IMDb Puanına Göre En İyi Hugh Jackman Filmleri | 2024

IMDb'den de tam not almayı başarmış Hugh Jackman'ın fantastik, dram, aksiyon, komedi, gerilim, romantik, bilim kurgu filmleri sizlerle...
IMDb Puanına Göre En İyi Hugh Jackman Filmleri | 2024

IMDb Puanına Göre En İyi Hugh Jackman Filmleri

Bu listede tüm zamanların en iyi Hugh Jackman filmlerini spoiler içermeden bir araya getirdik. Listemizde yer alan en güzel Hugh Jackman filmlerini IMDb puanlarına göre sıralıyoruz. İşte aksiyon filmleri türünün vazgeçilmez aktörü Hugh Jackman'ın en iyi filmleri...

Hugh Jackman filmleri;

1. The Son

Hugh Jackman Filmleri
Ebeveynlerinin boşanmasının ardından zor günler içerisinde kalan Nicholas, dünyaya karşı ilgisi kalmaz. Artık eski gülümsemesi kalmamış olan Nicholas, derslerini girmez ve delicesine yalan söylemeye başlar. Babasının yanına taşınan Nicholas, yeni ailesiyle yaşamaya başladığında her şeyin yoluna gireceğine inanır lakin orada bulunmak istemediğini fark ederek annesinin yanına dönmek ister.

TürDram
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFlorian
Zeller
OyuncularVanessa
Kirby
Anthony
Hopkins
Hugh
Jackman

2. Zihin Gezgini

Hugh Jackman Filmleri
Distopik bir gelecekte yaşanmakta olan iklim değişikliği, Miami’nin sular altında kalmasına neden olmuştur. Bu sadece Miami ile kalmamış ve gece ile gündüz kavramlarının da yok olmasına neden olmuştur. Bu dünyada yaşayan bilim insanı Nick, insanlara unuttukları şeyleri hatırlatmaya çalışmaktadır. Kendisine gelen danışanlara, sordukları sorularla onları geçmişe götürüp istedikleri şeylerin ortaya çıkmasına yardımcı olur.

TürGizemRomantikBilim Kurgu
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenLisa
Joy
OyuncularHugh
Jackman
Rebecca
Ferguson
Thandiwe
Newton

3. Kötü Eğitim

Hugh Jackman Filmleri
Long Island okul müfettişi ve asistanı, bölgeye benzeri olmayan bir prestij kazandırmakla tanınmaktadır. Frank, topluluk liderlerinin önünde ilgili bir öğrenci ve velinin bulunduğu ofiste olumlu bir mesajlaşma ustadır. Bu durum bir öğrenci muhabirin epik boyutlarda zimmete para geçirme planını ortaya çıkarttığında Frank ayrıntılı bir örtbas planı yapmasına neden olur.

TürBiyografiKomediPolisiye
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCory
Finley
OyuncularHugh
Jackman
Ray
Romano
Welker
White

4. Bay Link: Kayıp Efsane

Hugh Jackman Filmleri

Boyu 2,5 metre, 286 kiloya ulaşmak Bay Link’in vücudu tüylerle kaplıdır. İnsanın yaşayan soyunun ilkel kökenlerinin son örneği olan Bay Link’in soyu aşırı hızlı bir şekilde tükenmiştir. Yalnız ve üzgün olan Bay Link artık çevresinde kimseyi bulamaz ve kendisini Shangri-La efsanesine itmeye başlar. Kendisine bir ekip kurarak seyahat etmeye başlayan Bay Link için artık daha önce görmedikleri bir macera ortaya çıkar.

TürAnimasyonMaceraKomedi
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChris
Butler
OyuncularHugh
Jackman
David
Walliams
Stephen
Fry

5.The Front Runner 

Hugh Jackman Filmleri

Oscar adayı Jason Reitman yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan film, Senatör Gary Hart’ın Demokratik Parti’den düşüşünü ve yükselişini konu etmektedir. 1988 ABD başkanlık seçimlerinde Demokratik Parti’den aday gösterine Hart, Donna Rice adında bir kadınla evlilik dışı ilişki yaşadığı gerekçesiyle adaylıktan atılmıştır. Olayın tüm gerçekliklerini gözler önüne seren “The Front Runner” filmi, ABD siyasetinin derin lekelerini gözler önüne sermektedir. Filmin başrollerinde Hugh Jackman “Gary Hart”, Vera Farmiga “Oletha Hart”, J.K. Simmons “Bill”, Sara Paxton “Donna Rice”, Alfred Molina “Ben” karakterini canlandırmaktadır.

TürDramGerilimPolitik
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJason
Reitman
OyuncularHugh
Jackman
Vera
Farmiga
J.K.
Simmons

6. Tereyağı

Hugh Jackman Filmleri

İngiliz yönetmen Jim Field Smith’in beyazperdeye aktardığı “Butter” filmi, 2011 yılında vizyona giren en iyi komedi türleri arasında yer almaktadır. Film, yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan Laura’nın, geleneksel tereyağı heykel yarışmasındaki küçük zenci kızla tanışacaktır. Tereyağı oyma konusunda adeta usta olan kız, Laura’ya hayatını zindan edecektir. Filmin başrollerinde Jennider Garner “Laura”, Olivia Wilde “Brooke”, Yara Shahidi “Destiny”, Hugh Jackman “Body” karakterini canlandırmaktadır.

TürKomedi
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJim Field
Smith
OyuncularJennifer
Garner
Ty
Burrell
Olivia
Wilde

7. X-Men Başlangıç: Wolverine

Hugh Jackman Filmleri

X-Men üçlemesinin ön hikaye niteliğinde vizyona giren “X-Men Başlangıç: Wolverine” filmi, başarılı yönetmen Gavin Hood tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. Marvel Comics’in kurgusal karakteri arasında yer alan Wolverine”, karakteri başarılı oyuncu Hugh Jackman tarafından canlandırılmaktadır. Babasını öldürmesi üzerine Victor’la kaçmaya karar veren Logan, Stryker ile tanışacağından habersizdir. Onların özel bir mutant ekibine dahil olmasını isteyen Stryker, aradan geçen yılların ardından yeni bir teklif sunacaktır. Weapon X projesiyle Logan’ı etkilemeyi başaran Stryker, vücuduna enjekte edeceği Adamantium metaliyle onu bir yenilmez haline getirecektir. Filmin başrollerinde Hugh Jackman “Wolverine”, Ryan Reynolds “Deadpool”, Liec Schreiber “Sabretooth” ve Taylor Kitsch “Gambit” karakterlerini canlandırmaktadır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenGavin
Hood
OyuncularHugh
Jackman
Danny
Huston
Liev
Schreiber

8. Wolverine 

Hugh Jackman Filmleri

Marvel Comics çigi romanında yer alan “Wolverine” karakrterinin sinemaya uyarlandığı filmde, büyük depresyon ve sıkıntı içerisine giren baş karakterin Japonya yolculuğu ile başlamaktadır. Japonya’da ölümsüzlükten kurtularak sıradan bir canlıya dönüşmeyi kabul eden Wolverine, ölümcül bir savaşın içerisine gireceğinden habersizdir. Amerikalı yönetmen James Mangold tarafından beyazperdeye aktarılan filmin başrollerinde Hugh Jackman “Wolverine”, Tao Okamoto “Mariko”, Rila Fukushima “Yukio”, Hiroyuki Sanada “Shingen” ve Svetlana Hodçenkova “Viper” karakterlerini canlandırmaktadır.

TürBilim KurguFantastik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJames
Mangold
OyuncularHugh
Jackman
Tao
Okamoto
Rila
Fukushima

9. X-Men: Son Direniş

Hugh Jackman Filmleri

X-Men serisinin 3.filmi olarak gösterime giren “X-Men: Son Direniş”, Marvel Comics’in süper kahraman çizgi romanından sinemaya uyarlanmıştır. Süpermen filminin yönetmenliğiyle tanıdığımız Breett Ratner’ın beyazperdeye aktardığı “X-Men 3”, ikinci bölümde yayınlanan Dark Phoenix’in hikayelerini konu etmektedir. Dark’ın yeniden hayat bulacağı filmde ağır bedel ödeme sırası bu kez ona gelecektir. Oldukça heyecan verici bir yapım olarak karşımıza çıkan X-Men: Son Direniş, Wolverine karakteriyle tanıdığımız Hugh Jackman’ın en iyi filmleri arasında gösterilmektedir.

TürBilim KurguFantastik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenBrett
Ratner
OyuncularHalle
Berry
Rebecca
Romijn
Hugh
Jackman

10. Chappie 

Hugh Jackman Filmleri

Chappie; bilim kurgu filmlerinin üstadı Neill Blomkamp yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. 2015 yılında suç ve bilim kurgun temalarının işlendiği filmin başrollerinde Yolandi Visser “Yolandi”, Hugh Jackman “Vincent”, Dev Patel “Deon”, Sharlto Copley “Chappie” ve Sigourney Weaver “Michelle” karakterini canlandırmaktadır. Film, kolluk kuvvetlerinin robotlar tarafından sağlandığı bir ülkede, çete tarafından çalınan “Chappie” isimli robotun Deon tarafından yeni bir teknolojiyle donatılmasını konu etmektedir. İnsanlığı adeta tehdit eden robot, Deon’un düşünceleri ve hisleriyle kontrol edilmektedir.

TürBilim Kurgu
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenNeill
Blomkamp
OyuncularSharlto
Copley
Dev
Patel
Hugh
Jackman

11. Çelik Yumruklar 

Hugh Jackman Filmleri

Kanadalı film yönetmenli Shawn Levy tarafından beyazperdeye aktarılan “Çelik Yumruklar” filmi, şampiyonaya hazırlanan bir çocuğun, babası tarafından yapılan bir robot ile boksörlük eğitimini konu etmektedir. Boks dünyasının yakın geçekte robotlar ile gerçekleşeceğini anlatan filmin başrolünde başarılı oyuncu Hugh Jackman rol almaktadır. Charlie karakterini canlandıran Hugh dışında Dakota Goyo “Max Kenton”, Evangeline Lilly “Bailey”, Kevin Durand “Ricky” ve Anthony Mackie “Finn” karakterine hayat vermektedir.

TürDramSpor
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenShawn
Levy
OyuncularHugh
Jackman
Dakota
Goyo
Evangeline
Lilly

12. X-Men 2 

Hugh Jackman Filmleri

X-Men film serisinin 2.filmi olarak gösterime giren X2, Bryan Singer yönetmenliğinden beyazperdeye aktarılmıştır. Marvel Comics’in süper kahraman çizgi romanından sinemaya uyarlanan “X-Men 2”, bilim kurgu ve gerilim temalarının işlendiği en güzel filmler arasında yer almaktadır. Filmine efsanevi karakterlerinden Wolverine “Hugh Jacjman”, Storm “Halle Berry”, Mystique “Rebecca Romijn”, Jean Grey “Famke Janssen” ve Profesör X “Patrick Stewart” hayat vermektedir. Film, insanlığı katletmek isteyen ve her geçen gün güç toplayan Styker’ın Profesör X ve ekibi ile mücadelesini konu etmektedir.

TürBilim KurguGerilim
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenBryan
Singer
OyuncularPatrick
Stewart
Hugh
Jackman
Ian
McKellen

13. Kartal Eddie

Hugh Jackman Filmleri

İngiliz oyuncu ve yönetmen Dexter Fletcher tarafından beyazperdeye aktarılan film, 2016 yılının en iyi dram ve spor temalı filmleri arasında yer almaktadır. Film, İngiltere’nin en ünlü kayakçılarından Michael Edwars’ın muhteşem azmini ve hayat öyküsünü konu etmektedir. 1984 Kış Olimpiyatları’nda kayak atlama alanında İngiltere’nin ilk yarışmacısı olarak ünlenmiş Michael’i Taron Egerton, Bronson karakterini Hugh Jackman, Janette Edwars karakterini Jo Hartley canlandırmaktadır.

TürSporDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenDexter
Fletcher
OyuncularTaron
Egerton
Hugh
Jackman
Christopher
Walken

14. X-Men 

Hugh Jackman Filmleri

X-Men serisinin ilk filmi olarak gösterime giren yapım, Bryan Singer yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Marvel Comics’in süper kahraman çizgi romanından sinemaya uyarlanan “X-Men”, bilim kurgu ve fantastik temalarının işlendiği en güzel filmler arasında yer almaktadır. Filmine efsanevi karakterlerinden Mystique “Rebecca Romijn”, Wolverine “Hugh Jackman”, Rogue “Anna Paquin”, Magneto “lan McKellen” ve Jean Grey “Famke Janssen” hayat vermektedir. Film, Profesörün olağanüstü güçlere sahip insanları bir okulda toplamasıyla başlamaktadır. Yetenekleriyle ön plana çıkan karakterler, dünyayı kurtarmak için elinde gelen tüm meşakkati sergileyecektir.

TürBilim KurguFantastik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenBryan
Singer
OyuncularPatrick
Stewart
Ian
McKellen
Hugh
Jackman

15. Sefiller 

Hugh Jackman Filmleri

Victor Hugo’nun 1862 yılında kaleme aldığı “Sefiller” romanından beyazperdeye uyarlanan film, 2012 yılında vizyona giren müzikal dram filmleri arasında yer aşmaktadır. Tom Hooper’ın yönetmenliğini yaptığı Sefiller filmi, 19. Yüzyıllarda Fransa’da geçen hayatları konu etmektedir. Fransız Devrimi sırasında gerçekleşen olaylar, ihtilalin sonuçlarını gözler önüne sermektedir. Filmin başrollerinde Hugh Jacjman “Jean”, Russell Crowe “Javert”, Anne Hathaway “Fantine”, Amanda Seyfried “Cosette” karakterine hayat vermektedir. Film En İyi Ses Oscar ödülüne layık görülmüştür.

TürDramRomantik
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenHugh
Jackman
OyuncularTom
Hooper
Russell
Crowe
Anne
Hathaway

16. Muhteşem Showman 

Hugh Jackman Filmleri

Avustralyalı yönetmen Michael Grace tarafından beyazperdeye aktarılan film, 2017 yılında gösterime giren en iyi Hugh Jackman filmleri arasında yer almaktadır. Dram ve romantik temalarının bir arada işlendiği “Muhteşem Showman”, doğuştan iş insanı olarak dünyaya gelen 12 yaşındaki P.T Barnum’un azimli girişimcilik öykülerini konu etmektedir. Başrollerinde Hugh Jackman “P.T. Barnum”, Zac Efron “Phillip Carlyle” Zendaya “Anne”, Keala Settle “Lettie” ve Michelle Williams “Charity” karakterlerine hayat vermektedir.

TürDramRomantik
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMichael
Gracey
OyuncularHugh
Jackman
Zac
Efron
Michelle
Williams

17. X-Men: Geçmiş Günler Gelecek 

Hugh Jackman Filmleri

Ünlü Marvel çizgi romanı”X-Men” serisinden sinemaya uyarlanan film, Bryan Singer yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. X-Men serisinin 7.filmi olarak gösterime giren “X-Men: Geçmiş Günler Gelecek”, soyları tükenmekte olan mutantlara hayat vermek için zamanda yolculuğun efsanevi maceralarını konu etmektedir. Başrollerinde Hug Jackman “Wolverine”, James McAvoy “Profesör X”, Michael Fassbender “Magneto”, Patrick Stewart “Profesör” ve Jennifer Lawrence “Mystique” karakterini canlandırmaktadır.

TürBilim KurguFantastik
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenBryan
Singer
OyuncularHugh
Jackman
James
McAvoy
Michael
Fassbender

18. Logan

Hugh Jackman Filmleri

Marvel Comics’in kurgusal karakterlerinin yer aldığı “Wolverin” çizgi romanından uyarlanan film, başarılı yönetmen James Mangold tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. X-Men film serisinin 10. filmi olarak gösterime giren “Logan”, Profesör C ve Wolverine’nin Meksika sınırında saklanmasıyla başlamaktadır. Profesör Charles’ın Alzheimer hastalığına yakalanmasından dolayı Logan’a büyük bir iş düşmektedir. Filmin başrollerinde Hugh Jackman “Wolverine”, Boyd Holbrook “Donald”, Patrick Stewart “Profesör”, Stephan Merchant “Caliban” ve Dafne Keen” X-23” karakterlerine hayat vermektedir.

TürDramBilim Kurgu
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJames
Mangold
OyuncularHugh
Jackman
Patrick
Stewart
Dafne
Keen

19. Tutsak 

Hugh Jackman Filmleri

Ters köşe filmler listesinde de yer verdiğimiz “Tutsak”, 2013 yılında gösterime girmiş suç ve gerilim türünün en iyi örneklerindendir. Film, Amerika’nın Pennsylvania bölgesinde kaçırılan iki kız çocuğunun aranma sürecindeki olaylar zincirini konu etmektedir. Son derece sürükleyici ve gizem dolu bir film olarak izleyiciyle buluşan yapımın başrollerinde Jake Gyllenhaal “Dedektik Loki”, Hugh Jackman “Keller Dover”, Paul Dano “Alex Jones”, Melissa Leo “Holly Jones” ve Viola Davis “Nancy” karakterine hayat vermektedir.

TürSuçGerilim
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenDenis
Villeneuve
OyuncularHugh
Jackman
Jake
Gyllenhaal
Viola
Davis

20. Prestij 

Hugh Jackman Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında yer alan "Prestij" filmi, 2006 yılında gösterime giren bilim kurgu temalı filmler arasında yer almaktadır. Ünlü yazar Christopher Priest’in “The Prestige” romanından beyazperdeye uyarlanan film, En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görülen Christopher Nolan yönetmenliğinde izleyiciyle buluşmuştur. Başrollerinde Hugh Jackman ( Robert), Christian Bale ( Alfred), Scarlett Johansson (Olivia), David Bowie (Tesla), Michael Caine (John) rol almaktadır. Film, birbirini alt etmeye çalışan iki sihirbazı öyküsünü konu etmektedir.

TürGizemBilim Kurgu
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularHugh
Jackman
Christian
Bale
Michael
Caine

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.