Netflix Biyografi Filmleri 2024 - İzlenmesi Gereken 23 Film

Netflix platformu üzerinden izleyebileceğiniz en iyi biyografi türü filmleri araştırdık. İşte en iyi Netflix biyografi filmleri listesi...
Netflix Biyografi Filmleri 2024 - İzlenmesi Gereken 23 Film

Yerli ve Yabancı En İyi Netflix Biyografi Filmleri Listesi

En iyi netflix filmleri arasında yer alan ve izleyicilerinin beğenisini kazanan en iyi biyografi filmlerini araştırdık. Yerli ve yabancı en çok izlenen biyografi filmlerinin yer aldığı bu listede filmlerin bazıları Netflix orijinal yapımı olup bazıları ise sinema dünyasının ses getiren yapımlarıdır. İşten Netflix'in en iyi biyografi filmleri...

1. Jennifer Lopez: Halftime

Netflix Biyografi Filmleri
Ünlülerin geçmişleri, kafalarında var olan düşünceler ve planlı plansız gelişen hayat çizgileri insanların her zaman ilgisini çekmektedir. Halftime ile Jennifer Lopez’in çocukluk ve gençlik dönemi sizlere sunulurken 2019 ve 2021 arasında gerçekleşen performans detayları da sizlerle.

TürBelgeselBiyografiMüzik
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAmanda
Micheli
Sam
Wrench
OyuncularJennifer
Lopez
Ben
Affleck
Adam
Blackstone

2. Perde Arkası: Sahte Sevgili

Netflix Biyografi Filmleri
Manti Te’o’nun NFL’e uzanan futbol kariyerinde geleceği parıldıyordu. Lakin ortaya aniden gizli bir ilişki çıkarak tüm kariyeri alt üst olur. Hayranları gözlerinde asla hataya düşmeyecek gibi görünen Manti, bu trajedi ile hayranlarını her geçen gün kaybetmeye başlamışken mirası da yok olmaya başlar.

TürBelgeselBiyografiSpor
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRyan
Duffy
Tony
Vainuku
OyuncularManti
Te’o
Phil
McGraw
Ansa
Woo

3. Jimmy Savile: Bir Canavarın Portresi

Netflix Biyografi Filmleri
Jimmy sevilen bir televizyon yıldızıdır. Sıra dışı kişiliği ile hayırsever bir karakteri olmasıyla tüm dünyanın, özellikle de İngilizlerin sevgisini kazanmıştır. Lakin onun hakkında yapılan cinsel saldırılar ile işler kötüye gitmeye başlar. Bu film ile Jimmy’nin hayatında var olan tüm sırları öğrenebilirsiniz.

TürBelgeselBiyografiSuç
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularRoger
Ordish
Mark
Lawson
Meirion
Jones

4. Yaparsın Şekerim!

Netflix Biyografi Filmleri
Türk tiyatrosunun önemli ismi Haldun Dormen’in 94 yıllık efsanevi yaşamı sizlerle. Birbirinden ünlü isimler ile sahneye hazırlanırken onlara söylediği ufak bir cesaret cümlesi ile tüm eğlenceli anları sizlerle. Yalnızca oyuncu olmayan Haldun’un; yazarlık, çevirmenlik ve yönetmenlik dünyasındaki anları da sizlerle.

TürBiyografiBelgesel
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSelçuk
Metin
OyuncularHaldun
Dormen
Demet
Evgar
Memet Ali
Alabora

5. Swania Twain Not Just A Girl

Netflix Biyografi Filmleri
Nashville’e geldikten hemen sonra uluslararası bir ikon haline gelen şarkıcı Shania’nin geçmişi, planları ve tüm hisleri sizlerle. Kendi sınırlarını kadın başına aşarken, kendisinin yerine geçmek isteyen herkesi aşarak başarılara ulaşırken bir yandan yaşadığı sorunlarla başarısızlıkları tatmaktadır.

TürBelgeselBiyografiMüzik
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoss
Crowley
OyuncularShania
Twain
Kelsea
Ballerini
Marc
Bouwer

6. Diomedes Bir İdolün Çöküşü

Netflix Biyografi Filmleri
Diomedes, yaşamı ve mirası hakkında bir müzik efsanesi haline gelirken; hayranlarından birisinin öldürülmesi ile tüm sorumluluk ona yıkılır. Kendisinin bir katil olup olmadığı belli bile değilken, suçlamalardan kaynaklı mirasına ve ününe gölge düşmeye başlar. Bu film ile tüm gerçekler sizlerle.

TürBelgeselSuçBiyografi
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJaima
Barbosa
Jorge
Duran
OyuncularDiomedes
Diaz
Jorge
Onate
Marciano
Martinez

7. How I Fell in Love with a Gangster (Bir Gangstere Nasıl Aşık Oldum?)

Netflix Biyografi Filmleri

Netflix'in en iyi biyografik filmleri arasında yer alan suç dolu bu yapımda Polonya'lı bir gangster olan Nikodem "Nikos" Skotarczak'ın hayatı anlatılıyor. Ona oldukça yakın olan bir kadın tarafından anlatılan bu hikayede Nikos'un suç dünyasındaki hızlı yükselişi ve düşüşü gözler önüne seriliyor.

TürDramSuç
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMaciej
Kawulski
OyuncularTomasz
Wlosok
Aleks
Kurdzielewicz
Antoni
Królikowski

8. Tick Tick Boom!

Netflix Biyografi Filmleri

Jonathan Larsson'un hayatını anlatan bu otobiyografik çeviride John isimli bir gencin hayata dair verdiği kararları ve uğraşları izliyoruz. 1990'lı yılların New York'unda yaşayan Jonathan Larsson müzikal besteler yapmakla uğraşıyor. Aynı zamanda sahne sanatlarına da ilgi duyan John kariyeri için iyi bir karar vermelidir.

TürDramMüzikBiyografik
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenLin-Manuel
Miranda
OyuncularAndrew
Garfield
Vanessa
Hudgens
Bradley
Whitford

9. Pele

Netflix Biyografi Filmleri

Spor filmleri listemizde bulunan ve Futbol’un en efsane isimlerinden biri olan Pele hakkında detaylı bir belgesel olan Pele filminde Pele’nin futbol hayatına dair tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor. En özel arşivlerin bu film için açıldığı ve hiçbir yerde bulamayacağınız görüntülerin yer aldığı kolajda ünlü futbolcu Pele’nin kendi hikayelerini anlattığını da görmekteyiz.

TürBelgeselBiyografiSpor
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenBen
Nicholas
OyuncularPelé

10. The Boy Who Harnessed the Wind

Netflix Biyografi Filmleri

Netflix platformu üzerinden izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biri olan The Boy Who Harnessed the Wind filminde afrikalı ufak bir çocuk olan William Kamkwamba’nın başarı öyküsü anlatılıyor. Fakir bir ailenin oğlu olan William maddi yetersizilik nedeniyle okuldan atılır. O yıllarda başlayan kuraklık felaketi hem ailesi hem de köylüsü için tehdit olmaya başlayınca bu ufak dahi bir kurtuluş aramaya başlar. Çöpleri karıştırmayı başlayan William bir icat yaparak kuraklığa çözüm olmak ister.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChiwetel
Ejiofor
OyuncularMaxwell
Simba
Chiwetel
Ejiofor
Aïssa
Maïga

11. The Two Popes (İki Papaz)

Netflix Biyografi Filmleri

2019 filmleri arasında bulunan, Netflix yapımı bu filmde Katolik kilisesinin iki güçlü adamı arasında yaşanan rekabet ve dostluklar anlatılıyor. Kilisenin politikalarından şikayetçi olan kardinal Bergoglio emekliliği için Papa Benedict’ten izin ister. Bu sırada hakkındaki polemiklerle uğraşmakta olan Benedixt ise yeni halefini göreve çağırmak üzeredir. Düşündüğü kişi ise Kardinal Bergoglio’dur.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenFernando
Meirelles
OyuncularAnthony
Hopkins
Jonathan
Pryce
Juan
Minujin

12. Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu

Netflix Biyografi Filmleri

Zorlu bir hayat mücadelesi veren ünlü Halter şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun anlatıldığı bu filmde hayatı, başarıları, Bulgaristan’da geçen yılları ve Türkiye’ye gelişine dair bilgiler yer alıyor. Bulgar illerinde doğan Naim Türk bir ailenin çocuğudur. Doğduğu yıllarda başlayan Bulgar zulmü sebebiyle ailesi ve komşuları asimile edilmeye çalışan Naim dünyanın en iyi sporcusu olduğunda bu zulmü tüm dünyaya haykırabilmek adına Türkiye’ye irtica eder.

TürBiyografikBelgesel
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenÖzer
Feyzioğlu
OyuncularHayat
Van Eck
Yetkin
Dikinciler
Selen
Öztürk

13. Pad Man

Netflix Biyografi Filmleri

En iyi Bollywood filmleri listesinde bulunan bu filmde kendi imkanları ile hijyen pedi üreten bir adamın trajedi dolu başarı hikayesi anlatılıyor. Evlendiği kadının ve ailesindeki kadınların hijyenik olmayan bezler kullandığını fark eden Chauhan kendi imkanlarıyla bir ped üretmeye çalışır. Ancak bu çaba ailesi ve etrafındaki insanlar tarafından sapıklık olarak nitelendirilir. Amacından vazgeçmeyen Chauhan ona yardımcı olan bir genç kızla beraber amacına doğru yürür.

TürDramBiyografiKomedi
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenR Balki
OyuncularAkshay
Kumar
Amitabh
Bachhan
Sonam
Kapoor

14. The Most Hated Woman in America

Netflix Biyografi Filmleri

Netflix yapımı bu biyografik filmde Amerikan Ateistleri derneğinin kurucusu olan Madalyn Murray O’Hair’in hayatı anlatılıyor. Son derece aktivist hareketler içerisine giren bu açık sözlü kadın hızlı bir yükseliş yakalayarak tüm dünyaya adını duyurur. Halkının bir kesiminden destek alan bu kadın büyük bir kesim tarafından ise nefretle anılır. Filmde Madalyn’nin inandığı yolda verdiği mücadele ve ölümü anlatılmaktadır.

TürDramPolisiye
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenTommy
O'Haver
OyuncularMelissa
Leo
Juno
Temple
Josh
Lucas

15. Roxanne Roxanne

Netflix Biyografi Filmleri

Amerikalı hip hop efsanesi Roxanne Shante’nin hayatına odaklanan filmde henüz küçük yaşlardan beri verdiği hayat mücadelesi anlatılıyor. New York sokaklarında hip hop yapmaya başlayan küçük kız daha o dönemlerden büyük bir yıldız olacağını gösteriyordu.

TürDramBiyografikMüzik
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMaciej
Kawulski
OyuncularChanté
Adams
Mahershala
Ali
Nia
Long

16. First They Killed My Father (Önce Babamı Öldürdüler)

Netflix Biyografi Filmleri

Kamboçya iç savaşı sırasında ailesini kaybeden 5 yaşındaki bir çocuğun hayatını anlatan filmde döneme ait siyasi karışıklıklar ve ölümler göz önüne seriliyor. İç savaş sırasında ölen 2 milyon insan ve esir kampına götürülen insanlardan biri olan Khmer Rouge burada oldukça sıkıntılı bir hayatın pençesine düşer.

TürDramSavaşBiyografi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAngelina
Jolie
OyuncularKompheak
Phoeung
Sveng
Socheata

17. Lion

Netflix Biyografi Filmleri

Netflix’te yayınlanan en iyi biyografi filmlerinden biri olan Lion’da 5 yaşındayken ailesinden ayrı kalan Hintli bir çocuğun hikayesi anlatılıyor. Abisiyle birlikte para kazanmak için giden 5 yaşındaki küçük çocuk bu yolculukta kaybolur ve sokaklarda kalır. Yaşadığı birçok sıkıntının ardından Avustralyalı bir aileye evlatlık verilen çocuk yaşı büyüdüğünde gerçek ailesini bulmak için harekete geçer.

TürBiyografiDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenGarth
Davis
OyuncularDev
Patel
Rooney
Mara
Nicole
Kidman

18. American Sniper

Netflix Biyografi Filmleri

Keskin nişancı filmleri listemizde bulunan ve gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan bu filmde cesur bir asker olan Chris Kyle’ın Irak savaşı görevleri ve hayatına dair bilgiler veriliyor. Başrolünde Bradley Cooper’ın rol aldığı filmde profesyonel asker olan Kyle’ın kahramanlıkları detaylı bir şekilde anlatılıyor.

TürDramBiyografikSavaş
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenClint
Eastwood
OyuncularBradley
Cooper
Sienna
Miller
Luke
Grimes

19. Outlaw King

Netflix Biyografi Filmleri

1300’lü yıllara dair kanlı ve özgürlük mücadelesiyle dolu bir hikayeyi anlatan bu filmde İskoçların kralı olmaya doğru yürüyen Robert Bruce’u izliyoruz. İngilizlere karşı başlatılan İskoç özgürlük mücadelesine başlık eden Robert Bruce başarılı taktikleri ve liderliği sayesinde gücü eline alır.

TürDramTarihiAksiyon
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid
Mackenzie
OyuncularChris
Pine
Florence
Pugh
Aaron
Taylor-Johnson

20. Unbroken (Boyun Eğmez)

Netflix Biyografi Filmleri

İkinci Dünya savaşı konulu filmler listemizde yer alan Unbroken, Olimpiyatlarda derece kazanan ünlü koşucu Louis Zamperini’nin gerçek hayatını anlatıyor. Film genç adamın savaş yıllarına odaklanıyor. Deniz piyadesi olarak görev yapan Zamperini bir çarpışma sonrası günlerce denizde hayat mücadelesi verir. Tam kurtulduğunu düşündüğü sırada ise Japon deniz kuvvetlerinin eline düşer.

TürDramBiyografiSavaş
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAngelina
Jolie
OyuncularJack
O'Connell
Domhnall
Gleeson
Garrett
Hedlund

21. Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi)

Netflix Biyografi Filmleri

Dünya tarihine geçen ve yaptıklarıyla bilimin önünü açan ünlü fizikçi Stephen Hawkinhg hakkındaki bu filmde bu başarı abidesinin hayatı ve yaptıkları anlatılıyor. Henüz 21 yaşındayken büyük bir hastalığa tutulan Stephen Hawking yaşadıklarına rağmen evlenir ve ailesini kurar. Birde bunların arasında birçok bilimsel çalışma gerçekleştirir.

TürDramBiyografi
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJames
Marsh
OyuncularEddie
Redmayne
Felicity
Jones
Tom
Prior

22. Rush

Netflix Biyografi Filmleri

Zafere Hücum filminde iki yarışçı arasında geçen tarihi rekabet ve 1976 tarihli Alman Grand Prix’in de yaşananlar anlatılıyor. Yarış sırasında yaşadığı bir kaza sonucu birinciliği ezeli rakibi James Hunt’a kaptıran Niki Lauda 6 haftalık bir tedavinin ardından tekrar pistlere döner ve yarış kaldığı yerden devam eder.

TürDramBiyografi
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenRon
Howard
OyuncularChris
Hemsworth
Daniel
Brühl
Olivia
Wilde

23. Into the Wild

Netflix Biyografi Filmleri

Into the Wild filminde metropol hayatından sıkılan ve saflığa dönüş amacıyla kendisini doğaya salan genç bir adamın hayat hikayesi anlatılıyor. Hayatı başarılarla dolu bir adam olan Christopher yeterince dolgunluğa ulaştığında Alaska’nın ıssız ormanlarına doğru yolculuğa çıkar. Ancak bu yolculuğun Christopher için sonu yoktur.

TürDramBiyografiMacera
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenSean
Penn
OyuncularTomasz
Wlosok
Emile
Hirsch
William
Hurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.