IMDb Puanı Yüksek En Güzel 40 Türk Komedi Filmi Önerisi

Mutlaka izlenmesi gereken en iyi Türk komedi filmlerini listeledik. Bu içeriğimizde yeni ve eski en iyi yerli komedi filmleri yer alıyor.
IMDb Puanı Yüksek En Güzel 40 Türk Komedi Filmi Önerisi

Türk Komedi Filmleri

Geçmişten günümüze Türk sinemasında yer alan en kaliteli komedi filmlerini detaylıca araştırdık. Neoldu.com kullanıcıları için özenle hazırladığımız listemizde en iyi türk yapımı komedi filmi tavsiyeleri yer alıyor. Ayrıca dünya sinemasından örneklerin yer aldığı en iyi yabancı komedi filmleri içeriğimize de linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İşte en çok izlenen Türk yapımı yerli komedi filmi önerileri...

1. Aykut Enişte 2

Türk Komedi Filmleri

İlk filmi ile komedi tarihine geçmeyi başaran Aykut Enişte serisi bu bölümde Aykut ile Gülşah'ın evlilik arifesinde yaşanan olayları işliyor. Tam her şey yolunda giderken ortaya çıkan dolandırıcı enişte Aykut'un başına olmadık işler açacaktır. Olaylardan kurtulmak için yine yalana başvuran Aykut için işler heran daha da zor ve komik bir hal alacaktır.

TürKomedi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenOnur
Bilgetay
OyuncularCem
Gelinoğlu
Melis
Babadağ
Müfit
Kayacan

2. Azizler

Türk Komedi Filmleri

Netflix yapımı bu Türk komedi filminde hayatından memnun olmayan ve bir değişim isteyen Aziz'in maceralarını izliyoruz. Hayallerine kavuşamayan Aziz yeni bir iş ve aşk fırsatı yakalamak için önüne fırsatı değerlendirmek ister. Yapması gereken tek şey ise ufak bir yalan söylemektir ancak bu yalan Aziz'in başına olmadık işler açar.

TürKomediDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenYağmur
Taylan
OyuncularEngin
Günaydın
Haluk
Bilginer
Binnur
Kaya

3. Nasipse Olur

Türk Komedi Filmleri

Nasipse Olur isimli komedi filminde başına olmadık işler açılan mahalle kızı Günfer'in maceraları anlatılıyor. Babasının ölümü üzerine hayatın gerçekleri ile karşı karşıya kalan Günfer işe yaramaz amcası yüzünden babasından kalan son şey olan fırını da kaybetmek üzeredir. Bu sırada mahallenin zengin ve yakışıklı genci Gökhan ile tanışan Günfer'in hayatı mükemmel bir dönüşüme uğrayacaktır.

TürKomediRomantik
IMDb5.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSelahattin
Sancaklı
OyuncularAlgı EkeBurak
Sevinç
Nur
Sürer

4. Bayi Toplantısı

Türk Komedi Filmleri

2020 yılının en komik Türk filmlerinden biri olan Bayi Toplantısı'nda zorunlu olarak katıldıkları bir etkinlikte tanışan ve başlarına birçok bela açan 3 kişinin hikayesi anlatılıyor. Namık, Sadık ve Adem hayatlarını esnaflık yaparak idame ettiren adamlardır. Saf ve temiz kalpli olan bu üç genç bir soygunu ortaya çıkardıklarında büyük bir sarmalın içerisine dahil olurlar. Bu sarmaldan kurtulmanın tek yolu ise birbirlerine güvenmek ve beraber hareket etmektir.

TürKomedi
IMDb4.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBedran
Güzel
Oyuncularİbrahim
Büyükak
Onur
Buldu
Doğu
Demirkol

5. Organize İşler Sazan Sarmalı

Türk Komedi Filmleri

Organize İşler serisinin devam filmi olan bu yapımdaorganize suç çetesi lideri Asım Noyan'ın ve çetesinin maceraları anlatılıyor. Yıllardır insanları dolandıran ve yakalanmayan Asım Noyan ve çetesi bu sefer sert kayaya çarpacaklardır. Asım kızı Nazlı büyümüş ve kendisine bir erkek arkadaş yapmıştır. Ancak saf bir çocuk olan bu genç başka dolandırılar tarafından kandırılır. Bu durumu gurur meselesi yapan Asım Noyan yeni bir tezgah planlar.

TürKomediAksiyon
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenYılmaz
Erdoğan
OyuncularYılmaz
Erdoğan
Kıvanç
Tatlıtuğ
Ezgi
Mola

6. Ailecek Şaşkınız

Türk Komedi Filmleri

Türk komedi filmleri listesinde birçok film ile karşımıza çıkan Ahmet Kural ve Murat Cemcir’den tam eğlenceli bir yapım. Ailecek Şaşkınız! Filmde, Ferhat karakteri babasının kurduğu şirketin başına geçmiş şımarık birisidir ve en yakını çocukluk arkadaşı ve şirket finans müdürü Gökhan’dır. İşçilerine hiç iyi davranmayan bu iki bir gün şirket çalışanlarına yemek servisi için restorana giderler ve burada restoran sahibi ile dost olurlar. Ferhat, restoranın sahibinin kızı Elif’i görünce ise her şey değişir. Kör kütük aşık olan kahramanımızın işi hiç kolay değildir.

TürKomedi
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSelçuk
Aydemir
OyuncularAhmet
Kural
Murat
Cemcir
Saadet Işıl
Aksoy

7. Cinayet Süsü

Türk Komedi Filmleri

En yeni yerli komedi filmleri arasında yer alan Cinayet Süsü, başarılı oyuncu ve yönetmen Ali Atay imzasına sahip… İlk filmi “Ölümlü Dünya” ile büyük başarılar elde eden Ata, Cinayet Süsü filmi ile de aynı başarıyı devam ettirmeyi başardı. Filmde, gizemli bir seri katil ve bu katili yakalamak için emniyet teşkilatında bir arada çalışa ekibin absürt komik halleri izleyiciye aktarılmaktadır. Tuhaf cinayetlerin çözülmesi için ABD’de özel eğitim alan Dizdar Koşu’da gelip, ekibe dahil olunca ortaya son yılların en iyi yerli komedi filmlerinden bir tanesi çıkıyor.

TürKomediPolisiye
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAli
Atay
OyuncularUğur
Yücel
Cengiz
Bozkurt
Feyyaz
Yiğit

8. Eltilerin Savaşı

Türk Komedi Filmleri

2020 Türk komedi filmleri listesinde sinemada istediği başarıyı elde edemese de Netflix’te yayınlandığı günden itibaren en çok izlenenler listesinde yer alan Eltilerin Savaşı… Filmde, Sultan ve Gizem adındaki iki eltinin tatlı çekişmesini izliyoruz. Sultan ilk gelin Gizem ise ikinci gelindir. Gizem’in aileye sonradan dahil olmasını çekemeyen Sultan, Gizem’e yapmadığını bırakmaz. Tabi, Gizem’de yapılanların altında kalmayınca ortaya birbirinden komik sahneler çıkar.

TürKomedi
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenOnur
Bilgetay
OyuncularGupse
Özay
Merve
Dizdar
Ferit
Aktuğ

9. Pek Yakında

Türk Komedi Filmleri

Cem Yılmaz filmleri arasında oldukça farklı bir yerde olan Pek Yakında, 2014 yılının en çok izlenen türk komedi filmlerindendir… Filmde, bütün yaşamını korsan DVD ve farklı kanunsuz işlerden kazandığı para ile sürdüren Zafer karakteri, eşiyle boşanma aşamasındadır. Bütün kirli işlere tövbe eden Zafer, kendisini kanıtlamak için figüranlık yaptığı ve beraber çalıştığı arkadaşlarıyla, hiç çekilme imkanı bulmayan fantastik bir projeye atılır. Bu filmi çekmek, sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Türk sinemasının usta oyuncularını yer aldığı filmde, keyifli vakitler geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

TürKomediDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenCem
Yılmaz
OyuncularCem
Yılmaz
Zafer
Algöz
Ozan
Güven

10. Tatlım Tatlım

Türk Komedi Filmleri

Bir döneme damgasını vuran Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’ın birlikte oynadığı “Haybeden Gerçek Üstü Aşk” tiyatro oyununun sinemaya uyarlanmış hali Tatlım Tatlım… 4 ayrı çift üzerinden bir ilişkinin başlangıcından sonuna kadar olan süreci komik bir hikayeyle anlatmaktadır. Tatlım tatlım en iyi Türk komedi filmlerinden biri olmasının yanı sıra duygusal sahneleriyle de öne çıkıyor.

TürKomediRomantik
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenYılmaz
Erdoğan
OyuncularGupse
Özay
Büşra
Pekin
Şebnem
Bozoklu

11. Aile Arasında

Türk Komedi Filmleri

2018 yılının en iyi komedi filmi olarak gösterilen harika bir eser... Sinemanın ve televizyonun en komik kadınları arasında yer alan Gürse Birsel’in son filmi olan “Aile Arasında” en iyi yerli komedi filmleri arasında yer almaktadır. Vizyona girdiği dönemde en çok izlenen Türk filmi olan “Aile Arasında”, Engin Günaydın ve Demet Evgar’ın harika oyunculuğuyla adeta arşa çıkmıştır. Eğer hala izlemediyseniz, komedi dalında Türkiye’nin en komik filmlerinden bir tanesi olan “Aile Arasında” filmini kesinlikle izlemelisiniz.

TürKomediAile
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenOzan
Açıktan
OyuncularEngin
Günaydın
Demet
Evgar
Erdal
Özyağcılar

12. Aykut Enişte

Türk Komedi Filmleri

2019 Türk komedi filmleri listede yer alan ve aynı zamanda yerli komedi filmleri arasında listeye girmeye değer gördüğümüz Aykut Enişte yapımı, Cem Gelinoğlu’nun komedi türünde en yeni yapımı… Filmde, evlenme hazırlığında olan Aykut’un dükkanı soyulur ve sigortacısını arayarak zararının karşılanmasını ister. Evlenme için dükkana yani paraya ihtiyacı olan Aykut’un sigortacısı dükkana geldiğinde artık yeni bir macera başlayacaktır. Dükkanın parasını alabilmek için sigortacısı ile işbirliği yapmak zorunda kalan Aykut’un hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Filmde hem senarist hem de başrol olan Cem Gelinoğlu'nun yazmış olduğu espriler ve replikler bu filmi en iyi türk komedi filmleri arasına sokuyor.

TürKomediAile
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenOnur
Bilgetay
OyuncularCem
Gelinoğlu
Melis
Babadağ
Ege
Kökenli

13. Pardon

Türk Komedi Filmleri

Türk sinemasının en komik filmlerinden bir tanesi Pardon! Ferhan Şensoy’un harika eserlerinden bir tanesi olarak sinema dünyasında yerini alan “Pardon” filmi, Türk komedi filmleri arasında adeta unutulmazlar listesine girdi. Oyunculuk ve konusuyla en güzel komedi filmleri listesinde her zaman yer bulan film, aynı zamanda dönemin en çok izlenen yerli komedi filmleri arasında da yer almaktadır. Filmde asker kaçağı olan orta yaşlardaki İbrahim'in yakın arkadaşı Muzaffer ve Aydın'ın başına bir takım işlere açması konu edilmiştir.

TürKomediDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenMert
Baykal
OyuncularRasim
Öztekin
Bülent
Kayabaş
Erol
Günaydın

14. Vizontele

Türk Komedi Filmleri

Son yıllarda vizyona giren ve sadece komedi türleri arasında değil aynı zamanda Türk sinemasında da şimdiye kadar çekilmiş en iyi filmlerinden olan Vizontele, defalarca izlenmesine rağmen bıkılmayacak bir yapım. Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği Vizontele’de çoğu zaman güleceksiniz ancak aslında güldüğünüz olayların büyük bir dram olduğunu da fark edeceksiniz. Dram ve komediyi birleşetiren bu hikaye en iyi Türk komedi filmlerinden birini oluşturmuştur.

TürKomedi
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenYılmaz
Erdoğan
Ömer
Faruk
Sorak
OyuncularYılmaz
Erdoğan
Cem
Yılmaz
Demet
Akbağ

15. G.O.R.A

Türk Komedi Filmleri

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın her daim en iyi filmi olarak kalacak bir uzay filmi... En iyi komedi filmleri arasında gösterilen ve yerli komedi filmleri arasında oldukça önemli bir yeri olan “G.O.R.A” Cem Yılmaz’ın elinin altından çıkan eğlendirici bir uzay filmidir. Uzay filmi, yine bir Türk tarafından komedi şeklinde irdelense de bu alanda belki de en iyisidir. 2004 yılından itibaren bu tarzda komedi alanında Türk sinemasında başka bir film yer almaktadır. Filmin konusu ana karakter Arif'in uzaylılar tarafından kaçırılmasıyla başlayan komediyi konu ediniyor. Son 20 yılın en iyi Türk komedi filmi olarak gösterilen GORA, ikonik karakteri Arif Işık ve her izlenişte ortaya çıkan yeni replikleri ile fark yaratıyor.

TürKomedi
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenÖmer
Faruk
Sorak
OyuncularCem
Yılmaz
Özge
Özberk
Ozan
Güven

16. Organize İşler

Türk Komedi Filmleri

“Araba nerede? Müşteride! Para nerede! Yarın verecekler” repliğinin çıkış noktası olan Organize İşler, yerli komedi filmleri arasında olmazsa olmaz filmlerden bir tanesidir. Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve oynadığı bir film olan “Organize İşler” geçmişten günümüze en çok izlenen Türk komedi filmleri arasında yer almaktadır. Filmin konusu; İstanbul’da oto hırsızlığı yapmakta olan bir çetenin reisi bir kovalamaca sırasında intihar etmek üzere olan birinin evine sığınır. Hayatını kurtardığına inandığı bu kişiye iş vermek ve hırsızlığa teşvik etmek ister. Maceralı ve oldukça keyifli film Tolga Çevik’in oyunculuğuyla muhteşem bir iki saat sunmaktadır.

TürKomediDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenYılmaz
Erdoğan
OyuncularYılmaz
Erdoğan
Tolga
Çevik
Demet
Akbağ

17. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

Türk Komedi Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi Türk komedi filmleri arasında yer alan “Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü?” dönemi çok iyi anlatan harika bir yapım. Komedi filmi dalında sınırlandırmak, bu filmi küçümsemek olur. Dikkatle izlediğinizde verilen mesajları çok iyi anlayacaksınız.

TürKomediTarihDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenEzel
Akay
OyuncularBeyazıt
Öztürk
Haluk
Bilginer
Şebnem
Dönmez

18. Bana Masal Anlatma

Türk Komedi Filmleri

Leyla İle Mecnun filmi ile tanıdığımız Burak Aksak’ın yazıp yönettiği Bana Masal Anlatma filmi, Türk komedi filmleri arasında oldukça farklı bir tür olarak karşımıza çıkmaktadır. Küfürsüz güldürebilen ender komedi filmi Bana Masal Anlatma, sizleri hem eğlendirecek hem de duygusal anlat yaşattıracak. İzleyen herkesin ağzında güzel bir tat bırakacak harika bir yapım olduğunu özellikle belirtmek isteriz.

TürKomediRomantik
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBurak
Aksak
OyuncularFatih
Artman
Hande
Doğandemir
Devrim
Yakut

19. Hokkabaz

Türk Komedi Filmleri

En komik yerli filmler arasında olmazsa olmaz bir eser... Hokkabaz 2006 yılında bir sihirbazın hayatını anlatmak için kamera karşısına çıkan Cem Yılmaz “yerli komedi filmleri” arasına “Hokkabaz” çekti. Filmin konusu; İskender hokkabazdır. Aslında onun ve çocukluk arkadaşı Maradona’nın dışında herkes onun hokkabaz olduğunu düşünmektedir. İstanbul’dan hızla kaçmak zorunda kalan ikili, turne programına Sait’i de dahil ederek büyük bir risk aldıklarının farkında değillerdir. Baba Sait, İskender’i taktir etmeyi uzun yıllar önce bırakmıştır. Bu macera boyunca İskender, Maradona ve Sait, yol arkadaşları Fatma ile bir dağılıp bir toparlanırlar.

TürKomediDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenAli Taner
Baltacı
OyuncularCem
Yılmaz
Mazhar
Alanson
Özlem
Tekin

20. Hükumet Kadın

Türk Komedi Filmleri

Baş rolünde Demet Akbağ ve Sermiyan Midyat’ın rol aldığı son yılların en çok güldüren ve en çok izlenen Türk komedi filmleri arasında gösterilen Hükümet Kadın, Mardin’in Midyat ilçesinde yaşayan 8 çocuklu Xate’nin çevresinde yaşananları konu edinmektedir. Filmin yönetmenliğinde ise baş rolde bulunan Sermiyan Midyat üstlenmektedir. Özellikle Xate ve Faruk’un sahnelerine gerçekten karnınıza ağrılar girecek kadar güleceksiniz.

TürKomedi
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSermiyan
Midyat
OyuncularDemet
Akbağ
Ercan
Kesal
Bülent
Çolak

21. Yol Arkadaşım

Türk Komedi Filmleri

Son dönemin en komik Türk filmlerinden bir tanesi olan Yol Arkadaşım... Sadece bir yıl sonra ikinci filmi de çekiliyor. 2017 yılında vizyona giren ve sinema severlerden iyi bir not alan yerli Türk komedi filmi Yol Arkadaşım’ın başrollerinde Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak paylaşmaktadır. Filmin ana karakteri Onur (Oğuzhan Koç), hayatı sıkıntılarla geçen bir ilaç mümessilidir. Kurban Bayramı’ndan dolayı başarması gereken birçok önemli görevi bulunmaktadır ve bu arada Ayvalık’ta bulunan kız arkadaşının ailesiyle tanışmak zorundadır. Arabasıyla seyahat ederken yanına yol arkadaşı olarak Şeref’i ( İbrahim Büyükak) alır ancak bu durum onun unutulmayacak bir yolculuk yaşamasına sebep olacaktır.

TürKomedi
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBedran
Güze
OyuncularOğuzhan
Koç
İbrahim
Büyükak
Emre
Kınay

22. Arif V 2016

Türk Komedi Filmleri

G.O.R.A filminde arkadaş olan Arif ve Robot 216, sizleri adeta Yeşilçam filmleri dönemine götürecek. Yerli komedi filmlerinin son yıllardaki en başarılı isimlerin bir tanesi olan Cem Yılmaz, G.O.R.A ve A.R.O.G filmlerinin devamı niteliğinde olan ancak o konulardan bir daha farklı olan Arif v 2016 filmini vizyona sürdü. 2018 yılının başlarında sinemaseverle ile buluşan ve en çok izlenen Türk komedi filmleri arasında gösterilen Arif V 2016 filminde, Arif’in G.O.R.A’dan yakın arkadaşı olan Robot 216 ile maceraları anlatılmaktadır.

TürKomediBilimkurgu
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenKıvanç
Baruönü
OyuncularCem
Yılmaz
Özkan
Uğur
Seda
Bakan

23. Düğün Dernek

Türk Komedi Filmleri

Murat Cemcir ile Ahmet Kural’ın baş rollerini paylaştığı Düğün Dernek serisinin ilk filmi uzun yıllar Türk komedi filmleri arasında en çok izlenen yerli film olarak kaldı. Oldukça komik ve eğlenceli Düğün Dernek filminin konusu; Sivas'ın bir köyünde parası olmadığı halde oğlunun evlenme isteğini yerine getirmeye çalışan İsmail'in hikayesini anlatır. Film ilk vizyona girdiği gün 500 binin üzerinde izleyiciye ulaşarak bir rekor kırmıştır.

TürKomedi
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSelçuk
Aydemir
OyuncularAhmet
Kural
Murat CemcirRasim
Öztekin

24. Ay Lav Yu

Türk Komedi Filmleri

Senaryonun sahibi ve aynı zamanda filmin yönetmeni Sermiyan Midyat’ın uzun süre hafızlardan çıkmayacak yerli komedi filmi Ay Lav Yu. Filmin konusu, Mardin’de Tinne arazisinde geçmektedir. Arazi diyoruz çünkü bu alanda insanlar yaşasa da devlet burayı boş arazi olarak kayıtlarda tutmaktadır ve ne yol çalışma ne sulama çalışmaları gerçekleşmektedir. Oldukça komik bir hikayeyi içerisinde barındıran Ay Lav Yu, ilk fırsatta izlemeniz gereken Türk komedi filmleri arasındadır…

TürKomedi
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSermiyan
Midyat
OyuncularMariel
Hemingway
Steve
Guttenberg
Fadik
Sevin
Atasoy

25. Sağ Salim

Türk Komedi Filmleri

Düşük bütçeli Türk komedi filmlerinden bir tanesi olan Sağ Salim, sinemada beklenenden daha büyük bir etki yaratan ve sonrasında ikinci filmi çekilen bir yapım. Absürd komedi dalında son yılların en komik filmi Sağ Salim’in her iki filmini de mutlaka tavsiye ediyoruz.

TürKomedi
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenErsoy
Güler
OyuncularFulya
Zenginer
Burçin
Bildik
Alper
Saldıran

26. Düğün Dernek 2 Sünnet

Türk Komedi Filmleri

İlk filmin ardından harika bir gişe yakalayan Düğün Dernek filminin ikincisi izleyenleri bir kez daha gülmekten kırıp geçiriyor. En çok izlenen Türk komedi filmleri arasında liste başı olan Düğün Dernek filminin ikincisi olarak çekilen Düğün Dernek 2 Sünnet filmi, en az ilk film kadar sinema severlerden büyük ilgi gördü. En iyi Yerli komedi filmleri arasında oldukça başarılı bir yer de olan Düğün Dernek 2 Sünnet filmi, kesinlikle izlemeniz gereken filmler arasında olmalıdır.

TürKomedi
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSelçuk
Aydemir
OyuncularAhmet
Kural
Murat
Cemcir
Rasim
Öztekin

27. Kötü Kedi Şerafettin

Türk Komedi Filmleri

Türk sinema sektöründe çok fazla örneği bulunmayan animasyon komedi filmi alanında 2016 yılında vizyona giren Kötü Kedi Şerafettin animasyon dalında en iyi Türk komedi filmleri arasında yer almaktadır. Filmde Şerafettin ve arkadaşları Fare Rıza ile Martı Rıfkı eğlenirken başlarına olmadık bir iş gelir. Yaşanan sorunların yanı sıra Şerafettin’in bir çocuğu olduğu ortaya çıkar. Yerli komedinin güzel ve farklı örnekleri arasında yer alan bu film Bülent Üstün'ün yarattığı efsanevi çizgi romandan uyarlanmıştır.

TürKomediAnimasyon
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAyşe
Ünal
OyuncularGüven
Kıraç
Okan
Yalabık
Ahmet
Mümtaz
Taylan

28. Eyvah Eyvah

Türk Komedi Filmleri

Çanakkale'nin Geyikli kasabasında yaşayan Hüseyin, ninesi ve dedesi ile birlikte yaşamaktadır. Bozcaada ve yöredeki düğünlerde klarnet çalarak geçimini sağlayan Hüseyin, kasabadaki sağlık ocağına yeni gelen hemşire Müjgan'a daha ilk görüşte aşık olur. Müjgan ile muhabbet kurmak için çeşitli denemeler yapan ve sonunda başarılı olan Hüseyin için işler tam istediği gibi gitmekteyken öğrendiği bir haber ile yolu İstanbul'a düşer. Filmde kullanılan yöresel şive ve karakterler istemeseniz bile sizi eğlendirmeyi başaracak kadar iyi...

TürKomedi
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenHakan
Algül
OyuncularDemet
Akbağ
Ata
Demirer
Şehsuvar
Aktaş

29. Yahşi Batı

Türk Komedi Filmleri

Cem Yılmaz'ın Vahşi Batı ile Osmanlı'yı bir araya getirdiği, son derecek komik film. Stand Up gösterilerinin yanı sıra film senaryosu ile de sürekli olarak karşımıza çıkan Cem Yılmaz, her filmi ile izleyenlerin beğenisini kazanmaktadır. Türk komedi filmleri listesine büyük katkı sağlayan Cem Yılmaz, aynı zamanda en çok izlenen filmler listesinde de kendisine sürekli yer bulmaktadır. Cem Yılmaz’ın en çok izlenen yerli komedi filmlerinden bir tanesi de “Yahşi Batı”dır. Yahşi Batı filminde, 9.yy’da özel bir görev kapsamında padişah tarafından Amerika’ya gönderilen iki Osmanlı yetkilisi Aziz Bey ve Lemi Bey trenle yaptıkları yolculuk esnasında yanlarında taşıdıkları değerli elması, treni durduran haydutlara kaptırmaları üzerine hikaye başlar.

TürKomediWestern
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenÖmer
Faruk
Sorak
OyuncularCem
Yılmaz
Ozan
Güven
Özkan
Uğur

30. Dedemin Fişi

Türk Komedi Filmleri

Televizyon ekranlarında bir dönem damga vuran Güldür Güldür ekibinin rol aldığı Dedemin Fişleri, son yılların en güzel yerli komedi filmlerinden bir tanesidir. Oldukça eğlenceli vakit geçirilebilen Dedemin Fişi filminin yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan yürütmüş. Filmin ana konusu da Malatya’da yaşayan Çirçi ailesinin miras serüvenini anlatmaktadır.

TürKomedi
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMeltem
Bozoflu
OyuncularOnur
Buldu
Alper
Kul
Erdem
Yener

31. Deli Aşk

Türk Komedi Filmleri

Türk televizyonların en iyi komedi dizileri arasında gösterilen Kardeş Payı ile izleyicilerin ilgisini üzerine çeken Emrah Kaman, Deli Aşk filmi ile sinemanın komedi dalına yeni bir yapım kazandırdı. Senaryo olarak zayıf kalsa da filmin güldürme dozu bir hayli yüksek. Filmin yapımcısının Cem Yılmaz olduğunu da hatırlatmak fayda var. Filmin bir çok sahnesinin video paylaşım platformu Youtube’de milyonlarca kez izlendiğini de düşünürsek, kesinlikle Türk Komedi filmleri listesinde olmayı hak ediyor.

TürKomedi
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMurat
Dündar
OyuncularEmrah
Kaman
Pelin
Akil
Şafak
Pekdemir

32. Şansımı Seveyim

Türk Komedi Filmleri

Türk komedi filmleri arasında oldukça yeni isim olan ve bir dönem Vine uygulaması ile ünlü olan Cem Gelinoğlu, Şansımı Seveyim film ile sinema severlerin karşısına geçti. Yerli komedi filmleri arasında izleyiciler tarafından oldukça fazla beğenilen Şansını Seveyim filminde, sakarlıkları ve uğursuzluğuyla herkesi etrafından kaçıran Sebahattin’in hikayesini anlatmaktadır. Yaprak’a aşık olan Sebahattin’in peşini şanssızlıklar bırakmaktadır ve bunun nedeni olarak da geçmişte aldığı beddualara olduğuna inanmaktadır.

TürKomedi
IMDb5.2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenEnder
Mıhlar
OyuncularCem
Gelinoğlu
Gökhan
Kıraç
Zerrin
Sümer

33. Kolpaçino

Türk Komedi Filmleri

Türk komedi filmleri arasında çok farklı bir yeri olan Kolpaçino, Şafak Sezer filmleri arasında baş köşede yer almaktadır. 2009 yılında vizyona giren, sinemada istediği başarıyı alamasa da sonrasında birçok kesimini beğenisini kazanan en iyi yerli komedi filmleri arasında yer almaktadır. Filmde, 7 arkadaşın gün içerisinde başına gelen belalı olayları anlatmaktadır. Sizler de aksiyon komedi filmi sevenlerdenseniz Kolpaçino’yu kesinlikle izlemelisiniz.

TürKomediAksiyon
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenAtıl
İnaç
OyuncularŞafak
Sezer
Ali
Sürmeli
Hakan
Ural

34. Çakallarla Dans

Türk Komedi Filmleri

Çakallarla Dans filminde, muhasebeci Servet’in gözü paradan başka bir şey görmemektedir. Karısının da gazına gelerek internet hesapları üzerinden patronunun parasını çalmaya kalkar. Bu planı yaparken de Gökhan ve arkadaşlarından yardım ister… Türk komedi filmleri dalında oldukça beğenilen ve fazla izlenen filmlerden bir tanesidir.

TürKomedi
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMurat
Şeker
OyuncularŞevket
Çoruh
İlker
Ayrık
Timur
Acar

35. Çalgı Çengi

Türk Komedi Filmleri

Murat Cemcir ve Ahmet Kural’ın başrollerini paylaştığı Çalgı Çengi filmi, düşük bütçeyle yapılan ve sinemada istediği verimi alamayan filmlerden bir tanesi olsa da sonraki yıllarda filmin televizyonlarda yayınlanmasının ardından en iyi Türk komedi filmleri arasında olmasına katkı sağlamıştır. Filmin Konusu; Salih ve Gürkan, düğünlerde çalgı çalan şarkı söyleyen Ankaralı iki teyze oğludur. Yine bir düğünde çalgı çalmak için bodrum katta hazırlanırken, işlenen bir cinayete şahit olurlar ve sonrasında olaylar gelişir…

TürKomedi
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSelçuk
Aydemir
OyuncularMurat
Cemcir
Ahmet
Kural
Erdal
Tosun

36. Her Şey Çok Güzel Olacak

Türk Komedi Filmleri

Cem Yılmaz’ın rol aldığı ve yerli komedi dalında oldukça önemli bir yerde olan “Her Şey Çok Güzel Olacak” Türk komedi filmi, arada uzun yıllar geçse de etkisinden hiçbir şey kaybetmemiş şekilde bugünlerde dahi izlenmektedir. Filmin başrolü Altan (Cem Yılmaz), uzun süredir görmediği abisi Nuri’yi (Mahzar Alanson) görmüştür. Abisinin ecza deposunda çalıştığını öğrenen Altan, ileride bar sahibi hayalini burada gerçekleştireceğini düşünür ve maceramız buradan itibaren başlar. Türk komedi filmleri arasında hem güldüren hem de ağlatan bir yapısıyla kesinlikle izleme listesinde olmalıdır.

TürKomedi
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenÖmer
Vargı
OyuncularCem
Yılmaz
Mazhar
Alanson
Ceyda
Düvenci

37. Ölümlü Dünya

Türk Komedi Filmleri

Leyla ile Mecnun dizisinde canlandırdığı Mecnun karakteri ile ismini duyuran ve oldukça popüler olan Ali Atay, ilk kez yönetmenlik karşısına geçtiği “Ölümlü Dünya” filmi ile en iyi Türk komedi filmleri arasına oldukça başarılı bir eser kazandırmıştır. Yabancı komedi filmlerine benzerlik gösterip Türk komedi filmleriyle karıştıran Ali Atay, filmde bir ailenin yaşadığı hesaplaşmaları anlatmaktadır. Filmin konusu; Uzun yıllardır Haydarpaşa Garı'nda Anadolu Tat Lokantası'nı işleten 8 kişilik Mermer Ailesi, dışarıdan bakıldığında işinde gücünde, sıradan bir esnaf ailesi gibi görünmektedir. Ancak bu ailenin sakladığı büyük bir sır vardır. Aile üyeleri kiralık katillerden oluşmaktadır ve dünya çapındaki bir örgüt için çalışmaktadırlar.

TürKomediAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAli
Atay
OyuncularAhmet
Mümtaz
Taylan
Alper
Kul
Sarp
Apak

38. Kara Bela

Türk Komedi Filmleri

Sinemada istediği rakamı yakalayamasa da izlendiğinde güzel bir tat bırakan yerli komedi filmleri arasında yer alan Kara Bela, ailecek ya da arkadaşlarınızla izlenecek çıtır bir filmdir. Filmin konusu; Orta yaşa gelmiş, ama hayatı boyunca kuralların hiç dışına çıkmamış bir adam olan Kudret'in (Cengiz Bozkurt) hayatı, bir arkadaşı yüzünden karıştığı soygun vakası ve sonrasında aralarına katılan yeni arkadaşlarıyla bir anda değişir, kendini emektar Toros'uyla birlikte Gaziantep'e doğru giderken bulur. Yol boyunca Kudret ve arkadaşlarının başlarına hem tehlikeli hem de komik birçok olay gelecektir.

TürKomedi
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBurak
Aksak
OyuncularCengiz
Bozkurt
Seda
Bakan
Erkan
Kolçak
Köstendil

39. Propaganda

Türk Komedi Filmleri

1999’ yılında çekilmiş ve vizyona girmiş Propaganda’da; doğup büyüdüğü Hisli kasabasına Gümrük Muhafaza Müdürü olarak dönen Mehdi ve çocukluk arkadaşı Rahim’in ailelerinin kasabanın ortasından geçen sınır telleri ile parçalanan hayatlarını anlatmaktadır. Yıllar yılı birlikte yaşayan Hisli Hisarlıların altüst olan sosyal yaşamlarını aşklarını önlerinde kocaman duran otoriteye karşı hayatlarını nasıl savunduklarını anlatmaktadır. Aynı zamanda Mehdi’nin oğlu Adem ile Rahmi’nin kızı Filiz arasındaki tutkulu aşk, aralarından geçen sınır çizgisi nedeni ile imkansızlıklarla yaşanmaktadır. Propaganda, arkadaşlıklarla, bürokrasi arasında çelişkinin anlatıldığı filmdir.

TürKomediDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenSinan
Çetin
OyuncularMeltem
Cumbul
Metin
Akpınar
Kemal
Sunal

40. Neredesin Firuze

Türk Komedi Filmleri

Neredesin Firuze, 2004 yılında çekilen yerli Türk filmleri arasında dönemin en çok sevilen filmlerinden biridir. Hayri ve Orhan piyasaya sürdükleri başarısız sonuçlanan kasetler sonrası borç batağına batan müzik yapımcılarıdır. Hayri ve Orhan, Sansar isimli menajerin genç yetenek diye lanse ettiği o sıralar Almanya’da yaşayan Ferhat ile iletişime geçerler. Telefonda şarkı söylettikleri Ferhat’ın sesini çok beğenirler ve acil bir eylem planı oluştururlar. Ferhat gelecek paralardan borçları ödemeyi planlamaktadır. Ama her şeyden önce imajlarını değiştirmeleri gerektiğini söyler. Yeni bir ofis, şık kıyafetler, inanılmaz bir villa ile film tam bir fakirlikten zenginliğe geçiş komedisidir.

TürKomedi
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenEzel
Akay
OyuncularHaluk
Bilginer
Özcan
Deniz
Şebnem
Dönmez

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
76 Yorum