IMDb’ye Göre En İyi Filmler Listesi

22 farklı kategoride en iyi 110 film listesi. En iyi aksiyon filmleri, en iyi bilim kurgu filmleri, en iyi komedi filmleri, en iyi aşk filmleri ve tüm kategorilerde en iyi filmler IMDb puanlarına göre bu listede yer almaktadır.
IMDb’ye Göre En İyi Filmler Listesi

 IMDB En İyi Filmler;

En iyi filmler listesi, insanların film zevkleri karakterlerine, sosyal yaşamına, duygu ve düşüncelerine göre değişmektedir.

Bu faktörlere göre herkesin mutlaka izlenmesi gereken filmlerin listesi kategorileri farklılık göstermektedir. Sinemanın en iyi ve en yeni filmlerinin yer aldığı kategoriler içerisinde de; animasyon filmleri, aksiyon filmleri, 3d filmleri, aşk filmleri, belgesel filmleri,bilim kurgu filmleri, biyografik filmleri, casus filmleri, din filmleri, dönem filmleri, dram filmleri, fantastik filmleri, gençlik filmleri, komedi filmleri, korku filmleri, kült filmleri, macera filmleri, polisiye filmleri, psikolojik filmleri, romantik filmleri, savaş filmleri ve suç filmleri kategorileri yer almaktadır.

İşte, herkesin izlemesi gereken, 22 farklı kategorideki 110 en iyi filmler listesi...

IMDB En İyi Aksiyon Filmleri

Tüm zamanların en iyi aksiyon filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

1. Crank – Tetikçi (2006) IMDb: 7.0

en iyi filmler

Beklenmedik bir telefon ile uyanan Chev Chellios güne başlamak üzeredir. Zorlukla hareket eden, sersem halde, kalp atışları bile yavaşlamış olan Chev, telefona cevap verdiğinde, düşmanı Ricky Verona tarafından uykusu sırasında zehirlendiğini ve yalnızca 1 saatlik ömrü kaldığını öğrenir. Zehirden kurtulana kadar hayatta kalmasının tek bir yolu vardır.

Hem doktoru hem de arkadaşı olan Miles, panzehir bulunana kadar adrenalin seviyesini yüksek tutmasını söylemiştir. Chev Chellios, sevgilisi Eve ile beraber Verona’yı aramaya başlarlar. Amaçları Verona'yı öldürmektir. Verona’yı ararken, başkalarına zarar vermeye devam eder bir taraftan da yaşamındaki heyecan ve gerilimi yüksek seviyede tutmak için takip etmeyi sürdürür.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jason Statham, Amy Smart, Jose Pablo Cantillo


2. The Transporter – Taşıyıcı (2002) IMDb: 6.8

en iyi filmler

Başrolünde ünlü aksiyon filmlerinin oyuncusu Jason Statham'ın rol aldığı filmde Frank karakterini canlandıran kahramanımız özel paketler için taşıcılık hizmeti veren bir kişidir. Çok yüksek ücretlerle taşıdığı paketleri belli prensipler içerisinde taşımakta kesinlikle paketle ilgili soru sormamakta ve paketim içeriği ile ilgilenmemektedir.

Fakat son aldığı taşıma görevinde paket ile ilgili bir gariplik sezen Frank paketi kontrol etmeye karar verir. Bu kararı vermesi ile beraber olayların daha da karmaşık hale gelmesini konu alan film daha sonrasında devamı da çekilerek bir seri halini almıştır. Serinin ilk filmi olan bu filmde Jason Statham aksiyon filmlerinde başarısı ile göz dolduruyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jason Statham, Qi Shu, Matt Schulze


3. Taken - 96 Saat (2008) IMDb: 7.9

en iyi filmler listesi

Eskiden gizli bir ajan olan Bryan artık normal bir hayat sürmektedir. Bir gün canından çok sevdiği kızı kaçırılır ve çaresiz kalan Bray’ın elindeki tek bağlantısı cep telefonudur. Kızı genç kızları satan bir çetenin elinde olan Bray’ın kızını kurtarmak için önünde çok kısa bir zamanı vardır.

Önünde kızını kurtarmak için çok kısa bir süresi olan Brayn’ın tek sorunu buda değildir. Kızı Paris’te kendisi ise Los Angeles’tadır. Aşması gereken bu mesafe engelini nasıl aşacağı ise tam bir muammadır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Leland Orser, Jon Gries


4. The Expendables - Cehennem Melekleri (2010) IMDb: 8.1

en iyi aksiyon filmleri

Kiralık bir savaş timi olan Expandables savaş timinin yeni görevi Güney Amerika da bulunan bir ülkeye sızmak ve ülkenin acımasız zorba diktatörünü devirmektir. Görev başlayınca savaş timi kendilerini hiç beklemedikleri bir olayın içinde bulur.

Aslında hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve ihanete uğramışlardır. Son anda ölümden kurtulan takım, bu ihanetin sorumlularını bulmayı ve masum bir insanın hayatının tehlikeye atılmasının hesabını sormayı amaç edinir. Aynı zamanda dağılma tehlikesi ile karşı karşıya kalarak büyük sorunların içine düşer.

Filmin Başrol Oyuncuları: Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Terry Crews, Jet Li


5. The A-Team (2010) IMDb: 8.2

en iyi film önerileri

Oldukça eğlenceli, sevimli ve kısmen de olsa çatlak olan dört Vietnamlı askerin yaşadıkları adrenalin dolu olayların geçtiği kaliteli bir filmdir. Bu Vietnamlı dörtlü kendilerine bir isim bulmak zorundalar. Bu da elbette ki, A Takımı ismidir.

Bu kafadarlar suçsuz oldukları halde, suçlanmışlardır. Üstelik suçsuz yere yargılanan A Takımı, bir tuzağa düştüklerini anlasalar da, artık karanlık işlere bulaşmışlardır. Oldukça iyi niyet güden bu takım, kendilerine atılan çamuru temizlemek ve iyilik yapmak için iş başına geçmişlerdir. Joe Carnahan’ın kaleminden, beyaz perdeye aktarılan Aksiyon-Komedi tarzında bir filmdir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Laim Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel, Quinton Rampage Jackson

Diğer En İyi Aksiyon Filmleri


IMDB En İyi Korku Filmleri

Tüm zamanların en iyi korku filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

6. As Above, So Below - Derin Kabus (2014) IMDb: 6.2

en iyi korku filmleri

Fransa'nın başkenti Paris sokaklarının altında kilometrelerce uzanan yer altı mezarları bulunmaktadır. Bir kaşif ekibi kemik labirenti haline dönen u yer altı mezarlığını keşif amacı ile macera dolu bir yolculuğa çıkar. Labirente doğru çıkılan bu yolculukta ölüler şehrinin saklı kalan sırları ortaya çıkar.

Kaşifler bu gezilerinde ölülerden geriye kalanlar ve kendi şeytanları ile yüzleşmek zorunda kalacaklardır. Bir delilik aynı zamanda bir dehşet yolculuğu haline gelen bu keşif yolculuğu kaşiflerin korkunç dolu tünellerde yaşadıklarını konu alıyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge, Marion Lambert


7. The Descent - Cehenneme Bir Adım IMDb: 6.7

en iyi korku filmleri

Çıktıkları tatilde trajik bir kazaya şahit olan kadın, aradan 1 yıl geçmesine rağmen olayları kafasından atamamıştır. Aradan geçen 1 yıl sonra arkadaşları ile bir mağara keşfine çıkmaya karar verirler.

Keşfe çıktıkları mağarada üzerlerine kaya düşer ve burada mahsur kalırlar. Sahip oldukları donanımlar mağaradan çıkmak için yeterli değildir, üstelik mağarada yalnızda değillerdir. Kendilerine yeni bir çıkış arayan kadınlar mağarada kana susamış yaratıklar ile yaşam mücadelesine girer. Anlaşmazlık sonucu her biri artık tek başına hayatta kalmaya çalışır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Shauna MacDanold, Natalie Mendoza, Saskia Mulder, Alex Reid, MyAnna Buring


8. The Conjuring – Korku Seansı (2013) IMDb: 7.5

en iyi korku filmleri

Gerçek hayattan alınmış konusu ile belleklerinize yer edecek bir konuya sahip olan film için doğaüstü temaları olan korku sınıflandırması yapmak yanlış olmaz. Ed ve Lorraine Warren dünya tarafından bilinen ve doğaüstü olayların yok edilmesi konusunda oldukça başarılı olan bir çifttir.

Bir gün bir ailenin huzurla yaşadığı eve musallat olan şeytani bir güç ile karşı karşıya kalırlar. Aile yardım istedikten sonra olaya dahil olan Warren ailesi karşılaştıkları olayın sandıkları kadar küçük bir olay olmadığını anladıktan sonra çözümü için savaşmaya başlarlar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor


9. Dead Silence - Ölüm Sessizliği (2007) IMDb: 6.2

en iyi korku filmleri

Korku filmi denilince akla ilk gelen Testere filmlerinin yaratıcıları, yepyeni bir gerilim ve korkuyu ekranlarımıza taşımaya devam ediyor. Başarılı serinin yaratıcıları bu defa, Mary Shaw’ın faili meçhul bir cinayet ile yaşamını yitirmesinin ardından Ravens Fair’in küçük kasabasında başlayan bilinmeyen ve korkunç birtakım ölümleri aktarıyor.

Küçük kasaba, ölümlerle sarsılmaya başlıyor. Tüm bunlar olurken, Mary Shaw’ın tüyler ürperten efsanesinin arkasındaki tüm gerçekleri ve ne sebeple onu gördüğün an asla çığlık atmamak gerektiğini çözmek için; vahşi bir biçimde katledilmiş olan bir kadının kocası kasabaya gelir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Ryan Kwanten, Amber Valletta, Donnie Wahlberg


10. Trick ‘r Treat – Cadılar Bayramı Katliamı (2007) IMDb: 6.8

en iyi korku filmleri

Normal ve sıradan bir okul müdürü olarak görev yapan Steven, ay ışığı görmesiyle birlikte seri katile dönüşür ve beklenen asıl dönüşme için bir bakirenin kanını içmesi gerekir. Bir grup genç de şaka yapmak isterler fakat bu onlar için ölümcül sonuçlar doğuracaktır. Bu sırada yaşı ilerlemiş bir cadı haylaz, bir şaka şeytanına karşı ciddi bir savaşa girişmiştir.

Hallowen filmleri listesinde üst sıralara oynayan Trick’r Treat, gerçekten de insanı ürküten dört hikayeyle, kaliteli bir şekilde işlenmiş Cadılar Bayramı gecesinde adrenalin patlaması yaşatmaktadır. Ayrıca, 2008’de seyirci ödülünü de elde etmiş bir filmdir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Dylan Baker, Rochelle Aytes, Brian Cox, Anna Paquin

Diğer En İyi Korku Filmleri


IMDB En İyi Komedi Filmleri

Tüm zamanların en iyi komedi filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

11. Horrible Bosses - Patrondan Kurtulma Sanatı (2011) IMDb: 7.8

en iyi komedi filmleri

3 çok iyi arkadaş kendi işlerinde başarılı ve daha mutlu olmak için onlara sorun çıkaran patronlarından kurtulma planları yapar ve en son patronlarını öldürmeye karar verir. Bunun için önce kiralık katil bulma fikrine kapılırlar fakat işler hiç de düşündükleri gibi gitmeyecektir.

Her biri patronundan kurtulmak için ayrı bir plan yapar ve kendilerini hiç beklemedikleri olayların içinde bulur. Aslında olmasını istedikleri hiçbir şey istedikleri gibi yolunda gitmeyecek ve daha zor karmaşık olayların içinde kalacaklar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Kevin Spacey


12. We’re the Millers – Bu Nasıl Aile! (2013) IMDb: 7.0

en iyi komedi filmleri

David Burke müşterileri arasında annelerin ve aşçıların da bulunduğu bir ot satıcısıdır. Belirli sebeplerden dolayı, göze batmayı istemez. David aynı zamanda, yaşadığı yerdeki gençlere yardım etmeye çalışır ve hiçbir iyiliğin de cezasız kalmadığını öğrenir. Parasını ve zulasını çalan gençler yüzünden tedarikçisi Brad’e borçlanmak zorunda kalır.

Büyük bir iş yapma zorunluluğu vardır artık. Brad’in Meksika’dan gelmiş olan mallarını alır. Özenti müşterisi Kenny ve alaylı striptizci komşusu Rose ile beraber, zeki bir genç kız olan Casey’in yardımlarıyla mükemmel bir plan oluşturur. İki sahte çocuk ve sahte bir eşle birlikte Miller ailesi, hasta sonu için güney sınırına doğru bir yola çıkar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Roberts


13. 21 Jump Street - Liseli Polisler (2012) IMDb: 7.7

en iyi komedi filmleri

Hayali polis olmak olan iki arkadaş sonunda bunu başarmış ve polis okulundan mezun olmuşlardır. Okuldan mezun olan bu iki arkadaş Jenko ve Schmidt ilk iş olarak kılık değiştirerek bir liseye stajyer olarak atanır. Buradaki görevleri ise okulda dönen uyuşturucu, alkol gibi suçları takip etmek ve raporlamak.

Tüm bu suçları engellemek ve takip etme görevini yerine getirirken aynı zamanda ergenliklerinde yaşadıkları sorunların devam ettiklerine tanık olurlar. İkili liseli olmanın cazibesine kapılıp giderken kendilerini farklı olayların içinde bulur.

Filmin Başrol Oyuncuları: Channing Tatum, Jonah Hill, Holly Robinson Peete, Ice Cube, Brie Larson 


14. Crayz, Stupid, Love - Çılgın Aptal Aşk (2011) IMDb: 7.4

en iyi komedi filmleri

John Requa ve Glenn Ficarra yönetmenliğini yaptığı çılgın, aptal, aşk filmi harika bir romantik komedi filmidir. Filmde harika bir hayatı olan Cal Weaver'ın bir anda karısının boşanma kararı ile hayatı alt üst olmuştur. 40 yaşlarında bekâr bir adam olan Cal Weaver kendisine yeni birini bulmak ve hayatını yeniden düzene sokmak için yeni aşklar arayışına girmektedir.

Ancak flörtleşmekte pekiyi olmayan Cal barda tanıştığı Jacop’tan bekâr bir erkeğin ne yapması gerektiğine dair bazı püf noktalar ve yardımlar alarak kendisine yeni bir ilişki arayışına girmiştir. Bu süre zarfından Cal‘ın başından geçen olayları anlatan harika bir romantik komedi filmidir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore


15. Meet The Parents - Zor Baba (2000) IMDb: 7.0

en iyi komedi filmleri

Hemşire olarak çalışan Greg uzun süredir sevdiği kadın Pam'le birlikte yaşamaktadır. Artık evlenmeleri gerektiğini düşünen Greg Pam'e evlenme teklif eder, Pam ise ilk önce babası ile tanışmasını ve kendisini babasından istemesini söyler.

Pam'in isteği karşısında ailesi ile tanışmak için yola çıkan Greg hiç de kolay olmayan bu yolculuğa çıkmak zorunda kalır. Pam'in babası eski bir CIA ajanıdır ve evlerinde bir yalan makinesi bulunmaktadır. Greg bu zorlu tanışma sürecinde hiç de istemediği olayların ortasında kalacaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo, Blythe Danner, Owen Wilson

Diğer En İyi Komedi Filmleri


IMDB En İyi Animasyon Filmleri

Tüm zamanların en iyi animasyon filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

16. Up - Yukarı Bak (2009) IMDb: 8.7

en iyi film önerileri

Yukarı bak filminde dünyayı geze bilmeyi hayal eden iki çocuk, çocuksu saf ve temiz duygular ile hayal kurar. Çocukluklarında bunun hayalini kuran çocuklar Carl ve Elli, büyürler ve evlenirler. Mutluluk içinde yaşamlarını sürdürürken Elli’nin ölümü Carl’ı derinden sarsar ve kendini evine kapatır.

Tek başına yaşamını sürdürürken bir gün Elli’nin hatıralarının bulunduğu evin elinden gideceğini öğrenir ve evi dev balonlarla uçurur. Yerinden kalkan ev yeni yolculuklara Carl ile devam ederken birde hiç beklemediği bir misafiri vardır ve ikisini büyük maceralar beklemektedir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Pete Docter, Ed Asner, Jordan Naqai, Bob Peterson


17. The Adventures of Tintin – Tenten’in Maceraları (2011) IMDb: 7.4

en iyi film önerileri

1920’li senelerde Georges Prosper Remi tarafından yaratılmış olan ve artık kültleşen Tenten’in sinema filmi çevrildi. Bir animasyon olan filmde muhabirlik yapan Tenten ve onun köpeği olan Milu maketten yapılmış olan bir gemiye rastlarlar. Ancak bu gemide asırlardır saklanan bir sır bulunmaktadır.

Tenten bu sırrı merak eder ancak bu merakı nedeniyle Ivan Ivanoviç Sakharine adındaki kötü kişinin düşmanlığını kazanacaktır. Bunun farkında olmadan yola çıkan Tenten ve köpeği Milu, büyük bir sırrı içinde barındıran geminin enkazını bulmak için dünyayı dolaşmaya başlar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Daniel Craig, Simon Serkis, Jamie Bell, Andy Serkis Toby Jones


18. Corpse Bride – Ölü Gelin (2005) IMDb: 7.4

en iyi film önerileri

Victor Van Dort, Victoria Everglot ile nişanlıdır ve evlenmek üzeredir. Evliliğe hazır olup olmadığını tam bilemeyen Victor, evlilik provası yaparken elindeki yüzüğü bir iskeletin parmağına takar ve kendini ölüler ülkesinde bulur. Yüzüğü taktığı kişi Emily adında ölü bir gelindir ve şimdi onunla evlenmiş sayılmaktadır. Ölüler diyarında hayat, dünyanın sıkıcı halinden uzak, neşeli ve daha eğlencelidir. Bir yandan da yaşayanlar tarafına geçmeyi ve Victoria ile evlenmeyi isteyen Victor çareler aramaya başlar. Tim Burton’un yönetmenliğini üstlendiği film eğlenceli ve fantastik bir animasyon şeklinde karşımıza çıkıyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson


19. Cars – Arabalar (2006) IMDb: 7.1

en iyi film önerileri

Bir yarış arabası olan Lightning McQueen, Piston Kupasına katılmak amacıyla Kaliforniya'ya doğru yola çıkar. Burada, The King ve Chick Hicks’e karşı yarışacaktır. Ancak, Lightning McQueen, Radiator Springs adında bir kasabanın yoluna zarar verir. Bu sırada kendisi de zarar görmüştür.

Lightning McQueen, bu kasabada geçirdiği süre boyunca, iyi dostluklar edinir, aşkı bulur. Hiç bilmediği bu kasaba, onun hayatına yeni değerler katmıştır. Yeni keşfettiği aşk ve sevgi, kazanma konusunda onu motive edecektir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Owen Wilson, Paul Newman ve Bonnie Hunt paylaşıyor.


20. The Incredibles - İnanılmaz Aile (2004) IMDb: 8.0

en iyi filmler

Bob Parr, dünyaca meşhur olan ve kötülüklerle mücadele eden bir animasyon kahramanıdır. Mr Incredible adıyla insanları kötülüklerden koruyan Bob Parr, bir süre sonra bu durumdan sıkılır ve emekliye ayrılmak ister.

Sonrasında emekliye ayrılan Mr Incredible, eşi ve çocukları ile birlikte yaşamaya başlar. Sigortacılık mesleğini yapmaya başlayan Bob Parr, bir süre sonra bu durumdan sıkılır. Çünkü, sigortacılık mesleği onu hiçbir şekilde tatmin etmemektedir. Ardından evren isteklerini duyar ve kendisine bir mesaj iletir. Bundan sonra Bob Parr bir adada gizli bir görevin sahibi olacaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Michael Bird, Sarah Vowell, Craig Nelson, Jason Lee

Diğer En İyi Animasyon Filmleri


IMDB 3D Film Önerileri

Tüm zamanların en iyi 3D filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

21. How to Train Your Dragon – Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (2010) IMDb: 8.1

en iyi filmler

Berk Adası ismi verilen bir adada yaşayan insanlar uzun yıllar boyunca ejderhalar tarafından istila edilmiştir. İstilalar sonucunda ise hayvanları yakılmış ve evleri darmadağın olmuştur. Artık durumu kabullenemeyen insanlar ejderhalar ile savaşmak için ellerinden geleni yapmaya başlarlar.

Adada yaşayan her genç erkek erişkin bir yaşa geldiğini ispatlamak için bir ejderha öldürmek zorundadır. Berk Adası'nın şefinin garip oğlu Hiccup ise elinde tasarladığı değişik bir silah ile ender bir türü öldürmeye karar verir. Yapamayınca da ormanda serbest bırakır. Aralarında gelişen arkadaşlık ise filmin konusunu oluşturur.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jay Baruchel, America Ferrera, Gerard Butler


22. The Smurfs – Şirinler (2011) IMDb: 5.5

en iyi filmler listesi

Film, herkesin gönlünde taht kurmayı başarmış küçük mavi yaratıklar olan şirinlerin bugünün şartlarına uygun olarak animasyon haline getirilmiş halidir. Şirin baba, şirine, uykucu gibi efsanevi karakterlerin yer aldığı filmde bilinen bu karakterlere ek olarak pek çok bireyin aklında oyunculuklarıyla yer etmiş oyuncular da yer almaktadır.

Esas hikayenin sinemaya uyarlanmış hali olmakla birlikte komedi unsuru seyirciyi cezbedebilmek açısından artırılmıştır. Gizli bir geçit vasıtasıyla orta çağdan bugünün dünyasına gelen şirinler hem Gargamel ile mücadele etmeye çalışmakta hem de çeşitli insanlardan kaçmaktadır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Neil Patrick Harrison, Katy Perry, Jonathan Winters


23. Dawn Of The Planet Of The Apes - Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti 2014 IMDb: 7.6

en iyi 3d filmleri

10 yıl önce esaretten kurtulan Caeser genleri değiştirildikten sonra daha akıllı ve zeki olmuştur. Onunla beraber esaretten kurtulan maymunlarla bir ordu kurmuş ve ordunun lideri olmuştur. Ancak büyük bir virüs salgınından kurtulan bir gurup insan ile aynı dünyayı paylaşmak zorundadır.

Maymunlar ve insanlar arasında yeni dünyaya egemen olma mücadelesi başlamıştır. Ancak insanlar ordusu da son derece güçlüdür. Genleri değiştirilmiş Caeser önderliğindeki maymunlar ordusu insanlar karşısında başarılı olarak dünyaya egemen olmak istemektedir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Andy Serkis, Jason Clarke, Garyy Odman, Kerri Rusel, Toby Kebbell ve Judy Greer


24. Despicaple Me – Çılgın Hırsız (2010) IMDb: 7.7

en iyi 3d filmleri

Dünya'nın uydusu konumundaki Ay’ı eline geçirmek isteyen kötü kalpli ve karmaşık bir zihne sahip olan Gru adından bir karakterin yapmak istedikleri alınmıştır. Aslında gayet neşeli, huzurlu ve renkli çiçeklerin açtığı bir mahallenin tek aksi olgusu, Gru’dur. Bu bölgenin yaşam düzenini bozacak tek sır Gru’nun yapmaya çalıştıklarıdır.

Oturduğu banliyödeki en kötü ve pis evde yaşayan Gru, kendisi gibi olan arkadaşlarıyla bir araya gelerek dünyanın gidişatını bozmaya çalışacaktır. Daha sonra Margo, Edith ve Agnes adındaki üç yetim, Gru’yu görür ve farklı bir şekilde onu bir baba adayı olarak görmüşlerdir. Chris Renaud ve Pierre Coffin’in ortak kaleminden çıkmış 3D animasyon tarzında bir filmdir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Steve Carell, Jason Segel, Rusell Brand.


25. The Hobbit: An Unexpected Journey – Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (2012) IMDb: 7.9

en iyi filmler

Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk kitabı olan Hobbit'ten sinemaya uyarlanarak çekilen üç seriden oluşan filmin ilki olan Beklenmedik Yolculuk filmi Peter Jackson tarafından yönetilmektedir. Yüzüklerin Efendisi filminde Frodo'ya yüzüğü veren amcası Bilbo Baggins'in gençliği ve hayatı Hobbit: Beklenmedik Yolculuk filminde ortaya çıkmaktadır.

Frodo'nun amcası olan Bilbo gençliği boyunca The Shire topraklarında yaşayacaktır. Filmin ilk dakikalarının sonunda Gandalf'la nasıl tanıştığını da gösterecektir. Bilbo filmin devamında Cüce Krallığını tekrar ele geçirmek için uzun bir yolculuğa çıkacaktır.

Filmi yöneten Peter Jackson'un dışında Hobbit: Beklenmedik Yolculuk filminin senaryosunda Toro ve Guillermo'nun da imzası bulunmaktadır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Martin Freeman, Ken Stott, Ian McKellen ve Richard Armitage


IMDB En İyi Aşk Filmleri

Tüm zamanların en iyi aşk filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

26. Becoming Jane – Aşkın Kitabı (2007) IMDb: 7.1

en iyi filmler

Jane isimli yüksek seviyede edebi bilgisi olan 20 yaşındaki genç kadın aşka inanmaktadır. 1795 yılında İngiltere'de yaşayan ailesi ise geleneksel şekilde Jane için para karşılığı yani bir anlamda mantık evliliği düşünmektedir. Bu durum Jane için oldukça rahatsız edici olduğundan dolayı bir gün uzaklaşmak için yürüdüğünde Tom isimli bir genç ile karşılaşır.

Dehasından etkilenen Jane için bu noktadan sonra bir seçim yapması da kaçınılmaz bir hal alacaktır. Aşk için savaşmak ile geleneklere karşı gelmek arasında kalan Jane'in hikayesi gözler önüne seriliyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Anne Hathaway, James McAvoy, Julie Walters


27. Sweet Nowember - Kasımda Aşk Başkadır (2001) IMDb: 8.1

en iyi filmler

Tüm hayatını işe adamış adeta iş kolik olan Nelson, bir gün ehliyet almak için girdiği sınavda bir kıza gönlünü kaptırır. Sara isimli bu kıza sırılsıklam aşık olan Nelson ne yapacağını şaşırır. Sara ise Nelson'a farklı bir teklifte bulunur. 1 ay boyunca aynı evde yaşama teklifi yapar.

Nelson bu teklifi kabul eder ve ikili aynı evi paylaşmaya başlar. Aynı evi paylaşmaya başlayan Sara ve Nelson birbirlerine aşık olur. Nelson'un bilmediği ise Sara'nın kanser olduğudur.

Filmin Başrol Oyuncuları: Charlize Theron, Keanu Reeves, Jason Isaacs, Greg Germann, Liam Aiken


28. Pride & Prejudice – Aşk ve Gurur (2005) IMDb: 7.8

en iyi filmler

Jane Austen tarafından kaleme alınan Gurur ve Önyargı kitabından esinlenerek beyaz perdeyle buluşan Aşk ve Gurur filmi, 18. yüzyıl İngiltere'sinde orta sınıf bir aileye mensup beş kız kardeşin yaşadıklarını anlatır. Jane, Elizabeth, Mary, Kitty ve Lydia adındaki bu kız kardeşlerin hayatı kendi evlerinin yakınındaki malikanelere taşınan zengin ve bekar komşuları Charles Bingley ve Fitzwilliam Dracy sayesinde oldukça değişecektir.

Küçüklüklerinden beri annelerinin zengin koca ile evlenmelerini istemesi ile büyük fırsat ayaklarına gelmiştir. Jane ile Charles Bingley birbirlerinden etkilenmişlerdir. Birgün Jane ziyaret amaçlı Charles Bingley' in malikanesine gider, ama orada hastalanır. Elizabeth, kardeşine bakmak için malikaneye gider ve hergün sert görünümlü Fitzwilliam Dracy ile karşılaşmak zorunda kalır. Her ne kadar başta Fitzwilliam Dracy çok kibirli ve gururlu olsa da sonralarda Elizabeth'e olan aşkını inkâr edemez ve Elizabeth'i kazanmak için elinden geleni yapar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Rosemund pike,


29. Blue Valentine – Aşk ve Küller (2010) IMDb: 7.4

en iyi filmler

Dean ve Cindy birbirlerine büyük bir aşkla bağlı bir çifttir. Bir gün evlenmeye karar verirler fakat evlilik hayatları istediği gibi gitmez. Birbirlerine olan aşkları gün geçtikçe kaybolan ve birbirlerinden nefret etmeye başlayan Dean ve Cindy çifti oturup bu konu hakkında uzun süre düşünme ve konuşma kararı alırlar.

Bu zorlu süreçte birbirlerine aşık oldukları yere gitmeye karar verirler. Burada gençlikte yaşadıklarını tekrar yaşayarak aşklarını alevlendirme peşine düşerler. Aşk nefret, geçmiş gelecek, gençlik yaşlılık arasında kalan çiftin aklındaki tek soru evliliklerini ve aşklarını kurtarmaktır. Fakat bu iş kolay olmayacaktır.

Filminin Başrol Oyuncuları; Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman


30. The Lake House – Göl Evi (2006) IMDb: 6.8

en iyi filmler

Doktorluk hayatında heyecan arayan Dr. Kate, sakin bir kasabada çalışmaktadır. Mesleğinde heyecanı kalabalık bir şehir hastanesinde bulacağını düşünen Dr. Kate Chicago'da bir hastanede çalışmak için dilekçe verir. Giderken onu üzen tek şey yeni aldığı evidir. Evini kiralayacak olan kişiye ise bir not bırakarak posta kutusuna atar.

Bu notta yeni evinin adresini yazar ve kendisi için gelecek olan postaları oraya yollanmasını ister. Alex adında biri eve taşınır ve postadaki notu fark eder. Bu sayede birbirlerine mektup yollayarak aralarında ilişkiyi güçlendiren ikili daha sonra farklı yıllarda yaşadıklarını fark eder. İşler karışacaktır ve aşk hayatları biraz duracaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları; Keanu Reeves, Sandra Bullock, Christopher Plummer

Diğer En İyi Aşk Filmleri


IMDB En İyi Belgesel Filmleri

Tüm zamanların en iyi belgesel filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

31. Capitalism: A Love Story – Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi (2009) IMDb: 7.4

en iyi filmler

Michael Moore sinema dünyası içinde kendine özgü yerini uzun zaman önce edinmiş bir sinemacıdır. Muhalefet kişiliği nedeniyle yazdığı kitaplar ve birçok film açısından farklı değerlendirmeler almıştır. Film ise Amerika özelinde var olan kapitalizmi ortaya koymak için çekilmiştir.

Aşk, tutku içeren bir duygu gibi tasvir edilen kapitalizm her gün 14.000 kişinin işsiz kalması ile sonuçlanan bir bakış açısı ile yorumlanır. Şirketlerin çeşitli fikir ve yaptırımları altında ezilen insanların birbirinden değişik hikayelerini derliyor. Bedelini her zaman işçilerin ödediği sistem olarak özetlenen kapitalizm gerçek kesitler sunuyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Michael Moore, Wallace Shawn, Elizabeth Warren


32. Searching for Sugar Man – Bir Şarkının Peşinde (2012) IMDb: 8.2

en iyi filmler

1970 döneminde hiç fark etmeden bir efsaneye dönüşen Detroit'de yaşayan bir adamın efsaneye dönüşme yolculuğu konu ediliyor. Sixto Rodriguez adı ile bilinen adamın kısa süren albüm geçmişinde iki tane satmayan albümleri hüsran ile sonuçlanır.

İlk albümden sonra ise Güney Afrika'da bir efsane haline gelir. İki Güney Afrikalı hayran Detroit'e gelerek Rodriguez'in peşine düşerler. Sanatçının bu durumdan haberinin olmaması da bir başka ilginç durumdur. Ortadan kaybolan sanatçının habersiz şöhretinden oluşan hayat hikayesinden garip bir kesit ekrana taşınıyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Malik Bendjellolu, Sixto Diaz Rodriguez, Stephen Segerman


33. Human – İnsan (2015) IMDb: 8.7

en iyi belgesel filmleri

Human belgeseli bizlere, insanoğlunun derinlerine inebilme fırsatını sunuyor. Dünyaya dair görüntüleri ve hikâyeleri iki kanatlı bir tablo olarak çiziyor. Şiddet ve kinle olduğu kadar, mutluluk ve aşk aracılığıyla Human; bizleri başka hayatlarla karşı karşıya getirmenin ötesinde kendi hayatlarımıza taşıyor. En ilginç masalsı yaşamlardan, en basit hikâyelere kadar geniş bir yelpazeden hayatlara değiniyor.

Bizim aslında kimler olduğumuzu, karanlık yanlarımızın olduğu kadar evrensel ve güzel yanlarımızın da olduğuna ışık tutuyor. Dünyanın belki de daha önce hiç görülmemiş en güzel yerlerini havadan görüntülerle sunuyor. Varoluş sebebimizi sorgulamamız adına, insan koşullarına sıkı sıkıya bağlanmamızı yansıtan bir belgesel olma niteliği taşıyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Luis Cancu, Atman, Berthony


34. Darwin’s Nightmare - Darwin’in Kabusu (2004) IMDb: 7.6

en iyi belgesel filmleri

12 tane ödül alması ile kendine belgesel türünde iyi bir yer edinen Darwin'in Kabusu Afrika'yı konu ediniyor. Afrika'nın sömürülmesi ve zenginliklerinin el değiştirmesine odaklanıyor. Halkın bunca zenginlik dururken boğuşmak durumunda kaldığı açlık, sefalet ve yoksulluk ekranlara getiriliyor.

İki uçak ile başlayan belgeselin hikayesinde levrekler üzerinden ilerleniyor. Victoria gölünden çıkarılan balıklar AB ülkelerine giderken yerel halka kalan artıkların nasıl önemli gördükleri izletiliyor. Giden uçaklar ülkeye dönerken ise iç savaş için silah getiriyor. Doğal güzellikleri yok edilen Tanzanya için halkın yaşadığı nedensiz sömürü aktarılıyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Dimond Remtulia, Raphael Tukiko Wagara, Jakop Maiseli


35. The Look of Silence – Sessizliğin Bakışı (2014) IMDb: 8.4

en iyi belgesel filmleri

Bir Asya ülkesi olan Endonezya’da meydana gelen soykırımdan canlı bir şekilde kurtulmayı başarabilen bir aile, kendilerinden olan bir bireyin ölümüne sebep olan kişiyle yüzleşmesi konu edinmiştir. Yönetmen Joshua Oppenheimer’ in kaleminden çıkan 2012 belgeseli The Act of Killing adlı, etki yaratan filmindeki aynı tarih olayı üzerinden çekilen bu ikinci film, bu kez soykırıma maruz kalmış bir aileyi merkez edinmiştir.

Yönetmen, yaşanan acıları başarılı bir şekilde tüm çıplaklığıyla beyaz perdeye aktarmıştır. Yapımcı ise Signe Byrge’dir. Kaliteli bir belgesel örneği olarak kabul edilir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Adi Rukun, My Basrun, Amir Hasan


IMDB En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Tüm zamanların en iyi bilim kurgu filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

36. The Butterfly Effect – Kelebek Etkisi (2004) IMDb: 7.7

en iyi bilim kurgu filmleri

2002 yılında geçen filmde, Evan yoğun baskı ve strese maruz kaldığında baygınlık geçiren bir gençtir. Bunun nedeni ise geçmişte yaşadığı olaylardır, bir türlü hafızasından bunları silememiştir. Evan, çocukluğunda birçok kez cinsel saldırılara maruz kalmıştır.

Evan, tesadüf eseri zaman makinesinin varlığını öğrenir ve bunu kullanarak geçmişine gider. Bu şekilde yaşadığı kötü olayları engelleyebileceğini ve tekrar geri geldiğinde bu olayları unutabileceğini düşünür. Makine sayesinde geçmişe dönen Evan, çocukluğunu bulduktan sonra yaşantısını baştan sonra yeniden kurgulamaya başlamıştır. Dönemin en iyi filmlerinden biri olarak gösterilen yapıt, oldukça gizeme sahiptir.

Filmin Başrol Oyuncuları; Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters 


37. I Am a Legend – Ben Efsaneyim (2007) IMDb: 7.2

en iyi bilim kurgu filmleri

Robert Neville, korkutucu bir virüsün hemen her yere yayılmasını durduramamış olamamış bir bilim adamıdır ve New York’ta hayatta kalabilenlerden biridir. Daha doğrusu, tüm üstün bilgi ve deneyimlerine rağmen bu virüsü durduramamıştır fakat kendi bedeni, söz konusu olan bu virüse bağışıklık kazanmış bir bilim adamıdır. Bu durumda olan tek kişidir.

Üç sene süreyle her türlü imkânı kullanmış ve kendisi gibi hayatta kalabilenler varsa onlara da ulaşmaya çalışmıştır. Ve aslında yalnız değildir. Neville’in direnme gücü, misyonunu yerine getirmek tutkusundan ibarettir. Bilim adamı, kendi kanını kullanıp virüsün etkilerini terse çevirmesi gerekmektedir. Ancak zaman hızla tükenerek aleyhine işlemektedir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan


38. The Martian – Marslı (2015) IMDb: 8.0

en çok izlenen filmler

Bir görev icabı Mars gezegenine gönderilen astronotlar bu gezegende şiddetli bir fırtınaya yakalanırlar. Fırtına esnasında Mark Watney kendisine çarpan metal bir alet nedeniyle sürüklenir. Diğer astronotlar fırtınadan dolayı onu bulamaz ve öldü sanıp oradan ayrılırlar.

Şans eseri hayatta kalan Mark Watney Mars’ta tek başına kalır. Diğer uzay aracının gelmesine 4 sene vardır ve bu sürede Mars’ta hayatta kalmanın yolunu bulması gerekmektedir. Dünya’ya sinyal göndermenin çarelerini arayıp bulan Mark, aynı zamanda Mars gezegeninde bir sera yaparak patates yetiştirmeye başlar ve hayata tutunmaya çabalar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Matt Damon, Kristen Wiig, Jessica Chastain


39. Passengers – Uzak Yolcuları (2016) IMDb: 8.2

en iyi filmler

Avalon adındaki bir uzay gemisi, Homestead II ismindeki çok uzak bir koloniye binlerce kişi götürmek için, yaklaşık 120 sene süren bir yolculuğa çıkmaktadır. Bu giden binlerce insan, sağlıklı ve güzel yaşamak üzere uyku kapsüllerinde uyutularak koruma altına alınmıştır.

Fakat teknik bir arıza nedeniyle tamirci olan Jimm Preston ve yazar Aurora Dunn’ın içinde bulunduğu uyku kapsülleri beklenenden önce açılır. Gemide yalnız kalan bu iki ismin önünde ise hala yaşanacak 90 yıllık yol vardır. Morten Tyldum tarafından beyazperdeye uyarlanan film son derece ilgi çekicidir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jeniffer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne, Aurora Perrineau


40. Interstellar - Yıldızlararası (2014) IMDb: 8.8

en iyi filmler

Teknik bilgisi ve becerisi çok yüksek olan Cooper mısır tarlalarında çalışarak geçimini sağlamaktadır. Amacı sakin bir hayat sürmek ve iki çocuğuna güzel bir gelecek sunmaktır. Çocuklarından Murph 10 yaşında olmasına rağmen yüksek bir dehaya sahiptir.

Kızı ile bir gün gizli bir yer keşfeden Cooper'a beklenmedik bir teklif gelir. Kariyerini özleyen Cooper bu iş teklifini çocukları istemese de kabul eder. İnsanlığın güvenliği ve geleceği için bu görevi kabul eder ve geri dönüşü çok zor olan bu göreve dahil olur.

Filmin Başrol Oyuncuları: Matthew Mcconau, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Mackenzie Foy

Diğer En İyi Bilim Kurgu Filmleri


IMDB En İyi Biyografik Filmler

Tüm zamanların en iyi biyografik filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

41. Rush – Zafere Hücum (2013) IMDb: 8.4

en iyi filmler

Film, iki ralli yarışçısının birbirlerine olan çekişmelerini konu edinir. 1976 Alman Grand Prix yarışmasında, Niki’nin kullandığı araç, bazı arızalardan dolayı bozulur ve yarışı bitiremeden saf dışı kalır. Bu arada ezeli rakibi Hunt, birinci olur.

Sadece arızayla kurtulamayan Niki kötü bir şekilde yaralanır. Daha sonra oldukça hırslı ve öfkeli bir şekilde ayağa kalkan Niki, yarışlara geri döner. Gerçek hayattan bir alıntı olup Formula 1 yarışçıları, Niki Lauda ve James Hunt arasındaki F1’in en iyi olduğu dönemlerdeki çekişmeleri ele alınmıştır. Özellikle de yarış severlere hitap eden kaliteli bir yapımdır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Chris Hemsworth, Daniel Bruhi, Olivia Wilde.


42. Downfall – Çöküş (2004) IMDb: 8.5

en iyi biyografi filmleri

Film, efsanevi Alman lider Hitler’i konu edinmiştir. Hitler ve çevresindeki dostları sığınaklara girerek kendilerini güvence altına almışlardır. Bu dostları arasında Führer’in sekreteri ola Traudi Junge’de yer alır. Her ne kadar bu sırada Berlin düşmüş olsa da Hitler kesinlikle teslimiyeti kabul etmemektedir.

Kendi halkı dışarda teker teker yok olurken, o da kendi ölümüne hazırlanmaktadır. Ölmeden önce Eva Braun ile evlenir ve ölümlerinden sonra cesetlerinin, düşman eline geçmesi için yakılmasını ister. Berlin’in düşüşü sırasında herkes ölüm ve yaşam arasındaki çizgide karar verme aşamasındadır. Oliver Hirschbiegel’in kaleminden çıkan yapıt biyografik konuludur.

Filmin Başrol Oyuncuları: Bruno Ganz, Thomas Kretschmann, Jüliane Köhler, Alexandra Maria Lara, Christian Berkel


43. The Wolf Of Wall Street - Para Avcısı (2013) IMDb: 8.1

en iyi biyografi filmleri the wolf of wall street

Belfort 24 yaşında oldukça genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusu ile ilk önce Wall Street borsasında komisyoncu ardından da yatırım firmasında daha zengin olmak için bir CEO olur. Kısa zamanda yatırımcılarını aldatarak büyük zenginlik kazanır.

Aynı hızla kazandığını harcayan Belford kirli bir oyun içine girer. Hayatındaki her şey büyük abartı içinde geçerken, onu bekleyen büyük çöküntü çok fazla uzağında değildir. Pahalı ve pis hayatı onun için büyük soru olacaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Leonardo DiCaprio, Margot Rabbie, Jordan Belfort, Jonah Hill, Matthew McConau


44. The Social Network – Sosyal Ağ (2010) IMDb: 7.7

en iyi biyografi filmleri

Mark Zuckenberg ve Facebook hikayesinin ortaya konduğu belgeselde Facebook'un nasıl ortaya çıktığı anlatılıyor. 2003 senesinde Mark sevgilisi tarafından terk edilmiş bir gençtir. Bunun intikamını almak için hangi kızın daha güzel olduğunu seçecek bir veri tabanı şeklinde uygulama yapmak ister.

Bunun için de veri tabanının olduğu Harvard Üniversite'si sistemine sızar. Uygulamanın adı Facemash olurken üniversitenin dikkatini çeken ihlal uygulamada bazı değişikliklerin yapılmasını zorunlu hale getirir. Facebook'a dönüşen uygulama zamanla tüm dünyaya yayılır. Facebook'un dünyaya yayılışı, artı ve eksileri detaylıca inceleniyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield


45. Invictus – Yenilmez (2009) IMDb: 7.3

en iyi biyografi filmleri

Nelson Mandela'nın siyasete henüz seçildiği dönemleri anlatan filmde Mandela, kendi milletinin ekonomik ve ırksal nedenlerden ötürü ayrımcılığa maruz kaldıklarını bilmektedir.

Sporun uluslararası bir faktör olduğunu bilen ve pek çok ırktan insanın buluşmasını sağladığına inandığı için 1995 yılında yapılan Dünya Kupası karşılaşmalarında Güney Afrika ülkesini destekler. Bu destek karşılaşma sonunda Güney Afrika'nın Dünya Kupası'nı almasına neden olur ve Mandela ülkenin bir simgesi haline gelmeyi başarır. Günümüzde hala simgesel olarak Madela'nın isminin neden kullanıldığı anlatılmaktadır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Morgan Freeman, Matt Damon, Tony Kgorog, Patrick Mofokeng, Scott Eastwood, Robert Hob, Langley Kirkwood, Bonnie Mbuli


IMDB En İyi Casus Filmleri

Tüm zamanların en iyi casus filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

46. Mr. And Mrs. Smith - Bay ve Bayan Smith (2005) IMDb: 9.1

en iyi filmler

John ve Jane normal bir hayat süren evli bir çifttir. Rutin hayatları ve sıradan işleri olan çift aslında birer gizli tetikçidir ve birbirlerinden bunu gizlemektedir. Her ikisi de bu sırrı birbirinden saklamaktadır, ta ki bu sır ortak bir hedefte kesişene dek. Bu görev sonrasında birbirlerini öldürme görevi alırlar ve 6 yıl sürmüş olan evlilikleri farklı bir boyut kazanır. Evlilikleri boyunca aslında birbirlerini hiç tanımadıklarını keşfeden çift bu süreçte farklı yönlerini keşfeder ve sevgilerini sınarlar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Angelina Jolie, Brad Pitt, Adam Brody


47. The Spy Next Door - Kapımdaki Casus (2010) IMDb: 6.7

en iyi casus filmleri

Eski CIA ajanı olan Bob casusluk kariyerine son verip yan komşusu olan Gillian ile oturmaya karar verir. Kız arkadaşı ile normal bir hayat sürmek isteyen Bob Gllian'la evlenmek için onun 3 çocuğunun da onayını alması gerekir.

Dostluk kurmak için önüne büyük bir fırsat çıkar, Gillian'ın şehirden ayrılması gerekir ve Bob çocuklara bakmak için gönüllü olur. Her şey yolunda giderken çocuklardan biri bilgisayardan gizli bir formülü indirir. Eski düşmanı terörist ise bu sırada yeni bir saldırı için hazırlıklar koyulur.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jackie Chan, Amber Valletta, Madelline Carroll,


48. The Secret Service - Kingsman: Gizli Servis (2014) IMDb: 7.7

en iyi casus filmleri

Babası ölen Eggsy annesi ile yaşamaktadır ve hiç bir işte tutunamamıştır. Sokak genci olmasına karşın çok yetenekli olan Eggsy bir gün bir suça karışır ve annesinin ona verdiği kolyeyi kullanır. Bu sayede gizli servis ile bağlantı kuran Eggsy, servise katılmak ve hayatını tamamen değiştirmek için zorlayıcı eğitime tabi olur.

Gizli servis ise çok kötü bir dahi ile baş etmek zorundadır. Eggsy ve birbirinden yetenekli çocuklar ajan olmak için son derece zor görevlerden geçmek zorunda kalır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Taron Egerton, Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine, Mark Strong


49. Spy – Ajan (2015) IMDb: 7.0

en iyi casus filmleri

Bir analist olan Susan Cooper CIA’de masa başı görevlisidir. Aynı zamanda önemli olan görevlerin başarılı bir şekilde sonuçlanmasına ciddi katkılar sağlar fakat gizli kalan bir kahramandır. Partneri olan Bradley Fine ile oldukça iyi anlaşan bir ikilidirler. Fakat en son görevlerinde Bradley ve diğer bir çalışan olan Rick’in kimliği açığa çıkar.

Silah ticareti ile uğraşan belalı bir örgütün yapacağı bir felaketin engellenmesi için örgüte sızacak kişi Susan Cooper olacaktır. Aynı zamanda masa başı çalışan Copper’ın ilk saha görevidir. Bu görevle birlikte Cooper kendinin dahi bilmediği yönlerini ortaya çıkaracaktır. Komedi, Aksiyon türünün güzel bir örneği olarak kabul edilir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jason Statham, Jude Law, Melissa McCharthy


50. The Spy Who Dumped Me – Beni Satan Casus (2018) IMDb: 6.4

en iyi filmler

30'lu yaşlarının başlarında olan Morgan ve Audrey iki yakın arkadaşlardır. Los Angeles eyaletinde sürdürdükleri sakin yaşamdan sıkılan ikili, iki günlük bir maceraya atılmaya karar verirler. Audrey'in eski sevgilisinin de bir anda ortaya çıkması ile işler sarpa sarar.

Uluslararası bir komploya karışmış olan bu ikilinin eski sevgilinin da ajan olması ile beraber çözmeleri gereken pek çok sorun meydana gelmektedir. Avrupa ülkeleri boyunca peşlerinde olan casuslardan kaçmaya çalışırlar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux, Gillian Anderson, Sam Heughan, Hasan Minhaj, Ivanna Sakhno, Paul Reiser


IMDB En İyi Din Filmleri

Tüm zamanların en iyi animasyon filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

51. Mohammad: Messenger of God – Muhammed: Allah’ın Elçisi (2015) IMDb: 7.7

en iyi din filmleri

7. YY'da Abraha'nın fil ordusu ile beraber Mekke'ye doğru yönelişi halkı çaresiz bırakır. O dönem Hz. Muhammed'e hamile olan Hz. Amine diğer halk gibi dağlara kaçıp saklanamaz. Abraha kimsenin olmadığı bir şehri ele geçirmenin kolay olduğunu düşünse de filler şehre doğru bir adım dahi atmazlar.

Bu durumun ardından ise milyonlarca ebabil kuşu Abraha'nın üzerine taş atarak yok ederler. Bu olaydan tam olarak 1 ay sonra ise Hz. Muhammed dünyaya gelmiş ve Hz. Amine'nin kucağındaki bu bebek dünyanın gidişatını toptan değiştirmiştir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Mahdi Pakdel, Sareh Bayat, Mina Sadati


52. Bruce Almighty – Aman Tanrım! (2003) IMDb: 6.7

en iyi filmler

Amerikan’ın New York kentinde televizyon muhabirliği yapmakta olan Bruce Nolan sürekli hayatından şikayet eden biridir. Bruce her durumda Tanrı’ya seslenmektedir. Tanrı bu çağrılara karşı daha fazla sessiz kalamaz ve Bruce Nolan’a cevap vermeye başlar. Bir gün aniden Bruce’un karşısına çıkar.

İnsan kılığında ortaya çıkan Tanrı kısa bir anlığına bütün güçlerine genç muhabire verir ve ortadan kaybolur. Bruce Nolan için hayatında hiç olmadığı kadar karışık anlar şimdi başlar. Bu karışık anlara komedi de dahildir. Çünkü Bruce Nolan artık tam olarak Tanrı’nın güçlerine sahiptir, yani Tanrı’dır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jim Carrey, Morgan Freeman, Jennifer Aniston


53. The Message – Çağrı (1976) IMDb: 8.0

en iyi din konulu filmler

Cahiliye Devri olarak bilinen altıncı yüzyılda şehirde ileri gelen olarak bilinen kişiler şehirdeki köle ticaretleri, alkol ve kız çocuklarının daha yaşarken gömülmeleri hakkında hiçbir şey yapmamaktadır. Bu karanlık çağ yaşanır iken Cebrail tarafından Hz. Muhammed’e ilk vahiy gelmeye başlar. Bu vahiyler insanları tek Tanrı’ya davet etmektedir.

Hz. Muhammed tek Tanrı inancını reddetmeye devam eden şehirdeki çoğunlukla mücadele etmeye başlar. Öncelikle müşriklere karşı Bedir Savaşı, ardından da Uhud Savaşı kazanılır. Hz. Muhammed’in çağrısı hızlı bir şekilde Arap dünyasına ve ardından da tüm dünyaya yayılmaya başlar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Anthony Quinn, Michael Ansara, Jhonny Sekka, John Bennett, Irene Papas


54. Noah - Nuh Büyük Tufan (2014) IMDb: 5.8

en iyi din konulu filmler

Film, daha çok Nuh tufanını anlatan, Nuh Peygamberin hayatından bir kesiti konu ediyor. Nuh Peygambere tufanla ilgili vahyin gelmesi ve Nuh'un tufandan korunmak için vahyedilen gemiyi yapması esnasında geçen olayları anlatan film, özellikle geminin yapım aşamasına oldukça fazla yer vermekte.

Geminin yapımı bittikten sonra Nuh, vah yedildiği gibi her hayvandan bir çiftin gemiye binmesini sağlar ve ailesi ile birlikte yolculuğa başlar. Gemide yaşanan olaylar ve Nuh'un oğlunun çocuğunun olması, Nuh'un çocuğu kurban etmek istemesi gibi bir çok farklı temanın işlendiği harika bir dini film. Özellikle başrol oyuncusu Russell Crowe, Nuh rolünü mükemmel oynayarak, filme ayrı bir güzellik katıyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson


55. Kingdom of Heaven - Cennetin Krallığı (2005) IMDb: 7.2

en iyi din konulu filmler

Tarihi bir olay olan Haçlı Seferlerini konu alan bu filmde demirci olarak yaşamını sürdüren ve bütün ailesini kaybeden genç bir adam, yani Balian, kendini bir şovalye olarak haçlı seferleri içerisinde bulur. Sefer ile birlikte kendini kutsal topraklarda bulan Balian orada ise kaderin bir cilvesi olarak bir prensese aşık olur. Aşkın gönül kapılarını araladığı şovalye haçlı seferlerinde kilit bir rol oynayacak kaderin bir oyunu olarak seferlerin kaderini de o belirleyecektir. Ridley Scott tarafından yönetilen, William Monahan tarafından kaleme alınan filmde tarihi bir olaya ışık tutulmakta, kaliteli oyunculukları ile de göz doldurmaktadır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Orlando Bloom, Eva Green, Liam Neeson


IMDB En İyi Dönem Filmleri

Tüm zamanların en iyi dönem filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

56. Belle (2013) IMDb: 7.4

en iyi filmler

Son yılların en çok izlenen ve en iyi dönem filmlerinden bir tanesi olan Belle, gerçek bir öyküden esinlenerek ortaya çıkan bir yapım. Filmde, İngiltere'nin köle ticaretinde başta olduğu yıllar konu edinirken, İngiltere Yüce Mahkemesi Başkanı'nın oğlunun siyahi bir kadından doğma bir kız çocuğunu büyütülmesi malikaneye getirilmesi istenir. Belle, artık yaşamında İngiliz aristokrasi kurallarına göre büyütülecektir ancak bu durum kimi bölgeler tarafından kolayca kabul edilecek bir durum değildir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Matthew Gode, Lauren Julien Box, Natasha Williams, Alan McKenna, Peneople Wilton


57. Miss Potter – Bayan Potter (2006) IMDb: 7.0

en iyi filmler

‘’Tavşan Peter’in Öyküsü’’ adlı çocuk kitabıyla tanına yazar Beatrix Potter’in hayat hikayesi ele alınmıştır. Potter, soğuk mizacına rağmen Kralice Viktorya’nın dönemindeki kadınlara nazaran oldukça akıllı, tutkulu ve özgür bir karaktere sahiptir.

İçerisinde bulunduğu sosyal toplumun, çağın ve kendi ailesinin onun için düşündüğü yaşam şekli ile sınırlı kalmayan Potter, hayvanlar ve insanların benzer yönlerini keşfetmiştir. Bu ilginç duruma bir de bir erkeğe aşık olduğunu ailesine anlatması gerekince işler tamamen karışacaktır. 2006 ABD ve İngiltere yapımı olan biyografi, dram türündeki film Chris Nonan’ın yönetmenliğinde beyaz perdeye aktarılmıştır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Ewan McGregor, Renee Zellweger, Emily Watson, Lloyd Owen, Lucy Boynton


58. Far From the Madding Crowd – Çılgın Kalabalıktan Uzak (2015) IMDb: 7.1

en iyi filmler

Bathsheba kendi kendine geçinen ve oldukça genç, güzel bir kadındır. Fakat oldukça farklı olarak birbirinden değişik karakterde 3 erkek ile birliktelik yaşamaktadır. Koyun çobanlığı ile geçimini sağlayan Gabriel oldukça istekli iken bir başka erkek olan Frank ise yakışıklı ve mesleği gereği sert yapılıdır.

Üçüncü olan kişi ise olgun yaşlarda ve bekar bir erkektir. Kadın ve erkek ilişkisi üzerine oldukça kült bir bakış açısı sunan film için oldukça iyi yorumlar yapılmıştır. Gerçek yaklaşımlar ve olaylar üzerinden ilerleyen senaryo izlenmeye değerdir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Michael Sheen


59. Bright Star – Parlak Yıldız (2009) IMDb: 7.9

en iyi filmler

Harika doğa manzarası ve güzelliklerin bulunduğu Romantik bir filmdir olup, 1818 senesinde Londra dışında yaşanır. Henüz 23 yaşında bir şair olan Keats, komşusu Fanyy Brawne ile bir ilişkiye atılır. Gittikçe birbirlerine olan bağlılıkları da artar.

Fakat önlerine çıkan bazı engeller vardır: Fanny’nin annesi ve Keats’ın en sevdiği arkadaşının kötü hastalığı. Film, gerçek hayatta 3 şiir kitabı yazan ve en sonunda verem hastalığına yakılarak ölen John Keats’ın, o dönemde bir moda öğrencisi olan Fanny Brawne ile olan ilişkiler ele alınmış olup, Oscarlı Jane Campion’un en iddialı yapıtları arasında ilk sıradadır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Abbie Cornish, Ben Whishaw, Jane Campion, Kerry Fox, Thomas Brodie-Sangster


60. The Duchess –Düşes (2008) IMDb: 6.9

en iyi dönem filmleri

On sekizinci yüzyılın sonlarında yaşanan olayları anlatan filmde güzel ve zeki bir kadın olan Georgiana Cavendish Devonshire dükü ile evlidir. Ancak evliliğinde mutlu olmayan Georgiana, aşk, savurganlık ve politikaya atılması sonucu saygınlığını kaybeder.

Etkileyici güzelliği ve tarzıyla moda öncüsü haline gelmiştir. Erkek çocuğu olmayan güzel düşes kocasının başkalarıyla olması sonucu kendini politikaya verir ve aşk ve heyecan aramaya başlar. Evli iken Early Gray ile gizli aşk yaşaması ve kocasının da en yakın arkadaşı Leydi Bess Foster ile bir ilişki yaşaması aralarında karmaşık ilişkilerin olması sonucunu doğurur.

Filmin Başrol Oyuncuları: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling

Diğer En İyi Dönem Filmleri


IMDB En İyi Dram Filmleri

Tüm zamanların en iyi Dram filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

61. The Kate Runner - Uçurtma Avcısı (2007) IMDb: 7.6

en iyi dram filmleri

Amir, Kaliforniya eyaletinde yaşamaktadır. Amir buraya Kabil’i Taliban ele geçirdikten sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmek zorunda kalan ailesi ile beraber gelmiştir. Amir, Kabil şehrinde yaşar iken oradaki evlerinde hizmetçi olarak çalışan kadının oğlu olan Hassan ile çok iyi dosttur.

Ama uçurtma uçurdukları bir gün Hassan kötü bir olay ile karşılaşır ve Amir onu koruyabileceği halde bir şey yapmaz. Bu ihaneti Amir yıllar geçse de unutamaz. Uzun yıllar sonra ise Hassan ve eşinin teröristlerce öldürüldüğünü duyar. Bu haber üzerine Hassan’ın oğlunu kurtarabilmek için Kabil’e geri dönmeye karar verir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Atossa Leoni, Marc Forster, Khalid Abdalla, Ahmad Khan Mahmoodzada


62. 12 Years A Slave - 12 Yıllık Esaret (2013) IMDb: 8.1

en iyi dram filmleri

Hiçbir zaman kısıtlanmamış, her zaman ailesiyle birlikte özgür yaşamış olan Solomon, New York' ta yaşamını sürdürürken müzikle ilgilenmeye başlamıştır. Uzun yıllar boyunca müziğe kendini adayan bu siyahi adam, bir gün kendisine müzik konusunda yardım edeceklerini söyleyen 2 tane adamla tanışır ve bu 2 adamla birlikte Washington şehrine gider.

Fakat burada istediği hiçbir şey gerçekleşmez üstelik yaşadığı mutlu hayatın tam tersine bir hayat yaşamaya başlar. Güney bölgesinde bulunan bir çiftliğe kölelik yapması için satılan ve hayatının tüm acılarını yaşayan bu adam, hem kendisinin hem de buradaki insanların yaşadıkları zorlukları görür. Tekrar eski, özgür yaşamına dönmek ve ailesine kavuşmak isteyen genç adam, geriye dönebilmek için uzun uğraşlar verir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Chiwetel Ejiofor, Michael Fasbenderr


63. Turtles Can Fly - Kaplumbağalar Da Uçar (2004) IMDb: 8.1

en iyi dram filmleri

Film Türkiye-İran sınırları arasında bulunan bir Kürt mülteci kampında geçmektedir. Mayın toplayarak yaşayan Soran, henüz 13 yaşında bir çocuktur. Kasabadakiler için hazırladığı bir anten sayesinde Saddam’ın düşüşünü haber verip herkese duyurur. Bu sırada Agrinde 14 yaşında bir annedir. Soran ona aşık olur fakat Agrin’in abisi onu huzursuz eder.

Henkov’un kolu yoktur çünkü bir mayına basmıştır. Sonradan gelecekten haber verebilmek gibi bir yeteneği çıkmıştır. Bu film, 52. San Sebastian Film Festivali’nde En İyi Film olmaya hak kazanmıştır. Saddam’ın ardından İran’da çekilen ilk filmdir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Soran Ebrahim, Avaz Latif


64. Schindler's List - Schindler'in Listesi (1993) IMDb: 8.9

en iyi dram filmleri

Oskar Schindler; ikinci Dünya Savaşı sırasında esir düşen Yahudilerin parasını kullanarak oldukça kar elde eder. Kampa alınan Yahudilerin parasını alır ve bu parayla kurduğu Emaye Fabrikasında onları çalıştırır. Nazi subayları güçten düşen her Yahudi'yi gözünü kırpmadan öldürürken, Schindler; yetiştirdiği her bir kişinin ne kadar değerli olduğunun farkındadır.

Bu fabrikada çalışan herkesin listesi Schindler'in elinde bulunur. Bu fabrikada çalışan kişilerin hayatlarını kurtarır. Film ismini buradan alır. Steven Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı film aynı zamanda ona Oscar kazandırmıştır. Film tarihi-savaş türü kategorisinde yer alır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes rol alıyor.


65. Green Mile - Yeşil Yol (1999) IMDb: 9.4

en iyi dram filmleri

Bir hapishane görevlisi ve bir mahkum arasında geçenleri konu alan filmde idama mahkum edilen mahkumlar son yolculuklarına uğurlanır. Paul hapishane görevlisi olarak yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün hapishaneye John adında oldukça iri ve korkutucu görünümlü yeni bir mahkum gelir.

Görünüşünün tam aksine saf ve çocuksu olan John kısa sürede Paul'un ilgisini çekmeyi başarır. John hapse iki kızı öldürmek suçundan girmiştir. Olaylar aslında görüldüğü gibi değildir ve her gün yeni bir bilgi gün yüzüne çıkmaya başlar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Tom Hanks, Micheal Clarke Duncan, Sam Rocwell, David Morse, Doug Hutchison

Diğer En İyi Dram Filmleri

IMDB En İyi Fantastik Filmler

Tüm zamanların en iyi fantastik filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

66. Edward Scissorhands – Makas Eller (1990) IMDb: 7.9

en iyi fantastik filmler

Edward Scissorhands, kendisini yaratan bilim insanının ellerini takamadan ölmesi sonucu makas elli olarak tamamlanamadan kalıverir. Edward’ın yalnız başına yaşadığı şatoya gelen Peg Boggs onu orada bırakmaya kıyamaz ve yaşadığı banliyö kentine beraberinde götürür.

Bu kent rengarenk evlerden oluşan uyum içerisinde yaşayan insanların oturduğu bir yerleşim yeridir. Kısa sürede Edward sevilmeye başlar, ancak bu uzun sürmeyecektir. İnsanları tam olarak anlayamayan Edward kötü niyetli olmasa da içine düştüğü durumlar nedeniyle birtakım zorluklarla karşılaşır. Bu arada Peg’in kızı Kim’e aşık olan Edward’ın en sonunda şatosuna dönmek tek çaresi olacaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Johnny Depp, Winona Ryder, Dianne Wiest


67. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001) IMDb: 8.8

en iyi fantastik filmler

2001 yılında vizyona giren Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk filmi olan Yüzük Kardeşliği Peter Jackson tarafından yönetilmektedir. Bu filmde dünyanın kaderini değiştirme gücü olan bir yüzükten kurtulmanın mücadelesi anlatılmaktadır. Frodo kendisine amcası tarafından verilen yüzüğün ne kadar güçlü bir yüzük olduğunu bilmemektedir. Filmdeki büyücü Gandalf'ın ona anlattıkları sonrasında dehşete kapılan Frodo çareyi yüzüğü yok etmeye çalışmakta bulacaktır.

Frodo'ya yüzüğü yok etme yolunun Mordor'a giderek yapılacağını anlatan Gandalf sonrasında Frodo'yu Orta Dünya savaşçılarından kurtarmak için güçlü bir ekip oluşturacaktır. Fantastik ve macera filmleri listesinde en üst sıralarda olan film, halen daha izleyicileri tarafından tekrar tekrar izlenmektedir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Ian McKellen, Elijah Wood, Sean Astin


68. Star Wars: A New Hope – Star Wars: Yeni Bir Umut (1977) IMDb: 8.6

en iyi fantastik filmler

Luke amcası ve teyzesi ile beraber tarımla uğraşan işçilerdendir. Akademi isminin verildiği bir topluluğa katılmak ve jedi olmak istemektedir. Amcası ise buna kesin şekilde karşı çıkmaktadır. Bu arada şeytani güçlere sahip olan bir imparator gezegeni istila edip, ölüm yıldızı adı verilen tüm gezegenleri yok edecek güce sahip bir gemiyi hayata geçiriyor.

Direnenlerin başında olan Prenses Leia gemi planlarını ne pahasına olursa olsun ele geçirerek Obi- Wan'a ulaşması için çabalamaya başlıyor. Serinin devam filminde geminin hayata geçirilmemesi için hayat mücadelesi veriliyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher


69. Harry Potter and the Sorcerer's Stone – Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001) IMDb: 7.2

en iyi filmler

Chris Columbus tarafından yönetilen ve 2001 yılında vizyona giren Harry Potter ve Felsefe Taşı, Harry Potter film serisinin ilk filmi olarak bilinmektedir. Filmin başkarakteri Harry'nin ailesi garip bir şekilde bir trafik kazasında hayatını kaybetmektedir. Hem annesiz hem babasız kalacak olan Harry'ye bu süreç sonrasında teyzesi ve eniştesi tarafından bakılacaktır. Ancak bu enişte ve halanın bir de yaramaz ve kötü karakterli bir çocukları da Harry'le aynı evde kaldığından, Harry hep eziyete uğrayacaktır.

Harry'nin 11 yaşına girmesiyle filmdeki olayların seyri değişecektir ve Harry Hogwarts büyücülük okuluna davet edilecektir. Aile, macera ve fantastik alanlarını konu edilen bu film başrolleri açısından oldukça ün yapmış kişilerle çekilmiştir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson


70. Twilight – Alacakaranlık (2008) IMDb: 5.2

en iyi filmler

17 yaşında bir genç kız olan Isabella Swan polis memuru olan babası ile birlikte küçük bir kasaba olan Forks'a taşınmak durumunda kalır. Doğaüstü bir aşk ile etrafının sarılacağından habersiz şekilde olayların ortasına düşer. 108 yaşında bir vampir olan Edward ile tanışan Bella kendini kaptırmamak için derin mücadeleler verir.

Edward da aynı şekilde bir insan olan ve kanına karşı derin arzu beslediği bu kızdan uzak durmak ister. Her ikisinin çabaları da boşa gider ve birbirlerine aşık olurlar. Göçebe vampirlerin kasabaya gelmesi ise Bella'nın hayatını zora sokar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke

Diğer En İyi Fantastik Filmler


IMDB En İyi Gençlik Filmleri

Tüm zamanların en iyi gençlik filmlerinden bazılarını aşağıda bilebilirsiniz.

71. Camp Rock – Rock Kampı (2008) IMDb: 5.1

en iyi filmler

Mitchie Torres isimli genç Camp Rock isimli bir müzik kampına katılmak istemektedir. Meşhur olan müzisyenin birçoğunun başlangıç serüvenine ev sahipliği yapan bu kampa katılmanın yollarını ararken annesi kampta aşçı olarak çalışmaya başlar.

Genç kız bir yandan annesine mutfakta işlerinde yardım ederken bir yandan da kampta bulunma şansı elde ederek hayallerine bir adım daha yaklaşmış olur. Aynı anda kaybettiği müzik tutkusunu tekrar yakalamak için kampa dönmeye karar veren bir müzisyen sahibini bilmeden duyduğu o güzel sesin kime ait olduğunu öğrenmek için kampta araştırmalara başlar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Demi Lovato, Joe Jonas, Meaghan Martin


72. 17 Again – 17 Yeniden (2009) IMDb: 6.4

en iyi gençlik filmleri

1989 senesinde lise son sınıf öğrencisi olan Mike O’Donnell okuldaki basket takımının yıldızı olarak tanınmaktadır. Parlak bir gelecek ve üniversite bursu avucunun içindedir. Ancak o her şeyi eliyle itmiştir, bebek beklediğini öğrendiği kız arkadaşı Scarlet ile yaşamaya karar vermiştir. Yaklaşık yirmi yılın ardından, Mike şaşalı ve popüler günlerini kesinlikle geride bırakmıştır.

Scarlet’la yaptığı evliliği ise paramparçadır. İşindeki terfi onu es geçmiş, ergenlik çağındaki oğlu ise onun bir zavallı olduğunu düşünür. Ve sonunda lisede bir inek iken teknoloji milyarderliğine ulaşan en iyi arkadaşı Ned’in yanında yaşamak zorunda kalır. Ancak Mike’a ikinci bir şans verilir ve Mike mucizevi şekilde on yedi yaşına geri döner. Görünüşü on yedi yaşında olsa da, tavırları otuz küsur yaşındadır ve arkadaşları arasında eskisi gibi havalı da değildir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Zac Efron, Michelle Trachtenberg, Sterling Knight, Kat Graham, Hunter Parrish


73. Spring Breakers - Bahar Tatili IMDb: 5.3

en iyi gençlik filmleri

Faith, Brit, Candy ve Cotty çok yakın arkadaş dört kız arkadaştır. Bahar tatilini çok iyi geçirmek isteyen arkadaşlar bunun için çılgın bir plan yaparlar. Ceplerindeki bütün parayı ortaya koyduktan sonra yola çıkarak tatile çıkan dörtlü, paraları bitince çareyi soygun yapmakta bulurlar. Başarılı bir şekilde soygunu gerçekleştiren kızların bolca parası vardır. Fakat kısa süre sonra tatil sırasında yakalanarak kodese atılırlar. Alien adında bir uyuşturucu satıcısı, kızların kefaletini ödeyerek onları hapisten çıkarır. Şimdi kızlar, Alien'e borçlu kalmıştır. Bu durumdan kurtulmanın yollarını ararlar. Uyuşturucu, cinsellik ve suç sahneleri içeren gençlik filmidir.

Filmin Başrol Oyuncuları; Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson


74. High School Musical – Yıldızlar Takımı (2006) IMDb: 5.3

en iyi gençlik filmleri

Yıldızlar Takımı filmi Disney Channel kanalında yayımlanmış olan bir lise dizisi aynı zamanda da bir müzikaldir. Okuldaki basketbol takımında kaptan olan Troy okulda yapılacak olan müzikalin seçmesine katılır.

Seçmelere katılan bir diğer kişi de okuldaki bilim kulübünde olan zeki ve çok güzel olan Gabrielle’dir. Bu müzikal ile hayatlarında ve okullarında tüm tabuları yıkmaya başlayan çift hayallerinin peşinden gitmenin güzelliğini yaşarlar. Ayrıca müzikalde yaptıkları danslar ile onları izleyen arkadaşlarına ve öğretmenlerine de herkesin olduğu gibi görünmesinin önemi ve güzelliğini de anlatmaktadırlar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale


75. Accepted – Çılgınlar Sınıfı (2008) IMDb: 6.5

en iyi gençlik filmleri

François Marin ile meslektaşları, Paris şehrinde yer alan bir lisede farklı ırklardan gelen öğrencileri eğitmek üzere yeni öğretim yılı için hazırdırlar. Öğretmenlerin kendi aralarında hem ideallerini gerçekleştirebilmek hem de her öğrencinin aynı eğitimi aldıklarından emin olmak için farklı yöntemleri benimsemeleri gerekmektedir.

Bu öğretmenlerden biri olan François Marin için ise durum diğer öğretmenlere göre biraz daha farklılık göstermekte ve öğrenciler ile olan bağı daha kuvvetli bir şekilde gelişmektedir. Ödüllü bir Fransız filmi olarak öğretmen öğrenci ilişkisini anlatır.

Filmin Başrol Oyuncuları: François Bégaudeau, Arthur Fogel, Louise Grinberg, Rabah Naït Oufella, Burak Özyılmaz


IMDB En İyi Kült Filmler

Tüm zamanların en iyi kült filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

76. Pulp Fiction - Ucuz Roman (1994) IMDb: 8.9

en iyi kült filmler

Oscar ödülü kazanan film üç öykünün birbirine bağlantı yapılması sonucu ortaya çıkarılan hikayeyi konu edinmektedir. Butch Coolidge profesyonel olarak boksörlük yapmaktadır.

Boksör Butch, bir unvan maçı sırasında sahip olduğu unvanı kaybetmemek için ringe çıkacak iken bir mafya babasından para alır ve maçı bilerek kaybetmek için mafya babası ile anlaşma yapar. Marsellus Wallace adındaki bu mafya babasına söz verdiği halde Butch rakibini yenerek maçı kazanır. Bu durumun sonucunda mafya babası boksörün peşine takılır ve işini en iyi bilen tetikçilerinden biri olan Vincent Vega’yı boksörü öldürmek için tutar.

Filmin Başrol Oyuncuları: John Travolta, Samuel L. Jackson, Bruce Willis


77. Eyes Wide Shut - Gözleri Tamamen Kapalı (1999) IMDb: 7.4

en iyi kült filmler

Efsanevi yönetmen Stanley Kubrick’ in tartışmalar yaratan kült filmi Gözleri Tamamen Kapalı; Nicole Kidman ve Tom Cruise gibi oyuncuların da kariyerleri açısından en önemli adımlardan bir tanesi olarak biliniyor. Film; evli bir çiftin psikoseksüel maceralarıyla beraber, kâbuslarla dolu bir hayal âlemini aralıyor.

Filmin sonlarına doğru aralanan yüksek gerilimli bir esrar perdesi bulunuyor. Tom Cruise’un hayat verdiği Doktor William; eşinin o güne dek hep sakladığı cinsel arzularını öğrenir. Bunları öğrenmesiyle yaşamında korku, şüphe ve cinsel keşiflerle dolu bir sayfa açılır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Tom Cruise, Nicole Kidman, Sydney Pollack


78. Titanic – Titanik (1997) IMDb: 9.4

en iyi kült filmler

Dünyanın en büyük transatlantiğinde geçen aşk dolu film uzun metrajlı film kategorisinde sergilenen muhteşem bir filmdir. Filmde zengin ve fakir ayrımı net olarak işleniyor ve bu konu yaşanan aşk ile net olarak anlatılıyor.

Jack, bir iskambil oyunu ile Titanic'e gemi bileti kazanır. Bu biletle gemiye binen Jack, tesadüf eseri annesi ve nişanlısıyla birlikte Philedelfiya'ya giden Rose ile karşılaşacak ve aralarında tam anlamıyla bir aşk hikayesi gelişecektir. Titanic'in batışındaki sır ve entrikalar hakkında araştırma yapmak isteyen kişilerin Rose'u bulmasıyla Titanic'in batış şeklini ortaya çıkaracaktır. Yıllar sonra yaşlanan Rose, araştırmacılara Titanic'in batışını ve Titanic'te yaşanan tüm ayrıntıları gazetecilere anlatacaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet


79. Shawshank Redemption – Esaretin Bedeli (1994) IMDb: 9.3

en iyi kült filmler

Başarılı bir banker olan Andy Dufresne bir gün karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçuyla mahkemeye çıkarılır ve hapis cezası ile cezalandırılır. Girdiği hapishanede şiddet, taciz gibi birçok olay yaşanmaktadır. Ama Andy, her şeye rağmen umutlu ve iyi düşünceli bir insandır.

Andy'nin bu olumlu düşünce ve tutumları etrafındaki kişileri de etkiler ve onların da özgür bir hayat yaşama ihtimali olduğunu herkese aşılar. Mahkumlar ve Andy bu umutlarını gün geçtikçe daha da beslerler ve özgür yaşamlarına kavuşmayı beklerler. Andy'nin yanında Red isimli bir arkadaşı yer alır ve beraber iyi bir macera yaşarlar. Başrolünde Morgan Freeman ve Tim Robbins' in yer aldığı bu uyarlama filmi birçok dalda en iyi olarak gösterilmiştir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Morgan Freeman, Tim Robbins


80. Fight Club – Dövüş Kulübü (1999) IMDb: 8.9

en iyi kült filmler

Chuck Palanhiuk’un bir romanından esinlenilerek yapılan film, genç bir erkeği konu alır. Bu genç (Bradd Pitt) kaliteli bir araba firmasında çalışmaktadır. Monoton bir yaşamı olan Jack’in bir de kronik uykusuzluk sorunu ortaya çıkmıştır. Jack, ailesi ve arkadaşı olmayan, yalnız bir adamdır. Kendi doktorunun isteği üzerine kanser hastalarının terapi grubuna girer. Bu gruba katıldığı esnada Marla ile tanışır.

O da, Jack gibi tavsiye üzerine gruba katılmıştır. Jack ve Marla’nın anlatmak istediği durum aslında yalnız ve iyi bir iş sahibi olan insanların hayatlarıdır. Jack ve Tyler adlı bir karakter arasında bir kavga gerçekleşir. Tyler ise bir dövüş kulübünün lideridir. Son derece kaliteli, sürükleyici ve düşündürücü bir film olup izlenmesi gerekenler kült filmlerdendir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

Mutlaka İzlenmesi Gereken Seri Filmleri


IMDB En İyi Macera Filmleri

Tüm zamanların en iyi macera filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

81. Gladiator – Gladyatör (2000) IMDb: 8.5

en iyi macera filmleri

Krallığın tahtının varisi olan Commodus, imparatorluktaki hızlı bir yükselme yaşayan General Maximus’u kıskanmaya başlar ve adamlarına general ve ailesinin vakit kaybetmeden öldürülmelerini emreder. Ailesi öldürülen General Maximus bu saldırılan kurtulur. O artık bir köledir. Gladyatör olması için eğitim almak üzere arenaya gönderilir.

Ancak uzun yıllar geçmesinin ardından Roma şehrine geri dönmüştür. Şimdi tek amacı yeni imparatordan öldürülen ailesinin öcünü almaktır. General kölelik yıllarında halkın imparatorlarından daha güçlü olduğunu öğrenmiştir. Bu yüzden halkın kahramanı olmak için harekete geçer. Şimdi general gladyatör olarak arenada imparatorun karşısında durmaktadır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Joaquin Phoenix, Oliver Reed, Russell Crowe, Connie Nielsen


82. The Avengers - Yenilmezler (2013) IMDb: 8.1

en iyi macera filmleri

En İyi Marvel filmleri en fazla izlenen ve etki yaratan kahramanlarının hepsinin buluştuğu bu film Demir Adam, Thor, Kaptan Amerika, Hulk, Hawkeye ve Black Widow gibi karakterleri bir arada toplamıştır. Ansızın ortaya çıkan düşman ciddi bir şekilde dünyayı tehdit etmeye başlıyor.

S.H.I.E.L.D. olarak bilinen, barış koruma ekibinin lideri Nicky Fury, bu zor durumda dünyayı kurtarabilmek için yenilmezler ekibine ihtiyacı olduğunu anlıyor. Hemen ardından takım için uygun adam bulmak için dünyanın her yerini gezmesiyle başlıyor. Bir araya gelen bu ekip dünyayı kurtarmak adına kötü olan düşmanla savaşmaya başlıyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Robert Downey, Mark Ruffallo, Tom Hiddleston, Jeremy Renner, Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson ve Stellan Skarsgard


83. Saving Private Ryan – Er Ryan’ı Kurtarmak (1998) IMDb: 8.6

en iyi macera filmleri

Film 2. Dünya Savaşı sırasında geçmektedir. Amerikan askerlerinin görüş açısı ile anlatılan konu D-Day adını taşıyan bir savaş çıkartması ile başlar. Bu çıkartma için Amerikan askerleri çok zorlu ve tehlikeli bir kıyıya çıkartma yaparlar.

Bir gemi yardımı ile kıyıya inen askerler makineli tüfekler tarafından açılan ateş altında kalırlar. Başkan’dan bir emir gelir ve savaş sırasında üç kardeşi ölen ve bundan haberi olmayan Er James Ryan isimli bir askerin bulunarak evine gönderilmesi istenir. Yüzbaşı John Miller öncülüğünde bir askeri grup Er Ryan’ı bulmak için düşman hattına kadar gitmek zorundadır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore, Steven Spielberg


84. Inception – Başlangıç (2010) IMDb: 8.8

en iyi macera filmleri

Kadrosunda Leonardo DiCaprio ve Joseph Gordon-Levitt gibi tanınan ve çok başarılı oyuncuları barındıran filmde başarılı bir hırsızı canlandıran Leonardo DiCaprio Cobb karakteri ile izleyenlerin karşısına çıkıyor. Dünyanın en başarılı hırsızlarından olan Cobb normal bir hırsızdan ziyade eşya çalmak yerine düşünceleri çalan bir hırsızdır.

Rüyaları yönetebilme gibi bir beceriye sahip olan bu kişi uyuyan insanların en zayıf anlarında rüyalarına girerek oradan bilgileri çalar. Hayatına mal olan bu uzmanlık alanı sebebi ile son bir iş ile kendini temize çıkarmayı planlamaktadır. Fakat bu sefer mükemmel iş bir fikri çalmak değil, aksine olmayan bir fikri bir zihne yerleştirmektir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page


85. The Dark Knight – Kara Şövalye (2008) IMDb: 9.0

en iyi macera filmleri

Dünyada en çok izlenen filmlerden biri olan Batman maceralarından Batman Başlıyor adındaki filmin devamı olan filmde Batman, Bölgede savcı olan Harvey Dent ve Teğmen olan Jim Gordon ile Gotham şehrinin sokaklarını suç örgütlerinin kana susamış suçlularından temizlemeleri anlatılmaktadır.

Bölgede savcı olan Dent sayesinde şehirdeki bu karmaşa ortamı kısa süre içerisinde yerini düzenli bir şehre bırakmaya başlar. Ancak hiç ciddiye alınmayan Joker adındaki suçlunun tuzaklarıyla şehir daha büyük bir karmaşaya sürüklenir. Joker Batman, Dent ve Gordon’ın üstesinden gelerek onların dostluğunu bozacaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

Diğer En İyi Macera Filmleri


IMDB En İyi Polisiye Filmleri

Tüm zamanların en iyi animasyon filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

86. Shutter Island – Zindan Adası (2010) IMDb: 8.1

en iyi polisiye filmleri

Polis müdürü olan Chuck Aule ve Teddy Daniels adını taşıyan iki arkadaş Massachussets şehrinde suça bulaşmış olan ve akli dengesi yerinde olmayan hastaların tedavilerinin yapıldığı bir ada hastanesinde birden çok cinayete bulaşmış olan bir hastanın kaybolması üzerine o hastaneye giderler.

Zindan Adası da denilen bu akıl hastanesinde suça bulaşmış caniler tedavi edilmektedir. Bu polis müdürleri katil olan bu hastanın peşine düşerler ve adada araştırma yapmaya başlarlar. Adayı vuran şiddetli bir kasırga eşliğinde devam eden arama işlemleri içinden çıkılamayacak kadar karışık olayların yaşanmasını da beraberinde getirir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Leonardo Dicaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley


87. Basit Instinct – Temek İçgüdü (1992) IMDb: 6.9

en iyi polisiye filmleri

Temel İçgüdü olarak çevrilen polisiye filminden olağandan daha fazla güzel bir kadın tarafından işlenen cinayet ve devamında gelişen olaylar konu alınıyor. Boz isminde bir rock sanatçısı hayatını yaptığı albümler ile geçirmektedir.

Bir gün beğendiği bir kadın ile birlikte olmak ister. Yakınlaşmaları sırasında yatakta sevişirken aniden kadın tarafından öldürülür. Bu güzel kadın tarafından işlenen cinayete bakması ve araştırması için ise işinde oldukça başarılı bir dedektif atanır. Olaylar ilerledikçe ortaya çıkan durumlar oldukça kafa karıştırıcı konulara doğru yol almaya hızlı bir şekilde başlar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Sharon Stone, Michael Dougles, Jeanne Tripplehorn


88. The Silence Of the Lambs – Kuzuların Sessizliği (1991) IMDb: 8.6

en iyi filmler

Tomas Harris adlı yazarın aynı ismi taşıyan romanından sinemaya uyarlanan film psikolojik gerilim tadında bir filmdir. FBI’da eğitimine devam etmekte olan Clarice Starling adındaki genç çalışan, bir katil hakkında inceleme yapmak için daha önce hiç kimseye bilgi vermemiş olan Hannibal Lecter’in kaldığı tımarhaneye gider.

Son derece güvenlikli bir tımarhanede kalan Hannibal Lecter öldürdüğü kişilerin beyin gibi organlarını yiyen bir yamyam katildir. Bu yamyamın bunları neden yaptığını incelemek isteyen genç Starling Hannibal ile konuşmaya başlar ve Hannibal ile Starling arasında bir bağ oluşmaya başlar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Brooke Smith


89. Prisoners – Tutsak (2013) IMDb: 8.1

en iyi filmler

Film, 2013 Amerikan yapımı olup, adaleti kendince yerine getirmeye çalışan bir adamı konu edinmiştir. Brockton bölgesinde, kutsal günlerini kutlamak adına toplanan Dover ve Birchers aile fertleri, güzel giden ortamda kötü bir haberle alt üst olmuştur.

Bu haber, henüz küçük olan kızlarının kaybolmasıdır. Her ne kadar durumu polise bildirmiş olsalar da bir haber alınamaz. Böylece kendileri devreye girerek adaleti sağlamaya çalışırlar. Dover panik içerisindeyken Loki adından bir adamdan yardım ister ve sonuç olarak kendini, suçlu olduğu bir olayın içinde bulur. Bu film Denis Villeneuve’nin kaleminden çıkarak, gerilim türünde beyaz perdeye aktarılmıştır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal


90. Law Abiding Citizen – Adalet Peşinde (2009) IMDb: 7.4

en iyi filmler

Bir soygun esnasında sağ kalan Shelton en çok sevdiği iki kişiyi, yani çocuğunu ve eşini kaybetmiştir. Ve artık bundan sonra yaşamında yalnızca tek bir amacı bulunmaktadır: İntikam! Adaletin kör gözünü bizzat kendi eliyle açmaya yemin etmiştir. Evine yapılan soygun girişiminde bulunan bu katiller yakalanır. Davaya Philadelphia’da başarılı olan bir savcı Nick Rice atanmıştır.

Nick, zanlı olan birine, suç ortağı aleyhinde ifade vermesi dâhilinde hafif bir ceza önerir. Ardından on yıl geçmiştir. Hafif cezayla kurtulan katil ölü bulunur ve soğukkanlılıkla intikam aldığını belirten Shelton, suçunu itiraf eder. Nick, savcıya bir ültimatom verir. Kusurlu olan adalet sistemini düzeltmezse davada yer alan kilit isimlerin öleceğini belirtir. Çok geçmeden de bu tehditleri yerine getirmeye başlar. Öngörülmesi de önlenmesi de mümkün olmayan acımasız ve görkemli suikastlar organize eder. Bu cinayetleri durdurmaya gücü yetecek tek kişi; Nick’tir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Gerard Butler, Jamie Foxx, Leslie Bibb

Diğer En İyi Polisiye Filmleri


IMDB En İyi Psikolojik Filmler

Tüm zamanların en iyi psikolojik filmlerden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

91. Black Swan – Siyah Kuğu (2010) IMDb: 8.0

en iyi psikolojik filmler

Nina, New York'un en genç ve en yetenekli balerini olarak bilinmektedir. Hayattaki tek amacı en sevdiği dansı en iyi şekilde yapmaktır. Nina, eski balerin annesi ile birlikte yaşayan biridir. Kuğu Gölü balesini canlandıracak olan baş balerin seçmeleri başlamıştır fakat yönetmenin aklındaki isim Nina olarak bilinmektedir.

Denemeye alınan Nina, Beyaz Kuğu ve Siyah Kuğu dansını aynı anda yapamaz. Bir süre eğitime alındığı sırada karşısında bir rakip olduğunu görür. Beyaz Kuğu dansında iyi olan Nina bir türlü Siyah Kuğu dansını ortaya koyamamıştır. Aralarındaki rekabet önce dostluğa sonra sinsi bir düşmanlığa dönüşür.

Filmin Başrol Oyuncuları; Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel


92. Side Effect – Acı Reçete (2013) IMDb: 7.1

en iyi psikolojik filmler

Emily ve Martin, adeta bir Amerikan rüyasının örneğidir ve herkesin gözde çifti gibidir. New York’ta yaşayan ve yüksek standartlara sahip başarı ve lüks içinde bir yaşam sürerlerken; Martin’in borsada bir yolsuzluğa karışarak hapse girmesi, bu rüyayı bir kâbusa çevirmeye yetecektir. Martin’in hapse girmesiyle tüm yaşamları alt üst olur.

Emily ise, eşinin hapse girmesinin ardından küçük bir apartman dairesine taşınmıştır. Anksiyete ve depresyon belirtileriyle boğuşan kadın, dört sene boyunca kocasını beklemektedir. Bir yandan da ilaç ve psikiyatri yardımı alır. İlaçlar sayesinde yaşama tutunmaya çalışır. Ancak süreç içinde doktorla başlayan ilişkisi her şeyi iyiden iyiye zora sokar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law |


93. Mulholland Çıkmazı - Mulholland Drive (2001) IMDb: 8.0

en iyi psikolojik filmler

Betty isimli genç kadının tek hayali vardır: Hollywood'da ünlü bir oyuncu olabilmek. Bu amaç uğruna çabalayan kadın çalışır çabalar ve iyi bir oyuncu olur. Sonunda beklediği fırsatı yakalayan Betty için Hollywood kapısı açılır. Ünlü bir kadın oyuncu ile tanışan Betty için işler farklı ilerlemeye başlar. Kadın ile Betty arasında bir etkileşim oluşur ve birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar. Aralarında lezbiyen bir ilişki başlar. Bir gün ikili arabada beraber ilerlerken Mulholland kavşağına geldiklerinde kaza yaparlar. Kaza sonrası zihin karışıklığı meydana gelir ve Betty ile diğer kadının hafızaları yer değiştirmeye başlar. Bıundan sonra olaylar beklenmedik şekilde gelişecektir. Naomi Watts ve Melissa George' nin oynadığı filmin ilginç konusu ve başarılı sahneleri seyir zevkini arttırıyor.

Filmin Oyuncuları: Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux


94. Jagten – Onur Savaşı (2012) IMDb: 8.3

en iyi psikolojik filmler

40'lı yaşlarının başında olan Lucas, zor bir boşanma evresinden geçmiştir. Eski karısıyla arası pek de iyi değildir ve ergenlik döneminde bulunan oğluyla, boşanmanın ardından arasını düzeltmeye çabalamaktadır. Yaşadığı küçük kasabada bir kreşte iş bulur ve çalışmaya başlar.

Tanıştığı genç bir bayanla düzenli bir ilişki kurduğu sıralarda, küçük bir kız çocuğu tarafından söylenen bir yalan Lucas'nın hayatını ve onurunu tehdit etmeye başlayacaktır. Hayatı tam yoluna girmeye başladığı bir zamanda, bu yalan kasabalıların genç adama olan saygısını zedeler. Kimse kendisine inanmazken, kasabalılar Lucas'ya karşı acımasızca davranmaya başlarlar.

Filmin Başrol Oyuncuları: Mads Mikkelsen, Annika Wedderkopp, Thomas Bo Larsen


95. Triangle – Şeytan Üçgeni (2009) IMDb: 7.4

en iyi psikolojik filmler

Bir grup arkadaş, farklı bir deneyim yaşamak için Atlantik Okyanusu'nda yat ile geziye çıkmaya karar verir. İlk başlarda her şey yolunda gitmektedir. Ancak bir süre sonra hava koşulları bir anda kötüleşir. Bu durumdan kurtulan arkadaş grubu, kendilerini bir gemide bulur. Kurtulduklarını sandıkları bu gemi ise oldukça gizemlidir.

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra ise Jess, bazı kafa karışıklıkları yaşamaya başlar ve korkunç deneyimler yaşamaya başlar. Melissa George'un muhteşem performansı ve izleyenlerini sınırsız bir gerilime sürükleyen bu film, gerilim ve gizem türünde tavsiye edilen filmler arasında yer almaktadır. Kafa karıştıran ve merak uyandıran filmler arasında üst sıralarda yer alan bir filmdir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Melissa George, Joshua McIvor, Jack Taylor

Diğer En İyi Psikolojik Filmleri


IMDB En İyi Romantik Filmler

Tüm zamanların en iyi romantik filmlerden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

96. Now Is Good – Aşk Şimdi! (2012) IMDb: 6.9

en iyi romantik filmler

Tessa Scott, kemoterapi tedavisi gören lösemili bir genç kızdır. Dört yıl boyuncu aldığı kemoterapinin ardından doktorların iyileşemeyeceğini söylemesi üzerine öleceğini kabul etmiştir. Son zamanlarını hastanelerde acı içinde geçirmek yerine sevdiği insanlarla birlikte geçirmeyi tercih eden Tessa, ölmeden önce yapması gereken bir liste hazırlamaya başlar.

Adam isimli genç komşusu Tessa’ya bu konuda yardım etmeye karar verir ve listeyi birlikte tamamlarlar. Hayatının son dönemlerinde Adam ile tattığı bu aşk deneyimi ile listesinin gereklerini tamamlamış olur. Bu başarılı romantik filmin yönetmenliğini Ol Parker üstlenmektedir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Dakota Fanning, Jeremy Irvine, Paddy Considine


97. Leaving Las Vegas – Elveda Las Vegas (1995) IMDb: 7.5

en iyi romantik filmler

Başarılı bir film senaristi olan Ben Sanderson, Hollywood filmlerinin senaryolarını hazırlamaktadır. Ancak son zamanlarda yaşamakta olduğu alkol sorunu hayatını alt üst etmiş durumdadır. Sonunda her şeyini kaybetmiş ve artık hayat anlamsız gelmeye başlamıştır.

Sanderson, vazgeçtiği hayatını sonlandırmak için de Las Vegas'a gitmeye ve burada ölümüne içki içmeye karar verir. Ancak hiç beklemediği bir anda karşısında hayat kadını Sera ile tanışır. Sonrasında ilişkileri aşka dönüşecek ve hayata bakış açıları daha farklı bir hal almaya başlayacaktır. Nicolas Cage'in başrolde yer aldığı romantik, dram tarzdaki bu yapım, döneminin en iyi filmleri arasında yerini almayı başarmıştır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Nicolas Cage, Elisabeth Shue, Julian Sands


98. Wristcutters: A Love Story (2006) IMDb: 7.3

en iyi romantik filmler

Etgar Keret’in kısa hikâyesinden uyarlanmış olan, Macar yönetmen Goran Dukic’in de kendi katkılarıyla çektiği film; 2006 senesinde hem çeşitli festivallerde boy göstermiş hem de pek çok festivalden ödülle dönmüş bir yapım olarak oldukça beğenilmiştir.

Film, kimsenin yanıtını bilmediği ama yine de sorduğu öldükten sonra yaşam var mı sorusuna kendisine göre bir yanıt getiriyor. İntihar edenlerin, dünyadan çok daha kötü olan bir yere sürgün edilişleri anlatılıyor. Farklı ve özgün bir konusuyla beraber, müthiş müzikler ve ince teferruatlar ile beraber bezenmiş izlenmeye değer bir yapım.

Filmin Başrol Oyuncuları: Patrick Fugit, Shea Whigham, Tom Waits


99. The Spectacular Now – Şu An Muhteşem (2013) IMDb: 7.1

en iyi romantik filmler

Kara mizah ve duygu yoğunluğunun fazla olduğu yapımda modern aşkın ve yetişkinliğin komik, heyecanlı ve tehlikeli işini anlatan çiftleri konu alıyor. Bir hikaye değil bir çok aşk yaşayan çiftin hayatlarını izletiyor. Popüler kız ve erkek arasında geçen aşk hikayesinden, araba yolculuğuna çıkarak uçsuz bucaksız ıssız yerlerde aşklarını yaşayan çiften, upuzun bir tren yolculuğunda trende yaşanan aşklardan, havuz partisinde yaşanan ilişkilere kadar bir çok kişinin hayatı farklı bir bakış açışı ile seyirciye aktarılıyor. Filmin yönetmenliğini karmaşık senaryoların ismi James Ponsoldt oluyor. Bu yüzden film dikkatlice izlenmelidir .

Filmin Başrol Oyuncuları; Miles Teller, Shailene Woodley, Brie Larson


100. The First Time - İlk Kez (2012) IMDb: 6.9

en iyi romantik filmler

Son sınıf lise öğrencisi olan Dave, bir gün popülerlerin katıldığı bir partiye gider. Eğlenceli vakit geçirmek ve yeni kişiler ile tanışmak isteyen Dave, burada hayatını değiştirecek bir kişi ile tanışır. Aubrey adındaki genç kız ile tanıştıktan sonra ilişkileri bir süre normal ve oldukça sıradan bir şekilde devam eder.

Ancak daha sonralarında bu iki gencin birbirlerine romantik bir şekilde yaklaşımları ile ilişkileri farklı bir boyut kazanacaktır. Fakat bu yakınlaşmaları, aslında hazır olmadıkları bazı konuların ve deneyimlerin ortaya çıkması ile daha da karmaşık bir hal almaya başlayacaktır. ABD yapımı gençlik, romantik tarzında olan bu yapımda başrolü Dylan O'Brien ve Victoria Justice paylaşmaktadır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Britt Robertson, Dylan O'Brien, Victoria Justice

Diğer En İyi Romantik Filmler


IMDB En İyi Savaş Filmleri

Tüm zamanların en iyi savaş filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

101. Inglourious Basterds - Soysuzlar Çetesi (2009) IMDb: 8.3

en iyi savaş filmleri

Fransa'yı kuşatan Almanya, Fransızların zor günler geçirmesine sebep olmaktadır. Shosanna savaşta her türlü işkenceye maruz kalmış ve ailesi gözünün önünde canide öldürülmüştür. Savaşın tam ortasından kurtulmayı başaran Shosanna daha sonra Paris'e giderek yeni bir kimlik ile yeni bir hayata başlamaya karar verir.

Diğer bir yandan ise Yahudi komutan Raine, başka Avrupa ülkelerini dolaşarak Nazilere karşı savaşacak askerleri bir araya getirmeye çalışır. Shosanna bir sinema salonu açarak hayatına baştan başlar o sırada komutan Raine ile yolları sinema salonunda birleşir. Sinemanın tartışılan yönetmenlerinden biri olan Quentin Tarantino tarafından yönetilen film, Nazi savaşına farklı bir bakış açısı getirmiştir.

Filmin Başrol Oyuncuları; Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz


102. The Pianist - Piyanist (2002) IMDb: 8.5

en iyi savaş filmleri

Ölmeden önce izlenmesi gereken 100 film listelerinde her zaman üst sıralarda yer alan piyanist ikinci dünya savaşını konu almaktadır. Oldukça başarılı bir piyanist olarak Polonya da yaşayan kahramanımızın savaşın başlaması ve Almanya'nın Polonya'yı işgal etmesi ile beraber hayatı alt üst olur.

Önce toplama ailesi ile Yahudilere zulüm eden Hitler'in toplama kamplarına gitme riski ile karşı karşıya kalmışken bir anda durumdan kurtulur. Fakat Savaşın hüküm sürdüğü topraklarda hiç beklemediği bir hayat onu beklemektedir. Kaliteli oyunculuğu ile göz dolduran başrol oyuncusu Adrien Brody Wladyslaw Szpilman'ı canlandırmaktadır. En iyi erkek oyuncu Oscar ödülün film başarılı bir dram filmidir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay


103. Pearl Harbor - Pearl Harbor (2001) IMDb: 8.3

en iyi savaş filmleri

Dany ve Rafe çocukluklarından beri iki iyi arkadaşlardır. Amerikan ordusunda görev yapan bu çok iyi arkadaş 2. dünya savaşında görev almak istemektedir. İkinci dünya savaşı ise son hızı ile devam etmektedir.

Bu sırada General James gönüllü olarak İngiltere'ye gitmek ve Nazilere karşı savaşmak için pilota ihtiyaç duymaktadır. Bu görevi üstlenecek olan iki iyi arkadaş kendilerini liman baskının ortasında bulacak ve büyük savaşa dahil olacaktır. Aşkları, arkadaşlıkları ve savaş üçlemesinde eve dönüşleri oldukça zor olacaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Ben Affleck, Kate Beckinsale, Josh Hartnett, Jenifer Garner, Alec Baldwin


104. La Vita é Bella - Hayat Güzeldir (1997) IMDb: 8.8

en iyi savaş filmleri

2. dünya savaşının farklı bir boyutunu konu alan film, savaşın siviller üzerinde yıkıcı etkisini anlatıyor. Guido hayat dolu ve oldukça neşeli biridir ve hayatındaki tüm engellere rağmen Dora’ya aşık olur ve evlenir. Çiftin kısa süre sonra güzel bir çocukları olur.

Tüm bu güzelliklerin yaşandığı sırada savaş çıkar ve Yahudi oldukları için toplama kampına gönderilirler. Oğluna savaşı farklı bir şekilde anlatan Guido ona tüm bunları bir oyun olduğunu ve oyunu başarılı bir şekilde tamamlaması halinde çok güzel bir oyuncak tank hediye edeceğini söyler.

Filmin Başrol Oyuncuları: Roberto Benighi, Giorgio Cantarini, Nicoletta Braschi, Glustino Durano, Horst Buchholz


105. Lebanon - Lübnan (2009) IMDb: 6.8

en iyi filmler

Screen İnternational, bu filmi cehennemde geçen 24 saatin neredeyse gerçekmiş gibi yürekten tasvir edildiğini belirtmiştir. Filmin asıl konusu, geçmişinde daha önce hiçbir şiddet olayına karışmayan 20 yaşındaki 4 askerin, Lübnan Savaşı sırasında kendilerini insanların canını alırken bulmasıdır.

Filmde, İsrail askeri birliği tarafından vurulmuş olan bir kasabaya, araştırma amaçlı bir tank gönderilmiştir. Her ne kadar basit bir görev olarak görünse de bu tank, bu dört genç askerin ölüm sebebine dönüşmüştür. Filmin hemen hemen tamamı bu tankın içinde geçmekte olup, tankçı olarak da yönetmen Maoz görev almıştır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Yoav Donat, İtay Tiran, Oshri Cohen, Michael Moshonov


106. Gangs of New York – New York Çetekleri (2002) IMDb: 7.5

en iyi filmler

1800'lü yıllarda, ABD'nin Manhattan eyaletinde geçen olayda iki çete konu alınmaktadır. Birbirleri ile sürekli çatışma halinde olan bu iki çete kanlı ve şiddetli bir çatışma içerisindedir. Çetelerden biri ABD'nin yerlileri tarafından oluşturulmuş bir gruptur ve çetenin lideri Bill The Burcher adındaki bir canidir. Diğeri ise bölgeye sonradan gelmiş İrlanda'nın Katolik kesiminden oluşmuş bir gruptur. Bu göçmen çetenin liderliğini ise Dead Rabbits adında birisi yapmaktadır.

Çetelerin şiddetli çatışmalarının sonucunda İrlandalı çetenin lideri öldürülmüştür. Ancak oğlu Amsterdam Vallon da babasının ölümünü izlemek zorunda kalmıştır. İntikam duygusunu içinde hissetmeye başlamıştır. Leonardo DiCaprio ve Cameron Diaz gibi dev isimlerin yer almakta olduğu yapım, Hollywood yapımları arasında oldukça beğenilen ve ön plana çıkan suç, dram filmleri arasında yer almaktadır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis

Diğer En İyi Savaş Filmleri


IMDB En İyi Suç Filmleri

Tüm zamanların en iyi suç filmlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

107. The Boondock Saints – Şehrin Azizler (1999) IMDb: 7.8

en iyi filmler

Troyy Duffy’nin senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini yaptığı bu filmde, İrlandalı ikiz erkek kardeşler olan Connor ve Murphy McManus, Boston’da hayatlarını sürdürmektedir. Kendilerinin dindar olarak tanımlayan bu ikiz kardeşler, Tanrı’nın dünyanın düzenini korumak ve kötülüklerden arınmak için kendilerine bu misyonu verdiğine inanarak, Boston’daki suçluları ortadan kaldırmaya başlarlar. Böylece, Boston’da kanlı çekişme başlar. Ortadan kaldırılanlar kötü karakterli oldukları için bu durum halkın tepkisini çekmez.

İkiz kardeşlerin peşine düşen FBI’dan Paul ise aslında bu temizliği kendisinin yapması gerektiğine inanmaktadır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Willem Dafoe, Norman Reedus, Julie Benz, Sean Patrick Flanery, Billy Connolly


108. Snatch – Kapışma (2000) IMDb: 8.6

en iyi suç filmleri

Beyaz perdede son dönemlerde en fazla dikkat çeken filmlerden olmayı başaran Suç, Londra’nın karanlık yer altı dünyasında meydana gelen iki farklı olayı konu edinmiştir. Bir tarafta kaçırılan bir elmas peşinde kıyasıya mücadele edenler, diğer tarafta ise boks spor piyasasının el altından yürütüldüğü illegal suçlar.

Burada iki karakter olan Turkish ve Brick Top, başlarına açılan işlerle uğraşmak zorundadırlar. Her ne kadar olaylar birbirinden bağımsız olarak ilerlese de ortak bir noktada birleştikleri zaman ilgi uyandırıcı bir hal alırlar. Gerilim ve suç alanında iddialı yapıtlardandır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jason Statham, Brad Pitt, Benicio Del Toro, Stephen Graham, Vinnie Jones.


109 Scarface – Yaralı Yüz (1983) IMDb: 8.3

en iyi suç filmleri

Al Pacino'nun başrolünü oynadığı bu filmde göçmen olarak Amerika Miami'ye gelen Tony Montana'nın verdiği hayat mücadelesi anlatılır. Kendisine uyuşturucu kartellerin de ayak işleri bulan Tony Montana hırsı ve zekası sayesinde hızlı bir yükselişle uyuşturucu kartelinin başı haline gelir ve Miami’yi kontrol altına alır.

Bu sırada eski patronunun karısına aşık olur ve onun için her şeyi yapmayı da göze alır. Al Pacino'nun oyunculuk anlamında adeta ders verdiği bu film en beğenilen kült filmler arasındadır. Filmin konusu yıllar sonra bütün dünya tarafından tanınan GTA Vice City oyununa da ilham kaynağı olacaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları:  Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Steven Bauer


110. The Town - Hırsızlar Şehri (2018) IMDb: 7.9

en iyi suç filmleri

Hem acımasız hem de dikkatli olan Doug ve ekibi oldukça usta bir banka soyguncusudur. Çok sayıda hırsızlık gerçekleştiren ekip bunu sorunsuz şekilde başarmıştır. Kendi aralarında aile gibi olan ekip bir gün bir banka soygunu gerçekleştirir ve işler hiç istedikleri gibi gitmez.

Son hırsızlık görevi sırasında banka müdiresini rehin almak zorunda kalır ve işler çok farklı boyut kazanır. Soygun sonrasında Doug banka müdiresine aşık olur, arkadaşlarına ihanet etmeden seçim yapmak zorunda kalır ve onun bu seçimi çok farklı boyut kazanır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm


Önerilen İçerik: En İyi Filmler, Unutulmaz Filmler ve Film Önerileri

NeOldu.com / SİNEMA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum