Netflix'in The Trial of The Chicago 7 Film İncelemesi

Netflix’in dur durak bilmeyen yapımları içerisinde yer alan Trial of the Chicago 7’yi sizler için araştırdık. İşte the Trial of the Chicago 7 incelemesi.
Netflix'in The Trial of The Chicago 7 Film İncelemesi

The Trial of The Chicago 7 Hakkında Bilinmesi Gerekenler

59 yaşındaki tecrübeli yönetmen Aaron Sorkin’in üstlendiği the Trial of the Chicago 7 adlı yapım hakkında bilinmesi gerekenleri, oyuncu kadrosunu, konusunu araştırarak içerik haline getirdik. Dram ve gerilim filmlerine yenilik getiren film gerçek olaylara dayanarak ilgi çekmeyi başardı.


1. İlk sürümü 25 Eylül 2020 yılında Amerika Birleşik Devlet’lerinde yayınlanan filmin Netflix Türkiye’ye girişi 16 Ekim 2020 tarihidir. 2 saat 9 dakikalık uzunluğu ile tadını çıkararak izleyeceğiniz filmi beğeneceğinize ve etkisinde kalacağınıza eminiz.

Chicago7


2. 23 Eylül 2020’de yayınlanan Orijinal fragmanı 983.936 kişi tarafından izlenmiştir. Fragman yorumları ise film hakkında bir sürü eleştiri yapılacağının habercisiydi ve öylede oldu.

Chicago72


3. Filmin hem yönetmen koltuğunda hem de senaristliğinde Facebook’un kuruluşunun anlatıldığı filminde Senaristliğini yapan Aaron Sorkin yer alıyor. Yapımcılığını La La Land, Casuslar Köprüsü, Into the Woods gibi duyulmuş prodüksiyonlarında yapımcılığını üstlenen Marc E. Platt yapıyor. Filmin yapımında yer alan şirketler ise şunlar; Amblin Entertainment, Paramount Pictures, DreamWorks Pictures, Cross Creek Pictures, Shivhans Pictures.

Chicago73


4. 35 Milyon Dolar bütçe ayrılan filmin oyuncu kadrosu ise aşina olduğumuz isimlerden oluşuyor. Eddie Redmayne (Tom Hayden), Alex Sharp (Rennie Davis), Sacha Baron Cohen (Abbie Hoffman), Jeremy Strong (Jerry Rubin), John Carrol Lynch (David Dellinger), Yahya Abdul-Mateen II (Bobby Seale), Mark Rylance (William Kunstler), Joseph Gordon Levitt (Richard Schultz), Ben Shenkman (Leonard Weinglass), J.C. MacKenzie (Thomas Foran), Frank Langella (Judge Julius Hoffman), Danny Flhaherty (John Froines), Noah Robbins (Lee Weiner), John Doman (John Mitchell), Michael Keaton (Ramsey Clark), Kelvin Harrison Jr. (Fred Hampton), Caitlin FitzGerald (Agent Daphne O’Connor)

Chicago74


5. Yapımın konusu ise Tarihte büyük bir yer edinmiş 1969 Chicago 7 davasının arkasında yatan sebepleri anlatıyor.

Chicago75


6. 1968 Demokratik Parti Ulusal Kongresi sırasında Chicago’da yapılan karşı kültür protestoları sebebiyle dönemin hükümeti tarafından suçlanan yedi kişiye dava açılır. Duruşmanın gerçekleşmesi ise büyük bir yankı uyandırır.

Chicago7


7. Netflix’te büyük bir ilgi görmese bile IMDB’de 11.063 kişinin oyuyla 8,0 puan alarak beğenilen yapımlar arasına girmeyi başardı. Filmi izlemenizi tavsiye ederiz.

Chicago76


The Trial of The Chicago 7 Hakkında İzleyici Yorumları

👤 Amerikan adalet sistemini sorgulamayı kendine iş edinmiş Aaron Sorkin'in Netflix için yaptığı çok sağlam film. oyuncuların tamamına yakınının aktivist kişilerden seçilmesi güzel bir detay çünkü hepsi olayı zaten çok iyi bildikleri için karakterleri hak ettiği gibi oynamışlar. filmin yapımcıları arasında Teen Wolf 'un Brett Talbot'u Cody Saintgnue 'yi görmek şaşırttı.


👤 Bu film, şimdiye kadar gördüğüm En İyi Mahkeme dramalarından biri, 2 saatlik bir film o kadar hızlı ki, çalışma süresini kesinlikle fark etmeyeceksiniz. Senaryo, karakterizasyon ve filmdeki muhteşem Oyunculardan bahsetmiyorum bile. Sacha Baron Cohen anlatımı ve mahkeme salonundaki komik görünümleriyle ilgi çekiyor. Ayrıca Eddie Redmayne, Joseph Gordan- Levitt, Frank Langella jüri olarak muhteşem performanslar sergiliyor. Genel olarak bu film, iyi bir siyasi dramada beklediğiniz her şeydir. Zeki, yoğun ve sürükleyici. Bu Tarza düşkün olmasanız bile bu kesinlikle listenizde olmalı

👤 Oyuncuların karakterlerini tasvir ederken gösterdikleri özveri muhteşem. Ama delinin tedirgin ve şok hissettiği şey, isyanların nasıl ve tam olarak tasvir edilmesiydi, zamanda geriye gitmek ve tarihin önemli olaylarından birine tanık olmak gibiydi. Seale'in öğürmesi ve bağlanması gerçekten dehşet vericiydi ve içimdeki tüm haklı duyguları uyandırdı, ve Hayden'in isyan olaylarını anımsattığı ana doruk noktası, şimdiye kadar yaşadığım en tedirgin edici olaydı. Sonuç olarak, bu dünyanın şu anda nerede olduğunu bilmek isteyenler için mutlaka izlenmesi gereken bir film. Neredeyiz. Ve sonra ne yapmalıyız?

👤 Gerçekten harika bir film ve 50 yıl sonra pek bir şeyin değişmediğini gösteren üzücü bir film. Siyasi sözleşmeler olmadan sahnelenen olaylar. Her şey önceden belirlenmiştir aslında. Polisler hala insanların kafataslarına vuruyor ve barışçıl protestoları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanıyorlar, hala savaştayız, hükümet her zamankinden daha yozlaşmış, mahkemeler siyasi hakimlerle doludur ve sadece iyi adamlar suikasta kurban gidiyor. Gençliğimden beri Amerika'nın gelişeceğini umuyordum ve yine de iç savaşın eşiğindeyiz ve sözde bir diktatör tarafından ele geçiriliyoruz. Sacha Baron Cohen çok ciddi ve rolde mükemmeldi.

👤 Daha fazlasını öğrenmek istememe neden olan büyüleyici bir film. Tek eleştirim derinliğin biraz dışında olduğunu ve belki de yanlış yaptığını hissettiğim Sacha Baron Cohen olacaktı. Joseph Gordon-Levitt'in özellikle iyi olduğunu düşündüm. Frank Langella tek kelimeyle mükemmeldi. 2 saat on dakika mükemmel ve düşündürücü bir filmdi izlemenizi tavsiye ediyorum.

👤 Daha gerçekçi olamazdı. Gerçekçiliğin yanında eğlenceli bir yapım. Uzun bir film olmasına rağmen sizi saran bir yapısı var. Mükemmel şekilde çekilmiş ve olağanüstü oyunculukla yapılmış, derin politik entrikalara değinmesine rağmen akıp giden ve takip etmesi kolay bir senaryosu var herkes izlemeli.


👤 Mükemmele yakın film. En iyisi değilse bile şüphesiz bu yılın en iyi filmlerinden bir tanesi. Resmen şu anki dönemi anlatıyor. Filmin konusunun çok ciddi olmasına rağmen yönetmen tüm olayı eğlenceli hale getirmeyi başarmış izleyin.


👤 Böylelikle filmmm, Tom Hayden’in ülkesi için canını veren erkeklerin isimlerini okumasıyla bitiyor ve insanlar saygı içinde duruyor ne duygusal değil mi? Ama o dönemde gerçekten yaşayan herkes biliyorki Vietnam’da savaşan adamlara radikal solculardan asla saygı gösterilmedi. Mahkeme draması yapılmaya çalışılmış filmde karşı tarafın kötü görünmesi için yaratılmış kurgusal karakterler var. Film sadece solcuların çarpık görüşlerini savunuyor.


The Trial of The Chicago 7 Oyuncuları ve Başrolleri

Eddie Redmayne – Tom Hayden

Fantastik Canavarlar serisi, Havacılar ve Danimarkalı Kız filmlerinde başarıyı yakalayan İngiliz aktör Eddie Redmayne Başrolde En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü ve bir çok farklı ödüle sahip.

Eddie Redmayne


Alex Sharp – Rennie Davis

The Hustle, UFO, To The Bone filmlerindeki rolleri ile tanınan oyuncu the Trial of the Chicago 7 filminde ününe ün kattı şu anda 31 yaşında.

Alex Sharp


Sacha Baron Cohen – Abbie Hoffman

The Dicdator filminde başrolü yani Aladeen’i oynayarak ünlenen oyuncu Ali G. Borat Sagdiyev gibi kurgusal karakterleri ile ünlüdür. Şu anda 49 yaşında

Sacha Baron Cohen


Çıkış Tarihi: 16 Ekim 2020

Kategori: Suç, Drama, Tarih, Gerilim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.