyuncularTom
Hanks
Matthew
Rhys
Susan
Kelechi
Watson

10. The Two Popes (İki Papa)

2019 Filmleri

2019’un en dikkat çeken yapımları arasında aynı zamanda Netflix’in de 2019 yılında en çok izlenen filmi The Two Popes’ı listemizde dahil ettik. Konusuna kısaca değinecek olursak, Kardinal Bergoglio (Jonathan Pryce) 2012 yılında o dönem Papalık görevinde bulunan Papa Benedict'ten (Anthony Hopkins) emekli olmak için izin vermesini ister. Papa ise o dönemler skandallarla boğuşmaktadır. Burada bir karar vermek zorunda kalan Papa, en sert eleştirmeni ve gelecekteki halefini çağırır. Her konuda farklı düşünen bu iki adam ortam zemin bulmak için gerekirse geçmişleriyle yüzleşecektir.

TürDramKomediBiyografi
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenFernando
Meirelles
OyuncularAnthony
Hopkins
Jonathan
Pryce
Juan
Minujin

11. Jojo Rabbit (Tavşan Jojo)

2019 Filmleri

2019’un son günlerinde vizyona giren Jojo Rabbit, oyuncu kadrosunda Roman Griffin Davis, Thomasin Mckenzie, Scarlett Johanson ve Taika Waititi’n yer aldığı oldukça etkileyici bir yapım. Filmde, Alman diktatör Hitler’in ordusunda görev alan Jojo Betzler ismindeki çocuk, bir zaman sonra annesinin kendi evinde Yahudi bir kız herkesten habersiz misafir ettiğini öğrenir. Jojo’nun hayalinde olan Hitler, hiç te alışkın olduğumuz bir Hitler değildir ve ırkçılığa karşı büyük bir mücadele vermek zorundadır.

TürSavaşKomediDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTaika
Waititi
OyuncularRoman
Griffin
Davis
Thomasin
Mc
Kenzie
Scarlett
Johan
-sson

12. Knives Out (Bıçaklar Çekildi)

2019 Filmleri

Filmin baş rolünde James Bond filmlerinden iyi bildiğimiz Daniel Craig, Marvel filmleri ile ismini duyuran Chris Evans yer alırken, aynı zamanda Ana de Armas ve Michael Shannon yer almaktadır. Film, gizemli olarak belirtilen cinayeti çözmek için emek veren dedeftifin incelemeleri sonucunda, her an kargaşaya elverişli bir aile ile tanışır. Cinayet soruşturması sırasında bazı gerginlikler meydana gelir ve kanlı bir savaş başlar.

TürDramGizemKomedi
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRian
Johnson
OyuncularDaniel
Craig
Chris
Evans
Ana
de
Armas

13. Doctor Sleep

2019 Filmleri

2019’un en çok izlenen filmlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkan Doctor Sleep filmi, çocukluğunda yaşadığı karanlık olayların altında hayatını devam ettiren Danny, hayattan bezmiş ve kendisini alkolik hale getirmiştir. Bu durumdan kurtulmak için emek veren Danny, New Hampshire kasabasına taşınır ve kendisini ayakta tutan destek grubuyla tanışır. Bölgede bir kurumda yaşantılarının son günlerinde olan kişilere bakım evinde hizmet verir. Danny, o zamana kadar görmediği parlak bir ışıltıya sahip olan küçük bir kızla, Abra Stone'la tanıştığında geçmişiyle barışır ve Abra'nın hayatta kalabilmesi için iblislerle zorlu bir mücadeleye girişir.

TürGerilimKorku
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMike
Flanagan
OyuncularEwan
McGregor
Kyliegh
Curran
Rebecca
Ferguson

14. Togo

2019 Filmleri

2019’un en iyi filmleri listesinde birçok kişinin bilmediği ama efsaneler arasına girmesi muhtemel olan Togo filmi ile yapım ile karşınızdayız. Gerçek hikayeden uyarlanan film, ABD’nin Alaska eyaletinde geçmektedir. Bölgede salgın baş göstermiştir ve ilaçlar 600 milden daha uzak mesafededir. Kasaba halkı İlaçların getirilmesi için köpek ve kurt eğitmeni Leonhard Seppala’dan yardım ister. Seppela, hasta insanlara yardım etmek için bu görevi kabul eder ve kızağına liderlik eden Sibirya kurdu Togo’yla beraber yola koyulur. Leonhard Seppala ile Togo’nun -70 dereceye varan soğukta verdiğim yaşam mücadelesini izlerken oldukça etkileneceğinizden emin olabilirsiniz.

TürBiyografiDramMacera
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenEricson
Core
OyuncularWillem
Dafoe
Julianne
Nichol
-son
Chris
-topher
Heyer
-dahl

15. 1917

2019 Filmleri

Birinci Dünya Savaşı filmlerini seven okurlarımız için listemize eklediğimiz harika bir savaş/dram filmi ile karşınızdayız. 1917 filmi, Birinci Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olarak görev yapan Schofield ve Blake isimli iki askerin, imkansız olarak belirtilen görevin üstlenmesini ele almaktadır. Kendilerine verilen görev, kısa zaman içerisinde düşman bölgesine geçmek ve bu sayede kardeşinin de içerisinde yer aldığı birçok askerin ölümüne engel olacak bir mesajı iletmek… 2019’un en iyi filmleri arasında yer alan 1917, Altın Küre Ödüllerinde en iyi dram filmi olarak seçildi.

TürSavaşDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSam
Mendes
OyuncularGeorge
MacKay
Dean
-Charles
Chapman
Mark
Strong

16. Klaus

2019 Filmleri

Filmde, Postacı akademisinde en tembel öğrenci olarak bulunan Jesper, Kuzey Kutup Noktası’nda buzlarla kaplı olan adada görev alır. Ada üzerinde kimse birbiri ile konuşmamaktadır hatta herkes sürekli olarak kavga halindedir. Jesper tam pes ederken öğretmen Alva ile tanışır. Aynı zamanda el yapımı oyuncakların bulunduğu kulübede tek başına bulunan Klaus ile tanışır. Kasabanın eski güzel günlerine dönmesi ve birbirlerine mektupların yazılması için bu arkadaşlıklar harika bir başlangıç olacaktır. 2019 filmlerinin yanı sıra 2019 Netflix filmleri listesinde de yer alan bu filmi ailenizle zevkle izleyebilirsiniz.

TürMaceraKomediAnimasyon
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSergio
Pablos
OyuncularJason
Schwartzman
Rashida
Jones
J.K.
Simmons

17. Parasite (Parazit)

2019 Filmleri

Güney Kore filmleri 2019 yılında tüm dünyada vizyona soktuğu Parazit filmi, birbirinden farklı görüşlere sahip ve farklı hayatlar yaşan iki ailenin esrarengiz hikayesi komedi ve dram türünde izleyiciyle buluşturmaktadır. Kim ailesinde kimse çalışmamakta ve fakirlik içerisinde yaşamaktadır. Ailenin üyeleri gerçek kimliklerini saklayarak oldukça zengin olan Park ailesinin içerisin birer birer girmektedir. Bir anda bütün aile üyeleri zenginlik ile karşılaşınca ortaya oldukça komik olaylar silsilesi çıkıyor.

TürDramGerilimKomedi
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBong
Joon
Ho
OyuncularSong
Kang
-Ho
Woo-sik
Choi
Park
So-Dam

18. Marriage Story (Evlilik Hikayesi)

2019 Filmleri

İçimize işleyen bu film, hayatın çok içinden bir konuyu ele almasıyla 2019 yılının sonlarına doğru en çok konuşulan filmlerden birisi oldu. Marriage Story filmi aslında sıradan bir boşanma hikayesini konu alırken, muhteşem oyunculuklarla, doğal ve derin diyaloglarıyla ve oyuncuların konuşmadan bile izleyiciye bir şeyler anlatmasıyla öne çıkan filmler arasına girmeyi başardı. Bir Netflix yapımı olan Marriage Story, Golden Globe’da altı kategoride adaylık kapmayı başardı.

TürDramRomantikKomedi
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenNoah
Baumbach
OyuncularAdam
Driver
Scarlett
Johansson
Laura
Dern

19. The Irishman (İrlandalı)

2019 Filmleri

ABD yapımı biyografik suç filmi olan The Irishman filmi, bir mafyanın tetikçisi olan Frank Sheeran adında bir adamın hikayesine ve ABD’de o dönem kol gezen organize bir suça odaklanıyor. Filmde mafya için birçok cinayet işleyen Frank Sheeran aslında International Brotherhood of Teamsters adlı işçi sendikasında memurdur. Bu adamın hayat hikayesi ve ABD’de kurulan tezgahları izleyebileceğiniz bu film 2019’un sonlarına doğru en beğenilen yapımlardan birisi oldu.

TürBiyografiDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRobert
De
Niro
Al
Pacino
Joe
Pesci

20. The Lion King (Aslan Kral)

2019 Filmleri

Başrollerinde Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones gibi isimleri barındıran macera animasyonu Aslan Kral filminin yönetmen koltuğunda Jon Favreau oturuyor. Yavru aslan Simba’nın türlü maceralarını konu edinen yapım 2019’da en çok sevilen filmlerden biri olmayı başardı. Bir çocuk filmi olsa da anlattığı konu itibariyle hala yetişkinleri de etkilemeyi başarıyor.

TürAnimasyonMacera
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJon
Favreau
OyuncularDonald
Glover
Beyoncé
Knowles
-Carter
James
Earl
Jones

21. Hustlers (Dolandırıcılar)

2019 Filmleri

2019 yılında en çok dikkat çeken yapımlardan bir tanesi olma özelliği taşıyan ve yıl içerisinde dünya genelinde en çok izlenen 2019 filmleri arasında yer alan Hustlers, 2015 yılında New York Magazine dergisindeki Jessica Presslers tarafıdan yazılan “The Hustlers at Scores” adındaki makaleyi işlemektedir. Filmde, striptizci kulübünde eskiden çalışanların bir araya gelmesini ve Wall Street’te çalışan zengin müşterileri nasıl dolandırdığına odaklanmaktadır.

TürDramSuçKomedi
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLorene
Scafaria
OyuncularConstance
Wu
Jennifer
Lopez
Julia
Stiles

22. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (Hızlı ve Öfkeli Hobbs ve Shaw)

2019 Filmleri

Hızlı ve Öfkeli serisinin devamı gibi görünse de sadece Shaw ve Hobbs’un başından geçen macera ve aksiyon dolu olayları aktaran 2019'un en iyi ve en yeni filmleri arasında... Geçmişte azılı bir suçlu olan Shaw, Hobbs tarafından hapse atılmıştır. Sonrasında ise dünyanın tehlikeden kurtulması için ortak hareket zorunda kalmıştır. Birbirinden hoşlanmayan ve güvenmeyen bu iki karakter bir kez daha bir araya gelip düşmana karşı birlikte mücadele etmek zorundadır.

TürAksiyonMacera
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDavid
Leitch
OyuncularDwayne
Johnson
Jason
Statham
Idris
Elba

23. The Mustang

2019 Filmleri

Birçok sinemasever tarafından 2019 yılında merakla beklenen yapımlardan bir tanesi olan The Mustang, rehabilitasyon programına katılan bir mahkumun vahşi atların bakımını üstlenmesini izleyiciye aktarmaktadır. Geçmişi şiddetle dolu olan Roman Coleman, Noveda kırsalında hapishanede kalmış ve dış dünya ile irtibatını koparmıştır. Kimse ile görüşmeyen ve geçmişindeki şiddetten kurtulmaya çalışan Roman, devlet tarafından rehabilitasyon programına katılır. Katıldığı rehabilitasyon programında vahşi atları sakinleştirmeye çalışan Roman, geçmişi ile yüzleşmeye başlayacaktır.

TürDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLaure
De
Clermont
-Tonnerre
OyuncularMatthias
Schoenaerts
Jason
Mitchell
Bruce
Dern

24. Captain Marvel

2019 Filmleri

Listemizde yer alan ilk Marvel filmi uzun yıllardır merakla beklenen ve Marvel Evrenin en güçlü kahramanı olarak belirtilen Captain Marvel… 2019 en yeni filmler listesinde yer alan filmde, Carol Danvers, karşımıza direk olarak Captan Marvel olarak çıkmaktadır. Film ilerledikçe de bu durumun nasıl oluştuğu izleyiciye oldukça etkileyici bir şekilde anlatılmaktadır. Filmin sonu ise tam bir sürpriz.

TürMaceraBilimkurguAksiyon
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRyan
Fleck
Anna
Boden
OyuncularBrie
Larson
Samuel
L.
Jackson
Jude
Law

25. It: Chapter Two (O: Bölüm 2)

2019 Filmleri

İlk filmden sonra aradan 27 yıl geçmiş ve ilk filmde yer alan karakterlerin hepsi söz verdikleri kasabaya geri dönmüştür ve palyaço ile bir kez daha karşı karşıya geleceklerdir. Tabi aradan geçen 27 yıl karakterlerin büyük değişimlerine de neden olmuştur. Herkesin kendi sorunları vardır. Bu durumu üstünden gelip ele ele vermeleri ve palyaçoya karşı tekrardan büyük bir mücadeleye girişmeleri gerekecektir.

TürKorkuGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAndy
Muschietti
OyuncularBill
Skarsgård
James
McAvoy
Jessica
Chastain

26. Rocketman

2019 Filmleri

Müzik sektörünün dünyaca ünlü isimlerinden olan ve uzun yıllar hafızlardan silinmeyen parçalara imza atan Elton John’un Royal Müzik Akademisinden bir dahi olarak çıkışını ve söz yazarı Barnie Taupin ile sürdürdüğü iş birliğini konu edinmektedir. Biyografi türünde gibi gözükse de tam olarak öyle olmayan filmde çoğu zaman da kurgu da yer almaktadır.

TürDramMüzikalBiyografi
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDexter
Fletcher
OyuncularTaron
Egerton
Jamie
Bell
Richard
Madden

27. Alita: Battle Angel (Alita: Savaş Meleği)

2019 Filmleri

IMDb’de oldukça yüksek puana sahip Alita: Battle Angel, 2019 yılında mutlaka izlemeniz gereken bir yapım. Aksiyon ve maceranın hiç eksik olmadığı filmde, siber Doktor İdo, bir gün hurdalıkta tek başına baygın şekilde duran Alita’yı bulur. Alita hiçbir şeyi hatırlamamaktadır. Ido, Alita’yı Demir şehrin tehlikeli sokaklarından ve geçmişinde korumaya çalışır. Bir gün Hugo isminde bir arkadaş ile tanışır ve bu kişi hafızasını geri getirmeyi teklif eder. Alita, artık kendisinin kim olduğunu bulmak ve dünyanın adaletsizliğini ortadan kaldırmak için mücadele verecektir.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRobert
Rodriguez
OyuncularRosa
Salazar
Christoph
Waltz
Jennifer
Connelly

28. Monos

2019 Filmleri

Kolombiya’nın Oscar’a aday filmi Monos, dram ve gerilim türünde son yılların en başarılı yapımları arasında… Filmde, kahramanlarımızın fantastik bir savaşta hayatta kalması anlatılmaktadır.

TürDramAksiyonGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAlejandro
Landes
OyuncularJulianne
Nicholson
Moises
Arias
Sofia
Buenaventura

29. How to Train Your Dragon: The Hidden World (Ejderhanı Nasıl Eğitirsin: Gizli Dünya)

2019 Filmleri

Animasyon film türünün en başarılı örneklerinden bir tanesi olan How to Train Your Dragon: The Hidden World, serinin üçüncü filmi olarak karşımıza çıkıyor. Hicks, Vikinglerin ilk ejderha eğitmeni olmuş ve edindiği görevi de başarıyla tamamlamıştır. Aralarında müthiş bir bağ olan Hicks ve ejderhasının artık yeni bir görevi vardır. Hick, Vikinler ile ejderhaların düşmanlığını bitirmek isteycektir.

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDean
DeBlois
OyuncularJay
Baruchel
America
Ferrera
F. Murray
Abraham

30. John Wick 3 - Parabellum

2019 Filmleri

İlk iki filmiyle büyük bir hayran kitlesi oluşturan John Wick, 2019 yılında vizyona giren üçüncü filmi ile bir kez daha izleyenlerin karşısına çıkıyor. İkinci filmin sonunda John Wick bir an önce şehirden kaçmalıdır çünkü başına 14 Milyon Dolar değerinde ödül biçilmiştir. Ölüm makinesi John Wick’in kaçmak için sadece 1 saati vardır. Peşinde ise New York City’nin bütün kiralık katilleri bulunmaktadır.

TürSuçAksiyonGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChad
Stahelski
OyuncularKeanu
Reeves
Ian
McShane
Halle
Berry

31. El Camino: A Breaking Bad Movie

2019 Filmleri

En iyi yabancı diziler arasında yer alan Breaking Bad isimli efsane dizinin finalinden sonra olanları izleyiciye aktaran filmde baş kahramanımız Jesse Pinkman… Pinkman dizinin finalinde uyuşturucu kartelinin elinde esir durumdadır. Filmde kartelin elinden kurtuluşu ve sonrasında yaşadıkları anlatılmaktadır. Başta dizinin hayranları olmak üzere herkesin kesinlikle izlemesi gereken bir yapım. Eğer diziyi izlemediyseniz, onu da mutlaka izlemenizi öneririz.

TürDramAksiyon
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenVince
Gilligan
OyuncularAaron
Paul
Jesse
Plemons
Robert
Forster

32. Spider-Man: Far from Home (Örümcek Adam Evden Uzakta)

2019 Filmleri

Listemizde yer alan Marvel filmlerinden bir tanesi de Spider-Man: Far From Home, 2019 yılında en çok izlenen yapımlardan bir tanesi… Film, Avengers: Endgame sonrasını Spiderman üzerinden izleyecilere aktarmaktadır. Kahramanımız en yakın dostunu kaybetmesi üzerine psikolojik bunalımdadır ve kafa dağıtmak için okulun düzenlediği Avrupa turuna katılmaktadır. Avrupa gezisi planladığı gibi gitmeyen Peter, dünyayı kurtarmak için bir kez daha maceradan macera atılmaktadır.

TürMaceraBilim KurguAksiyon
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJon
Watts
OyuncularTom
Holland
Jake
Gyllenhaal
Zendaya

33. Downton Abbey (Dowtown Manastırı)

2019 Filmleri

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in en sevdiği dizi olarak belirtilen ve 2010-2015 yılları arasında üç Altın Küre ödülüne layık görülen Downton Abbey, aynı isimli 2019 yılında film olarak karşımıza çıkıyor. Filmde, Birinci Dünya Savaşı’nın etkisiyle ve sınıf ayrımı sebebiyle çalkalanmış toplumda, soylu bir İngiliz evinde hizmetçilerle ev sahipleri arasında yaşananlar dramla izleyiciye aktarılmaktadır.

TürDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMichael
Engler
OyuncularStephen
Campbell
Moore
Michael
Fox
Lesley
Nicol

34. Once Upon a Time... in Hollywood (Bir Zamanlar Hollywood)

2019 Filmleri

Filmde, eskiden Western filmlerinde boy göstermiş ancak artık ismi dahi hatırlanmayan Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ve onun dublörü ve arkadaşı olan Cliff Booth (Brad Pitt) tekrardan eski günlerine dönmek için uğraşmaktadır. Tekrardan eski günlerine dönmek istemektedir ve Rick'in(DiCaprio) kapı komşusu ünlü bir isim olan Sharon Tate'dir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Quentin Tarantino’nun üstlendiği film kısa sürede gişede de büyük başarılar elde etti.

TürDramKomedi
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularLeonardo
Di
Caprio
Brad
Pitt
Margot
Robbie

35. The Peanut Butter Falcon (Hayallerin Peşinde)

2019 Filmleri

Baş rollerinde Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen ve John Hawkes gibi isimlerin yer aldığı filmde down sendromlu 22 yaşındaki bir gencin hikayesi anlatılır. Kahramanımızın en büyük hayali güreşçi olmaktır ve bunun için bakımevinden firar eder. Güreş okuluna girmek için oldukça kararlı olan bu genç adam yolculuğu sırasında haydut Tyler ile tanışır. Tyler, Zak’in bir nevi koçu olacaktır.

TürMaceraAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTyler
Nilson
OyuncularShia
LaBeouf
Dakota
Johnson
Zachary
Gottsagen

36. Toy Story 4 (Oyuncak Hikayesi 4)

2019 Filmleri

Macera ve aksiyonunun hiç eksik olmadığı ailecek izlenebilecek bu filmde, Woody her zaman kendisine güvenir ve Andy ve Bonnie gibi ait olduğu çocuğa sahip çıkmaktadır. Hikayede, bir geri dönüşüm projesi olarak yaratılan ve kendisi oyuncak olarak görmeyen Forky’e odaklanmaktadır. Aile içerisinde kendisini kaşık olarak kullandırmak isteyen Forky’nin daha önemli bir görevi bulunmaktadır.

TürAileFantastikAnimasyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJosh
Cooley
OyuncularTom
Hanks
Tim
Allen
Annie
Potts

37. The Farewell (Veda)

2019 Filmleri

Çinli bir ailenin hikayesine odaklandığımız filmde, ailenin büyük annesinin yaşayacak çok az bir zamanın kaldığı öğrenilir. Ailenin diğer fertleri büyükanne ölmeden önce düğün organize eder ve ailenin fertleri bir araya gelir. Amaç, Nai-Nai’nin son günlerinde mutlu olmasını sağlamaktır. Dışarıdan mükemmel gözüken düğün organizasyonu kendi içerisinde komediye dönüşen bir hikayeyi içerisinde barındıracaktır.

TürKomediDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLulu
Wang
OyuncularShuzhen
Zhao
Awk
-wafina
X
Mayo

38. Apollo 11

2019 Filmleri

Belgesel türünde son yılların başarılı filmleri arasında gösterilen ve 2019 filmler arasında IMDb’de en yüksek puanı alan Apollo 11 isimli yapım, komutan Neil Armstrong ve pilot Buzz Aldrin önderliğinde Dünya'dan Ay'a gerçekleşen Apollo 11’in hikayesi anlatılmaktadır.

TürBelgeselTarihi
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Douglas
Miller
OyuncularNeil
Armstrong
Buzz
Aldrin
Michael
Collins

39. Asfaltın Kralları - Ford v Ferrari

2019 Filmleri

Başrollerinde Matt Damon, Christian Bale ve Caitriona Balfe gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Asfaltın Kralları filminin yönetmen koltuğunda ise James Mangold oturuyor. Orijinal adıyla Ford v Ferrari filmi, 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alıyor. Ford’un Ferrari’yi geçmeyi kafasına koyduğu bu dönemde yeni bir araç tasarlama fikri ortaya atılıyor. Birbirinden karakter olarak tamamen farklı olan iki başarılı yarışçının hikayesi 2019’da izleyiciyi en büyüleyen filmlerden birisi olmayı başardı.

TürBiyografiAksiyon
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJames
Mangold
OyuncularMatt
Damon
Christian
Bale
Caitriona
Balfe

40. Avengers: Endgame (Yenilmezler: Oyun Sonu)

2019 Filmleri

Marvel Sinematik Evreni’nin bir nevi finalini oluşturan Avengers: Endgame, Infinity War’dan sonra kahramanların Thanos’a karşı verdiği savaşı işlemektedir. Thanos elini şıklatmış ve dünya nüfusunun yüzde 50’si ile beraber filmde yer alan birçok kahraman ortadan kaybolmuştur. Geriye, kala ekip ise mücadelesine devam etmeli, arkadaşlarını geri getirmeli ve Thanos’u yenmelidir.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAnthony
Russo
Joe
Russo
OyuncularRobert
Downey
Jr.
Chris
Evans
Mark
Ruffalo

41. Joker

2019 Filmleri

Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in hayatını konu alan filmde Phoenix’in oyunculuğu izleyenleri büyülüyor. Mutsuz ve insanların zorbalığına maruz kalan Arthur zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür ve topluma aykırı bir adam haline gelir.

TürAksiyon
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Robert
De
Niro
Zazie
Beetz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum