Birbirinden Farklı Türlerde En İyi 47 Netflix Filmleri!

Netflix'te izleyebileceğiniz aksiyon, macera, korku, komedi, gerilim, savaş ve aşk filmleri türünde en iyi netflix filmleri burada...
Birbirinden Farklı Türlerde En İyi 47 Netflix Filmleri!

Netflix Filmleri

Netflix filmleri listesinde tüm zamanların en çok izlenen yapımlarını bir araya getiriyoruz. Netflix'te ne izleyeceğim diye sormaya başladıysanız eğer, Netflix film önerileri içeriğimiz tam da sizlere göre. Gelmiş geçmiş en iyi Netflix filmleri için listenin tamamına göz atmanızı öneriyoruz. Bu içeriğimizde aksiyon, macera, bilim kurgu, dram, fantastik, romantizm ve aşk konulu en dikkat çekici en iyi filmleri bulacaksınız. Listemizde farklı türlere ait 47 adet en iyi ve en yeni Netflix filmi tavsiyesi yer alıyor.

İşte, mutlaka izlenmesi gereken en iyi Netflix filmi tavsiyeleri...

1. Joker

Netflix Filmleri
1981 yıllarının Gotham Şehri sizlerle. Akli dengesinde sorunlar olan ve komedyenlik mesleğine sahip olan Arthur, metroda uğradığı saldırı ile kendini kaybeder. Karanlık ve dehşet saçan kimliği ise artık geçmiş yaşamını tamamen unutmuş ve suçlarla dolu bir dünyaya adım atmıştı.

TürGerilimSosyalDram
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Robert
De Niro
Zazie
Beetz

2. Yedinci Koğuştaki Mucize

Netflix Filmleri
Gerçeklerden uyarlanmış olan bir eser olan Yedinci Koğuştaki Mucize, ilk çıktığı andan bu yana hala izlenilen ve sevilen bir eserdir. Bir komutanın çocuğunu öldürmekle suçlanan ve tutuklanan zihinsel engelli baba, kızından ayrı düşer. Masumiyetini kanıtlamak için hem hapishanedeki dostlardan hem de dışarıdaki dostlardan yardım alınması gerekmektedir

TürSosyalDramTürk
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMehmet
Ada Öztekin
OyuncularAras
Bulut İynemli
Nisa
S. Aksongur
Deniz
Baysal

3. Korku Seansı 2

Netflix Filmleri
Birinci filmi ile insanların kalbini kazanan Korku Seansı serisi yeniden izleyicileri ile buluşur. Kötü ruhlar, Londra’da bulunan bekar anne ve dört çocuğuna musallat olarak onların hayatını karartır. Anne ve çocukların hayatı alt üst olurken, kötü ruh avcıları Ed ve Lorraine çiftleri olaya müdahale etmeye başlar. Gerçek olaylardan esinlenerek yapılmış olan bu seri üçüncü filmi ile de herkesin sevgisini kabullenmektedir.

TürKorku
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJames
Wan
OyuncularPatrick
Wilson
Vera
Farmiga
Madison
Wolfe

4. Gangubai Kathiawadi

Netflix Filmleri
1950’lerin Hindistan’nın da yaşayan ve sevgilisi tarafından oyuncu olacağı iddiası ile kandırılıp geneleve satılan bir kadın düşünün.  Ganga zamanla; insanların dar görüşlü olmasına sinirlenerek bu durumu ortadan kaldırmak için yeraltı dünyasında var olan bağlantılarını kullanarak harekete geçer.

TürSosyalHindistan
IMDb67,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSanjay
L. Bhansali
OyuncularAlia
Bhatt
Vijay
Raaz
Seema
Pahwa

5. Hustle

Netflix Filmleri
‘Sugarman’ lakaplı bir adam İspanya sokaklarında yetenekli kişileri keşfetmek üzere yola çıkar. Bo Cruz isimli bir oyuncuyu NBA’e takımın izni olmadan getirir ve basketbol dünyasında büyük başarılara adım atmaya çalışır. Bu başarıyı kanıtlayabilmek için büyük bir çaba harcanması gerekmektedir.

TürKomediDramSpor
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJeremiah
Zagar
OyuncularAdam
Sandler
Juancho
Hernangomer
Queen
Latifah

6. Kimlik

Netflix Filmleri
On yabancı; bir fırtınanın sonunda çöldeki ıssız bir motelde mahsur kalır. Aralarından bir kişi katilken ölmemek ve katilinin kim olduğunu bulmak için büyük bir mücadele verilmesi gerekmektedir. Herkes birer hedefken asıl katil kim?

TürGizemGerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenJames
Mangold
OyuncularJohn
Cusack
Ray
Liotta
Amanda
Peet

7. Hırsızlar Ordusu

Netflix Filmleri
Ölüler Ordusu filminden önceki yaşamı anlatmak üzere çekilmiş olan bir filmdir. Zombi baskının ilk anlarında kasabanın banka memuru olan Ludwig, bir soygunu gerçekleştirmesi gerekir. Bu soygunu gerçekleştirmek için gizemli bir kadın tarafından en çok aranan suçlulardan oluşan ekibe dahil edilmesi gerekir.

TürGerilimKomediAlmanya
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMatthias
Schweighöfer
OyuncularMatthias
Schweighöfer
Nathalie
Emmanuel
Ruby
O. Fee

8. Müslüm

Netflix Filmleri
Türk müziğini seven herkesin beğenerek dinlediği, hayatı hakkında bilgiler aldığı zaman üzüldüğü Müslüm Gürses’in; çocukluğundan ölümüne kadar yaşadıkları bu yapım ile toplanıyor. Acılı çocukluğu gözler önüne serilirken, karanlık geçmişini aşarak herkesin sevdiği bir efsane haline gelişinin hikayesi…

TürMüzikBiyografiTürk
IMDb67,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenKetche
OyuncularTimuçin
Esen
Zerrin
Tekondor
Ayça
Bingöl

9. The Ritual

Netflix Filmleri
Yakın arkadaşlarının üzücü ölümü ile bir araya gelen dört eski dost; İskandinavya’nın el değmemiş ormanlarında yürüyüşe çıkar. Ezberlerinde olan yoldan çıkarak, dört yakın arkadaş İskandinav efsanesindeki karanlık ve gizemli ormanda kendilerini bulurlar. Kadim, kötü bela dört arkadaş için büyük bir tehdit haline gelir.

TürKorkuGerilim
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDavid
Bruckner
OyuncularArsher
Ali
Rob
James
Rafe
Spall

10. The Adam Project

Netflix Filmleri

Zamanda yolculuk konulu filmler arasında yer alan Netflix yağımı The Adam Project filminde geleceği kurtarmak için geçmişe giden Adam Reed'in hikayesini izliyoruz. Geçmişe doğru giderken kaza yapan ve 2022 yılına dönen Adam Reed 12 yaşındaki kendisi ile işbirliği yaparak geleceği kurtarmaya çalışırlar. 

TürBilim KurguKomediMacera
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShawn
Levy
OyuncularRyan
Reynolds
Mark
Ruffalo
Jennifer
Garner

11. The Tinder Swindler (Tinder Avcısı)

Netflix Filmleri

Netflix'in popüler filmlerinden biri olan Tinder Avcısı'nda internetten tanıştığı kadınları zengin olduğunu söyleyerek kandıran bir adamın hikayesini anlatıyor. Tinder üzerinden flöert ettiği insanları hayatı hakkında dolandıran bu adam karşısındakileri muhteşem br ilişki içerisinde olduğunu düşündürerek ağına düşürür. Belgesel tarzındaki bu yapım internet üzerinden flörtün ne kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekmektedir.

TürBelgesel
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFelicity
Morris
OyuncularKristoffer
Kumar
Cecilie
Fjellhøy
Pernilla
Sjöholm

12. Don't Look Up (Yukarı Bakma)

Netflix Filmleri

Netflix'in 2021'de en çok izlenen yapımlarından biri olmayı başaran Don't Look Up'da iki gökbilimcinin dünyayı kurtarma çabalarını izliyoruz. Everest dağı büyüklüğünde bir kuyruklu yıldızın dünyaya yaklaştığını fark eden Astronomi öğrencisi Kate Biansky durumu hocaları ile paylaşır. Bu durumda insanları uyarabilmenin en kolay yolu ise onlara göre medya gücünü kullanmaktır. 

TürKomedi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAdam
McKay
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Jennifer
Lawrence
Meryl
Streep

13. Red Notice (Kırmızı Bülten)

Netflix Filmleri

Aksiyon dolu senaryosu ile öne çıkan Red Notice filminde dünyanın en çok aranan sanat hırsızını yakalamak için harekete geçen özel ajan John Hartley'i izliyoruz. Hiç kimsenin yakalayamadığı The Bishop yeni bir tarihi eserin peşine düşmüştür. Bu sırada John Hartley ise dünyanın en iyi sanat hırsızı olan Nolan Booth ile iletişime geçerek onu kendi safına çeker. Bir polis ve bir hırsız birlikte The Bishop'un peşine düşerler.  

TürAksiyonMaceraPolisiye
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRawson
Marshall
Thurber
OyuncularDwayne
Johnson
Ryan
Reynolds
Gal
Gadot

14. The Dig (Kazı)

Netflix Filmleri

İkinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesini ele alan filmde, zengin ve dul bir kadının arazisinni olduğu bölgede mezar höyüklerinin kazılmasını ister. Bayan Pretty, bu görev için Basil Brown ile anlaşır. Kazının başladığından günden itibaren ortaya insanlık tarihini etkileyecek büyük keşikler çıkacaktır. Tarihi bir hikayeyi son derece dramatik bir anlatımla izleyicisine sunan The Dig isimli yapım başarılı anlatımı sayesinde netflix film önerileri 2021 içeriğimizde yer almıştır.

TürDramTarih
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSimon
Stone
OyuncularRalph
Fiennes
Carey
Mulligan
Lily
James

15. News of the World (Dünyadan Haberler)

Netflix Filmleri

Romandan uyarlanan filmler arasında yer alan News of the World, ABD'de yaşanan iç savaş döneminde ailesini kaybetmiş ve yalnız başına kalan bir kız ile o kızı yaşayan akrabalarına götürmek isteyen bir adamın hikayesini ele alır. 2021 en çok izlenen netflix filmleri arasında yer alan The News of the World macera dolu sahneleriyle dikkat çekiyor.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPaul
Greengrass
OyuncularTom
Hanks
Helena
Zengel
Elizabeth
Marvel

16. The Trial of the Chicago 7 (Şikago Yedilisinin Yargılanması)

Netflix Filmleri

En yeni Netflix filmleri arasında yer alan The Trial of the Chicago 7, ABD’nin Chicago bölgesinde 1968 yılında gerçekleştirilen Demokratik Ulusal Konferansı ele almaktadır. Konferans yapıldığı günlerde Vietnam Savaşı ve diğer kültür protestoları düzenleyen oldukça kalabalık bir grup yer almaktadır. Federal hükümet ortaya çıkan toplu ayaklanma ve protestolardan 7 kişinin sorumluğu olduğuna karar verir. Artık söz mahkemededir.

TürDramTarihGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAaron
Sorkin
OyuncularYahya
Abdul
-Mateen II
Sacha
Baron
Cohen
Joseph
Gordon
-Levitt

17. The Devil All The Time (Her Zaman Şeytan)

Netflix Filmleri

Marvel filmleri ile tanıdığımız Tom Holland’ın başrolünde oynadığı "The Devil All The Time" Netflix'teki en iyi filmler arasında yer alıyor. Filmde ABD’nin Ohio ve Batı Virginia bölgesinde yaşayan ve farklı geçmişlerden gelen tuhaf insanların yaşantılarını izleyiciye aktarmaktadır.

TürGerilimDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAntonio
Campos
OyuncularTom
Holland
Robert
Pattinson
Haley
Bennett

18. Rose İsland (Rose Adasının İnanılmaz Hikayesi)

Netflix Filmleri

İdealist bir mühendisin yaşadıklarını anlatan film 2020’nin son aylarında izleyiciyle buluşmuştur. Filmde mühendis, İtalya’nın açıklarında bulunan bir adaya yerleşir ve burayı kendi istediği gibi değiştirir. Bu değişim sadece maddi anlamda değildir. Mühendis adanın bağımsızlığını ilan edince İtalya başta olmak üzere tüm dünyanın dikkatini çeker. Film bu süreçten sonra yaşananları anlatır. Muhteşem senaryosu ve oyuncuları ile dikkat eçeken "Rose Island" Netflix'te yer alan en iyi filmler arasında yer alıyor.

TürKomediMaceraDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSydney
Sibilia
OyuncularMatilda
De
Angelis
Tom
Wlaschiha
Elio
Germano

19. Death to 2020 (2020 Bit Artık)

Netflix Filmleri

Netflix'te izlenmesi gereken filmler arasında yer alan Death to 2020'de birçok olayın yaşandığı bu yılı komedi ile harmanlayarak izleyicilere sunmuşlardır. İnsanlığın başına gelen pandemi olayı, ekonomik sorunlar ve diğer tüm felaketler parodi tarzında bu filmde anlatılıyor.

TürKomedi
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAl
Campbell
OyuncularSamuel
L.
Jackson
Hugh
Grant
Lisa
Kudrow

20. The Social Dilemma (Sosyal İkilem)

Netflix Filmleri

Belgesel tarzında olan bu film 2020 yılının en çok izlenenlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkilerini sergileyen film, dijital platformlara bağımlılıklarımızı gözler önüne seriyor. Netflix belgeselleri kategorisinde olan Sosyal İkilem’i izlemenizi tavsiye ediyoruz.

TürBelgeselDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJeff
Orlowski
OyuncularTristan
Harris
Jeff
Seibert
Bailey
Richardson

21. The Old Guard (Ölümsüzlük)

Netflix Filmleri

Fantastik bir yapım olan The Old Guard ölümsüz olan paralı askerlerin hikayesini anlatıyor. Filmde Yunan mitolojisinde bulunan ve günümüze gelen insanlar paralı askerler olarak görev yapmaktadır. Kötü niyetli topluluklar onların varlığını keşfedince işler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Netflix güncel filmler arasında yer alan The Old Guard 2020 yılının en çok izlenen aksiyon yapımı olmuştur.

TürAksiyonFantastikMacera
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGina
Prince
-Bythewood
OyuncularCharlize
Theron
KiKi
Layne
Matthias
Schoe
-naerts

22. Enola Holmes

Netflix Filmleri

Enola Holmes annesi ile birlikte mutlu bir hayat yaşamaktadır. Bir gün annesi onu terk eder ve Enola Holmes tek çare olarak durumu ağabeylerine haber verir. Ağabeylerinden bir tanesi dönemin ünlü dedektifi Sherlock Holmes iken diğer dönemin ünlü avukatı Mycroft Holmes’dur. Film Enola’nın annesini ararken başından geçenleri anlatmaktadır.

TürAksiyonSuçMacera
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenHarry
Bradbeer
OyuncularMillie
Bobby
Brown
Henry
Cavill
Sam
Claflin

23. Spenser Confidential (Spenser Kanunları)

Netflix Filmleri

Spenser Kanunları filmi ev arkadaşı olan eski bir polisin ve eski bir suçlunun hikayesini anlatmaktadır. Spenser eski bir polistir ve eski bir suçlu olan Hawk ile yaşamaktadır. İkili geçmiş hayatlarından ne kadar kaçmak isteseler de bir anda yine kendilerini suç dünyasının içerisinde bulur.

TürAksiyonKomediSuç
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPeter
Berg
OyuncularMark
Wahlberg
Winston
Duke
Alan
Arkin

24. Musul

Netflix Filmleri

Filmde Musul’u IŞİD işgalinden kurtarmak isteyen ve gönüllülerden oluşan SWAT ekibi anlatılmaktadır. Tecrübesiz bir Irak polisi olan Kawa, hayatını kurtaran bu ekibin içerisine katılır ve olayları gözlemler. Musul filmini izlemenizi tavsiye ediyoruz.

TürAksiyonDramSavaş
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMatthew
Michael
Carnahan
OyuncularWaleed
Elgadi
Hayat
Kamille
Thaer Al
-Shayei

25. The Highwaymen

Netflix Filmleri

Bonnie ve Clyde adındaki iki seri katil tam 13 cinayet işlemiştir. FBI ve dönemin teknolojisi iki katili yakalamak için yetersiz kalmaktadır. Katiller için emekliye ayrılmış dedektifler olan Hamer ve Gault’dan yardım istenir. Hamer ve Gault, seri katiller için göreve geri döner ve başlarından geçen olaylar anlatılır.

TürSuçBiyografiDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJohn
Lee
Hancock
OyuncularKevin
Costner
Woody
Harrelson
Kathy
Bates

26. Extractiaon

Netflix Filmleri

Başarılı oyuncu Chris Hemsworth’un başrolde yer aldığı son zamanların en iyi Netflix film tavsiyesi listesine ismini yazdıran Extractiaon, hiçbir korkusu ve kaybedecek bir şeyi kalmayan paralı asker Tyler Rake’in yerine getirilmesi oldukça zor bir kurtarma görevini kabul etmesini konu alır.

TürAksiyonGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSam
Hargrave
OyuncularChris
Hemsworth
Bryon
Lerum
Ryder
Lerum

27. The Platform

Netflix Filmleri

Son yıllarda izleyeceğiniz en ilginç filmlerden bir tanesi olacağını düşündüğümüz The Platform, izleyicileri oldukça farklı bir geleceğe götüren bir yapım. İlginç konusu ile sizleri ekrana bağlayacak filmin konusuna gelecek olursak; Dikey bir hapishanede, en üst kattan en alt kata yiyecek gönderilmektedir. Üst katlarda olanlar yemeklerin en iyilerini yerken aşağıda kalanlar ise üstekilerin artıkları ile idare etmek zorundadır. Kahramanımız Goreng ise bu düzeni değiştirmek için bir adım atacaktır.

TürKorkuGerilimBilim-Kurgu
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGalder
Gaztelu
-Urrutia
OyuncularIvan
Massagué
Zorion
Eguileor
Antonia
San Juan

28. Uncut Gems

Netflix Filmleri

2019 Netflix filmleri arasında IMDB’de 8.0’lık bir puan alan Uncet Games, Howard Ratner isimli mücevher satıcısının New York’ta yaşadığını olayları izleyiciyle buluşturmaktadır. Mücevher işinin yanı sıra ünlüler için riskli bahisler oynatan Ratner, çok büyük borçlarla uğraşmak zorundadır. Günün birinde başına talih kuşu konar ancak bu parayı almak için herkesin inanması gereken bir oyunculuk sergilemesi gerekmektedir.

TürSuçDramGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBenny
Safdie
OyuncularIvan
Massagué
Zorion
Eguileor
Antonia
San
Juan

29. The Two Popes (İki papa)

Netflix Filmleri

Netflix'in 2019 filmleri listesinde mutlaka izlemeniz gereken yapımlardan bir tanesi... The Two Popes. Konusuna kısaca değinecek olursak, Kardinal Bergoglio (Jonathan Pryce) 2012 yılında o dönem Papalık görevinde bulunan Papa Benedict'ten (Anthony Hopkins) emekli olmak için izin vermesini ister. Papa ise o dönemler skandallarla boğuşmaktadır. Burada bir karar vermek zorunda kalan Papa, en sert eleştirmeni ve gelecekteki halefini çağırır. Her konuda farklı düşünen bu iki adam ortak zemin bulmak için gerekirse geçmişleriyle yüzleşecektir.

TürBiyografiKomediDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenFernando
Meirelles
OyuncularAnthony
Hopkins
Jonathan
Pryce
Juan
Minujín

30. Klaus

Netflix Filmleri

Son yıllara damgasını vuracak harika bir animasyon filmi… Netflix’in 2019 yılında aboneleriyle buluşturduğu filmde, Postacı akademisinde en tembel öğrenci olarak bulunan Jesper, Kuzey Kutup Noktası’nda buzlarla kaplı olan adada görev alır. Ada üzerinde kimse birbiri ile konuşmamaktadır hatta herkes sürekli olarak kavga halindedir. Jesper tam pes ederken öğretmen Alva ile tanışır. Aynı zamanda el yapımı oyuncakların bulunduğu kulübede tek başına bulunan Klaus ile tanışır. Kasabanın eski güzel günlerine dönmesi ve birbirlerine mektupların yazılması için bu arkadaşlıklar harika bir başlangıç olacaktır.

TürAnimasyonMaceraKomedi
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSergio
Pablos
OyuncularJason
Schwartzman
J.K.
Simmons
Rashida
Jones

31. Marriage Story (Evlilik Hikayesi)

Netflix Filmleri

Başrollerinde Adam Driver, Scarlett Johansson, Julia Greer gibi başarılı isimlerin yer aldığı Marriage Story’nin senarist ve yönetmen koltuğunda Noah Baumbach oturuyor. Bu filmde anlatılan hikaye öylesine hayatın içinden ki Marriage Story izlerken adeta içimize işliyor diyebiliriz. 2019 Aralık ayında yayınlanan bu film aslında sıradan bir boşanma hikayesini konu alıyor fakat oyunculukların aşırı başarılı olması ve uzun monologların bize bizden bir şeyler anlatması bu filmi bambaşka kılmaya yetiyor.

TürRomantikDramKomedi
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenNoah
Baumbach
OyuncularAdam
Driver
Scarlett
Johansson
Julia
Greer

32. The Irishman

Netflix Filmleri

Yönetmenliğini Martin Scorsese’in üstlendiği 2019’un en iddialı yapımlarından The Irishman’in başrollerini ise Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi dev isimler paylaşıyor. The Irishman filmi, bir mafyanın tetikçisi olan Frank Sheeran adında bir adamın hikayesine odaklanıyor. I Heard You Paint Houses adlı gerçek suç romanından uyarlanan The Irishman filmi Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi 2019 filmlerinden birisi diyebiliriz. Amerika Birleşik Devletleri’nin organize suçlarına ve mafyanın işleyişine şahit olacağınız bu filmi bir solukta izleyeceksiniz.

TürBiyografiSuçDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRobert
De Niro
Al
Pacino
Joe
Pesci

33. Polar

Netflix Filmleri

Bugüne değin izlediğiniz filmlerdeki tüm tetikçileri unutun. Ya da aksiyon, gerilim ve suç filmlerini. Müthiş bir senaryo, müthiş oyunculuklar, müthiş bir hikaye. İşleniş tarzı ve kurgusu itibariyle farkını ortaya koyan bir film. Özellikle sürpriz sonlu filmleri seven arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyoruz. Filmin ilk dakikalarından son dakikalarına kadar adeta kendinizi filmin içinde bulacaksınız.

TürAksiyonSuçDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJonas
Åkerlund
OyuncularMads
Mikkelsen
Vanessa
Hudgens
Katheryn
Winnick

34. Bright

Netflix Filmleri

Netflix bünyesinde yer alan ve 2017 yılında izleyiciyle buluşan Bright filminde Hollywood'un sevilen yıldızı Will Smith, Joel Edgerton ve Noomi Rapace yer almaktadır. Filmin geçtiği dönemde insanların, orkların, elflerin ve perilerin yani kısaca bütün fantastik ırkların bir arada yaşamaktadır. İnsan ırkına mensup Ward ve ork Jakoby gece devriyesinde birlikte olan iki memurdur. Aralarındaki farkı aşmaya çalışırken aynı zamanda suçlularla da mücadele etmektedirler. Aksiyon sahneleri bol eğlencesi yüksek bir film tercih edenler için Bright harika bir tercih olacaktır.

TürAksiyonFantastikGerilim
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDavid
Ayer
OyuncularWill
Smith
Joel
Edgerton
Noomi
Rapace

35. Mowgli: Legend of the Jungle (Mogli; Orman Çocuğu)

Netflix Filmleri

Kitaptan uyarlanan Netflix filmlerinden bir tanesi olan ve aynı zamanda Netflix orijinal içerikleri arasında da yer alan Mowgli; Orman Çocuğu, ormanda hayvanlar tarafından büyütülen yetim bir çocuğun hikayesini anlatmaktadır. Mogli, ormanda hayvanlar tarafından kendilerinden sayılır ancak onu kabul etmeyen tek bir hayvan vardır… Shere Khan! Mogli insan kökeni ile yüz yüze geldiğinde, ormanda gizlenen daha büyük tehlikeler olabilir.

TürMaceraDramFantastik
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAndy
Serkis
OyuncularChristian
Bale
Cate
Blanchett
Benedict
Cumberbatch

36. Bird Box

Netflix Filmleri

Netflix orijinal filmleri arasında yer alan Bir Box, peşlerinde olanlardan kaçmak için mücadele veren gözleri bağlı bir kadın ve onun çocuklarının hikayesini anlatmaktadır. Filmde, her şey 5 yıl önce başlamıştır ve bu süre içerisinde Malorie ve iki çocuğu hayatta kalmayı başarmıştır. Artık oldukları yerden ayrılma vakitleri gelmiştir ve bu durum hiç kolay olmayacaktır. Peşlerinde birileri vardır… Peki, peşinde olanlar insan mı, hayvan mı yoksa canavar mı?

TürKorkuBilim-Kurgu
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSusanne
Bier
OyuncularSandra
Bullock
Trevante
Rhodes
John
Malkovich

37. Annihilation (Yok Oluş)

Netflix Filmleri

Netflix orijinal film içeriklerinden bir tanesi olan ve bilim kurgu türünde izleyiciyle buluşan Yok Oluş filmi... Dünyayı ele geçirmeye başlayan ve bir noktada başlayıp hızla yayılan büyük bir tehlike. İçine giren geri gelmiyor. Tek geri gelen ise inanılmaz şeyler... Spoiler vermeyelim. Mutlaka izlemen gereken bir film. Hayata bakış açınızı sorgulatabilecek cinsten doğrusu. Beyin yakan ve zihninizde oyunlar oynayan bir yapım.

TürKorkuMaceraDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlex
Garland
OyuncularNatalie
Portman
Jennifer
Jason
Leigh
Tessa
Thompson

38. Outlaw King

Netflix Filmleri

Netflix’te yer alan savaş filmleri türündeki Outlaw King, 14 yy. geçmektedir ve yaşananlar gerçek bir hikayedir. İngiltere kralı I. Edward’ın Orta Çağ İskoçyası’nı işgali sırasında, Robert the Bruce’un verdiği mücadelenin ve fedakarlıklarını anlatmaktadır. Bir filmden ziyade bir tarih belgeseli gibi izleyeceğiniz Haydut Kral, yaşanmış gerçek bir olay arayanlar için beklentileri karşılayacak bir yapım.

TürAksiyonSavaşBiyografi
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid
Mackenzie
OyuncularChris
Pine
Stephen
Dillane
Rebecca
Robin

39. First They Killed My Father (Önce Babamı Öldürdüler)

Netflix Filmleri

Kamboçya’da 1975 yılında başlayıp dört yıl boyunca devam eden soykırımı gözler önüne seren sert bir film olan First They Killed My Father’ın altından başarıyla kalkan Jolie, bu filmde her ne kadar amatör isimlerle çalıştıysa da ortaya gayet başarılı bir iş çıkarmayı başardı. Netflix’teki prömiyerini 15 Eylül 2017’de yapan film, Loung Ung‘un, First They Killed My Father; A Daughter of Cambodia Remembers adlı kitabından uyarlandı.

TürTarihBiyografiDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAngelina
Jolie
OyuncularSareum
Srey
Moch
Phoeung
Kompheak
Sveng
Socheata

40. To All the Boys I've Loved Before (Sevdiğim Tüm Erkeklere)

Netflix Filmleri

Henüz 16 yaşında bir genç kız olan Lara, yaşıtları gibi zaman zaman aşık olma hissini yaşar ancak bu hislerini hiçbir zaman karşı tarafa açıklayamaz. Bu yüzden duygularını mektup yazar gibi bir kağıda yazar. Bir gün bilinmeyen bir sebepten ötürü yazdığı mektuplar hoşlandığı aşık olduğu 5 öğrenciye gönderilir. Lara’nın duyguları artık sır değildir. Hoşlandığı kişilerin hepsi aynı anda Lara’nın düşüncelerinin farkındadır. 

TürDramRomantik
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSusan
Johnson
OyuncularLana
Condor
Noah
Centineo
Janel
Parrish

41. The Siege of Jadotville (Jadotville Kuşatması)

Netflix Filmleri

2016 yılında ilk kez Netflix Platformunda izleyiciyle buluşan ve gerçek hikayeden alıntılanan The Siege of Jadotville, BM Barış Gücü adına Afrika’da görev yapan İrlandalı askerlerin hikayesini anlatmaktadır. Bir grup asker, düşman kuvvetlerinin saldırısı altındadır ve bulundukları karakolu savunmak zorundadır.

TürAksiyonSavaşDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenRichie
Smyth
OyuncularRichard
Lukunku
Danny
Sapani
Andrew
Stock

42. Okja

Netflix Filmleri

Mutlaka izlemeniz gereken Netflix filmleri arasında yer alan Okja, büyük bir dostluğu anlatan macera dolu bir hikaye… Filmin baş kahramanı Mija, en yakın arkadaşı Okja’yı onu kaçırmak isteyen ve çok uluslu bir şirkete karşı mücadele verir. Bu komedi dramada Mija, kıtalar arasındaki yolculuğu sırasında çocukluktan yetişkinliğe geçerken, bir çocuk için kimsenin istemeyeceği bir şekilde ufkunu genişletici olaylar yaşıyor.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularTilda
Swinton
Paul
Dano
Seo-hyun
Ahn

43. Black Mirror; Bandersnatch

Netflix Filmleri

Netflix orijinal dizi içerikleri arasında da yer alan ve 2018 yılında bu dizi içeriklerine ek olarak interaktif film uyarlaması yapılan Black Mirror; Bandersnatch 1980’li yıllarda geçmektedir. Dizide, genç bir programcının maceraları konu edinilmektedir. Bu genç karakterin yazdığı fantastik roman video oyun haline getirilir ve yapılan bu hareket, karakterimizin hayatının alt üst olmasına neden olur. Genç adam, artık hayatı artık sanal ve gerçek olarak sorgulamaya başlar. 12 dakika uzunluğundaki film, interaktif bir yapıya sahip ve hikaye izleyicinin seçimlerine göre ilerlemektedir.

TürGizemBilim-KurguDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid
Slade
OyuncularFionn
Whitehead
Craig
Parkinson
Alice
Lowe

44. The Boy Who Harnessed the Wind (Rüzgarı Dizginleyen Çocuk)

Netflix Filmleri

13 yaşında Malevide maddi zorluklar yüzüne okuldan atılan çocuk hayattan pes etmez. Zeki bir çocuk olan William geceleri gizlice kütüphaneye gider. Elde ettiği bilgiler sayesinde bir gün babasının eski bisikletiyle rüzgar jeneratörü yapan çocuğun hayatı değişir. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmi mutlaka ama mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

TürDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChiwetel
Ejiofor
OyuncularChiwetel
Ejiofor
Maxwell
Simba
Felix
Lemburo

45. El Camino; A Breaking Bad Movie

Netflix Filmleri

En iyi yabancı diziler listesinde de yer alan ve bir döneme damgasını vuran Breaking Bad’in devamı niteliğinde harika bir film. Dizinin finalinde Jesse Pinkman uyuşturucu kartelinin elinde esir durumdadır ve filmin başlangıcı bir nevi esir olduğu dönemi aktaran flashback ile başlamaktadır. Orijinal Netflix filmleri arasında yer alan El Camino filmi, efsane Breaking Bad dizinin hayranları için oldukça güzel vakit geçirecekleri bir yapım olacaktır.

TürAksiyonSuçDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenVince
Gilligan
OyuncularAaron
Paul
Jonathan
Banks
Matt
Jones

46. Beasts of No Nation

Netflix Filmleri

Dram filmleri ve Savaş filmleri türünde Netflix’te yayınlanan harika bir film olan Beasts of No Nation, ailesini savaşta kaybetmiş ve küçük yaşta asker olan çocuk askerin hikayesini anlatmaktadır.

TürDramSavaş
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenCary
Joji
Fukunaga
OyuncularAbraham
Attah
Emmanuel
Affadzi
Ricky
Adelayitor

47. Roma

Netflix Filmleri

Netflix’in ödüllü filmleri arasında yer alan ve 2018 yılına damgasını vuran Roma, 1970 yılının Roma’sını anlatmaktadır. Filmde, Cleo karakteri Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı evde hizmetçi olarak çalışmaktadır. Bütün hayatı evde hizmetçilik olan Cleo, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz… Evin hanımı olan Sofia’da kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur. Son yılların en iyi filmlerinden bir tanesi olan Roma’yı mutlaka ama mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

TürDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlfonso
Cuarón
OyuncularYalitza
Aparicio
Marina de
Tavira
Diego
Cortina
Autrey

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
64 Yorum