En İyi Türk Filmleri 2024 - IMDb Puanı Yüksek 27 Türk Filmi

Türk Sinema tarihine damgasını vuran gelmiş geçmiş en iyi filmleri listeledik. İşte mutlaka izlenmesi gereken en iyi 27 Türk filmi önerisi...
En İyi Türk Filmleri 2024 - IMDb Puanı Yüksek 27 Türk Filmi

Son 20 Yılın En İyi ve En Çok İzlenen 27 Türk Filmi

Türk sinema tarihine damgasını vuran ve akıllara kazınan gelmiş geçmiş en iyi sinema filmlerini sizler için bir araya getirdik. İşte film severlerin mutlaka izlemesi gereken en iyi Türk filmleri...

Türk Filmleri;

1. Adanış: Kutsal Kavga

En İyi Türk Filmleri
İstanbul’un fethi ile Türklerin eline önemli sırlar geçmişti. Bu sırları korumak için küçük bir teşkilat grubu oluşturulur ve görevlendirilir. Türkler sırrı korumak için her şeyi göze almaya razı olsalar da ‘Adanmışlar’ isimli bir grup bu sırları ele geçirmek için yola çıkmıştı. Adanmışların karanlık güçlerine karşı sırları korumaya çalışan Türkleri büyük bir mücadele bekliyordu.

TürAksiyonDram
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEmir
Khalilzadeh
Oyuncularİsmail
Filiz
Esra
Bilgiç
Baki
İlhan

2. Kendi Yolumda

En İyi Türk Filmleri
Adana’ya doğru yolculuğa çıkmış olan Gökhan, gittiği bir tamircide Ömer ile tanışır. Ömer’in müzik sevdası her şeyden üstünken yaptığı çalışmaları Gökhan’a gösterir. Gökhan çocuğun yeteneğinden vazgeçmeyip kullanması gerektiğini söylediğinde Ömer’den beklenmedik bir cevap alır. Bu cevap uğruna arabasının tamir olmasını bekleyen Gökhan rüyalara dalarak geçmişine doğru yolculuğa çıkar.

TürKomediDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenÖmer
Faruk Sorak
OyuncularGökçe
Bahadır
Gökhan
Özoğuz
Ferit
Aktuğ

3. Zebun

En İyi Türk Filmleri
Kenan, başarısı ile ün salmış olan bir iş adamıdır. Eşi Esma ve küçük kızı ile mutlu bir yaşam sürerken, Kenan gittiği bir iş gezisinde birbirinden ilginç olaylarla rast gelir. Olanlara anlam veremeyen Kenan başlarda her şey iş yoğunluğuna bağlasa da halüsinasyon görmeye devam eder. Bu durum altında hayatını kontrol edemez hale geldiğinde en yakın arkadaşına her şeyi anlatır. Kenan, içinde bulunduğu bu durumdan tamamen kurtulabilmek için gerçeklerle yüzleşmesi gerekmektedir.

TürKorkuGerilim
IMDb3,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMesut
Erbaş
Hakan
Yusufoğulları
OyuncularSerap
Ağalar
Hakan
Akgün
Afrikalı
Ali

4. Korku Takvimi

En İyi Türk Filmleri
Hülya’nın en büyük hayali ünlü bir oyuncu olmaktı. Yıllar sonra bir gün beklediği o başrol teklifini aldığında ise bilmediği şeyler bulunuyordu. Film setinde milyonlarca talihsizlikler ile karşılaştığında her şeyi normal karşılasa da çekimlerin başladığı gece anlam veremediği olaylarla karşı karşıya kalır. Kabullenemediği gerçekler ile yüzleşirken olaylar daha da esrarengiz bir hal almaya başlar ve Hülya’nın bu durumdan kurtulması gerekmektedir.

TürKorku
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenYunus
Sevik
OyuncularErdal
Ayna
Nevin
Efe
Muhharem
Fındıcak

5. Tam Kafadan Karavana

En İyi Türk Filmleri
Mali sorunlar ile başı derde giren Şenol, bir de üstüne kentsel dönüşümden kaynaklı olarak e-spor kulübünü ve internet kafesini kaybeder. Yaşananları oyuncularına belli etmek istemeyen Şenol, Zula isimli oyunun mobil versiyonu çıktığını öğrenerek bir karavan alıp oyuncularına da mobil oyun konseptine geçtiği yalanını söyler. Takımını bu karavan da antrenman yapmalarını zorlayarak turnuvayı kazanmayı amaçlayan Şenol’un bilmediği bir şey vardır ki grubu dağılmak üzeredir.

TürKomedi
IMDb4,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOğuz
Öztürk
Celal
Öztürk
OyuncularAli
Biçim
Efekan
Can
Serkan
Dağlı

6. Kehanet Ayasofya

En İyi Türk Filmleri
Fatih ve Muhammed, paranormal olan olayları inceleyen iki gençtir. İki genç bir gece kimin gönderdiği bilinmeyen bir gizemli kutu bulduklarında ise işler değişmeye başlar. İkili ipuçlarını araştırmaya başladıklarında, eski bir sahaf ile yolları kesişir. Sahaftaki kitaba göre iki genç, dünyayı kötülüklerden kurtarmak üzere seçildiğine öğrendiğinde işler daha da karmaşık bir hale gelmeye başlar.

TürMaceraGerilim
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFatih
Hasanoğlu
OyuncularMustafa
Ak
Muhammed
Bahçecik
Nurbanu
Esen

7. Olmadı Kaçarız

En İyi Türk Filmleri
Umut ve Emre, sosyal medya fenomeni oldukları kadar en yakın arkadaşlardır. Bir davet üzerine tatil yöresindeki otele gittiklerinde Ezgi’nin zor durumunu görüp bu durum altında çözüm yolu bulmaya kararlıdırlar. Umut ve Emre oteli satın almaya karar vererek, fenomen olmaya çalışan Serhat yollarına çıkar. Bu olaylar her geçen an karmaşık bir hale bürünürken Umut ile Emre bu durumdan zevk almaya başlarlar.

TürKomedi
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenErkan
Nurhan
OyuncularEzgi
Gizem Akdoğan
Onat
Bulur
Aykut
Elmas

8. Bergen

En İyi Türk Filmleri

2022'de vizyona giren en iyi Türk filmlerinden biri olan "Bergen" ünlü sanatçının hayatına dair bilgiler sunan bir filmdir. Acıların kadını olarak bilinen Bergen 80 - 90'lı yılların arabesk dünyasını kasıp kavurmuş ve güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakmıştır. Yaşadığı acı olaylar ve en sonunda öldürülmesi onu halk arasında ölümsüz kılmıştır.

TürDramBiyografi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMehmet
Binay
OyuncularFarah
Zeynep Abdullah
Erdal
Beşikçioğlu
Tilbe
Saran

9. Kesişme: İyi ki Varsın Eren

En İyi Türk Filmleri

En iyi dram filmleri arasına girmeyi başaran ve izlerken gözyaşlarınızı tutamayacağınız bu filmde hain teröristlerce Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit edilen Eren Bülbül'ün ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in hayat hikayesi anlatılıyor.

TürAksiyonDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenÖzer
Feyzioğlu
Oyuncularİsmail
Hacıoğlu
Rahman
Başel
Alayça
Öztürk

10. Aykut Enişte 2

En İyi Türk Filmleri

Türk komedi filmleri hem ülkemizde hem de yurt dışında rağbet gören yapımların başında geliyor. Aykut Enişte serisi de kısa sürede ulaştığı izleyici sayısıyla dikkat çekmeyi başardı. İlk filmin sonunda yeni bir aşka yelken açan Aykut bu bölümde ise dahil olduğu bu yeni ailenin üçkağıtçı damadıyla tanışıyor. Dolandırıcı bacanak Aykut'un başına birçok bela açacaktır.

TürKomedi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenOnur
Bilgetay
OyuncularCem
Gelinoğlu
Melis
Babadağ
Hakan
Yılmaz

11. Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?

En İyi Türk Filmleri

Renli hikayesi, komedi dolu sahneleri ve dramatik senaryosuyla en iyi Türk filmleri arasına girmeyi başaran bu filmde üstün zekalı bir çocuk olan Gülseren'in hayat hikayesi anlatılıyor. 1948 yılında doğan Gülseren çocukluğundan itibaren farklı olduğunu göstermiş etrafa ve insanlara alışmakta hayli zorluk çekmiştir. Bu eğlenceli kızın büyüdükçe zorlaşan hayatı filmin ana konusu olurken arka planda Türkiye' de yaşanan gerçek olaylardan kesitler de paylaşılıyor.

TürRomantikDramKomedi
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAndaç
Haznedaroğlu
OyuncularEcem
Erkek
Devrim
Yakut
Engin
Alkan

12. Beni Çok Sev

En İyi Türk Filmleri

İzlerken gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız bir Türk filmi daha en iyiler arasındaki yerini aldı. 2021 yılında Netflix üzerinden izleyiciye sunulan Beni Çok Sev filminde yıllardır hapiste olan Musa'nın sadece bir günlüğüne 14 yaşına gelmiş kızını görmek için memlekete gitmesi konu ediliyor. Emekliliğini vermek üzere olan gardiyan Sedat'a Musa'nın sağ salim gidip gelmesi görevi verilir. Herşey Sedat ve Musa için yolunda giderken son anda öğrenilen gerçekler Musa'ya adeta cinnet geçirtir.

TürDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMehmet
Ada Öztekin
OyuncularSarp
Akkaya
Songül
Öden
Ercan
Kesal

13. Baba Parası

En İyi Türk Filmleri

Murat Cemcir ve Ahmet Kural’ın başrollerinde yer aldığı Baba Parası filmi komedi dolu sahneleriyle izleyicilerden tam not almıştır. Aynı babadan ancak farklı annelerden meydana gelen ir grup genç babalarının ölümü üzerine büyük miras için birbirlerine düşerler. Milyarder babanın oğullarına bıraktığı mirası ancak kendisi gibi düzenbaz ve zeki birisi bulabilecektir.

TürKomedi
IMDb4.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSelçuk
Aydemir
OyuncularAhmet
Kural
Murat
Cemcir
Devrim
Yakut

14. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

En İyi Türk Filmleri

Dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatı anlatılmaktadır. İlk Dünya Rekoru’nu 15 yaşında kıran başarılı sporcu Naim Süleymanoğlu’nun nasıl buralara geldiği ve hangi rekorlara imza attığı konu alınmıştır. Naim Süleymanoğlu kariyerine 3 farklı olimpiyatta Altın Madalya, 6 Avrupa Şampiyonluğu, 7 Dünya Rekoru sığdırmıştır. 2019 Türk filmleri arasında sinemaya damga vuran yapımı mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

TürBiyografikBelgesel
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenÖzer
Feyzioğlu
OyuncularHayat
Van Eck
Yetkin
Dikinciler
Selen
Öztürk

15. 7. Koğuştaki Mucize

En İyi Türk Filmleri

Kore yapımı bir filmden uyarlanan 7. Koğuştaki Mucize, izlerken gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız, oyunculuğun üst düzey olduğu başarılı bir yapımdır. İşlemediği bir cinayet yüzünden suçlanan baba hapse atılır ve gidecek hiçbir yeri olmayan 6 yaşındaki küçük kızı gizlice babasının olduğu hapishaneye girer.

TürAksiyonDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMehmet
Ada
Öztekin
OyuncularAras Bulut
İynemli
Nisa Sofiya
Aksongur
Deniz
Baysal

16. Aykut Enişte

En İyi Türk Filmleri

Vine uygulamasından tanıdığımız Cem Gelinoğlu’nun vizyona giren Aykut Enişte filminde yalnızlıktan şikayet eden ve ailesini özleyen Aykut’un hikayesi anlatılmaktadır. Sevgilisi Nurhan ile evlenme hayalleri kuran Aykut’un dükkanı düğüne bir hafta kala soyulur. Bu soygun Aykut’un hayatını değiştirir.

TürKomediAile
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenOnur
Bilgetay
OyuncularCem
Gelinoğlu
Melis
Babadağ
Ege
Kökenli

17. Mucize 2: Aşk

En İyi Türk Filmleri

Çok büyük övgüler alan Mucize filminin ikincisi olan Mucize 2 uzun süre etkisinden çıkamayacağınız bir yapımdır. İlk filmde Aziz ve Mizgin çifti, köydeki öğretmenin de desteği ile Batı’ya göç eder. Gittikleri yerde yaşamak hiç kolay olmayacaktır. Eşine deliler gibi aşık olan Aziz, sürekli hor görülüp ezilmektedir. Onun için kendisinde bulunan kusurları ortadan kaldırmak için mücadele edecektir.

TürDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMahsun
Kırmızıgül
OyuncularMert
Turak
Biran Damla
Yılmaz
Ayda
Aksel

18. Müslüm

En İyi Türk Filmleri

Müslüm, arabesk müziğin en efsane isimlerinden birisi olan Müslüm Gürses’in zorlu hayatını anlatmaktadır. Türkiye’de oldukça popüler olan film, milyonları etkileyen müziğiyle, çocukluktan ölümüne kadar yaşadığı olayları ve her şeyden çok sevdiği eşi Muhterem Nur’u konu almıştır.

TürBiyografikDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenKetche
OyuncularTimuçin
Esen
Zerrin
Tekindor
Ayça
Bingöl

19. Ayla

En İyi Türk Filmleri

1950 yılında yaşanan Kore Savaşı’nda Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki kızın kimsesi yoktur ve nereye gideceğini bilmemektedir. Süleyman Astsubay, kızı yanına alarak ona Ayla ismini verir. Geçen zamanda baba-kız gibi olurlar. 15 ay kız ile birlikte kalan Süleyman’ın Türkiye’ye dönme kararı çıkar. Ayla’yı yanında götürmek isteyen Süleyman her türlü yolu dener fakat Ayla’yı yanında götüremez. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman, Ayla ile son kez görüşür. Son vedalarında birbirlerine tekrar bir araya gelme sözü verirler.

TürBiyografiSavaşDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenCan
Ulkay
Oyuncularİsmail
Hacıoğlu
Çetin
Tekindor
Kim
Seol

20. Dağ 2

En İyi Türk Filmleri

Türkiye’nin bu güne kadar çıkarmış olduğu en iyi savaş filmlerinden birisi olan Dağ 2 filminde savaş filmi denilince akla gelen ilk isimlerden birisi olan Alper Çağlar yönetmenliği üstlenmiştir. Teröristlerin elinden kurtulan Oğuz ve Bekir 6 yıl sonra Özel Kuvvetler Kurtarma Timi’ne katılır. Timin görevi Irak’ta kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban’ı kurtarmaktır. Tim, hiç bilmedikleri bir coğrafyada binlerce düşmana karşı savaşmak zorunda kalacaktır.

TürSavaşDram
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAlper
Çağlar
OyuncularÇağlar
Ertuğrul
Ufuk
Bayraktar
Murat
Serezli

21. Kaybedenler Kulübü

En İyi Türk Filmleri

Bağımsız bir yayınevinin sahibi olan Kaan ve Kadiköy'de bar işleten Mete sohbet konseptinde bir radyo programı sunuyorlardır. Önceleri pek ilgi çekmeyen program, daha sonraları "Kaybedenler Kulübü" ekolü yaratacak ve listelerde zirveye tırmanacaktır. Bu süreçte masaya yatırılan konuların en tepesinde de ikili ilişkiler olunca sosyal medya hesaplarımızın kaybedenler kulübü replikleriyle dolup taşması kaçınılmaz olmuştu...

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenTolga
Örnek
OyuncularNejat
İşler
Yiğit
Özşener
İdil
Fırat

22. Kabadayı

En İyi Türk Filmleri

Mafya konusunu işleyen ve aynı zamanda Türk aksiyon filmleri türünde son derece başarılı bir yapım olan Kabadayı filmi... Tanınan, saygı duyulan eski kabadayılardan olan Ali Osman ve onun tam zıttı karakteriyle tek amacı piyasada kendine yer edinmek olan Devran'ın karşı karşıya gelmesi an meselesidir. Onları karşı karşıya getirecek olan da birisinin sevdiklerini koruma arzusu, diğerinin de aşık olduğu kadını geri alabilmek için her türlü pisliği yapmaya hazır olmasıdır.

TürAksiyonDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenÖmer
Vargı
OyuncularŞener
Şen
Kenan
İmirzalıoğlu
Aslı Tandoğan

23. Bir Zamanlar Anadolu'da

En İyi Türk Filmleri

Nuri Bilge Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da" ile Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye için yarıştığını, Altın Palmiye'yi kaçırsa da ikinci büyük ödül olan "Büyük Ödül'ü" aldığını hepimiz duyduk. Peki kaçımız izledik "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmini?

TürGizemGerilimDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenNuri Bilge
Ceylan
OyuncularMuhammed
Uzuner
Yılmaz
Erdoğan
Taner
Birsel

24. Dedemin İnsanları

En İyi Türk Filmleri

Mübadele ile henüz yedi yaşındayken Girit'ten İzmir'e göç etmek zorunda kalan Mehmet Bey ve onun 10 yaşındaki torunu Ozan'ın hikayesini anlatan "Dedemin İnsanları" mübadelenin insanların yaşamlarında yarattığı tahribata, azınlık ve öteki olmanın anlamına değiniyor.

TürDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenÇağan
Irmak
OyuncularÇetin
Tekindor
HümeyraZafer
Algöz

25. Devrim Arabaları

En İyi Türk Filmleri

Devlet Başkanı Cemal Gürsel tamamıyla yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder. Bu iş için görevlendirilen 23 mühendisin otomobili Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmesi gerekmektedir, yani "Devrim" yapabilmek için yalnızca 130 günleri vardır. Bir azim ve inanç hikayesi olarak akıllarımıza kazınacak olan Devrim Arabaları; tüm zorluklara ve engellere rağmen bir başarı hikayesine dönüşebilecek midir? Devrim üretilebilmesi "başarı" için yeterli miydi ki, hele ki Türkiye'de...

TürSiyasiDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenTolga
Örnek
OyuncularSelçuk
Yöntem
Taner
Birsel
Ali
Düşenkalkar

26. Vizontele

En İyi Türk Filmleri

1975 yılında Van'ın bir köyünde, tikleriyle teknolojinin eğlencesi haline gelen teknoloji tutkunu bir deli, sevgilisini bırakıp askere gitmek zorunda kalan bir genç ve sinemayla vaktini geçiren köy ahalisiyle çok özgün bir komedi karşımıza çıkıyor. Bir gün TRT'nin köye TV vericisi getirmek istemesiyle olaylar başlıyor... Vurdumduymaz köylüler, evine televizyon sokmak istemeyen inatçı Deli Emine ve Televizyon konusunda epey hevesli Belediye Başkanı Nazmi Bey ile keyifli saatler izleyenleri bekliyor...

TürKomediDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenÖmer
Faruk Sorak
OyuncularYılmaz
Erdoğan
Cem
Yılmaz
Demet
Akbağ

27. Babam ve Oğlum

En İyi Türk Filmleri

Diğer türler konusu kuşkulu fakat konu dram olduğunda çok başarılı filmler çıkabiliyor ülkemizden. Babam ve Oğlum da bu filmlerden birisi. Bize göre Çağan Irmak'ın zirve yaptığı filmdir. Türkiye'de en çok izlenen filmlerden birisidir.

TürDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenÇağan
Irmak
OyuncularFikret
Kuşkan
HümeyraÖzge
Özberk

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum