Kore Filmleri | Güney Kore Yapımı En Çok İzlenen 40 Film

Dram, savaş, aksiyon, aşk, korku ve mafya konulu IMDb puanı yüksek ödüllü kore filmlerini listeledik. İşte izlenmesi gereken Güney Kore filmleri...
Kore Filmleri | Güney Kore Yapımı En Çok İzlenen 40 Film

K Drama Güney Kore Filmi Önerileri

Kore sinemasının en nadide ve en çok izlenen filmlerini listeledik. İçeriğimizde aksiyon, gerilim, korku, aşk, dram ve mafya türlerinden IMDb'den yüksek puan almayı başaran dünyaca ünlü kore filmleri yer alıyor. Ayrıca en iyi filmler listemizde de yer alan ödüllü kore savaş filmlerini de aşağıda bulabilirsiniz. Kore filmi ne izlemeli? En iyi Güney Kore yapımı film hangisi? Sizler de eğer izlemek için kaliteli bir Kore filmi izlemek istiyorsanız yeni ve eski en güzel Kore filmleri listemize göz atmalısınız.

En Güzel Kore Filmleri;

1. Hunt

Kore Filmleri
Park Pyeong-Ho ve Kim Jung-So hem işleri hem de rakipleri arasında seçkin birer Ulusal İstihbarat Servisi ajanıdır. İkilinin Güney Kore’ye gelen bir Kuzey Koreli casus müdürünün peşine düşme görevi ise çok geç olmadan gelir. Lakin Kuzey Koreli adamın peşine düştükleri her anda gizli bir gerçek de ortaya çıkmaya başlar.

TürAksiyonDramGizem
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLee
Jung-jae
OyuncularLee
Jung-jae
Jung
Woo-sung
Heo
Sung-Tae

2. Special Delivery

Kore Filmleri
 Eun-Ha, özel bir teslimat üzerine görevlendirilen başarılı ve yetenekli bir sürücüdür. Paraya değeceğini düşündüğü her teslimat işini alırken legal ya da illegal her işi de kabul etmektedir. Ancak kendisini beklemedik bir genç çocuğu teslim etmek üzere bulur. Seo Won’u teslim etmek üzere uğraşırken bu işi yapıp yapmaması konusunda şüpheleri bulunur.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPark
Dae-min
OyuncularPark
So-dam
Heo
Dong-won
Kim
Eui-sung

3. The Witch: Part 2 – The Other One

Kore Filmleri
İlk filminden sonra ikincisini de herkesin merakla beklediği The Witch serisi sizlerle. Filmimizde, gizli bir laboratuvardan kaçan genç kız sizlerle. Kaçtığı sırada evini suç çetesinden korumaya çalışan Kyung-Hee ile yolları kesişir. İkili, eve yaklaşmakta olan suç örgütü ile yüz yüze geldiği anda; ezici bir güç ile herkesi alt üst ederler. Lakin kızın kaçtığı laboratuvar çalışanları artık daha da yakınlarına girebilmişlerdir.

TürAksiyonGizemGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPark
Hoon-jung
OyuncularCynthiaJo
Min-soo
Kim
Da-Mi

4. The Roundup

Kore Filmleri
Seok-do, disiplin sorunu nedeniyle Ceza Soruşturma Departmanına transfer edilen seçkin bir dedektiftir. Üç yıllık aktif bir şekilde görevden alınsa da günün birinde ABD’den önemli bir ceza devası için talep alır ve bu talebe göre geri döner. Ortağı ile yurt dışına seyahat ederken şüpheliyi yakalamak için de ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerekmektedir.

TürAksiyonSuç
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLee
Sang-Yong
OyuncularMa
Dong-seok
Sukku
Son
Choi
Gwi-hwa

5. Decision to Leave

Kore Filmleri
Şehirde uzakta normal bir hayat süren ama bir yandan da suç olaylarını araştırmaktan kendisini alı koyamayan bir polis memuru sizlerle. Bu polis memuru aldığı duyumlar ile insan cesedini incelemek için şehirden uzak, dağlık bir alana seyahat eder ve bulduğu veriler ile ölen kişinin eceli ile ölmediği ortaya çıkar. Şüphelileri araştırırken baş şüphelilerden birisinin karı olduğu ortaya çıkar.

TürSuçDramGizem
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPark
Chan-wook
OyuncularTang
Wei
Park
Hae-il
Go
Kyung-Pyo

6. Hot Blooded

Kore Filmleri
Hee-Soo, Busan’ın kenar mahallesinde doğup büyüyen bir çete üyesidir. Çetesi ile hükmettiği liman kenti yanında bir otelde de müdür olarak çalışır. Lakin gangster hayatından sıkılarak In-sook ile evlenme kararı alır. Lakin çete işlerine buluşan bir daha normal bir hayat süremez ve istemediği bir çete savaşı içerisine eşini de sokar.

TürAksiyonSuçDram
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCheon
Myeong-Gwan
OyuncularHyun
Bong-sik
Choi
Moo-Seong
Jeong
Ho-bin

7. Serve the People

Kore Filmleri
Mu-Gwang halk için örnek bir askerdir. Karısı ve çocuğu adına başarılı olabilmek için her şeyi yapar. Lakin günün birinde Mu, tümen komutanının evinde aşçı olarak çalışmak için görevlendirilir. Tümen komutanı iş gezisine çıktığı için, komutanın genç karısı Mu’nun aklını çelmeye ve baştan çıkartmaya çaba harcamaya başlar.

TürDramRomantik
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJang
Cheol-Soo
OyuncularYeon
Woo-jin
Ji AnJo
Sung-ha

8. Alienoid

Kore Filmleri
2022 Dünya’sında yaşayan Guard ve Thunder, insanların beyinlerine kilitlenmiş uzaylı mahkumları yönetmektedirler. Lakin günün birinde, Seul üzerinde bir uzay aracı belirir. Bu uzay aracı insanların korkusu haline gelirken olayın gerçekliğini araştırmak üzere polis dedektif Moon görevlendirilir. Olaylar araştırıldıkça birbirinden tuhaf şeylere de tanıklık edilmeye başlar.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenChoi
Dong-hoon
OyuncularKim
Eui-sung
Lee
Hanee
Yoo
Jae-myung

9. Life is Beautiful

Kore Filmleri
Eşlerinizden doğum günü hediyesi olarak en fazla ne isteyebilirsiniz? Filmimizde kadın, kocasından doğum günü hediyesi olarak çocukluk aşkını bulmasından yardım istemektedir. Bu yardım film boyunca müzikal bir şekilde aktarılmaktadır. Lakin kadının kocası bu durumdan bir gram hoşnut duymaz ama tek seçeneği karısı ile bu saçma yolculuğa çıkmasıdır.

TürDramMüzikalRomantik
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenChoi
Kook-Hee
OyuncularFreya
Fox
Kang
Seung-wan
Won
Hee Lee

10. 2037

Kore Filmleri
19 yaşındaki Yoon, beklenmedik bir şekilde kurbanken tüm olayların sorumlusu olan katil haline gelir. Hapse girmesi ile hapistekiler onu adı ile çağırmaz. İsmi yerine kullanılan ‘2037’ numarası ile oldukça umutsuz bir yaşama giriş yapar. Bu durumda olmasıyla birlikte 12 Numaralı hücredeki arkadaşları ile kendi hikayelerini de paylaşmaya başlarlar.

TürDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMo
Hong-jin
OyuncularHwang
Seok-jeong
Kim
Ji-Young
Jun
So-Min

11. Love and Leashes

Kore Filmleri

Netflix filmleri arasında yer alan komedi ve romantizm dolu bu kore dramasında ilişkilerine farklı bir boyut kazandırmak amacıyla rızaya dayalı bir takım sözleşmeler getiren çiftin maceralarını izliyoruz. İki iş arkadaşı arasındaki bu anlaşma onlara aşkın ve acının tadını en üst seviyede yaşatacaktır.

TürKomediRomantik
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHyeon
-jin
Park
OyuncularSeohyunLee Jun
-young
EL

12. Seobok

Kore Filmleri

Bilimkurgu türünde eşsiz Kore filmlerinden biri olan Seobok'da ölümsüzlüğün sırrını elinde tutan ilk insan klonu Seobok'u korumakla görevli olan polis memuru Ki Heon'un maceralaarını izliyoruz. Kolunun güvenli bir şekilde taşınması için görevlendirilen eski istihbarat ajanı Ki Heon ölümsüzlüğü ele geçirmeye çalışan kötü niyetli insanlara karşı büyük bir mücadele verecektir. Ancak başarılı ajanın mücadelesi sadece kötülüğe karşı değil ölümcül bir hastalığa sahip olan kendisine karşı da mücadele vermek zorunda kalacaktır.

TürBilim KurguGerilimAksiyon
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenLee
Yongju
OyuncularBo-Gum
Park
Gong
Yoo
Young
-nam
Jang

13. Space Sweepers (Uzay Süpürücüler)

Kore Filmleri

Distopik filmler listesinde de yer verdiğimiz Kore yapımı bu filmde 2092 yılında geçen bir uzay macerasını izliyoruz. Tae Ho isimli uzay mekiği pilotu ve ekibi uzayda başıboş gezen uyduları toplayarak uzay çöpçülüğü yapmaktadırlar. Bu sırada keşfettikleri gizemli bir araç keşfederler. Kitle imha silahı olan bu cihaz Tae Ho ve ekibinin başına birçok dert açacaktır.

TürBilim KurguMacera
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSung
-hee Jo
OyuncularJoong
-ki
Song
Tae-ri
Kim
Seon
-kyu Jin

14. Mission Possible

Kore Filmleri

Ajan filmleri severlerin beğeneceğini düşündüğümüz bu Kore filminde Da-hee isimli Çinli bir özel ajanın silah kaçakçılarının peşinden Kore'ye gelmesiyle başlayan hikayeyi izliyoruz. Gizli görev sırasında Koreli Su-han ile tanışan ajanımız onunla birlikte bu gizli görevi yerine getirmeye çalışır. İkili arasındaki yakınlık ise her geçen daha çok komedi ve daha çok tartışmaya dönüşecektir.

TürAksiyonKomedi
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenKim
Hyeong
-joo
OyuncularKim
Young
-kwang
Sun
Bin
Lee
Dae-hwan
Oh

15. Alive (Saraitda)

Kore Filmleri

2020 yılının en çok izlenen filmlerinden biri olmayı başaran Kore yapımı Alive filminde zombi salgını sırasında hayatta kalmaya çalışan iki gencin macerasını izliyoruz. Bir sabaha uyandığında evde kimseyi bulamayan Joo-Woo günlük hayatına devam ettiği sırada şehirde hızla yayılan bir zombi salgınından haberdar olur. Bu andan itibaren kendini evine kilitleyen Joo-Woo günlerce hayatta kalmayı başarsa da en sonunda pes ederek intihar kararı alır. Bu sırada karşı binadaki Yoo-Bin'i gören genç adam hayatta kalmak için yeniden umut bulur.

TürKorkuAksiyon
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenHyung
-cho Il
OyuncularAh-In
Yoo
Shin-Hye
Park
Bae-soo
Jeon

16. The Call (Telefon)

Kore Filmleri

Orijinal Netflix yapımı olan “The Call” filmi Güney Kore sürükleyici korku filmleri türünde karşımıza çıkıyor. Filmde bir seri katil 20 yıl gelecekte yaşayan bir kadın ile iletişim kurar. Seri katil yaşantısını o kadar değiştirmek ister ki gelecekteki kadının hayatı ile oynamaya başlar.

TürKorkuSuçGizem
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChung
-Hyun
Lee
OyuncularPark Shin
-Hye
Jong-seo
Jun
Sung
-ryung
Kim

17. Beasts Clawing at Straws

Kore Filmleri

Hasta annesiyle yaşayan ve ona bakmak zorunda olan restoren sahibi başrolümüz ekonomik olarak zor durumdadır. Saunaya gittiğinde dolapta bir çanta dolusu para bulur. Bunun onu rahatlatacağını düşünür ancak işler daha karışık hale gelir.

TürBilim KurguDramSuç
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenYong
-hoon
Kim
OyuncularJeon Do
-yeon
Jung Woo
-sung
Sung-Woo
Bae

18. Time to Hunt (Av Zamanı)

Kore Filmleri

Netflix Kore filmleri arasında yer alan Time to Hunt, distopik filmler türünde izlenebilecek harika bir yapım...Ülke bir anda ekonomik bunalıma girer ve fakirleşir. Bir grup genç ülkeyi terk etmek ister ancak bunun için önce soygun yapmaları gerekmektedir. Gençler soygun yaptıkları sırada gizemli bir seri katilin dikkatini çekerler ve olaylar gelişir.

TürDramSuçAksiyon
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSung-hyun
Yoon
OyuncularLee
Jehoon
Jae-hong
Ahn
Choi
Woo-sik

19. Akinjeon (The Gangster)

Kore Filmleri

Film bir seri katilin peşine düşen mafyayı ve polisi anlatır. Seri katil tüm cinayetleri dikkatli bir şekilde işler ve ortada bir delil bırakmaz. Seri katili tanımlayabilecek tek kişi mafya babasıdır ve bu mafya babası polisle iş birliği yapmayı kabul eder. Kore sinemasının en başarılı yapımları arasında yer alan, suç ve aksiyon filmleri türünden son derece sürükleyici bir film olan Akinjeon'u listenize ekleyebilirsiniz.

TürSuçDramAksiyon
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenWon
-Tae Lee
OyuncularMa Dong
-seok
Mu-Yeol
Kim
Jeon
Bae-soo

20. Beoning (Şüphe)

Kore Filmleri

Jong-su adındaki baş rolümüz, yazarlıkla uğraşmakta aynı zamanda kuryelik yapmaktadır. Kuryelik yaptığı bir gün eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkili arasında elektrik oluşur ve görüşmeye başlarlar. Haemi hayalini kurduğu Afrika seyahatine gitmektedir ve kedisini Jong-su’ya emanet eder. Seyahat dönüşü Haemi, Ben adında bir adamla gelir ve herkesin hayatı kökünden değişir. K Drama kore filmlerinden biri olan "Şüphe" izlenilesi sinema filmlerinden biridir.

TürGizemDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenChang
-dong Lee
OyuncularYoo
Ah-In
Steven
Yeun
Jong
-seo Jun

21. Parasite

Kore Filmleri

Oscar Ödüllü filmler arasında yer alan Parasite, Kore sinemasının bugüne kadar en büyük başarı elde etmiş yapımlarından… Film, Fakir ve yoksulluk içerisinde yaşayan KİM ailesi ve oldukça zengin olan PARK ailesi arasında yaşanan ilginç, komik ve dram dolu hikayeyi anlatmaktadır. KİM Ailesi üyeleri gerçek kimliklerini saklayarak oldukça zengin olan Park ailesinin içerisin birer birer girmektedir. Bir anda bütün aile üyeleri zenginlik ile karşılaşınca ortaya oldukça komik olayların yanı sıra aynı zamanda dramın sınırlarını zorlayan efsanevi bir film ortaya çıkıyor.

TürKomediGerilimDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularKang
-Ho
Lee Sun
-kyun
Cho Yeo
-jeong

22. The Thirst (Kan Arzusu)

Kore Filmleri

Kore yapımı en iyi korku filmleri listesinde her daim kendisine tepede yer bulan Kan Arzusu filmi, dünya genelinde birçok ödülünde sahibi durumundadır. Kore sinemasının en çok bilinen oyuncularından Sang Kang-Ho ve Ha-kyun Shin’e ek olarak Kim Ok-bin’de rol almaktadır. Film, aslında Emile Zola’nın bir eserinden uyarlanmıştır ve konu olarak Emmanuel Virüsü (EV) adı verilen ölümcül bir virüsün yok edilebilmesi için gönüllü bir rahibe olan Sang-hyun’un hikayesini anlatır. Oldukça etkileyici olayların yaşandığı filmde soluksuz kalmayacaksınız.

TürDramKorkuRomantik
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenPark
Chan
-Wook
OyuncularSong
Kang-Ho
Kim
Ok-bin
Hee-jin
Choi

23. A Tale of Two Sisters (Karanlık Sırlar)

Kore Filmleri

En güzel Güney Kore filmleri listesine her daim giren ve izleyenleri kendisine hayran bırakan "Karanlık Sırlar", anneleri öldükten sonra hastalığa yakalanan iki kız kardeşin hikayesini anlatmaktadır. Yaşanan kötü durumun ardından hastalığa yakalanan kızların tedavileri tamamladıktan sonra eve dönerler. Evde artık üvey anneleri vardır ve kızlar bu üvey anne ile anlaşamaz. Bu durumun ardında da büyük olaylar gelişmeye başlar…

TürGizemKorkuDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenJee
-woon Kim
OyuncularKim
Kap-su
Jung
-ah Yum
Lim Soo
-jung

24. Deiji (Papatya)

Kore Filmleri

Kore sineması aşk türünü en çok işleyen sinemaların başında gelmektedir. Listemiz de aşk ve romantik türde birçok Kore filmi yer almaktadır. Türkçe karşılığı Papatya olan ve dram türünün örnek yapımları arasında gösterilen bu harika eser, mafya için çalışan bir kiralık katil ile genç ve güzel bir ressamın aşkını konu alıyor. Filmde Kore sinemasının önemli oyuncuları un Ji-hyun, Jung Woo-sung ve Lee Sung-jae gibi önemli isimler de yer alıyor. Eğer Kore sinemasına ufaktan da olsa bir ilginiz varsa, kesinlikle başlangıç için güzel bir tercih.

TürRomantik
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenAndrew
Lau
OyuncularJun
Ji-Hyun
Jung
Woo-sung
Sung
-Jae Lee

25. Train to Busan (Zombi Ekspresi)

Kore Filmleri

Sinemada birçok ödülün sahibi olan ve zombi filmleri türünde oldukça başarılı bir yapım olan Zombi Ekspresi, konu olarak; zombi istilası sırasında tren içerisinde mahsur kalan insanların hayatta kalma çabalarını oldukça güzel bir şekilde beyaz perdeye aktarmaktadır. En İyi Güney Kore filmleri arasında gösterilen Zombi Ekspresi filmi, ön yargılarınızı kırıp izlemeniz gereken bir film.

TürKorkuGerilimAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenSang
-ho Yeon
OyuncularGong
Yoo
Jung
Yu-mi
Ma Dong
-seok

26. Sympathy for Lady Vengeance (İntikam Meleği)

Kore Filmleri

2005 yılında vizyona giren İntikam Meleği filmi, Güney Kore sinemasının en güzel suç ve dram film türlerinden bir tanesidir. Her anı heyecan dolu bu filmde, tam 13,5 yıl boyunca işlemediği bir suçtan dolayı hapis yatan Lee Geum-ja’nın dizginleyemediği intikam arzusunu oldukça başarılı bir şekilde bizlerin önüne sermektedir.

TürDramGerilimSuç
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenChan
-wook Park
OyuncularLee
Yeong-ae
Choi
Min-sik
Shi
-hoo Kim

27. A Bittersweet Life (Acı Tatlı Hayat)

Kore Filmleri

Dram ve aksiyon filmlerinin en güzel örnekleri arasında gösterilen Acı Tatlı Hayat filmi, mafya liderinin sağ kolu olan Sunwoo’nun sevdiği kadın tarafından ihanete ve sonrasında da yaşananlar konu alıyor. Film özellikle kendi ülkesinde en iyi Kore mafya filmi olarak gösteriliyor.

TürDramAksiyon
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenJee
-woon Kim
OyuncularLee Byung
-Hun
Min-a
Shin
Yeong
-cheol Kim

28. Sympathy for Mr. Vengeance (Haklı İntikam)

Kore Filmleri

2002 yılında vizyona giren ve Kore sinemasının en başarılı işlerinden bir tanesi olan Haklı İntikam, aksiyon ve drama türünde gerçekten oldukça etkileyici bir yapım. Song Kang-Ho, Bae Doona ve Ha-kyun Shin gibi Kore sinemasının önemli oyuncuların yer aldığı filmde, hasta kız kardeşine böbrek nakli yapılması için çocuk kaçıran Ryu’nun hayatını anlatmaktadır. Organ mafyası ile başı belaya giren, kendisinin işkencenin ortasında bulur.

TürDramAksiyon
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenChan
-wook
Park
OyuncularSong
Kang-Ho
Shin
Ha-kyun
Bae
Doona

29. My Way (Benim Yolum)

Kore Filmleri

Güney Kore sinemasının savaş filmleri türünde etkileyici ve sürükleyici bir yapım olan "Benim Yolum", genel olarak savaş ve dram üzerinde ilerleyen bir yapım. İkinci Dünya Savaşı’na gittiğimiz bu filmde, Kore’de yaşayan iki atletin, cephede savaşan askerler haline gelmesini anlatıyor. Tabi, bu iki atletin hangi sebepten dolayı cephede yer aldıkları da ayrı bir konu. Gelmiş geçmiş en güzel Kore filmleri arasında bulunan Benim Yolum’u henüz izlemediyseniz, hiç vakit kaybetmeyin.

TürDramSavaşAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJe-kyu
Kang
OyuncularJang
Dong-Gun
Joe
Odagiri
Bingbing
Fan

30. Madeo (Ana)

Kore Filmleri

Kore’nin güneyinde küçük bir kasabada, zihinsel engelli çocuğuyla yaşamaya çalışan fedakar bir annenin hikayesini anlatan filmde, mütevazi bir yaşam süren bir annenin bu huzurlu hayatı, genç bir kızın öldürülmesinin ve oğlunun şüpheli olarak tutuklanmasından sonra alt üst olur. Zihinsel engelli oğlunu hayatta tutmak için mücadele verecektir.

TürDramGerilimSuç
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularHye
-ja Kim
Won
Bin
Jin
Goo

31. The Man From Nowhere (Mazisi Olmayan Adam)

Kore Filmleri

Annesi uyuşturucu batağında olan So Mi, eskiden hapis yatan şimdilerde ise bir rehinci dükkanında yalnız yaşayan TEe-Sik’in etrafında dolaşıp onun ilgisi çekmek istemektedir. Bir gün annesini uyuşturucu çaldığı için mafya tarafından öldürülür. Kendisi ise organ kaçakçıları tarafından ele geçirilir. Kahramanımız Tae Sik kızı kurtarmak için mafya ile çatışmaya başlar. Bol aksiyonlu harika bir Kore filmi için Mazi Olmayan Adam’ı mutlaka izlemenizi öneririz.

TürDramGerilimAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenJeong
-beom Lee
OyuncularWon
Bin
Sae
-ron Kim
Tae
-hoon Kim

32. Always (Sadece Sen)

Kore Filmleri

Eski bir boksör Cheol Min, aldığı bir yara sonrasında boks hayatına veda eder. Jung-Hwa gözlerini kaybeder ancak o başarılı bir kadındır. O tele pazarlamacı olarak çalışır. Cheol Min bir otoparkta dar bir bilet gişesinde çalışarak zaman geçirir. Günün birinde bu ikili bir araya gelir. Dram ve Romantik türde son yılların en başarılı Kore filmi Sadece Sen’i kesinlikle izlemelisiniz.

TürRomantikDramAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenIl-gon
Song
OyuncularSo Ji
-seob
Han
Hyo-joo
Kang
Shin-il

33. Ode to My Father (Sözün Değeri)

Kore Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi Kore filmleri arasında her daim kendisine yer alan ve Dram türünün en başarılı örneklerinden bir tanesi olan Ode to My Father, 1950 yılındaki yaşanan Kore Savaşına odaklanmaktadır. Büyük savaştan kaçmayı başaran çocuk yaştaki Duk-soo (Hwang Jeong-min), ablasını kaybedince, onu arayan babasını da arkada bırakarak hayatta kalmaya devam eder. Yolculuğunun sonunda artık bir şehre yerleşir. Küçük yaşlarda babasının görevini almak için çabalayan Duk Soo, büyüdüğünde Almanya’da bulunan ve ciddi ölüm riski taşıyan kömür madenlerinde çalışmaya karar verir. Hayat artık daha da zor olmaya başlayacaktır.

TürSavaşAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJK
Youn
OyuncularHwang
Jung-min
Yunjin
Kim
Dal
-su Oh

34. Masquerade

Kore Filmleri

Chang-min Choo’nun yönetmen koltuğunda oturduğu, oyuncu kadrosunda ise Byung-Hun Lee, Seung-ryong Ryu ve Hyo-Joo Han’ın yer aldığı 2012 yılında vizyona gire tarihi bir Kore filmi… Hikayemizde, Kore Joseon Hanedanlığı’nın 15. Hükümdarı Kral Gwang-hee danışmanı Heo Gyun Ha’Sun’a yapılacak suikastı önlemek için kendisine benzer birisini bulmak ister. Araştırmalar sonrasında bir acrobat olan Ha-sun bulunur. Korkulan olur ve hükümdar zehirlenir. Artık yönetimde akrobat Heo Gyun Ha-sun’dur.

TürDramTarih
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenChang
-min Choo
OyuncularLee Byung
-Hun
Seung
-ryong Ryu
Han
Hyo-joo

35. The Chaser (Ölümcül Takip)

Kore Filmleri

Aksiyon, Suç ve Gerilim türlerini içerisinde barındıran Ölümcül Takip filmi, eski bir polis memuru Joong ho, eski hayatından farklı olarak kadın satıcısı olmuştur ve paradan başka bir şey düşünmemeye başlamıştır. Ofise telefon gelir, kızlar işe gider ve Joong Ho parasını kazanır. Bir gün telekızlar ortadan kaybolmaya başlamıştır. Kadınların başkası tarafından satıldığını öğrenince sinirlenir. Artık ölümcül bir takip başlamıştır.

TürSuçGerilimAksiyon
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenHong
-jin Na
OyuncularKim Yoon
-seok
Jung
-woo Ha
Yeong
-hie Seo

36. The Brotherhood Of War (Kan Kardeşleri)

Kore Filmleri

2004 yılında vizyona giren en iyi savaş filmleri arasında da kendisine yer bulan Kan Kardeşleri filminde, 1950 yılında yaşanan Kore Savaşı konu edinilmektedir. İki düşman toplum olan Kuzey Kore ve Güney Kore’nin savaşını anlatan film, kaybolan ağabeyini arayan bir askerin hikayesini bizlere sunmaktadır. Sinema severlerin oldukça beğendiği bu yapım aynı zamanda IMDb’de oldukça yüksek bir puana sahiptir.

TürDramSavaşAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJe-kyu
Kang
OyuncularJang
Dong-Gun
Won
Bin
Eun-ju
Lee

37. Silenced (Do-ga-ni) (Sessizlik)

Kore Filmleri

Güney Kore sinemasının en başarılı ve en etkileyici filmlerinden bir tanesi olan Silenced (Do-Ga-Ni) filminde, Kang İn Ho, Moojin şehrinde işitme engelliler için görevlendirilmiş ve henüz yeni atanmış bir öğretmendir. Yoo Jin ise Moojin İnsan Haklarını Koruma Merkezi'nde çalışmaktadır. Okulda gizlice uygulanan şiddeti ve başka korkunç şeyleri günışığına çıkarmak için birlikte çalışırlar.

TürDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenDong
-hyuk
Hwang
OyuncularGong
Yoo
Jung
Yu-mi
Hyeon
-soo Kim

38. The Handmaiden (Hizmetçi)

Kore Filmleri

2016 yılında vizyona giren ve ortalığı kasıp kavuran Hizmetçi yani The Handmaiden filmi, içerdiği derin erotik sahnelerle oldukça fazla dikkat çeken bir yapım. Gerilim ve psikolojik türünde beyaz perdeye aktarılan film, izleyiciyi 1930’lu yıllara götürmektedir. Filmde, kendisini Leydi Hideko’ya kont olarak tanıtan aslında dolandırıcı olan birisinin hikayesi anlatılmaktadır. Oldukça etkileyici ve başarılı bir yapım olan Hizmetçi, bu karşılığı aynı zamanda IMDb puanı olarak da almaktadır.

TürGizemGerilimRomantizm
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenChan
-wook
Park
OyuncularMin
-hee Kim
Jung
-woo Ha
Cho
Jin
-woong

39. Castaway (Kim'in Adası)

Kore Filmleri

Kore sinemanın en güzel ve en etkileyici filmlerinden bir tanesi olan ve 2009 yılında beyaz perdeyi kasıp kavuran bir yapım olan Kim’in Adası, Jung Ryeo-won ve Jung Jae-young ikilisinin etkileyici oyunculuğuyla adeta şaha kalkmaktadır. Filmde, intihara kalkışan Kim’in nehre atladıktan sonra gözlerini bilinmeyen bir adada açmasını ve odasından hiç çıkmayan bir kızın dürbünle bakarken, Kim’in ve adasını görmesiyle gelişen olayları anlatır.

TürRomantizmDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenHae
-jun
Lee
OyuncularJae-yeong
Jeong
Ryeowon
Jung
Yeong
-seo
Park

40. Miracle in Cell No.7 (Hücre 7 Mucizesi)

Kore Filmleri

Kızını çok seven özürlü bir yanlışlıkla işlediği bir suç yüzünden hapishaneye düşer. Aradan geçen zamanın ardından küçük kız büyük ve hukuk fakültesi öğrencisi olarak babasını kurtarmaya çalışır.

TürDramAksiyon
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenHwan
-kyung
Lee
OyuncularSeung
-ryong
Ryu
So
Won Kal
Dal
-su Oh

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
45 Yorum