Netflix First They Killed My Father Filmi İzleyici Yorumları

Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi dram filmlerinden biri olan First They Killed My Father Hakkında Bilgiler…
Netflix First They Killed My Father Filmi İzleyici Yorumları

First They Killed My Father Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Geçtiğimiz günlerde Netflix’in abonelerine sunduğu 2017 yapımı dram ve savaş filmi First They Killed My Father gerçek bir hikayeyi konu ediniyor. Filmin senaryosunda imzası bulunan Loung Ung’un otobiyografisinden uyarlanarak sinemaya aktarılan First They Killed My Father filmi en çok izlenen Netflix dizileri arasında gösteriliyor. NeOldu.com okurları için hazırladığımız bu inceleme film içeriğimizde film hakkında bilgileri, izleyici yorumları ve başrol oyuncularını bulacaksınız.


First My Killed Film İncelemesi

1. Başarılı bir oyunculuk hayatı sonrasında kariyerine yönetmen olarak devam eden Angelina Jolie’nin yine gerçek bir hayatta kalma filmi olan Boyun Eğmez’den hemen sonra ortaya koyduğu Netflix yapımı First They Killed My Father filmi Kamboçya’da yaşanan savaşları ve felaketleri konu ediniyor.

Netflix


2. Filmin senaryosu ise Kamboçyalı yazar ve insan hakları savunucusu olan Loung Ung’un kendi biyografisini yazdığı First They Killed My Father: a Daughters Cambodia Remembers isimli eserden uyarlanmıştır.

Netflix


3. Kamboçya’da yaşanan büyük işgali ve soykırımı anlatan filmde öldürülen binlerce insanı ve yok olan aileleri görüyoruz. Vietnam savaşı yıllarında barış güçleri tarafından bombalanan Kamboçya’da siyasi ve askeri boşluktan yararlanan Khmer Rouge yönetimi ele alır ve felaket başlar.

NEtflix


4. 4 yıl boyunca hüküm süren terör yönetimi bu süreçte 2 milyonun öldürülmesine sebep olur. Loung Ung o yıllarda 5 yaşında küçük bir kız çocuğudur. Babası memur olan ve orta sınıf vatandaşlardan olan Loung Ung’un hayatı da savaş sebebiyle mahvolacaktır.

Netflix


5. Babasının öldürülmesi sonrasında ailesinin işçi kamplarına götürüldüğünü gören Loung Ung çocuk asker olmaya zorlanmıştır. Netflix bünyesinde çekilen bu dram dolu filmin başrollerinde Sareum Srey Moch Phoeung Kompheak ve Sveng Socheata yer alıyor.

Netflix


6. 2 saat 16 dakika boyunca dikkatle izleyeceğiniz ancak bazı yerlerinde bir hayli yavaş ilerleyen Önce Babamı Öldürdüler filmi IMDb’de aldığı 7.2’lik ortalama bir puana sahiptir. Kamboçya iç savaşını anlatan 1984 yapımı Ölüm Tarlaları filmi kadar iyi olmasa da başarılı bir film olduğu söylenebilir.

Netflix


Netflix Önce Babamı Öldürdüler Filmi İzleyici Yorumları

Netflix’te yayınlanan Önce Babamı Öldürdüler filmi hakkında izleyici yorumlarını bu içeriğimizde sizlere sunuyoruz. İşte Netflix Önce Babamı Öldürdüler Filmi İzleyici Yorumları…


İzleyici 1:

Komünist ideolojinin pratikte ne kadar mükemmel olduğunu görmemizi sağlayan bir film. Film boyunca halkın birbirine kenetlenerek büyük Kamboçya'yı nasıl yarattığını görüyorsunuz.
Zaten halk devriminin başka türlü sonuçlar vermesi beklenemez. Cehalet, bağnazlık, itaat ve saf şiddet başka ne doğurabilir ki? işte böyle mükemmel bir düzen...


İzleyici 2:

Film akmıyor. Çok durağan ve bu yüzden sıkıyor. Olay örgüsü, kurgu vs dümdüz. Bence sıradan bir film.


İzleyici 3:

Çok fazla tarihi bilgi içermese de bir kızın gözünden yaşanılanları etkileyici bir şekilde anlatıyor film. Beklentimin üzerindeydi. Angelina Jolie'nin yönetmen olduğunu izlemeden önce okusaydım muhtemelen izlemezdim. Ön yargıyla izlememek lazım(mış).


İzleyici 4:

Siz filmin giriş noktasını anlamaya çalışırken, film gelişme kısmına geçiyor ve durağanlaşıyor. Giriş kısmında izleyicinin biraz bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İzleyicinin beyninde sorular havada uçuyor. Tarihi boyutundaki öğreticiliği dışında sanırım iyi olan tek kısmı baş rolde oynayan küçük kız.


İzleyici 5:

Dünya üzerinde insan ırkının yaşamadığı, yaşatmadığı acı kalmamış. Her dramda dünyanın dönmeye devam etmiş olmasını teselli olarak görüyorum, o kadar. Özetle Kamboçya ve Pol Pot’u anlatan izlenebilecek bir film.


İzleyici 6:

Vasat bir film. Evet dünyaya yaşanan vahşeti gösteriyor ama sadece bu kadar. Seyir keyfi, sürükleyicilik, kurgu bence yok. İzlerken hem içim sıkıldı hem ben sıkıldım. Yarıda bırakma huyumda olmadığı için bana göre bitmek bilmeyen bir film oldu.


İzleyici 7:

Açık konuşmak gerekirse Angelina Jolie'den bu kadar başarılı bir film çekmesini beklemiyordum. Kamboçya'daki savaşı küçük bir kız çocuğunun gözünden anlatmak birçok gereksiz ayrıntıdan arındırmış filmi. Küçük kızın oyunculuğuysa şahane.

Önerilen İçerik: No One Killed Jessica Filmi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.