Komedi ve Macera Türünde En İyi 8 Ahmet Kural Filmi (Güncel Liste)

Son yıllarda oynadığı rollerle Türk dizi ve film sektörüne yeni bir boyut getiren Ahmet Kural Kariyeri boyunca birçok filmde rol almıştır. İşte başarılı komedyen Ahmet Kural’ın en güzel filmleri…
Komedi ve Macera Türünde En İyi 8 Ahmet Kural Filmi (Güncel Liste)

En Çok İzlenen Ahmet Kural- Murat Cemcir Filmleri Listesi

Ünlü komedyen ve film yıldızı Ahmet Kural, Murat Cemcir ile birlikte müthiş bir uyum yakalayarak Türk sinemasına adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. Bu listemizde Ahmet Kural'ın şimdiye kadar rol aldığı sinema filmlerini sizlere sunuyoruz. İşte başarılı oyuncu Ahmet Kural’ın rol aldığı komedi filmleri dalındaki en iyi 8 film önerisi…

Ahmet Kural Filmleri;


8. Baba Parası (2020) – IMDb: 4.8

ahmet kural filmleri

2020 yılının ilk komedi filmi olan Baba Parası komedinin muhteşem ikilisi Ahmet Kural, Murat Cemcir ikilisinin başrollerinde olduğu ve yönetmenlik koltuğunda Selçuk Aydemir’in yer aldığı bir filmdir. Zengin bir iş adamının gayrı meşru çocukları hayatların bir daha hiç göremeyecekleri bir miktarda mirasın varisidirler. Babaları ölmeden önce bu mirasın sadece kasanın şifresini bulan kişiye verileceğini açıklar. Farklı karakter ve kültüre sahip olan bu çocuklar miras için birbirleriyle amansız bir mücadelenin içine gireceklerdir.

Tür: Komedi

Yönetmen: Selçuk Aydemir

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Devrim Yakut

Fragman

Baba Parası Benzeri Filmler;

  • Bayi Toplantısı (2020) – IMDb: 4.6
  • Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019) – IMDb: 8.4
  • Karakomik Filmler: Deli (2020) – IMDb: 6.5

7. Çalgı Çengi İkimiz (2017) – IMDb: 5.7

ahmet kural filmleri

İlk film ile büyük bir patlama yapan Ahmet Kural ve Murat Cemcir 6 yıl aradan sonra filmin ikinci serisi olan Çalgı Çengi İkimiz filmini çıkarmışlardır. Yönetmen Selçuk Aydemir önderliğinde hayat geçirilen proje beklentilerin biraz gerisinde kalsa da yine de başarılı bir iştir. Film ünlü bir müzisyen olmak isteyen Salih ve Gürkan kuzenlerin hikayesini anlatmaktadır. İlk filmde mafya ile olan münasebetleri ikinci filmde de devam etmiştir. Ancak Salih’in sevdiği kızla evlenebilmesi için kuzenlerin mafyadan ayrılmaları gerekir. Bu ayrılık ise tek bir şartla olacaktır.  Değerlendirmeleri gereken bu şart ise aynı zamanda ünlü olmalarının tek yoludur. 2 saatlik bir komedi filmi olan Çalgı Çengi izleyenlerine keyifli dakikalar yaşatmıştır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Selçuk Aydemir

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin

Fragman

Çalgı Çengi İkimiz Benzeri Filmler;

  • İsler Güçler (2012–2013) – IMDb: 8.5
  • Eyyvah Eyvah (2010) – IMDb: 7
  • Kara Bela (2015) – IMDb: 6.9

6. Memleket Meselesi (2010) – IMDb: 5.9

ahmet kural filmleri

Yönetmen İsa Yıldız’ın eseri olan Memleket Meselesi filminin oyuncu kadrosunda Ahmet Uğurlu, Bora Akkaş, Ufuk Bayraktar, Zeki Demir ve Ahmet Kural gibi önemli isimler yer almıştır. Film emekli olmak üzere olan Adil Hoca’nın bir yanlış anlaşılma üzerine karakola düşmesi ve genç bir polis memurundan hakaretler ve okkalı bir tokat yemesiyle başlayan hikayeyi anlatıyor. Bu olayı gururuna yediremeyen Adil Hoca Hakkını ilçe emniyet müdürlüğünden başbakanlığa kadar arayarak bu olayı memleket meselesi haline getirir.

Tür: Komedi

Yönetmen: İsa Yıldız

Oyuncular: Ahmet Uğurlu, Füsun Demirel, Tuna Orhan

Fragman

Memleket Meselesi Benzeri Filmler;

  • Abimm (2009) – IMDb: 8.5
  • Tabutta Rövasata (1996) – IMDb: 7.8
  • Osmanli Cumhuriyeti (2008) – IMDb: 5.1

5. Ailecek Şaşkınız (2018) – IMDb: 6.3

ahmet kural filmleri

Ahmet Kural ve Murt Cemcir’in başrollerinde oynadığı komedi filmlerinden bir tanesi olan Ailecek Şaşkınız filminin yönetmen koltuğunda Selçuk Aydemir vardır. Film zengin bir ailenin çocuğu olan Ferhat’ın babasının şirketinde CEO’luk yapmasıyla gelişen maceraları anlatmaktadır. Şımarık bir çocuk olan Ferhat babasından devraldığı şirketi en yakın adamı ve çocukluk arkadaşı olan finans müdürü Gökhan ile birlikte iyi bir şekilde yönetirler. Şans eseri gittikleri bir lokanta da karşılaştığı Elif’e aşık olan Ferhat polislik yapan ve zor bir karakter olan Elif’i kazanabilmek için arkadaşı Gökhan ile birlikte türlü maceralara atılacaktır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Selçuk Aydemir

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Saadet Işıl Aksoy

Fragman

Ailecek Şaşkınız Benzeri Filmler;

  • Çalgı Çengi İkimiz (2017) – IMDb: 5.6
  • Arif V 216 (2018) – IMDb: 7.1
  • Aile Arasında (2017) – IMDb: 7.7

4. Düğün Dernek 2: Sünnet (2015) – IMDb: 6.5

ahmet kural filmleri

Düğün Dernek serisinin ikinci filmi olan Düğün Dernek 2: Sünnet ilk filmde evlenen Tarık’ın oğlunun Sünnet düğününü konu edinmiştir. Efsane ekip bu seferde İsmail’in torunu için toplanacaklardır. Ancak bu alelacele yapılması gereken düğün tabi ki de birtakım komik olaylara sahne olacaktır. İşin içine birde Tüpçü Fikret’in aşkı girince olaylar iyice karışacak. Oyuncu Kadrosunda Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, İnan Ulaş ve Barış yıldızın rol aldığı filmin yönetmenliğini Selçuk Aydemir yapmıştır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Selçuk Aydemir

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin

Fragman

Düğün Dernek 2: Sünnet Benzeri Filmler;

  • Hükümet Kadın 2 (2013) – IMDb: 6.1
  • A.R.O.G (2008) – IMDb: 7.3
  • Eyyvah Eyvah 2 (2011) – IMDb: 6.6

3. Güneşin Oğlu (2008) – IMDb: 7.1

ahmet kural filmleri

Ünlü yönetmen Onur Ünlü’nün en iyi filmlerinden biri olan Güneşin Oğlu filminin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Özgü Namal, Köksal Engür ve Ahmet Kural yer almıştır. Komedi filmlerinin vazgeçilmez ismi Ahmet kural filmde Ahmet karakterine hayat vermiştir. Filmin senaryosunu da yazan Onur Ünlü izleyicilerine mükemmel bir fantastik dünya sunuyor. Ruhu ile diğer insanların bedenine girebilen Fikri uzun Zamandır bu anın hayalini kuruyordur. Ancak bu olay hiçte hayal ettiği gibi olmaz. Bu özel yetenek yüzünden hayatı alt üst olan Fikri birde komşu kızı ile uğraşmaktadır. Haluk Bilginer ve Özgü Namal’ın başarılı bir oyunculuk gösterdikleri filmde Ahmet Kural yan rolde oynayarak ön plana çıkmaya çalışmıştır.

Tür: Komedi, Fantastik

Yönetmen: Onur Ünlü

Oyuncular: Haluk Bilginer, Özgü Namal, Köksal Engür

Fragman

Güneşin Oğlu Benzeri Filmler;

  • Polis (2007) – IMDb: 6.7
  • Beş Şehir (2009) – IMDb: 7.1
  • Sen Aydinlatirsin Geceyi (2013) – IMDb: 7.9

2. Düğün Dernek (2013) – IMDb: 7.1

ahmet kural filmleri

Komediseverlerin gülmekten kendilerine hakim olamadıkları efsane film Düğün Dernek Ahmet Kural ve Murat Cemcir ikilisinin başrolünde yer aldığı komedi filmlerinden biridir. Oyuncu kadrosunda Rasim Öztekin, Seher Devrim Yakut ve Barış Yıldızın da bulunduğu Düğün Dernek filmi başarılı yönetmen Selçuk Aydemir’in eseridir. Film yurt dışından çıkagelen İsmail’in (Rasim Öztekin) oğlu Tarık’ı ailesine evlenmesi gerektiğini söyler. Gelin adayı ise yurt dışında tanıştığı Monica’dır. Oğlunu düğünsüz evlendirmek istemeyen İsmail hemen arkadaşlarını toplar ve düğün planı yaparlar. Tüpçü Fikret, Öğretmen Saffet, Çetin ve İsmail’den oluşan ekip düğün gecesi izleyicileri gülmekten öldüren birtakım olaylar yaşayacaklardır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Selçuk Aydemir

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin

Fragman

Düğün Dernek Benzeri Filmler;

  • Çalgı Çengi İkimiz (2017) – IMDb: 5.6
  • Hükümet Kadın (2013) – IMDb: 6.5
  • Vizontele (2001) – IMDb: 8

1. Çalgı Çengi (2011) – IMDb: 7.2

ahmet kural filmleri

Yerli komedi filmlerinin efsane ismi Ahmet Kural’ın Murat Cemcir ile birllikte başrolünde yer aldığı Çalgı Çengi filmi uzunca bir süre dillerden düşmeyen repliklere ve mükemmel bir komediye sahne olmuştur. Komedi filmleriyle ünlenen Selçuk Aydemir Çalgı Çengi filminin yönetmenliğini yapmıştır. Filmin konusu hayatlarını müzisyen olarak geçiren Salih ve Gürkan kuzenler yine bir düğün günü karıştıkları bir olay neticesinde mafyaya bulaşırlar. Bir süre devam eden bu kovalamaca mafya ve kuzenler arasında oluşan olaylar sonucunda absürt bir komediye dönüşür. En iyi Ahmet Kural filmlerinden biri olan Çalgı Çengi 2011 yılında izlenme rekorları kırmıştır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Selçuk Aydemir

Oyuncular: Murat Cemcir, Ahmet Kural, Erdal Tosun

Fragman

Çalgı Çengi Benzeri Filmler;

  • Hokkabaz (2006) – IMDb: 7.4
  • Yahsi Bati (2009) – IMDb: 7.4
  • Eyyvah Eyvah 2 (2011) – IMDb: 6.6

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum