Son Yılların En İyi Bilim Kurgu Filmleri Tavsiye Listesi

Dünya sinemasının en çok merak uyandıran bilim kurgu filmlerini sizler için listeledik. İşte sinemasnın efsaneleşen en iyi ödüllü bilim kurgu filmleri...
Son Yılların En İyi Bilim Kurgu Filmleri Tavsiye Listesi

Aksiyon,macera,fantastik,dram,komedi ve daha birçok türde en iyi bilim kurgu filmleri listesi...

İzlenmesi Gereken En Güzel Bilim Kurgu Filmleri

Pek çok farklı kategoriyi içerisinde barındıran tüm zamanların en iyi bilim kurgu filmlerini listeledik. İçeriğimizde uzay filmleri ,distopik yapımlar ve fantastik türün önde gelen en kaliteli bilim kurgu filmleri yer alıyor. Ayrıca izlenmesi gereken en iyi filmler listesine linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sizlerde eğer bilim kurgu filmi ne izlemeli diye düşünüyorsanız bu içeriğin tamamını detaylıca incelemelisiniz.

İşte dünya çapında ödül kazanan gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu filmi önerileri...

1. Moonfall

Bilim Kurgu Filmleri
Dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Gizemli bir güç Ay’ı Dünya yörüngesinden çıkartarak Dünya’ya çarpmasını sağlamaktadır. Çarpma üzerine haftalar kalmışken NASA yöneticisi ve eski bir astronot Jo, bu kıyameti önlemek üzere çözüm yolu aramaya başlar. Herkes sevdiklerini kurtarmak üzere imkansız bir yolculuğa çıktıklarında her şey normale dönecek mi?

TürBilim KurguMaceraAksiyon
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRoland
Emmerich
OyuncularHalle
Berry
Patrick
Wilson
John
Bradley

2. Project Gemini

Bilim Kurgu Filmleri
Yüzyıllar sonrasında Dünya’da var olan tüm doğal kaynaklar yok olmuş durumdadır. İnsanlar hayatta kalmak üzere mücadele ederken kendileri için son şansı uzayda bir yaşam kurmak olduğuna inanırlar. Uygun yeni bir gezegen bulabilmek üzere çalışan bir keşif ekibi, planların ters gitmesi ile hiç bilmedikleri bir gezegende yapayalnız kalırlar.

TürBilim KurguMaceraGerilim
IMDb3,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSerik
Beyseu
OyuncularEgor
Koreshkov
Alyone
Konstantinova
Samoukov
Kostya

3. Dual

Bilim Kurgu Filmleri
Ölümcül bir hastalıktan muzdarip olan bir genç kadın, ölümü ile birlikte ailesinin ve arkadaşlarının acısını hafifletmek için kendisini klonlar. Ancak, kadın her geçen gün iyileşmeye başlar. Kendisi her geçen gün iyileşirken klonunu ortadan kaldırmak üzere plan yapmaya başlar lakin klonu bu durumu her zamankinden daha da zor hale getirir. 

TürBilim KurguGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRiley
Stearns
OyuncularKaren
Gillan
Aaron
Paul
Beulah
Koale

4. Blank

Bilim Kurgu Filmleri
Claire, yazdığı bir kitabında tıkandığı için yapay zekadan yardım almak ister. Lakin yapay zekada ortaya çıkan bir yazılım hatası meydana geldiğinde, kararsızlık yaşayan android ile kapana kısılır ve dış dünya ile olan tüm bağını keser. Zaman daralırken ve android de her geçen gün dengesizleşirken Claire korkularını yenip içine düştüğü durumdan kurtulması gerekmektedir.

TürBilim KurguDramGerilim
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNatalie
Kennedy
OyuncularRachel
Shelley
Heida
Reed
Wayne
Brady

5. Black Adam

Bilim Kurgu Filmleri
Shazam! Filmini bilmeyen yoktur. Filmde yer alan ama görülmemiş olan anti kahraman Black Adam ise sizlerle. Mısır tanrılarının kudreti ile güçlerini elde eden lakin süper kahramanlar tarafından hapsedilen Black Adam, 5000 yıllık tutsak hayatını bir gün kırıyor. Benzersiz adalet anlayışı ile dünyaya barış getirmek üzere hareket ederken hiç beklemediği bir dünya ile karşı karşıya kalır.

TürBilim KurguFantastikAksiyon
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJaume
Collet-Serra
OyuncularViola
Davis
Dwayne
Johnson
Sarah
Shahi

6. Slash/Back

Bilim Kurgu Filmleri
Maika ve arkadaş grubu, günün birinde yaşadıkları bölgenin kutuplarında bir takım gizemli varlıkların geldiğinin haberini alır. Bu varlıkların birer uzaylı olduğunu ve dünyanın uzaylılar tarafından istila altında olduğunu fark eden grup yeni bir plan yapmaya başlar. Çevreden buldukları silahlar ve korku filmlerinden izledikleri taktikler ile uzaylılara karşı büyük bir mücadeleye girişirler.

TürBilim KurguMacera
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNyla
Innuksuk
OyuncularKristian
Bruun
Shaun
Benson
Melissa
Hood

7. Hayır

Bilim Kurgu Filmleri
Kaliforniya’nın iç kısımlarında bulunan bir kasaba düşünün. Issız bir kanyona yakın olduğundan dolayı birbirinden ilginç olaylar yaşayama başlar. Kasaba sakinleri bu gizemli olayları araştırmak üzere bir keşif edibi belirlenirken beklemedikleri bir durum ile karşı karşıya kalırlar.

TürBilim KurguKorkuGizem
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJordan
Peele
OyuncularDaniel
Kaluuya
Keke
Palmer
Brandon
Perea

8. The Adam Project

Bilim Kurgu Filmleri

2022 yılının en iyi bilimkurgu filmleri arasında yer alan The Adam Project'de zamanda yolculuk ve dünyanın yok oluşu konuları işleniyor. Gelecekte işlerin insanlık için zorlandığını gören Adam dünyayı kurtarmak için geçmişe yolculuk yapar. Yolculuk sırasında oluşan bir sorun sebebiyle 2022 yılına inen Adam henüz 13 yaşındaki benliğiyle işbirliği yaparak dünyayı kurtarmaya çalışacaktır.

TürBilim KurguKomediAksiyon
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShawn
Levy
OyuncularRyan
Reynolds
Mark
Ruffalo
Jennifer
Garner

9. Don't Look Up

Bilim Kurgu Filmleri

Son yılların en iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alan Don't Look Up'da dünyayı yok etmek üzere olan bir göktaşı felaketi konu ediliyor. Dr. Randall ve öğrencisi Kate Dibiasky bir kuyruku yıldız keşfederler. Kuyruklu yıldızın rotası ise Dünya'dır. Bilim insanları halkı uyarmak için harekete geçtiklerinde ise karşılarına bürokraside ve medyada birden çok engel çıkmaktadır. Dünyanın sonun gelmesine ise sadece 6 ay kalmıştır. 

TürBilim KurguKomediDram
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAdam
McKay
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Jennifer
Lawrence
Meryl
Streep

10. The Tomorrow War (Yarının Savaşı)

Bilim Kurgu Filmleri

Amazon yapımı bu eşsiz bilimkurgu filminde Dünya'nın uzaylılar tarafından işgal edildiği distopik bir gelecek anlatılıyor. Filmde dünya uzaylılar tarafından işgal edilmiştir. Kurtuluşun tek yolu ise teknolojiyi kurtararak geçmişe dönmek ve insanları geleceğe dair uyarmaktır. Bilim insanlarının yaptıkları plana göre geçmişten asker getirilerek gelecekte düşmanı yenmek dünyanın kaderini değiştirecektir.

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChris
McKay
OyuncularChris
Pratt
Yvonne
Strahovski
J.K.
Simmons

11. Free Guy (Gerçek Kahraman)

Bilim Kurgu Filmleri

En iyi bilimkurgu filmleri listesinde yer alan Free Guy filminde açık dünya oyunu Free City içerisinde yaşadığını fark eden bir adamın hikayesini izliyoruz. Bankada memur olarak çalışan Guy isimli adam hayatının bir oyundan ibaret olduğunu farkkettiği anda artık sıkıcı yaşamını bırakıp yeni maceraların peşinden koşarak kendi hikayesini yazacaktır.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenShawn
Levy
OyuncularRyan
Reynolds
Jodie
Comer
Lil Rel
Howery

12. Blackwidow

Bilim Kurgu Filmleri

Marvel filmleri arasına yeni katılan Blackwidow'da Natasha Romanoff isimli yeni Avenger'ın dünyayı kurtarma çabalarını izliyoruz. Geçmişi ile ilgili büyük bir komplo olduğunu keşfeden Romanoff durdurulması güç bir düşmana karşı mücadele edecektir. Bu süreçte kendini de keşfedecek olan Romanoff eskiye dair yaşadığı sorunları ortadan kaldırmaya çalışır.

TürBilim KurguAksiyonCasus
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenCate
Shortland
OyuncularScarlett
Johansson
Florence
Pugh
Rachel
Weisz

13. Stowaway (Kaçak Yolcu)

Bilim Kurgu Filmleri

Netflix filmleri arasında yer alan Stowaway'da bir uzay görevi için yola çıkan bilim insanlarının yaşadıklarını izliyoruz. Uzay aracı dünyadan ayrıldıktan bir süre sonra gemide kaçak bir yolcunun olduğu fark edilir. Sadece ekibe yetecek kadar kaynağa sahip olan bu gemi yeni yolcusuyla birlikte artık yükünü taşıyamayacak bir hal alır. Mürettebat ise hem görevi yerine getirmek hem de hayatta kalmak için büyük mücadeleler verecektir.

TürBilim KurguDramUzay
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJoe
Penna
OyuncularAnna
Kendrick
Toni
Collette
Daniel
Dae Kim

14. Infinite (Sonsuz)

Bilim Kurgu Filmleri

Reenkarnasyon ve yeniden doğuş üzerine bir konu işleyen bu filmde eski yaşantısından gerçekçi rüyalar gören bir adamın hikayesini izliyoruz. Cognomina isimli bir örgütü keşfeden Evan gördüğü rüyaların geçmiş yaşantılarına dair sanrılar olduğunu fark eder. Örgüt zamandaki değişimleri kontrol eden bir casus ekibi olarak çalışmaktadır. Zamanın dengelerini bozmak isteyen bir düşman ise dünyayı tehlikeye atarken onun karşısında duracak olan tek kişi Evan'dır.

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb5.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularMark
Wahlberg
Chiwetel
Ejiofor
Sophie
Cookson

15. Tenet

Bilim Kurgu Filmleri

Bilim kurgu filmleri tavsiye listesinde yer alan ve 2020 yılına damga vuran Tenet filmi hikayesinde dünyayı kurtarmak için zamanın ötesinde savaşan bir kahramanı anlatıyor. Christopher Nolan’ın beyin yakan eserlerinden biri olan Tenet filminde aksiyon ve maceraya doyacaksınız.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularJohn
David
Washington
Kenneth
Branagh
Robert
Pattinson

16. Project Power (Proje)

Bilim Kurgu Filmleri

Ülkede hızla yayılan ve kullanıcılarına süper güçler veren sentetik bir hap tüm şehirleri kaosa sürüklerken eski bir asker, bir polis ve ufak bir kız bu hapa karşı destansı bir mücadele verirler. Amaçları doğrultusunda birleşen üçlü hapın üretiminin durdurulması için elinden geleni yaparlar. Netflix'te yayınşanan Project Power mutlaka izlenmesi gerekn bilim kurgu filmleri arasında yer alıyor.

TürBilim KurguAksiyonSuç
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenHenry
Joost
OyuncularJamie
Foxx
Joseph
Gordon Levitt

17. The Platform

Bilim Kurgu Filmleri

Distopik bir gelecekte geçtiği düşünülen filmde insanları deney amacıyla çok katlı bir hapishaneye koyarlar. Bu hapishanede yemekler yukarıdan aşağıya doğru bir platformla inmektedir. Yukarıdakiler istedikleri yemekleri yerken aşağı katlarda açlık mücadelesi vardır. Genç bir adam bu sistemi düzeltmek için elinden geleni yapmaya çalışacaktır.

TürBilim KurguPsikolojikGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGalder
Gaztelu - Urrutia
OyuncularIván
Massagué
Antonia
San Juan
Zorion
Eguileor

18. I am Mother

Bilim Kurgu Filmleri

Netflix yapımı I am Mother filminde robot tarafından büyütülen genç bir kızın gerçek annesiyle tanışma mücadelesini izliyoruz. Dünyanın büyük bir yıkımla mücadele ettiği filmde yönetenlerin insanları kandırmasıyla gücü ele aldıklarını ve bu durumun büyük bir savaşa yol açtığını görüyoruz. Bir aile dramını da içerisinde barındıran I am Mother en iyi ailecek izlenecek bilim kurgu filmlerinden biridir.

TürBilim KurguDramGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGrant
Sputore
OyuncularClara
Rugaard
Hilary
Swank
Rose
Byrne

19. Godzilla King of the Monster (Godzilla: Canavarlar Kralı)

Bilim Kurgu Filmleri

2019 bilim kurgu filmleri öneri listesinde yer alan "Godzilla" muhteşem aksiyon sahneleriyle izleyicilerini mutlu etti. Filmde denizlerden gelen dev canavar Godzilla dünyayı yabancı yaratıklara karşı korumaya çalışıyor. İnsanların bazıları Godzillaya inanırken bazıları ise düşman saflarında yer alıyor. Heyecan dolu film son yıllarda izlediğiniz en iyi bilim kurgu filmleri arasına girecek.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMichael
Dougherty
OyuncularKyle
Chandler
Vera
Farmiga
Millie
Bobby Brown

20. The Martian (Marslı)

Bilim Kurgu Filmleri

Matt Damon’un mükemmel oyunculuğuyla tüm zamanların en çok izlenen bilim kurgu filmleri listesinde yer alan The Martian, Mars gezegenine bir görev için gönderilen ve yaşanan fırtına sonrasında burada öldü zannedilerek bırakılan Mark Watney’in hikayesini izleyiciye aktarmaktadır. Watney, zekası ve dayanıklılığı ile hayatta kalmayı başarmış ve dünyaya sürekli olarak sinyal göndermeye çalışmaktadır. Bütün NASA ekibi kendisini kurtarmak için çalışmalar yaparken, ekip arkadaşları da cesur bir kararla kurtarma operasyonunda yer alırlar.

TürBilim Kurgu
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRidley
Scott
OyuncularMatt
Damon
Jessica
Chastain
Kristen
Wiig

21. Rise of the Planet of the Apes (Maymunlar Cehennemi: Başlangıç)

Bilim Kurgu Filmleri

2011 yılında izleyiciyle buluşan ve son 10 yılın en iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alan Rise of the Planet of the Apes, genetik mühendislerin çalışmaların sonucunda maymunlarını beyinlerini geliştirmesi ve sonrasında maymunların insanlar üzerinde üstünlük kurmak için açtıkları savaşı beyazperdeye aktarmaktadır.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenMatt
Reeves
OyuncularAndy
Serkis
Woody
Harrelson
Steve
Zahn

22. Snowpiercer (Kar Küreyici)

Bilim Kurgu Filmleri

2013 yılının gişede en çok izlenen bilim kurgu filmleri arasında yer alan Snowpiercer’in yönetmen koltuğunda Joon-ho Bong yer alıyor. Film, neredeyse tüm insanlığı öldürecek küresel ısınmayı sona erdirmek için yapılan başarısız bir deney sonrasındaki buz çağında geçmektedir. Hayatta kalanların hepsi Snowpiercer isimli bir trende yaşamaktadır. Filmin başrolünde Chris Evans, Kang-ho Song ve Ed Harris yer almaktadır.

TürBilim KurguDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularChris
Evans
Jamie
Bell
Tilda
Swinton

23. I am Legend (Ben Efsaneyim)

Bilim Kurgu Filmleri

Bilim kurgu filmleri arasında zombi filmleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Zombi konulu bazı bilim kurgu filmleri tarihin tozlu sayfalarına gömülürken bazıları ise yıllar geçse de her zaman vitrinde görülmektedir. Ben Efsaneyim filmi de en iyi bilim kurgu film önerileri listesinde her zaman başı çeken filmlerden bir tanesidir. Konusu; Başrolde oynayan Robert Neville dünya üzerinde yer alan virüse bağışıklık kazanmıştır ve diğer insanları bulmaya çalışmaktadır. Aksiyon bilim kurgu filmleri arasında yer alan I am Legend kesinlikle izlenmesi gereken bir yapımdır.

TürBilim Kurgu
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenFrancis
Lawrence
OyuncularWill
Smith
Alice
Braga
Charlie
Tahan

24. Limitless (Limit Yok)

Bilim Kurgu Filmleri

Normal hayatında oldukça perişan bir halde olan ve hiçbir işe tutmayan başarısız bir yazar olan Eddie, günün birinde tüm kapasitesini kullanmasına imkan sağlayan ilaç ile karşılaşır. Bu ilaç sayesinde paraya, çekiciliğe ve üne kavuşur. Her şey tam da istediği gibi giderken, hapın peşinde olan tehlikeli insanların da hedefi olur. Tehlikeden kurtulmak için hapı tekrardan kullanması gerekir. Müthiş bir döngünün içerisinde kalan Eddie, hiçbir güce bedelsiz sahip olunamayacağını bu sayede anlar…

TürBilim KurguGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenNeil
Burger
OyuncularBradley
Cooper
Robert
De Niro
Abbie
Cornish

25. Looper (Tetikçiler)

Bilim Kurgu Filmleri

Gelecek yıllarda zamanda yolculuk keşfedilmiş ancak kesinlikle yasak durumdadır. Zamanda yolculuğu illegal yollarla büyük paralar karşılığında genel olarak mafya lideri tarafından kullanılmaktadır. Mafya bir kişiden kurtulmak için, o kişiyi 30 yıl öncesine gönderir ve o zamanda devreye Joe girer. Joe her gelen iş sonrasında zenginleşir ve artık Mafyanın hedefinde kendisi yer almaktadır. Joseph Gordon-Levitt, Bruce Wilis ve Emily Blunt’un başrolde oynadığı yapım, bilim kurgu türünde efsaneleşen harika bir film…

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenRian
Johnson
OyuncularBruce
Willis
Joseph
Gordon
-Levitt
Emily
Blunt

26. The Hunger Games: Catching Fire (Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak)

Bilim Kurgu Filmleri

Katniss Everdeen, kantonlar halinde bulunan ve büyük bir despotluk ile yönetilen dünyada hayatta kalma mücadelesi veren genç bir kızdır. Yaşadığı dünyada genç çocuklar “Açlık Oyunları” ismi verilen yarışmaları katılır ve burada en son hayatta kalan kişi olmak için mücadele verir. İlk filmde hayatta kalan ve zafere ulaşan Kattie’nin macerası ikinci filmde de devam eder. Ancak bu sefer bir direnişin öncüsü olur.

TürBilim KurguDramGerilim
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenGary
Ross
OyuncularJennifer
Lawrence
Josh
Hutcherson
Liam
Hemsworth

27. Ex Machina

Bilim Kurgu Filmleri

2015 yılında vizyona giren Ex Machina, yönetmen koltuğunda Alex Garland’ın oturduğu gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu ve gizem filmleri arasında gösterilen etkileyici bir yapım. Son derece karmaşık bir konuya sahip olan Ex Machina, dünyanın önemli internet şirketlerinden birinde çalışan Caleb’in, kazandığı ödül sonrasında yapay zekaya sahip bir robot ile hikayesi anlatılmaktadır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAlex
Garland
OyuncularDomhnall
Gleeson
Alicia
Vikander
Oscar
Isaac

28. The Butterfly Effect (Kelebek Etkisi)

Bilim Kurgu Filmleri

Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan Evan (Ashton Kutcher) zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Bu yapıt 3 filmden oluşmaktadır. Gerilim bilim kurgu filmleri arasında yer alan Kelebek Etkisi filmi kesinlikle izlemeniz gereken yapıtlardan bir tanesidir.

TürBilim KurguFantastikDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenEric
Bress
OyuncularAshton
Kutcher
Amy
Smart
Elden
Henson

29. Gravity (Yer Çekimi)

Bilim Kurgu Filmleri

Uzay konulu bilim kurgu filmlerinden bir tanesi olan Gravity (Yer Çekimi) uzay görevine çıkan Dr. Ryan Stone’nin hikayesini anlatmaktadır. Son görevlerinde oldukça olumsuz durumlarla karşılaşan kahramanlarımızın mekikleri zarar görür. Uzay boşluğunda sürüklenen kahramanlarımız için süre azalmaktadır ve bir a önce NASA ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

TürBilim KurguMaceraGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenAlfonso
Cuarón
OyuncularSandra
Bullock
George
Clooney
Ed
Harris

30. Avatar

Bilim Kurgu Filmleri

Sinema dünyasının rekorlarını elinde tutan film olarak tarihe geçen film olan Avatar, ünlü yönetmen James Cameron' un hem kariyerinde hem de beyaz perde tarihinde çığır açan filmi olarak gösteriliyor. Filmin konusuna gelirsek, Pandora adlı bir uydu gezegende yaşayan mavi dev yaratıkların, değerli madenler barındırması sebebiyle insanoğlu tarafından işgal edilmesini anlatır. Belden aşağısı felçli olan eski subay Jake Sully, program için seçilir ve sinirsel bağlantı yoluyla bağlandığı dev cüsseli mavi yaratığın bedenini kontrol ederek aralarına katılır ve bilim insanları için onların yaşayışları hakkında bilgi toplamaya başlar.

TürBilim KurguGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenChris
McKay
OyuncularSam
Worthington
Zoe
Saldana
Sigourney
Weaver

31. Edge of Tomorrow (Yarının Sınırında)

Bilim Kurgu Filmleri

Aksiyon bilim kurgu filmleri arasında oldukça farklı bir film olan Yarının Sınırında, Tom Cruise sayesinde oldukça yüksek mertebelere erişmektedir. Filmin konusu; uzaylılar dünyaya saldırmıştır ve dünyada bu düşmana karşı ordular birleştirilmektedir. Filmde daha önce hiçbir tecrübesi olmayan Bill Cage ilk görevi intihardır ve savaşın başında hemen ölür. Ancak olaylar buradan sonra gelişir. Ölümünden hemen sonra tekrardan dirilen Cage, sürekli bir döngünün içerisinde kalmıştır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDoug
Liman
OyuncularTom
Cruise
Emily
Blunt
Bill
Paxton

32. The Terminator

Bilim Kurgu Filmleri

Terminatör, bilim kurgu dünyasının unutulmaz örnekleri arasında yer alan ve konusuyla ilk çekildiği döneme liderlik etmiş filmler arasında gelir. İlk film 1984 yılında vizyona girmiştir. Ardından 4 film daha çekilmiş ve seri 5 filme ulaşmıştır. Filmlerin çıkış noktası insan ırkının robot çağı ile birlikte yok olmaya başlamasını ve yapay zeka ile mücadelesini anlatır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1984
YönetmenTim
Miller
OyuncularArnold
Schwar
-zenegger
Linda
Hamilton
Mackenzie
Davis

33. X-Men: Days of Future Past (X-Men Geçmiş Günler Gelecek)

Bilim Kurgu Filmleri

Son yılların en iyi bilim kurgu filmleri arasında gösterilen X-Men filmleri, seri halinde izlendiği zaman bilim kurgu dozunu çok iyi alabileceğiniz harika bir yapım. Bu türde çok iyi işlere imza atan Marvel Comics, çizgi romanında yer alan kahramanlarını beyaz perdeye taşırken ve bunu da en iyi yapanlar arasında... Listemizde yer alan ve X-Men serisinin en iyi filmlerinden bir tanesi de X-Men: Days of Future Past... Konusunu daha iyi anlamanız için tabi ki serinin önceki filmlerini izlemeniz gerekir.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenBryan
Singer
OyuncularHugh
Jackman
James
McAvoy
Michael
Fassbender

34. Mad Max: Fury Road (Çılgın Max: Öfkeli Yollar)

Bilim Kurgu Filmleri

Mad Max filmleri serisinin 3. filminden 30 yıl sonra bir kez daha izleyicilerle buluşan ve bilim kurgu türünün de en başarılı örneklerinden bir tanesi olan Mad Max: Fury Road, her sahnesi ile sizleri kendisine hayran bıraktıracak bir yapım. Macera ve aksiyon dolu bir maceraya hazır olun, çünkü uzun yıllar aklınızdan çıkmayacak bir film sizleri bekliyor.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenGeorge
Miller
OyuncularTom
Hardy
Charlize
Theron
Zoë
Kravitz

35. Harry Potter and the Deathly Hallows I - II (Harry Potter ve Ölüm Yadigarları)

Bilim Kurgu Filmleri

Harry Potter Sırlar Odası filmi ile başlayan serinin final filmi Ölüm Yadigarları Bölüm: 2, gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alan harika bir yapım. Hikayenin ana konusunu anlamak için Harry Potter filmlerini seri halinde izlemenizi öneriyoruz. Filmin konusuna gelirsek; Harry, Ron ve Harmonie büyücülük okulu müdürü Dumbledore'un verdiği görevi tamamlamak için Voldemort ile mücadeleye girişir. Harry’nin ve arkadaşlarının canları pahasına da olsa Voldemort’a ait hortkulukları yok etmesi ve sonunda da Voldemort'u yemesi gerekecektir.

TürBilim KurguFantastikAile
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenChris
Columbus
OyuncularDaniel
Radcliffe
Rupert
Grint
Emma
Watson

36. Truman Show (Truman Şov)

Bilim Kurgu Filmleri

Jim Carrey dendiğinde akıllara gelen filmlerden bir tanesi olan Truman Show, fantastik bilim kurgu türleri arasında adeta baş yapıttır. En çok izlenen ve birçok ödül alan bilim kurgu filmi olan Truman Show, adeta sahte bir hayatı anlatmaktadır. Truman Burbak muhteşem güzellikte, masallardan çıkmış gibi bir adada yaşamaktadır. Orada doğmuş, okula gitmiş ve yine orada evlenmiştir fakat bu sıradan bir hayat değildir. Truman 30 yaşına geldiğinde bazı şeylerden şüphelenmeye başlar. Babası küçükken denize açılarak boğulmuş ve ölmüştür fakat bir gün babasını caddede yürürken görür. Daha sonra eşinin hareketlerinden ve fotoğraflarından yola çıkarak gerçeği anlar. Eski bir film olsa da kesinlikle izlemeniz gereken bir yapım olduğunu kesinlikle aklınızdan çıkarmayın.

TürBilim KurguKomediDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenPeter
Weir
OyuncularJim
Carrey
Laura
Linney
Natascha
McElhone

37. Jurassic Park

Bilim Kurgu Filmleri

Dinozorlar çağı milyonlarca yıl önce kapanmış olsa da çıkarılan fosillerin bile heyecan yarattığı günümüz dünyasında bir de bu devasa canlıların gerçek olduğu bir filmin başarılı olmaması imkansızdır. İlk filmiyle 90 lı yıllarda vizyona giren Jurassic Park serisi dinozorlar çağını günümüze taşımış ve görsel efektlerin teknolojilerinin gelişmesiyle daha gerçekçi görüntüler sunarak o dönem izlenme rekorları kırmıştır. İlk filmiyle yakaladığı başarı ve ilk filmin yeri şüphesiz bir çok izleyici için ayrıdır. Seri 2015 yılında vizyona giren Jurassic World ile birlikte 5 filme ulaştı.

TürBilim KurguGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularSam
Neill
Laura
Dern
Jeff
Goldblum

38. Wall·E

Bilim Kurgu Filmleri

2008 yılında vizyona giren animasyon filmi olarak karşımıza çıkan Wall E filmi, aynı zamanda bilim kurgu filmleri kategorisinde bulunmaktadır. Animasyon dalında en güzel bilim kurgu filmleri arasında gösterilen Wall E’de dünyada yalnız kalan bir robotun hikayesi anlatılmaktadır. Oldukça komik ve bir o kadar da duygusal olan Wall E filmi, çok güzel vakit geçirebileceğiniz bir yapımdır.

TürBilim KurguFantastikAnimasyon
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenAndrew
Stanton
OyuncularBen
Burtt
Elissa
Knight
Jeff
Garlin

39. Back to Future (Geleceğe Dönüş)

Bilim Kurgu Filmleri

Bilim-kurgu deyince akla gelen ve kült filmlerin üst sıralarında yer alan Geleceğe Dönüş, gerek ilginç konusu gerekse tasarımları ile eski bir film olmasına rağmen hala günümüzde etkisini sürdürmektedir. Filmin konusu adından da anlaşılacağı üzere çılgın doktor Emmet tarafından icat edilen zaman makinesi ile geçmiş ve gelecek arasında yapılan yolculuğu konu almaktadır. Marty Mcfly siimli genç yanlışlıkla bu makineyi alır ve ortalığı karıştırır. Sonra bu durumu toparlamaya çalışırken başından geçen maceralar anlatılır.

TürBilim KurguMacera
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularMichael
J. Fox
Christopher
Lloyd
Lea
Thompson

40. The Prestige (Prestij)

Bilim Kurgu Filmleri

Sihirbazlık mesleğinin çok popüler olduğu ve bu insanların toplumda üst tabakaya yerleştirildiği dönem Londra'sında geçen filmde iki sihirbazın rekabeti anlatılmaktadır. Bu iki sihirbazdan biri olan Robert, sahne showlarıyla izleyenleri büyüleyen bir şovmen iken diğer sihirbaz Alfred daha gelenekçi fakat ilüzyon konusunda üstün zekaya ve yeteneğe sahip bir adamdır. Kim daha büyük sihirbaz tartışması artık prestij meselesine döner ve rakip olmaktan çok iki düşman haline gelerek birbirlerine zarar vermeye başlarlar. Filmdeki konunun işlenişi oldukça beklenmedik u dönüşleriyle kendini izlettiren ve beklenmedik süprizlerle seyirciyi şaşırtan yapı gösteriyor. Christian Bale ve Hugh Jackman oyunculuğun hakkını verirken onlara Scarlet Johansson ve Michael Caine eşlik ediyor.

TürBilim KurguDramGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularHugh
Jackman
Christian
Bale
Michael
Caine

41. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Bilim Kurgu Filmleri

Star Wars denince bu filmleri hiç izlemeyenlerin dahi bir fikrinin olması ya da film ile ilgili terimlere aşina olması sanıyoruz bu film serisinin ne denli başarılı olduğunu bize daha iyi gösteriyor. Filmin yarattığı endüstrinin hacmi milyar dolarları buluyor. Lisanlı oyuncaklarından daha nice tasarımlarda bu filmlerdeki karakterleri görmek mümkün. Yıldız Savaşları filmleri üçleme şeklinde çekiliyor. İlk üç film öncül üçleme, sonraki üç film orjinal üçleme ve en son çekilen Güç Uyanıyor filmi ile başlayan yeni üçleme serinin en az iki filmle daha devam edeceğini gösteriyor.

TürBilim KurguMacera
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenJ.J.
Abrams
OyuncularDaisy
Ridley
Adam
Driver
Oscar
Isaac

42. Interstellar (Yıldızlararası)

Bilim Kurgu Filmleri

Film henüz 2014 yılının sonlarında vizyona girmiş olmasına rağmen şimdiden kült filmler arasındaki yerini almıştır. Gerek konusu gerekse anlatılan olaylar ile ortaya konan kurgu, gerçek bir zeka örneğidir. Konuya baktığımızda, insanoğlunun dünyaya verdiği zarar arttıkça tarım zayıflamıştır. Sonunda teknoloji bir kenara bırakılmış ve tarım çağına doğru geri dönüş yaşanmaya başlamıştır. Tarım ile uğraşan eski bir astronot olan Cooper, kızının odasında garip olayların yaşandığını söylemesi üzerine ne olduğunu incelemeye başlar ve aslında kitaplıktan gelen sinyallerin bir koordinatı işaret ettiğini anlarlar. Bunun üzerine verilen yere giden Cooper burada gizli olarak yürütülen NASA uzay programı olduğunu görür.

TürBilim KurguDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularMatthew
McConaughey
Anne
Hathaway
Michael
Caine

43. Matrix

Bilim Kurgu Filmleri

Bilim-kurgu filmleri arasında başı çeken filmlerden olan Matrix serisi, 2000'li yılların başına damgasını vurmuş enfes bir yapım. Filmin konusuna baktığımızda hacker olan ve Neo lakabını kullanan adamın başına gelen ilginç olaylar silsilesi anlatılmaktadır. Neo, siyah elbiseli adamlar tarafından takip edilir ve daha sonra Morpheus adında bir adam ile karşılaşır. Bu adamın dedikleri mantıklı gelmese de bir süre sonra ona güvenmek durumunda kalır. Başrollerde Keanu Reeves, Hugo Weaving, Lurence Fishburn, Carrie-Anne Moss ve Joe Pantolinao gibi isimlerin yer aldığı filmin serisi mutlaka arşivlerde yer alması gereken filmlerdendir.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenLilly
Wachowski
OyuncularKeanu
Reeves
Laurence
Fishburne
Carrie-
Anne
Moss

44. Inception (Başlangıç)

Bilim Kurgu Filmleri

Konusuyla ve oyuncu performansıyla son 25 yılın en iyi filmleri arasında yer alan film bilim-kurgu kategorisinde nirvanaya ulaşan filmler arasındadır. Bilinçaltı hırsızlığı olarak tabir edilebilecek bir konuda uzman olan Dom Cobb adlı hırsızın hikayesi anlatılmaktadır. Leonardo DiCaprio' nun başrolünde olduğu filmde, Marion Cotillard, Joseph-Gordon Lewitt, Ellen Page ve Michael Caine gibi oyuncular yer almaktadır. İzleyen kişiler bu senaryonun normal bir insan tarafından yazılmış olamayacağı iddiasını ortaya atarken, film çoğu insan tarafından listelerde 1 numaraya yerleştirilmiştir.

TürBilim KurguGerilim
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Marion
Cotillard
Elliot
Page

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum