Netflix Yapımı The Old Guard Hakkında Bilinmesi Gerekenler

The Old Guard adlı filmin oyuncu kadrosunu, konusunu ve izleyici yorumlarını araştırarak sizler için içerik haline getirdik. İşte detaylar.
Netflix Yapımı The Old Guard Hakkında Bilinmesi Gerekenler

The Old Guard Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2000 yapımlı Love And Basketball adlı filminde yönetmenliğini yapan Gina Prince-Bythewood tarafından çekilen bir aksiyon, macera filmi olan The Old Guard Eylül 2020’de Netflix’te yayınlanarak Netflix’in sevilen yapımları arasında yerini aldı. İzleyiciyi içine çeken bir senaryoya sahip olan filmi NeOldu.com okurları için araştırdık.


1. 2 saat 5 dakikalık uzunluğu ile aksiyon filmi olması sebebiyle en başta sıkılacağım hissiyatına kapıldığınız film sandığınızın aksine soluksuz izleyebileceğiniz yapımlar arasında. 10 Eylül 2020 yılında çıkan filmin izleyici kitlesi tarafından olumlu yorum yağmuruna tutulduğunu söyleyebiliriz.

The Old Guard


2. YouTube üzerinden yayınlanan orijinal fragmanı 7.550.308 kişi tarafından izlendi ve beklentiyi oldukça yukarı taşıdı.

The Old Guard1


3. Senaryo ve yönetmenliği Gina Prince-Bythewood’un üstlendiği prodüksiyonun yapımcı koltuğunda ise Sam Kitt ve Do the Right Thing, Malcolm X ve BlacKkKlansman adlı eserlerinde yapımcılığını yapan Spike Lee oturuyor.

The Old Guard2


4. The Old Guard filminin oyuncu kadrosu ise Charlize Theron (Andy), KiKi Layne (Nile), Matthias Schoenaerts (Booker), Marwan Kenzari (Joe), Luca Marinelli (Nicky), Chiwetel Ejiofor (Copley), Harry Melling (Merrick), Veronica Ngo (Quynh), Natacha Karam (Dizzy), Anamaria Marinca (Dr. Meta Kozak), Joey Ansah (Keane) gibi isimler yer alıyor.

The Old Guard3


5. Filmin konusu ise Yıllardır paralı asker olarak çalışan bir grup ölümsüzüsün başından geçen olayları anlatıyor ve ölümsüzlere ölümden daha kötü şeylerin olduğunu vurguluyor.

The Old Guard4


6. Yunan mitolojisinden çıkan Tanrısal insanlar film içinde gerçekten ölümsüzdür. Bu insanlar günümüzde yaşamlarını paralı asker olarak sürdürürlerken başka bir ölümsüzün varlığını keşfederler. Ölümsüzlerin peşinde olan kötü niyetli bir topluluk ile başlarından geçen olayların anlatıldığı filmi seveceğinizi düşünüyoruz.

The Old Guard5


7. 70 Milyon Amerikan Doları ayrılan filmin IMDB üzerinde aldığı puan ise 109.673 kişinin oyu ile 6,6’dır. Kaliteli aksiyon sahneleri bulunan film Netflix içinde büyük ilgi toplamıştır.

The Old Guard6


The Old Guard Hakkında İzleyici Yorumları

👤 Eski muhafızın olağanüstü bir başrol oyuncusu ve güçlü bir hikayesi var. Harika dövüş sahneleri, kan ve silah sesleri arıyorsanız, izlemeniz gereken iyi bir aksiyon filmi. Ancak, en yaygın çizgi roman tabanlı filmlerin aksine, bu film aynı zamanda aynı cinsiyetten bir çiftin beni ana olay örgüsünden daha da fazla bağlayan çok ilginç bir yan hikayesini anlatıyor. Marwan ve Luca, çok az kelime ve birkaç jestle ekranda son derece inandırıcı ve ilgi çekici ilişkiler kurmayı başardılar. İzlemesi bir zevkti.


👤 Amerikalılar övdükçe övüyorlar. Aynı filmi mi izledik acaba? düşünüp duruyorum. Niye bu denli övüyorlar? kadın dokunuşundan bahsedip bu yüzden övenler var filmi. Aklım almıyor. Yok, ortada "bu denli" övülecek bir iş göremiyorum. Yani düşünüyorum, aksiyon sahnelerini övmüşler ama yapmayın, gözünüzü seveyim, John Wick izledik, The Raid ikilemesi'ni izledik, Raid'ten etkilenen daha başka filmler izledik, hayır bu güncel örnekler yetmiyorsa yıllar öncesinde Bourne serisini izledik, o da yetmezse Bourne'dan etkilenen James Bond filmlerini izledik. 


👤 Aksiyon dedik. Hayır, sahneler sıkıcı değil, izleniyor ama yani kadın yönetmen çekti diye bir John Wick muamelesi yapmak doğru değil. Çünkü o ayarda sahneler yok. Misal Charlize'in tek başına dövüştüğü sahne... en fazla 'eh işte' diyorum. ya da Kiki Layne'le dövüştüğü sahne, bu da fena değil. Ya da binada dövüştükleri / çatıştıkları sahneler, bu da eh işte. Aksiyon sahneleri ancak bu kadar. Daha ötesi değil. Sıkmıyor, yer yer heyecanlandırıyor.


👤 2 günde yazıldığını düşündürten dandik senaryosu. Senaryo o kadar dandik ki o kadar olur. Filmin ölümsüzlüğü bir hakan muhafız basitliğinde. Niye ölümsüzler? çünkü ölümsüzler. Cevap yok. Kaç yaşındalar? kimse bilmiyor. Bilimkurgu tarafına hiç önem verilmemiş. karakterizasyon? o da aşırı sorunlu. İyi olabilecek karakterler zerre önemsenmemiş. Booker'dan birbirlerini seven iki erkeğe ve çömez askere dek hiçbirini önemsememiş senarist. 


👤 Yani çok sorunlu bir film. Kötü karaktere hiç değinmeyelim. Son derece standart bir şahsiyet kendisi. Kendisi gibilerini her filmde görüyoruz. Velhasıl son derece dandik bir senaryoyu yönetmen kurtarmaya çalışmış ama başaramamış. Ha film izleniyor ama öyle övülecek bir materyal yok ortada bence. Gerçi bir konuda hakkını vermek gerek..


👤 Netflix’in yapmış olduğu bütün aksiyon filmleri gibi bu da çok fazla derinlemesine düşünülmeden, farklı bir fikir olduğu için, mantık kısmını çok sorgulamadan seyirciye sunulmuş. Filmle ilgili ilginç bir bilgi paylaşayım bu arada aynı fikir biraz değişiklikle Hancock filminde işlenmiş ve aynı zamanda orada bulunan ölümsüzlerden birini yine Charlize Theron canlandırmıştı. 


👤 Bir aksiyon sever olarak gayet beğendiğim filmdir. İzlediğim filmden zevk almak için uyguladığım bir yöntem var. O da filmin gerçekliğini kabul ederek izlemek. Yani yorumlarda yazılan o saçmaydı, bu anlamsızdı, şuna ne gerek vardı denilen her şeyi, o filmin gerçekliğinde olması gerektiğini düşünüp kabul ediyor ve öyle izliyorum. 


👤 Netflix filmleri çok garip bir şekilde bir vasatlık standardı tutturmuş ve inatla o standardı aşmıyorlar. Ellerindeki konu, oyuncu kadrosu, bütçe ne olursa olsun. Yani sanki yönetmen tam "iyi başladı ben bundan 8'lik film çıkarırım" diye başlıyor da, biri uyarıyor "aman beyler, 6'yı aşmıyoruz bak Netflix filmi bu ona göre" diye. Çok garip. Bu film de öyle, sanki daha iyisi olacakken kasten frene basılmış gibi hissettiriyor. 


The Old Guard Oyuncuları ve Başrolü

Charlize Theron – Andy

45 yaşında olmasına rağmen hala güzelliğini koruyan ünlü oyuncu dünyanın en yüksek ücretli çalışan aktörlerinden bir tanesi olmasının yanı sıra Akademi Ödülü, Altın Küre Ödülü’de dahil olmak üzere birden fazla ödül kazanmıştır.

Charlize Theron


KiKi Layne – Nile

Amerikalı aktör olan KiKi Layne 2018 yılında yayınlanan ve dram filmi olan If Beale Street Could Talk ve Native Son’daki rolleri ile tanınıyor şu an 28 yaşında.

KiKi Layne


Matthias Schoenaerts – Booker

13 yaşında ilk filmini yazan Belçika’lı aktör Matthias film yapımcılığının yanı sıra graffiti sanatçısıdır. En İyi Yabancı Film Akademi Ödülüne adaylığı vardır. 42 yaşında.

Matthias Schoenaerts


Çıkış Tarihi: 10 Eylül 2020

Kategori: Fantastik – Aksiyon – Macera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.