En İyi Filmler | İzlenmesi Gereken Film Önerileri

Sinema tarihinin en iyi filmlerini IMDB puanları ve izleyici yorumlarına göre derleyerek en iyi film öneri listesi hazırladık. İşte, en iyi filmler.
En İyi Filmler | İzlenmesi Gereken Film Önerileri

İzleyenlerden tam not almış aksiyon, romantik, aşk, komedi ve korku gibi farklı kategorilerde en iyi filmleri listeledik.

En İyi Filmler

IMDb, RottenTomatoes ve izleyici yorumlarından faydalanılarak oluşturduğumuz en iyi filmler listemizi sıraladık. Ne izlemeli? Vakit kaybı yaşamadan soluksuz bir şekilde izleyebileceğiniz en iyi filmler aşağıda yer alıyor.

İşte sinema dünyasına damga vuran en iyi film önerileri;

1. Wrath of Man (İntikam Vakti)

wrath.webp

2021 yılının en iyi aksiyon filmlerinden biri olan Wrath of Man'da oğlunun intikamını almak isteyen bir babayı izliyoruz. Güçlü ve zengin bir adam olan H tüm olanaklarını bir kenara bırakarak basit bir işte çalışmaya başlar. Bu işte olmasının tek sebebi ise oğlunun ölümüne sebep olanları bulmaktır.  

TürAksiyonGerilim
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularJason
Statham
Holt
McCallany
Josh
Hartnett

2. Don’t Look Up (Yukarı Bakma)

En İyi Filmler

Kocaman bir göktaşının, kısa süre içerisinde tüm dünyayı yok edeceği konusunda insanları uyarmak isteyen iki gökbilimcinin başından geçen olayları konu ediyor. Yeni filmler arasında yer alan bu yapım fazlasıyla ses getirmeyi başardı.

TürKomedi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAdam
McKay
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Jennifer
Lawrence
Meryl
Streep

3. Beni Çok Sev

En İyi Filmler

Konya cezaevinde gardiyan olarak görev yapan Sedat’a, 14 yıldır mahküm olan Musa’yı memleketine götürme görevi verilir. Uzun süre sonra eşini, annesini ve kızını görecek olan Musa, çok heyecanlıdır. Güzel bir günün ardından Musa, kızının kendisine ait olmadığını öğrenir. Gerçek kızı öldürülmüştür. Musa’nın gerçekleri öğrenmeden yeniden cezaevine girmeye niyeti yoktur.

TürDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMehmet
Ada
Öztekin
OyuncularSarp
Akkaya
Ercan
Kesal
Songül
Öden

4. Fractured (Kırık)

En İyi Filmler

Roy, trafik kazası sonucu kolu kırılan kızını, eşiyle birlikte hastaneye götürür. Tomografi odasına giden kızı ve eşi uzun süre geri dönmezler. Beklerken uyuya kalan Roy, hastane yetkililerinden akıl almaz yanıtlar alır. Kızının ve eşinin hastanede herhangi bir kaydının olmadığını ve hiçbir zaman gelmediklerini söylerler.

TürGerilimAksiyon
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBrad
Anderson
OyuncularSam
Worthington
Lily
Rabe
Stephen
Tobolowsky

5. The Royal Treatment (Prensin Düğünü)

En İyi Filmler

Kendi halinde kuaför salonu işleten Izzy, Prens Thomas’ın düğününde çalışma fırsatı yakalar. Süreç içerisinde Izzy ve yakışıklı Prens Thomas’ın aralarında ufak kıvılcımlar meydana gelir. Prens Thomas, kendi düğününde başka bir kadına aşık olur ve enteresan olaylar meydana gelir.

TürKomediRomantik
IMDb5.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRick Jacobson
OyuncularLaura
Marano
Mena
Massoud
Chelsie
Preston

6. The Tinder Swindler (Tinder Avcısı)

En İyi Filmler

Arkadaşlık sitesi üzerinden dünyanın farklı yerlerindeki kadınlarla sevgili olan Simon Leviev, onları profesyonel bir şekilde dolandırır. Kendisini jet sosyeteden zengin bir iş insanı olarak tanıtan adamın akıl almaz oyunlarını konu ediyor.

TürBelgesel
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFelicity
Morris
OyuncularPernilla
Sjöholm
Cecilie
Fjellhøy

7. Babamın Kemanı

En İyi Filmler

Yapım, yaşadığı kaybın üstesinden gelmeye çalışan küçük bir kızın hikayesini konu olarak ele alıyor. Kendisine karşı sert ve mesafeli olan amcasıyla arasında bir bağ kurmaya çalışır. İkisini bir araya getirecek olan tek şey ise müziktir.

TürDram
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndaç
Haznedaroğlu
OyuncularEngin
Altan
Düzyatan
Belçin
Bilgin
Selim
Erdoğan

8. Capharnaüm (Kefernahum)

En İyi Filmler

3 ayrı ödüle sahip olan bu filmin konusu 12 yaşında bir çocuğun yaşadığı zorlu hayat mücadelesidir. Ailesi tarafından hem kendisi hem de kardeşlerinin istismara uğradığını gören Zain, evden kaçarak ve kendi başına bir hayat kurar. Bu sırada Etiyopyalı genç bir kadın ve onun küçük bebeğine de göz kulak olur.

TürDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenNadine
Labaki
OyuncularZain
Al
Rafeea
Cedra
Izam
Nadin
Labaki

9. The Trial of the Chicago (Şikago Yedilisi'nin Yargılanması)

En İyi Filmler

The Trial of the Chicago 7, ABD’nin Chicago bölgesinde 1968 yılında gerçekleştirilen Demokratik Ulusal Konferansı’na odaklanır. Konferansın yapıldığı tarihlerde Vietnam Savaşı ve diğer kültür protestolarını karşı büyük bir ayaklanma başlar.

TürDramTarihiGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarih
2020
YönetmenAaron
Sorkin
OyuncularYahya
Abdul
Mateen
Sacha
Baron
Cohen
Joseph
Gordon
Levitt

10. 1917

En İyi Filmler

Birinci Dünya Savaşı konulu filmler arasında yer alır. Yüzlerce askerin hayatını kurtaracak bir mesajı taşımakla görevli iki askerin hayatı konu edinir. Düşman askerlerinin her yerde olduğu düşünüldüğünde bu görev neredeyse imkansıza yakındır.

TürDramSavaş
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSam
Mendes
OyuncularGeorge
MacKay
Dean
Charles
Chapman
Mark
Strong

11. Another Round (Körkütük)

En İyi Filmler

Martin, kendisini yorgun ve yaşlı hissederken, aynı zamanda evliliğinde de büyük sorunlar yaşamaktadır. Günün birinde 4 öğretmen arkadaş bir araya gelir ve kanlarında alkol oranın artması durumunda hayatlarının daha iyi ve güzel bir hale geleceğini iddia eder.

TürKomedi
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenThomas
Vinterberg
OyuncularMads
Mikkelsen
Thomas
Bo
Larsen
Magnus
Millang

12. Portrait de la jeune fille en feu (Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi)

En İyi Filmler

Çok fazla kişinin bilmediği ancak eleştirmenlerden tam not alan Portrait de la jeune fille en feu, son yılların en iyi filmleri arasında zirveyi zorlayacak seviyede… Filmde, 18 yüzyılın sonlarına doğru Britanya bölgesinde bir kadının portesini yapmak için tutulan bir sanatçının yaşadıkları işlenmektedir.

TürDramTarihi
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCéline
Sciamma
OyuncularNoémie
Merlant
Adèle
Haenel
Luàna
Bajrami

13. Tenet

En İyi Filmler

Tenet… Interstellar ve Inception filmlerinde olduğu gibi yine bir zaman döngüsü içerisinde kendimizi buluyoruz. Konusuna kısaca değinecek olursak; İnsanlık 3 dünya savaşı tehlikesi ile karşı karşıyadır. Kahramanımız yerine getirilmesi güç casusluk görevini üstlenir ve dünyayı kurtarabilmek için henüz güçlerini bilmediği bir düşmana karşı savaşır.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularJohn
David
Washington
Robert
Pattinson
Elizabeth
Debicki

14. Green Book (Yeşil Rehber)

En İyi Filmler

Amerika’da siyahlar ile beyazlar arasında var olan düşmanca yapılaşmanın derinliklerine inen bir yapım. Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley'in maceraları üzerinden aktarılıyor. Oscar ödüllü filmler arasında yer alıyor.

TürDramaKomediBiyografi
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenPeter
Farrelly
OyuncularViggo
Mortensen
Mahershala
Ali
Linda
Cardellini

15. Parasite (Parazit)

En İyi Filmler

Güney Kore filmleri arasında özellikle önerilen Parazite, 92. Akademi Ödül Törenin de en iyi film olarak seçilirken aynı zamanca Oscar’da da 4 dalda ödülünü buldu. Güney Kore’de sınıflar arasında var olan ayrımın derinliklerine inmektedir.

TürDramGerilimKomedi
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBong
Joon
Ho
OyuncularSong
Kang-Ho
Sun-kyun
Lee
Yeo-jeong
Jo

16. Joker

En İyi Filmler

Film eleştirmenlere göre 2019 filmleri arasında en başarılı yapımdır. Gotham şehrinde zihinsel sorunları bulunan ve insanlar tarafından dışlanan Arthur Fleck, artık geri dönüşü olmayan ve kendisine zevk veren bir suç sarmalının içerisine girer.

TürDramGerilimSuç
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Robert
De
Niro
Zazie
Beetz

17. The Platform (Platform)

En İyi Filmler

Netflix film önerileri arasında en çok izlenen ve övgü alan bir yapımlardan biridir. Filmde, ucu bucağı gözükmeyen dikey bir hapishane ve her katta 2 adet mahkum yer almaktadır. Bu düzeni değiştirmek isteyen kahramanımız ise hayatlarını tehlikeye sokacak adımlar atacaktır.

TürKorkuBilim
Kurgu
Gerilim
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGalder
Gaztelu-Urrutia
OyuncularIvan
Massagué
Zorion
Eguileor
Antonia
San
Juan

18. Dangal

En İyi Filmler

Dangal, gerçek bir hayat hikayesini ışık tutuyor. Filmde, tüm hayali sadece olimpiyat madalyası kazanmak olan güreşçi bir kızın yaşadığı zorlu mücadele anlatılır. Babasının eğitiminden geçen kızlar hayallerini gerçekleştirmek için dünyanın farklı bir ülkesinde kendisini kanıtlarken, yaşanan olaylar sonrasında Hindistan’da yaşayan kızlara da yeni bir umut olmuşlardır.

TürDramBiyografiAksiyon
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenNitesh
Tiwari
OyuncularAamir
Khan
Sakshi
Tanwar
Fatima
Sana
Shaikh

19. The Invesible Guest (Contratiempo) (Görünmeyen Misafir)

En İyi Filmler

Varlıklı ve popüler bir iş adamı olan Adrian Doria, sevdiği kadının cesedinin yanında yarı sersem şekilde dururken yakalanır. Cinayetle suçlanmaktadır. Kendisini aklayabilmek için iyi bir avukat ile 3 saat kadar bir süre içerisinde savunmasını hazırlamak zorundadır. Sürekli olarak filmde geri dönüşlerle neler olduğu parça parça anlatılırken, filmin sonunda izleyicileri şoka uğratacak bir gelişme yaşanır. İspanyol filmleri arasında eşsiz bir yere sahip olan bu yapımı zevkle izleyeceğinizden eminiz.

TürDramSuçGizem
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenOriol
Paulo
OyuncularMario
Casas
Ana
Wagener
Jose
Coronado

20. Avengers Endgame

En İyi Filmler

Marvel filmleri hayranlarının merakla beklediği film. Avengers: Infinity War filminde yaşanan yıkım sonrasında dünya bir harabe haline gelmiş, birçok kahraman ortadan kaybolmuş, düşmanımız Thanos emellerine ulaşmıştır. Geride kalan Avengers kahramanlarının tek amacı her şeyi tersine çevirmek ve dünyada tekrardan dengeyi sağlamaktır.

TürDramMaceraAksiyon
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAnthony
Russo
Joe Russo
OyuncularRobert
Downey
Jr.
Chris
Evans
Mark
Ruffalo

21. Knives Out (Bıçaklar Çekildi)

En İyi Filmler

Ters köşe filmler arayan okurlarımız için Daniel Craig ve Chris Evans’ın baş rollerinde yer aldığı filmi mutlaka öneriyoruz. Bir dedektif bir olayı incelemeye başlar ancak dedektifi kimin tuttuğu belli değildir. Herkesin şüpheli olduğu ortamda dedektif Benoit Blanc, cinayet soruşturması sırasında gerginleşen aile ortamında gerçeği ortaya çıkarmaya çalışacaktır.

TürDramSuçKomedi
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRian
Johnson
OyuncularDaniel
Craig
Chris
Evans
Ana
de
Armas

22. Ford v Ferrari (Asfaltın Kralları)

En İyi Filmler

Tüm dünyanın en iyi araba markaları arasında yer alan Ford ve Ferrari’nin geçmişte yaşadıkları büyük ve gerçekçi bir hikayeyi ele alır. 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışında Ferrari’ye karşı FORD markasının kazanması için Carroll Shelby ve sürücü Ken Miles olağanüstü bir araba tasarlamasını konu edinir. Bunun için fizik kanunlarını baştan yazmak zorunda kalacaklardır.

TürDramBiyografiAksiyon
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJames
Mangold
OyuncularMatt
Damon
Christian
Bale
Jon
Bernthal

23. Inception (Başlangıç)

En İyi Filmler

Başrolünde yer alan Dominick "Dom" Cobb (Leonardo DiCaprio) kurbanlarına rüya içinde rüya yaşatarak bilinçaltı hırsızlığı yapan yeni nesil ve yetenekli bir hırsızı konu edinir. Senaryosuyla dikkat çekmektedir. Beyin yakan filmler arasında yer alır.

TürDram
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularJoseph
Gordon-Levitt
Leonardo
Di
Caprio
Tom
Hardy

24. The Pianist (Piyanist)

En İyi Filmler

2. Dünya Savaşı konulu filmler arasında karşımıza çıkan bir başyapıt. Savaş sırasında Polonyalılar için cehenneme dönüşen günlerde hayatta kalmaya çalışan ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ı konu edinir.

TürDramBiyografiMüzik
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenRoman
Polanski
OyuncularThomas
Kretschmann
Emilia
Fox
Adrien
Brody

25. Green Mile (Yeşil Yol)

En İyi Filmler

Sinema dünyasının en önemli dram filmlerinden biri olan Yeşil Yol idama mahkum edilen John Coffey isimli bir adamın trajik hikayesini konu edinir. Hapishane konulu filmler arasında ön plana çıkmaktadır. 2 çocuğun öldürülmesiyle suçlanan Coffey’in masumiyetine inanan gardiyan Paul'un onu kurtarmak için elinden gelen tüm mücadelesini konu edinir.

TürDramFantastikSuç
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularMichael
Clarke
Duncan
David
Morse
Tom
Hanks

26. 3 Idiots (3 İdiot)

En İyi Filmler

Bollywood filmleri arasında akıllara ilk gelen yapıtlardan biridir. Baskıcı eğitim sistemi ve gençlerin istemedikleri alanlarda eğitime zorlanmalarını muhteşem bir şekilde eleştirmektedir. Eğitim sistemini eleştiren filmler arasında yer almaktadır. Hint yapımı 3 Idiots filmi komedi ve dram dolu sahneleriyle dikkat çekiyor. Hint filmleri arasında kendi türünde en çok gişe hasılatı yakalayan film olma özelliği taşımaktadır.

TürDramKomedi
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRajkumar
Hirani
OyuncularAamir
Khan
Mona
Singh
Madhavan

27. A Beautiful Mind (Akıl Oyunları)

En İyi Filmler

Filmde Nobel ödüllü Amerikalı dahi matematikçi John Nash'in hayat hikayesi konu edilmiştir. Biyografi filmleri türünde emsallerinden sıyrılmıştır. Genç yaşından itibaren matematik alanında muhteşem zekaya sahip olan John, tanınan bir adam haline gelir ve üniversitede ders vermeye başlar.

TürDramBiyografi
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenRon
Howard
OyuncularJennifer
Connelly
Paul
Bettany
Russel
Crowe

28. Fight Club (Dövüş Kulübü)

En İyi Filmler

Film tek düze hayat yaşayan ve klişeler içinde boğulmuş insanların hayatlarına vurgu yapmaktadır. Popüler kültürün bu dayatmalarıyla birlikte uykusuzluk ve psikolojik sorunlar yaşayan Tyler’ın çözümü kaosta bulmasıyla gelişen olayları Fight Club filminin konusunu oluşturuyor.

TürDram
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Meat
Loaf
Edward
Norton

29. Braveheart (Cesur Yürek)

En İyi Filmler

İşkoçların bağımsızlık mücadelesini konu edinen bu efsanevi yapımda aşk ve özgürlük için ölümüne savaşan halk kahramanı William Wallace’nin mücadelelerine tanık oluyoruz. Tarihi konu alan filmler arasında bir başyapıttır.

TürDramBiyografiTarihi
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMel
Gibson
OyuncularSophie
Marceau
Patrick
McGoohan
Mel
Gibson

30. Leon (Sevginin Gücü)

En İyi Filmler

Suç konulu filmler arasında öne çıkmaktadır. Hayatın gerçekleriyle henüz küçük yaşlarda tanışan bir kız ile son derece soğuk kanlı bir katil olan Leon’un hikayesini konu edinen bir filmdir. Yalnız yaşayan ve duygusuz olan Leon, hayatına aniden dahil olan küçük ve kimsesiz bir kıza sahip çıkar. İçinde ona karşı gizli bir sevgi ve sahiplenme duygusu oluşur. Onun sorumluluğunu alır ve adeta ona babalık yapmaya başlar.

TürDramGerilimSuç
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenLuc
Besson
OyuncularGary
Oldman
Natalie
Portman
Jean
Reno

31. Saw (Testere)

En İyi Filmler

Gerilim türü filmler arasında başı çeker. Filmde yaptıkları bazı hatalar sebebiyle bir banyoya kapatılan ve ölüm düzeneklerinden kurtulmaya çalışan insanları konu alır. Ne yaşadıklarının dahi farkında olmayan bu insanlar hayatlarını kurtarabilmek için acı çekmek zorunda kalacaklardır. Film gerek konusuyla gerekse yaşattığı gerilim duygusu ile öncü olma özelliği taşımaktadır. Seri filmlerden biridir.

TürKorkuPsikolojikGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJames
Wan
OyuncularCary
Elwes
Leigh
Whannell
Danny
Glover

32. Scarface (Yaralı Yüz)

En İyi Filmler

Scarface filminde, Tony Montana isimli Kübalı bir suçlunun kaçak yollarla Miami’ye gelip bölgenin uyuşturucu baronu Frank Lopez’in emri altında çalışmaya başlamasını konu alır. Genç Montana, o kadar hırslıdır ki basamakları hızlı çıkar ve uyuşturucu suç şebekesinin başı olmayı başarır. Suç dünyasının içerisinde dönen çarkları gerçekçi şekilde aktaran, oyunculuk, çekim ve senaryosuyla büyük bir hayran kitlesi oluşturan bu yapıt izlenmesi gereken filmlerden biridir.

TürDramSuç
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1983
YönetmenBrian
De
Palma
OyuncularAl
Pacino
Steven
Bauer
Michelle
Pfeiffer

33. Sherlock Holmes

En İyi Filmler

Ünlü dedektif romanından uyarlanan film 2009 yılında Robert Downey Jr. ve Jude Law ile daha dinamik ve daha etkileyici bir film olarak karşımıza çıkıyor. Dönemin en ünlü dedektifi Sharlock Holmes ve ortağı Watson ile suçların çözülmesi için çaba harcıyorlar. Dedektif filmleri izlemeyi sevenler için bir başyapıttır.

TürSuçAksiyonMacera
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularRobert
Downey
Jr.
Jude
Law
Rachel
McAdams

34. DownFall (Çöküş)

En İyi Filmler

İkinci Dünya Savaşı'nın sonunu ve Hitler'in son anlarını sekreterinin gözünden anlatan bir filmdir. Savaş konulu filmler arasında türünün önde gelen yapıtlarındandır. Avrupa’yı yakıp yıkan ve milyonlarca insanın öldürülmekte rol oynayan Nazi lideri Adolf Hitler'in son zamanlarını, aldığı kararları ve çöküşünü bu filmde seyretmekteyiz.

TürDramTarihiSavaş
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenOliver
Hirschbiegel
OyuncularBruno
Ganz
Alexandra
Maria
Lara
Ulrich
Matthes

35. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti)

En İyi Filmler

Macera filmi denince mutlaka izlenmesi gereken filmlerden olan Karayip Korsanları serisi, kurnaz ve sempatik korsan Jack Sparrow'un maceralarını anlatır. Seri filmler arasında yer almaktadır. Gemisini Kurtarmak için Will Turner isimli bir demirciyle anlaşan Jack Kaptan Barbossa ve tayfasını alt etmeye çalışırlar. Will’in amacı ise küçük yaştan beri sevdiği Elizabeth Swan’a kavuşmaktır.

TürAksiyonFantastikMacera
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenGore
Verbinski
OyuncularOrlando
Bloom
Keira
Knightley
Johnny
Depp

36. Godfaher (Baba Serisi)

En İyi Filmler

İlk filmin devamı olan Baba 2 filminde Michael Corleone, büyük bir güce ulaşmıştır fakat rakiplerinin ailesine zarar vermesini engellemeye çalışmaktadır. Zekasının yerini artık gaddar ve acımasız bir ruh hali almıştır. Bu yeni kimliği yüzünden yapmak istemediği suçlara yönelmiştir. Seriyi baştan sonra soluksuz bir şekilde izleyeceğinize eminiz.

TürDramSuçMafya
IMDb9.2
Gösterim
Tarihi
1972-1990
YönetmenFrancis
Ford
Coppola
OyuncularMarlon
Brando
Al
Pacino
James
Caan

37. Fast and Furious (Hızlı ve Öfkeli)

En İyi Filmler

Sinema dünyasının en aksiyonlu ve en eğlenceli film serilerinden biridir. Hızlı arabalarla sokakların tozunu attıran Dominic Toretto ve ekibinin başından geçenleri konu edinir. İlk filmiyle hayli ses getiren yapım özellikle Vin Diesel ve Paul Walker’ın performansıyla adından söz ettirmişti. Hızlı ve Öfekili serisi yarış konulu filmler arasında öne çıkmaktadır.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenJustin
Lin
OyuncularMichelle
Rodriguez
Paul
Walker
Vin
Diesel

38. Harry Potter

En İyi Filmler

Harry Potter, küçük yaşta anne ve babasını şüpheli bir trafik kazasında kaybetmiştir. Zorluklarla mücadele içinde geçen bebeklik ve ilk çocukluğunun ardından 11 yaşına gelen Harry, bazı hayvanlarla konuşabildiğini ve öfkelendiği zaman nesneleri kontrol edebildiğini görür. Cadı olmayan büyücülerin eğitildiği Hogwarts Büyücülük Okulu'na davet edilen Harry'nin hayatı birden bire değişir.

TürAileMaceraFantastik
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenChris
Columbus
OyuncularDaniel
Radcliffe
Rupert
Grint
Richard
Harris

39. Saving Private Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak)

En İyi Filmler

3 kardeşi de savaşta ölen Er Ryan’ı devlet yetkilileri annesine teslim etmek isteyince Amerikan ordusu adeta seferber olmuştur. 169 dakikalık süresiyle kimilerince uzun olarak eleştirilse de savaş ortamını gerçekten hissettirebilmesi açısından oldukça başarılıdır.

TürDramSavaş
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Hanks
Tom
Sizemore
Matt
Damon

40. Troy (Truva)

En İyi Filmler

Truva Savaşı'nı anlatan ve bir medeniyetin tarih sahnesine gömülmesine neden olan olayı anlatır. Kült filmler arasında yer almaktadır. Truva prensi Paris ve Sparta prensesi Helen arasında yaşanan imkansız aşkı anlatmaktadır.

TürDramSavaşTarihi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenWolfgang
Petersen
OyuncularBrad
Pitt
Eric
Bana
Orlando
Bloom

41. The Departed (Köstebek)

En İyi Filmler

Mafya filmleri arasında yer almaktadır. Polis teşkilatı içindeki bir köstebek ile mafyanın arasına sızan bir polisin birbirlerinden habersizce yürüttükleri amansız mücadeleyi konu edinir. The Departed filmi muhteşem senaryosuyla unutulmaz filmler arasında yer alır.

TürDramSuçGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularMatt
Damon
Jack
Nicholson
Leonardo
DiCaprio

42. 300 Spartans (300 Spartalı)

En İyi Filmler

Dünyanın gördüğü en büyük orduyu toplayıp Yunanistan sınırlarına kadar gelen Pers ordusunu 300 askeriyle durdurmayı başaran Sparta Kralı Leonidas’ı konu edinen unutulmaz filmde bolca aksiyon ve savaş sahnesi sizleri bekliyor. Halkı ve toprakları için cesurca savaşan Sparta askerlerinin bu muhteşem savaş öyküsünü izlerken yerinizde duramayacaksınız.

TürAksiyonFantastik
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenZack
Snyder
OyuncularLena
Headey
David
Wenham
Gerard
Butler

43. V For Vandetta

En İyi Filmler

Film, İngiltere’de geçmekte ve fikir ve düşünce özgürlüğüne vurgu yapmaktadır. Yüzünde maske olan ve siyah kıyafetler giyen bir adam kendisine V adını vermiştir. Hükümetler tarafından korku yoluyla sindirilmiş halklara ''korkmayın'' çağrısı yapmaktadır.

TürDramBilim KurguAksiyon
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenJames
McTeigue
OyuncularHugo
Weaving
Natalie
Portman
Rupert
Graves

44. Die Hard (Zor Ölüm)

En İyi Filmler

Bruce Willis denince ilk akla gelen filmlerden olan Zor Ölüm serisi, kült olmuş aksiyon filmleri arasında yer almaktadır. Dedektif olan John McClane ve onun başından geçen olaylar bu film serisinin konusu olmuştur.

TürAksiyonGerilim
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1988
YönetmenJohn
McTiernan
OyuncularAlan
Rickman
Bonnie
Bedelia
Bruce
Willis

45. Titanic (Titanik)

En İyi Filmler

James Cameron tarafından yönetilen Titanik, bir döneme adeta damgasını vurmuş bir filmdir. Leonardo DiCaprio ile tüm dünyanın tanışmasını sağlayan film olma özelliğini de taşımaktadır. Filmin konusu dönemin en büyük gemisi Titanic ile yola çıkan zengin bir kadın ve gemiye kaçak olarak giren fakir bir adamın hikayesidir. Bu film, 200 milyon dolar bütçesiyle döneminin en büyük bütçeli filmi ve 2 milyar 185 milyon dolar hasılat ile döneminin en fazla gişe yapan filmi oldu.

TürDramRomantik
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenJames
Cameron
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Billy
Zane
Kate
Winslet

46. The Hangover (Felekten Bir Gece)

En İyi Filmler

Arkadaşlarının düğününden önce Las Vegas'ta bekarlığa veda partisi düzenleyen kafadarlar işin ucunu kaçırınca olanlar olur. Gece boyunca ne yaptıklarını hatırlamayan arkadaşlar evdeki ipuçlarını takip eder. Geceye dair ne yaptıklarını çözmeye ve durumu normale döndürmeye çeviren arkadaşların yaşadıkları maceralar sizi fazlasıyla eğlendirecek.

TürKomedi
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenTodd
Philips
OyuncularZach
Galifianakis
Bradley
Cooper
Justin
Bartha

47. Truman Show

En İyi Filmler

Başrolde usta komedyen Jim Carrey yer alıyor. Oynadığı film hem komedi hem de trajedi içeriyor. Hayatını bir deney içerisinde geçiren ancak bundan haberi bile olmayan Truman’ı konu edinen filmde sinema sektörüne farklı bir bakış açısı getiriliyor. Günü geldiğinde hayatının bir yalan üzerine kurulduğunu fark eden Truman gerçeklerin peşinde koşmaya başlıyor.

TürDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenPeter
Weir
OyuncularJim
Carrey
Laura
Linney
Ed
Harris

48. Ice Age (Buz Devri)

En İyi Filmler

Harika bir animasyon film izleyeceksiniz. Buzul çağı, dünyaya hüküm sürmeye başlamıştır. Bu ıssız ve korkunç dünyada bir başlarına olan zavallı hayvanlar, bir şekilde hayatta kalmanın yollarını aramaktadırlar. Uzun tüylü, kendi halinde bir mamut; karizmatik ve dişli bir kaplan ve muzır bir rakun, nasıl olduysa bu kaos esnasında bir araya gelmişlerdir. Bu üç birbirinden farklı türe mensup hayvanın odağında ise tek bir mevzu vardır. Buldukları küçük bebeği, insanlara ulaştırıp o bebeğin hayatını kurtarmak... Çocuk filmleri arasında açık ara önde bir yapım.

TürKomediAnimasyonMacera
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenChris
Wedge
OyuncularDenis
Leary
John
Leguizamo
Ray
Romano

49. Avengers: Infinity War (Sonsuzluk Savaşı)

En İyi Filmler

Marvel Film Serisi içerisine 2018 yılında giren ve herkesin merakla beklediği serinin son filmlerinden bir tanesidir. Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı - Bölüm 1’de kahramanlarımızdan Captain America ve Iron Man kavgalıdır. Kahramanlarımızın her biri de bu yüzden farklı yerlere dağılmıştır. Hepsinin derdi de dünyayı kurtarmaktadır ancak bu seferki düşman diğerleri gibi değildir. Bu düşman “Thanos”dur. Thanos’a karşı hiçbir kahramanımız tek başına savaş kazanamayacağı için birleşmeleri gerekmektedir. Marvel karakterleri arasından en güçlü olan 15'i bu filmde bir araya gelmiştir.

TürAksiyonBilim KurguFantastik
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJoss
Whedon
Joe
Russo
Anthony
Russo
OyuncularRobert
Downey
Jr.
Scarlett
Johansson
Mark
Ruffalo

50. Interstellar (Yıldızlararası)

En İyi Filmler

Senaryo ve yönetmen koltuğunda Jonathan Nolan ve Christopher Nolan’ın yer aldığı son yılların en iyi filmleri listesindeki harika bir yapım… Uzay konulu film izlemek isteyen okurlarımız için Interstellar’ı mutlaka ama mutlaka öneriyoruz. Filmde, dünyada yaşam artık yok olmaya başlamıştır ve Cooper’ın önderlik edeceği bir grup insan galaksinin ötesine yolculuk ederek yeni yaşam yerleri aramak için keşfe çıkmıştır.

TürBilim
Kurgu
Macera
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularMatthew
McConaughey
Mackenzie
Foy
Anne
Hataway

51. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği)

En İyi Filmler

Kendisine, çeşitli güçleri olan bir yüzük teslim edilen Frodo'nun Orta Dünya'dan geçerek Mordor topraklarına ulaşması ve yüzüğü Hüküm Dağı'nın alevlerinde yok etmesi gerekmektedir. Tek Yüzük asırlarca kayıp olarak kalmıştır ve Karanlıklar Efendisi Sauron'un "zalimliğini, kötü niyetini ve tüm yaşama hükmetme arzusunu" içerisinde barındırmaktadır. Yolculuğu sırasında, Frodo'ya dokuz üyeden oluşan 'Yüzük Kardeşliği' eşlik etmektedir.

TürMaceraFantastikBilim
Kurgu
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenPeter
Jackson
OyuncularElijah
Wood
Ian
McKellen
Orlando
Bloom

52. The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli)

En İyi Filmler

Film gerek işlenişiyle gerek oyunculuk performanslarıyla IMDB listesinin en tepesindeki yerini yıllardan beri korumaktadır. Bugüne kadar herkesin sevdiği bir film olan Esaretin Bedeli, aldığı sayısız ödül ile bunu kanıtlamıştır. Filmin konusu ise işlemediği bir cinayet sebebiyle hapse giren Andy Dufrense’nin özgürlüğe ulaşma çabasını konu almaktadır.

TürDram
IMDb9.3
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularBob
Gunton
Morgan
Freeman
Gil
Bellows

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
205 Yorum