Türk Polisiye Filmleri 2024 - Aksiyon ve Suç Dolu 25 Film

Polisiye filmi severler için özenle hazırladığımız bu içeriğimizde en iyi 25 Türk polisiye filmi yer alıyor.
Türk Polisiye Filmleri 2024 - Aksiyon ve Suç Dolu 25 Film

Türk Sinemasının Gelmiş Geçmiş En İyi Polisiye ve Suç Filmleri

Aksiyon, macera, gerilim ve heyecanı dolu dolu yaşayacağınız en iyi Türk polisiye ve suç filmlerini listeledik. Listemizde en iyi Türk filmleri arasında yer alıyor birbirinden kaliteli polisiye yapımları yer alıyor. İşte aksiyon filmleri ve gerilim filmleri türünün de vazgeçilmezi haline gelen, Türk sinemasının gelmiş geçmiş en iyi polisiye ve suç filmleri...

Türk Polisiye ve Suç Filmleri;

1. Dijital Esaret

Türk Polisiye Filmleri
Bir grup genç, kendilerini dijital dünyaya adım attıkları andan itibaren başlarına geleceklerden habersiz yaşamaktadırlar. Hayatlarında ve dijital dünyada her şey kendilerinin kontrolü altında olduğunu düşünen gençler, bir süre sonrasında bu dünyanın esiri haline gelirler. Kısa bir süre sonrasında işler çıkılmaz hale geldiğinde kendilerini bu grup ceza evinde bulur. İşler değişirken ceza evinden çıkmak için ellerinden geleni yapmaları gerekmektedir.

TürPolisiyeSuçDram
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEmre
Kavuk
OyuncularYeşim
Aliç
Simay
Barlas
Eray
Ertüren

2. Aylan Baby

Türk Polisiye Filmleri
Yıllar öncesinde ortaya çıkan Suriye iç savaşında kaçan ailenin Yunanistan’a geçmeye çalışırken bindiği botun batması sonucu cansız bedeninin Bodrum kıyısına vuran Aylan’ın hikayesi sizlerle. Geniş bir çerçevede bakılarak olayları anlatan bu filmde, Aylan’ın kısacık hayatının tüm detaylarını da sizlere sunmaktayız.

TürAksiyonPolisiyeDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenÖmer
Sarıkaya
OyuncularAhmet
Öztürk
Kadir
Süleyman
Mike
Mitchell

3. Paranoid: Everything Wipe from the Beginning

Türk Polisiye Filmleri
Tamamen gerçek olaylar ve karakterlerden esinlenerek yapılan bu yapımda her saniye ruh sağlığının ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. 2019 yılında İstanbul’un en ücra semtinde meydana gelen tuhaf olaylar sizlerle. Mitat ve Masal adlı iki karakterin hayatları aniden kesiştiğinde yaşadıkları tuhaf olaylar sizleri dehşete düşürmektedir.

TürKorkuPolisiyeSuç
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDoğuş
Arslan
Oyuncularİlkin
Abaslioğlu
Doğuş
Aslan
Mesut
Aslan

4. Soygun Oyunu: Büyük Vurgun

Türk Polisiye Filmleri
Bir grup ekip mükemmel bir soygun yapmaları gerekmektedir. Önlerine çıkabilecek olan tüm engelleri geçerek bu durumdan kazanç sağlamaları gerekmektedir. Kazanç sağladıkları her anda sevdiklerini tehlikeye atmaları da an meselesidir. İki kötü polis, güçlü bir adam, zayıf bir halka olan Orhan ve muhteşem soygun planı yapabilecek olan iki kişi ile her şey mümkün hale gelebilmektedir.

TürAksiyonKomediPolisiye
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBaşaran
Şimşek
Ali
Doğançay
OyuncularBurak
Sevinç
Sercan
Badur
Gürkan
Deniz Akhanli

5. Mukavemet

Türk Polisiye Filmleri
İlişkilerinin henüz başında olan Ecem ve Rahmi, İstanbul’da bir apartmanın bodrum katında yaşamaktadırlar. Bir gece Ecem’in eski sevgilisi Kazım’ın kapılarına gelmesi ile hayatları komple değişmeye başlar. Çok kıskanç olan Rahmi’nin öfkesi her şeyi alt üst ederken pişmanlıklarla dolu bir gece ortaya çıkmaya başlar.

TürPolisiye
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSoner
Caner
OyuncularMurat
Kılıç
Selahattin
Paşalı
Ece
Çesmioğlu

6. Karanlık Gece

Türk Polisiye Filmleri
İshak’ın hayatı, bir dağ kasabasının köylerinden birisinde geçmiştir ve geleceğe dair farklı hayalleri olan 5 arkadaşı ile birlikte büyümüştür. Köyün genç kızı Sultan’dan hoşlanan İshak, amatör de olsa müzikle de ilgilenmektedir. Genç şehirli ve yakışıklı subay Ali’nin köye atanması ile ortalık karışmaya başlar. Sıcak bir yaz gününde Ali’nin ortadan kaybolması köyün efsanelerini karanlık derinliklerden çıkmasına neden olmaktadır.

TürSuçPolisiyeGerilim
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenÖzcan
Alper
OyuncularOğulcan
Ali
Berkay
Ateş
Mustafa
Ateş

7. Hazine

Türk Polisiye Filmleri

Devlet memuru olan  Mesut, annesinin ölüm haberini alması ile yıllar öncesinde ayrıldığı, doğup büyüdüğü kasabaya geri döner. Annesine karşı son görevini yerine getirmek için kasabaya gelen Mesut’un aklındaki şey, bir an önce İstanbul’a dönmektir. Ancak Mesut’un planları istediği gibi gitmez ve kardeşi Musa yüzünden bir define kazısına katılmak zorunda kalır.

TürKomediPolisiye
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCanbert
Yergüz
OyuncularÇağlar
Çorumlu
Boran
Kuzum
Şükran
Ovalı

8. Kin

Türk Polisiye Filmleri

Son yılların en iyi Türk polisiye filmleri arasında yer alan "Kin" Güney Kore yapımı bir filmden uyarlanmış olup eşsiz bir senaryoya sahiptir. Filmde terfi aldığı mutlu bir günde bindiği taksinin sürücüsü tarafından saldırıya uğrayan başkomiser Harun'un ilginç günleri konu ediliyor. Bir nefsi müdafaa cinayeti şleyen başkomiser öldürdüğü adamın cesedini şehrin merkezinde bulunca üstleri tarafından bu cinayeti soruşturma görevi verilir. Başkomiser Harun faili kendi olduğu bir cinayeti soruşturmaya başlar.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb5.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTürkan
Derya
OyuncularYılmaz
Erdoğan
Cem Yiğit
Üzümoğlu
Duygu
Sarışın

9. Sıfır Bir

Türk Polisiye Filmleri

Adanalı suç çetesi liderleri Savaş, Cihat ve Azad bu hareketli hayatı bırakıp İzmir’e yerleşerek düzenli bir yaşam sürmeye çalışırlar ancak geçmişleri onların peşini bırakmaz. Üç arkadaş İzmir’de yeni işlerinin başındayken küçük bir kız şiddet ve tacizden kaçarak Savaş’ın yanına sığınır. Gariban dostu olan gençler küçük kızın başına gelenlerin sorumlularını bulup intikamını alacaklardır.

TürPolisiyeAksiyonDram
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenKadri
Beran Taşkın
OyuncularSavaş
Satış
Onur
Akbay
Hiro
Hami

10. Çiçero

Türk Polisiye Filmleri

Çiçero filminde 2. Dünya Savaşı sıralarında İngiliz büyük elçiliğinde görev yapan ve Almanlara istihbarat sağlayan İlyas Bazna’nın hikayesini konu ediniyor. Ankara’daki büyük elçilikte uşaklık yapan Bazna çok ehemmiyetli bilgileri Almanlara götürmeyi başarır. Polisiye ve heyecan dolu bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

TürPolisiyeSavaşTarihi
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSerdar
Akar
OyuncularErdal
Beşikçioğlu
Burcu
Biricik
Ertan
Saban

11. En Uzun Gece

Türk Polisiye Filmleri

Ünlü aktör Orhan Kılıç’ın hem yazıp hem de yönettiği film cinayetlerle dolu olaylarla son bulan organ mafyalarını yakalamaya çalışan bir polisi anlatmaktadır. Genelde kurbanlarını mültecilerden seçen Organ Mafyasına karşı adalet galip gelebilecek midir? Filmin oyuncu kadrosunda Orhan Kılıç, eda Erol, Cem Kılıç ve Murat Aydın gibi isimler rol almıştır.

TürPolisiyeSuç
IMDb4.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenOrhan
Kılıç
OyuncularOrhan
Kılıç
Cem
Kılıç
Eda
Erol

12. Cingöz Recai

Türk Polisiye Filmleri

Peyami Safa’nın unutulmaz eseri Cingöz Recai’nin sinema uyarlaması olan filmin oyuncu kadrosunda Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer, Meryem Uzerli ve Serkan Keskin gibi başarılı isimler yer almıştır. Film iyiliksever hırsız Cingöz Recai ve onu yakalamak için her yolu deneyen Komiser Mehmet Rıza’nın maceralarını anlatmaktadır.

TürPolisiyeKomediSuç
IMDb4.9
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularKenan
İmirzalıoğlu
Haluk
Bilginer
Meryem
Uzerli

13. Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok

Türk Polisiye Filmleri

Yavaş Yavaş görme yetisini kaybeden Cinayet Masası polisi Salim bu sorunla baş etmeye çalışırken bir olayda tanıştığı maktul yakınının kör bir piyanist olduğunu görür. İlk başta Handan Hanım’a tutulan Salim ondan yüz bulamayınca bu sefer Cinayet zanlısının kör karısından hoşlanmaya başlar. Bu sırada Salim’in annesi de kör bir kadındır. Onur Ünlü’nün yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Demet Evgar, Fatih Artman ve Ezgi Eyüpoğlu yer almıştır.

TürPolisiyeSuçDram
IMDb5.2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularDemet
Evgar
Fatih
Artman
Ezgi
Eyüboğlu

14. New York’ta Beş Minare

Türk Polisiye Filmleri

Ünlü sanatçı Mahsun Kırmızgül’ün hem yazıp hem yönetip hem de başrolünde yer aldığı efsane film New York’ta Beş Minare bir cemaat lideri ile genç bir polis arasında yaşanan olayları anlatmaktadır. Oyuncu kadrosunda Mahsun Kırmızıgül, Haluk Bilginer, Robert Patrick ve Mustafa Sandal’ın rol aldığı film hem senaryosu hem de oyunculuk performanslarıyla en iyi Türk polisiye filmlerinden biri olmuştur.

TürPolisiyeAksiyonSuç
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMahsun
Kırmızıgül
OyuncularMahsun
Kırmızıgül
Haluk
Bilginer
Robert
Patrick

15. Pars: Kiraz Operasyonu

Türk Polisiye Filmleri

Türk sinemasının en iyi yönetmenlerinden Osman Sınav’ın eseri olan Pars: Kiraz Operasyonu filmi babasının intikamını almak için yemin eden Pars lakaplı Atilla Komiserin uyuşturucu çetelerine karşı verdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak ve Selçuk yöntem gibi önemli oyuncular yer almıştır.

TürPolisiyeAksiyonSuç
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenOsman
Sınav
OyuncularMehmet
Kurtuluş
Nida
Safak
Selçuk
Yöntem

16. Beyza’nın Kadınları

Türk Polisiye Filmleri

En iyi Türk polisiye filmlerinden biri olan Beyza’nın Kadınları filmi ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar imzalı olup oyuncu kadrosunda Tamer Karadağlı, Haldun Boysan, Demet Evgar ve Aslı Bayram gibi önemli isimler yer almıştır. Filmin konusu ise Komiser Faruk ve Psikiyatr Doruk’un bir seri katili yakalama çabaları anlatılmaktadır.

TürPolisiyeGerilimSuç
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMustafa
Altıoklar
OyuncularHaldun
Boysan
Demet
Evgar
Asli
Bayram

17. Ejder Kapanı

Türk Polisiye Filmleri

Ünlü aktör Uğur Yücel’in Polisiye türünde yaptığı bu film 2010 yılına damgasını vurmuş ve en iyi Türk polisye filmlerinden biri olmuştur. Muhteşem oyuncu kadrosu ve senaryosuyla dikkat çeken filmde Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler ve Ozan Güven rol almıştır. Aksiyon ve heyecan dolu sahneleriyle fark yaratan filmde usta oyuncuların performansları da bir hayli dikkat çekmiştir.

TürPolisiyeAksiyonSuç
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenUğur
Yücel
OyuncularKenan
İmirzalıoğlu
Nejat
İşler
Ozan
Güven

18. Polis

Türk Polisiye Filmleri

2007 yılında vizyona giren ve izleyicileri tarafından çok beğenilen Onur Ünlü imzalı Polis filmi başrolünde Haluk Bilginer rol almıştır. Filmin konusu ise 30 yılı aşkın süredir cinayet masasında başarıyla görev yapan Ragıp Komiserin başına gelen bir takım belaları ve ufak bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda Özgü Namal, Sermiyan Midyat ve Ragıp Savaş gibi ünlü aktörlerde yer almıştır.

TürPolisiyeMaceraSuç
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularHaluk
Bilginer
Ragıp
Savaş
Özgü
Namal

19. Labirent

Türk Polisiye Filmleri

Kaybedenler kulübü ilmiyle büyük bir çıkış yakalayan ünlü yönetmen Tolga Örnek’in 2011 yılında ortaya koyduğu efsane film Labirent Türk-Alman ortak yapımı en iyi Türk polisiye filmlerinden biridir. Filmin konusu ise İstanbul’da yapılan bir bombalı saldırı sonucu yerli ve turist insanların hayatını kaybetmesiyle çıkan kaos ortamında Türk İstihbaratının “Labirent” adını verdiği bir operasyon başlatması filmde anlatılmıştır.

TürPolisiyeSuç
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenTolga
Örnek
OyuncularTimuçin
Esen
Meltem
Cumbul
Umut
Kurt

20. Cinayet Süsü

Türk Polisiye Filmleri

Oyuncu Kadrosunda Feyyaz Yiğit, Uğur Yücel, Cengiz Bozkurt ve Binnur Kaya’nın rol aldığı komedi dolu polisiye filmi son yılların başarılı yönetmeni Ali Atay’ın eseridir. Ölümlü Dünya filmiyle büyük ses getiren ekip bu sefer de polisiye türünde sağlam bir film ortaya koymuşlardır. Filmin konusu ise gizemli bir seri katili bulmak ve yakalamak amacıyla büro çalışanlarının girdiği türlü maceraları anlatmaktadır.

TürPolisiyeKomediSuç
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAli
Atay
OyuncularUğur
Yücel
Binnur
Kaya
Cengiz
Bozkurt

21. Av Mevsimi

Türk Polisiye Filmleri

Türk sinemasına damga vuran şaheser “Av Mevsimi” filmi ünlü yönetmen Yavuz Turgul imzalı olup başrollerinde Şener Şen, Cem yılmaz ve Çetin Tekindor yer almıştır. Cinayet masasının efsane komiseri Ferman (Şener Şen) ve onun sağ kolu olan Deli İdris’in (Cem Yılmaz) ve ekibe yeni katılan Çömez Hasan’ın (Okan Yalabık) bir cinayet vakıasında Battal Çolakzade (Çetin Tekindor) ile karşı karşıya gelmeleri filmin konusu olmuştur. Av Mevsimi kusursuz senaryosu ve muhteşem oyunculuk performanslarıyla en iyi Türk polisiye ve suç filmlerinden biri olmuştur.

TürPolisiyeGerilimSuç
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenYavuz
Turgul
OyuncularŞener
Şen
Çetin
Tekindor
Cem
Yılmaz

22. Behzat Ç. : Ankara Yanıyor

Türk Polisiye Filmleri

Başarılı yönetmen Serdar Akar imzalı unutulmaz film Behzat Ç. : Ankara Yanıyor başrolünde Erdal Beşikçioğlunun rol aldığı efsane yapımlardan biridir. Behzat Ç dizisiyle büyük bir çıkış yakalan ekip sinema filmlerinde de son derece başarılı bir senaryo ve hikaye ile bizi karşılamıştır. Filmin konusu ise ekipten ayrılan başkomiser Behzat Ç’nin duygusal bunalımlar ve bir süre boş gezmesinden sonra tekrar ekibin başına geçmesi için davet edilmesini konu edinmiştir.

TürPolisiyeGerilimSuç
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSerdar
Akar
OyuncularErdal
Beşikçioğlu
Fatih
Artman
İnanç
Konukçu

23. Behzat Ç. : Seni Kalbime Gömdüm

Türk Polisiye Filmleri

Başarılı yazar Emrah Serbes’in Son Hafriyat romanından beyazperdeye aktarılan filmin yönetmenliğini Serdar kara üstlenmiş olup başrollerinde Erdal Beşikçioğlu ve Cansu Dere rol almıştır. Filmin konusu ise kurbanlarını öldürerek Ankara’nın dört bir köşesine bırakan Red Kit lakaplı seri katili yakalamak için Behzat Ç ve ekibinin girdiği maceralar anlatılmaktadır.

TürPolisiyeSuç
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenSerdar
Akar
OyuncularErdal
Beşikçioğlu
Cansu
Dere
Tardu
Flordun

24. Bir Zamanlar Anadolu’da

Türk Polisiye Filmleri

Nuri Bilge Ceylan’ın Türk sinemasına damga vuran filmlerinden biri olan Bir Zamanlar Anadolu’da bir doktor ve bir savcı’nın yaşadığı 12 saatlik gerilim dolu anları izleyicilerine sunmaktadır. Bir cinayet hikayesinin üzerine kurgulanan filmin oyuncu kadrosunda Muhammet Uzuner , Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel rol almıştır.

TürPolisiyeGerilimSuç
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenNuri Bilge
Ceylan
OyuncularMuhammed
Uzuner
Yılmaz
Erdoğan
Taner
Birsel

25. İtirazım Var

Türk Polisiye Filmleri

Başarılı yönetmen Onur Ünlü’nün polisiye türü filmlerinden biri olan İtirazım Var filminin konusu eski bir boksör ve şimdilerde sıra dışı bir imam olan Selman Bulut’un camide yaşanan silahlı bir olay sonrası davayı çözmek için harekete geçmesi anlatılmıştır. Filmin oyuncu kadrosunda Serkan Keskin, Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan ve Osman Sonant rol almıştır.

TürPolisiyeSuç
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularSerkan
Keskin
Hazal
Kaya
Büşra
Pekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.