Netflix The King Filmi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Netflix Orijinal yapımı The King Filmi etkileyici savaş sahneleri ve gerçek bir hayata değinen konusuyla uzun zamandır merakla bekleniyordu. Yayınlandığı günden itibaren mükemmel bir izleyici kitlesi kazanan The King filmi hakkında bilinmesi gerekenler...
Netflix The King Filmi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Netflix Original Yapımı The King Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve İzleyici Yorumları

Son zamanlarda vizyona çıkardığı birbirinden güzel film ve dizilerle izleyicilerinin yüzünü güldüren Netflix sürekli bir gelişim içinde olduğunu kanıtladı. Orta çağ tarihine dair birçok film gördüğümüz, savaş filmleri türünde en iyi Netflix filmleri arasında yer alan The King'i bütün detaylarıyla sizlere sunuyoruz. Shakespeare’ın “Henriad” isimli eserinden esinlenilerek oluşturulan senaryo Timothee Chalamet, Robert Pattison, Sean Harris ve Lily-Rose Depp gibi başarılı oyuncuların elinde mükemmel bir filme dönüşmüş. NeOldu.com okurları için hazırlamış olduğumuz bu inceleme film içeriğimizde The King filmi hakkında detaylı bir incelemeyi sizlere sunuyoruz. 


1. Netflix The King filmi ünlü İngiltere Kralı V.Henry’nin hayat hikayesini konu edinmiş, orta çağ dünyasındaki İngiltere Fransa çekişmeleri ve iki ülke arasında yaşanan savaşları anlatmaktadır.

Netflix


2. Ünlü Yönetmen David Michoud’un yönettiği filmin yapımını ise Bratt Pitt’in sahip olduğu Yapım şirketi Plan B Entertainment üstlenmiştir.

netflix


3. Shakespeare’nin eserlerinden bilhassa da “Henriad” isimli eserden yola çıkılarak hazırlanan hikayede Kral V.Henry’nin Prenslik ve Krallık dönemleri izleyiciye sunulmuştur.

netflix


4. The King filminin konusu ise orta çağ İngiltere’sinde Kral IV. Henry’nin oğlu olan Hal'ın hayatını içki ve eğlence ile geçirdiği sıralarda babasının ölümüyle tahtın tüm yükünü omuzlarına almasından bahsediyor.

netflix


5. Bir anda bütün hayatı değişen yeni Kral, V. Henry namı ile hükmetmeye başlar lakin genç yaşı ve tecrübesizliği onu birtakım entrikalar ve hilelerle uğraşmaya zorlamaktadır.

Netflix


6. Genç yaşına rağmen kimseye boyun eğmeyen V. Henry Fransa’ya karşı yaptığı savaşların ve devlet içindeki entrikaların arasında zor bir hayat geçirmek zorunda kalır.

Netflix


7. Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren The King filmi özellikle aşırı gerçekçi savaş sahneleriyle gündeme gelmiştir. Başarılı bir prodüksiyon ve senaryoya sahip filmin akıcılığı biraz yavaş olsa da hikaye bütünlüğü ve etkileyiciliği The King hakkındaki bütün olumsuz görüşlerin üstünü kapatmaktadır.

netflix


8. Netflix Orijinal yapımı The King filminin oyuncu kadrosunda ise Timothee Chalamet, Robert Pattison ve Lily-Rose Depp gibi genç ve kaliteli isimler yer almaktadır. Ünlü oyuncu Johnny Depp’in kızı olan Lily-Rose Depp filmde Fransa prensesi olarak rol almıştır.

netflix


9. Filmin hikayesi gerçek tarihten bir nebze uzak kalmış olsa da seyir zevki yüksek mükemmel ötesi 2 saat geçirmenizi sağlayacaktır. Gerek etkileyici senaryosu gerek oyunculuk performanslarıyla tarihi filmler türünde iddialı olan The King, değerli okurlarımıza mutlaka izlemelerini tavsiye ettiğimiz filmlerdendir.

netflix


10. The King filmi IMDb’de aldığı 7.3’lük yüksek puanla da hakkettiği değeri görmüş ve kaliteli bir yapım olduğunu kanıtlamıştır.

netflix


Netflix The King Filmi İzleyici Yorumları

İzleyici 1:

Şahaneydi, bence Netflix'in en başarılı, en nefis yapımlarından biri olmuş. Sırıtan bir oyuncu yok. Sean Harris ve Timothee Chalamet başta olmak herkes harika oyunculuk sergilemiş.


İzleyici 2:

Çok güzeldi. Yavaş ama o yaşattığı hisler. O savaş konuşması efsaneydi. Ama bir yetmezlik var. Daha uzun olmalıydı ama uzun olup ne olabilirdi bilemiyorum. Uzun zamandır ne film ne dizi izliyordum. Çok iyiydi kesinlikle izlenmeli.


İzleyici 3:

Tarihi gerçekliğini araştırmamış olmakla birlikte 15. yüzyıl Avrupa’sının havasını başarılı bir şekilde yansıttığını düşünüyorum. Filmin başlangıcındaki geçişin fazlasıyla sert olduğunu söyleyebilirim. Karakter gelişimini bir kenara bırakırsak her zaman olduğu gibi kralların ülkeyi yönettiğini sandığı ancak sadece kendi dünyalarında kral olduklarını aktaran, savaşın her daim son seçenek olduğunu vurgulayan çerezlik bir film olmuş.


İzleyici 4:

Gayet sakin ve oturaklı ilerleyen güzel bir film. Savaş sahneleri ve ikili diyaloglar çok başarılı ayrıca Kral Henry’nin karakter gelişimi çok güzel işlenmiş.


İzleyici 5:

Film gayet iyiydi. Savaş sahneleri baya gerçekçiydi. Tabi ki gerçek tarihe göre farklılıklar var ama bence dönem güzel yansıtılmış. Adamlar ağır zırhlıların koltuk altından bıçak sokmak gerektiğini bile göstermişler en zayıf yerleri olduğu için.


Netflix The King Filmi Oyuncuları ve Karakterleri

Netflix Orijinal yapımı The King filmi oyuncuları ve karakterleri arasından en dikkat çekenleri hakkında bilgileri sizlere sunuyoruz. İşte The King filminin en merak edilen oyuncu ve karakterleri.


Timothee Chalamet – V.Henry

netflix

Genç oyuncu Timothee Chalamet’in can verdiği Kral V.Henry karakteri gözü pek cesur ve akıllıca hareket etmeye çalışan bir karakter olmuş. Filmin hikayesine tam olarak uygun olan V.Henry karakterinin biraz duygusal biraz da barışsever olması tarihi kaynaklara ters düşse de film senaryosuna ve oyuncu – karakter bağlantısına uyumlu olduğunu söyleyebiliriz.  


Robert Pattison – The Dauphin

netflix

Alacakaranlık serisinden tanıdığımız ünlü oyuncu Robert Pattison, The King filminde de karizmasıyla izleyicileri etkilemeyi başarıyor. Fransa Kralı rolüne can veren Robert Pattison oturuşu, kalkışı, konuşması ve mimikleriyle tam bir profesyonel olduğunu gösteriyor. Güç hırsıyla yanıp tutuşan ve kendini beğenen bir lider olan The Dauphin karakterini de Robert Pattison’dan daha iyi canladırabilecek biri olamazdı heralde.


Lily-Rose Depp – Catherine

netflix

The King filminin oyuncu kadrosunda bulanan oyuncular arasında en çok merak edilen isim Lily-Rose Depp, filmde Fransa Prensesi Catherine karakterine hayat vermiştir. Henüz daha 20 yaşında olan Lily-Rose Depp, ünlü oyuncu Johnny Deep’in de kızıdır. Netflix The King Filminde başarılı bir oyunculuk performansı sağlayan Lily kendine özgü yorumuyla Catherine karakterini de filmseverlere sevdirmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.