Se7en Hakkında İlk Kez Duyacağınız 29 Gerçek

Bambaşka çekim açılarına sahip olan film Se7en’i araştırdık, herkes tarafından izlenebilir olmasıyla dikkat çeken film hakkında hiç bilinmeyen hepinizin ilk kez duyacağı bilgileri sizler için içerik haline getirdik.
Se7en Hakkında İlk Kez Duyacağınız 29 Gerçek

Se7en Hakkında İlk Kez Duyacağınız 29 Gerçek

Türkiye’de 16 Şubat 1996 da beyazperdeye yansıyan film 1995 yılında çekilmiştir. İzleyenlerin bir kez daha izlediği ve neredeyse her film aşığının ismini defalarca kez duyduğu nadir filmlerden bir tanesidir. İşte günümüzde kültleşmiş olan ve popülerliğini hala kaybetmeyen bu yapım hakkında ilk kez duyacağınız 29 bilgi.


1. Filmin sorgu odasında çekilen travmatik sahnesine hazırlık olarak Leland Orser hızlıca nefes alıp verirdi, amacı vücüdunu oksijene doyurup hiperventilasyon yeteneğini kazanmaktı, karakterine bağlı olan Leland sahnedeki şaşkın görüntüyü elde etmek için 2 gün uyumadı.

1-777.jpg


2. Çekimlerden önce David Fincher, Kevin Spacey ve Brad Pitt’e bu film sizin hatırlayacağınız bir film olmayacak, ancak her zaman gurur duyacağınız bir film olacak demiştir. Çekimden yıllar sonra Brad Pitt ve Kevin Spacey bunu doğrulayarak dediği gibi oldu yorumlarını yapmışlardır.

2-812.jpg


3. New Line’nin yönetim ekibi başlangıçta filmin bitiş senaryosu hakkında tereddüt ettiler, bunun üzerine Brad Pitt, filmin sonu değiştirilirse filmde oynamayacağını dile getirerek senaryoyu değiştirtmedi.

3-778.jpg


4. Brad Pitt, Mills’in yağmur yağarken John Doe’u kovaladığı sahne çekilirken düştü, Pitt’in kolu ameliyat gerektirecek düzeyde yaralanarak arabanın ön camından geçti. Kaza senaryoda işlendi çünkü tesadüfen orijinal senaryo Dedektif Mills’in sekans sırasında yaralanmasını istiyordu.

4-791.jpg


5. Morgan Freeman ve Brad Pitt kadroya alınmadan önce, Al Pacino ve Denzel Washington sırasıyla Somerset ve Mills için erken seçimlerdi. Pacino, Belediye Binası'nı (1996) çekmesi planlandığı için reddetti ve Washington filmi "çok karanlık" olarak nitelendirerek teklifi geri çevirdi. Her iki oyuncu da bireysel tekliflerini almadıkları için üzüntülerini dile getirdi.

5-651.jpg


6. John Doe’nun tüm kitapları film için yazılmış gerçek kitaplardı. Tamamlanması iki ay süren kitapların maliyeti 15.000 dolar tuttu. Morgan Freeman’a göre, polisin tüm kitapları okuması yaklaşık iki ay sürdü.

6-641.jpg


7. Filmin karalık görünümünü elde etmek için prodüksiyon ekibi beyazlatıcı baypas adı verilen kimyasal bir işlem kullandı, film stoğundaki gümüşü kaldırmayan ekibin yaptıkları şey sonucu film karanlık, gölgeli ve kasvetli bir hal alarak görüntüleri derinleştirdi.

7-793.jpg


8. David Fincher, Gwyneth Paltrow'un Et ve Kemik'teki (1993) çalışmalarından etkilendi. Brad Pitt'in karısı rolü için ilk tercihiydi Paltrow başlangıçta ilgilenmedi, bu yüzden Fincher, erkek arkadaşı Brad Pitt'ten onu onunla buluşmaya ikna etmesini istedi.

8-708.jpg


9. David Fincher, Victor'u oynamak için inanılmaz derecede zayıf, 90 kilo civarında birini istediğini söyledi. Michael Reid MacKay seçmelere geldiğinde ise 96 kiloydu. Fincher rolü ona verdi ve şaka adı altında ona biraz daha kilo vermesini söyledi, MacKay bir röportajda bu olayı anlatırken şakamı gerçekmi bilmiyordum ve bende kilo verdim tepkisini verdi.

9-389.jpg


10. Yapımcılar filmde sürekli yağmur yağmasının sebebini iki nedende açıkladılar, birincisi filme dehşet duygusunu ağır olarak yüklemek istemeleri, ikincisi karakterlerin asla kötü hava hakkında endişelenmelerinin gerekmemesi.

10-376.jpg


11. ‘'Tembel’’ kurbanın makyajı 14 saatten fazla sürdü, bunu bilen makyaj ekibi oyuncuyu sete erken çağırarak bir önceki geceden makyaj yapımına başladı.

11-196.jpg


12. David Fincher, filmin DVD yorumunda obur rolü için oynattıkları oyuncuya yaptıkları baskıdan ve aşağılayıcı davranıştan üzüldüğünü ve film çıkış yaptıktan sonra hatasını telafi etmek amaçlı oyuncuya iyi bir miktarda bağış yaptığını söyledi.

12-242.jpg


13. David Fincher, filmin aşırı ağır olduğunu düşünerek Morgan Freeman’ın rolü reddedeceğini düşündü, ancak oyuncu kadrosuna en hevesli katılan ilk kişi Morgan Freeman oldu.

13-177.jpg


14. Mills, katillerin verdiği motifleri sıraladığında, bunlardan biri " Jodie Foster bana yapmamı söyledi." Foster'a takıntılı olan John Hinckley Jr. Adlı şahıs, 30 Mart 1981'de Başkan Ronald Reagan'ı etkilemek için suikast girişiminde bulunmuştur. Mills ayrıca "Köpeğim bunu yapmamı söyledi" dediği zaman akıllara gelen şey 1976 ve 1977 yazlarında New York'u terörize eden seri katil "Sam'in Oğlu" David Berkowitz’in komşusunun köpeğinin ele geçirildiğini iddia etmesi ve ona cinayet işlemesini söylediği oluyor.

14-173.jpg


15. Brad Pitt film için kendi kravatlarını kullanmıştır. Sebebi ise Mills karakterinin kötü bir moda anlayışına sahip olmasını istemesidir.

15-162.jpg


16. David Fincher film jeneriğinin bir katil tarafından yazılmış gibi görünmesini istemiş ve onun için çalışmıştır.

16-095.jpg


17. Filmin ‘’Oburluk’’ sahnesinin çekilmesi için sete 7 kasa hamam böceği bırakıldı, Bob Mack’in üzerine dökülen bu böceklerin oyuncunun kulağından ve burnundan içeri girmemesi için kulaklarına ve burnuna tıpa takıldı, ancak bu önlemler böceklerin oyuncunun iç çamaşırından içeri girmesini engellemedi…

17-086.jpg


18. Andrew Kevin Walker, Hollywood'da pek fazla tanınmadığı için senaryosunun haklarını satın almak için bir stüdyo bulmakta çok zorlandı. İddiaya göre, suç ve gerilim türlerinde çalışan yazarları temsil eden bir ‘’Ajan’’ listesi hazırladı ve olumlu bir yanıt alana kadar her birini tek tek aradı.

18-081.jpg


19. Andrew Kevin Walker film senaryosunda başlıca etkinin kendisinin New York’ta yaşaması olduğunu dile getirdi. Sebebi sorulduğunda ‘’ New York’ta geçirdiğim zamanı beğenmedim ama orada zaman geçirmemiş olsaydım muhtemelen Se7en’i yazamazdım.’’ Açıklamalarını yaptı, New York’ta yaşadığı şeyleri ise saklamaya devam ediyor.

19-074.jpg


20. Brad Pitt, Gwyneth Paltrow’un canlandırdığı karakterin ‘’Filmde sahip olduğumuz tek güneş ışığı.’’ olduğunu söyledi.

20-060.jpg


21. Se7en filmi 1995 yılının en yüksek hasılat elde eden tam 7. Filmiydi.

21-046.jpg


22. Brad Pitt, Kevin Spacey’in performasını ‘’Karakteri üzerinde benden daha fazla kontrole sahip’’ diyerek hayatında ilk kez birini kendinden iyi görerek övdü.

22-081.jpg


23. 2001 yılında Vatanseverlik Yasası dönem hükümetine kütüphane kayıtlarını izleme olanağı sağladı, filmin ortalarında bir noktada yasal olmayan bir şeyler yapıldığı ortaya çıktı.

23-061.jpg


24. Filmin ''Açgözlülük'' sahnesindeki kurbanı oynayan Gene Borkan, sette çekim boyunca sarhoştu ve tüm çekim iç çamaşırı ile gezdi. Sahnesi için iki galondan fazla sate kanla kaplanan oyuncunun vücudu sahte kanın ağırlığını kaldıramadı ve bunun sonucu oyuncu yere düştü. Yere düşen oyuncunun dizleri sahte kanın katılaşması ile yere yapıştı, oyuncuyu tekrar ayağı kaldırmak tam 3 saat sürdü.

Se7en


25. Hamamböceği sahnesine özel olarak bir hamamböceği uzmanı tutuldu, uzman böceklerin hepsini sette tutmak için vazelin kullandı.

25-038.jpg


26. Ekip sırf sete gelen ziyaretçileri korkutmak için Milss’in dairesini sallanan bir platformun üzerine inşa etti.

26-023.jpg


27. ‘’F*ck’’ kelimesi ve türevleri çoğunluğu Brad Pitt’e ait olmak üzere, film boyunca 74 defa fark edilebilecek şekilde söylenmiştir, ve bunların hepsi bilinçlidir.

28-027.jpg


28. Sylvester Stallone, Mills rolünü geri çevirmiş, filmin hata olacağını ve asla başarı elde edemeyeceğini söylemiştir.

29-018.jpg


29. Se7en filmi nerede çekildi? Sorusu ABD’de kullanılan popüler bir elektronik cevap sistemi tarafından, sistemin tarihindeki en yanlış cevaplanmış soru olarak rekor kırdı. Cevap verenlerin %50’sinden fazlası New York City derken %48’i Boston ve Philadelphia şehirleri cevabını verdi, soruyu cevaplayanların sadece %2’si filmin geçtiği yerin belirtilmediğini söyleyerek doğru cevabı verdi.

30-018.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.