Polisiye Filmler 2024 - Seri Cinayetli Eğlenceli 30 Film

Polis ve suçlu kovalamacası ya da cinayet dedektif soruşturması sevenler için en iyi filmleri listeledik. İşte en iyi polisiye film listesi...
Polisiye Filmler 2024 - Seri Cinayetli Eğlenceli 30 Film

En Çok İzlenen Seri Cinayetli Polisiye Filmler

İçerisinde aksiyon sahnelerinin hiç bitmediği polisiye film önerilerini sizler için bir araya getirdik. İşte, aksiyon filmleri ve macera filmleri kategorilerinde de kendini ispatlayan gelmiş geçmiş en iyi polisiye film önerileri listesi...

Polisiye Filmleri;

1. Creatures of Necessity

Polisiye filmler
13 koca gün fidte almadan ve kimliklerini ortaya çıkartmadan, Isabella Contini’nin kaçırılmasına karışan herkes kırılma noktasında gelir. Kaçıranların hayatlarındaki kaotik sorunlar, suçlarını gölgede bırakırken; kurbanları ve kararsız zihninin ağırlığı altında sadece zekaları ile kaçmak için bir yol bulmaları gerekmektedir.

TürKomediSuçGerilim
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenChristian
Kazadi
OyuncularAmy
Lyndon
Dane
Oliver
Mindy
Gilkerson

2. Don’t Say My Name

Polisiye filmler
Gerçek yaşanmışlıklardan örnek alınarak çekilmiş olan bu filmde, insan kaçakçılığından kurtulan Adriana’nın esirlerinde cesurca kaçmasının ardında var olan hikayenin tüm detayları sizlerle. İyileşme yolunda ilerlerken, kaçışının ardında kendisini nasıl gizlemeye çalıştığı ve hayatta kalmak üzere var olan tüm uğraşları da sizlerle.

TürSuçDramPolisiye
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFederico
Segarra
OyuncularCameron
Arnett
Cory
Kays
Brooklyn
Wittmer

3. Theory of Ambitions

Polisiye filmler
Dünya üzerindeki adaletsizliklerden sıkılan Lui, adaleti sağlamak için dışını tırnağına takarak polis memuru olmuştur. Lakin polis teşkilatının içerisinde yer alan yolsuzluklar, onun bağımsız kalmasına neden olurken mesleğindekilerden soğumasına da neden olmuştur. Organize suçları kontrol ederek polis teşkilatında bir numaralı üye olmak için uğraşmaya başlar.

TürSuçDramGerilim
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPhilip
Yung
OyuncularTony
Chiu-Wai Leung
Aaron
Kwok
Jessie
Li

4. The Stranger

Polisiye filmler
Hiç beklenmedik bir anda iki yabancı arasında yeni dostluklar doğar. Ömür boyu fiziksel emekle yıpranan Henry için bu durum bir rüyanın gerçekleşmesidir. Yeni arkadaşı Mark onun kurtarıcısı ve müttefiki haline gelir. Lakin göründükleri kişi de bilinmedik sırlar vardır. Bu sırların altında onları mahvetme planı da yer alırken arka planda ülkenin en büyük polis operasyonlarından biri bulunmaktadır.

TürSuçDramGerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenThomas
M. Wright
OyuncularJoel
Edgerton
Sean
Harris
Ewen
Leslie

5. The Shipment

Polisiye filmler
Kolombiyalı kartel, iki genç rehineyi elinde tutarken; ABD kokain teslim etmek için Meksika üzerinden büyük bir görev yürütmektedir. Planları, eski bir eski bir Navy Seal’in, Dea ve Border Patrol’ün iki kızını kurtarmasına yardım ettiği ortaya çıkar. Kokain sevkiyatı için yardımları karşılığında eski donan adamının ailesinin kaçırma planları yürütülmeye başlar.

TürAksiyonSuçDram
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShawn
Welling
OyuncularTom
Vera
Robert
LaSardo
Tom
Sizemore

6. Confession

Polisiye filmler
Peder Peter akşam için görevlerinin her birini tamamlamaktadır. Bu planlar kapısının çalınması ile tamamen kesintiye uğrar. Silahlı ve kanayan bir Victor içeri girdiğinde işler değişir. Victor kilisenin kaç çıkışı olduğunu bilmez. Peder ve Victor konuşmaya başlarlar ve sonunda kabul etmek istediklerinden daha fazla ortak bir yol bulurlar.

TürAksiyonGerilim
IMDb4,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Beton
OyuncularColm
Meaney
Stephen
Moyer
Clare-Hope
Ashitey

7. Paranoid: Everything Wipe from the Beginning

Polisiye filmler
Tamamen gerçek olaylardan ve karakterlerden esinlenerek yapılan bu filmde, her saniye ruh sağlığının önemi hakkında vurgu yapmaktadır. 2019 yılında İstanbul’un ücra bir semtindeki bir sanatoryumda tuhaf olaylar meydana gelmeye başlar. Mitat ve Masal iki farklı karakterin sanatoryumdaki hayatları kesiştiğinde ise dehşete düşürülen sırlar ortaya çıkmaya başlıyor.

TürSuçDramAksiyon
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDoğuş
Arslan
Oyuncularİlkin
Abaşlıoğlu
Doğuş
Aslan
Mesut
Aslan

8. Death on the Nile

Polisiye filmler

Nil'de Ölüm ismiyle vizyona giren bu dedektiflik konulu polisiye filmde Hercule Poirot'un yeni macerasını izliyoruz. Filmde Linnet Doyle isimli yeni evli bir kadın balayı için gemiyle yola çıktığı sırada Nil'in ortasında öldürülür. Gemide herkes şüpheli durumunu düşmüşken yolcular arasında yer alan Hercule Poirot kaptanın isteğiyle soruşturma başlatır.

TürPolisiyeGerilimAksiyon
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularKenneth
Branagh
Gal
Gadot
Emma
Mackey

9. The Guilty (Suçlu)

Polisiye filmler

Suç ve polisiye konulu filmleriyle öne çıkan Jake Gyllenhaal'ın başrolünde yer aldığı bu filmde yine bir polisin macera dolu hikayesini izliyoruz. Birkaç sebepten ötürü rütbesi elinden alınan Joe Bayler santral görevine verilir. Bir gün aldığı telefonda bir kadının kaçırıldığını öğrenen Joe adeta yerinde duramaz ve hiç bilmediği bir gizem içerisine dalar.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularJake
Gyllenhaal
Christina
Vidal
Eli
Goree

10. Kin (Grudge)

Polisiye filmler

Güney Kore yapımı bir filmden alıntılanarak ortaya çıkan polisiye türündeki bu Türk filmi 2021 yılının en çok ses getiren filmlerinden biri oldu. Yılmaz Erdoğan'ın başrolünde yer aldığı filmin hikayesine göre Başkomiser Harun terfii aldığı gün bir saldırıya uğruyor ve bir nefsi müdafaa cinayeti işliyor. Ertesi gün ise ceset hi olamdık bir yerde sergilenmektedir. Bu durum polisin dikkatini çeker ve teşkilat Harun'dan cinayetin failini bulmasını ister.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb5.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTürkan
Derya
OyuncularYılmaz
Erdoğan
Cem Yiğit
Üzümoglu
Duygu
Sarışın

11. 21 Bridges

Polisiye filmler

Gerilim ve aksiyon filmleri türünde son derece sürükleyici bir yapım... Üstleri tarafından göz ardı edilen bir polis dedektifinin kaybettiği etkisini tekrar kazanmak için harekete geçtiği bu filmde büyük bir suç çetesinin çökertilmesi anlatılıyor. NYPD dedektifi olan ana karakterimiz polis katillerinin arandığı bir davada büyük suç çetesinin içerisine girerek çeteye çökertmek ister.

TürPolisiyeGerilimAksiyon
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBrian
Kirk
OyuncularChadwick
Boseman
Sienna
Miller
J.K.
Simmons

12. The Highwaymen

Polisiye filmler

1934’lü yıllarda geçen filmde iki eski Teksas korucusu azılı bir suçluyu yakalamak için emeklilikten tekrar göreve çağırılırlar. Frank ve Maney tüm teknolojik çalışmaların dahi sonuç vermediği katil hakkında geleneksel usullerde çalışmalarına başlarlar.

TürPolisiyeDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJohn Lee
Hancock
OyuncularKevin
Costner
Woody
Harrelson
Kathy
Bates

13. The İnformer (Muhbir)

Polisiye filmler

Muhbir filminde karısını korumak için hapse düşen eski bir özel kuvvetler ajanının FBI ajanları ile anlaşarak yeniden casusluğa başlamasıyla gelen maceralar anlatılıyor. Eski ajan Pete özgürlüğüne kavuşmak için FBI ile anlaşır ve büyük bir uyuşturucu çetesinin içerisine muhbir olarak sızar.

TürPolisiyeAksiyon
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAndrea Di
Stefano
OyuncularJoel
Kinnaman
Rosamund
Pike
Common

14. Shaft

Polisiye filmler

Netflix filmleri arasında yer alan yapım, arkadaşını öldüren katillerin peşine düşen bir siber güvenlik uzman ve ona yardım eden John Shaft’ın Harlem sokaklarındaki mücadelesi konu ediniyor. Genç adam MIT diplomalı ve zeki bir adam olsa da sokaklar için babası John’dan eğitim alması gerekmektedir.

TürPolisiyeKomediAksiyon
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTim
Story
OyuncularSamuel L.
Jackson
Jessie
T. Usher
Regina
Hall

15. Murder on the Orient Express (Doğu Ekspresinde Cinayet)

Polisiye filmler

Başrolünde ve yönetmen koltuğunda Kenneth Branagh’ın yer aldığı bu gizem dolu filmde Doğu Ekspresi treninde gerçekleşen bir cinayet vakası konu ediniliyor. 1930’lu yıllarda İstanbul-Paris arası sefer yapan bir yolcu treninde cinayet işlenmiştir. Bu uzun yolculuk süresince trende bir katilin olması yolculara huzursuzluk vermektedir. Katil için en korkutucu olan ise Belçikalı dedektif Hercule Poirot’un trende olmasıdır.

TürPolisiyeGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularKenneth
Branagh
Johnny
Depp
Michelle
Pfeiffer

16. Blood (Kan)

Polisiye filmler

Dedektif Joe ve Dedektif Chrissie bir soruşturmaya atanan iki kardeştir. Feci şekilde katledilen 12 yaşlarında bir küçük kızın cinayetini soruşturmaktadır. Katil zanlısı olarak tüm şüphelerin üzerinde toplandığı kişi için farklı bir yöntem düşünürler. İki kardeş bu adama cezasını kendileri verirler ve adamı infaz ederler. Soruşturma devam etmektedir. Bir zaman sonra yeni bir şüpheli yakalanır ve öldürdükleri adamın masum olduğuna dair şeyler söyler. İki kardeş derin vicdan azabı içine düşerler. Soruşturmada görevli diğer dedektif Seymour, bu ikilinin hareketlerinden şüphelenmeye ve onları takip etmeye başlar. Başrolde Paul Bettany ve Mark Strong' un yer aldığı filmde Brian Cox, Stephen Graham ve Natasha Little diğer oyuncular olarak karşımıza çıkıyor.

TürPolisiyeDram
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenNick
Murphy
OyuncularPaul
Bettany
Mark
Strong
Stephen
Graham

17. 15 Minutes (15 Dakika)

Polisiye filmler

Ünlü olmak herkesin istediği bir olay haline geldi. Televizyonlara baktığımızda her meslek grubundan insanlar ünlü olabiliyorlar. Suçlular ve katiller bile medyada anılıyor ve gençler arasında popüler hale gelebiliyorlar. İşte bu konu üzerine yoğunlaşan filmde aslında suça kimin teşvik ettiğini ve suç konusun neden bu kadar popüler hale geldiği anlatılıyor. Reytingler uğruna neler yapılabilir ya da gerçekler nasıl kontrol edilebilir gibi soruların cevaplarını filmin ilerleyen zamanlarında görebilmek mümkün... Andy Warhol' un bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak sözü üzerine yapılan filmde Robert De Niro, Edward Burns, Kelsey Grammer, Oleg Taktarov ve Melina Kanakaredes gibi isimler rol alıyor.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenJohn
Herzfeld
OyuncularRoseanne
Barr
Robert
De Niro
Edward
Burns

18. End of Watch (Tehlikeli Takip)

Polisiye filmler

Taylor ve Zavala Los Angeles Polis Departmanı'nda çalışan iki polistir. İkili görevlere beraber çıkmaktadır. Son görevlerinde uyuşturucu mafyasının işlerine çomak sokunca onların hedefi haline gelirler. Mafya onları ortadan kaldırmak için harekete geçmiştir. Bu iki polis iş dışındaki normal hayatlarında da yakın arkadaştırlar. Mafyanın hedefi olunca hem arkadaşlık hem de aile bağlarıyla ilgili sınavlar vermek durumda kalırlar. Bundan sonraki yaşamları eskisi gibi olmayacaktır.

TürPolisiyeDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenDavid
Ayer
OyuncularJake
Gyllenhaal
Michael
Peña
America
Ferrera

19. The Girl with the Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız)

Polisiye filmler

The Girl with the Dragon Tattoo ismiyle gösterime giren "Ejderha Dövmeli Kız" filmi, başarılı yapımcı David Fincher tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. Suç ve gerilim dolu sahnelere ev sahipliği yapan filmin başrollerinde Rooney Mara, Daniel CraigStellan Skarsgard ve Robin Wright rol almaktadır. Yanlış bir haberi konu eden gazeteci, ünlü bir iş adamını suçlamakla büyük bir hatanın içerisine düşmüştür. Tüm kariyeri alt üst olan gazeteci, firmasının da olumsuz yorumlar alması nedeniyle işten çıkartılacaktır. Yalnız başına kalan genç adam Mikael, kendisini izleyen "Ejderha Dövmeli Kız'dan habersizdir...

TürPolisiyeGerilimAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularRooney
Mara
Daniel
Craig
Christopher
Plummer

20. The Untouchables (Dokunulmazlar)

Polisiye filmler

The Untouchables ismiyle gösterime giren "Dokunulmazlar" filmi, dram ve suç temalarının işlendiği en iyi polisiye yapımları arasında gösterilmektedir. Başarılı yapımcı Brian De Palma yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan filmin başrollerinde Kevin Costner, Sean Connery, Robert De Niro, Andy Garcia ve Billy Drago yer almaktadır. Suç oranının giderek arttığı Chicago’ya yeni bir polis memuru atanacaktır. Ness adındaki bu polis memuru, mafya teşkilatının başı Al Capone’u etkisiz hale getirmelidir. İşin sandığı kadar kolay olmadığını gören Ness, başarılı polis memuru Jimmy ile tanışacaktır. Son derece sıkı bir dostluk kuran ikili, yanlarına aldıklar birkaç arkadaşı ile karanlık işlerin peşine düşecektir. Yasa dışı yollarla ünlü mafya elebaşını halt etmeye çalışan ekip bu işin altından sağ çıkabilecek mi?

TürPolisiyeGerilim
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
1987
YönetmenBrian
De Palma
OyuncularKevin
Costner
Sean
Connery
Charles
Martin Smith

21. Prisoners (Tutsak)

Polisiye filmler

İki komşu aile şükran günü kutlamak ve yemek için bir araya toplanır. Yemek yenir hediyeler verilir daha sonra çocuklar oyun için sokağa çıkar. Keller Dover' in küçük kızı aniden kaybolur. Herkes seferber olsa da kız bulunmaz. Keller yetenekli bir dedektiften yardım ister. Soruşturmayı yapan dedektiften ayrıca Keller de kendince kızını aramaya devam eder. Olayın sorumlusu olarak gördüğü ruhsal sorunlu bir genci kendi yöntemleriyle sorguya alır. Kızı kaybolan baba dedektifçilik oyununu iyice ilerletir ve kontrolden çıkmaya başlar. Dedektif ise babayı da takip etmektedir. Çaresiz baba ve sezileri kuvvetli bir dedektifin hikayesini Hugh Jackman ve Jake Gylenhaal canlandırırken, Maria Bello, Terrence Howard ve Viola Davis diğer rollerde onlara eşlik ediyor.

TürPolisiyeGerilimGizem
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenDenis
Villeneuve
OyuncularHugh
Jackman
Jake
Gyllenhaal
Viola
Davis

22. Gone Girl (Kayıp Kız)

Polisiye filmler

David Fincher yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan "Kayıp Kız" filmi, 2014 yılının Ekim ayında izleyicilerle buluşmuştur. Dram ve gizem dolu sahnelere ev sahipliği yapan filmin başrollerinde Ben Affleck, Rosamund Pike, Tyler Perry ve Neil Harris rol almaktadır. Gone Girl adlı romandan sinemaya aktarılan film, 5. evlilik yıldönümünü kutlamak isteyen bir çiftin esrarengiz bir olay ile karşı karşı kalmasını anlatmaktadır. Nick, eşi Amy'nin ansızın ortadan kaybolduğunu polis teşkilatı ve yakın çevresiyle paylaşmaktadır. Aradan geçen zamana rağmen hiç bir haber alınamayan kadın, eşi Nick tarafından öldürülmüş olabilir mi? sorusunu doğurmuştur. Oldukça çelişkili ve tutarsız ifadeler veren Nick, tüm suçu üstlenmeyi kabul edecek mi?

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBen
Affleck
Rosamund
Pike
Neil
Patrick Harris

23. Chinatown (Çin Mahallesi)

Polisiye filmler

Chinatown ismiyle gösterime giren "Çin Mahallesi" filmi, Polonyalı yapımcı Roman Polanski yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmış. Oscar ödüllü Chinatown filminin başrolünde John Huston, Jack Nicholson ve Faye Dunaway yer almaktadır. Filmin konusu; kocası tarafından aldatıldığını düşünen bir kadının hikayesini anlatmaktadır. İlginç bir yöneteme başvuracak olan kadın, Jake adında tuttuğu özel dedektife Los Angeles’ın suç şebekesinde çalışan mühendis kocası için düşüncelerini anlatacaktır. Olayın peşine düşen dedektif, kadının kocasını bir kadınla yakalayacaktır. Olayı fotoğraflarla belgeleyen dedektif, kısa bir süre sonra aldatan koca öldürülecektir. Olayları yeniden inceleme kararı alan dedektif, ilginç gerçeklerle yüzleşeceğinden habersizdir.

TürPolisiyeDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1974
YönetmenRoman
Polanski
OyuncularJack
Nicholson
Faye
Dunaway
John
Huston

24. Reservoir Dogs (Rezervuar Köpekleri)

Polisiye filmler

Dünyaca ünlü yönetmen Quantin Tarantino’nun hem çekip hem de oynadığı filmlerden bir tanesi olan Rezervuar Köpekleri, birden fazla izlenecek yapımlar arasında… Filmde, büyük bir elmas mağazasının soyulması için Joe Cabot ekip hazırlar ve ekipte oğlu da vardır. Soygunun bütün detayları gözden geçirilse de, sonuç istenilen gibi olmaz. Elleri silahlı olan bu insanlar birbirinden şüphe eder duruma gelmiştir ve kimin kime sıkacağı belli değildir.

TürPolisiyeDramAksiyon
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1992
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularHarvey
Keitel
Tim
Roth
Michael
Madsen

25. The Departed (Köstebek)

Polisiye filmler

En iyi filmler listesinde yer verdiğimiz “The Departed" isimli yapım, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen kıyasıya çatışmayı konu almaktadır. Mafyanın özenle yetiştirdiği ajanlarını polis teşkilatına sokmaya çalışması ve polis teşkilatının mafya içerisine sızmaya çalışmasıyla film bambaşka bir hal alacaktır. Her iki tarafında birbiri için özenle yetiştirdiği ajanları, mafya ve polis teşkilatının içine sızmayı başaracaktır. Kısa bir süre sonra her iki tarafın teşkilat içerisinde barınan köstebekler olduğunu fark etmesi, onlar için bir ölüm kalım haline gelecektir.

TürPolisiyeGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRay
Winstone
Leonardo
DiCaprio
Matt
Damon

26. The Usual Suspects (Olağan Şüpheliler)

Polisiye filmler

Ters köşe filmler listesinde de yer alan "Olağan Şüpheliler" filmi, X-Men serisi ve Supermen Dönüyor gibi birçok başarılı filme imza atmış ünlü yönetmen Bryan Singer tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. Neo-noir türde sahnelere sahip olan filmin başrollerinde Kevin Spacey, Benicio del Toro, Gabriel Byrne, Stephen Baldwin ve Kevin Bollak rol almaktadır. Olağan Şüpheliler filminin konusu; hayatı suçla örtülü bir zanlının, polis ile arasında vereceği ilginç mücadeleyi anlatmaktadır. San Pedro'da yükselen dumanlar, patlayan bir teknenin gizemli olaylar zincirini ortaya dökecektir. Olay yerine gelen polis ekipleri, 27 kişinin cesedine ve 91 milyon uyuşturucu parasına ulaşacaktır. Olaydan kurtulan kişilerden biri Macar terörist, diğeri ise Verbal Kint adında bir adamdır. Polis sorgusuna alınan Verbal, olayların nasıl geliştiğini anlatmaya hazır görünüyor!

TürPolisiyeGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenBryan
Singer
OyuncularChazz
Palminteri
Kevin
Spacey
Gabriel
Byrne

27. Se7en

Polisiye filmler

Se7en ismiyle gösterime giren "Yedi" filmi; Dövüş Kulübü, Panik Odası, Zodiac gibi başarılı filmlere imza atmış ünlü yönetmen David Fincher tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. Andrew Kevin’ın senaryosunu yazdığı filmin başrollerinde “Brad Pitt, Kevin Spacey, Morgan Freeman, Andrew Kevin, Gwyneth Paltrow” rol almaktadır. Yedi filminin konusu; Hristiyanlığın yedi ölümcül günahını işleyen kişileri katletmeyi görev bilmiş bir seri katil ve onun peşinde koşan iki polis dedektifinin mücadelesini anlatmaktadır.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Morgan
Freeman
Gwyneth
Paltrow

28. Goodfellas (Sıkı Dostlar)

Polisiye filmler

Goodfellas ismiyle gösterime giren "Sıkı Dostlar" filmi, polisiye türünde vizyona giren en iyi yapımlar arasında gösterilmektedir. Martin Scorsese yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Goodfellas”, 1990 yılının Aralık ayında izleyiciyle buluşmuştur. Nicholas Pileggi’nini “Wiseguy” adlı kitabından sinemaya uyarlanan film, Henry Hill ismindeki genç bir gangsterin hayat hikayesini anlatmaktadır. Hayatı suçla dolu bu adam, birbirinden farklı sahnelere ev sahipliği yapacaktır.

TürPolisiyeDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1990
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRay
Liotta
Robert
De Niro
Joe
Pesci

29. Pulp Fiction (Ucuz Roman)

Polisiye filmler

Pulp Fiction ismiyle gösterime giren "Ucuz Roman" filmi, başarılı oyuncu, senarist ve yapımcı Quentin Tarantino yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Honey ve Pumpkin çifti, birbirini seven ve eğlenmek için küçük çaplı soygunlar yapan sevgililerdir. Başka bir yerde ise son derece başarılı bir boksör para karşılığı hile yapmayı reddedecektir. Bir başkası ise patronun geciken ödemelerini almak için silahlarını konuşturmaktadır. Sıra dışı karakterlerin ansızın bir afraya geldiği “Ucuz Roman” filmi, 3 Oscar Ödülü kazanmıştır.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularJohn
Travolta
Samuel L.
Jackson
Uma
Thurman

30. The Godfather (Baba)

Polisiye filmler

Sinemaseverlerin favori filmleri arasında yer alan "Baba" filmi, en iyi polisiye türü yapımlar arasında gösterilmektedir. Al Pacino’nun başrolünü paylaştığı “The Godfather filmi", Francis Ford Coppola yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Dram ve suç temalarının işlendiği başarılı yapımın oyuncu kadrosunda Al Pacino “Michael”, Marlon Brando “Vito”, James Caan “Santino”, Robert Duvall “Tom” ve Diane Keaton “Kay” karakterini canlandırmaktadır. Filmin konusu; 1940’lı yıllarda Amerika’da yaşamakta olan İtalyan mafya ailesinin hayatını anlatmaktadır. Son derece sürükleyici ve macera dolu sahnelere ev sahipliği yapan “The Godfather”, 1973 yılının Ekim ayında izleyiciyle buluşmuştur.

TürPolisiyeDram
IMDb9.2
Gösterim
Tarihi
1972
YönetmenFrancis
Coppola
OyuncularMarlon
Brando
Al
Pacino
James
Caan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum