Türk Dram Filmleri | En İyi 33 Yerli Dram Filmi 2024

Sinema dünyasının en iyi Türk yapımı dram filmlerini listeledik. İşte IMDB puanına göre tüm zamanların en iyi ve en çok izlenen Türk dram filmleri...
Türk Dram Filmleri | En İyi 33 Yerli Dram Filmi 2024

IMDb Puanı Yüksek En İyi Türk Dram Filmleri Listesi

Muhteşem hikayeleri ve oyunculuk performanslarıyla akıllara kazınan başyapıt niteliğindeki en iyi 33 Türk dram filmini bu içeriğimizde bir araya getirdik. IMDb puanlarına göre filmleri sıraladığımız listede gelmiş geçmiş en duygusal Türk filmleri yer alıyor. İşte Türk sinemasının en güzide 33 yerli dram filmi...

Türk Dram Filmi Önerileri;

1. My Father's Violin (Babamın Kemanı)

Türk Dram Filmleri

En iyi Türk dram filmleri arasında yer alan Babamın Kemanı isimli yapımda ailesini kaybeden küçük bir kız ve müziğe aşık amcasının hikayesini izliyoruz. Birbirleri arasında herhangi bir bağ olmayan bu amca ile yeğeni bir araya getirecek olan tek şey müzik sevdasıdır. Aile yadigarı olan bir keman ise bu bağların gelişmesine yardımcı olacaktır.

TürDram
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndaç
Haznedaroğlu
OyuncularEngin Altan
Düzyatan
Belçim
Bilgin
Selim
Erdoğan

2. Beni Çok Sev

Türk Dram Filmleri

2021'in en dramatik filmlerinden biri olan Beni Çok Sev'de yıllardır hapiste olan Musa'nın dramatik hikayesine şahit oluyoruz. Çıkacağı gün cezaevi gardiyanı Sedat'ın emrine verilerek memelekete gönderilen Musa yıllar önce geride bıraktığı kızına kavuşacaktır. Ancak kısa süre içerisinde yaşayacağı ilginç olaylar Musa'nın geçmişe dair bazı şüphelere kapılmasına neden olur.

TürDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMehmet
Ada
Öztekin
OyuncularSarp
Akkaya
Songül
Öden
Ercan
Kesal

3. Paper Lives (Kağıttan Hayatlar)

Türk Dram Filmleri

Çağatay Ulusoy'un ustalıkla rol aldığı filmlerden biri olan Paper Lives'de kağıt toplayarak geçinen Mehmet'in 8 yaşındaki Ali isimli bir çocukla tanışması ve birlikte yaşadıkları dram dolu günleri izliyoruz. Geçmişe dair yaraları olan Mehmet bu küçük çocukta kendini bulacaktır ve onu sahiplenecektir.

TürDramNetflix
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenCan
Ulkay
OyuncularÇağatay
Ulusoy
Emir
Ali
Doğrul
Ersin
Arıcı

4. Karakomik Filmler 2: Deli - Emanet

Türk Dram Filmleri

Cem Yılmaz filmleri arasında 2020 vizyona giren Karakomik Filmler 2, seri film gibi karşımıza çıkıyor. Bu filmde Cem Yılmaz bir taksiciyi canlandırmaktadır ve taksicinin en büyük hayali sevdiği kıza kavuşabilmektir. Bir gece taksici mesaideyken başına gelen olaylar anlatılmaktadır. Filmin emanet tarafında ise ünlü olmanın hayalini kuran bir dansçının hikayesi konu olmaktadır.

TürDramKomedi
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCem
Yılmaz
OyuncularCem
Yılmaz
Çağlar
Çorumlu
Özge
Özpirinçci

5. Sıfır Bir

Türk Dram Filmleri

Youtube’da başlayan Sıfır Bir dizisinin sinema filmidir. Adana’daki hayatını geride bırakan çete İzmir’e yerleşmiştir. Burada oto yıkamacı olan Savaş ne kadar suça karışmak istemese de tepkisiz kalamayacağı olaylarla karşılaşır. Suç ve dram içeren filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

TürDramSuçAksiyon
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenKadri
Beran
Taşkın
OyuncularSavaş
Satış
Onur
Akbay
Burak
Akyüz

6. Acı Kiraz

Türk Dram Filmleri

Film birden fazla hikaye ile karşımıza çıkıyor. Bir kiraz ağacının gölgesinde hayata sarılmaya çalışan kişiler ve başlarından geçen dramatik olaylar işleniyor. İhanetler, hastalıklar, şanssızlıklar ve dolandırılmaları konu edinen Acı Kiraz’ı izlemenizi tavsiye ediyoruz.

TürDram
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSerdar
Akar
OyuncularErdal
Beşikçioğlu
Belçim
Bilgin
Ertan
Saban

7. Eltilerin Savaşı

Türk Dram Filmleri

2020 Türk filmleri listesinde, Gupse Özay’ın kaleme aldığı Eltilerin Savaşı isimli filmde, iki elti olan Sultan ve Gizem’in birbirlerine yaptıkları atışmalar komedi tadında izleyiciye aktarılıyor. Aynı zamanda dram türünde olan Eltilerin savaşı isimli filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

TürDramKomedi
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenOnur
Bilgetay
OyuncularGupse
Özay
Merve
Dizdar
Ferit
Aktuğ

8. Biz Böyleyiz

Türk Dram Filmleri

Eğlenceli ve birden fazla duygu barındıran film arayan okurlarımız için en ideal yapımlardan bir tanesi de Biz Böyleyiz... Filmde çocukluktan beri arkadaş olan bir grup teyze dedikleri kadının rahatsızlanmasından sonra bir araya gelir. Birbirine zıt karakter olan bu arkadaş gurubu komedi ve dram dolu hikayeler yaşayacaklardır.

TürDramKomediRomantik
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCaner
Özyurtlu
OyuncularEngin
Öztürk
Şebnem
Bozoklu
Özge
Özpirinçci

9. 7. Koğuştaki Mucize

Türk Dram Filmleri

Bir Kore filmi uyarlaması olan 7. Koğuştaki Mucize izleyenleri gözyaşına boğmuştur. İşlemediği bir cinayetle suçlanan baba hapse atılır ve gidecek yeri olmayan 6 yaşındaki kızı da onunla birlikte gider. Hapishane ikilisinin evi olacaktır.

TürDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMehmet
Ada
Öztekin
OyuncularAras
Bulut
İynemli
Nisa
Sofiya
Aksongur
Deniz
Baysal

10. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

Türk Dram Filmleri

2019 yılına damgasını vuran bir yapım olan Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu izleyicilerinden tam puan almayı başarmıştır. Milli haltercimiz ve Olimpiyat şampiyonu olan Naim Süleymanoğlu’nun biyografisi niteliğindeki bu filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyoruz.

TürDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenÖzer
Feyzioglu
OyuncularHayat
Van Eck
Selen
Öztürk
Yetkin
Dikinciler

11. Aile Arasında

Türk Dram Filmleri

Gürse Birsel filmi olan aile arasında komedi ve dram türüyle karşımıza çıkıyor. Engin Günaydın ve Demet Evgar’ın harika oyunculuğuyla çok beğenilen film komedi tarafıyla izleyenleri kırıp geçiriyor. Aile Arasında filmini izlemenizi tavsiye ediyoruz.

TürDramKomediAile
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenOzan
Açıktan
OyuncularEngin
Günaydın
Demet
Evgar
Erdal
Özyağcılar

12. Mustang

Türk Dram Filmleri

Mustang filmi birçok ödüle aday olmuş bir filmdir. Filmde 5 yetim kız kardeş, kumsalda erkek arkadaşlarıyla masum bir şekilde otururlar. Onları görenler annelerine bu durumdan bahseder. Muhafazakar anneleri kızları zorla evlendirmek için eve kapatır.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenDeniz
Gamze
Ergüven
OyuncularGüneş
Şensoy
Doğa
Zeynep
Doğuşlu
Tuğba
Sunguroğlu

13. Birleşen Gönüller

Türk Dram Filmleri

Filmde yeni bir evli çiftin hikayesi anlatılmaktadır. Çift savaşlardan dolayı birbirlerinden ayrılmak zorunda kalır ve yeniden bir araya gelmek ister. Senelerce birbirlerine kavuşmaya çalışan çiftin hikayesi filmde çok iyi yansıtılmıştır. Birleşen gönüller filmini izlemenizi tavsiye ediyoruz.

TürDramTarih
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenHasan
Kıraç
OyuncularSerkan
Şenalp
Hande
Soral
Fikret
Hakan

14. Güneşi Gördüm

Türk Dram Filmleri

Türk Dram filmleri kategorisinde en çok izlenen filmlerden biri olan “Güneşi Gördüm” filmi ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül’ün hem yazıp hem yönettiği hem de başrolünde yer aldığı bir yapımdır. Filmin oyuncu Kadrosunda Sarp Apak, Buğra Gülsoy, Ali Sürmeli, Altan Erkekli ve Demet Evgar gibi başarılı oyuncular yer almıştır. Güneşi Gördüm filminin konusu ise doğuda unutulmuş bir köyde yaşayan büyük bir ailenin terör sebebiyle köylerini terk edip büyük şehre gelmelerini anlatmıştır. Duygu dolu sahneleriyle dikkat çeken filmde Ahmet karakterine hayat veren Sarp Apak mükemmel bir oyunculuk performansı ortaya koymuştur.

TürDramDuygusal
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenMahsun
Kırmızıgül
OyuncularMahsun
Kırmızıgül
Demet
Evgar
Murat
Ünalmiş

15. Benim Dünyam

Türk Dram Filmleri

Başrolünde Beren Saat ve uğur Yücel’in yer aldığı yerli dram filmi "Benim Dünyam’ın" yönetmenliğini yine ünlü aktör Uğur Yücel yapmıştır. Filmin konusu küçük yaşlarda geçirdiği bir hastalık sebebiyle hem duyma hem de görme yetisini kaybeden bir kızla onu hayata döndürmeye çalışan Mahir Hoca’yı anlatmıştır. Filmle ilgili bilinmesi gereken bir diğer konu ise 2005 yılında Vizyona giren Hint yapımı Black isimli filmden uyarlanmış olmasıdır.

TürDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenUğur
Yücel
OyuncularBeren
Saat
Uğur
Yücel
Ayça
Bingöl

16. Kız Kardeşler

Türk Dram Filmleri

Başarılı yönetmen Emin Alper’in Türk sinemasına kazandırdığı “Kız Kardeşler” filmi oyuncu kadrosunda Cemre Ebuzziya, Ece Yüksel ve Helin Kandemir yer almıştır. Filmde anlatılan hikaye henüz yaşları küçük olan üç kız kardeşin annelerinin ölümünden sonra farklı farklı ailelere evlatlık verilmesini, sonrasında ise bu ailelerde tutunamayan kızların tekrar kendi evlerinde bir araya gelmelerini anlatmıştır. Hayatın zorluklarıyla baş başa kalan küçük kızlar bu sırada kaçtıkları gerçeklerle de yüzleşeceklerdir.

TürDramDuygusal
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenEmin
Alper
OyuncularCemre
Ebuzzia
Ece
Yüksel
Helin
Karademir

17. Uzun Hikaye

Türk Dram Filmleri

En iyi Türk dram filmlerinden biri olan “Uzun Hikaye” filmi hem senaryosu hem de efsane olmuş sahneleriyle ünlü yönetmen Osman Sınav imzalı mükemmel bir filmdir. Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu’nun rol aldığı filmde başarılı oyuncuya Tuğçe Kazaz ve Mustafa Alabora gibi isimler eşlik etmiştir. Filmin konusu ise sinemayı yakıp Minüre’yi kaçıran Bulgaryalı Ali’nin destanını anlatmıştır.

TürDramDuygusal
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenOsman
Sınav
OyuncularKenan
İmir-
zalıoğlu
Tuğçe
Kazaz
Mustafa
Ala-
bora

18. Mucize

Türk Dram Filmleri

2015 yılına ve hatta Türk sinemasına damgasını vurmayı başaran “Mucize” filmi senaryosu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çeken en iyi Türk yapımı dram filmlerinden biridir. Devletin bile elinin neredeyse uzanmadığı bir köye öğretmen olarak atanan Egeli Muallim Mahir’in ve o köyde doğup büyüyen engelli Aziz’in dram dolu hikayesi filmde anlatılmaktadır. Filmde kendi dünyalarında mutlu mesut yaşayan köylülerin komedi dolu hikayelerini de görmekteyiz. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Mahsun Kırmızıgül yapmıştır.

TürDramKomedi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenMahzun
Kırmızıgül
OyuncularTalat
Bulut
Mahsun
Kırmızıgül
Şenay
Gürler

19. Kaybedenler Kulübü

Türk Dram Filmleri

Türk sinema dünyasının unutulmaz filmlerinden biri olan Kaybedenler Kulübü gelmiş geçmiş en iyi Türk dram filmleri listesinde yerini almıştır. Başrollerinde Nejat İşler ve Yiğit Özşener yer alırken başarılı oyuncu İdil Fırat’ta filmde rol almıştır. Filmin konusu ise iki yakın arkadaş olan Kaan ve Mete’nin her gün mikrofonun başında karşılıklı oturarak sohbet etmelerini aynı zamanda radyo yayını yapmalarını anlatmaktadır. Absürt hikayeleriyle dinleyicilerine mükemmel bir sohbet ortamı sunan ikili aynı zamanda her gün farklı kadınlarla takılmaktadırlar. Bu sırada Kaan’ın hayatını giren Zeynep kısa bir süre içinde olsa Kaan’a katlanabilmiş ve onunla olabilmiştir. Her akşam yapılan radyo yayınlarını bıkmadan takip edenler ise Kaybedenler Kulübü’nün yeni üyeleridir. Filmde verilmek istenen mesajlar ve yaşanılan hayatlar duygusal ve dram dolu yaşantılar olması sebebiyle Kaybedenler Kulübü en iyi Türk dram filmleri listesinde yer almıştır.

TürDramKomedi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenTolga
Örnek
OyuncularNejat
İşler
Yiğit
Özşener
Ahu
Türkpençe

20. Müslüm

Türk Dram Filmleri

Dünyaca Ünlü Türk Sanatçısı Müslüm Gürses’in dram ve başarılı hikayeleriyle dolu hayat hikayesini anlatan “Müslüm” filmi son yılların en çok izlenen ve beğenilen yerli dram filmi olmuştur. Filmde Müslüm Gürses’in çocukluğunu Şahin Kendirci canlandırırken gençlik yıllarından sonrasını Timuçin Esen canlandırmıştır. Müslüm Gürses’in müzik hayatına başlangıcı ailesi ve verdiği o büyük hayat mücadelesi tüm ayrıntılarıyla filmde izleyicilere anlatılmıştır. Filmin yönetmenliğini ise bir önceki yıl sinemaya damga vuran “Ayla” filminin de yönetmenliğini yapan Can Ulkay üstlenmiştir.

TürDramBiyografi
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenCan
Ulkay
OyuncularTimuçin
Esen
Zerrin
Tekindor
Ayça
Bingöl

21. Kabadayı

Türk Dram Filmleri

Tüm zamanların en iyi Türk yapımı dram filmlerinden biri olan “Kabadayı” başarılı yönetmen Ömer Vargı’nın önderliğinde çekilmiş olup başrollerinde Şener Şen ve Kenan İmirzalıoğlu rol almıştır. Filmde eski bir kabadayı olan Ali Osman (Şener Şen) ile suç dünyasının genç ve dinamik isimlerinden Devran’ın (Kenan İmirzalıoğlu) ölüm kalım mücadelesi anlatılmıştır. Filmde Türk sinemasının usta ismi Şener Şen’in akıllara kazınan replikleri ve oyunculuk performansı göze çarpmaktadır.

TürDramPolisiye
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenÖmer
Vargı
OyuncularŞener
Şen
Kenan
İmirzalıoğlu
İsmail
Hacıoğlu

22. Kelebeğin Rüyası

Türk Dram Filmleri

Türk sinemasının ve Tiyatronun başarılı isimlerinden Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp hem de yönettiği “Kelebeğin Rüyası” filminin oyuncu kadrosunda Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat ve Belçim Bilgin rol almıştır. Yerli Dram filmleri kategorisinde son yıllar damgasını vuran başarılı yapım iki genç şairin aynı kıza aşık olmaları sonrasında aralarında başlayan tatlı rekabeti anlatmaktadır. Edebiyat ve sanatı tüm özgünlüğüyle yansıtan filmde genç şairler dönemin vebası sayılan verem hastalığına yakalanmış olsalar bile gülmeyi hiçbir zaman bırakmazlar.

TürDramDuygusal
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenYılmaz
Erdoğan
OyuncularKıvanç
Tatlıtuğ
Mert
Fırat
Belçim
Bilgin

23. Bir Zamanlar Anadolu’da

Türk Dram Filmleri

Türk Dram Filmlerinin en iyi ve en çok izlenen filmlerine imza atan başarılı yönetmen Nuri Bilge Ceylan “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmiyle yine adından çokça söz ettirmiştir. Oyuncu kadrosunda Muhammed Uzuner, Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel’in rol aldığı dram filmi bir cinayet üzerine yaşanan gerilim hikayesini konu edinmiştir. Film Cannes film festivalinde başarılı yönetmen Nuri Bilge Ceylan’a Büyük Jüri Ödülü’nü kazandırmıştır.

TürDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenNuri
Bilge
Ceylan
OyuncularMuhammet
Uzuner
Yılmaz
Erdoğan
Taner
Birsel

24. Dedemin İnsanları

Türk Dram Filmleri

Çetin Tekindor, Hümeyra ve Zafer Alagöz gibi Türk sinemasının başarılı aktörlerinin oyuncu kadrosunda yer aldığı “Dedemin İnsanları” filmi Türk Dram filmleri kategorisinde en iyi ve en çok izlenen yapımlardan biridir. Usta yönetmen Çağan Irmak’ın film dünyasına kazandırdığı başyapıtlardan biri olan Dedemin İnsanları filminin konusu mübadele zamanı Girit’ten göç edip Ege’nin sahil köylerinden birine yerleşen Mehmet Bey ve küçük torunu Ozan’ın duygu dolu hikayesini anlatmıştır. Babam ve Oğlum filmiyle büyük bir çıkış yakalayan Çağan Irmak “Dedemin İnsanları” filmiyle de ses getirmeyi başarmıştır.

TürDramDuygusal
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenÇağan
Irmak
OyuncularÇetin
Tekindor
Yiğit
Özşener
Gökçe
Bahadır

25. Ahlat Ağacı

Türk Dram Filmleri

Edebiyat ve kitap sevgisiyle dolu genç bir adam olan Sinan eline geçen ilk fırsatta bir kitap yazmaya başlar. Ancak bu kitabı yayınlamak için ne parası vardır ne de bir kaynak bulabilmiştir. Para bulabilmek üzere doğduğu yer olan Anadolu’nun ufak bir köyüne dönen Sinan burada da gerekli parayı bulamaz hatta babasından üstüne kalan borçlarda işin cabası olur. Nuri Bilge Ceylan’ın unutulmaz eserlerinden biri olan “Ahlat Ağacı” en iyi Türk yapımı dram filmlerinden biri olmayı başarmıştır.

TürDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenNuri
Bilge
Ceylan
OyuncularDoğu
Demirkol
Murat
Cemcir
Bennu
Yıldırımlar

26. Kış Uykusu

Türk Dram Filmleri

Nuri Bilge Ceylan’ın bir başka dram filmi olan Kış Uykusu Tiyatroculuktan emekli olup babasından kalma butik oteli işletmeye başlayan Aydın’ın rutin ve hareketsiz hayatını anlatmaktadır. Adeta bir Kış uykusuna yatan Aydın Butik Otel’de hayatının en keyifsiz günlerini yaşamaktadır. Filmin başrolünde ünlü aktör Haluk Bilginer yer alırken Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan ve Nejat İşler gibi başarılı oyuncularda filmin oyuncu kadrosunda yer almışlardır.

TürDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenNuri
Bilge
Ceylan
OyuncularHaluk
Bilginer
Melisa
Sözen
Demet
Akbağ

27. Masumiyet

Türk Dram Filmleri

Dram filmleriyle Türk sinemasına damgasını vuran başarılı yönetmen Zeki Demirkubuz’un unutulmaz filmlerinden biri olan “Masumiyet” filmi başrollerinde Güven Kıraç, Haluk Bilginer ve Derya Alabora görev almıştır. Filmin konusu ise işlediği bir cinayet sebebiyle hapse giren ve hapisten çıktıktan sonra da bir pansiyona yerleşen Yusuf’un o pansiyonda Bekir ve Uğur’la tanışmasıyla başlayan hikayeyi anlatmaktadır. Zagor’un sevgisi ve özlemiyle kavrulan Uğur yıllarca onu sevmekten vazgeçmeyen Bekir’e hiç yüz vermese de ikilinin kaderinde sürekli yan yana olmak vardır. Unutulmaz oyunculuk performansları ve akıllara kazınan sahneleriyle Türk sinemasının en güzide Dram filmlerinden biri olan “Masumiyet” izleyenlerin uzun yıllar aklından çıkaramayacağı bir filmdir.

TürDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenZeki
Demirkubuz
OyuncularHaluk
Bilginer
Güven
Kıraç
Derya
Alabora

28. Babam ve Oğlum

Türk Dram Filmleri

En iyi Türk dram filmlerinden biri olan “Babam ve Oğlum” senaryosu ve muhteşem oyunculuk performanslarıyla sizi uzun yıllar etkisi altında bırakacak bir filmdir. Oyuncu kadrosunda Çetin Tekindor, Hümeyra, Özge Özberk ve Fikret Kuşkan’ın rol aldığı yapım 12 Eylül 1980’de yapılan Askeri Muhtıra’nın yıktığı hayatlara değinmiştir. Küçük Deniz’in dram dolu hikayesi henüz doğduğu anda annesini kaybetmesiyle başlamıştır. Babası tarafından büyütülen Deniz mütevazı ve meraklı bir çocuk olmuştur. Bu sırada gergin bir siyasi ortamda yazarlık yapan Sadık bir gün aniden oğlunu da alıp yıllardır küs olduğu babasının yanına döner. Ancak bu dönüş Sadık için kısa Deniz içinse uzun olacaktır. İlk başlarda Deniz’den pek memnun olmayan Dedesi sonrasında küçük çocuğa sahip çıkacaktır.

TürDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenÇağan
Irmak
OyuncularÇetin
Tekindor
Fikret
Kuşkan
Özge
Özberk

29. Eşkıya

Türk Dram Filmleri

Yeşilçam’da rol aldığı komedi filmleriyle efsaneleşen Şener Şen’in başrolünde yer aldığı Türk dram filmi “Eşkıya” en yakın arkadaşının ihanetiyle 35 yıl hapis yatmasını ve sonrasında gelişen olayları anlatmaktadır. Yıllar sonra hapisten çıkan Baran gençken sevdiği kadının ona ihanet eden arkadaşı tarafından alındığını öğrenir. Artık Baran’ın tek hedefi sevdiği kadını bulup son yıllarını mutlu geçirmektir. Bu sırada İstnbul’da tanıştığı genç adam Baran’ın başını yine belaya sokacaktır. Filmde başarılı oyuncu Şener Şen’e uğur Yücel, Şermin Hürmeriç ve Yeşim Salkım eşlik etmişlerdir.

TürDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1996
YönetmenYavuz
Turgul
OyuncularŞener
Şen
Uğur
Yücel
Şermin
Hümeriç

30. Uçurtmayı Vurmasınlar

Türk Dram Filmleri

1989 yapımı unutulmaz Türk dram filmlerinden biri olan “Uçurtmayı Vurmasınlar” ünlü yönetmen Tunç Başaran’ın eseridir. Başrollerinde Ayla Aslancan, Nur Sürer ve Ozan Bilen’in rol aldığı filmin konusu Annesinin hapis cezası yüzünden çocukluğunu hapishane içerisinde geçirmesini ve o yılları anlatmıştır. Mahkumlar tarafından sevilen Barış, İnci isimli siyasi bir mahkumdan çok şey öğrenecektir.

TürDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
1989
YönetmenTunç
Başaran
OyuncularOzan
Bilen
Nur
Sürer
Füsun
Demirel

31. Ayla

Türk Dram Filmleri

Kore Savaşında kahramanlıklarıyla tüm dünyaya kendilerine gösteren şanlı askerlerimizden Süleyman Astsubay ve savaşın orta yerinden çekip alarak yaşamasını sağladığı Güney Kore’li küçük kız Ayla’nın hikayesi bu filmin konusudur. Yaşanmış bir hayat hikayesinin beyaz perdeye yansımasıyla ortaya çıkan filmde Süleyman Astsubay küçük bir çocuk bulur ve onun uzunca bir süre anası babası olur. Savaş bitiminde yurda dönerken küçük kızı da yanında getirmek isteyen Süleyman Astsubay bu isteğini gerçekleştiremez. Ancak bu sevgi bağı on yıllarca yıl sonra yine Ayla ve Süleyman Astsubayı bir araya getirecektir.

TürDramSavaş
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenCan
Ulkay
OyuncularÇetin
Tekindor
İsmail
Hacıoğlu
Kyung-jin
Lee

32. Selvi Boylum Al Yazmalım

Türk Dram Filmleri

Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden biri olan başarılı yapım ünlü yönetmen Atıf Yılmaz’ın önderliğinde çekilmiş olup başrollerinde Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin yer almıştır. Filmde birbirlerini çok severek evlenen Kamyon şoförü İlyas ve Köylü Güzeli Asya’nın yaşanan birkaç sorun sebebiyle ayrılmalarını ve yıllarca bu aşkı acısıyla tatlısıyla kalplerinde saklamaları anlatılmıştır. En duygusal Türk filmlerinin başında gelen film edebiyatın önde gelen isimlerinden Cengiz Aytmatov’un “Kırmızı Eşarp” adlı romanından uyarlanmıştır.

TürDramRomantik
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1977
YönetmenAtıf
Yılmaz
OyuncularTürkan
Şoray
Kadir
İnanır
Ahmet
Mekin

33. Canım Kardeşim

Türk Dram Filmleri

Başrollerinde Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kahraman Kıral rol aldığı Yeşilçam’ın gelmiş geçmiş en iyi dram filmi “Canım Kardeşim” ünlü yönetmen Ertem Eğilmez’in unutulmaz filmlerinden biridir. Filmin konusu fakirlik içerisinde geçen günlere rağmen ölmek üzere olan küçük kardeşi Kahraman’a son günlerini güzelce geçirtmeye çalışan abisi Murat ve Murat’ın yakın arkadaşı Halit’in mücadelesini anlatmaktadır. Küçük Murat gözlerinin önünde gün gün erirken Murat ve Halit elinden ise bu haldeyken bile Kahraman’ı güldürmeye çalışmaktır. Uzun süre etkisinden kurtulamayacağınız film en iyi Türk dram filmidir.

TürDramDuygusal
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenAtıf
Yılmaz
OyuncularTarık
Akan
Kahraman
Kıral
Halit
Akçatepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum