İzleyicilerden Tam Not Almış 33 Psikolojik Film Önerisi

Psikolojik filmler içeriğinde siz değerli okurlarımız için tüm zamanların en iyi psikolojik konulu filmlerini bir araya getirdik.
İzleyicilerden Tam Not Almış 33 Psikolojik Film Önerisi

Gelmiş Geçmiş En İyi Psikolojik Filmler (Güncel Filmler)

Tüm zamanların en iyi psikolojik filmlerini IMDb vb. sitelerden oluşturduğumuz liste içerisinde bir araya getirdik. İşte, en iyi film önerileri listemizde de yer alan izlerken gerim gerim gerileceğiniz psikolojik gerilim filmleri listesi…

Psikolojik Filmler;

1. Kaçamak

Psikolojik Filmler
Kate ve Beth, kişisel aksiliklerinin üstesinden gelmek, hayatın onlara getirdiği her şeyi değerlendirmek için her zaman yıllık hafta sonunda bir tatile çıkan en iyi arkadaşlardır. Bu yıl Hırvatistan’a gezi yapan ikili için başlarda her şey normaldi. Lakin bir sabah Beth uyandığında Kate’in kayıp olduğunu görür. Kate’i bulmak için elinden geleni yaparken hayatı boyunca duymadığı sırları da duymaya başlar.

TürSuçGizemDram
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKim
Farrant
OyuncularLeighton
Meester
Christina
Wolfe
Ziad
Bakri

2. Tanrının Gazabı

Psikolojik Filmler
Çocuklu bir çift ilişkileri üzerine sürekli krizler yaşıyor ve ilişki sorunlarını çözebilmek adına planladıkları tüm örnekler tükenmiş konumda. Son bir çözüm olarak birbirlerine karşı davranışlarına göre puan toplayan ya da çıkaran bir uygulama kullanmaktır. Bu uygulama başlarda her şeyi mükemmel gösterir lakin bağımsızlık kazanma takıntıları her şeyin kontrolden çıkmasına neden olur.

TürGerilimDram
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSebastian
Schindel
OyuncularMacarena
Achaga
Diego
Peretti
Juan
Minujin

3. Derin Sular

Psikolojik Filmler
Vic ve Melinda’nın sevgisiz evlilikleri, belirsiz anlaşmalar sayesinde bir arada tutulur. Boşanmadan bu anlaşmalar ile kaçmak için Vic, Melinda’nın istediği sayıda sevgili yapmasına izin verir. Melinda’nın eski sevgililerinden birisi olan Martin’in faili meçhul cinayeti Vic’i büyülerken, tüm cinayetin sorumluluğunu da üstlenmesi gerekmektedir.

TürGerilimGizemDram
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAdrian
Lyne
OyuncularBen
Affleck
Ana de
Armas
Tracy
Letts

4. Don't Worry Darling

Psikolojik Filmler
İdeal bir hayal yaşamayı kim istemez ki? Alice ve Jack, deneysel bir şirketin oluşturduğu bir topluluk alanında yaşamaktadır. Erkekler bu topluluk için yenilikçi malzemeler üretmeye çalışırken kadınlar CEO’nun sunduğu imkanların hepsini kullanırlar. İşler her anda yolunda ilerlerken günün birinde uğursuz bir olay yaşanır ve ana karakterlerimiz bu çevredeki gerçeklikleri sorgulamaya başlar.

TürGerilimGizemDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOlivia
Wilde
OyuncularFlorence
Pugh
Harry
Styles
Chris
Pine

5. Smile

Psikolojik Filmler
Dr. Rose, baktığı bir hastadan doğan tuhaflıklar ve travmatik olaylar sonrasında açıklayamadığı şeyler yaşamaya başlar. Bu durum altında bunaltıcı hayatı dehşetlere bürünürken, hayatta kalmak ve korkunç yeni gerçekliklerle yüzleşmesi gerekmektedir. Her yüzleşme ise onun hayatta kalmak için bir mücadele haline gelirken, geçmişiyle yüzleşmek zorunda da kalır.

TürKorku
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenParken
Finn
OyuncularSosie
Bacon
Jessie T.
Usher
Kyle
Gallner

6. The Power of the Dog (Köpeklerin Pençesi)

Psikolojik Filmler

Thomas Savage'nin aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan bu psikolojik gerilim filminde Montana'da büyük bir çiftliğin sahibi olan George ve Phil'in hayatı anlatılıyor. Yumuşak gönüllü bir adam olan George gönlünü bir kadına kaptırdığında karizmatik ve sert mizaçlı abisi Phil bu ilişki hakkında pek de onaylayıcı olmayacaktır. Aşkın zayıflık olduğuna inanan Phil çiftliklerine yeni gelen bu kadından pek hazetmez bir an önce kurtulmanın yollarını arar.

TürWesternDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJane
Campion
OyuncularBenedict
Cumberbatch
Kirsten
Dunst
Jesse
Plemons

7. The Guilty (Suçlu)

Psikolojik Filmler

Gerilim ve gizem dolu bu filmde polis memuru Joe Bayler'ın başına gelen ilginç bir olayı izliyoruz. Rütbesi düşürülerek alt kademe bir iş olan acil durum çağrı karşılama görevine atanan Joe sıkıcı geçen dakikaların ardından hararetli bir telefon alır. Telefonun karşı ucundaki kadın zor durumda olduğunu belirterek polisten acil yardım ister. Joe ise kadını kurtarmak için hemen harekete geçer ancak olaylar öyle karmaşıktır ki genç polis büyük bir sarmalın içerisine girecektir.

TürPsikolojikDramGerilim
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularJake
Gyllenhaal
Christina
Vidal
Eli
Goree

8. The Woman in the Window (Penceredeki Kadın)

Psikolojik Filmler

Son yılların en iyi psikolojik gizem filmleri arasında yer alan Penceredeki Kadın'da ünlü yazar A.J Finn'in aynı adlı romanındaki hikaye anlatılmaktadır. Kişisel sorunları sebebiyle evine kapanan ve sürekli alkol tüketen Anna'nın tek rutini pencereden dışarıyı dikizlemektir. Sakin ve anlamsız geçen bu hayat karşı tarafa taşınan Russell ailesi sebebiyle değişecektir. Anna'nın aradığı aile ortamı Russell ailesinde vardır. Tam herşey iyi giderken Anna, Russell ailesine dair görmemesi gereken bir şeyi görür.

TürPsikolojikGerilim
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJoe
Wright
OyuncularAmy
Adams
Anthony
Mackie
Fred
Hechinger

9. Rebecca

Psikolojik Filmler

2020 yılının gerilim dolu filmlerinden biri olan Rebecca filminde genç ve saf bir kadının yeni evliliğinde yaşadığı büyük sorunları izliyoruz. Filmde Maxim isimli bir adamla evlenen genç kadın yeni evinde ve hayatında kocasının eski karısı Rebecca’nın izlerini silemez. Bu durum gün geçtikçe gerilim dolu olayları ortaya çıkartacaktır.

TürPsikolojikRomantikGerilim
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBen
Wheatley
OyuncularLily
James
Armie
Hammer
Kristin
Scott Thomas

10. The Paramedic

Psikolojik Filmler

Bir ambulansta sağlık görevlisi olarak çalışan Angel geçirdiği trafik kazası sonrası zor zamanlar yaşamaktadır. Üstüne üstlük birde karısının onu aldattığını düşünen genç adam bu sorunları takıntı haline getirmeye başlar.

TürPsikolojikGerilim
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCarles
Torras
OyuncularMario
Casas
Déborah
François
Guillermo
Pfening

11. The Platform

Psikolojik Filmler

En iyi psikolojik filmler listesinde yer alan The Platform filmi muhteşem senaryosu ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekiyor. Filmde her katta 2 mahkumun yaşadığı dikey bir hapishane ve bu hapishanede yemeklerin odaların ortasından geçen bir platformla taşındığını görüyoruz. Üsttekiler istediği yemeği yerken alt katlarda ise büyük bir yaşam mücadelesi veriliyor.

TürPsikolojikBilim KurguGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGalder
Gaztelu-Urrutia
OyuncularIvan
Massagué
Zorion
Eguileor
Antonia
San Juan

12. Angel of Mine (Gerçeğin Peşinde)

Psikolojik Filmler

Angel of Mine filminde yıllar önce doğumdan hemen sonra kızını kaybeden bir annenin 7 yaşındaki Lola’nın kızı olduğunu söylemesiyle başlayan olaylar anlatılıyor. Lizzie tesadüfen tanıştığı Lola ile yakın olabilmek için elinden gelen her şeyi yaparken bu durum bir takıntı haline gelir ve Lizzie yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

TürPsikolojikDramGerilim
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKim
Farrant
OyuncularNoomi
Rapace
Rebecca
Bower
Luke
Evans

13. The Legacy of the Bones (Kemiklerin Mirası)

Psikolojik Filmler

Bir intihar ve bir tecavüz vakasının yer aldığı bu dikkat çekici filmde gizemli sırlar ve gerilim dolu olaylar sizleri bekliyor. Tecavüz suçlaması ile mahkemeye çıkartılan adam duruşma öncesi intihar edince dava kapanıyor ancak adamın cebinden çıkan notlar tüm dikkatleri başka yöne çekiyor.

TürPsikolojikPolisiyeGerilim
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenFernando
González Molina
OyuncularMarta
Etura
NeneLeonardo
Sbaraglia

14. February (Şubat)

Psikolojik Filmler

Gerilim ve korku filmleri türünün en iyi örnekleri arasında yer alan, aynı zamanda insan psikolojisini derinden etkileyen bir yapım… February filmi, zorlu hava şartlarından dolayı ailesinin yanına dönüş yapamayan genç kızın ve arkadaşlarının yatılı okulda başından geçen olayları aktarıyor.

TürPsikolojikKorkuGerilim
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenOsgood
Perkins
OyuncularEmma
Roberts
Lucy
Boynton
Kiernan
Shipka

15. Beyza'nın Kadınları

Psikolojik Filmler

Türk sineması yönetmenliğini Mustafa Altıoklar'ın yaptığı Beyza'nın Kadınları isimli filmidir. Film, İstanbul'da seri cinayetlerin işlendiği bir dönemde, kocası psikolog olan bir kadının yaşadığı psikolojik problemleri anlatıyor. Türk polisye filmleri listesinde de yer alan film, mutlaka izlemeniz gereken yapımlar listesinde.

TürPsikolojikPolisiyeGerilim
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMustafa
Altıoklar
OyuncularHaldun
Boysan
Demet
Evgar
Asli
Bayram

16. The Killing of a Sacred Deer (Kutsal Geyiğin Ölümü)

Psikolojik Filmler

Başarılı bir cerrah olan Steven Murphy, çok sevdiği eşi Anna ise göz doktorudur. İki çocuğa sahip olan çift, güzel bir yaşam sürmektedir. Steve, babasının kaybetmiş bir genç olan Martin’i himayesine alması sonrasında olaylar gelişmeye başlar. Martin, bazı karanlık sırları da beraberinde getirir. Çiftin çocukları Martin yakın bağ kurarken, bir zaman sonra çocuklar yemeden içmeden kesilir ve yürüyememeye başlar. Doktorlar çocukların bu hastalığının sebebini bir türlü bulamazlar. Martin, bir gün Steve dediklerinin hepsini yapmasını yoksa ailenin tamamının öleceğini söyler. Artık esrarengiz bir oyun dönmektedir.

TürPsikolojikFantastikGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenYórgos
Lánthimos
OyuncularColin
Farrell
Nicole
Kidman
Barry
Keoghan

17. A Tale of Two Sister (Karanlık Sırlar)

Psikolojik Filmler

En güzel Güney Kore filmleri listesine her daim giren ve izleyenleri kendisine hayran bırakan "Karanlık Sırlar filmi", anneleri öldükten sonra hastalığa yakalanan iki kız kardeşin hikayesini anlatmaktadır. Yaşanan kötü durumun ardından hastalığa yakalanan kızların tedavileri tamamladıktan sonra eve dönerler. Evde artık üvey anneleri vardır ve kızlar bu üvey anne ile anlaşamaz. Bu durumun ardında da büyük olaylar gelişmeye başlar…

TürPsikolojikKorkuGerilim
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenJee-Woon
Kim
OyuncularKim
Kap-soo
Moon
Geun-Young
Seung
-bi Lee

18. Split (Parçalanmış)

Psikolojik Filmler

Psikolojik - fantastik filmleri arasında en yeni yapımlardan bir tanesi olan Split filmi, yani Parçalanmış filminin konusu, kişilik bozukluğu yaşayan Kevin’in hikayesini anlatmaktadır. Farklı yaşlarda 23 bedeni içerisinde yaşayan Kevin, gündüz vakti 3 genç kızı kaçırır ve bir yere hapseder. Kızlar ise kusursuz bir plan yapıp Kevin’in elinden kurtulmak ister… Ancak bu süreçte birçok ilginç olay yaşanır. 2016 yılı psikolojik filmlerden bir tanesi olan Split, aynı zamanda gerilim ve korku türünde de izlenebilecek yapımdır.

TürPsikolojikKorkuFantastik
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularJames
McAvoy
Anya
Taylor-Joy
Betty
Buckley

19. The Imposter (Hayat Avcısı)

Psikolojik Filmler

1994 yılında San Antonio’daki evine giderken kaybolan 13 yaşındaki Nicholas Barclay’dan ailesi bir haber alamamıştır. Oğullarının öldüğünü düşünen aile 1997 yılında gelen bir haberle şoka uğrar. 3 yıldır kayıp olan oğulları belirtilen iddialara göre İspanya’da bulunmuştur. Aile hemen harekete geçer ancak anne seyahat edemediğinden dolayı kardeşine almaya, kız kardeş Carey gidecektir. Carey, İspanya’ya gittiğinde büyük bir şıkla karşılaşır.

TürPsikolojikDramBelgesel
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenBart
Layton
OyuncularAdam
O'Brian
Anna
Ruben
Cathy
Dresbach

20. A Quiet Place (Sessiz Bir Yer)

Psikolojik Filmler

2018 yılında vizyona giren ve kalitesiyle herkesin beğenisini kazanan A Quiet Place filmi, iki çocuğuyla birlikte kasabanın kırsal bölgesinde yaşayan ailenin yaşantısını anlatmaktadır. Bu evde kimse sesli konuşmamaktadır. Herkes işaret dili ile anlaşmaktadır. Bunun nedeni ise herhangi bir sağlık problemi değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur.

TürPsikolojikKorkuGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJohn
Krasinski
OyuncularEmily
Blunt
John
Krasinski
Millicent
Simmonds

21. Saw (Testere)

Psikolojik Filmler

İlk olarak 2004 yılında vizyona giren ve en iyi psikolojik film dalında birçok ödülün sahibi olan Testere, sonrasında birçok seri filmi çıkarmasına rağmen, hep ilk filmi ile hatırlanmıştır. Gelmiş geçmiş en iyi korku filmleri listesi içerisinde bulunan Saw, sinema sektörünün en efsane yapılarından bir tanesidir. Eğer, film önerileri konusunda sıkıntı çekiyorsanız, kesinlikle Testere serisini izlemenizi tavsiye ederiz.

TürPsikolojikKorkuGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJames
Wan
OyuncularLeigh
Whannell
Cary
Elwes
Danny
Glover

22. Bad Genius

Psikolojik Filmler

Sınavlarda arkadaşlarına kopya veren ve bunu karşılığında para kazanan Lynn’ın, bir gün birisi bir teklif ile gelir. Sınav için Avustralya’nın başkenti Sidney’e gitmesi gerekmektedir. Lynn ve arkadaşları luslararası üniversite giriş sınavını tamamlamalı ve Tayland'daki arkadaşlarına ülkelerinde yapılacak olan aynı sınavın saatinden önce cevapları bir an önce ulaştırmalıdır. Tayland eğitim sistemine ve sınıf eşitsizliğine vurgu yapan film, aynı zamanda izleyicilerin psikolojini derinden etkilemektedir.

TürPsikolojikPolisiyeDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenNattawut
Poonpiriya
OyuncularChutimon
Chueng
Eisaya
Hosuwan
Sahajak
Boont-hanakit

23. Get Out (Kapan)

Psikolojik Filmler

Son yılların en başarılı psikolojik filmler arasında yer alan harika bir yapım… Genç bir siyah olan Chris (Daniel Kaluuya), beyaz kız arkadaşı Rose'la (Allison Williams) birlikte, kızın ailesinin yanına tanışmaya gider. Gittiği kasabada ilginç olaylar yaşanmaktadır. Kasabada yaşayan siyahlar bilinmeyen bir sebepten ötürü ortadan kaybolmaktadır. Burada yaşayan bir başka siyah Chris'ten bir an önce oradan kaçmasını ister, ancak bu basit bir iş olmayacaktır. Gerilim ve heyecan dolu harika filmi kesinlikle izlemelisiniz.

TürPsikolojikGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJordan
Peele
OyuncularDaniel
Kaluuya
Allison
Williams
Catherine
Keener

24. The Machinist (Makinist)

Psikolojik Filmler

Yakalandığı hastalık nedeniyle bir türlü uyuyamayan Trevor'ın, önce iş arkadaşları tarafından dışlanmasını sonrasında ise psikolojik problemler yaşamasını anlatıyor. Yönetmenliğini Brad Anderson'ın yaptığı The Machinist'in başrollerinde ise Christian Bale, Jennifer Jason Leigh ve Michael Ironside yer aldı.

TürPsikolojikGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenBrad
Anderson
OyuncularChristian
Bale
Jennifer
Jason Leigh
Aitana
Sánchez-Gijón

25. Mr. Nobody (Bay Hiçkimse)

Psikolojik Filmler

Son 10 yılın en iyi psikolojik filmler ve bilim kurgu filmleri listesinde bulunması gereken bir yapım… Bay Hiçkimse! Film, 2092 yılında dünya üzerinde yaşayan son ölümlü olan ve 117 yaşındaki Nemo adlı bir adamın hikayesine odaklanılır. Baş rolde bulunan Nemo, küçükken bir çocukken bir peronda durduğunu anımsar. Bu sürede tren kalkmak üzeredir. Karar vermesi gerekmektedir. Ya annesi ile gidecek ya da babasıyla kalacaktır. Vereceği bu karar sonsuz sayıda olasılıkların doğmasına neden olacaktır.

TürPsikolojikBilim kurguFantastik
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJaco van
Dormael
OyuncularJared
Leto
Sarah
Polley
Diane
Kruger

26. Rain Man (Yağmur Adam)

Psikolojik Filmler

Film, babasının mirasından pay almak için uğraşırken otsitik bir abisi olduğunu öğrenen Charlie ve abisi Raymond'ın yaşadıklarını anlatıyor. Filmde yer yer Raymond'ın geçirdiği krizler, kardeşinin onu sırf miras için kullanmaya başlaması ve Dustin Hoffman'ın başarılı performansı için bile izlene bilir. 1998 yapımı Rain Man filminin yönetmenliğini Barry Levinson üstlendi.

TürPsikolojikDramatik
komedi
Gerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenBarry
Levinson
OyuncularDustin
Hoffman
Tom
Cruise
Valeria
Golino

27. Black Swan (Siyah Kuğu)

Psikolojik Filmler

Hayatı bale yapmak ve bu konuda hep başarılı olmak isteyen Nina isimli genç bir kadının, en büyük rakibi Lily ile girdiği rekabette yaşadıklarını anlatıyor. Yönetmenliğini Darren Aronofsky'nin yaptığı Black Swan filminin başrollerinde Natalie Portman, Mila Kunis ve Vincent Cassel yer aldı.

TürPsikolojikDramGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenDarren
Aronofsky
OyuncularNatalie
Portman
Mila
Kunis
Vincent
Cassel

28. Shutter Island (Zindan Adası)

Psikolojik Filmler

Başrolünde Leanardo Di Caprio’nun yer aldığı oldukça sürükleyici bir film… İzleyenlerin psikolojisini zorlayacak seviyede olan yapım, adaya araştırma amaçlı giden kişinin yaşadığı olaylar anlatılmaktadır. Daha çok deliler arasında geçen film oldukça başarılı bir senaryo ile yazılmıştır. Film, sonuna kadar tamamen gizem dolu bir şekilde ilerler. Filmdeki deniz feneri sahnesine muhakkak dikkat etmelisiniz ki ikinci kez izlemenize gerek kalmasın.

TürPsikolojikGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Mark
Ruffalo
Ben
Kingsley

29. Stalker (İz Sürücü)

Psikolojik Filmler

Psikolojik filmler listesinde eski bir yapım olan Stalker, sinemada yer alan en iyi psikolojik filmlerden bir tanesidir. 1979 yılında çekilmesine rağmen birçok psikolojik gerilim filmine taş çıkartan bu yapım, bilim kurgu filmlerinin ötesinde farklı bir yapımdır. Geçmişten bugüne çekilmiş en güzel ve en çok izlenen psikolojik filmler arasında gösterilen İz Sürücü, aynı zamanda Boris Strugatsky’nin romanından uyarlanmıştır. Sizlere tavsiyemiz, eğer psikolojik gerilim ve gizem türü filmlerden hoşlanıyorsanız, Stalker tam da size göre…

TürPsikolojikGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1979
YönetmenAttila
Galambos
OyuncularZsolt
Anger
Sandor
Terhes
Péter
Blaskó

30. A Beautiful Mind (Akıl Oyunları)

Psikolojik Filmler

Dahi filmleri arasında da yer alan adeta bir baş yapıt A Beautiful Mind... Genç yaşında matematik kuramları ortaya koyan bir adamın zamanla psikolojisinin bozulmasını ve dahilikten deliliğe geçmesini anlatıyor. Yönetmenliğini Ron Howard'ın yaptığı A Beautiful Mind'in baş rollerinde ise Russell Crowe, Jennifer Connnelly ve Paul Betttany yer aldı.

TürPsikolojikDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenRon
Howard
OyuncularRussell
Crowe
Ed
Harris
Jennifer
Connelly

31. Old Boy (İhtiyar Delikanlı)

Psikolojik Filmler

Güney Kore sinemasının en iyi yapımları arasında yer alan İhtiyat Delikanlı filmi, aynı zamanda en iyi psikolojik filmler listesinde de iyi bir sıralamada yer almaktadır. Gelmiş geçmiş en iyi Kore filmleri arasında gösterilen Oldboy filmi, intikam filmi arayanlar için harika bir tercih olacaktır.

TürDramAksiyonGerilim
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenPark Chan
-Wook
OyuncularMin-sik
Choi
Yoo
Ji-tae
Kang Hye
-Jeong

32. Seven

Psikolojik Filmler

En iyi psikolojik filmler listemizde yer alan ve bize göre listenin başını hak eden bir yapım olan Seven, gerilim ve gizem türünde de izlenebilecek yapımlar arasındadır. Brad Pitt ve Morgan Freeman gibi isimleri yanında Kevin Spacey ve Gwyneth Paltrow gibi güçlü oyuncularında yer aldığı Seven, vizyona girdiği günden itibaren herkesin beğenisini kazanmış durumda. Konu olarak, 7 günah adına cinayetler işleyen seri katilin peşine düşen iki polisin hikayesi anlatılmaktadır. IMDb’de sıralamasında oldukça başarılı bir yerde olan bu filmi mutlak izlemelisiniz.

TürPsikolojikPolisiyeGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Morgan
Freeman
Gwyneth
Paltrow

33. One Flew Over the Cuckoo's Nest (Guguk Kuşu)

Psikolojik Filmler

Psikolojik filmler arasında kültler arasında yer alan diğer bir yapım da One Flew Over the Cuckoo's Nest'dir. Film, dilediği her şeyi yapabileceğini sanan Mc Murphy isimli bir mahkumun, delirmiş numarası yaparak akıl hastanesine gitmesini ve orada da uslu durmamasını anlatıyor. Yönetmenliğini Milos Forman'ın yaptığı 1975 tarihli filmin başrollerinde ise Jack Nicholson ve Louise Fletcher yer aldı. Film vizyona girdiği dönemde pek çok ödülünde sahibi oldu.

TürPsikolojikDramGerilim
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1975
YönetmenMilos
Forman
OyuncularMichael
Berryman
Dean R.
Brooks
Jack
Nicholson

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum