Komedi ve Dram Dolu En İyi 15 Demet Akbağ Filmi Önerisi (Güncel)

Bu içeriğimizde Demet Akbağ'ın rol aldığı gelmiş geçmiş en iyi filmleri listeledik.
Komedi ve Dram Dolu En İyi 15 Demet Akbağ Filmi Önerisi (Güncel)

Ünlü Aktör Demet Akbağ'ın Gelmiş Geçmiş En İyi Filmleri

Hükümet Kadın, Organize İşler ve Vizontele gibi unutulmaz filmlerde rol alan Demet Akbağ, Yeşilçam'ın son dönemlerinde oyunculuk kariyerine başlamıştır. İşte ünlü aktör Demet Akbağ'ın genellikle komedi filmlerinin oluşturduğu mutlaka izlenmesi gereken en iyi 15 filmi...

Demet Akbağ Filmleri; 

1. 9 Kere Leyla (2020) – IMDb: 3.8

Demet Akbağ Filmleri

Netflix yapımı 9 Kere Leyla filminde uzun ve mutlu bir evliliğin sonuna doğru yaklaşan Adem ile Leyla’nın maceralarını izliyoruz. Yaşadığı evlillikten artık keyif alamayan Adem yeni bir heyecan ararken karşısına çıkan Nergis’e tutulur. Nergis’i kazanmak için elinden gelen her şeyi yapan Adem, Leyla’dan kurtulmaya çalışmaktadır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Ezel Akay

Oyuncular: Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Elçin Sangu

Fragman

9 Kere Leyla Benzeri Filmler;

  • Baba Parası (2020) IMDb: 4.5
  • Aykut Enişte (2019) IMDb: 7.5
  • Cinayet Süsü (2019) IMDb: 6.7

2. Kış Uykusu (2014) – IMDb: 8.2

Demet Akbağ Filmleri

Cannes film festivalinde Altın Palmiye ödülüne layık görülen Nuri Bilge Ceylan filmi “Kış Uykusu” filminin oyuncu karosunda Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ gibi ünlü oyuncular yer almıştır. Emekli olduktan sonra babadan kalma butik oteli işletmek için Kapadokya’ya dönen Aydın burada sakin ve monoton bir hayat sürmektedir. Yerel bir gazeteye yazdığı köşe yazıları ve uzun zamandır planladığı tiyatro oyunu tek aktivitesi olan Aydın bu günlerde kendisine bir hayli soğuk davranan genç karısı Nihal’den de boşanır. Abisinin yanına taşınan Necla biraz olsun Aydın’ın hayatını hareketlendirse de kışın bastırması ve her yerin karla kaplanmasıyla Aydın’ın hayatı yine hapishaneye döner. Demet Akbağ ve Haluk Bilginer’in üstün oyunculuk performansları sunduğu filmi mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

Tür: Dram

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbağ 

Fragman

Kış Uykusu Benzeri Filmler;

  • Müslüm (2018) IMDb: 7.7
  • Dağ 2 (2016) - IMDb: 8.8
  • Kabadayı (2007) - IMDB - 7.8

3. Niyazi Gül Dörtnala (2015) – IMDb: 4.5

Demet Akbağ Filmleri

Başrollerinde Ara Demirer ve Demet Akbağ’ın yer aldığı film Ata Demirer’in skeç tiplemelerinden biri olan Profesör Niyazi Gül’ün komedi dolu macerasını anlatmaktadır. Veteriner Profesör olan Niyazi Gül hayvanların haklarını savunan ve onların dilinden anlayan bir adamdır. Ancak Niyazi Gül’ün adı bir at yarışı organizasyonuna karışınca işler hayli komik bir durum alacaktır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Hakan Algül

Oyuncular: Ata Demirer, Demet Akbağ, Şebnem Bozoklu

Fragman

Niyazi Gül Dörtnala Tarzı Filmler;

  • Geniş Aile Komsu Kızı (2019) IMDb: 7.1
  • Pardon (2005) - (IMDB - 8.2)
  • Pek Yakında (2014) IMDb: 7.4

4. Hedefim Sensin (2018) – IMDb: 6.2

Demet Akbağ Filmleri

Ünlü yönetmen Kıvanç Baruönü’nün önderliğinde çekilen komedi filminin baş rolünde Demet Akbağ ve Ata Demirer ikilisini görüyoruz. Filmin konusu çiğköfte satarak yaşamını sürdüren Zekeriya Taştan’ın hayatını anlatmaktadır. Oldukça geveze bir insan olan Zekeriya bir gün susması gereken bir yerde yine konuşmaya başlayınca başına büyük bir dert açar ve İstanbul’u terk etmek zorunda kalır. Hayatını Gökçeada’da geçirmeye başlayan Zekeriya kendisiyle birlikte Hafize’nin Leyla’nın ve Yarım Hasan’ın hayatını da değiştirecektir.

Tür: Komedi

Yönetmen: Kıvanç Baruönü

Oyuncular: Ata Demirer, Demet Akbağ, Gonca Vuslateri

Fragman

Hedefim Sensin Benzeri Filmler;

  • Eltilerin Savaşı (2020) IMDb: 5.7
  • Tatlım Tatlım (2017) IMDb: 5.6
  • Aile Arasında (2018) IMDb: 8,0

5. Kurtuluş Son Durak (2012) – IMDb: 6.2

Demet Akbağ Filmleri

Psikolog olan Eylem çok sevdiği sevgilisiyle evlilik hazırlığı yapmaktadır ve Kurtuluş semtinde bir ev tutar. Ancak sevgilisi henüz evliliğe hazır olmadığını söyleyip Eylem’i terk edince yeni tutulan eveEylem tek başına yerleşir. Bu olaylar sonucunda ağır bir depresyona giren Eylem’in yardımına ise Saadet apartmanı sakinlerinden Vartanuş, Goncagül, Gülnur, Tüklay ve Füsun koşacaktır. Tam bir kadın dayanışması izlediğimiz filmde Demet Akbağ’ın mükemmel oyunculuk performansı dikkat çekiyor.

Tür: Dramatik Komedi

Yönetmen: Yusuf Pirhasan

Oyuncular: Belçim Bilgin, Demet Akbağ, Nihal Yalçın

Fragman

Kurtuluş Son Durak Tarzı Filmler;

  • Organize İşler (2008) IMDb: 7.4
  • Bana Masal Anlatma (2015) IMDb: 7.7
  • Düğün Dernek (2013) IMDb: 7,3

6. Nadide Hayat (2015) – IMDb: 6.4

Demet Akbağ Filmleri

Çağan Irmak’ın unutulmaz filmlerinden biri olan Nadide Hayat 30 yıllık eşini ani bir şekilde kaybeden Nadide hanımın hayata dönüş macerasını anlatmaktadır. Kocasının ölümüyle yalnız kalan Nadide Hanım artık hayatını daha renkli ve hızlı yaşamak ister. Dikişi kursları, korolar derken asıl istediğinin genç gibi yaşamak olduğunu fark eden Nadide Hanım üniversiteye başlar.

Tür: Dramatik Komedi

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Demet Akbağ, Sevil Akı, Efecan Şenolsun

Fragman

Nadide Hayat Benzeri Filmler;

  • Her Şey Çok Güzel Olacak (1998) IMDb: 8,2
  • Ölümlü Dünya (2018) IMDb: 8,0
  • Kara Bela (2018) IMDb: 7.1

7. Hükümet Kadın (2013) – IMDb: 6.5

Demet Akbağ Filmleri

Ünlü aktör Sermin Midyat’ın hem yönetmenlik hem de oyunculuk yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Ercan Kesal ve Büülent Çolak rol almıştır. Midyat’ta yaşayan 8 çocuk annesi Xate ana okuma yazma bilmeyen bir kadındır. Buna rağmen belediye seçimlerinde başkan seçilen Xate hanım hükümet gibi bir kadın olduğunu herkese gösterecektir. Bu arada en büyük rakibi olan Faruk belediye başkanlığını ele almak için her şeyi yapmaktadır. Güzel bir komedi filmi olan Hükümet Kadın en iyi Demet Akbağ filmlerinden biridir.

Tür: Komedi

Yönetmen: Sermiyan Midyat

Oyuncular: Demet Akbağ, Ercan Kesal, Bülent Çolak

Fragman

Hükümet Kadın Benzeri Filmler;

  • Şansımı Seveyim (2017) IMDb: 5.2
  • Kolpaçino (2009) IMDb: 6.0
  • Çakallarla Dans (2010) IMDb: 5.6 

8. Vizontele Tuuba (2003) – IMDb: 6.5

Demet Akbağ Filmleri

Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan ve Tolga Çevik’in oyuncu kadrosunda yer aldığı efsanevi film Vizontele filminin devamı niteliğindedir. Kendi halinde bir köy hayatı yaşamakta olan köylüler televizyonun köye gelişiyle dış dünyanın fikirlerine kapılmaya başlamışlardır. Bu sırada da köye tayin edilen bir öğretmen beraberinde bazı siyasi ve politik düşünceleri de getirir. Filmde anlatılan diğer bir konu ise deli Emin’in öğretmenin kızı Tuba ile olan sevdasıdır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik

Fragman

Vizontele Tuuba Benzeri Filmler;

  • Ay Lav Yu (2010) IMDb: 5.6
  • Sağ Salim (2012) IMDb: 6.6
  • Düğün Dernek 2 Sünnet (2018) IMDb: 6,6

9. O…Çocukları (2008) – IMDb: 6.5

Demet Akbağ Filmleri

Senaryosunu Sırrı Süreyya Önder’in yazdığı ve yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yaptığı O..Çocukları filminin oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Özgü Namal ve Altan Erkekli rol almışlardır. Şimdiye kadar görmediğiniz bir konu ile karşımıza çıkan filmde 1981 yılı askeri darbe zamanlarında hikaye hayat kadınlarının çocuklarına bakıcılık yapan emanetçi bir kadını ve çocukları anlatmaktadır. Çocukların psikolojileri, düşünceleri, bakıcılık yapan kadının annelik duygusu ve daha fazlası filmde anlatılmaya çalışılmıştır.

Tür: Dram

Yönetmen: Murat Saraçoğlu

Oyuncular: Altan Erkekli, Özgü Namal, Demet Akbağ

Fragman

O... Çocukları Benzeri Filmler;

  • Kaybedenler Kulübü (2011) - (IMDB - 7.6)
  • Kelebeğin Rüyası (2013) - (IMDB - 7.8)
  • Dedemin İnsanları (2011) - (IMDB - 8.0)

10. Eyvah Eyvah (2010) – IMDb: 7.0

Demet Akbağ Filmleri

Türk komedi filmleri türünde başarılı iki oyuncusu Demet Akbağ ve Ata Demirer'in başrollerde yer aldığı Eyvah Eyvah, Çanakkale’nin Geyikli beldesinde yaşayan Hüseyin’in hikayesini anlatmaktadır. Hemşire Müjgan ile evlenmek isteyen Hüseyin para kazanmak için müzisyenlik yapmaktadır. Bu sırada hiç tanımadığı babasına dair bir haber alan Hüseyin her şeyi arkasında bırakarak İstanbul’a gider. Orada birçok maceranın içine atılan Hüseyin orada tanıştığı şarkıcı Firuzan’ın da başını belaya sokacaktır. Unutulmaz sahneleri ve başarılı oyunculuk performanslarıyla dikkat çeken film aynı zamanda en iyi Demet Akbağ filmlerinden biridir.

Tür: Komedi

Yönetmen: Hakan Algül

Oyuncular: Demet Akbağ, Ata Demirer, Şehsuvar Aktaş

Fragman

Eyvah Eyvah Benzeri Filmler;

  • Mucize 2: Aşk (2019) IMDb: 7.1
  • Ailecek Şaşkınız (2018) IMDb: 6.2
  • Yol Arkadaşım (2017) IMDb: 6,3

11. Neredesin Firuze (2004) – IMDb: 7.3

Demet Akbağ Filmleri

Türk sinemasının en iyi komedi filmlerinden biri olan “Neredesin Firuze” efsane oyuncu kadrosu ve komedi dolu sahneleriyle unutulmaz yapımlardan olmuştur. Ünlü yönetmen Ezel Akay imzalı filmin oyuncu kadrosunda Cem Özer, Haluk Bilginer, Ruhi Sarı, Demet Akbağ ve Özcan Deniz rol almıştır. Filmde anlatılan konu ise bir zamanlar İstanbul’un en canlı semti olan Unkapanı’nda geçmektedir. Müzik dünyasında pek te başarılı olamayan Hayri ve Hasan şanslarını birde Unkapanı’nda denemek isterler.  

Tür: Komedi

Yönetmen: Ezel Akay

Oyuncular: Cem Özer, Haluk Bilginer, Ruhi Sarı, Özcan Deniz

Fragman

Neredesin Firuze Benzeri Filmler;

  • Hükumet Kadın (2013) IMDb: 6.5
  • Arif V 2016 (2018) IMDb: 7,6
  • Çalgı Çengi (2010) IMDb: 7.3

12. Organize İşler (2005) – IMDb: 7.4

Demet Akbağ Filmleri

Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp hem de yönetmenliğini yaptığı efsanevi filmin oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Tolga Çevik, Yılmaz Erdoğan, Özgü Namal ve Cem Yılmaz rol almışlardır. İstanbul’un suçla dolu karanlık dünyasına yeni yeni adım atan Süpermen Samet sıkıcı iç dünyasından kopup hareketli bir dünyaya adım atar. Şans eseri Asım Noyan’ın çetesine dahil olan Süpermen Samet suç dolu bu dünyada ayakta kalmaya çalışır. Komedi ve Dram dolu sahneleriyle akıllara kazınan Organize İşler filminde Demet Akbağ “Nuran” karakterine hayat vermiştir.

Tür: Dramatik Komedi

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik, Demet Akbağ

Fragman

Organize İşler Tarzı Filmler;

  • Eyvah Eyvah (2010) IMDb: 7.1
  • Yahşi Batı (2009) IMDb: 7.4
  • Dedemin Fişi (2016) IMDb: 5.8

13. Vizontele (2001) – IMDb: 8.0

Demet Akbağ Filmleri

Türk sinemasının en iyi komedyenlerini bir araya getiren Vizontele filmi efsane oyuncu kadrosu ve konusu ile akıllara kazınmıştır. Oyuncu kadrosunda Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Altan Erkekli ve Erdal Tosun başta olmak üzere daha birçok ünlü oyuncu yer almıştır. Filmin konusu ise televizyonun henüz yeni yeni yayılmaya başladığı bir dönemde Anadolunun ücra köylerinden birine gelen televizyonla hareketlenen köy hayatını anlatmaktadır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan, Ömer Faruk Sorak

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Demet Akbağ

Fragman

Vizontele Benzeri Filmler;

  • Pardon (2005) IMDb: 8,2
  • G.O.R.A (2004) IMDb: 8,0 
  • Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2016) IMDb: 7.5

14. Tersine Dünya (1994) – IMDb: 6.1

Demet Akbağ Filmleri

Muhteşem senaryosu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Türk filmleri arasında yer alan Tersine Dünya başarılı yönetmen Ersin Pertan imzalıdır. Oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Rasim Öztekin, Lale Mansur ve Jale Arıkan gibi ünlü isimlerin yer aldığı film de kadınların ve erkeklerin rol değiştirdiği bir dünya görmekteyiz. Ev işleri yapan, evden kaçırılıp evlendirilen erkekler ve kabadayılık yapan, evine ekmek getiren kadınların olduğu filmde Demet Akbağ’ın mükemmel oyunculuk performansı ile gelen komedi dolu olayları izliyoruz.

Tür: Komedi

Yönetmen: Ersin Pertan

Oyuncular: Demet Akbag, Rasim Öztekin, Lale Mansur

Fragman

Tersine Dünya Benzeri Filmler;

  • Bizim İçin Şampiyon (2018) IMDb: 8.3
  • Ayla (2017) IMDb: 8.4
  • Devrim Arabaları (2008) - (IMDB - 8.0)

15. Davacı (1986) – IMDb: 7.2

Demet Akbağ Filmleri

Yeşilçam filmleri arasında yer alan Davacı filminde Demet Akbağ, Kemal Sunal ile birlikte rol almışlardır. Köyde yaşayan iki aile bir hayvan sürüsünün komşu bahçeye girmesi sebebiyle birbirlerine düşman olurlar ve yıllarca sürecek bir dava açılır. Her iki tarafında inatçı karakterlere sahip olması filme hem komedi hem de dram kazandırmıştır. Ünlü yönetmen Zeki Ökten’in eseri olan film toplumun hukuksal problemleri de ön plana çıkmaktadır.

Tür: Politik, Dram, Komedi

Yönetmen: Zeki Ökten

Oyuncular: Kemal Sunal, Savaş Yurttaş, Serra Yılmaz

Fragman

Davacı Benzeri Filmler;

  • Bir Zamanlar Anadolu'da (2011) - (IMDB - 7.9)
  • Propaganda - 1999 IMDb: 7.1
  • Neredesin Firuze - 2004 IMDb: 7.3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.