Dans ve Eğlence Dolu En İyi 41 Müzikal Film Önerisi | 2024

Bezen bir komedi sahnesi bazende mükemmel bir drama sahnesi ile dikkat çeken en iyi müzikal filmleri bu içeriğimizde bulabilirsiniz...
Dans ve Eğlence Dolu En İyi 41 Müzikal Film Önerisi | 2024

Sinema Tarihinin Gelmiş Geçmiş En Güzel Müzikal Filmleri

Her neslin yeniden keşfettiği müzikal filmler seyirci tarafından da sevilen bir türdür. Sinemacılar sesi kullanmaya başlar başlamaz öykülere renk katmak için filmlere şarkılar eklemeye başladılar. İşte izlerken adeta dans edercesine havalara uçacağınız muhteşem senaryolara sahip en iyi 41 müzikli film önerisi...

Müzikal Filmler;

1. Evlen Benimle

Müzikal Filmler
Pop yıldızı olan Kat, popüler müziğin nirvanası olan Bastian ile çeşitli platformlarda yayınlanacak olan bir tören ile evleneceklerdir. Lakin Kat’in konseri sırasında Bastian’ın kendisini aldattığını öğrendiğinde ise yıkılır. Konseri sırasında boşanmış matematik öğretmeni Charlie ile tanıştığında ise evlilik fikrini Bastian’dan Charlie’ye çekerek hayatında değişiklikler meydana getirmeye başlar.

TürKomediMüzikalRomantik
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKat
Coiro
OyuncularJennifer
Lopez
Owen
Wilson
Maluma

2. Sıradaki Şarkı

Müzikal Filmler
Laura ve Harrison, mükemmel ilişkileri ile gözde bir çifttir. İlişkilerinin bu kadar gözde olmasının nedeni ikisinin de ortak müzik sevgisinin olmasıdır. Lakin kader onları bir kaza ile yollarının ayrılmasına neden olur. Laura, Harrison ile birlikte yaptıkları karışık kaseti dinlerken zamanda geriye giymeye başlar ve kaza ile kaybetmiş olduğu aşkını yeniden kazanmak için gücünü kullanır.

TürMüzikalRomantikBilim Kurgu
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGreg
Björkman
OyuncularLewis
Pullman
Danny
Glover
Christina
Chang

3. Metalciyiz Biz

Müzikal Filmler
Hunter, sıkı bir metal hayranıdır. Hayattaki en büyük hayali bir müzik grubu kuruk, yaklaşmakta olan Grupları Savaşı etkinliğini kazanmaktır. En iyi arkadaşı Kevin’i bateri çalmakla görevlendiren Hunter okuldaki arkadaşlarından grubuna katılacak bir basçı aramaya başlar. Her ne kadar aramak için mücadele etseler de yalnızca çello çalan bir kız bulabilirler ve bu ekip ile Gruplar Savaşı etkinliğine katılırlar.

TürKomediMüzikal
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPeter
Sollett
OyuncularJaeden
Martell
Adrian
Greensmith
Isis
Hainsworth

4. Kalplerimiz Bir

Müzikal Filmler
Keskin zekalı Cassie, ünlü bir şarkıcı ve söz yazarı olmak üzere hayal kuran ve geçimini sağlamak üzere Austin isimli bir barda geceleri çalışmaktadır. Luke ise görevi için yola çıkmak üzere olan bir ordu subayıdır. Cassie ve Luke barda tesadüfen karşılaşır ve ikisinin de hayatı tamamıyla değişime girer. Birbirlerinden tamamen farklı olmalarının yanında tüm zorlukların üstesinden gelen Cassie ve Luke zamanla birbirlerine aşık olmaya başlarlar.

TürDramMüzikalRomantik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenElizabeth Allen
Rosenbaum
OyuncularSofia
Carson
Nicholas
Galitzine
Chosen
Jacobs

5. Bir Zamanlar Ünlüydüm

Müzikal Filmler
Geri dönme hayalı ile umutsuzca çabalayan eski bir pop yıldızı Vince, otistik olan ekip arkadaşı Stevie ile doğaçlama bir jam session çekerler. İkili arasında birkaç olumsuz olay meydana gelirken yanlış anlaşılmalar Stevie ve Vince’nin arasında devasa bir dostluk meydana gelmeye başlar.

TürKomediDramMüzikal
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEddie
Sternberg
OyuncularEd
Skrein
Eleanor
Matsuura
Leo
Long

6. Studio 666

Müzikal Filmler
Efsanevi rock grubu Foo Fighters, merakla beklenen onuncu albümlerini kaydetmek için korkunç bir rock and roll tarihine batmış Encino malikanesine taşınır. Dave eve girdiklerinden bir süre sonra hem albümlerini tamamlamak için hem de grubun hayatını tehdit altında tutan doğaüstü güçlerle boğuşmaya başlayınca işler değişmeye başlar.

TürKomediKorkuMüzikal
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBJ
McDonnell
OyuncularDave
Grohl
Nate
Mendel
Pat
Smear

7. Life is Beautiful

Müzikal Filmler
Kocasından doğum günü hediyesi olarak çocukluk aşkını bulmasına yardım etmesini isteyen bir kadın düşünün. Bu durum altında kocası isteği gönülsüzce bu durumu kabul ederek yolculuğa çıkarlar. Bu durumu filmde sizlere müzikal bir dilde anlatılması da işleri daha da garip bir hale sokmaktadır.

TürDramRomantikMüzikal
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenChoi
Kook-Hee
OyuncularDreya
Fox
Kang
Seung-wan
Won
Hee-Lee

8. Heathers: The Musical

Müzikal Filmler
Veronica, son sınıfında hayatta kalmak için güzel ama acımasız Heathers, okula yeni başlayan Jason’un gözüne batar. Jason diğer herkese uyum sağlamak için baskın bir profil içerisinde gezinirken elinden gelenin her zaman en iyisini yapar. Lakin işler her zaman dilenildiği gibi gitmez.

TürKomediMüzikal
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndy
Fickman
OyuncularMhairi
Angus
Andy
Brandy
Oliver
Brooks

9. Bergen

Müzikal Filmler
1959 yılında doğan Bergen konservatuara gitme başarısı ile geleceğe büyük bir umut ışığı tutar lakin ilk aşkı Abdullah’tan ayrılması onu bitirir. Ankara’nın prestijli mekanlarında keşfedilen Bergen zamanın koşullarından annesi ile tekrardan Adana’ya yerleşmesi gerekmektedir. Evlenecek olduğu Halis isimli bey ile tanıştığında ise hayatında asla beklemediği olaylar peş peşe gelmeye ve mutsuz sona ulaşmaya başlar.

TürBiyografiDramMüzikal
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCaner
Alper
Mehmet Binay
OyuncularFarah Zeynep
Abdullah
Erdal
Beşikçioğlu
Şebnem
Sönmez

10. Dilberay

Müzikal Filmler
Dilberay, 13 yaşındayken kendisinden yaşça büyük bir adama para karşılığında satılmıştır. Evlenip, çocuk sahibi olan Dilberay en büyük tutkusunu gerçekleştirmek istese de sürekli dayak yiyip, işkenceler görmektedir. Lakin o yaşadığı her acıya rağmen sesinden aldığı güç ile sahnelere çıkar ve insanların kalplerinde büyük bir yer edinmeye başlar.

TürBiyografiDramMüzikal
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKetche
OyuncularBüşra
Pekin
Ayberk
Pekcan
Nursel
Köse

11. Torn Hearts

Müzikal Filmler
Geleceği parlak olan müzisyen iki arkadaş, eski bir country müzik yıldığı olan idolleri Harper’ın tenha malikanesine bir şarkıyı kaydetmek umudu ile yolculuk ederler. İdolleri yardım etmeye niyetli gibi görünüyor olsa da iki arkadaş Harper’ın başka planları olduğunu keşfederek gittikleri yolculuk onlara umut değil işkencelerle dolu bir hayat bahşeder.

TürDramKorkuMüzikal
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrea
Grant
OyuncularKatey
Sagal
Abby
Quinn
Alexxis
Lemire

12. Battle: Freestyle

Müzikal Filmler
Amalie’nin dans ekibi büyük mücadeleleri ardından Fransa’daki küresel finallere yükselmişlerdi. Bu başarı onları her ne kadar mutlu etse de Mikael’in sevgisi ve yanında olmayan annesine duymakta olduğu özlem Amalie’nin büyük bir seçim yapmasına neden olmaktadır. Ya seçip dans dünyasında büyük başarılar elde edecekti ya da sıradan bir hayat sürecekti.

TürDramMüzikalRomantik
IMDb4,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenIngvild
Soderlind
OyuncularLisa
Teige
Dabian
Svegaard T.
Ellen Dorrit
Petersen

13. The Sky is Everywhere

Müzikal Filmler
17 yaşındaki Lennie, ablası Bailey’in ani kaybının ardındaki büyük keder altında ezilmeye başlar. Okulun yeni çocuğu Joe, Lennie’nin hayatına girdiğinde ise ikisi arasında çekim ortaya çıkmaya başlar. Lakin Lennie’nin kız kardeşinin perişan erkek arkadaşı Toby, Joe ve Lennie’nin ilişkisini etkilemeye başlar. Lennie, kendi şarkısını yaratmak için ise elinden geleni yapmaya başlar.

TürDramMüzikalRomantik
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJosephine
Decker
OyuncularGrace
Kaufman
Jacques
Colimon
Cherry
Jones

14. On the Come Up

Müzikal Filmler
Siyahi genç kız Bri, çete şiddeti yüzünden kariyeri kısalmış rapçı babasının mirasını hakkıyla yerine getirmek ve ailesine yardım etmek için rap sahnesinde savaşır. İlk hit şarkısı tüm yanlış nedenlerle viral hale geldiğinde ise, onu bu noktaya getiren özgünlük ve endüstrinin ona dayatmak istediği sahte gangster rolü arasında büyük bir bölünmüşlük yaşamaya başlar.  

TürKomediDramMüzikal
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSanaa
Lathan
OyuncularJamila
Gray
Method
Man
Mike
Epps

15. Tick Tick Boom

Müzikal Filmler

Otobiyografik bir eserden sinemaya aktarılan bu filmde 90'lı yıllarda New York'da yaşayan Jon isimli bir adamın hikayesi anlatılıyor. Müzikal besteler yapan jon kariyerini sahne sanatları üzerine planlarlarken geleceği için bazı endişeleri vardır. Hayatı için yaptığı seçimler Jon'u hayallerine kavuşturacak mıdır?

TürMüzikDramBiyografik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenLin-Manuel
Miranda
OyuncularAndrew
Garfield
Vanessa
Hudgens
Bradley
Whitford

16. A Week Away (Hayatımın Kampı)

Müzikal Filmler

Müzikal aşk filmleri arasında yer alan A Week Away'de önünde ya ıslah evi ya da hristiyan yaz kampı seçenekleri olan Will Hawkins'in hikayesini izliyoruz. Sorunlu bir gençlik geçiren Will yaptığı hatalar sebebiyle ıslah olması gerekmektedir. Bunun yolu ise ya ceza evi yada yaz kampıdır. Yaz kampını tercih eden Will burada güzel bir kızla tanışacak ve hayatı için büyük bir dönüm noktasına gelecektir. amp;

TürMüzikRomantik
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRoman
White
OyuncularKevin
Quinn
Bailee
Madison
Sherri
Shepherd

17. Ma Rainey: Mother of the Blues (Ma Rainey: Blues'un Annesi)

Müzikal Filmler

Blues’un annesi olan Rainey yeni bir albüm için çalışmalara başlamaktadır. Şikago da bulunan kayıt stüdyosunda önemli işler yapan Rainey, bir grup arkadaşıyla birlikte son derece sakin bir hayat sürmektedir. Daha sonrasında ise grup arasında çeşitli sorunlar meydana gelir ve Rainey’in kritik kararlar vermesi gerekmektedir.

TürMüzikDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGeorge C.
Wolfe
OyuncularViola
Davis
Chadwick
Boseman
Colman
Domingo

18. Müslüm

Müzikal Filmler

Son yılların en çok izlenen Türk filmleri arasında yer alan Müslüm filmi, arabesk dünyasının babası olarak bilinen Müslüm Gürses'in hayatına odaklanmaktadır. Biyografi filmleri türünde oldukça başarılı olan yapım, Müslüm Gürses'in amp; çocukluğundaki zorlu yaşantısından tüm Türkiye’nin tanıdığı önemli bir ses olana kadarki süreci beyazperdeye aktarmaktadır. Müslüm, kötü ve acımasız babası yüzünden zor bir çocukluk geçirmektedir. Müzik ile tanışması saz hocasının sayesinde gerçekleşir, sonrasında ise uzun bir serüven Müslüm Gürses’i beklemektedir. Türk dram filmleri listesinde de yer alan yapım, gişede çok büyük başarılar elde etmiştir.

TürMüzikDramBiyografi
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKetcheCan Ulkay
OyuncularTimuçin
Esen
Zerrin
Tekindor
Ayça
Bingöl

19. The High Note (Büyük Hayaller)

Müzikal Filmler

Yapımda Los Angeles’ın ihtişamlı müzik endüstrisini içerisine alan bir aşk hikayesi anlatılıyor. Kendi müzik kariyerini başlatmayı hedefleyen ve bunun için çalışmalara başlayan bir kadın diğer yandan asistanlık işine devam etmesi gerekir. Hayatında her şey normal gider fakat tek sorun asistanlık yaptığı kişi de ünlü bir şarkıcıdır.

TürMüzikDramRomantik
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenNisha
Ganatra
OyuncularDakota
Johnson
Tracee
Ellis Ross
Kelvin
Harrison Jr.

20. Bill amp; Ted Face the Music (Bill ve Ted Müzikle Yüzleşiyor)

Müzikal Filmler

Bill ve Ted rock müziğe olan tutkularının yanı sıra son derece yakın iki dosttur. Dünyayı kurtarmak için özel bir şarkı yaparlar. Sonrasında ise geleceğe giderek yaptıkları şarkının işe yarayıp yaramadığında bakarlar. Son derece fantastik dakikalar yer alan bu yapımda John Wick’in başrolü Keanu Reeves da yer alıyor. Komedi filmleri türünde 2020'nin en dikkat çeken yapımlarından olan bu yapımı izleme listenize eklemenizi tavsiye ederiz.

TürMüzikKomediBilim kurgu
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDean
Parisot
OyuncularKeanu
Reeves
Alex
Winter
Kristen
Schaal

21. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (Eurovision Fire Saga'nın Hikâyesi)

Müzikal Filmler

Komedi türünde uyarlanan film, ilk olarak 1956 yılında düzenlenen Eurovision’u anlatıyor. Dünyanın en büyük müzik yarışmasına katılma şansı bulan iki şarkıcının verdiği mücadele adeta göz dolduruyor. Kasabada yaşayan, hayatını müziğe adayan şarkıcıların tek hedefi şampiyon olmaktır.

TürMüzikKomedi
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDavid
Dobkin
OyuncularWill
Ferrell
Rachel
McAdams
Pierce
Brosnan

22. I Am Woman (Ben Kadınım)

Müzikal Filmler

1970’li yılların önde gelen müzisyenlerinden olan Helen Reddy’nin hayatını anlatan yapımda duygusal dakikalar yer alıyor. Reddy, küçüklükten itibaren daima süperstar olma hayali kurmaktadır. Hayalinin peşinden emin adımlarla giden Helen Reddy, önüne çıkan zor engelleri aşabilmenin yollarını aramaktadır.

TürMüzikBiyografik
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenUnjoo
Moon
OyuncularTilda
Cobham
-Hervey
Evan
Peters
Danielle
Macdonald

23. Soul

Müzikal Filmler

Animasyon filmleri türünde karşımıza çıkan Soul filminde, orta okulda müzik öğretmenliği yapan Joe Gadner, jazz piyanisti olma hayali kurmaktadır. Bir gün New York sokaklarında gezinirken kanalizasyona düşen Joe Gadner, sıra dışı bir olay ile karşı karşıya kalır. Düştüğü yer aslında kanalizasyon değil, fantastik bir başka dünyadır. En iyi 2020 filmleri arasında en çok izlenen yapımlardan bir tanesi olan Soul, izlediğinizde hayatı bakış açısını değiştirecek kadar etkileyici film...

TürMüzikMaceraAnimasyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPete
Docter
OyuncularJamie
Foxx
Tina
Fey
Graham
Norton

24. Sound of Metal (Metalin Sesi)

Müzikal Filmler

Karavanlarıyla dolaşıp gittikleri yerlerde konser veren Ruben ve kız arkadaşı Lou, son derece sıradan ve mutlu yaşam sürmektedirler. Ruben bir gün kulağında ağrı hisseder ve doktora görünür. Doktor Ruben’e artık duyamayacağını ve işitme engelli olacağını söyler. Mutlu yaşamı bir an da alt üst olan Ruben, tamamen sessiz yeni hayatına adapte olmaya çalışır.

TürMüzikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDarius
Marder
OyuncularRiz
Ahmed
Olivia
Cooke
Paul
Raci

25. Work It

Müzikal Filmler

Quinn Ackerman adında genç bir kız, hayalinde ki üniversiteye girebilmek için dans yarışmasında birinci olmak zorundadır. Dans etmek konusunda herhangi bir fikri olmayan Quinn’in işi hiçte kolay olmayacaktır. Bu nedenle de bir dans grubundan ders almaya başlayacaktır. Tek hedefi hayalinde ki üniversiteye kavuşmak olan Quinn, hayatının en ön önemli sınavına hazırlanmaktadır.

TürMüzikDramKomedi
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLaura
Terruso
OyuncularSabrina
Carpenter
Jordan
Fisher
Liza
Koshy

26. Wild Rose

Müzikal Filmler

İşlediği bir suç yüzünden uzun süre hapishanede kalan Rose, müzisyen olma hayali kurmaktadır. Ayağına kelepçe takılarak, şartlı tahliye olan Rose bekar bir annedir. Sorumluluklarının yanı sıra hayalinin peşinden gitmeyi hedefleyen Rose önemli kararlar vermesi gerekir. Bir yandan çocuğunun geleceğini düşünen Rose, annesinin geçimini de sağlamak zorundadır.

TürMüzikDramKomedi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenTom
Harper
OyuncularJessie
Buckley
Julie
Walters
Sophie
Okonedo

27. Mamma Mia

Müzikal Filmler

2008 yılında vizyona giren Mamma Mia filminin yönetmeni Phyllida Lloyd’dur. Ünlü oyuncu Merly Streep’in en iyi filmlerinden biri olan Mamma Mia, Broadway müzikalinin beyazperdeye uyarlanmasıdır. Filmde babasının kimliğini keşfetmeye çalışan Sophie Sheridan’ın öyküsü anlatılmaktadır. Sophie’nin annesi Donna çok çapkın bir kadındır ve Abba’nın hit şarkıları eşliğinde Sophie gerçek babasının kim olduğunun peşine düşecektir.

TürMüzik
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenPhyllida
Lloyd
OyuncularMeryl
Streep
Amanda
Seyfried
Pierce
Brosnan

28. Beauty And The Beast (Güzel ve Çirkin)

Müzikal Filmler

Ünlü yönetmen Bill Condon’unDisney masalından sinemaya uyarladığı filmin başrolünde Emma Watson rol almaktadır. Hikaye Belle’nin (Emma Watson) babasının bir yolculuğu sırasında boş bir şatoda konaklaması ve şatodaki kırmızı gülü koparmasıyla ortaya çıkan canavarın canına karşılık adamdan kızını istemesiyle başlar. Babası için bunu kabul eden Belle bu masalsı kahramanla büyük bir aşk yaşayacaktır.

TürMüzikFantastik
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBill
Condon
OyuncularEmma
Watson
Dan
Stevens
Luke
Evans

29. Chicago

Müzikal Filmler

Rob Marshall, Bob Fosse'un suç, şöhret ve tutkulu konusunu çok hızlı gelişen kurguyla güncelleştirdi. Konusu, bir ev hanımı ve sahne yıldızı cinayetten tutuklanır. Yargılanmayı beklerken birbirlerinin rakibi haline gelirler ve manşetlere çıkmak için hikayelerini daha da çarpıcı hale getirme çabasına girerler.

TürMüzikDramBiyografik
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenRob
Marshall
OyuncularQueen
Latifah
Taye
Diggs
Renée
Zellweger

30. The Phanton Of The Opera (Opera'daki Hayalet)

Müzikal Filmler

Gerard Butler, Emmy Rossum ve patrick Wilson gibi ünlü oyuncuları kadrosunda bulunduran film fantastik bir karakter olan opera canavarının French Opera House’daki çalışanların başına bela olmasını konu edinmiştir. Ancak bu durum Christine’nin (Emmy Rossum) yıldız olmasının yolunu açacaktır.

TürMüzikFantastik
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJoel
Schumacher
OyuncularGerard
Butler
Emmy
Rossum
Patrick
Wilson

31. West Side Story (Batı Yakası'nın Hikayesi)

Müzikal Filmler

Kareograf Jerome Robbins, Romeo and Juliet'in çağdaş yeni anlatımı olan, çığır açıcı şekilde yeniden yorumladı. Trajik aşk öyküsünü sokak çetesi kavgasının tam ortasında geliştirerek, şanssız aşıklar ve çetenin karşılaşmasını anlatmaktadır. Filmin sahneleri gerçek New Yor sokaklarında, stüdyo dışında çekilmiştir.

TürMüzikDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
1961
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularAnsel
Elgort
Rachel
Zegler
Rita
Moreno

32. Singin' in the Rain (Yağmur Altında)

Müzikal Filmler

Amerikan müzikal komedi filmi, sadece kendi döneminin değil sinema tarihinin de önemli klasikleri arasında yer almaktadır. Film, müzikal bir başyapıttır. amp;

TürMüzikKomedi
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
1952
YönetmenStanley
Donen
OyuncularJean
Hagen
Gene
Kelly
Debbie
Reynolds

33. Hair (Milos Forman)

Müzikal Filmler

Milas Forman, Broadway'in rock müzikalini sıra dışı hippi tarzıyla buluşturarak öykülerine dönüştürdü. New York sokaklarında ve parklarında çekilen filmin neşe dolu müzikal kısımlarını ödüllü koreograf Twyla Tharp yapmıştır.

TürMüzikKomedi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
1979
YönetmenMilos
Forman
OyuncularMichael
Jeter
Donald
Alsdurf
John
Savage

34. Les Miserables

Müzikal Filmler

Victor Hugo’nun ölümsüz eseri Sefiller kitabından sinemaya uyarlanan filmin oyuncu kadrosunda Hugh Jackman, Russel Crowe ve Anne Hathaway gibi başarılı isimler bulunmaktadır. Jean Valjean’ın hüzünlü ve zor geçen hayatı mükemmel bir senaryoyla izleyicilere sunulurken filmin müzikle olan ahengi dikkat çekmiştir.

TürMüzikDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenTom
Hooper
OyuncularHugh
Jackman
Russell
Crowe
Anne
Hathaway

35. Dancer İn The Dark (Karanlıkta Dans)

Müzikal Filmler

Karanlıkta Dans filminin yönetmen koltuğunda farklı tarzlarda film yapan ünlü yönetmen Lars von Trier oturmaktadır. Filmin konusu; Selma Jezkova isimli bir kadının oğlu ile beraber yaşadığı acıklı hayat hikayesini anlatmaktadır. Selma Jezkova genetik bir hastalık sonucu yavaş yavaş görme yetisini kaybetmektedir. Bir gün bu durumun oğlunun başına da geleceğini düşünerek ameliyat parası biriktirmeye çalışan kadın büyük zorluklarla karşı karşıya kalacaktır.

TürMüzikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenLars von
Trier
OyuncularBjörkCatherine
Deneuve
Peter
Stormare

36. Cabaret (Elveda Berlin)

Müzikal Filmler

1930’lu yıllara dair bir hikayeyi konu edinen film o yıllarda Almanya halkının çektiği zorlukları ve sıkıntıları izleyicilerine sunmuştur. Filmin merkezinde ise Kit- Kat adlı müzik kulübünde çalışan Sally Bowles vardır. Ünlü yönetmen Bob Fosse’un en önemli eserlerinden biri olan Cabaret başarılı bir müzikal filmdir.

TürMüzikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1972
YönetmenBob
Fosse
OyuncularLiza
Minnelli
Michael
York
Helmut
Griem

37. Memories of Matsuko

Müzikal Filmler

Japonların en ünlü filmlerinden biri olan Kiraware Matsuko no issho filminde müzisyen olmak için yola çıkan karakterin bir takım cinayetlerle iç içe olan karmaşık hayatını anlatmaktadır. Son derece duygusal olan bu film Tetsuya Nakashima tarafından hem yazılıp hem de yönetilmiştir.

TürMüzikDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenTetsuya
Nakashima
OyuncularMiki
Nakatani
EitaYûsuke
Iseya

38. My Fair Lady (Benim Tatlı Meleğim)

Müzikal Filmler

Amerikan sinemasının kült filmlerinden olan MyFair Lady küfürbaz bir çiçek satıcısı olan Eliza Doolittle’ın inanılmaz kültürel gelişimini anlatmıştır. Bir Opera sonrası Dilbilimci olan Higgins ve Pickering sokakta çiçek satan Eliza’yı görürler. Bu huysuz ve küfürbaz kızın düzgün biri olacağına dair iddia’ya giren Higgins Eliza’nın muhteşem yükselişini başlatan kişi olacaktır.

TürMüzikDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
1964
YönetmenGeorge
Cukor
OyuncularAudrey
Hepburn
Rex
Harrison
Stanley
Holloway

39. La La Land

Müzikal Filmler

Son yıllarda hakkında çokça konuşulan La La Land filmi ünlü yönetmen Damien Chazelle’nin eseridir. Oyuncu kadrosunda Ryan Gosling ve Emma Stones gibi başarılı isimler bulunan filmin konusu ise tesadüf eseri yolları kesişen Sebastian ve Mia’nın sinema ile müziği bir araya getiren aşkını konu edinmiştir.

TürMüzikRomantik
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDamien
Chazelle
OyuncularRyan
Gosling
Emma
Stone
John
Legend

40. Lagaan

Müzikal Filmler

Etkileyici bir hikayeye sahip Lagaan filmi’nin başrolünde Aamir Khan rol almıştır. Filmin konusu İngiliz Sömürgesi altında olan Hindistan’da köylülerin Lagaan adı verilen verginin kaldırılması için verdikleri mücadele anlatılmaktadır.

TürMüzikDramAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenAshutosh
Gowariker
OyuncularAamir
Khan
Raghuvir
Yadav
Gracy
Singh

41. The Nightmare Before Christmas (Noel Gecesi Kabusu)

Müzikal Filmler

Ünlü yönetmen Henry Selick’in eseri olan bu film animasyon türünde olup ütopik bir dünya da geçmektedir Hallowentown Hanedanlığı’nın Balkabağı Kral Jack Skellington’un hikayeleri bu filmin ana konusu olmuştur. Bir gün Chrismastown’a yolu düşen Jack’in burayı çok beğenmesi ve kendi hanedanlığını da buraya benzetmek istemesi hikayenin ana fikridir.

TürMüzikFantastikAnimasyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenHenry
Selick
OyuncularChris
Sarandon
Danny
Elfman
Catherine
O'Hara

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum