Rebecca Konusu ve Oyuncuları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu içeriğimizde Rebecca filminin konusunu, oyuncularını, izleyici yorumlarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. İşte detaylar…
Rebecca Konusu ve Oyuncuları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Rebecca Filmi

Aşk ve gizem türlerinde bir yapım olan Rebecca filmi Netflix’in çıkarmış olduğu kaliteli filmlerden birisidir. Son zamanlarda film yapımında oldukça iyi işler başaran Netflix, bu yapımla da bu başarısını devam ettirmektedir. Aşk türündeki güzel yapımlardan birisi olduğunu düşündüğümüz Rebecca filmini inceledik. Sizin için hazırladığımız bu inceleme film içeriğimizde Rebecca filminin konusunu, oyuncularını, incelemesini, izleyici yorumlarını ve hakkında bilinmesi gereken bazı bilgileri derledik.


Rebecca Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. Film 16 Ekim 2020 tarihinde izleyicilerle buluşmuştur. Toplam 2 saat 1 dakika uzunluğunda olan Rebecca filmi bu süre zarfında izleyicilerine kaliteli bir hikâye sunmuştur.

Rebecca yayın tarihi


2. Eski zamanlardan bir hikâye anlatması sebebiyle ilgi çeken Rebecca filmi bizi şaşırtmamıştır. Oldukça kaliteli bir film olan Rebecca, izleyicilerinden de olumlu geri dönüşler almıştır.

Rebecca izleyici yorumları


3. Film Daphne du Maurier’in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Yapımın yazarlığını Jane Goldman, Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse yapmıştır. Yönetmenliğini ise Gökdelen, Sightseers, Kill List ve Free Fire yapımlarından bildiğimiz Ben Wheatley yapmıştır.

Rebecca uyarlama yönetmeni


4. Filmin oyuncuları arasında Lily James, Armie Hammer, Keeley Hawes, Kristin Scott Thomas, Sam Riley, Ann Dowd, Bill Paterson, Mark Lewis Jones, Tom Goodman-Hill, Ben Crompton, Jane Lapotaire, Jeff Rawle ve Lucy Russell isimleri bulunmaktadır.

Rebecca oyuncuları


5. Genç ve saf bir kadın zengin bir adam olan Maxim de Winter’la evlenir. İlk zamanlarda herhangi bir problem olmasa da zamanla kocasının ve evdeki hizmetçilerinin eşinin ilk karısına karşı duyduğu bağlılığı görmeye başlar.

Rebecca filminin konusu


6. Evde yaşayan hiç kimse Rebecca’nın bıraktığı izleri silememiştir. Film evliliğinde bu izleri fark eden genç kadını ve tüm bu izlerin gölgesinde kalan eşinin hayat hikâyesi anlatılmaktadır.

Rebecca konusu


7. Güzel bir şekilde harmanlanmış hikâyeyle ve kaliteli oyunculuklarla Rebecca filmi zaman ayrılabilecek bir yapım olduğunu kanıtlamıştır. Ayrıca IMDb üzerinden aldığı 6,7’lik puanla da bunu desteklemektedir.

Rebecca imdb


Aşk Türündeki Rebecca Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

Kitabını da filmini de çok severim. O yüzden Netflix'te yeni çekilen filmin fragmanını görünce bayağı sevindim. Kristin Scott Thomas en az ilk Mrs. Danvers kadar ürperitici ve çok etkileyici görünüyor. Nokta atışı bir seçim olmuş gerçekten. K*** D.

Yönetmenliğini Ben Wheatley'nin yaptığı, başrollerinde Kristin Scott Thomas, Lily James ve Armie Hammer'ın yer aldığı 2020 yapımı film. Alfred Hitchcock'un aynı adlı filmine de kaynaklık eden romandan uyarlanan film, bir yıl önce dul kalmış yakışıklı bir erkekle evlenen Fontaine'in, kocasının eski eşi Rebecca'nın gölgesi altında kalmasının hikâyesini anlatıyor. A**** Ş.

Tıpkı yeni Mrs de Winter’de Rebecca'nın gölgesinde olma korkusuyla yaşıyor. Bu yüzden bu film de Alfred Hitchcock'un efsanevi 1940 uyarlamasının şöhretini yaşama konusunda endişeli olabilirdi. Bununla birlikte, Ben Wheatley'in klasik masal hakkındaki yeni vizyonu, son derece muhteşem olduğu kadar büyüleyici ve Hitchcock'un versiyonunun soğuk zihinsel eziyetini, çok tatlı bir şekilde aşağıya inen geniş ve zarif bir sinema stiliyle değiştiriyor. T**** M.

Psikolojik olarak dolambaçlı Dram ve Klostrofobik atmosferiyle Hitchcock'un Rebecca'sının parlaklığını inkâr etmek mümkün değil. Ancak Ben Wheatley'in bu hikâyeyi alıp ona farklı ama aynı derecede uygun bir vizyon yansıtması, aynı hikâyeyi yeniden yaşamanıza izin veren mutlak bir zevktir. Sanki daha önce hiç görmemişsin gibi. M*** T.

Rebecca'yı gerçekliğe dayandırmak için ilginç ve cesur bir seçim. Hem kitap hem de film o evrende yanlış giden bir vampir peri masalı gibi hissettirdi. Manderley bu dünya dışı bir yerdi. Bence çevreyi kasıtlı olarak şekillendirmeye, ortamları, kıyafetleri, sosyopolitik ortamı daha somut hale getirmeye, daha modern bir Rebecca göstermeye çalışıyorlar. Neredeyse Gatsby benzeri bir tonda okuyor. Soru, hikâye pahasına gelip gelmeyeceğidir. E*** L.

Kristen Scott Thomas'ın Bayan Danvers'ı farklı bir şekilde ele alıp onu daha az hayalet gibi ve daha ince bir şekilde daha tehditkâr hale getirmesini sevdim. Bu Bayan Danvers'ın genç ikinci Bayan De Winter'a psikolojik işkence yapma konusunda çok daha inandırıcı olduğunu görebiliyorum. Judith Anderson'ın 1940 filmindeki ikonik performansıyla karşılaştırmak zor ama farklı bir şey yapmak doğru yoldur. Harika görünüyor. Belki çok erken geldim ama kostümler, prodüksiyon ve belki de Lily James için erken Oscar vızıltılarını seziyorum. Bu İkinci Bayan De Winter, diğer versiyonlardan çok daha az feragat edecek ve daha ilginç bir psikolojik yolculuk yapacak gibi görünüyor. Belki Anderson için de. O**** J.

Hitchcock olmadığını ve daha iyi olmayacağını söyleyerek, herkesin bu filme vurmasından nefret ediyorum. Neden her zaman her şeyi karşılaştırmak zorundasın? Hitchcock gerilim ustasıydı ve bu tamamen farklı bir filme mi benziyor? Kesinlikle güzel görünüyor ve romanı kendi uyarlamalarını yaptılar. Hiç kimse daha iyi olmasını beklemiyor. 80 yıl oldu. Farklı bir versiyon olacak. Umarım kitaba daha yakın olan biri. Neden insanlar açık fikirli olup ona bir şans veremiyorlar? T**** Z.

İlk film, çok küçük bir çocukken izledikten sonra beni rahatsız etti. Özellikle sonda, ben diyaloğu anlamamıştım. Atmosferik görselleri, filmin iletmeye çalıştığı duygulara ekledi. Beni ölüm döşeğime götürmek için bu versiyonu dört gözle bekliyorum. T**** B.


Rebecca Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Aşk türündeki güzel yapımlardan birisi olduğunu düşündüğümüz Rebecca filminde yer alan oyuncuları sizin için araştırdık. İşte Rebecca oyuncuları ve rol aldıkları karakterler hakkında bilinmesi gereken bilgiler.

 


Lily James - Mrs de Winter

Kariyerinde emin adımlarla ilerleyen Lily James bir İngiliz aktördür. Daha önceden Aşk ve Gurur ve Zombiler, Downton Abbey, En Karanlık Saat, Baby Driver ve Yesterday yapımlarında yer alan güzel oyuncu Sindirella filmindeki rolüyle tanınmıştır. Lily James bu filmde zengin bir adamla evlenen ama eşinin eski karısının izlerini fark eden Mrs de Winter karakterini canlandırmaktadır.

Rebecca Mrs de winter


Armie Hammer - Maxim de Winter

Filmdeki başrol karakterlerden birisi olan Armie Hammer bir Amerikalı aktördür. Daha önceden Sosyal Ağ, Maskeli Süvari, The Man from U.N.C.L.E., Beni Adınla Çağır, Eşitlik Savaşçısı, Hotel Mumbai ve Death On The Nile yapımlarında yer alan yakışıklı oyuncu gelecek vaat eden aktörlerden birisidir. Armie Hammer bu filmde zengin bir iş adamı olan ve güzel bir kadınla evlenen Maxim de Winter karakterini canlandırmaktadır.

Rebecca Maxim


Kristin Scott Thomas - Mrs Danvers

Başarılı bir sinema kariyerine sahip olan Kristin Scott Thomas bir İngiliz aktördür. Daha önceden Only God Forgives, Sarah´ın Anahtarı, The Party, Aşk Uğruna ve Tomb Raider yapımlarında yer alan başarılı oyuncunun en iyi rolü bir dram filmi olan In Your Hands’deki rolüdür. Kristin Scott Thomas bu filmde ise zengin bir iş adamının hizmetlisi olan ve Rebecca’yı her fırsatta hatırlatacak olan Mrs Danvers karakterini canlandırmaktadır.

Rebecca Mrs Danvers

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.