İzlenilmesi Gereken 24 En İyi Netflix Dram Filmleri | 2024

Netflix'te izleyebileceğiniz duygu ve göz yaşı dolu en iyi dram filmlerini araştırdık. İşte IMDb puanı yüksek en iyi Netflix dram filmleri listesi...
İzlenilmesi Gereken 24 En İyi Netflix Dram Filmleri | 2024

Gerilim ve Romantizm Dolu En İyi 15 Netflix Dram Filmi Önerisi  

Netflix üzerinden izleyebileceğiniz en iyi dram filmlerini listeledik. İçeriğimizde Netflix orijinal yapımı ve Netflix'te yayınlanan dünyaca ünlü dram filmleri yer alıyor. İşte izlerken duygu dolu anlar yaşayacağınız muhteşem hayat hikayeleri ve gerilim dolu sahneleri ile öne çıkan en iyi Netflix dram filmleri...

1. Kalplerimiz Bir

Netflix Dram Filmleri

Cassie ve Luke, birbirinden farklı olmayan iki bireydir. Keskin zekalı Cassie, bir şarkıcı ve söz yazarı olma hayali ile yanıp tutuşurken, geçimini sağlayabilmek için Teksas’da bir barda çalışır. Luke ise görev için yola çıkmak üzere olan bir subaydır. Cassie ile gece, barda çalışırken tanışan Luke; ikisinin de hayatını temelli bir şekilde değiştirecek bir ilişki içerisine girmeye başlar.

TürDramMüzikRomantik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenElizabeth Allen
Rosenbaum
OyuncularSofia
Carson
Nicholas
Galitzine
Chosen
Jacobs

2. Aşıklar Bayramı

Netflix Dram Filmleri
Yirmi beş koca yıl ayrı kaldıktan sonra yolları yeniden kesişen bir baba ve oğlunun hikayesi sizlerle. Yıllar önce yılları ayrılan Avukat Yusuf ve saz aşığı babası Heves Ali’nin yolları yeniden kesişir. Çıktıkları uzun ve son yolculukta bir araya gelen baba oğul, bu süre zarfı boyunca geçmişleriyle yüzleşerek, gelecekleriyle ilgili sorunlar hakkında konuşmaya başlarlar.

TürDramTürk
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenÖzcan
Alper
OyuncularKıvanç
Tatlıtuğ
Settar
Tanrıöğen
Çınar
Babız

3. Yolun Açık Olsun

Netflix Dram Filmleri

Asteğmen Kerim ve Yüzbaşı Salih; Dalyan’a doğru yola çıkarlarken tek istediği Kerim’in büyük aşkı Elif ile kavuşmasını sağlamaktır. Ancak çıktıkları yolda, geçmişleri gün yüzüne çıkarak büyük bir hesaplaşma içerisine girmeleri gerekir. Bu hesaplaşmanın sonunda Kerim Elif ile kavuşabilecek mi?

TürDramTürk
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMehmet
Ada Öztekin
OyuncularEngin
Akyürek
Tolga
Sarıtaş
Berfu
Benian

4. Broad Peak

Netflix Dram Filmleri

Maciej, 1988 yıllarında Broad Peak’e ilk çıkışını yaparak ölümden kıl payı kurtulur ve bu durumda altında keşif lideri Andrzej başarının herkes tarafından duyulmasını sağlar. Ancak Polonya’ya geri döndüklerinde asıl zirveye çıkamadıklarını öğrenen ikili, dağcılıktan çekilir. Aradan geçen 24 yıllık sürecin sonunda Maciej, Krzysztof’dan bir telefon olarak başladığı işi bitirmek üzere tekrardan Broad Peak’e tırmanma kararı alır.

TürMaceraBiyografiDram
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLeszek
Dawid
OyuncularIreneusz
Czop
Maja
Ostaszewska
Piotr
Glowacki

5. Anne+ The Film

Netflix Dram Filmleri

Amsterdam’da yaşayan bir kadın düşünün. Romanını tamamlaması için Montreal’e taşınma konusunda büyük bir baskı içerisinde olan bu kadın, ne istediğini anlayabilmek için büyük bir sorgulama içerisine girer. Bu sorgulama süresi boyunca romanını tamamlayıp kendisi için en iyisinin ne olacağına karar verebilecek mi?

TürDramHollanda
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenValerie
Bisscheroux
OyuncularHanna
van Vliet
Jouman
Fattal
Thorn
de Vries

6. Can Dostum Anne Frank

Netflix Dram Filmleri

Nazi işgalindeki süreci hemen hemen herkes bilir. Bu filmimizde Nazi işgalindeki Amsterdam toplama kampında yürek parçalayan bir hatıra gözlerinizin önüne serilir. Anne Frank ve Hannah Goslar’ın gerçek dostluğu sizlere sunulurken gerçek hayattan alınan bu hikaye yüreğinize dokunacak.

TürDramHollanda
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenBen
Sombogaart
OyuncularAiko
Beemsterboer
Josephine
Arendsen
Bjorn
Freiberg

7. Paula ve Jojo

Netflix Dram Filmleri

Paula ve Jojo, çocukluklarından bu yana ayrılmaz arkadaşlardır. Berlin’de dolu dolu bir hayat yaşarlarken, Jojo yaşadığı yerde bir adama aşık olur. Onun aşkı büyük bir evlilik kararına dönüşürken Paula, arkadaşının hayatında en büyük hata olabilecek bu durumu kurtarabilmek üzere hareket etmeye başlar.

TürDramAlmanya
IMDb3,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBarbara
Ott
OyuncularCaro
Cult
Nina
Gummich
Steven
Sowah

8. Beauty

Netflix Dram Filmleri

Yetenekli şarkıcı Beauty, kendisine kazançlı bir plak anlaşması teklif edildiğinde anlaşılmaz bir durum içerisinde yer almaya başlar. Bu prestijli plak şirketinde çalışmayı kabul etmesi karşısında ideallerinden ve müzik konseptinden vazgeçmesi gerekmektedir. Bunun yanında, otoriter ailesi ve Beauty’nin yakın arkadaşına duyduğu aşk ile mücadele etmesi de gerekmektedir.

TürDramRomantik
IMDb3,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndrew
Dosunmu
OyuncularGracie Marie
Bradley
Aleyse
Shannon
Niecy
Nash

9. Aramızdaki Görünmez Bağlar

Netflix Dram Filmleri
16 yaşındaki Leone, iki babası için bir belgesel çekme kararı verir. İki babasının katıldığı hak mücadeleleri üzerinde büyürken cinsellikle ilgili önyargılardan ve yanlış anlamalardan kurtulmak üzere de mücadele etmeye başlar. Ailesinin sağlamlığı tehlikeli gibi göründüğü bir anda, aralarında görünmez bir ipliğin olduğu inancı ile düşüncelere dalmaya başlar. 

TürKomediAileDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMarco Simon
Puccioni
OyuncularFilippo
Timi
Francesco
Scianna
Francesco
Gheghi

10. The Dig 

Netflix Dram Filmleri

Netflix’in en yeni dram filmlerinde biri olan The Dig’te İkinci Dünya Savaşı öncesi yaşanan ilginç bir keşif olayı anlatılıyor. Britanyalı bir dul kadının etrafında dönen senaryoda bir arkeoloğun keşfettiklerini izliyoruz. Orta yaşlı bu dul kadın bahçesindeki höyüklerin içerisinde ne olduğunu bulması için bir arkeologla anlaşır. Bu arkeolog ilginç bilgilere ulaşacaktır.

TürDramTarih
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSimon
Stone
OyuncularRalph
Fiennes
Carey
Mulligan
Lily
James

11. Paper Lives

Netflix Dram Filmleri

Netflix Türk yapımı dram filmleri arasında yer alan Paper Lives’de İstanbul’un arka sokaklarında kağıt toplayıcılığı yaparak geçinene Mehmet’in hikayesi anlatılıyor. Bir gün iş sonrası eve gideceği sırada dükkanın içerisinde küçük bir çocuk bulan Mehmet bu çocuğun kim olduğunu ve ailesini araştırır. Çocuğu ailesine teslim etmek isteyen Mehmet birlikte geçirdikleri günler boyunca çocuğa iyice alışmıştır. Bu durum Mehmet’in geçmişte yaşadığı anıları tazeleyecektir. Film hakkında detaylı bilgi için Kağıttan Hayatlar içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

TürDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenCan
Ulkay
OyuncularÇağatay
Ulusoy
Emir Ali
Doğrul
Ersin
Arıcı

12. I am All Girls 

Netflix Dram Filmleri

Bütün Kızlar Adına isimli filmde çocuk kaçakçılığı ve ölüm suçları üzerine güzel bir drama senaryosu işleniyor. Filmde aldığı işin peşini bırakmayan yürekli bir dedektifin sıra dışı bir suç örgütü liderine sistematik bir şekilde yaklaşması ve onu hedef alması anlatılıyor.

TürGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDonovan
Marsh
OyuncularHlubi
Mboya
Erica
Wessels
Deon
Lotz

13. News of the World 

Netflix Dram Filmleri

Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi dram filmlerinden biri olan News of the World’de Amerikan iç savaşı sonrası kasaba kasaba gezerek insanlara haberleri ulaştıran bir adamın hikayesini izliyoruz. Yine bir yolculuğu esnasında ormanın içerisinde küçük bir çocuk bulan ana karakterimiz bu çocuğu ailesine ulaştırmak için yanına alır. Küçük çocuk ise henüz bebekken yerlilerin eline geçmiş ve onlar tarafından büyütülmüş biridir. 8-10 yaşlarına geldiğinde ise yerli ailesini kaybeden ufaklık Teksas’ın tehlikeli yollarında gerilim dolu bir yolculuk geçirecektir.

TürDramAksiyonMacera
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPaul
Greengrass
OyuncularTom
Hanks
Helena
Zengel
Elizabeth
Marvel

14. The Trial of the Chicago 7 

Netflix Dram Filmleri

Amerika’nın adalet sistemini sorgulayan bu Netflix dram filminde barışçıl protestoları sebebiyle hapse atılan ve yıllarca gün yüzü göremeyen 7 kişinin özgürlük mücadelesini izliyoruz. Yıllar sonra suçsuz oldukları anlaşılan bu 7 kişi kaybettiklerini geri kazanabilmek adına adalet arayacaklardır. Film hakkında hiç bir yerde bulamayacağınız ilginç bilgileri öğrenmek için The Trial of the Chicago 7 linkine tıklayınız.

TürDramTarihGerilim
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAaron
Sorkin
OyuncularYahya
Abdul-Mateen II
Sacha
Baron Cohen
Joseph
Gordon-Levitt

15. Rebecca 

Netflix Dram Filmleri

Netflix’in gerilim ve dram dolu bu filminde yeni evlene genç bir kadının kocasının malikanesinde yaşadığı can sıkıcı olayları izliyoruz. Evin eski hanımı Rebecca’nın gölgesi altında bir evlilik yapan genç kadın evdeki çalışanların ters bakışları üzerine bu yeni evliliğinde mutluluğu adeta unutmuştur. Film hakkında izleyici yorumlarına ve inceleme yazımıza Rebecca linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TürDramGerilimRomantik
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBen
Wheatley
OyuncularLily
James
Armie
Hammer
Kristin
Scott Thomas

16. The Boy Who Harnessed the Wind 

Netflix Dram Filmleri

Dram filmi denince akla gelen en iyi yapımlardan biri olan Rüzgarı Dizginleyen Çocuk filminde 13 yaşındaki William Kamkwamba isimli bir çocuğun gerçek hikayesi anlatılıyor. Kuraklık ve yokluk sebebiyle ailesinin zor duruma düştüğünü gören William insanları için bir girişimde bulunur ve çöpten topladığı parçalarla bir rüzgar türbini inşa eder.

TürDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChiwetel
Ejiofor
OyuncularMaxwell
Simba
Chiwetel
Ejiofor
Aïssa
Maïga

17. The King 

Netflix Dram Filmleri

İngiltere tarihine dayanan The King filminde tahtta gözü olmayan genç Prens Hal’in münzevi hayatını bırakıp savaşçı bir kral oluşunu izliyoruz. İngiltere krallığı için zorlu geçen günlerde Kral tahtını oğullarına bırakmıştır ve düşmanlar bu taht değişikliğini bir fırsat olarak görmüştür. Hal ise hem ailesini hem de insanlarını korumak adına gerçek bir kral olduğunu göstermek için tasvip etmediği şeyleri yapmak zorunda kalır.

TürTarihDramBiyografi
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDavid
Michôd
OyuncularTimothée
Chalamet
Robert
Pattinson
Ben
Mendelsohn

18. Parasite 

Netflix Dram Filmleri

Gerilim dolu bu Güney Kore yapımı filmde yoksul bir ailenin zengin bir aileye adeta çökme projesi konu edilmektedir. Yanlarına yerleştikleri zengin aileyi gün geçtikçe daha da çok kullanan bu ailenin planları eve gelen bir misafirin olayları fark etmesiyle tehlikeye girecektir.

TürGerilimKoreDram
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularSong
Kang-Ho
Woo-sik
Choi
Park
So-Dam

19. After 

Netflix Dram Filmleri

After isimli bu dram dolu gençlik filminde Tessa Young isimli zeki ve çalışkan bir kızın Hardin ile tanışması sonrası değişen hayatı anlatılıyor. Sıradan bir hayat yaşayan Tessa üniversiteye başladığında hayatın içerisine biraz daha girmeye başlar. Bu sırada eğlenceli ancak bir o kadar da tehlikeli bir tip olan Hardin ile tanışan Tessa yaşadığı duygu dolu anlardan sonra kendisini iyice kaybedecektir.

TürRomantikDram
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJenny
Gage
OyuncularJosephine
Langford
Hero
Fiennes Tiffin
Samuel
Larsen

20. A Star is Born 

Netflix Dram Filmleri

Netflix üzerinden izleyebileceğiniz bu dram filminde ünü yavaş yavaş kaybolan müzisyen Jackson Maine ve bir anda yıldızı parlayan Ally arasındaki ilişki anlatılıyor. Ally’i keşfederek onu büyük bir kariyer sahibi yapan Jackson Maine bu yükselişin ardından kendisinin piyasadan düştüğünü de görmüştür. Bu düşüşün sebebi olarak Ally’i gören Jackson yaptıkları ile hem kariyerini hem de ilişkisini tehlikeye sokacaktır.

TürDramRomantik
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBradley
Cooper
OyuncularLady
Gaga
Bradley
Cooper
Sam
Elliott

21. Mirage 

Netflix Dram Filmleri

İspanyol yapımı bu Netflix dram filminde geçmişe yaptığı bir yolculuk ile 12 yaşındaki çocuğu kurtaran Vera’nın yaşadığı fantastik olayları izliyoruz. Yaklaşık 25 yıl önce ölen Nico’dan geriye sadece kendisini kaydettiği kasetleri kalmıştır. Nico’nun yıllar önce oturduğu eve taşınan Vera bu kasetleri bulunca merak eder ve içlerine bakar. Bu sırada 25 yıl öncesine giden Vera bir şekilde Nico’yu kurtarır. Ancak bu kurtarma olayı gelecekte oluşan bir paradoksa sebep olacaktır.

TürDramGerilim
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenOriol
Paulo
OyuncularAdriana
Ugarte
Chino
Darín
Javier
Gutiérrez

22. Bird Box 

Netflix Dram Filmleri

Başrolünde başarılı aktör Sandra Bullock’un rol aldığı bu fantastik dram filminde tüm dünyayı etkisi altına alan gizemli bir varlığın insanları ölüme sürüklemesiyle başlayan bir hikayeyi izliyoruz. Toplumu intihara sürükleyen bu yaratıkların ortaya çıkmasından 5 yıl sonra hayatta kalmayı başaran bir kadın ve iki çocuğu güvenli bölgeye gidebilmek için tehlikeli yolları aşmaya çalışacaklardır.

TürKorkuGerilim
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSusanne
Bier
OyuncularSandra
Bullock
Trevante
Rhodes
Sarah
Paulson

23. First They Killed My Father 

Netflix Dram Filmleri

Netflix’in en can alıcı dramalarından biri olan First They Killed My Father’da Kamboçya iç savaşı sırasında babasız kalan 5 yaşındaki bir kız çocuğunun yaşadıklarını izliyoruz. Kızıl Kmerler isimli bir grubun ülkedeki yönetimi ele almasıyla başlayan iç savaş binlerce insanın ölümüne sebep olmuştur. İnsanların büyük bir kısmı ise esir kamplarında hayatta kalma mücadelesi vermişlerdir.

TürDramBiyografi
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAngelina
Jolie
OyuncularKompheak
Phoeung
Sveng
Socheata

24. Beast of No Nation 

Netflix Dram Filmleri

İzlerken bölüm bölüm göz yaşlarınıza hakim olamayacağınız bu Netflix Dram filminde ailesini kaybeden ve paralı asker olmak zorunda kalan küçük bir çocuğun hikayesini izliyoruz. Batı Afrikalı bu ufaklık iç savaşta ailesini kaybedince savaşın ortasında tek başına kalır. Hayatta kalmak isteyen çocuğun yapabileceği tek şey ise silahlı gruplardan birine üye olmaktır.

TürDramSavaş
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenCary Joji
Fukunaga
OyuncularIdris
Elba
Abraham
Attah
Emmanuel Nii
Adom Quaye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.