Hayatta Kalma Filmleri | En İyi Hayatta Kalma Filmi Önerisi

Bazen bir mucize bazen de bir başarı öyküsü gördüğümüz IMDb puanı yüksek en iyi hayatta kalma filmleri...
Hayatta Kalma Filmleri | En İyi  Hayatta Kalma Filmi Önerisi

Mutlaka İzlenmesi Gereken Hayatta Kalma ve Orman Filmleri

Nefesinizi kesecek kadar heyecanlı 28 filmi bir araya getirdiğimiz bu içeriğimizde, sizler için etkileyici senaryolarıyla akıllarda iz bırakan en iyi hayatta kalma filmlerini listeliyoruz. İşte IMDb puanlarına göre listelenmiş en iyi 28 hayatta kalma filmi…

Hayatta Kalma Filmleri;

1. En Soğuk Düşman

hayatta kalma filmleri

1909 yıllarında Danimarka’nın Alabama Seferi, ABD’de Grönland’ın iki farklı toprak parçasına bölündüğü fikirleri ortaya çıkar. Bu fikri çürütmek için Kaptan Ejnar, mürettebatı ile büyük bir yolculuğa çıkar. Yolculuk sonunda yanına tecrübesiz bir mürettebat üyesini de alarak Grönland’in bir ada olduğuna dair kanıt bulurlar. Geri dönüş yollarda hayatta kalmak için büyük bir mücadele etmeleri gerekirken mürettebat ve gemilerinden iz bulamazlar.

TürMaceraDramTarih
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPeter
Flinth
OyuncularJoe
Cole
Heida
Reed
Nikolaj
Coster-Waldau

2. Canavar

hayatta kalma filmleri
Dr. Nate, kısa bir süre öncesinde yaşadığı karısının vefatı ile hayata küser. Bu canının üstesinden gelmek için ise, kızları Meredith ve Norah’ı da alarak karısı ile ilk tanıştığı Güney Afrika’ya doğru yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuğun tüm onlara iyi geleceğine inanan aile, Nate’in eski bir aile dostunun yönettiği doğal hayat alanına giderler. Lakin kana susamış avcılardan kaçan bir aslanın peşleri düşmesi ile artık hayatta kalmak üzere mücadele etmeleri gerekmektedir.

TürMaceraDramKorku
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBaltasar
Kormakur
OyuncularLiyabuya
Gongo
Martin
Munro
Daniel
Hadebe

3. Yaşamak İçin Oyna

hayatta kalma filmleri
Sahipsiz kalan bir 100.000 dolarlık ödül için, 1980’lerde bilgisayar oyunu oynayan beş parasız öğrenciler sizlerle. Bu oyunu oynarken amaçları sadece büyük ödülü elde etmek isteyen bu öğrenciler, beklenmedik bir ürkütücü oyunun içerisinde olduklarını anlayamazlar. Artık oyunu oynamalarının nedeni parayı kazanmak değil, kendi hayatlarını tamamen kurtarmaktır.

TürDramKorkuGerilim
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenToby
Meakins
OyuncularIola
Evans
Asa
Butterfield
Robert
Englund

4. Teksas Katliamı

hayatta kalma filmleri
1974 yapımı olan Teksas Katliamı filminin devam halkası sizlerle. Bir grup fenomen, Teksas’taki hayalet kasabayı yeniden canlandırmak üzere harekete geçerler. Kötü geçmişi olan bu kasabada büyük bir gelir ve eğlence elde etmeyi düşünen grubun bilmediği bir şey vardır ki, kasabada bulanan katil Deri Sırat asla oradan ayrılmamıştır. İnsan derisinden maskeli olan Deri Surat’ın hedefi şimdi yeni grup üyeleridir.

TürSuçKorkuGerilim
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Blue Garcia
OyuncularSarah
Yarkin
Elsie
Fisher
Mark
Burnham

5. Alive 

hayatta kalma filmleri

Güney Kore yapımı bu hayatta kalma filminde gizemli bir virüs tüm şehri etkisi altına alır ve hastalığa yakalananları zombiye dönüştürür. Tüm şehir adeta bir kaos alanına dönüşürken evlerinde kalan Joo-Woo ve Yoo Bin birlik olarak büyük bir hayatta kalma mücadelesi içerisine düşerler. Alive filmi hakkında detaylı inceleme içeriğimizde yapım ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

TürDramAksiyonKorku
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenHyung-cho
Il
OyuncularAh-In
Yoo
Shin-Hye
Park

6. The Decline

hayatta kalma filmleri

Netflix filmleri listesinde de yer alan The Decline (Kıyamet Yakındır Filmi) hayatta kalma eğitimi alan bir grubun uğradığı kaza sonucu aralarında oluşan şiddetli anlaşmazlıkları ve bu eğitimin gerçek bir hayatta kalma mücadelesine dönüşmesini konu ediniyor.

TürAksiyonMacera
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPatrice
Laliberte
OyuncularGuillaum
Laurin
Marie-Evelyne
Lessard
Real
Bosse

7. Alpha

hayatta kalma filmleri

20 bin yıl öncesinde geçen bir macerayı konu edinen Alpha filminde genç bir adam kabilesinin elit avcılarıyla ava çıkar. Av sırasında ağır yaralanan Alpha ekibi tarafından geride bırakılır. Uyandığında tek başına olduğunu gören Alpha sürüsünden ayrı kalan bir kurt ile arkadaşlık ederek zor kış şartlarında hayatta kalmaya çalışır.

TürMaceraDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlbert
Hughes
OyuncularKodi
Smit-McPhee
Jóhannes
Haukur Jóhannesson
Marcin
Kowalczyk

8. Only the Brave 

hayatta kalma filmleri

Yaşanmış bir hikayeden esinlenerek oluşturulan bu hayatta kalma filminde Arizona eyaletinde çıkan büyük yangın felaketi ve yangını söndürmek için uğraşan itfaiyecilerin uğraşlar anlatılıyor. İnsanları kurtarmak için kahramanca mücadele eden ve adeta canlarını tehlikeye atan İtfaiyeciler bu yangını söndürebilmek için ciddi bir savaş veriyorlar.

TürDramBiyografi
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJoseph
Kosinski
OyuncularJosh
Brolin
Miles
Teller
Jeff
Bridges

9. Train to Busan 

hayatta kalma filmleri

IMDB puanı yüksek Kore filmleri arayan okurlarımız için oldukça sürükleyici bir yapım... Seul’den Busan’a doğru giden trende yer alan Sok Woo ve kızı büyük bir facianın eşiğindedirler. Tüm ülkede hızla yayılmaya başlayan zombi salgını tren yolcularından birine de bulaşmıştır. Kısa sürede tren içerisinde hayli yayılan zombi felaketi Sok-Woo, kızı ve diğer sağlıklı yolcuları bir hayatta kalma mücadelesi içerisine sokacaktır.

TürAksiyonKorkuGerilim
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2016
Yönetmen Sang-Ho
Yeon
OyuncularGong
Yoo
Yu-mi
Jung
Dong-seok
Ma

10. Karanlık Sular – The Shallows 

hayatta kalma

Okyanusta tek başına sörf yapan bir kadının köpek balığı saldırısından sakına bilmek için denizin ortasında mahsur kaldığı ve büyük bir hayat mücadelesi vermesini konu alan filmin oyuncu kadrosunda Blake Lively, Oscar Janeada ve Blake Lively gibi tanıdık isimler bulunmaktadır.

TürKorkuGerilim
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJaume
Collet-Serra
OyuncularBlake
Lively
Angelo
Lozano Corzo
Jose Manuel
Trujillo Salas

11. Sineklerin Tanrısı – Lord Of The Flies 

hayatta kalma

Mükemmel bir dram filmi olan sineklerin tanrısı izleyenlerin gözyaşlarını tutamayacağı ve uzun süre etkisinden kurtulamayacağı bir filmdir. Yönetmenliğini Harry Hook’un yaptığı filmin oyuncu kadrosunda o zamanlar daha küçük yaşta olan Balthazar Getty, Danuel Pipoly ve Edward Taft gibi isimler rol almıştır. Filmin konusu, uçak kazası sonucu ıssız bir adaya hapsolan küçük çocukların hayatta kalmak için yaptıklarını anlatmaktadır. Talihsiz bir şekilde yetişkin insanların hayatını kaybettiği kazandan sağ kurtulan çocuklar kendi başlarına hayatlarını kurtarmaya çalışırlar. Ancak bir grup barınacak yer yapmaya çalışırken diğer grup etrafa saldırmanın peşinde olup acımasız birer caniye dönüşürler. Yavaş yavaş birbirlerine zarar veren çocuklar bir hiçliğin ortasında insanlıklarında da kopmaya başlarlar.

TürDram
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
1990
YönetmenHarry
Hook
OyuncularBalthazar
Getty
Danuel
Pipoly
Edward
Taft

12. Orman – Jungle 

hayatta kalma

Daniel Radcliffe’nin başrolünde oynadığı son dönemlerin en iyi hayatta kalma filmi olan Jungle etkileyici senaryosu ve mükemmel oyunculuk performanslarıyla öne çıkmaktadır. Filmin konusu Bolivya ormanlarında gezintiye çıkan bir grup arkadaşın sahtekar bir rehber yüzünden ormanda kaybolmalarını anlatır. Başlarına birçok felaket gelen grup mükemmel bir ölüm kalım savaşının içine düşeceklerdir.

TürAksiyonDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenGreg
McLean
OyuncularDaniel
Radcliffe
Thomas
Kretschmann
Joel
Jackson

13. Gri Kurt – The Grey 

hayatta kalma

Alaska’da petrol sondajında çalışmak üzere yola çıkan bir grubun geçirdikleri uçak kazası sonrasın son derece soğuk ve ıssız bir yerde gözlerini açmalarıyla başlayan hikaye hem yaraları hem de vahşi hayvanlardan dolayı hayatları bir hayli tehlikede olan insanları konu edinmiştir. Grubun lideri olan Ottway ekibini kurtlardan korumaya çalışır ve aynı zamanda buradan kurtulmanın yolunu bulmakla uğraşmaktadır. 

TürAksiyonMacera
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJoe
Carnahan
OyuncularLiam
Neeson
Dallas
Roberts
Frank
Grillo

14. Sona Doğru – All Is Lost 

hayatta kalma

Tek kişilik dev sinema tabirinin beyaz perdeye aktarılmış hali olan bu filmin başrolünde Robert Redford rol almıştır. Hint okyanusunda tek başına yatıyla gezintiye çıkan bir adamın geçirdiği deniz kazası sonrasında bilinç kaybı yaşaması ve uyandığında ise bir hiçliğin ortasında hayatta kalmaya çalışması bu filmin konusudur. Geçirdiği kazayı yavaş yavaş hatırlamaya başlayan denizci telsiz ve navigasyon gibi yön bulabileceği aygıtları da kaybetmiştir. Hiçbir donanımı olmadan okyanusun ortasından kurtulmaya çalışan adamın yiyecek ve içecekleri de tükenmek üzeredir.

TürDramMacera
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJ.C.
Chandor
OyuncularRobert
Redford

15. Everest

hayatta kalma

Baltasar Kormakur’un hayatta kalma üzerine yaptığı filmlerden biri olan Everest, oyuncu kadrosunda Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, Ang Phula Sheroa ve Thomas Wright gibi isimlere yer vermiştir. Filmin konusu Everest’e tırmanan iki farklı ekibin büyük bir kar fırtınasına yakalanması ve verdikleri yaşam mücadelesini anlatmaktadır. Film 1995 yılında Everest’te geçekleşen yaşanmış bir hikayeden uyarlanmıştır.

TürMacera
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBaltasar
Kormákur
OyuncularJason
Clarke
Jake
Gyllenhaal
Josh
Brolin

16. Boyun Eğmez – Unbroken

hayatta kalma

Louis Zamperini ‘nin gerçek hayat hikayesinin anlatıldığı filmin konusu ABD adına girdiği olimpiyatlarda iyi bir derece alan ünlü atlet Louis’in 2. Dünya savaşında gönüllü olarak savaşa katılması, sonrasında pasifikte geçirdikleri bir kaza sonucu 47 gün boyunca 2 arkadaşı ile birlikte verdikleri hayat mücadelesi anlatılmaktadır. 47 günün üzerine denizden kurtarılan askerler bu seferde düşman askerlerinin eline düşerler ve binbir türlü işkenceye maruz kalırlar.

TürSavaşBiyografi
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAngelina
Jolie
OyuncularJack
O'Connell
Domhnall
Gleeson
Garrett
Hedlund

17. Ben Efsaneyim – I Am Legend 

hayattakalma

Ünlü yönetmen Francis Lawrence’ın sinema dünyasına kazandırdığı bu etkileyici filmin başrolünde Will Smith rol almıştır. Filmin konusu adeta insanlığın sonunu getiren bir virüs’ün tüm dünyaya yayılmasıyla oluşan Kaos ortamında hayatta kalmaya çalışan Robert Neville’nin dünyayı kurtarma çabaları anlatılmıştır. İyi bir bilim adamı olan Robert Neville bu felakette ailesini kaybetmiş ve harap olmuş olmasına rağmen insanlık için hayatta kalmış ve bu virüsü yok etmeye çalışmaktadır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenFrancis
Lawrence
OyuncularWill
Smith
Alice
Braga
Charlie
Tahan

18. Şafak Harekatı – Rescue Dawn

hayatta kalma

2006 yılının en etkileyici filmlerinden biri olan Şafak Harekatı filmi Vietnam Savaşı yıllarında pilotluk yapan Dieter Dengler’in uçağının düşürülmesi sonucu esir edilmesini ve orada yaşadığı olayları anlatmaktadır. Gerçek bir hikayenin sinemaya aktarıldığı bu film de ana karakter Dieter, Esir kampından kaçmak için ölümü bile göze alacaktır. Ünlü yönetmen Werner Herzog imzalı filmin başrolünde Christian Bale rol almıştır.

TürSavaşTarihDram
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenWerner
Herzog
OyuncularChristian
Bale
Steve
Zahn
Jeremy
Davies

19. Son Kalan – Lone Survivor 

hayatta kalma

Red Wing operasyonu için seçilen 4 kişilik SEAL komando ekibi Afganistan’ın Kunar bölgesine gidip Taliban lideri Admad Shad’ın işini bitireceklerdir. Ancak bu görev söylendiği kadar basit olmayacaktır. 4 Asker görev için ilerlerken büyük bir kuşatmanın arasında kalırlar 3 silah arkadaşı ağır yaralanan asker hayatını kurtarabilmek ve yardım çağırabilmek için kaçmak zorunda kalır. Mark Whalberg, Taylor Kitsvh ve Eric Bana gibi ünlü isimlerin rol aldığı filmin yönetmenliğini Peter Berg yapmıştır.

TürSavaşDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenPeter
Berg
OyuncularMark
Wahlberg
Taylor
Kitsch
Emile
Hirsch

20. Apollo 13 

hayatta kalma

Apollo 13 isimli uzay aracı ile Ay’a gitmeye çalışan NASA astronotları daha yolun yarısında yaşadıkları büyük bir olayla hayata olan bütün inançlarını bir an kaybederler. Uzay aracının oksijen tüpünde yaşanan patlama Astronotların ne aya ne de dünyaya gidebilmesini neredeyse imkansız kılmıştır. Bu imkansızlık içerisinde NASA’nın yardımını bekleyen astronotlar büyük bir yaşam mücadelesi vereceklerdir. Filmin başrolünde usta oyuncu Tom Hanks rol almıştır. Filmin yönetmenliğini ise Ron Howard üstlenmiştir.

TürDramMacera
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenRon
Howard
OyuncularTom
Hanks
Bill
Paxton
Gary
Sinise

21. 127 Saat – 127 Hours

hayatta kalma

Kimseye haber vermeden dağa tırmanmaya giden Aron tırmanış esnasında kolunu kayaların arasına sıkıştırır kurtuluşun imkansız göründüğü yerde bir umut yardım bekler ancak kimsenin ondan haberi yoktur. 5 gün boyunca büyük bir hayat mücadelesi veren Aron yaşamın gerçeklerini kendi iç dünyasındaki sorunları düşünerek zaman geçirmeye çalışır ancak bu durum bir zaman sonra psikolojik bir savaşa dönüşecektir.

TürDramGerilimBiyografi
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenDanny
Boyle
OyuncularJames
Franco
Amber
Tamblyn
Kate
Mara

22. Yerçekimi – Gravity 

hayatta kalma

Başrollerinde Sandra Bullock ve George Clooney rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen Alfonso Cuaron oturmaktadır. Filmin konusu emekli olmak üzere olan astronot Matt Kowalsky ve ilk defa uzaya çıkan Dr. Ryan Stone’nin uzayda keşif yürüyüşü yaptıkları sırada geminin parçalanmasıyla uzay boşluğunda kalmaları anlatılmıştır. Hayatta kalmak için çabalayan ikili duygusal sahnelerdeki başarılı oyunculuklarıyla izleyenlerin gözlerinin doldurmayı başarmışlardır.

TürGerilim
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenAlfonso
Cuarón
OyuncularSandra
Bullock
George
Clooney
Ed
Harris

23. Pi’nin Yaşamı – Life of Pi 

hayatta kalma

Ünlü yönetmen Ang Lee’nin dünya sinemasına kazandırdığı başarılı Hint filmleri arasında yer alan Life of Pi, Hindistan’dan Kanada’ya giden bir geminin batması sonucu 16 yaşında bir çocuk ve birkaç hayvanın okyanusun ortasında küçük bir filikada verdikleri yaşam mücadelesini konu edinmiştir. 16 yaşında Pi adındaki Hintli çocuk batan gemiden kurtulan tek insan olmuştur. Bindiği filikada ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve bir Bengal kaplanı vardır. Besin zincirinin uçları olan bu hayvanlar birbirlerine zarar vermeden Pi’nin önderliğinde yeniden hayata kavuşmak için sıra dışı bir yolculuk yapacaklardır.

TürMaceraDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAng
Lee
OyuncularSuraj
Sharma
Irrfan
Khan
Adil
Hussain

24. Diriliş – Revenant 

hayatta kalma

Sinema dünyasına izini bırakan efsane oyunculardan Leonardo Di Caprio’nun başrolünde rol aldığı film 2015 yılında birçok ödüle de laik görülmüştür. Oynadığı çoğu filmin Oscar almasına rağmen kişisel olarak ödülü bulunmayan Di Caprio bu filmden sonra beklenilen ödüle kavuşmuştur.  Filmde Di Caprio’nun yanı sıra Tom Hardy ve Will Poulter gibi önemli isimlerde rol almıştır. Filmin konusu Kürk için avcılık yapan bir grubun deneyimli tuzakçısı olan Hugh Glass’ın ayı saldırısı sonrasında yavaşlaması ve tehlikeli bölgede yavaşlamak istemeyen arkadaşlarının onu ölüme terk etmesini anlatmaktadır. Hayatta kalma ile ilgili birçok deneyime sahip olan Glass intikam alabilmek için hayata 4 elle sarılacak ve bir şekilde yaşamaya çalışacaktır.

TürWesternMacera
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAlejandro
González Iñárritu
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Tom
Hardy
Domhnall
Gleeson

25. Marslı – The Martian 

hayatta kalma

Ünlü yönetmen Ridley Scott’un şimdiye kadar ortaya koyduğu en iyi film olarak nitelendirilen Marslı’nın başrolünde ise Matt Damon görev almıştır. Mars gezegenindeki uzay üssüne giden bir grup astronot dönerken yakalandıkları kum fırtınası sebebiyle öldü zannedilen arkadaşları Mark Watney’i geride bırakak gezegenden ayrılmalarını konu edinir. Olaydan Saatler sonra uyanan Mark hayatta olduğuna sevinse de evi binlerce kilometre uzaktadır. Marsın doğa şartlarında kendi hayatını devam ettirebilmek için birtakım çalışmalar yapan Mark dünya ile de iletişim kurmaya çalışacaktır. Mükemmel yapımlardan The Martian filmi, Mark Watneyin hayatta kalmak için verdiği mücadele ile ön plana çıkmaktadır.

TürBilim Kurgu
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRidley
Scott
OyuncularMatt
Damon
Jessica
Chastain
Kristen
Wiig

26. In To The Wild 

hayatta kalma

Hayatını özgürlük üzerine yaşamayı seven genç Christopher üniversiteden mezun olduktan sonra hayatını vahşi doğada hiç bilmediği yerlerde yaşamaya karar verir. Bu uzun yolculuk Christopher’a yeni insanlar ve yeni yaşam mücadelesi sunacaktır. Hayatın gerçekleriyle yüzleşen Genç Adam yaşamın anlamını ve ölümün kaçınılmazlığını en sert şekilde öğrenecektir. Filmin yönetmenliğini usta yönetmen Sean Penn yapmıştır.

TürDramMacera
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenSean
Penn
OyuncularEmile
Hirsch
Vince
Vaughn
Catherine
Keener

27. Dersu Uzala 

hayatta kalma

Başarılı yönetmen Akira Kurosawa’nın unutulmaz filmlerinden biri olan Dersu Uzala Rus ordusuna mensup bir araştırmacının bir ormanda araştırma yaparken karşılaştığı bilge adam Dersu Uzala ile aralarında geçenleri anlatmaktadır. Doğa ile iç içe yaşayan Dersu, bilgilerini araştırmacıya aktarmaya çalışır. Akira Kurosawa’nın en iyi yabancı film ödülünü kazanan filmi yönetmenin şimdiye kadar çıkardığı efsanevi filmlerinde başında gelmektedir.

TürDram
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
1975
YönetmenAkira
Kurosawa
OyuncularYuri
Solomin
Maksim
Munzuk
Svetlana
Danilchenko

28. Piyanist – The Pianist

hayatta kalma

Roman Polanski’nin unutulmaz filmlerinden biri olan Piyanist çoğu insanın hayatında yer edinen efsane bir filmdir. Ağır dram yüklü bu film mükemmel oyunculuk performanslarına da sahne olmuştur. Filmin başrol oyuncusu Adrien Brody “Piyanist” ile kariyerinin zirvesini görmüş başarılı bir film yıldızıdır. The Pianist’in konusu gerçek bir hayat hikayesinin sinemaya yansıması olup Polonya’lı ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ın anılarını anlatmaktadır. İkinci Dünya Savaşı’nın en kanlı geçtiği dönemlerde işgal altındaki Polonya’da hayata tutunmaya çalışan Wladyslaw’ın defalarca umudunu kaybetmesine rağmen bir şekilde hayat tutunma macerasını anlatmaktadır.

TürDramTarih
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenRoman
Polanski
OyuncularAdrien
Brody
Thomas
Kretschmann
Emilia
Fox

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum