BKM Filmleri | BKM Yapımcılığın En İyi 21 Filmi | 2024

Sizler için BKM'nin yapımına üstlendiği romantik, komedi ve dram türlerinden en iyi eserleri derledik. İşte 21 en iyi BKM filmleri...
BKM Filmleri | BKM Yapımcılığın En İyi 21 Filmi | 2024

Türk Sinemasına Damga Vuran En İyi 21 BKM filmi

Necati Akpınar ve Yılmaz Erdoğan önderliğinde kurulan BKM yapım şirketi şimdiye kadar onlarca film projesine destek vermiş ve projelerin arkasında durarak izlenmesine sebep olmuştur. Türk sinemasının en efsane komedi ve dram filmlerinin çıktığı, adeta bir film fabrikası diyebileceğimiz BKM’nin komedi filmleri ve dram filmleri türündeki en iyi filmlerini sizler için derledik. İşte BKM’nin yapımcılığında çekilmiş gelmiş geçmiş en iyi 21 film...

BKM Filmleri;

1. Hazine

bkm filmleri
Devlet memuru olan Mesut, annesinin ölüm haberini aldığında cenazeye katılmak için yıllar öncesinde ayrıldığı kasabaya geri döner. Annesine karşı son görevini yere getirmeye odaklanan Mesut, bir an önce İstanbul’a dönerek yarım kalan gönül meselesini tamamlaması gerekmektedir. Lakin işler Mesut’un planladığı gibi gitmeyerek düşündüğünden fazla köyde kalması gerekir. Eş zamanlı olarak kardeşi Musa yüzünden bir define kazısına katılan Mesut kendisini bilmediği bir maceranın içinde bulur.

TürKomediSuç
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCanbert
Yergüz
OyuncularÇağlar
Çorumlu
Boran
Kuzum
Şükran
Ovalı

2. Gönül

bkm filmleri
Piroz, erkek kardeşiyle birlikte köy köy gezerek keman çalış geçimini sağlamaya çalışan bir gençtir. Onun hayatı, bir düğünden önce Sümbül isimdeki bir kadına aşık olduğunda tamamen farklı hale gelir. Düğün iki aile arasında çıkan çatışma ile sonlandığında da Sümbül istenmeyen gelin haline gelerek öldürülmesi istenir. Sümbül’ü kurtarmak için her şeyi göze alan Piroz, onu kendi köyüne kaçırır. Piroz’un ailesi onları desteklerken Sümbül’ün ailesi bu durumu desteklemez ve kızlarının peşine düşerler. İkili herkesten kaçarak uzak bir köye taşındığında ise Mirze arkada kalarak kötü adamlara karşı koymaya çalışır.

TürKomediDramMüzikal
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSoner
Caner
OyuncularErkan Kolçak
Köstendil
Hazar
Ergüçlü
Bülent
Emin Yarar

3. Aşkın Kıyameti

bkm filmleri
Genç adam Fırat, reklam şirketinin batması ile tamamen borç içerisine girer. Bu sırada bir yoga etkinliğine katılan Fırat, burada yer alan şarkıcı bir kadına gönlünü kaptırır. Birlikte, kim olduklarını keşfedecekleri bir yolculuğa çıkan çift, kendilerini daha önce hiç duymadıkları bir bilinmezliğin içerisinde bulurlar.

TürDramRomantik
IMDb4,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHilal Saral
Ünalan
OyuncularPınar
Deniz
Boran
Kuzum
Yiğit
Kirazcı

4. Şans Tanrıçası

bkm filmleri
Alessandro ve Arturo, on beş yıldır birlikte olan bir çifttir. Birbirlerine karşı hissettikleri tutku ve aşka rağmen çift bir süredir ilişkilerinde kriz altındadırlar. Çiftin yakın arkadaşı Annamaria, hastalığı sebebiyle birkaç günlüğüne hastanede yatmak zorundadır ve bu sırada Alessandro ve Arturo’dan, birkaç günlük çocuklarına bakmalarını ister. Çocukların onların hayatına ani girişi çiftin beklenmedik bir şekilde değişmesine neden olur.

TürDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFerzan
Özpetek
OyuncularStefano
Accorsi
Edoardo
Leo
Jasmine
Trinca

5. Ufo

bkm filmleri
Adana’nın varoş mahallelerinden birinde motor yarışçısı olarak hayatını kazanan Ese ile en büyük hayali müzisyen olmak olan Deniz’in birbirleriyle tanıştıkları andan sonra hayatları tamamen değişir. Müzik tutkunu Deniz ile motor yarışçısı Ese başka dünyalarının insanı olsa da aşk maceraları onlara eşsiz deneyimler katar.

TürDram
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOnur
Bilgetay
Oyuncularİpek Filiz
Yazıcı
Mert Ramazan
Demir
Ferit
Aktuğ

6. Babamın Kemanı

bkm filmleri
Özlem babasının sokak çalgıcısı olmasından gururlu olan bir genç kızdır. Lakin bir gün babasının büyük bir hastalığa yakalanması ve ölümü ile yüzleştiğinde tamamen yapayalnız kalır. Amcası onun bakımını üstlenmeyerek kendi hayatına odaklanırken Özlem’in tek dostu babasından kalan kemanı olur.

TürDram
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndaç
Haznedaroğlu
OyuncularEngin Altan
Düzyatan
Belçim
Bilgin
Selim
Erdoğan

7. Dedemin Fişi

bkm filmleri

Güldür Güldür adlı TV programıyla büyük bir izleyici kitlesi yakalayan ekip Ali Sunal önderliğinde şanslarını birde sinema sahnesinde denediler. 2016 yılında vizyona giren filme ilgi bir hayli çok olurken film kalitesi genel olarak ortalama olarak değerlendirilmiştir. Yönetmen Meltem Bozoflu imzalı filmin yapımcılığını BKM üstlenmiştir. Kaliteli oyuncu kadrosu ve efsane replikleriyle film en iyi  BKM filmleri listesinde kendisine yer bulabilmiştir.

TürKomedi
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMeltem
Bozoflu
OyuncularOnur
Buldu
Alper
Kul
Erdem
Yener

8. Kolonya Cumhuriyeti 

bkm filmleri

Son yılların popüler komedyenlerinden Çağlar Çorumlu’nun başrolünde yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda Büşra Pekin ve Ersin Korkut gibi tanınmış isimler yer almaktadır. Film BKM yapımcılık şirketi bünyesinde yapılmış olup yönetmen koltuğunda Dedemin Fişi ve Çarşı Pazar filmlerinin de senaristliğini yapan Murat Kepez oturmuştur. Komedi dolu bir bilim kurgu filmi olan Kolonya Cumhuriyeti hem Çağlar Çorumlu’nun hem de Büşra Pekin’in efsane oyunculuk performanslarına sahne olmuştur.

TürKomediBilim Kurgu
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMurat
Kepez
OyuncularÇağlar
Çorumlu
Büşra
Pekin
Ersin
Korkut

9. Yol Arkadaşım 

bkm filmleri

BKM mutfağın yetiştirdiği güzide oyunculardan Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak’ın başrollerinde yer aldığı film 2017 yazına damgasını vurmuştur. Hayatında peş peşe talihsizlikler yaşayan Onur’un Ayvalık yolunda tanıştığı Şeref ile imtihanı bu filmin konusu olmuştur. Başarılı ikilinin muhteşem uyumu ve komedi dolu sahneleriyle en iyi BKM filmleri listesine girebilmiştir.

TürKomedi
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBedran
Güzel
OyuncularOğuzhan
Koç
İbrahim
Büyükak
Emre
Kınay

10. Patron Mutlu Son İstiyor 

bkm filmleri

Komedi Dükkanı ve Arkadaşım Hoş geldin gibi TV programlarıyla komedi de çığır açan isimlerden biri olan Tolga Çevik BKM yapımcılığında çekilen Patron Mutlu Son İstiyor filminde başrol oynamıştır. Filmde Tolga Çevik’in partneri Ezgi Mola olurken, Murat Başoğlu’da iyi bir oyunculuk performansı sunmuştur. Kıvanç Baruönü yönetmenliğinde çekilen filmin konusu Senaristlik yapan Sinan’ın romantik komedi filmi yazmak için Kapadokya’ya gitmesini ve orada tanıştığı Eylül’le birlikte başına gelenleri anlatmaktadır.

TürKomediRomantik
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenKıvanç
Baruönü
OyuncularTolga
Çevik
Ezgi
Mola
Murat
Başoğlu

11. Gişe Memuru 

bkm filmleri

Türk sinemasının kült filmlerinden biri olan Gişe Memuru, hayatını monoton bir düzende yaşayan sürekli aynı şeyleri tekrarlayan Kenan’ın günlük yaşamını izleyicilerine aktarmıştır. Çatalca gişeler bölgesinde görev yapan Kemal babasıyla birlikte yaşayan her gün işten eve evden işe gidip gelen bir adamdır. Babasıyla da sıkıntıları olan Kenan asosyal karaktere sahip biridir. Film yönetmen Tolga Karaçelik önderliğinde çekilmiş olup yapımcılığını BKM üstlenmiştir.

TürDram
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenTolga
Karaçelik
OyuncularZafer
Diper
Serkan
Ercan
Nur
Fettahoğlu

12. Hükümet Kadın

bkm filmleri

Türk Komedi filmleri arasında en dikkat çeken filmlerden biri olan Hükümet Kadın BKM yapımcılığında ortaya çıkan efsane filmlerden biridir. Sermiyan Midyat’ın hem yönetmenlik hem de oyunculuk yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Ercan Kesal ve Bülent Çolak gibi ünlü oyuncular yer almıştır. Midyat beldesine Belediye başkanı olmak isteyen üçkağıtçı Faruk ve eski belediye başkanının karısı olan Xate ananın belediye seçimlerindeki çekişmeleri filmin konusu olmuştur. İlk filmin çok beğenilmesi sebebiyle kısa bir süre sonra serinin devamı olan Hükümet Kadın 2 de izleyiciyle buluşmuş ve beğenileri üzerine toplamıştır.

TürKomedi
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSermiyan
Midyat
OyuncularDemet
Akbağ
Ercan
Kesal
Bülent
Çolak

13. Ekşi Elmalar

bkm filmleri

Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp hem yönetip hem de başrolünde yer aldığı filmlerden biri olan Ekşi Elmalar, yine kendisinin kurmuş olduğu BKM bünyesinde çekilen başarılı bir filmdir. Oyuncu kadrosunda Farah Zeynep Abdullah, Songül Öden, Şükran Ovalı ve Şükrü Özyıldız gibi önemli isimlerin yer aldığı filmin konusu Belediye reisi Aziz Özay ve 3 kız çocuğunun bazen dramatik bazen de komedi dolu hikayesini anlatmaktadır. Ekşi Elmalar dram filmi izlemek isteyenlere şiddetle tavsiye ettiğimiz BKM filmleri arasındadır.

TürDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenYılmaz
Erdoğan
OyuncularYılmaz
Erdoğan
Devrim
Yakut
Farah Zeynep
Abdullah

14. Düğün Dernek 

bkm filmleri

Türk sinemasının yeni Zeki ile Metin’i olarak bahsedilen Ahmet Kural & Murat Cemcir ikilisinin Çalgı Çengi ve birkaç TV dizisinden sonra ortaya koydukları başarılı projenin yönetmenliğini Selçuk Aydemir yapmıştır. 2013 yılına damgasını vuran Düğün Dernek filmi Sivas’ın bir köyünde yaşayan İsmail, Saffet, Tüpçü Fikret ve Çetin’in başından geçen bir yakım komedi dolu olayları anlatmaktadır. İsmail’in oğlu Tarık yıllar sonra köye dönerek bir an önce evlenmek istediğini söyler. Bunun üzerine İsmail beş parasız olmasına rağmen arkadaşlarıyla birleşir ve düğün hazırlıklarına başlarlar. Genellikle komedi filmlerinin merkezi olan BKM bu filminde yapımcılığını üstlenmiştir. İlk filmiyle çok ses getiren Düğün Dernek serinin ikinci filmi “Düğün Dernek 2: Sünnet” ile devam etmiştir.

TürKomedi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSelçuk
Aydemir
OyuncularAhmet
Kural
Murat
Cemcir
Rasim
Öztekin

15. Beynelmilel 

bkm filmleri

BKM film yapımcılık bünyesinde çekilen en güzide filmlerden biri olan Beynelmilel’in başrollerinde Cezmi Baskın ve Özgü Namal yer almıştır. Filmin yönetmen koltuğunda Muharrem Gülmez ve senaryoyu da yazan Sırrı Süreyya Önder birlikte oturmuşlardır. 1982 yıllarını anlatan filmde cunta döneminin trajik hikayelerini müzik ve eğlenceyle birleştirerek trajikomik hikayelere dönüştürmüştür. Film müzisyenlik yaparak geçinen Abuzer ve her zaman babasına destek olan aynı zamanda da üniversiteye hazırlanan Gülendam’ı hikayenin merkezine almıştır.

TürKomediDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenSırrı Süreyya
Önder
Muharrem
Gülmez
OyuncularCezmi
Baskın
Özgü
Namal
Umut
Kurt

16. Annemin Yarası 

bkm filmleri

2016 yılının başlarında vizyona giren ağır dram filmi izleyenlerinin gözlerinde adeta yaş bırakmadı. Ozan Açıktan yönetmenliğinde çekilen filmin oyuncu kadrosunda Belçim Bilgin, Ozan Güven, Bora Akkaş, Okan Yalabık ve Meryem Uzerli yer almıştır. Bosna Savaşı yıllarına dayanan Trajik bir olay genç bir çocuğun hayatına sebep olacaktır. Muhteşem kurgusu ve can alıcı dram sahneleriyle dikkatleri üzerine çeken “Annemin Yarası” en iyi BKM filmlerinden birdir.

TürDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenOzan
Açıktan
OyuncularBelçim
Bilgin
Ozan
Güven
Bora
Akkaş

17. Hokkabaz

bkm filmleri

Dünyaca ünlü Türk komedyen Cem Yılmaz’ın hem yazıp hem yönetip hem de başrolünde yer aldığı Hokkabaz filmi 2006 yılında BKM film yapımcılığı aracılığıyla vizyona girmiştir. Oyuncu kadrosunda Cem Yılmaz, Mazhar Alanson ve  Özlem Tekin gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmin konusu kendince iyi bir sihirbaz olan İskender’in yakın arkadaşı Maradona ile birlikte başta babası olmak üzere herkese kendini kanıtlama çabasını anlatmaktadır. Dramatik komedi tarzında olan bu film Türk sinemasına damga vuran en iyi Cem Yılmaz filmlerinden biridir.

TürDramKomedi
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenCem
Yılmaz
Ali Taner
Baltacı
OyuncularCem
Yılmaz
Mazhar
Alanson
Özlem
Tekin

18. Organize İşler

bkm filmleri

Başrolünde Yılmaz Erdoğan ve Tolga Çevik’in yer aldığı filmin oyuncu kadrosu ise adeta yıldızlar geçidi gibi. Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Özgü Namal ve Altan Erkekli başta olmak üzere Türk sinemasının komedi deyince akla gelen birçok aktörü bu filmde rol almıştır. Asım Noyan karakteri önderliğinde kurulan suç çetesine şans eseri olarak katılan Süperman Samet (Tolga Çevik) masum ve iyi niyetli karakteriyle bütün her şeyi birbirine katacak ve çeteyi çok zor durumda bırakacaktır.  BKM film önderliğinde yapılan Organize işler filmi hem BKM’nin hem de Türk sinemasının en iyi filmlerindendir.

TürDramKomedi
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenYılmaz
Erdoğan
OyuncularYılmaz
Erdoğan
Tolga
Çevik
Demet
Akba

19. Kelebeğin Rüyası 

bkm filmleri

Yılmaz Erdoğan’ın sinemamıza kazandırdığı efsane filmlerden biri olan “Kelebeğin Rüyası” filminin başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat rol almıştır. Zonguldak’ta yaşayan genç şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu kasabaya yeni gelen Belediye Başkanı’nın kızı Suzan’a aşık olmalarıyla filmin hikayesi başlar. İki arkadaş Suzan’ı kazanmak için iddiaya girerler ve birer şiir yazarlar kız hangisinin şiirini beğenirse diğeri aradan çıkacaktır. Ancak dönemin illet hastalığı Verem genç şairlerimizin yakasını çoktan tutmuştur. Hayatlarının belki de son günlerini geçiren delikanlılar yaşama sevinci içerisinde sevda için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran bu “Kelebeğin Rüyası” mutlaka izlenmesi gereken BKM filmlerinden biridir.

TürDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenYılmaz
Erdoğan
OyuncularKıvanç
Tatlıtuğ
Mert
Fırat
Yılmaz
Erdoğan

20. Vizontele 

bkm filmleri

Anadolu’nun orta yerinde şirin bir kasabaya dönemin en şaşırtıcı teknolojik aleti olan televizyonun gelmesiyle mükemmel bir komedi başlar. Köyün kendi halinde ve biraz da deli oğlanı Emin’in (yılmaz Erdoğan) ana merkezinde yer aldığı film kasabaya gelen televizyonun kasaba halkı üzerinde yarattığı heyecan ve merakı komik bir dille bizlere anlatmıştır. Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini yaptığı filmin yapımcılığını BKM yapmıştır. İlk filmiyle izleyicilerin beğenisi kazanan yapım kısa zaman sonra ikinci filmi olan Vizontele Tuuba’yı vizyona sokmuştur.

TürKomedi
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenYılmaz
Erdoğan
Ömer
Faruk Sorak
OyuncularYılmaz
Erdoğan
Cem
Yılmaz
Demet
Akbağ

21. G.O.R.A 

bkm filmleri

BKM yapımcılığım bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi filmi G.O.R.A aynı zamanda Türk sinemasının en iyi bilim-kurgu filmidir. Başrolünde Cem Yılmaz’ın rol aldığı GORA filmin oyuncu kadrosunda Özge Özberk, Ozan Güven, Şafak Sezer, Özkan Uğur ve Rasim Öztekin gibi ünlü isimler yer almıştır. Uzaylılar tarafından kaçırılan Halı, Kilim ve Travel işi yapan Arif Işık hiç bilmediği gezen GORA’yı da kısa zamanda birbirine katacaktır. Cem Yılmaz’ın unutulmaz esprilerine sahne olan filmin yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak yapmıştır. G.O.R.A filmi en iyi BKM filmleri listesinin de en tepesinde yer almıştır.

TürKomedi
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenÖmer
Faruk Sorak
OyuncularCem
Yılmaz
Özge
Özberk
Ozan
Güven

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.