Mahsun Kırmızıgül'ün İzlenmesi Gereken En İyi 7 Filmi

Son yıllarda ortaya koyduğu dram filmleriyle sinema sektörüne damga vuran şarkıcı Mahsun Kırmızıgül'ün en iyi filmlerini listeledik. İşte Mahsun Kırmızıgül'ün hem yönetmen hem senarist hem de oyuncu olarak görev aldığı en iyi 7 film...
Mahsun Kırmızıgül'ün İzlenmesi Gereken En İyi 7 Filmi

En İyi Mahsun Kırmızıgül Filmleri

Başarılı bir türkücülük kariyeri sonrasında sinema sektörüne yönelen Mahsun Kırmızıgül sinema sektörüne dram filmleri, komedi filmleri ve aşk filmleri türünde unutulmaz birçok film kazandırmıştır. İşte duygusal filmleriyle ünlenen Mahsun Kırmızıgül'ün en iyi filmleri...

Mahsun Kırmızıgül Filmleri; 


7. Mucize 2: Aşk (2019) – IMDb: 6.8

en iyi mahsun kırmızıgül filmleri

2019’un son günlerine doğru vizyona giren Mucize 2: Aşk filmi, serinin devamı niteliğinde olup yine muhteşem bir hikayeyi konu edinmiştir. İlk filmde Mahir öğretmen sayesinde hayata dönen Aziz’in görücü usulü evlendiği Mızgin ile birlikte Mahir öğretmenin yaşadığı kasabaya gitmeleri ve orada yaşadıkları bu filmin konusu olmuştur. Yıllar boyunca hem karısı hem de kendisi için uğraşan Aziz yaşadığı hastalık sonucu oluşan engellerinden bir bir kurtulur. Bu sırada yaşanan üzücü olaylar her zamanki gibi Mahsun Kırmızıgül’ün izleyicilerini ağlatmadan filmi bitirmeyeceğini gösteriyor. İlk filmi kadar beğeni toplamayan Mucize 2:Aşk yine de gişede rekorlar kırmış en iyi Mahsun Kırmızıgül filmlerindendir.

Tür: Dram

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

Oyuncular: Mert Turak, Biran Damla Yılmaz, Ayda Aksel

Fragman

Mucize 2 Aşk Benzeri Filmler;

  • Bizim İçin Şampiyon (2018) - IMDb: 8.3
  • Ayla (2017) - IMDb: 8.4
  • Müslüm (2018) - IMDb: 7.7

6. Vezir Parmağı (2017) – IMDb: 4.0

en iyi mahsun kırmızıgül filmleri

Başarılı müzisyen, aktör ve film yapımcısı Mahsun Kırmızıgül’ün komedi türünde yazıp yönettiği “Vezir Parmağı” filminde izleyicilerini oyunculuğundan da mahrum bırakmıyor. Film Osmanlı döneminde yaşayan bir grup insanın eğlenceli ve heyecanlı hayatlarını anlatarak başlıyor. Aşk ve sevgi ve arzu dolu hikaye Osmanlı Devleti’nin savaşa girmesi ile bölünür. Her şeye gülüp geçen ve hayatlarını eğlenceden eğlenceye koşar geçiren bu insanlar savaşın gerçekleriyle yüzleşirler. Mahsun Kırmızıgül’ün ustalıkla yazdığı ve yönettiği yapım Türk komedi filmleri arasında yer almakla biri birlikte birkaç sahnesi dolayısıyla çok fazla eleştiri almıştır. 

Tür: Komedi, Dram, Tarih

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

Oyuncular: Mahsun Kırmızıgül, Selim Bayraktar, Ece Uslu

Fragman

Vezir Parmağı Benzeri Filmler;

  • İncir Reçeli (2011) - IMDb: 6.5
  • Ekşi Elmalar (2016) - IMDb: 7.1
  • Gecenin Kanatları (2009) - IMDb: 4.7

5. Mucize (2015) – IMDb: 7.6

en iyi mahsun kırmızıgül filmleri

Mahsun Kırmızıgül’ün kariyeri boyunca ortaya koyduğu filmler arasında bir yıldız gibi parlayan Mucize filmi, hem senaryosu hem de muhteşem oyunculuk performanslarıyla Türk sinemasına damga vurmuştur. Mükemmel bir oyuncu kadrosuna sahip olan filmde hikayenin geçtiği yer ve mekan seçimi de gayet başarılıdır. Engelli bir genç olan Aziz karakterine hayat veren Mert Turak beğenileri toplarken filmin Cezmi Baskın ve Erol Demiröz arasında yaşanan sahne de yıllarca konuşulmuştur. Kasabadan kilometrelerce uzak diyarda yaşayan bir avuç köylü kendi ekip kendileri biçerken köye gelen öğretmen orada yaşayan herkesin hayatını değiştirecektir.

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

Oyuncular: Talat Bulut, Mert Turak, Mahsun Kırmızıgül

Fragman

Mucize Benzeri Filmler;

  • 7. Koğuştaki Mucize (2019) - IMDb: 8.3
  • Hükümet Kadın (2013) - IMDb: 6.5
  • Kelebeğin Rüyası (2013) - IMDb: 7.8

4. New York’ta Beş Minare (2010) – IMDb: 5.8

en iyi mahsun kırmızıgül filmleri

11 Eylül ve benzeri terörist saldırılardan dolayı oluşan islamofobik ortam Amerika’da yaşayan ve kırmızı bültenle aranan “Deccal” kod adlı cemaat liderine de sıçrar. Türk Devletine gelen istihbarata göre Amerika’da yakalanan Deccal’i almaya yetenekli iki polis memuru gider. Film buraya kadar sorunsuz ilerlerken şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıkıyor ve Deccal’in yıllarca öncesinden başlayan kan davası onu bulmuştur. Türk aksiyon filmleri arasında adeta bir başyapıt olan New York’ta Beş Minare filmini izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Tür: Aksiyon, Dram, Polisiye

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

Oyuncular: Mahsun Kırmızıgül, Haluk Bilginer, Robert Patrick

Fragman

New York'ta Beş Minare Benzeri Filmler;

  • Devrim Arabaları (2008) - IMDb: 8.0
  • Polis (2007) - IMDb: 6.7
  • Güneşi Gördüm (2009) - IMDb: 6.5

3. Gecenin Kanatları (2009) – IMDb: 4.7

en iyi mahsun kırmızıgül filmleri

2009 yılında vizyona giren film ünlü yönetmen Serdar Akar imzalı olup, senaryosunu ise sinemanın yetenekli ismi Mahsun Kırmızıgül kaleme almıştır. Türk dram filmleri türünde oldukça başarılı olan yapımın başrolünde Beren Saat ve Murat ünalmış’ın rol almaktadır. Film 12 Eylül darbesi sırasında sosyalist olan anne ve babasının katledilişini gören Gece adlı bir kızın dramatik hikayesini yansıtmaktadır. İstanbul’ a yerleşen Gece bu ruhsal bunalım arasında hayata tutunmasının tek yolu olan apartmanın kapıcısının oğluna iyiden iyiye bağlanır.

Tür: Dram

Yönetmen: Serdar Akar

Oyuncular: Beren Saat, Alper Kul, Murat Ünalmış

Fragman

Gecenin Kanatları Benzeri Filmler;

  • Benim Dünyam (2013) - IMDb: 7.6
  • Gergedan Mevsimi (2012) - IMDb: 6.4

2. Güneşi Gördüm (2009) – IMDb: 6.5

en iyi mahsun kırmızıgül filmleri

Mahsun Kırmızıgül’ün kendine has tarzı ve yorumuyla ortaya koyduğu en iyi Türk filmleri arasında yer alan “Güneşi Gördüm” izleyenleri duygusal açıdan etkileyen bir yapımdır. Şimdiye kadar yaptığı her filmde verdiği mesajlar sebebiyle eleştirilerin odak notası olan Mahsun Kırmızıgül her defasında gişede rekorlar kırmayı başarmıştır. Oyuncu kadrosunda Mahsun Kırmızıgül, Sarp Apak, Ali Sürmeli, Demet Evgar, Buğra Gülsoy ve Cemal Toktaş’ın yer aldığı film köylerinin askerlerce boşaltılması sebebiyle göç etmek zorunda kalan büyük bir ailenin dramını anlatmaktadır. Ailenin bir kısmı Norveç’e gitmeyi başarırken geri kalanlar İstanbul yolunu tutar. Ancak şimdiye kadar dağların eteklerinde yaşayan bu insanlar koca şehrin yaşantısına ayak uyduramaz ve akıl almaz felaketler yaşarlar.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

Oyuncular: Mahsun Kırmızıgül, Yıldız Kültür, Sarp Apak

Fragman

Güneşi Gördüm Benzeri Filmler;

  • Issız Adam (2008) - IMDb: 6.8
  • Kaybedenler Kulübü (2011) - IMDb: 7.6
  • Hükümet Kadın 2 (2013) - IMDb: 6.1

1. Beyaz Melek (2007) – IMDb: 6.5

en iyi mahsun kırmızıgül filmleri

Türk aşk filmleri türünde sinemaya adını altın harflerle kazdıran bir Mahsun Kırmızıgül yapımı... “Beyaz Melek” yaşlı bir adamın beyin kanseri olduktan sonra hayatının son günlerini huzurlu geçirmesi üzerine kurulmuş bir hikayeyi anlatmaktadır. Ali ve Reşat isminde iki oğlu olan Ahmet kemoterapi gördüğü hastaneden kaçar ve bir huzur evine sığınır. Çocukları tarafından terk edildiği sanılan Ahmet’e sahip çıkan huzur evi sakinleri zamanla Ahmet ile kaynaşarak onun bilmeden de olsa son günlerini mutlu geçirmesini sağlayacaklardır. Bu sırada babalarını arayıp bulan Ali ve Reşat Ahmet’in yüzündeki huzur ve mutluluğu düşük bir ihtimalle kurtulacağı söylenen kemoterapi tercih ederler ve babalarını rahat bırakırlar. 

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

Oyuncular: Mahsun Kırmızıgül, Yıldız Kenter, Fadik Sevin Atasoy

Fragman

Beyaz Melek Benzeri Filmler;

  • Propaganda (1999) - IMDb: 7.1
  • 120 (2008) - IMDb: 7.3
  • Beynelmilel (2006) - IMDb: 7.2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.