Netflix The Two Popes Filmi İzleyici Yorumları

2019 yılının son günlerinde vizyona giren Netflix Orijinal yapımı The Two Popes etkileyici senaryosuyla hakkında en çok konuşulan filmlerden biri oldu.
Netflix The Two Popes Filmi İzleyici Yorumları

Netflix Orijinal Yapımı The Two Popes Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2019 yılının son günlerinde vizyona sunulan en iyi Netflix filmleri arasında yerini alan The Two Popes Netflix izleyicilerinin yüzünü güldürdü. Binlerce kişinin izlediği başarılı filmlerden bir tanesi de uzun zamandır insanlar tarafından merakla beklenen The Two Popes filmidir. Anthony Hopkins ve Jonathan Pryce gibi sinema tarihinin efsane aktörlerinin başrolünde oynadığı film 20 Aralık 2019 tarihi itibarı ile izleyicilerle buluştu. Hakkında birçok yorum yapılan The Two Popes filmi ile ilgili izleyici yorumları ve bilinmesi gerekenleri bu inceleme film içeriğimizde sizlere sunuyoruz.


The Two Popes İncelemesi

1. Fernando Meirelles tarafından yapılan bu film gerçek bir hayat hikayesinden neredeyse birebir olarak uyarlanmıştır. Ünlü yönetmen daha öncesinde de Tanrı Kent, Arka Bahçe ve Körlük gibi başarılı filmleri izleyicilerine sunmuştu.

netflix


2. Film sektörünün önemli yıldızlarından Anthony Hopkinks ve Jonathan Pryce’in başrolünü oynadığı The Two Popes filmi Juan Minujin, Cristina Banegas ve Renato Scarpa gibi isimlere de kadrosunda yer vermiştir.

netflix


3. Yakın tarihimizde yer edinen ve Katolik Hristiyan dünyasının çalkantılı bir dönemine imza atan iki Papa’nın anlatıldığı film de oyuncular yaşlı olmasına rağmen mükemmel bir performans göstermişlerdir.

netflix


4. Filmin konusu Papa Benedict’in görevinin başındayken dini ve siyasal açıdan yönetimi nasıl elinde tuttuğuna değinmektedir. Papalık görevine geldikten sonra yeniliklere kapalı görüşleri ve iktidar gücüne karşın Papa Francis’in yenilikçi görüşleri ile zıtlaştıkları noktaları bizlere sunuyor.

netflix


5. Katolik dünyasının iki önemli liderinin fikir ayrılıkları ve ilk karşılaştıklarında aralarında ki soğukluğun bir süre sonra tatlı bir çekişmeye dönüşmesi filmin genelini bizlere özetliyor.

netflix


6. Dünyanın neredeyse 3’te 1’ine karşı büyük bir sorumluluk içerisinde bulunan Papa Benedict ve Papa Francis’in özel hayatlarına da değinen The Two Popes belgesel niteliği taşıyan gayet eğlenceli bir film olmuş.

netflix


7. Francis’in Papa olmadan önce Papa Benedict ile yaptığı görüşmelerde Kilisenin yanlış politikalarını ve cinsel istismar gibi suçların günah çıkarma ritüeli ile örtüldüğüne dair şikayetlerine karşın kendi hatalarını da aynı şekilde örtmeye çalışması ortaya önemli bir sorun ve çelişki çıkartmıştır.

netflix


8. The Two Popes’ın konusu siyasi ve dini anlamda Papa Benedict ve Papa Francis arasındaki ufak tartışmalarla devam ederken filmin bir diğer tarafında ise yenilikçi görüşlere kapalı olan Benedict’in akıllı saati ve Papa Francis’in futbol tutkunu olması izleyenlerini şaşırtsa da bir o kadar da eğlendiren sahneleri ortaya çıkarmıştır.

netflix


9. Genel olarak siyasi, dini ve toplumsal bir eleştiri olarak nitelendirebileceğimiz The Two Popes gerçek bir hikayenin etkileyici bir kurgu ile izleyicilere sunulması gayet akılda kalıcı ve başarılı bir proje olmuş.

netflix


10. Antony Hopkins ve Jonathan Pryce’ın da başarılı oyunculuklarıyla süslediği dizi IMDb’de aldığı 7.7’lik yüksek puanla da izlenmeye değer bir film olduğunu gösteriyor.

netflix


The Two Popes İzleyici Yorumları

İzleyici 1:

Az önce bitirdim. Her şeyiyle çok güzeldi. Yeri geldi ağlattı, yeri geldi güldürdü ama çokça düşündürdü... Jonathan Pryce'ın ve Anthony Hopkins'in oyunculukları da muazzamdı. Keşke hep böyle güzel filmler yapılsa.


İzleyici 2:

İhtiyar delikanlı resitali olmuş, aralarında 10 yaş var ama Hopkins’in artık emekli öncesi son filmlerinden. Yaşına göre hala mükemmel oyunculuğu, Allah güzel, uzun ömür versin. Film güzel, dini değil de, insanı irdeliyor.


İzleyici 3:

İki ustayı böyle bir projede izlemek başlı başına bir keyifti. Hani dersiniz ya: “onlar konuşsun ben izleyeyim.” bana tam olarak bu keyfi yaşattılar. Hani bazı filmler vardır; o oyunculardan başkasının oynaması düşünülemez bile. Anthony Hopkins ve Jonathan Pryce için tam olarak bunu söyleyebilirim.


İzleyici 4:

Çok insani bir film olmuş. Aslında sanki film değil de birkaç günlerine tanık olmuşuz gibi bir hal. iki ustaya da hayranlığım büyük ama -belki de rolünden- Jonathan Pryce başka bir parlamış.


İzleyici 5:

Açıkçası bu kadar iyi bir film çıkacağını tahmin etmemiştim. Bir Nazi ve bir tangocu papanın günah çıkarışlarının iki usta tarafından canlandırılışının etkileyici olduğu film.


The Two Popes Oyuncuları ve Karakterleri

The Two Popes film karakterlerine hayat veren oyuncular ve karakterler hakkındaki bilgileri sizlere sunuyoruz. 

Anthony Hopkins – Papa Benedict

the two popes

Sinemanın efsane oyuncularından biri olan Anthony Hopkins yaşına rağmen etkileyici bir performansa imza atmış gözüküyor. Başarılı oyuncu The Two Popes filminde hayat verdiği Papa Benedict rolünün hakkını sonuna kadar verdiğini de söylememiz gerekiyor. Papa Benedict’in yeniliğe kapalı daha dar fikirli bir karakter olduğunu gözlemlesek de usta oyuncu Anthony Hopkins’in kendi yorumunu kattığı bazı sahnelerde son derece eğlenceli anlar yaşatmayı başarmıştır.


Jonathan Pryce – Papa Francis

the two popes

Game Of Thrones dizisinden de çok iyi bildiğimiz usta oyuncu Jonathan Pryce yine etkileyici oyunculuğu ve mimikleriyle iyi bir performans sergilemiş. Papa Francis karakterini başarıyla canlandıran Jonathan Pryce, Anthony Hopkins ile yakaladığı uyumu izleyicilerine aktararak sıkılmadan ve eğlenerek izlenecek bir film ortaya çıkarmışlardır. Papa Francis karakteri ise karmaşık iç dünyası, hayatı ve dini sorgulamasıyla izleyenlerin aklını karıştıran aynı zamanda çokta sevilen bir karakter olmuş.

Önerilen İçerik: Jumanji: Yeni Seviye Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve İzleyici Yorumları

NeOldu.com     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.