Yeni ve Eski En İyi 42 Macera Filmi Önerisi

Macera konulu film önerileri listesi ile karşınızdayız. İçeriğimizde son yılların en çok izlenen ve en popüler macera film tavsiyelerini bulacaksınız.
Yeni ve Eski En İyi 42 Macera Filmi Önerisi

İzlenmesi Gereken En Güzel Macera Filmi Tavsiyeleri

Aksiyon, gerilim ve keşif konulu en iyi macera filmi önerilerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. Listemizde yeni çıkan 2022 macera filmleri de dahil olmak üzere yeni ve eski en güzel macera türünde film önerileri yer alıyor. Macera filmleri ne izlemeli? diye düşünüyorsanız 48 farklı aksiyon macera filmi önerdiğimiz bu içeriğimizi detaylıca incelemenizi tavsiye ediyoruz.

1. Kaplanın Çıkışı

Macera Filmleri
12 yaşındaki bir çocuk, evinin yakınlarındaki bir ormanda kafese kapatılmış bir kaplan bulur. Yeni okuldan arkadaşı ile bu kaplanı kurtarmaya çalışırlar. Lakin iki küçük çocuğun da hesaba katamayacağı olaylar meydana gelmeye başlar. İki arkadaşlık büyümeye devam ederken kaplanın kurtulması mümkün olabilecek mi?

TürMaceraAile
IMDb4.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRay
Giarratana
OyuncularChristian
Convery
Sam
Trammell
Jayden
Fontaine

2. Apollo 10½

Macera Filmleri
1996 yıllarında Apollo’nun Ay’a iniş yaptığı dönem insanlık için çok büyük bir adımdır. Yönetmen Richard Linklater’in çocukluğundan bu yana hayalini kurduğu her şey sizlerle. Animasyon olarak ortaya çıkan Ay’a ilk adımı atma olayını, bir çocuk gözü ile izleyeceksiniz.

TürMaceraAnimasyonDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRichard
Linklater
OyuncularMilo
Coy
Jack
Black
Lee
Eddy

3. Fullmetal Alchemist: The Avenger Scar

Macera Filmleri
Animesinden ve mangalarından sonra herkesin gönlünü fetheden Fullmetal Alchemist son filmi ile sizlerle. Elric kardeşlerin karşısında şu ana kadar gelebilecek en zorlu rakip bulunuyordu. Bu rakibin alnında büyük bir yara izi bulunduğu gibi rakiple ilgili bilinen tek şeyin yalnız başına insanları canice öldürüldüğüdür. Elric kardeşler, bu katili yakalayabilecek mi?

TürMaceraAksiyonFantastik
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFumihiko
Soru
OyuncularRyosuke
Yamada
Tsubasa
Honda
Dean
Fujioka

4. Shamshera

Macera Filmleri
1800’lere hoş geldiniz! İngilizlere karşı haklarını ve bağımsızlıklarını savunan bir grup düşünün. Bu grubun adı ‘Dacoit’ ve amaçları bağımsızlıklarını geri alabilmek üzere mücadele etmektir. O zamanların kötü ve sorunlu süreçlerini de düşündüğümüz zaman bağımsızlıkları elde etmek ve kendi hak özgürlüğüne sahip olmak mümkün müdür?

TürMaceraAksiyonDram
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKaran
Malhotra
OyuncularRanbir
Kapoor
Sanjay
Dutt
Vaani
Kapoor

5. Infinite Storm

Macera Filmleri
PAm, deneyimli bir dağcıdır ve Washington Dağı’na tırmanmak üzere büyük bir karar verir. Bu tırmanma süresinin tam ortasında kar fırtınası çıktığı anda zirveye ulaşılamadan geri döner. Pam, aşağıya indiği anda yolda mahsur kalan bir adam ile karşılaşır ve fırtınaya yenik düşmeden ikisinin de dağdan inip kendilerini güvenli bir bölgeye atmaları gerekmektedir.

TürMaceraGerilim
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMalgorzata
Szumowska
Michal
Englert
OyuncularNaomi
Watts
Billy
Howle
Danis
O’Hare

6. Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları

Macera Filmleri
Harry Potter evreni ile alakadar olan bir baş yapıtla sizlerleyiz. Profesör Dumbledore, güçlü Karanlık büyücüyü kontrol edebilmek üzere harekete geçer. Tek başına onu durduramayacağı için diğer büyücüler, cadılar ve cesur bir fırıncıdan oluşan bir takımı da yanına alır. Bu görev içerisinde eski ve yeni canavarlar bir araya gelirken bu karanlık büyücüyü defetmek mümkün olacak mı?

TürMaceraAileFantastik
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Yates
OyuncularEddie
Redmayne
Jude
Law
Ezra
Miller

7. The Unbearable Weight of Massive Talent (Yetenekli Bay C)

Macera Filmleri

Son yılların en hareketli filmlerinden biri olan Yetenekli Bay C'de ünlü Nicolas Cage'in mali yönden çektiği sıkıntılarla birlikte giriştiği bir takım işleri izliyoruz. Para kazanmak amacıyla meksikalı bir milyarderin doğum günü partisine katılmayı kabul eden Cage bir süre sonra ev sahibinin büyük bir uyuşturucu baronu olduğunu öğrenir. Üstelik baron ülkenin başkan adayının kızını da kaçırmıştır.  

TürMaceraAksiyonKomedi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTom
Gormican
OyuncularNicolas
Cage
Pedro
Pascal
Tiffany
Haddish

8. The Adam Project

Macera Filmleri

Bilimkurgu ve macera dolu bir hikayeyi komedi ile izleyicilerine aktaran The Adam Project filminde zaman yolculuğu ile geçmişe gelen bir adamın 13 yaşındaki hali ile işbirliği yapmasını izliyoruz. Babasının geçmişte yaptığı büyük bir buluşla birlikte teknolojinin ve dünyanın kaderi değişmiştir. Adam ise dünyayı kurtarabilecek tek kişidir.

TürMaceraBilim KurguKomedi
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShawn
Levy
OyuncularRyan
Reynolds
Mark
Ruffalo
Jennifer
Garner

9. Uncharted

Macera Filmleri

2022 yılının henüz başında izleyici ile bulunan bu eşsiz macera hikayesinde korkusuz Nathan Drake ve oldukça zeki biri olan Victor Sullivan'ın ilk hazine avı operasyonu anlatılıyor. Güney Amerika'nın altında yatan El Dorado kentini bulmak için harekete geçen Nathan Drake baş düşmanı tarafından komploların içerisine çekilir. İki büyük altın avcısı adeta yarışırcasına El Dorado'nun mirasının peşinde koşarlar.

TürMaceraAksiyon
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRuben
Fleischer
OyuncularTom
Holland
Mark
Wahlberg
Sophia
Ali

10. The Suicide Squat (İntihar Timi)

Macera Filmleri

Suicide Squat timinin yeniden buluştuğu bu macera dolu filmde süper kötülerin devlet görevi ile serbest bırakılması ve düşmana karşı savaşmalarını anlatmaktadır. Corto Maltese adası düşmanlar tarafından ele geçirilmiş ve devlet aleyhine faaliyet yürütmektedir. Bu sırada harekete geçen devlet Albay Rick Flag önderliğinde suicide squat timini toplar ve akıl almaz bir maceranın içerisine gönderir.

TürMaceraAksiyonFantastik
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJames
Gunn
OyuncularMargot
Robbie
Idris
Elba
John
Cena

11. The Tomorrow War (Yarının Savaşı)

Macera Filmleri

Fantastik bir maceranın içerisine atılacağınız bu savaş filmi gelecekten bir hikayeyi izleyicilerine sunuyor. Uzaylı istilası altında kavrulan dünya mücadeleyi neredeyse kaybetmek üzeredir. Bu sırada bilim insanları büyük bir keşfe imza atarlar. Onlara göre savaşı yenmenin tek yolu geçmişe dönerek dünya liderlerinden geleceğe dair yardım almaktır.

TürMaceraAksiyonGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChris
McKay
OyuncularChris
Pratt
Yvonne
Strahovski
J.K.
Simmons

12. Free Guy (Gerçek Kahraman)

Macera Filmleri

Komedi ve macera dolu bir hikayenin anlatıldığı bu filmde bir açık dünya yaşam oyununun içerisinde yaşadığının farkında olmayan Guy isimli bir adamın maceralarını izliyoruz. Bir bankada çalışan ve monoton hayatı içerisinde sıkılan Guy yaşadığı dünyanın bir oyundan ibaret olduğunu anladığında artık daha heyecanlı ve macera dolu bir yaşam ister. İmkanları sınırsız olan bu dünya içerisinde Guy'a düşen kendisine yeni bir gelecek yaratmaktır.

TürMaceraAksiyonFantastik
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenShawn
Levy
OyuncularRyan
Reynolds
Jodie
Comer
Lil Rel
Howery

13. Jungle Cruise (Orman Gezisi)

Macera Filmleri

Doğaya vekötü insanlara karşı amansızca bir mücadelenin anlatıldığı bu filmde bir bilim insanının hayata yön verecek araştırmalarını izliyoruz. Tıbbın gelişmesine katkı sağlayacak olan gizemli bir ağaç ormanların derinliğinde keşfedilmeyi beklerken bilim insanı Lily Hougton tehlikelerle dolu bir maceraya atılarak Amazon'a doğru yola çıkar. Yolculuk sırasında ona yardımcı olacak kişi ise köhne teknesi ile taşımacılık yapan Frank'tir.

TürMacera
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJaume
Collet-Serra
OyuncularEmily
Blunt
Dwayne
Johnson
Jesse
Plemons

14. Outside the Wire (Savaş Alanı)

Macera Filmleri

Aksiyon ve macera dolu en yeni filmlerden biri olan Outside The Wire’da zorlu bir görevle karşı karşıya kalan genç bir İHA pilotunun hikayesini anlatıyor. Ölümle kalım arasındaki Harp insiyatif alarak kötü bir karar verir. Bu kararın sonucunda masa başından alınıp Android bir subayla birlikte sahaya gönderilir. Görevi ise ölümcül bir makineyi bulmaktır.

TürMaceraAksiyonFantastik
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMikael
Hafstrom
OyuncularAnthony
Mackie
Damson
Idris
Enzo
Cilenti

15. Spacesweepers (Uzay Süpürücüler)

Macera Filmleri

Distopik bir gelecekte geçen bu uzay macerasında Tae Hou isimli bir astronot ve ekibinin başından geçen tehlikeli olaylar anlatılıyor. 2092 yıllarında uzayda uydu çöpçülüğü yapan Tae Ho ve ekibi Dorothy adı ile bilinen bir kitle imha silahı keşfederler. Bu keşiften başkalarının da haberi olunca işler iyice karışmaya başlar.

TürMaceraAksiyonUzay
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSung
-hee Jo
OyuncularJoong
-ki Song
Tae
-ri Kim
Seon
-kyu Jin

16. Da 5 Bloods (5 Kan Kardeş)

Macera Filmleri

Vietnam savaşında gazi olan 5 afro amerikan savaştan yıllar sonra orada bıraktıkları bir arkadaşlarının cesedini bulmak ve gömülü bir hazine ulaşmak için Vietnam’a giderler. Her biri gazi olan bu 4 arkadaş Vietnam’da birçok olaya ve savaşın ortay çıkardığı yıkımlara şahit olacaklar. Macera türünde izlenilesi yapımlardan biri olan Da 5 Bloods en yeni Netflix macera filmleri listemizde de yer alıyor.

TürMaceraSavaşDram
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSpike
Lee
OyuncularDelroy
Lindo
Jonathan
Majors
Clarke
Peters

17. Enola Holmes

Macera Filmleri

Sherlock Holmes’ın yaramaz ama bir o kadar da akıllı ufak kız kardeşini konu edinen filmde aksiyon macera ve gizem gibi konular işleniyor. Annesi ile yaşayan genç Enola bir gün aniden terk edildiğini fark eder. Bu ayrılığın ardında ise terk etmekten daha büyük sırlar yatmaktadır. Artık hayatına kendi yön vermek isteyen Enola evden kaçar ve annesini bulmaya çalışır.

TürMaceraPolisiyeTarih
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenHarry
Bradbeer
OyuncularMillie
Bobby Brown
Henry
Cavill
Sam
Claflin

18. The Old Guard (Ölümsüzlük)

Macera Filmleri

Yüzyıllardır var olan bir grup ölümsüz insanlık için yok edilmesi gerekenlere karşı paralı askere olarak çalışmaktadırlar. Son görevlerinde ise tuzağa düşürülmüşlerdir ve ölümsüz oldukları artık bilinmektedir. Bu karmaşadan kurtulmanın tek yolu ise tüm düşmanları ortadan kaldırmaktır. En yeni macera filmleri arasında yer alan The Old Guard'ı mutlaka izlemelisiniz.

TürMaceraAksiyonBilim Kurgu
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGina
Prince-Bythewood
OyuncularCharlize
Theron
KiKi
Layne
Matthias
Schoe-naerts

19. Jumanji: The Next Level (Jumanji: Yeni Seviye)

Macera Filmleri

Macera keşif filmlerinden biri olan Jumanji, 2. bölümüyle daha da heyecanlı bir serüveni izleyicisine sunuyor. Üniversitenin tatil olmasıyla birlikte evlerine dönen 4 arkadaş Jumanji dünyasına yeniden adım atarlar. Arkadaşlarını kurtarmak için tekrar girdikleri Jumanji dünyası ise hayli değişmiş daha da korkunç bir hal almıştır.

TürMaceraKomedi
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJake
Kasdan
OyuncularDwayne
Johnson
Jack
Black
Kevin
Hart

20. The Martian (Marslı)

Macera Filmleri

Matt Damon’ın Mark Watney isimli bir botanikçiyi canlandırdığı film 2035 yılında geçiyor. Watney, Nasa tarafından görevlendirilen bir astronottur. Görev sırasında fırtına çıkar ve Watney, Mars’ta tek başına kalır. İlk olarak yapması gereken yalnız kaldığı yere uyum sağlamalı ve yaşamını bir süre devam ettirmelidir. Sonrasında ise dünyaya bir sinyal yollamak ve kurtarılmayı beklemek. Ancak bu süreç hiç de basit olmayacaktır. Ayrıca uzay filmleri listemizde birçok aksiyon ve yabancı macera filmi bulabilirsiniz.

TürMaceraBilim KurguDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRidley
Scott
OyuncularMatt
Damon
Jessica
Chastain
Kristen
Wiig

21. The Hobbit: An Unexpected Journey (Hobbit: Beklenmedik Yolculuk)

Macera Filmleri

Yüzüklerin Efendisi filmlerini hepimizi izlemişizdir. The Hobbit: An Unexpected Journey isimli yapım ise tam olarak Yüzüklerin Efendisi’nin anlattığı dönemin öncesini ele alıyor. Filmde başrollerde Lan McKellen, Martin Freeman, Rickhard Armitage ve Ken Stott yer almaktadır.

TürMaceraBilim Kurgu
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenPeter
Jackson
OyuncularIan
McKellen
Martin
Freeman
Richard
Armitage

22. Life Of Pi (Pi'nin Yaşamı)

Macera Filmleri

Life of Pi, 2012 yılında vizyona giren ve en iyi macera konulu Hint filmleri listesinde de yeri olan harika bir filmdir. Hindistan’daki bir hayvanat bahçesinden Pasifik Okyanus’una uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası ve sonrasında yaşananlar etkileyici bir şekilde anlatılmaktadır. Hayatta kalma filmleri listemizde Life of Pi tarzı birçok efsane film bulabilirsiniz.

TürMaceraDramFantastik
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAng
Lee
OyuncularSuraj
Sharma
Irrfan
Khan
Adil
Hussain

23. Hanna

Macera Filmleri

Hanna isimli genç kadın babası tarafından muhteşem bir suikastçı olarak yetiştirilir. İstihbarat kızı bulmuştur ve en acımasız ajanlarını onun peşinden gönderir.

TürMaceraAksiyonDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJoe
Wright
OyuncularSaoirse
Ronan
Cate
Blanchett
Eric
Bana

24. The Hunger Games (Açlık Oyunları)

Macera Filmleri

Macera filmleri denince akılları gelen film serilerinden The Hunger Games’in ilk filmi… Film, yakın gelecekte açlık ve kuraklığın sonrasında kurulan kolonileri ve bu kolonilerden seçilen gençlerin hayatta kalmak için bir alana koyulmasını ele alır. Açlık Oyunları filminde her bölgeden 2 aday ölüm kalım mücadelesi için bir platforma bırakılırlar. Küçük kardeşi Primrose’un yerine yarışmaya katılan Katniss yarışma içerisinde yaptıklarıyla 12 bölgeye de özgürlük tohumları saçmıştır.

TürMaceraAksiyon
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenGary
Ross
OyuncularJennifer
Lawrence
Josh
Hutcherson
Liam
Hemsworth

25. Death Race (Ölüm Yarışı)

Macera Filmleri

Jason Statham’ın baş rolde oynadığı bir başka aksiyon filmi ile karşınızdayız. En iyi aksiyon filmlerinin yıldız oyuncusu Jason Statham, azılı suçlularla dolu bir hapishaneye düşer. Bu hapishanenin yöneticileri, ceza evindeki mahkumları birbirlerini öldürmeye zorlayacak bir yarış alanı düzenler. Aksiyon’un hiç eksik olmadığı Death Race filminde heyecanın doruklarına ulaşacaksınız.

TürMaceraAksiyonSuç
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenPaul W.S.
Anderson
OyuncularJason
Statham
Tyrese
Gibson
Joan
Allen

26. The Expendables (Cehennem Melekleri)

Macera Filmleri

2010-2014 yılları arasında 3 adet seri filmden oluşan The Expendables filmi macera ve aksiyon sevenler için harika bir tercih… Filmde Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke, Bruce Willis ve Dolph Lundgren gibi birçok ünlü isim yer alıyor. Bir Güney Amerika ülkesinin kural tanımaz diktatörünü yıkmak ve diktatörlük rejimini sona erdirmek için ülkeye gizlice sızan bir grup paralı askerin hikayesinin anlatıldığı 'Cehennem Melekleri' kesinlikle seri olarak izlemeniz gereken bir film.

TürMaceraAksiyonGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSylvester
Stallone
OyuncularSylvester
Stallone
Jason
Statham
Jet Li

27. The Mummy (Mumya)

Macera Filmleri

The Mummy filmi,Eski Mısır' da yaşanan ve yarım kalan bir aşkın binlerce yıl sonra tekrar hortlamasına sebep olan 3 kişinin hikayesi anlatılıyor. Kahramanlardan birisi maceracı Rick, diğer ikisi ise antik kenti aramaya ve araştırmaya gelen kardeşler Evy ve Jon' dur. Evy böyle değerli bir kültürel mirasın ortaya çıkarılması için çaba sarf etse de Jon' un tek amacı antik kentten çıkarılacak değerli eşyalar ve altınlardır. Bu üçlünün bilmedikleri ise orada diri diri gömülen ve geri dönmeye yemin eden bir rahibin olmasıdır. Mumya konulu filmlere çığır atlatan filmde baş rollerde Brenden Fraser ve Rachel Weizs yer almaktadır. Yardımcı rolleri ise John Hannah ve Arnold Vosloo canlandırmaktadır.

TürMaceraAksiyonFantastik
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenAlex
Kurtzman
OyuncularTom
Cruise
Sofia
Boutella
Annabelle
Wallis

28. Mission: Impossible: Rogue Nation (Görevimiz Tehlike 7)

Macera Filmleri

2015 yılında vizyona giren Mission Impossible 5: Rogue Nation, son yılların en başarılı aksiyon macera filmleri arasında kendisine yer buluyor. Görüntü kalitesi ve muhteşem müzikleri ile izleyiciyi kendisine bağlayan film, kadrosunda Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Jeremy Renner, Ving Rhames ve Alec Baldwin yıldız oyuncular buluyor. Yine imkansız bir görevin peşinde olan Ajan Hunt, bu sefer oldukça bir düşmanla karşı karşıya. Anlatılcak çok bir şey yok. Serinin önceki filmlerini izleyenler, eminiz ki 5. filmi de çok beğenecektir.

TürMaceraAksiyonSuç
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenChristopher
McQuarrie
OyuncularTom
Cruise
Jeremy
Renner
Simon
Pegg

29. Limitless (Limit Yok)

Macera Filmleri

Son yıllarda vizyona giren en başarılı filmler arasında yer alan Limitless, macera türü film önerileri arasında kesinlikle izlemeniz gereken bir yapım… Filmde, Eddie (Bradley Cooper) perişan halde yaşayan New York lu bir yazardır. Ancak günün birinde beyninin tüm kapasitesini kullanabileceği bir ilaçla tanışır. Ardından zengin, çekici ve akıllı olmaya başlar. Ancak bu durumun bir bedeli vardır. Her anı macera dolu efsane bir film.

TürMaceraGerilimGizem
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenNeil
Burger
OyuncularBradley
Cooper
Robert
De Niro
Abbie
Cornish

30. Sherlock Holmes

Macera Filmleri

Ünlü dedektif romanından uyarlanan film 2009 yılında Robert Downey Jr. ve Jude Law ile daha dinamik ve daha etkileyici bir film olarak karşımıza çıkıyor. Dönemin en ünlü dedektifi Shelock Holmes ve ortağı Watson ile suçların çözülmesi için çaba harcıyorlar. Suç ile mücadele konulu filmlerde olduğu gibi kahramanlarımızın başına bir dizi olaylar geliyor fakat zeki dedektif Sherlock, en karmaşık olayları bile yüksek zekasıyla kolayca çözmesini biliyor. Filmde ikiliye Rachel Adams, Mark Strong ve Kelly Reilly gibi isimler eşlik ediyor.

TürMaceraAksiyonGizem
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularRobert
Downey Jr.
Jude
Law
Mark
Strong

31. The Rise of Planet of The Apes (Maymunlar Cehennemi: Başlangıç)

Macera Filmleri

1968 yılında çekilen Maymunlar Cehennemi filminin yeni bir serisi olan Rise Of The Planet Of The Apes filmi 2011 yılında vizyona girdi. Filmde, Genetik mühendisi olarak çalışan Will Rodman babasını Alzheimer hastalığından kurtarmak için bir ilaç üzerinde çalışmaktadır. Bu ilaç teoride beyin aktivitelerini geliştirerek hastaları Alzheimer'dan kurtarmayı amaçlar. İlacın, denek olarak kullanılan maymunda büyük bir etkiler yarattığı gözlemlenir ancak sonraki çalışmalarda olumsuzlar meydana gelir ve denek olan Pembe Göz maymun hayatını kaybeder. Her şeye bitti gözüyle bakılırken Parlak Göz'ün doğan yavrusu Sezar'ın mucizevi gelişimi, Will Rodman'ın önünde yeni bir yol açar. Bilim Kurgu türünün içerisinde yer alan bu filmi henüz izlemediyseniz kesinlikle vakit kaybetmemenizi öneririz.

TürMaceraAksiyonBilim Kurgu
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenMatt
Reeves
OyuncularAndy
Serkis
Woody
Harrelson
Steve
Zahn

32. Harry Potter Series

Macera Filmleri

Ünlü kitap serisinden sinemaya uyarlanan ve izlenme rekorları kıran filmin konusuna kısaca değinmek gerekirse; Harry Potter, küçük yaşta anne ve babasını şüpheli bir trafik kazasında kaybetmiştir. Geriye ona bakabilecek tek kişi olan teyzesinin yanına gider fakat teyzesi hiç iyi davranmaz. Zorluklarla mücadele içinde geçen bebeklik ve ilk çocukluğun ardından 11 yaşına gelen Harry, bazı hayvanlarla konuşabildiğini ve öfkelendiği zaman nesneleri kontrol edebildiğini görür. Cadı olmayan büyücülerin eğitildiği Hogwarts Büyücülük Okulu'na davet edilen Harry' nin hayatı birden değişir. Harry' nin maceralarının anlatıldığı film serisi kitaplar ile paralellik gösterir. Toplamda 8 filme ulaşan seri Harry ve arkadaşlarının maceralarını anlatır.

TürMaceraBilim KurguFantastik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenChris
Columbus
OyuncularDaniel
Radcliffe
Rupert
Grint
Emma
Watson

33. The Last Samurai (Son Samuray)

Macera Filmleri

Yüzbaşı Woodow Algren yetenekli bir savaş gazisi olarak Winchester silah şirketinde çalışmaktadır. Şirket Japonya Kralına karşı ayaklanan Samuraylar'a karşı silah satmak için krala tanıtım yapmaya Algren' i gönderir. Silahlar satılır ve ordu hazırlıklara başlar. Az sayıda kalan Samuraylar son sefer ile yok edilecektir. Hazırlıklar tamamlanmadan önce bir çatışma yaşanır ve yüzbaşı Algren Samuraylar tarafından esir alınır. Samuray köyüne giden, onların arasında yaşayan ve erdemli davranışlarına hayran kalan yüzbaşı, savaş yaklaşırken tarafını seçmek durumundadır. Başrolde Tom Cruise ve beraberinde Ken Watanabe, Timothy Spall, Billy Connoly ve Hiroyuki Sanada, The Last Samurai'da rol alan isimler. Epik yönüyle de ağır basan film kült filmlerden bir tanesi...

TürMaceraAksiyonSavaş
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenEdward
Zwick
OyuncularTom
Cruise
Billy
Connolly
Tony
Goldwyn

34. Deadpool

Macera Filmleri

Aksiyon, Macera ve komedi türünde son yıllarında en renkli filmlerinden olan Deadpool, eski bir özel kuvvetler görevlisi olan Wade Wilson’un hayatının değişimini gözler önüne seriyor. Kansere yakalandığını öğrenen Wade, sevdiği kadını bu acılı süreci izlemekten kurtarmak adına, kendisine tedavi umudu sunan bir bilimsel projeye adar. Fakat bu projede bir yan etki ile karşılaşır. İzlemesi zevkli Deadpool, o kadar büyük etki yarattı ki 2018 yılında ikinci filmini vizyona sürdü. Marvel filmleri stüdyolarından çıkan bu film serisini izlerken hem aksiyona hem de komediye doyacaksınız.

TürMaceraKomediBilim Kurgu
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTim
Miller
OyuncularRyan
Reynolds
Morena
Baccarin
Ed
Skrein

35. The Revenant (Diriliş)

Macera Filmleri

Leonardo DiCaprio’nun başrolde oynadığı macera dolu efsanevi bir yapım. Gelmiş geçmiş en iyi macera filmleri listesinde mutlaka ama mutlaka izlemenizi önerdiğimiz filmde, hayvanları kürkleri için tuzak kurup öldüren Hush Glass isimli karakterin, ayı saldırısı sonucunda yaralanması ve arkadaşları tarafından ölüme terk edilişini anlatır.

TürMaceraWestern
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAlejandro
González
Iñárritu
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Tom
Hardy
Domhnall
Gleeson

36. James Bond: Casino Royale

Macera Filmleri

Gizemli film türünün yanı sıra aynı zamanda en iyi macera film öneri listelerinde de yer alan James Bond Casino Royale, Daniel Craig’in başrolünde yer aldığı ilk film olma özelliğini taşıyor. Ajan 007’nin ilk görevi teröristlere bankerlik yapan Le Chiffre'dir. Bond’un tek hedefi Le Chiffre’yi durdurmaktır. Bunun için Casina’da Poker oyununda bu ikili karşı karşıya gelecektir.

TürMaceraAksiyonCasusluk
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMartin
Campbell
OyuncularDaniel
Craig
Eva
Green
Mads
Mikkelsen

37. Fast Five: RİO

Macera Filmleri

Macera filmleri dendiğinde akıllara kesinlikle Hızlı ve Öfkeli filminin serileri gelir. Bu filmler arasında en çok göze çarpanı ise Fast Five adıyla vizyona giren Hızlı ve Öfkeli 5 Rio Soygunu… Macera filmi tercih edeceklerin mutlaka izlemesi gereken Fast Five filminde, Dominic hapse nakledilirken Mia ve Brian tarafından kaçırılır. Yetkililer onlar için arama yaparken, üçlü Rio de Janeiro'ya kaçmıştır. Mia ve Brian, Vince tarafından Dominic'in de içinde olduğu bir işe davet edilir. Trenden 3 tane lüks araç çalınacaktır. İşin içine DEA ajanları da girince ortalık karışır. Aksiyonun ve maceranın hiç eksik olmadığı bir yapım. Mutlaka izleme listesinde olmalı…

TürMaceraAksiyonSuç
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJustin
Lin
OyuncularVin
Diesel
Paul
Walker
Dwayne
Johnson

38. Pirates of The Caribbean Series (Karayip Korsanları)

Macera Filmleri

Macera filmi denince mutlaka izlenmesi gereken filmlerden olan Pırates Of Carrıbean serisi, kurnaz ve sempatik korsan Jack Sparrow' un maceralarını anlatır. Siyah İnci adlı geminin kaptanı olan Jack, başka bir kurnaz korsan olan Kaptan Barbossa tarafından oyuna getirilir ve gemisi elinden alınır. Tek başına müzadeleye girişen Jack Port Royal kasabasında yakalanarak zindana atılır. Bu sırada kasabaya saldıran Kaptan Barbossa belediye başkanının kızını kaçırır. Kızın çocukluk arkadaşı kızı kurtarmak ister, Kaptan Jack ise gemisini kurtarmak ister. Bu yoldaki benzer düşmanları birbirini sevmeyen bu ikiliyi müttefik yapar. Kaptan Barbossa ve tayfasını alt etmeye çalışan ikili bir çok maceraya atılacaktır. İlk film çok beğenilince 5 filmlik bir seri çekilmiştir fakat Johny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush gibi isimlerin yer aldığı ilk filmin verdiği keyif farklıdır.

TürMaceraAksiyonFantastik
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenGore
Verbinski
OyuncularJohnny
Depp
Geoffrey
Rush
Keira
Knightley

39. Mad Max: Fury Road (Mad Max: Öfkeli Yollar)

Macera Filmleri

Mad Max filmlerinden 30 yıl sonra bir kez daha izleyicilerle buluşan, macera bilim kurgu türünde son yılların en başarılı yapımlarından bir tanesi olan Mad Max: Fury Road, oldukça sürükleyici bir film. Aksiyon dolu bir maceraya hazır olun, çünkü uzun yıllar aklınızdan çıkmayacak bir film sizleri bekliyor.

TürMaceraAksiyonBilim Kurgu
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenGeorge
Miller
OyuncularTom
Hardy
Charlize
Theron
Zoë
Kravitz

40. Interstellar (Yıldızlararası)

Macera Filmleri

2014 yılına damga vuran aynı zamanda Oscar Ödüllü Filmler listesinde önerilen yapımlardan olan Interstellar, solucan deliklerinin var olduğu ve bu sayede zamanda yolculuğun mümkün olabileceği teorisinden esinlenen bir yapım. Bir grup cesur kaşif, sonucunda neler yaşayacakları belli olmayan bir maceraya atılır. Yapacakları bu yolculuk, birlikte kalabilmek için verdikleri mücadele kahramanlarımızın mücadele gücünü oldukça zorlayacaktır. Tüm zamanların en iyi filmleri arasında gösterilen Yıldızlararası filmini, henüz izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyoruz.

TürMaceraBilim KurguDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularMatthew
Mc
-Conaughey
Anne
Hathaway
Michael
Caine

41. Avengers: Endgame (Yenilmezler: Son Oyun)

Macera Filmleri

2019 yılında yayınlanan ve Marvel filmleri serisinin final filmi olarak karşımıza çıkan Avengers: Endgame, 22 filmlik geçmişe sahip olan hikayenin adeta tamamlayıcısıdır. Filmde, Avengers’ın en büyük rakibi olan Thanos tarafından dünyanın yarısının yok oluşu ve sonrasında yaşanan maceralar aktarılmaktadır. Bütün Marvel kahramanlarını bir arada gördüğümüz yapımın ardından Marvel Sinematik Evreni farklı bir boyuta taşınıyor. Filmi daha iyi kavrayabilmeniz için mutlaka serinin diğer 21 filmlini izlemelisiniz.

TürMaceraAksiyonFantastik
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJoe
Russo
OyuncularRobert
Downey Jr.
Chris
Evans
Mark
Ruffalo

42. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Yüzüklerin Efendisi)

Macera Filmleri

Mutlaka izlenmesi gereken macera filmleri listesinde yer alan The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring filminde, orta dünyada yaşanan macera dolu hikayeyi izleyiciye aktarmaktadır. Tek amaç, kötülüğün güç aldığı yüzüğü ortadan kaldırmaktır. Neyse ki yalnız çıkmayacaktır bu zorlu yolculuğa: Gandalf'ın yanısıra, bir elf olan Legolas, cüce Gimli; izci Aragorn, savaşçı Boromir ve Frodo'nun kendisi gibi Hobbit olan üç arkadaşı Merry, Pippin ve Samwise yardımcı olacaktır.

TürMaceraFantastik
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenPeter
Jackson
OyuncularElijah
Wood
Sean
Astin
Ian
McKellen

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum