Distopik Filmler 2024 - En İyi 38 Ütopya ve Distopya Filmi

Senaryosuyla hayal gücümüzün sınırlarını zorlayan gelmiş geçmiş en iyi distopik filmleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Distopik Filmler 2024 - En İyi 38 Ütopya ve Distopya Filmi

En İyi ve En Yeni Distopik Filmler Listesi

Film efektleri, senaryosu, oyuncu kitlesi ve kurgusu ile hayal gücünüzün tüm sınırlarını zorlayacak olan filmleri sizler için derledik. Son yıllarda çıkıp, insanlara 'Keşke böyle bir filmde yaşasak' dedirten filmlerin hepsi sizlerle. 

Distopik Filmler Önerileri;

1. The Adam Project

Distopik Filmler
12 yaşında olan ve bir yıl önce babasının ani ölümünün yaşını tutmaya devam eden Adam, bir gece garaja girer ve orada saklanmakta olan yaralı bir pilot bulur. Bu gizemli pilot, zaman yolculuğunun emekleme döneminde olduğu gelecekten gelmektedir ve kendisi çocuğun büyümüş halidir. Babalarını bulmak ve işleri yeniden yoluna koymak için büyük bir maceraya atılırlar. Görevlerinin zorluğu ile yüzleşmeleri gerekirken bir yandan da birbirlerinden pek hoşlanmadıklarını keşfederler.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShawn
Levy
OyuncularRyan
Reynolds
Walker
Scobell
Mark
Ruffalo

2. Spiderhead

Distopik Filmler
Bir grup mahkum, ceza sürelerini kısaltma imkanı bulurlar. Bu imkan çok çeşitli etkilere sahip olan deneylerden geçmekten ibarettir. Deneklerden birisi bu deneylere girdiğinde duygularının hepsinden derin şüpheler duymaya başlar. Bu durumun ardındaki gerçekleri öğrenmek için uzun uğraşlara girmeye başladıklarında ise beklemedikleri bir gerçekle karşı karşıya kalırlar.

TürAksiyonSuçDram
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoseph
Kosinski
OyuncularChris
Hemsworth
Miles
Teller
Jurnee
Smollett

3. Vesper

Distopik Filmler
Vesper, gizemli bir kadın olan Camellia’yı bir uçak kazasından sonra kafası karışmış bir şekilde bulur. Devlet sayesinde oligarkların rahat yaşadığı Kale’ye bu kadını geçiş yapmasına yardım etmek için de elinden geleni yapar. Lakin Vesper çok geçmeden acımasız komşusu Jonas’ın, hayatlarını sonsuza dek değiştirebilecek sırları saklayan Camellia’yı aradığını keşfeder. Tehlikeli bir maceraya atılan Vesper, alternatif bir geleceğin kilidini açmak için de elinden geleni yapmaya başlar.

TürMaceraDramBilim Kurgu
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKristina
Buozyte
Bruno
Samper
OyuncularRaffiella
Chapman
Eddie
Marsan
Rosy
McEwen

4. Matrix: Resurrection

Distopik Filmler
Matrix’in inanılmaz çifti gerçeklik dünyasına yeniden dönüyor. Bay Anderson yeniden beyaz tavşanı izlemeyi seçmek zorundadır çünkü gerçekliğin fiziksel mi yoksa zihinsel bir kurgu olup olmadığını anlamalıdır. Neo’nun bildiği tek bir şey vardır, o da bir illüzyon dahi olsa Matrix’e girmenin ve çıkmanın tek yolu seçimleridir. Efsane serinin devam filmi ile benzersiz bir maceraya hazır olun.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenLana
Wachowski
OyuncularKeanu
Reeves
Carrie-Anne
Moss
Yahya
Abdul-Mateen II

5. Dune

Distopik Filmler
Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üretici olan çöz gezegeni Arrakis’in kontrolü altındadır. Baharat adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun yaşam süresi sunmaktadır. Ek olarak yıldızlararası yollarda gezinmeye de yardım eden kaynak bu baharattır. Baharatı elde etmek isteyen rakip bir aile Paul ve ailesine tuzak kurar ve maalesef ki aile bu tuzağa düşer. Artık hayatlarını ve evrendeki bu düzeni değiştirmek için harekete geçmeleri gerekmektedir.

TürAksiyonMacera
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDenis
Villeneuve
OyuncularTimothee
Chalamet
Rebecca
Ferguson
Oscar
Isaac

6. Chaos Walking

Distopik Filmler
Todd, insanlık için yeni bir umut olan Yeni Dünya gezegeninde yaşamaktadır. Bu umut kaynağı maalesef ki Noise isminde bir virüs ile yok olur. Bu virüs herkesin birbirinin düşüncelerini okumalarına yardım ederken insanların zihinlerinde oluşturduğu sonsuz gürültüden dolayı deliliği ortaya çıkartır. Günün birinde Todd çok önemli bir keşif yaparak Viola isimli bir kızla tanışır. Bu kızın yanında virüsün etkileri devre dışı kalır. Todd ve Viola bunun asıl sebebini araştırmak için de derin bir maceraya girmeye hazırlardır.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDoug
Liman
OyuncularTom
Holland
Daisy
Ridley
Demian
Bichir

7. The Tomorrow War (Yarının Savaşı)

Distopik Filmler

Amazon Prime filmleri arasında yer alan 2021 yapımı The Tomorrow War isimli filmde 2051 yılına dair distopik bir hikaye sunuluyor. 2051 yılında yaşayan insanlar uzaylıların varlığına şahit olmuş hatta onlarla büyük bir savaşa bile girmişlerdir. Ancak bu savaşı kazanmanın tek yolu geçmişe gitmektir. Anakarekter Dan Forester geçmişe giderek Dünya liderlerinden gelecekteki savaş için ordu istiyor.

TürAksiyonBilim KurguGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChris
McKay
OyuncularChris
Pratt
Yvonne
Strahovski
J.K.
Simmons

8. Space Sweepers (Uzay Süpürücüler)

Distopik Filmler

Kore filmleri arasında yer alan Space Sweepers'da uzay araçları ile ölü uyduları temizleyen bir grubun macera dolu keşifleri anlatılıyor. Uzay boşluğundaki çöpleri süpüren bu grup kitle imha silahı görevi gören insansı bir robot keşfederler. Bu keşif kısa sürede yayılınca bir takas teklifi alırlar ancak bu takas kötü emeller için bir başlangıç olacaktır.

TürMaceraBilim Kurgu
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSung
-hee Jo
OyuncularJoong
-ki Song
Tae-ri
Kim
Seon
-kyu Jin

9. Tenet

Distopik Filmler

Christopher Nolan imzalı en iyi bilim kurgu filmlerinden biri olan Tenet’te distopik bir gelecekte yaşanılan gerilim dolu casusluk hikayesi anlatılıyor. Gerçek zamanın ötesinde bir macerayı konu edinen filmde 3. Dünya savaşının çıkmasını engellemek isteyen bir casus istihbaratının inanılmaz mücadelesi anlatılıyor. Zamanı kontrol edebilen bir adam bu sayede hamleleri önceden tahmin ederek rakiplerinin bir adım önünde ilerliyor.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularJohn David
Washington
Kenneth
Branagh
Robert
Pattinson

10. Isle of Dogs (Köpek Adası)

Distopik Filmler

Atari isimli genç köpeği Spots ile birlikte mutlu bir hayat sürmektedir. Bir gün Megasaki Şehri’ndeki tüm köpeklerin bölgeden çıkartılması emri gelir. Spots da bölgeden çıkartılan köpekler arasındadır. Atari köpeğini aramak için bir yolculuğa çıkar ve sonrasında yaşanan olaylar anlatılır.

TürAnimasyonKomediMacera
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenWes
Anderson
OyuncularBryan
Cranston
Liev
Schreiber
Edward
Norton

11. Blade Runner 2049 (Ölüm Takibi 2049: Bıçak Sırtı)

Distopik Filmler

Memur K., Los Angeles Polis Departmanı’nda çalışmaktadır. Bir gün uzun zamandır saklanan toplum yaşamını tehlikeye atacak bir sırrı ortaya çıkartır. Bu sırrı düzeltmek için her şeyini ortaya koyacaktır. Filmin incelemesi için Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı içeriğini ziyaret edebilirsiniz.

TürGizemGerilimBilim Kurgu
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDenis
Villeneuve
OyuncularRyan
Gosling
Harrison
Ford
Ana de
Armas

12. Okja

Distopik Filmler

Mija isimli bir genç 10 yıl boyunca Okja adını verdiği bir domuzu büyütür. Domuzu Mija’ya veren Mirando şirketi geri almak isteyince Mija karşı çıkar. Şirket, Okja’yı kaçırır. Okja’nın kaçırıldığını anlayan Mija ise domuzunu bulmak için bir maceraya atılır. Film ile ilgili daha detaylı bilgi için Okja içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

TürBilim KurguMaceraDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularSeo-Hyun
Ahn
Tilda
Swinton
Jake
Gyllenhaal

13. Mad Max: Fury Road

Distopik Filmler

Mad Max’in eskiden yaşadıkları hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız kalmak olduğuna inandırmıştır. Yine de kendisini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çöldeki savaş ortamından sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grup insanın arasında bulur. Grup, yaşadıkları ortamı acımasızca yöneten Joe’dan kaçmaktadır. Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenGeorge
Miller
OyuncularTom
Hardy
Zoë
Kravitz
Charlize
Theron

14. The Lobster (Istakoz)

Distopik Filmler

Bir grup bekar insan bir otele yerleştirilir ve birbirleriyle eşleştirilir. 45 günün sonunda eşleşen kişiler kesinlikle başarılı bir ilişkiye başlamak zorundadır. Anlaşamayanlar kendi seçtikleri hayvana dönüşecektir.

TürBilim KurguRomantikDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenYórgos
Lánthimos
OyuncularColin
Farrell
Rachel
Weisz
Jessica
Barden

15. Chappie

Distopik Filmler

Yakın bir gelecekte geçen Chappie filminin hikayesinde mekanik robotlardan oluşan polisler, devletin olmazsa olmazlarından birisi haline gelmiştir. Robot polislerden birisi çete tarafından çalınarak tekrar programlanır. Yazılımcı Deon, ilk defa kendi başına düşünebilen ve hissedebilen bir robot yapar. Chappie adını alan robot kısa süre içerisinde insanlığa karşı bir tehdit olarak algılanacaktır.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenNeill
Blomkamp
OyuncularSharlto
Copley
Dev
Patel
Hugh
Jackman

16. Interstellar (Yıldızlararası)

Distopik Filmler

İki çocuğuyla birlikte çiftliğinde güzel ve sakin bir hayat süren Cooper, bir de büyükbabası ile birlikte yaşamaktadır. Büyükbaba Donald çocuklara sahip çıkarken, 10 yaşındaki kızı Murph’nin şaşırtıcı bir zekası olduğunu fark eder. Geçmişte bırakmış olduğu bilim insanı kariyerini özleyen Cooper’ın karşısına bir fırsat çıkar ve karar vermesi gerekir.

TürBilim KurguDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularMatthew
McConaughey
Anne
Hathaway
Michael
Caine

17. The Maze Runner (Labirent: Ölümcül Kaçış)

Distopik Filmler

Thomas bir anda uyanır ve yukarı doğru hareket eden bir asansörde olduğunu fark eder. Hep kendi yaşıtlarındaki insanları gören Thomas ne yapacağını bilemez. Devasa büyüklükteki duvarlarla çevrilmiş bu alanda Thomas ne kendisini, ne ailesini ne de geçmişini hatırlamaktadır. Tek bildiği her sabah labirente giden dev kapının açıldığıdır. Güneş batarken ise bu kapı kapanmaktadır. 30 günde bir yeni gencin geldiği bu yere Thomas’ın bir hafta ardından Teresa adında bir genç kız gelir. Bir gün tüm herkes toplanır ve buradan çıkmanın yolunu ararlar.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenWes
Ball
OyuncularDylan
O'Brien
Aml
Ameen
Will
Poulter

18. Snowpiercer (Kar Küreyici)

Distopik Filmler

Küresel ısınma dünyayı vurmuş, insanlığın bir kısmı yok olmuştur. Bir grup insan sürekli hareket halinde olan bir trende hayatta kalmaya çalışmaktadır.

TürDramBilim Kurgu
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularChris
Evans
Jamie
Bell
Tilda
Swinton

19. Dredd

Distopik Filmler

Fütüristik bir şehirde polis hem yargıç hem jüri hem de cellattır. Bu şehirde polis memuru olan Dredd gerçeği değiştirmeye çalışan uyuşturucu çetesiyle mücadele etmeye başlar.

TürAksiyonBilim KurguSuç
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenPete
Travis
OyuncularKarl
Urban
Olivia
Thirlby
Lena
Headey

20. Never Let Me Go (Beni Asla Bırakma)

Distopik Filmler

Küçüklükten itibaren birbirini tanıyan üç yakın arkadaş dünyanın gerçekleri kapılarını çaldığında mücadeleye başlar. Üç genç birbirine destek olmak zorundadır.

TürBilim KurguRomantikDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMark
Romanek
OyuncularKeira
Knightley
Carey
Mulligan
Andrew
Garfield

21. Moon

Distopik Filmler

Astronot Sam Bell yeni bir iş sözleşmesi imzalar. Sam’in yeni görevi Ay’a gidip enerji kaynağını keşfetmektir. Ay’a giden Sam’in uydu bağlantısı kopar ve iletişimi kesilir. Bu andan sonra Sam tamamıyla yanlızdır.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenDuncan
Jones
OyuncularSam
Rockwell
Kevin
Spacey
Dominique
McElligott

22. Equilibrium

Distopik Filmler

Baskıcı bir gelecekte geçen filmde, insanların her türlü duyguyu yaşaması yasaktır. Duygularını yaşayanlar cezalandırılacaktır. Yasayı uygulamakla yükümlü bir adam, bir gün isyan eder ve sistemi devirmek için harekete geçer.

TürGizemGerilimBilim-Kurgu
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenKurt
Wimmer
OyuncularChristian
Bale
Sean
Bean
Emily
Watson

23. In Time (Zamana Karşı)

Distopik Filmler

25 yaşına geldikten sonra yaşlanmayı ve ölümü durdurmak için insanların var gücüyle çalıştığı distopik dünyada geçen filmde gücü ve parası olanlar yaşamak için zaman satın alabilmektedir. Sistemin işleyişinde zenginler ve güçlüler ayakta kalırken fakirler ve güçsüzler ölümün pençesindedirler. Will Salas isimli genç adam ise sistemin işleyişinde bir hata olduğunu düşünür ve bu sistemi çökertmek ister. Ancak onca düşmanı karşısına alıp sistemi çökertecek kadar zamanı var mıdır?

TürBilim KurguGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenAndrew
Niccol
OyuncularAmanda
Seyfried
Justin
Timberlake
Cillian
Murphy

24. I, Robot (Ben Robot)

Distopik Filmler

Başrolünde ünlü aktör Will Smith’in rol aldığı Ben, Robot filmi dünyada robotların toplumun büyük bir kısmını oluşturduğu 2035 yıllarını konu edinmektedir. Chicago Polis ofisinin başarılı komiseri Del Spooner hayatının en zor dönemlerini yaşamaktadır. Bir de üstüne gizemli bir cinayet vakasını çözmek için görevlendirilmiştir. Üstelik cinayetin şüphelisi de bir robottur. İnsanlarla robotları karşı karşıya getiren distopik film 2000’li yıllara damgasını vurmuştur.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenAlex
Proyas
OyuncularBruce
Greenwood
Chi
McBride
Will
Smith

25. The Hunger Games (Açlık Oyunları)

Distopik Filmler

Ünlü yazar Suzanne Colins’in aynı adlı seri romanından sinemaya aktarılan filmde büyük bir felaketin eşiğinden geçen dünya 12 eyalet ve başkentten oluşan Panem adlı bir devlet tarafından yönetilmektedir. Yöneticiler büyük bir diktatörlük sistemi kurarak halkları köle olarak kullanmaktadır. Başkent’in eyaletleri kontrol altında tutmak için kurduğu sistemlerden biride Açlık Oyunları altında her eyaletten 2 kişinin katıldığı bir hayatta kalma mücadelesidir. Filmde yarışma için kura sonuçlarında küçük kardeşinin yerine fedakarlık yaparak yarışmaya gönüllü olarak katılan Katniss’in başkente karşı baş kaldırışını görüyoruz. Gelecekte yaşanabilecek distopik bir düzeni gözler önüne seren filmin oyuncu kadrosunda Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ve Liam Hemsworth yer almıştır.

TürAksiyonBilim KurguDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenGary
Ross
OyuncularJennifer
Lawrence
Josh
Hutcherson
Liam
Hemsworth

26. The Road

Distopik Filmler

The Road adlı filmde apokaliptik bir gelecekte kıyamet sonrası hayatta kalmayı başaran bir baba ve oğlunun Amerika’nın kıyı kesimlerine ulaşmak için çıktıkları zorlu yolculuğu izliyoruz. Yol boyunca zorlu hava koşulları ve adeta canavarlaşmış insanların saldırılarına rağmen oğlunu korumak için uğraşan babanın mücadelesi filme ağır bir dram katarken yaşanılanlar akıl sınırlarını zorlayan bir bilim kurgunun eseridir. Başrolünde Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee ve Guy Pearce’nin rol aldığı filmin yönetmenliğini John Hillcoat yapmıştır.

TürDramBilim Kurgu
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJohn
Hillcoat
OyuncularViggo
Mortensen
Kodi Smit
-McPhee
Guy
Pearce

27. Fahrenheit 451

Distopik Filmler

1951 yılında Ray Bradbury adlı yazarın çok satan kitabından sinemaya uyarlanan filmin konusu Devlet tarafından özgürlüklerini ellerinden almak amacıyla kitapların yasaklandığını ve yakıldığını görüyoruz. Kitaplardan ve bilgilerden uzak kalan insanların yönetilmesinin daha kolay olacağını düşünen devlet itfaiyecileri de tüm kitapları yakmaları için görevlendirir. Guy Montag’da hayatını kitapları yakmak uğruna geçiren bir itfaiye eridir. Ancak Guy Montag’in hayatı kitap aşığı bir kıza aşık olmasıyla değişecektir. Özgürlüğün anlamını kitap okumakta bulan Montag sisteme karşı büyük bir başkaldırı başlatacaktır. Fahrenheit 451 sinema dünyasının en eski ve en etkileyici distopik türü filmlerinden biridir.

TürBilim KurguFantastik
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
1966
YönetmenFrançois
Truffaut
OyuncularOskar
Werner
Julie
Christie
Cyril
Cusack

28. 28 Days Later (28 Gün Sonra)

Distopik Filmler

İngiltere’yi etkisi altına alan ölümcül bir virüs insan hayatını sonlandıracak kadar büyük bir güce sahiptir ve kısa sürede binlerce insana yayılmıştır. Bu sırada ülkede oluşan kaos ortamı ve virüs bulaşmış insanların kontrolleri kabul etmemesi büyük bir sorun teşkil etmektedir. Yetkililerin toplumsal düzeni sağlamak için yapabildikleri tek şey ise Askeri kontrollerin sağlanmasıdır.

TürBilim KurguKorku
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenDanny
Boyle
OyuncularChristopher
Dunne
Kim
McGarrity
Cillian
Murphy

29. Minority Report (Azınlık Raporu)

Distopik Filmler

Başrolünde Tom Cruise’nin rol aldığı Steven Spielberg imzalı unutulmaz filmin konusu doğa üstü güçlere sahip kahinler tarafından cinayet ve diğer suçların kim tarafından yapılacağının öğrenilmesiyle suçluların önceden yakalanmasını anlatıyor. Kahinler sayesinde suçluları yakalan polis ekibinin başında çalışan Dedektif John Anderton’un işlettiği sistem birden bire tam tersine döner ve Anderton’un liderliğini yaptığı birim onun peşine düşerler.

TürBilim Kurgu
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Cruise
Kathryn
Morris
Colin
Farrell

30. Gattaca

Distopik Filmler

Teknolojinin bir hayli geliştiği yıllarda insan ırkından daha gelişmiş varlıklar yaratılmış ve yavaş yavaş tüm günlük hayatta insanların yerini almışlardır. Vincent isimli genç bir adam ise hayali olan astronotluk yerine bir devlet kurumunda alt kademeli bir işe mahkum edilmiştir. Ancak kurduğu bir plan sayesinde yüksek mertebeli bir iş fırsatı yakalayarak düzene karşı başkaldırıyı başlatmıştır. Distopik bir dünyanın anlatıldığı filmin başrolünde Ethan Hawke, Uma Thurman ve Jude Law rol almıştır.

TürBilim Kurgu
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenAndrew
Niccol
OyuncularEthan
Hawke
Uma
Thurman
Jude
Law

31. Children of Men (Son Umut)

Distopik Filmler

Dünyada yeni doğumların olmaması sebebiyle tehlike altına giren insanlık neslin tükenmesiyle karşı karşıyadır. 2027 yılına girildiğinde ise üreme diye bir şey kalmamıştır. Tüm dünyaya hakim olan kaos ortamı ise toplumsal düzeni alt üst etmiştir. Askeri düzenin hakim olduğu ülkeler insanalra korku salarken hamile kalan bir kadın dünya için son umut olacaktır. Bu sırada Theo isimli bir adam da insan haklarını korumaya çalışmaktadır. Sinema dünyasının gelmiş geçmiş en iyi yapımlarından biri olan Children of Men filmi başarılı yönetmen Alfonso Cuaron imzalıdır.

TürBilim KurguGerilimDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenAlfonso
Cuarón
OyuncularClive
Owen
Clare-Hope
Ashitey
Julianne
Moore

32. District 9 (Yasak Bölge 9)

Distopik Filmler

Bilim kurgu türünün en başarılı eserlerinden biri olan District 9 filminde hayatta kalan son uzaylıların yaşamak için dünyayı mesken tutmalarını konu ediniyor. Özel bir bölgede tutulan uzaylılar MNU isimli bir şirket tarafından kontrol altında tutulurlar. Ancak şirketin amacı uzaylı teknolojisini ele geçirip büyük paralar kazanmaktır. Gerekli olan tek şey ise uzaylı DNA’sıdır.

TürAksiyonGerilimBilim Kurgu
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenNeill
Blomkamp
OyuncularSharlto
Copley
Jason
Cope
David
James

33. Brazil

Distopik Filmler

Ünlü yönetmen Terry Gilliam imzalı unutulmaz film gelecek bir dönemde yaşanan insanlığın distopik sonlarına ışık tutmaktadır. Bu kargaşa ve teknolojik gelişmelerden bir hayli sıkılan devlet memuru Sam Lowrey bu dünyadan tek kaçış yolu olarak hayallerine sığınmayı görür. Başrolünde Jonathan Pryce, Robert De Niro ve Kim Geist’in rol aldığı unutulmaz distopik film 1985 yılında izleyicisiyle buluşmuştur.

TürBilim KurguDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
1985
YönetmenTerry
Gilliam
OyuncularJonathan
Pryce
Robert
De Niro
Kim
Greist

34. Twelve Monkeys (12 Maymun)

Distopik Filmler

Yaşanılan büyük bir virüs saldırı sonrasında insan nüfusu neredeyse tükenmek üzeredir. Bilim insanlarının bu felaketi düzeltebilmek için buldukları tek çözüm ise geçmişe giderek virüs salgını engellemektir. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer eski bir mahkum olan James Cole’ü geçmişe gönderirler. Gözlerini açtığında bir akıl hastanesinde kendisini bulan James Cole görevi için salgının nereden nasıl çıktığını bulmak zorundadır. 90'larda en iyi filmler arasında gösterilen ve günümüzde hala etkisini devam ettiren bu yapımı mutlaka izleme listenize eklemelisiniz.

TürBilim KurguGerilimDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenTerry
Gilliam
OyuncularBruce
Willis
Madeleine
Stowe
Christopher
Plummer

35. Truman Show

Distopik Filmler

Sinema tarihine etkileyici senaryosuyla damga vuran unutulmaz yapım ütopik bir adada yaşayan Truman adlı genç bir adamın hayatını konu ediniyor. Hayatının her anını mutlu mesut yaşayan Truman hiçbir olumsuzlukla karşılaşmamaktadır. Ta ki öldüğünü zannettiği babasını sokakta görene kadar. İlk başlarda sadece bir sanı olmakla kalan bu olay yaşanılan gizemli olaylarla iyice garip bir hal alır. Truman ise hayatının gerçeklerini öğrenmeye çok yaklaşmıştır. Başrolünde Jim Carrey’in rol aldığı unutulmaz distopik filmin yönetmenliğinde Peter Weir rol almıştır.

TürKomediDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenPeter
Weir
OyuncularJim
Carrey
Laura
Linney
Natascha
McElhone

36. V for Vendetta

Distopik Filmler

İngiltere'de hükümeti el altına alan baskıcı bir rejim toplumu sıkı yönetim altında idare etmektedir. Bunca yasak ve engel halkında saldırgan ve şiddet yanlısı bir hale gelmesine sebep olur. Bir sokak arasında saldırıya uğrayan genç kadın V isimli gizemli biri tarafından kurtarılır. Bu gizemli adamın tek amacı ise insanlığın uyanışı başlatmak ve rejime karşı ayaklanmayı organize etmektir.

TürAksiyonBilim kurgu
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenJames
McTeigue
OyuncularNatalie
Portman
Hugo
Weaving
Stephen
Rea

37. A Clockwork Orange (Otomatik Portakal)

Distopik Filmler

Bilim kurgu türü filmleriyle sinema dünyasına damgasını vuran başarılı yazar Stanley Kubrick imzalı Otomatik Portakal filminin konusu şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin etraflarına saçtığı dehşet ve korkuyu gözler önüne sermektedir. Çete lideri Alex ise bir kavga sırasında yakalanarak göz altına alınır. Cezası hapis olmasına rağmen hapse atılmayan Alex bunun yerine şiddet üzerine yapılan bir deneye kobay olarak dahil edilir. Distopya türünün en etkili filmlerinden biri olan Otomatik Portakal filminin başrolünde Malcolm McDowell rol almıştır.

TürBilim KurguDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1971
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularMalcolm
McDowell
Patrick
Magee
Michael
Bates

38. Matrix

Distopik Filmler

Matrix dünyasıyla tanışan ve hayatını artık bu mükemmel evrende geçirecek olan Neo bugüne kadar Morpheus'la tanışmak için çok uğraşmıştır. Sonunda beklediği olur ve Morpheus'un karşısına geçerek Matrix hakkında bilinmeyenleri sorar. Yaşanan gerçekliğinde ötesinde olan bu gerçek dünya distopik bir hikayeyi gözler önüne sermektedir.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenLana
Wachowski
OyuncularKeanu
Reeves
Laurence
Fishburne
Carrie
Anne Moss

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum