Ünlü Yönetmen Çağan Irmak’ın En İyi ve En Yeni 16 Filmi

Ortaya koyduğu eserlerle Türk sinemasında iz bırakmayı başaran ünlü yönetmen Çağan Irmak’ın en iyi filmlerini listeledik.
Ünlü Yönetmen Çağan Irmak’ın En İyi ve En Yeni 16 Filmi

İzlenmesi Gereken Çağan Irmak Filmleri Listesi

Unutulmaz filmleriyle sinemaseverlerin kalbinde taht kurmayı başaran efsane yönetmen Çağan Irmak’ın en iyi filmlerini listeledik. İşte gelmiş geçmiş en iyi ve IMDb puanı yüksek Çağan Irmak filmleri…

Çağan Irmak Filmleri;


16. Bizi Hatırla (2018) – IMDb: 7.4

en iyi çağan ırmak filmleri

Oyuncu kadrosunda Altan Erkekli, Tolga Tekin ve Özge Özberk gibi başarılı isimlerin olduğu film Çağan Irmak’ın en çok izlenen filmleri arasındadır. Film yıllardır babasıyla görüşmeyen Kaan’ın babasının rahatsızlığı sonrasında tekrar bir araya gelmelerini ve aralarında oluşan kopukluğun tekrar bir samimiyet kazanması için elinden gelen her şeyi yapmasını konu edinir. Eşref bey ise yıllardır ayrı kaldığı oğluna ve ailesine yük olduğunu düşünerek yabancılık çektiği yerden tekrar eski evine dönmek ister.

Tür: Dram

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk

Fragman

Bizi Hatırla Tarzı Filmler;

  • Karakomik Filmler 2: Deli - Emanet (2020) - IMDb: 6.5
  • Acı Kiraz (2020) – IMDb: 5.4
  • Eltilerin Savaşı (2020) - IMDb: 5.7

15. Çocuklar Sana Emanet (2018) – IMDb: 5.3

en iyi çağan ırmak filmleri

Türk dram filmleri türünde yazılmış bir film olan Çocuklar Sana Emanet, bir trafik kazası sonucu hayat arkadaşını kaybetmesinden sonra yaşadığı travmaları ve gördüğü kabusları bitirmek için şifacı bir kadından yardım istemesini anlatıyor. Kerem’in aklına mantığına sığmayan bu travmalar ve olaylar hayatını çok zor bir döneme sokacaktır. Başarılı yönetmen Çağan Irmak’ın ustaca yazıp yönettiği filmin başrolünde Engin Akyürek rol almıştır.

Tür: Gerilim, Dram

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Engin Akyürek, Şerif Sezer, Hilal Altınbilek

Fragman

Çocuklar Sana Emanet Tarzı Filmler;

  • Biz Böyleyiz (2020) - IMDb: 5.6
  • 7. Koğuştaki Mucize (2019) – IMDb: 8.3
  • Aile Arasında (2017) – IMDb: 8.4

14. Benim Adım Feridun (2016) – IMDb: 5.4

en iyi çağan ırmak filmleri

Şimdiye kadar gördüğümüz aşk filmleri senaryolarına taş çıkartan bu yapım Ersan (Halil Sezai Paracıkoğlu) uzun süren bir ilişki sonucunda sevgilisi tarafından terk edilir ve ilk haftalarda bunun acısıyla kavrulan Ersan bir yanda izleyicilere dram yaşatırken bir yandan da komedi sahneleriyle eğlendirir. Haftalar sonra aşk acısından kurtulmak için gittiği Erdek’te aradığını bulamayan Ersan gördüğü bir düğün salonuna girer ve Damadın babası tarafından Feridun isimli biri ile karıştırılır. Yeni bir hikayenin başlangıcı olan bu tesadüf Ersan’a yeni bir aşk hikayesi de sunacaktır.

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Halil Sezai Paracıkoğlu, Büşra Pekin, Özge Borak

Fragman

Benim Adım Feridun Tarzı Filmler;

  • Mustang (2015) – IMDb: 7.6
  • Birleşen Gönüller (2014) – IMDb: 7.7
  • Güneşi Gördüm (2009) – IMDb: 6.5

13. Kabuslar Evi – Takip (2006) – IMDb: 6.0

en iyi çağan ırmak filmleri

Filmin konusu, 30 yıldır bir kurt adamdan kaçmaya çalışan İbrahim’in en sonunda güvenli olduğunu düşündüğü yeni evine gelmesiyle başlıyor. Ancak bu evde de İbrahim’i bulan kurt adamdan kurtulmanın tek bir yolu kalmıştır. O da bu korkuyla yüzleşmektir. İbrahim için zorlu geçen günler sadece bir kurt adam efsanesiyle bitmiyor çünkü bu kurt adam hikayesi belki de tamamen bir hayal ürünüydü.  Kendi iç dünyasında sıkıntıları olan İbrahimin öyküsü Çağan Irmak’ın fantastik ve bilim kurguya yönelen nadir yapımlarından biridir.

Tür: Fantastik, Gerilim, Psikolojik

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Fikret Kuşkan, Cihan Okan, Ayla Arslancan

Fragman

Kabuslar Evi Benzeri Filmler;

  • Benim Dünyam (2013) – IMDb: 7.5
  • Kız Kardeşler (2019) – IMDb: 7.5
  • Uzun Hikaye (2012) – IMDb: 7.6

12. Nadide Hayat (2015) – IMDb: 6.4

en iyi çağan ırmak filmleri

Komedi filmleri türünün usta oyuncusu Demet Akbağ’ın başrolünde oynadığı Nadide Hayat Filmi usta yönetmen Çağan Irmak’ın ses getiren yapımların bir tanesidir. 2015 yılında vizyona giren film insanlara yaşama sevincini yeniden kazandıracak türden son derece keyifli bir filmdir. Film kocası öldükten sonra kendine yeni bir hayat felsefesi edinen Nadide Hanım’ın maceralarını anlatmaktadır. Özgürlüğü ve hayatı kendi için yaşaması gerektiğinin farkına varan Nadide Hanım hayattan keyif alabilmek için akla gelebilecek her türlü aktivitede rol almış ancak gerçek hayatı Üniversite sıralarında bulmuştur.

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Demet Akbağ, Sevil Akı, Efecan Şenolsun

Fragman

Nadide Hayat Tarzı Filmler;

  • Mucize (2015) – IMDb: 7.6
  • Kaybedenler Kulübü (2011) – IMDb: 7.6
  • Müslüm (2018) – IMDb: 7.8

11. Unutursam Fısılda (2014) – IMDb: 7.5

en iyi çağan ırmak filmleri

Çağan Irmak’ın efsane filmlerinden biri olan Unutursam Fısılda’nın oyuncu kadrosunda Farah Zeynep Abdullah, Kerem Bursin, Hümeyra, Mehmet Günsur ve Işıl Yücesoy gibi ünlü isimler yer almaktadır. Film hayatını şarkı söyleyerek geçirmek isteyen hırçın bir kız olan Hatice ve hemşire ablası Hanife’nin kasabada yaşadıkları mütevazı hayatın kasabaya yeni gelen kaymakamın oğlu Tarik’a aşık olmalarıyla ayrı düşen hayat maceralarını anlatmaktadır. Hayallerinin peşinden koşan Hatice, Tarık ile beraber şöhret basamaklarını birer birer tırmanırken adını bile geri de bırakıp “Ayperi” olacaktır.

Tür: Dram, Müzikal, Romantik

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Işıl Yücesoy

Fragman

Unutursam Fısılda Tarzı Filmler;

  • Kabadayı (2007) – IMDb: 7.8
  • Kelebeğin Rüyası (2013) – IMDb: 7.8
  • Bir Zamanlar Anadolu’da (2011) – IMDb: 7.9

10. Tamam mıyız? (2013) – IMDb: 7.1

en iyi çağan ırmak filmleri

Son yıllarda Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi sinema oyuncularından biri olan Aras Bulut İynemli Tamam mıyız? filminde mükemmel bir oyunculuk performansı göstermiştir. Bedensel engelli bir kişiyi canlandıran Aras Bulut, film izleyicilerinin takdirini kazanmıştır. Deniz Celiloğlu, Gürkan Uygun, Sumru Yavrucuk ve Aslı Enver’in de rol aldığı film de bedensel engeli yüzünden ailesine yük olduğunu düşünen ve büyük bir bunalım olan İhsan ile kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan genç bir heykeltraş olan Temmuz’un aşk ve iş hayatında yaşadığı sıkıntılar sonucu bunalıma girmesi vetambu dönem de İhsan ve Temmuz ikilisinin tanışması konu edinilmiştir. Birbirinden kötü durumda olan bu iki genç adamın hayatı bu karşılaşmayla adeta yeniden başlayacaktır.

Tür: Dram

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Aras Bulut İynemli, Sumru Yavrucuk

Fragman

Tamam Mıyız? Tarzı Filmler;

  • Dedemin İnsanları (2011) – IMDb: 8.0
  • Ahlat Ağacı (2018) – IMDb: 8.1
  • Kış Uykusu (2014) – IMDb: 8.2

9. Dedemin İnsanları (2011) – IMDb: 8.0

en iyi çağan ırmak filmleri

Başrolde Çetin Tekindor’un rol aldığı Dedemin İnsanları filmi muhteşem oyunculuk performanslarına sahne olmuş Türk sinemasının nadide filmlerinden bir tanesi olmuştur. Ünlü yönetmen Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği filmde yiğit Özşener, Gökçe Bahadır, Hümeyra, Zafer Algöz, Mert Fırat ve Ezgi Mola gibi başarılı isimler rol almıştır. Filmin konusu Giritten İzmir’e Mübadele döneminde göç etmek zorunda kalan Mehmet Bey ve ailesinin hikayesini anlatmaktadır. Uzun yıllardır İzmie eşrafından olup tanınan Mehmet Bey torunu Ozan’a da köklerinin nereye dayandığını bir bir anlatacaktır. Hayatını çok yardım sever bir şekilde geçiren Mehmet Bey içindeki Girit özlemiyle yanıp tutuşurken torununun hırçınlıklarıyla da uğraşmak zorunda kalacaktır. Film 1. Düny Savaşı sonrasında yapılan mübadele ile hayatları değişen birçok ailenin dramını sinema perdesine yansıtmıştır.

Tür: Dram, Tarih

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz

Fragman

Dedemin İnsanları Tarzı Filmler;

  • Masumiyet (1997) – IMDb: 8.3
  • Babam ve Oğlum (2005) – IMDb: 8.3
  • Eşkıya (1996) – IMDb: 8.3

8. Prensesin Uykusu (2010) – IMDb: 6.7

en iyi çağan ırmak filmleri

Son yıllarda komedi türünde öne çıkan isimlerden Çağlar Çorumlu’nun başrolünde oynadığı film Çağan Irmak’ın genel tarzı olan dram türünü fantastik bir öyküyle birleştirerek anlattığını görüyoruz.  Garip bir insan olan Aziz ve onun oturduğu binaya taşınan 10 yaşındaki Gizem’in hayat dolu yaşamları bu filmin konusu olmuştur.

Tür: Dram, Komedi, Fantastik

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Sevinç Erbulak, Ayşenil Şamlıoğlu, Genco Erkal

Fragman

Prensesin Uykusu Benzeri Filmler;

  • Uçurtmayı Vurmasınlar (1989) – IMDb: 8.4
  • Ayla (2017) – IMDb: 8.5
  • Selvi Boylum Al Yazmalım (1977) – IMDb: 8.6

7. Karanlıktakiler (2009) – IMDb: 7.1

en iyi çağan ırmak filmleri

Çağan Irmak’ın çok bilinmese de en başarılı filmlerinden biri olan Karanlıktakiler filminin başrolünde Erdem Akakçe rol almıştır. Film anne ve oğul arasında geçen anlaşmazlıklara rağmen birbirilerinden kopmamaları sonucu küçük bir evde yaşanan melankoli ve dramı anlatmaktadır. Bir ajansta çalışan Egemen yaşı ilerlemesine rağmen hala annesiyle yaşayan ancak bu durumdan hoşnut olmayan her fırsatta gitmek isterken bunu bir türlü başaramayan genç bir adamdır. Saplantılı bir anneye sahip olan Egemen yıllardır aradığı huzuru annesinin yüzünden hiçbir zaman bulamaz. Bu sıkıntılardan biraz uzaklaşabildiği tek yer ise aşık olduğu patronunun da bulunduğu işyeridir.

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Erdem Akakçe, Meral Çetinkaya

Fragman

Karanlıktakiler Benzeri Filmler;

  • Pardon (2005) - (IMDB - 8.2)
  • Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019) – IMDb: 8.4
  • Canım Kardeşim (1973) – IMDb: 8.7

6. Issız Adam (2008) – IMDb: 6.8

en iyi çağan ırmak filmleri

Melis Birkan ve Cemal Hünal’ın başrollerini paylaştığı gelmiş geçmiş en iyi Türk filmleri arasında gösterilen Issız Adam... Aşırı duygusal ve romantik bir hikayeye sahip olan Issız Adam filminin senaryosunu da yine Çağan Irmak yazmıştır. Film tesadüf eseri karşılaşan ve o anda aralarında bir şeyler olduğunu hisseden iki gencin birbirlerinden çok farklı hayatlara sahip olmalarına rağmen bir ilişki içinde olmaları yıllarca sürecek dramatik bir hikayeyi başlatacaktır.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Melis Birkan, Cemal Hünal, Yıldız Kültür

Fragman

Issız Adam Tarzı Filmler;

  • Mucize 2: Aşk (2019) IMDb: 7.1
  • Bizim İçin Şampiyon (2018) IMDb: 8.3
  • Kış Uykusu (2014) - (IMDB - 8.2)

5. Ulak (2008) – IMDb: 6.8

en iyi çağan ırmak filmleri

Çağan Irmak’ın Türk sinemasına kazandırdığı sıra dışı eserlerden biri olan Ulak, başrolünde Çetin Tekindor ve zengin oyuncu kadrosuyla uzun yıllar adından söz ettiren bir film olmuştur. Filmin konusu nereden gelip nereye gittiği bilinmeyen Ulak Zekeriya’nın (Çetin Tekindor) anlattığı destansı hikayeler ve bu hikayeler çerçevesinde gelişen olayları anlatmaktadır.

Tür: Fantastik, Dram

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Hümeyra, Çetin Tekindor, Yetkin Dikinciler

Fragman

Ulak Benzeri Filmler;

  • Kelebeğin Rüyası (2013) - (IMDB - 7.8)
  • Bir Zamanlar Anadolu'da (2011) - (IMDB - 7.9)
  • Dedemin İnsanları (2011) - (IMDB - 8.0)

4. Babam ve Oğlum (2005) – IMDb: 8.3

en iyi çağan ırmak filmleri

Çağan Irmak’ın hem yazıp hem de yönettiği Babam ve Oğlum filmi türk sinemasında büyük bir ses getirmeyi başarmış 2000’li yılların en iyi filmlerinden biridir. Filmin başrolünde Çetin Tekindor rol alırken Fikret Kuşkan ve Hümeyra gibi yıldız isimler de filmin oyuncuları arasındadır.

Filmin konusu; 12 Eylül darbesinin söndürdüğü hayatlardan birine değinen film küçük Deniz ve ailesini yasa boğan acı haberi anlatmaktadır. Annesini küçükken kaybeden deniz gazeteci babası Sadık ile ankarada mütevazi bir hayat sürmektedirler. Hayatın da hiçbir akrabasını tanımayan Denizin günün birinde babasıyla birlikte köye yerleşmesi hiçte sıradan bir durum değildir. Bir süre sonra bu ani taşınmanın ardındaki acı haber aile büsbütün yıkacaktır.

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Fikret Kuşkan, Hümeyra, Özge Özberk

Fragman

Babam ve Oğlum Tarzı Filmler;

  • Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019) 8.4
  • Müslüm (2018) IMDb: 7.7
  •  Ayla (2017) IMDb: 8.4

3. Yolculuk (2005) – IMDb: 7.2

en iyi çağan ırmak filmleri

Yönetmenliğini Bahadır İnce’nin yapmış olduğu Yolculuk filminin senaryosu ise Çağan Irmak imzalı son derece başarılı bir işleyişe sahiptir. Filmde hastanede tedavi gören Sevda ve Efran’ın ameliyat olmamak için ailelerinden habersizce birlikte kaçmalarını ve bu arkadaşlığın bir aşk hikayesine dönüşmesi konu edilmiştir. Oyuncu kadrosunda Fikret Kuşkan, Mustafa Üstündağ ve Ali Taygun gibi isimleri barındıran film harika bir senaryoya sahip olsa da sinemada beklenilen ilgiyi görememiştir.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Bahadır İnce

Oyuncular: Fikret Kuşkan, Burak Altay, Mustafa Üstündağ

Fragman

Yolculuk Tarzı Filmler;

  • Dağ 2 (2016) - IMDb: 8.8
  • Kaybedenler Kulübü (2011) - (IMDB - 7.6)
  • Devrim Arabaları (2008) - (IMDB - 8.0)

2. Mustafa Hakkında Her Şey (2003) – IMDb: 7.6

en iyi çağan ırmak filmleri

Hayatını mutlu ve huzurlu bir şekilde geçiren Mustafa güzel giden bir iş, onu hiç üzmeyen bir eş birde dünyalar tatlısı çocuğa sahiptir. Ancak bu gidişat hiçte göründüğü gibi değildir. Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mustafa’nın karısı o sırada yalnız değildir. Fikret isimli genç bir adamla beraber olan Ceren’in ölümü bazı gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Mustafa’nın Fikret’i bulup sorgulamasıyla ikisinin de hayatı kökünden değişecektir. Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği bu film kalitesiyle uzun yıllar adından söz ettirmeyi başarmıştır.

 Tür: Gerilim, Dram

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Şerif Sezer, Fikret Kuşkan, Başak Köklükaya

Fragman

Mustafa Hakkında Her Şey Tarzı Filmler;

  • 7. Koğuştaki Mucize (2019) 8.3
  • Vizontele (2001) - (IMDB - 8.0)
  • Babam ve Oğlum (2005) - (IMDB - 8.3)

1. Bana Şans Dile (2001) – IMDb: 5.2

en iyi çağan ırmak filmleri

Türk sinemasının aksiyon filmleri türünde bir yapımı olanBana Şans Dile filminin oyuncu kadrosunda Rıza Kocaoğlu, Nilgün Belgün, Mert Akça ve Basak Dasman gibi tanınmış isimler yer almaktadır. Film konusu itibarıyla büyük bir sosyal mesaj vermektedir. Bahadır, hayatını içine kapanık asosyal bir genç olarak geçirdiği sıralarda bunun değişmesi için bir gün okula silahla gider ve sınıf arkadaşlarını rehin alır. Onlara zarar verme niyetinde olmayan Bahadır’ın tek istediği arkadaşlarından teker teker canlarını en çok yakan şeyin ne olduğunu konuşmalarını ister. Film izleyicilerinin son derece beğendiği Bana Şans Dile, film otoriterleri tarafından ise beklenen değeri görmemiştir.

Tür: Aksiyon, Gerilim

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Güler Ökten, İsmail Hacıoğlu, Rıza Kocaoğlu

Fragman

Bana Şans Dile Tarzı Filmler;

  • Baba Parası (2020) IMDb: 4.5
  • Aykut Enişte (2019) IMDb: 7.5
  • Geniş Aile Komsu Kızı (2019) IMDb: 7.1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.