Tolga Çevik’in Rol Aldığı Komedi Dolu En İyi 7 Film Önerisi

Komedi şovlarıyla tanıdığımız başarılı komedyen Tolga Çevik'in rol aldığı en iyi sinema filmlerini listeledik.
Tolga Çevik’in Rol Aldığı Komedi Dolu En İyi 7 Film Önerisi

En İyi Tolga Çevik Filmleri Listesi

Gerek televizyon programları gerekse sinema filmleriyle izleyenlerini kahkaha tufanına sokan başarılı komedyen Tolga Çevik, başta BKM yapımları olmak üzere birçok film projesinde yer almıştır. İşte komedi filmleri listesinde de yer alan en iyi Tolga Çevik filmleri.

Tolga Çevik Filmleri;


7. Sen Kimsin (2012) – IMDb: 5.1

En iyi Tolga Çevik Fİlmleri

Başrolünde ünlü komedyen Tolga Çevik’in rol aldığı film 2012 yılında izleyicileriyle buluşmuş yönetmen Ozan Açıktan imzalı bir eserdir. BKM filmleri listesinde de yer verdiğim yapımda Dedektif Tekin (Tolga Çevik) ve abisi İsmail (köksal Engür) genç bir kızın kaçırılması olayının perde arkasını araştırmaya başlarlar. Günlük hayatta da pek anlaşamayan abi-kardeşin tatlı çekişmeleri ve Tekin’in başına gelen komik olaylar filmin hikayesini oluşturmaktadır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Ozan Açıktan

Oyuncular: Tolga Çevik, Köksal Engür, Toprak Sergen

Fragman

Sen Kimsin Benzeri Filmler;

  • Ailecek Şaşkınız (2018) IMDb: 6.2
  • Cinayet Süsü (2019) IMDb: 6.7
  • Eltilerin Savaşı (2020) IMDb: 5.7

6. Patron Mutlu Son İstiyor (2014) – IMDb: 6.1

En iyi Tolga Çevik Fİlmleri

Ünlü yönetmen Kıvanç Baruönü’nün önderliğinde çekilen filmin senaryosunu Yılmaz Erdoğan kaleme almıştır. Tolga Çevik, Ezgi Mola ve Murat Başoğlu gibi ünlü isimlerin kadrosunda yer aldığı film romantik komedi filmi yazmak için Kapadokya’ya giden Sinan’ın (Tolga Çevik) orada tanıştığı Eylül’e (Ezgi Mola) aşık olmasını ve peşi sıra gelen olayları konu edinmiştir.

Tür: Romantik Komedi

Yönetmen: Kıvanç Baruönü

Oyuncular: Tolga Çevik, Ezgi Mola, Murat Başoğlu

Fragman

Patron Mutlu Son İstiyor Tarzı Filmler;

  • Pek Yakında (2014) IMDb: 7.4
  • Tatlım Tatlım (2017) IMDb: 5.6
  • Aile Arasında (2018) IMDb: 8,0

5. Sen Benim Herşeyimsin (2016) – IMDb: 6.3

En iyi Tolga Çevik Fİlmleri

Hem Dram hem de komediyi bir arada yaşatan “Sen Benim Herşeyimsin” en iyi Tolga Çevik filmlerinden biridir. 2016 yılında izleyiciyle buluşan filmin yönetmenliğini Tolga Örnek yapmıştır. Filmde küçük yaşta babasını kaybeden ve hayatı tek başına öğrenen Sedat’ın hikayesi anlatılmaktadır. Günü birlik ilişkiler ve boş işler peşinde bir ömür geçirmekte olan Sedat’ın hayatı Pınar isimli bir kadının, Sedat’ın kucağına verdiği bir bebekle tamamen değişir. Tabi bebeğin annesi çoktan ortadan kaybolur. Sedat bu küçük kıza gözü gibi bakar ve birlikte çok mutlu olurlar. Ta ki kızın annesi Pınar geriye dönene kadar.

Tür: Komedi, Dram

Yönetmen: Tolga Örnek

Oyuncular: Tolga Çevik, Cengiz Bozkurt, Melis Birkan

Fragman

Sen Benim Herşeyimsin Tarzı Filmler;

  • Aykut Enişte (2019) IMDb: 7.5
  • Pardon (2005) IMDb: 8,2
  • Vizontele (2001) IMDb: 8.1

4. Vizontele Tuuba (2003) – IMDb: 6.5

En iyi Tolga Çevik Fİlmleri

Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp hem yönetip hem de başrolünde yer aldığı filmlerden biri olan Vizontele Tuuba. Hem komedi hem de Türk siyasi filmleri arasında yer alan yapımın oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Tarık Akan ve Tolga Çevik gibi ünlü isimler yer almıştır. 1980’li yılların karışık siyasi ortamına komik bir bakış açısıyla yaklaşan filmde Tolga Çevik Nafiz rolüne hayat verirken rol aldığı sahnelerdeki başarısıyla ön plana çıkmaktadır.

Tür: Komedi, Dram

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik

Fragman

Vizontele Tuuba Tarzı Filmler;

  • G.O.R.A (2004) IMDb: 8,0 
  • Organize İşler (2008) IMDb: 7.4
  • Bana Masal Anlatma (2015) IMDb: 7.7

3. Herkes Kendi Evinde (2001) – IMDb: 6.5

Tolga Çevik Fİlmleri

2000’li yıllara damgasını vuran bu mükemmel dram filmi dönemin en iyi yönetmenlerinden Semih Kaplanoğlu imzalıdır. Başrolünde Tolga Çevik’in rol aldığı filmin konusu ise ailesini trafik kazasında kaybeden ve ruhsal bunalımlar geçiren Selim’in öyküsünü anlatmaktadır. Ailesini kaybettikten sonra yaşadığı evde hatta vatanında bile durmak istemeyen Selim Amerika’ya gitmek ister. Bu sırada yurt dışından Türkiye’ye dönen dedesi yanında tacize uğramış zavallı bir Rus kızı da getirir. Selim karmaşık hayatı daha da karışık hale gelecektir. Film ünlü komedyen Tolga Çevik’in rol aldığı en iyi filmlerden biri olup başarılı oyuncunun her role uyum sağlayabildiğini bizlere göstermiştir.

Tür: Dram

Yönetmen: Semih Kaplanoğlu

Oyuncular: Erol Keskin, Şükran Güngör, Tolga Çevik

Fragman

Herkes Kendi Evinde Benzeri Filmler;

  • Hokkabaz (2006) IMDb: 7.5
  • Hükumet Kadın (2013) IMDb: 6.5
  • Yol Arkadaşım (2017) IMDb: 6,3

2. Organize İşler (2005) – IMDb: 7.4

Tolga Çevik Fİlmleri

Türk komedi filmleri listesinde hafızlardan hiçbir zaman çıkmayacak olan Organize İşler filmi... Küçük bir suç çetesinin lideri olan Asım Noyan ve ekibinin hikayesinin anlatıldığı filmde ekibe yeni katılan Süpermen Samet’in (Tolga Çevik) hiç alışık olmadığı bu suç dünyasına girişi de anlatılmıştır. Süperman Samet rolüyle bütünleşen Tolga Çevik beğenileri üstüne toplamıştır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik, Demet Akbağ

Fragman

Organize İşler Benzeri Filmler;

  • Arif V 2016 (2018) IMDb: 7,6
  • Düğün Dernek (2013) IMDb: 7,3
  • Sağ Salim (2012) IMDb: 6.6

1. Vizontele (2001) – IMDb: 8.0

Tolga Çevik Fİlmleri

2001 yılında birkaç filmde rol alan Tolga Çevik kariyerinin zirvesine emin adımlarla yürürken Vizontele filminin geniş kadrosunda kendisine yer bularak popülerliğini arttırmıştır. Filmde “Nazif” karakterine hayat veren Tolga Çevik rol aldığı sahnelerde yine farkını belli etmiştir. Filmin konusu Anadolu’nun bir kasabasına Televizyonun gelişi ve köylünün hiç alışık olmadığı bir dünyaya attıkları ilk adımı anlatmaktadır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan, Ömer Faruk Sorak

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Demet Akbağ

Fragman

Vizontele Benzeri Filmler;

  • Yahşi Batı (2009) IMDb: 7.4
  • Kolpaçino (2009) IMDb: 6.0
  • Çakallarla Dans (2010) IMDb: 5.6 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.