İzlenmesi Gereken En İyi 13 Yılmaz Erdoğan Filmi Önerisi (Güncel Liste)

Unutulmaz filmleriyle hayatımıza ve sinemamıza renk katan Yılmaz Erdoğan’ın en iyi filmlerini listeledik. İşte şimdiye kadar Yılmaz Erdoğan’ın rol aldığı veya yönetmenliğini yaptığı en güzel ve IMDb puanı yüksek 13 film sizlerle...
İzlenmesi Gereken En İyi 13 Yılmaz Erdoğan Filmi Önerisi (Güncel Liste)

Yılmaz Erdoğan'ın Yazdığı, Yönettiği ve Rol Aldığı Filmler

Tiyatro ve sinema dalında rakipsiz isimlerden biri olan Yılmaz Erdoğan kariyeri boyunca birçok filmde görev almıştır. Başarılı isim oyunculuğunun yanında senarist ve yönetmenlik görevleriyle de sinema dünyasında yer edinmiştir. Şiir ve edebiyatta da gayet başarılı olan Yılmaz Erdoğan’ın komedi filmleri ve dram filmleri türündeki en iyi filmlerini bu içeriğimizde bulabilirsiniz…

 Yılmaz Erdoğan Filmleri;

1. Sen Hiç Ateş Böceği Gördüm Mü (2021) - IMDb: 6.2

01-006.webp

Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden çıkan bu eşsiz filmde Gülseren isimli bir kızın hayatı anlatılıyor. 80'li yılların siyasi kargaşası içersinde büyüyen Gülseren arkadaşlarına nazaran daha farklı bir çocukluk geçirmiştir. Babasıyla arasındaki bağ ise bam başkadır. Henüz küçük yaşta babasını kaybeden Gülseren'in tutunacağı tek şey sadece onun görebildiği ateş böcekleridir.

Tür: Dramatik komedi, Romantik, Dram, Komedi

Yönetmen: Andaç Haznedaroğlu

Senarist: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Ecem Erkek, Devrim Yakut, Engin Alkan

Fragman

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü Benzeri Filmler;

  • Kağıttan Hayatlar (2021) - IMDb: 6.7
  • Nasipse Adayız (2020) - IMDb: 6.8
  • Nuh Tepesi (2019) - IMDb: 7.1

2. Tatlım Tatlım (2017) – IMDb: 5.7

yılmaz erdoğan filmleri

Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’ın tiyatro sahnelerinde yıllarca oynadıkları oyun olan "Haybeden Gerçeküstü Aşk’ın" beyaz perdeye uyarlanmasıyla "Tatlım Tatlım" filmi ortaya çıkmıştır. Filmin konusu aynı partide çalışan 4 genç çiftin ilişkilerini başlangıçtan sonuna kadar geçen süreci izleyicilerine anlatıyor. Son derece keyifli ve komik bir film olan Tatlım Tatlım’ın oyuncu kadrosunda Gupse Özay, Büşra Pekin, Aylin Kontente, Çağlar Çorumlu ve Serkan Keskin gibi ünlü isimler yer almıştır. Yılmaz Erdoğan ise Tatlım Tatlım filminde hem senarist hem de yönetmenlik yapmıştır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Gupse Özay, Büşra Pekin, Şebnem Bozoklu

Fragman

Tatlım Tatlım Benzeri Filmler;

  • Yok Artık (2015) - IMDb: 5.8
  • Kolonya Cumhuriyeti (2017) - IMDb: 5.9
  • Çalgı Çengi (2011) - IMDb: 7.1

3. Organize İşler Sazan Sarmalı (2019) – IMDb: 6.0

yılmaz erdoğan filmleri

Yılmaz Erdoğan’ın 2005 yılında çıkan Organize İşler filminin devamı niteliğinde çektiği film 2019 yılına damga vuran en iyi filmlerden biri olmuştur. Organize işler Sazan Sarmalı filmde Yılmaz Erdoğan’ı hem yönetmen hem Senarist hem de oyuncu olarak görüyoruz. Filmin oyuncu kadrosunda ise Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Bensu Soral, Rıza Kocaoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Okan Çabalar gibi ünlü isimler rol almıştır. En iyi BKM filmleri arasında yer alan yapım ilk filme göre biraz beklentinin altında kalmış olsa da Yılmaz Erdoğan ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi usta isimler sayesinde izleyicilerine keyifli dakikalar yaşatmıştır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola

Fragman

Organize İşler Sazan Sarmalı Benzeri Filmler;

  • GORA (2004) - IMDb: 8.0
  • AROG (2008) - IMDb: 7.3
  • Yahşi Batı (2009) - IMDb: 7.4

4. Patron Mutlu Son İstiyor (2014) – IMDb: 6.1

yılmaz erdoğan filmleri

Başrolünde Tolga Çevik ve Ezgi Mola’nın rol aldığı romantik komedi filminin hikayesini Yılmaz Erdoğan kaleme almıştır. Muhteşem bir senaryoya sahip filmde Yapımcı İsfendiyar Bey, Senaristlik yapan Sinan’ı romantik komedi filmi yazması için Kapadokya’ya gönderir. Orada tanıştığı Eylül ile bir takım olaylar yaşayan Sinan en sonunda mutlu sona bir hayli yaklaşmıştır.

Tür: Romantik Komedi

Yönetmen: Kıvanç Baruönü

Oyuncular: Tolga Çevik, Ezgi Mola, Murat Başoğlu

Fragman

Patron Mutlu Son İstiyor Benzeri Filmler;

  • Her Ley Çok Güzel Olacak (1998) - IMDb: 8.1
  • Kirpi (2009) - IMDb: 5.9
  • Vay Arkadaş (2010) - IMDb: 6.4

5. Neşeli Hayat (2009) – IMDb: 6.1

yılmaz erdoğan filmleri

Yılmaz Erdoğan’ın bizzat yazıp yönettiği film Rıza Şenyurt isimli bir adamın kendi halinde sessiz ve sakince yaşadığı hayatını ve büyük bir alışveriş merkezinde part time Noel Baba olarak çalışmasını anlatır. Yılbaşı kutlamalarının yaklaştığı bir dönemde ailevi sıkıntılar bir yandan Rıze Şenyurt’un üzerine üzerine gelirken yaşadığı komik olaylar ise filme keyif katmaktadır. Filmde Rıza Şenyurt karakterine başarılı oyuncu Yılmaz Erdoğan hayat vermiştir.

Tür: Komedi

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Cezmi Baskın, Yılmaz Erdoğan, Erdal Tosun

Fragman

Neşeli Hayat Benzeri Filmler;

  • Aile Arasında (2017) - IMDb: 7.7
  • Kara Bela (2015) - IMDb: 6.9
  • Neredesin Firuze (2004) - IMDb: 7.3

6. Vizontele Tuuba (2003) – IMDb: 6.3

En iyi yılmaz erdoğan filmleri

Seri’nin ilk filmi ile gişeleri alt üst eden Yılmaz Erdoğan kısa bir süre sonra çıkardığı ikinci film Vizontele Tuuba ile yine izleyicilerini memnun etmiştir. Vizontele filminde televizyonun getirdiği yeniliklere zar zor alışan kasabalılar bu sefer 1980’li yılların karışık siyasi ortamından nasibini alan ve kasabaya gelen öğretmene alışmaya çalışacaklardır. Köy siyasi parti kavgalarıyla sallanırken köyün akıllısı Emin ise öğretmenin kızına kalbini çoktan kaptırmıştır. En iyi Yılmaz Erdoğan filmlerinden biri olan Vizontele Tuuba’nın oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan ve Tolga Çevik gibi isimler yer almıştır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik

Fragman

Vizontele Tuuba Benzeri Filmler;

  • Pek Yakında (2014) - IMDb: 7.4
  • Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (2006) - IMDb: 7.5
  • Pardon (2005) - IMDb: 8.2

7. Gergedan Mevsimi (2012) – IMDB: 6.5

En iyi yılmaz erdoğan filmleri

30 yıllık bir mahkumiyet sonrasında özgürlüğüne kavuşan İranlı şair Sahel Farzan ilk iş olarak evinin yolunu tutar. Ancak geriye döndüğünde ailesinin onun öldüğünü ve bu sebeple İstanbul’a yerleştiklerini öğrenir. Bunun üzerine kalkıp İstanbul’a giden Sahel ailesine kavuşmaya çalışacaktır. İranlı ve Türk sinema oyuncularını bir araya getiren filmin oyuncu kadrosunda Behrouz Vossoughi, Monica Belluci, Yılmaz Erdoğan, Belçim Bilgin ve Beren Saat gibi ünlü oyuncular yer almıştır.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Bahman Ghobadi

Oyuncular: Behrouz Vossoughi, Monica Bellucci, Beren Saat

Fragman

Gergedan Mevsimi Tarzı Filmler;

  • Güneşin Oğlu (2008) - IMDb: 7.1
  • Celal ile Ceren (2013) - IMDb: 2.9
  • Yol Arkadaşım (2017) - IMDb: 6.1

8. Son Umut (2014) – IMDb: 7.0

En iyi yılmaz erdoğan filmleri

Dünyaca ünlü sinema oyuncusu Russell Crowe’un yönetmenliğini yaptığı film 1. Dünya Savaşı sırasından 3 oğlunu da cepheye gönderen Avustralyalı çiftçi Connor’un Türkiye’ye gelerek oğullarını araması anlatılmaktadır. Çanakkale Savaşında savaşan 3 kardeşten hiçbir haber alamayan Connor Avustralya’dan Türkiye’ye gelerek çocuklarını arar. Bu süreçte Connor’un en büyük destekçileri Türk subayları Hasan (Yılmaz Erdoğan) ve Cemal (Cem Yılmaz) dir.

Tür: Dram, Savaş

Yönetmen: Russell Crowe

Oyuncular: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Yılmaz Erdoğan

Fragman

Son Umut Benzeri Filmler;

  • Osmanlı Cumhuriyeti (20008) - IMDb: 5.1
  • Sınav (2006) - IMDb: 6.5
  • Hokkabaz (2006) - IMDb: 7.4

9. Ekşi Elmalar (2016) – IMDb: 7.1

En iyi yılmaz erdoğan filmleri

Yılmaz Erdoğan’ın dram türünde yazıp yönettiği “Ekşi Elmalar” filmi 1970’li yıllarda Hakkari’de başlayıp Antalya’ya kadar uzanan Aziz Bey ve Ailesinin hayat hikayesini anlatmaktadır. Birbirinden güzel üç kızı olan Aziz Bey herkes tarafından tanınan bilenen biridir. Kızları da kent merkezine çok gitmeseler de güzellikleriyle tanınır herkes onlara talip olur. Ancak Aziz Bey ve ailesinin yolu bambaşkadır. Filmin oyuncu kadrosunda Farah Zeynep Abdullah, Şükran Ovalı, Songül Öden, Şükrü Özyıldız, Cezmi Baskın ve Yılmaz Erdoğan yer almıştır.

Tür: Komedi, Dram

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Devrim Yakut, Farah Zeynep Abdullah

Fragman

Ekşi Elmalar Benzeri Filmler;

  • Zaman Makinesi (2014) - IMDb: 6.4
  • Mandira Filozofu (2013) - IMDb: 6.7
  • Romantik Komedi (2010) - IMDb: 5.3

10. Organize İşler (2005) – IMDb: 7.4

En iyi yılmaz erdoğan filmleri

Türk sinemasının en komedi dolu filmlerinden biri olan filmin oyuncu kadrosunda Cem Yılmaz, Tolga Çevik, Yılmaz Erdoğan, Özgü Namal ve Demet Akbağ gibi başarılı oyuncular yer almıştır. Filmin ana karakteri Asım Noyan (Yılmaz Erdoğan) ve çetesi küçük bir suç şebekesi olarak çalışmaktadırlar. Süpermen kostümüyle hakkıyla para kazanmaya çalışan Samet (Tolga Çevik) ise kendisini bir anda bu suç dünyasının içinde bulacaktır. Masumiyetini hiç kaybetmeden yaşamaya devam eden Samet kendi gibi masum birine aşık olur. Ancak bu aşk işlerin birbirine girmesine sebep olacaktır. Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği bu filmde iyiler, kötüler bir de daha kötüler vardır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik, Demet Akbağ

Fragman

Organize İşler Benzeri Filmler;

  • Vizontele (2001) - IMDb: 8.0
  • Karakomik Filmler: Deli (2020) - IMDb: 6.5
  • Kocan Kadar Konuş (2015) - IMDb: 6.2

11. Kelebeğin Rüyası (2013) – IMDb: 7.8

En iyi yılmaz erdoğan filmleri

Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat’ın rol aldığı bu efsanevi filmin yönetmen ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan yapmıştır. Aşkın en saf halini izleyicilerine aktaran Kelebeğin Rüyası filminde Zonguldak’ta yaşayan iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun hayat hikayesi anlatılmaktadır. Kasabaya gelen Belediye Başkanı’nın kızı Suzan’a aşık olan iki arkadaş aralarında iddialaşarak birer şiir yazmaya karar verirler. Kız kimin şiirini severse o kazanacaktır. Ancak o dönemin hastalığı olan Verem iki genç şairi de yavaş yavaş bitirmeye başlamıştır.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Yılmaz Erdoğan

Fragman

Kelebeğin Rüyası Benzeri Filmler;

  • Tamam Mıyız? (2013) - IMDb: 7.0
  • İncir Reçeli (2011) - IMDb: 6.5
  • Barda (2007) - IMDb: 7.0

12. Bir Zamanlar Anadolu’da (2011) – IMDb: 7.9

En iyi yılmaz erdoğan filmleri

Bir Zamanlar Anadolu’da filmi Türk sinemasının efsaneleşen yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan’ın sinemaya kazandırdığı filmlerden birisidir. Başrollerinde Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel’in yer aldığı Bir Zamanlar Anadolu’da filmi bir cinayet üzerine karşı karşıya gelen Doktor ve Savcı arasında geçen gerilim dolu saatleri anlatmaktadır. Yılmaz Erdoğan’ın rol aldığı en iyi filmlerden biri olan Bir Zamanlar Anadolu’da filmi Cannes’da “Büyük Jüri” ödülüne layık görülmüştür.

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Muhammed Uzuner, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel

Fragman

Bir Zamanlar Anadolu'da Benzeri Filmler;

  • Av Mevsimi (2010) - IMDb: 7.4
  • Kaybedenler Kulübü (2011) - IMDb: 7.6
  • Issız Adam (2008) - IMDb: 6.8

13. Vizontele (2001) – IMDb: 8.0

En iyi yılmaz erdoğan filmleri

Türk sinemasının yetiştirdiği en iyi oyuncu ve tiyatroculardan Yılmaz Erdoğan’ın hem yönetmen hem senarist hem de başrolünde yer aldığı film başarılı oyuncunun ilk sinema denemelerindendir. 2000’li yıllara damga vuran Vizontele filminde hayatından televizyonu görmemiş olan Anadolu insanlarının ilk defa televizyon izlemelerini anlatmaktadır. Uzunca bir süreç olan televizyonun köylere gelişi dramatik bir olay olsa da köy insanımızı birebir aktaran filmde hikaye bir hayli komik anlatılmıştır. Filmin oyuncu kadrosunda Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Tarık Akan, Erdal Tosun ve Altan Erkekli gibi ünlü isimler yer almıştır.  Film gösterime girdiği yıl gişede rekorlar kırmıştır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan, Ömer Faruk Sorak

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Demet Akbağ

Fragman

Vizontele Benzeri Filmler;

  • 7 Kocalı Hürmüz (2009) - IMDb: 6.3
  • Dondurmam Gaymak (2005) - IMDb: 6.6
  • İnşaat (2003) - IMDb: 7.2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.