İzlenmesi Gereken En İyi Nicole Kidman Filmleri | 2024

Avustralya asıllı Amerikalı aktör Nicole Kidman'ın rol aldığı en iyi filmleri sizler için listeledik. İşte IMDb puanı yüksek 19 Nicole Kidman filmi...
İzlenmesi Gereken En İyi Nicole Kidman Filmleri | 2024

İzlenmesi Gereken En İyi Nicole Kidman Filmleri Listesi

Hollywood'un en iyi kadın aktörlerinden biri olan Nicole Kidman başarılı oyunculuk performansları sunduğu filmleriyle ünlenmiş ve akıllarda yer edinmiştir. Sinema dünyasına damga vuran filmlerde başrolde yer alan başarılı oyuncu kariyeri boyunca onlarca projede yer almıştır. İşte IMDb puanlarıyla öne çıkan gelmiş geçmiş en iyi Nicole Kidman filmleri...

Nicole Kidman Filmleri; 

1. Kuzeyli

Nicole Kidman Filmleri
Kral Aurvandill Savaş Kuzgununun haksızlığına uğrayan oğlu Prens Amleth soğuğa doğru yola çıkar. İzlanda’yı ondan çalan amcasından almak ve annesini kurtarmak için büyük bir yemin sürdürür. Düşmanlarını yenebilmek için yirmi koca yıl geçip giderken o artık bir Viking savaşçısı haline bürünür. Bir kahinin yardımı ile artık krallığını kurtarmak üzere harekete geçer.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRobert
Eggers
OyuncularAlexander
Skarsgard
Nicole
Kidman
Claes
Bang

2. Ricardo’ları Canlandırmak

Nicole Kidman Filmleri
Lucy Ball, büyük bir sözleşme imzalayarak küçük rollerde düşük bütçelerde oynamaktadır. Filmin oyunlarından birisi olan 22 yaşındaki karizmatik Kübalı şarkısı ile tanışır ve ikisi de birbirine aşık olurlar. İkisi evlenir ve Lucy her geçen gün kariyerinde daha da yükselir. Lakin meydana gelen bir olay ile ikilinin evlilikleri sarsıntı altına girmeye başlar.

TürBiyografiDram
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAaron
Sorkin
OyuncularNicole
Kidman
Javier
Bardem
J.K.
Simmons

3. The Prom 

Nicole Kidman Filmleri

Uyarlama bir film olan The Prom iki eşcinsel öğrencinin yılsonu balosuna alınmamaları ile başlayan maceraları anlatıyor. Emma isimli bir kız bu yaşadığı olaydan son derece muzdarip olsa da Broadway divası Dee Dee Allen, Eleanor Roosevelt, Angie Dickinson ve Trent Oliver ona yardımcı olacakalardır.

TürMüzikalRomantik
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRyan
Murphy
OyuncularMeryl
Streep
James
Corden
 Nicole
Kidman

4. The Goldfinch

Nicole Kidman Filmleri

The Gold finch filminde annesinin öldürüldüğü müzeden pahalı bir eseri çalan küçük çocuğun hayatı anlatılmaktadır. Bir terör saldırısında annesini kaybeden 13 yaşındaki Theodore bu sırada bulundukları müzenin en önemli eserlerinden biri olan kafes içerisindeki bir saka kuşu portresini çalar. Annesinin ölümüne dair elinde kalan tek somut şey bu eserdir.

TürDram
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJohn
Crowley
Oyuncular Ansel
Elgort
Oakes
Fegley
Nicole
Kidman

5. Skandal – Bombshell 

Nicole Kidman Filmleri

2019 yılına damgasını vuran efsanevi filmin oyuncu kadrosunda Charlieze Theron, Nicole Kidman ve Margot Robbie gibi sinema dünyasının en güzel aktörleri yer almıştır. Filmin konusu Fox News’in kurucusu ve Ceo’su olan Roger Ailes’in taciz skandalını gözler önüne sermektedir. Yıllar boyunca çalışanlarına taciz ettiği öğrenilen Roger Ailes’i ve yaptığı taciz olaylarının perde arkasını anlatan filmde Charlieze Theron haber sunucusu Megyn Kelly’i, Nicole Kidman televizyon yorumcusu Gretchen Carlson’u ve Margot Robbie de krugusal bir karakter olan Fox News yapımcısı kayla Pospisil’i canlandırmıştır.

TürBiyografiDram
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJay
Roach
OyuncularCharlize
Theron
Nicole
Kidman
Margot
Robbie

6. Boy Erased

Nicole Kidman Filmleri

Joel Edgerton’un hem yönetmenlik hem de oyunculuk yaptığı başyapıt niteliğindeki bu film eşcinsel bir gencin hayatını konu edinmiştir. Henüz 19 yaşında olan Jared Baptist bir papazın oğlu olup hayatı boyunca baskılar içinde büyümüştür. Ancak şimdi Jared’in yapması gereken eşcinsel dönüşüm terapisi ya da yaşadığı yerden çekip gitmesi üzerine bir tercihtir. Genç adamın kendini bulması için verdiği bu hayat mücadelesi gerçek bir hikayeden sinemaya uyarlanmıştır.

TürDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJoel
Edgerton
OyuncularLucas
Hedges
Nicole
Kidman
Joel
Edgerton

7. Aquaman 

Nicole Kidman Filmleri

Sinema dünyasının yeni fantastik kahramanlarından biri olan Aquaman okyanusların altındaki Atlantis kentinin varisi olan Arthur Curry’yi anlatmaktadır. Artık Aquaman ismiyle anılan Arthur hem halkının başına geçmek hem de ailesinden kalan mirasa sahip çıkmak için tehlikelerle yüz yüze gelecektir. Oyuncu kadrosunda Nicole Kidman, Jason Momoa, Amber Heard ve Williem Defoe’nin yer aldığı başarılı filmin yönetmenliğini James Wan yapmıştır.

TürAksiyonFantastik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJames
Wan
OyuncularJason
Momoa
Amber
Heard
Willem
Dafoe

8. Destroyer 

Nicole Kidman Filmleri

Sinema dünyasının en dikkat çekiçi kadın aktörlerinden Nicole Kidman’ın başrolünde yer aldığı Destroyer filmi polis departmanında çalışan bir dedektifin azılı bir suçlu olan Silas’ı yakalamak için atıldığı maceraları konu edinmiştir. Son yıllarda işinde ve sosyal hayatında birtakım sorunlar yaşayan dedektif Erin’in kızı Shelby ile de arası bozuktur. Tam da bu sırada ortaya çıkan eski azılı suçlu Silas yıllardır Erin’in peşinde olduğu kişidir. Odasında Silas ile ilgili bir ipucu bulan Erin artık bu olayı kişisel bir mesela haline getirir ve bu suçluyu yakalamak için elinden gelen her şeyi yapar.

TürPolisiyeGerilim
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenKaryn
Kusama
OyuncularNicole
Kidman
Toby
Kebbell
Tatiana
Maslany

9. Kutsal Geyiğin Ölümü 

Nicole Kidman Filmleri

Colin Farrell ve Nicole Kidman’ın başrolünde yer aldığı filmde 4 kişilik mutlu ve huzurlu bir aileyi dağıtmaya çalışan Martin’in çabalarına rağmen Stephen’ın ailesini koruma çabaları anlatılmaktadır. Ünlü bir cerrah olan Steven Murphy ve oftalmolog eşi bir süredir huzurlu yaşarken Martin isimli bir adam aileye ısrarlı bir şekilde dahil olmak ister. Ancak asıl amacı evdeki mutluluğu parçalamaktır.

TürDramFantastik
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenYórgos
Lánthimos
OyuncularColin
Farrell
Nicole
Kidman
Barry
Keoghan

10. Lion 

Nicole Kidman Filmleri

Hollywood’un başarılı isimlerinde Nicole Kidman’ın IMDb’ye göre rol aldığı en iyi film olan Lion 5 yaşındaki bir çocuğun ailesini kaybetmesiyle başlayan serüveni anlatmaktadır. Tren garında ağabeyinin geri dönmesini bekleyen küçük çocuk trenin hareket etmesiyle bir anda kendisini evinden çok uzakta Kalküta isimli bir şehirde bulur. Tek başına ne yapağını bilmeyen küçük çocuk en sonunda Avustralyalı bir aile tarafından bulunur ve sahiplenilir. Artık yetişkin bir insan olan genç adam ailesini aramayı hiçbir zaman bırakmaz.

TürBiyografiDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenGarth
Davis
OyuncularDev
Patel
Rooney
Mara
Nicole
Kidman

11. Mutluluğun Peşinde

Nicole Kidman Filmleri

John Cameron Mitchell imzalı efsanevi Nicole Kidman filmi Mutluluğun Peşinde küçük çocuklarının ölümü sonrasında sarsılan bir karı kocanın hikayesini anlatmaktadır. Büyük bir acı ve kederle yaşamakta zorlanan Becca (Nicole Kidman) acılarını bastıracak duyguları yasak bir aşkın kollarında bulacaktır. Muhteşem oyunculuk performansı sayesinde Nicole Kidman en iyi kadın oyuncu dalında Oscar’a aday olmuştur.

TürDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenJohn Cameron
Mitchell
OyuncularNicole
Kidman
Aaron
Eckhart
Dianne
Wiest

12. Soğuk Dağ – Cold Mountain 

Nicole Kidman Filmleri

Amerikan iç savaşının son bulduğu yıllarda zorunlu askerlikten dönen Inman deliler gibi sevdiği Ada’ya kavuşmuştur. Uzun zamandır özgür ve hür bit hayat yaşamayı hayal eden sevgililer sonunda kavuşarak hayallerine bir adım daha yaklaşmışlardır. Ancak savaşın yıktığı hayatlar ve psikolojik sıkıntıların önüne geçebilmek Inman için hayli zor olduğu gibi ülkenin yaşadığı felaketler de iki sevgilinin haylini kurduğu huzura kavuşmasını engeller. Aşk ve sevgi dolu bir hikayeye sahip olan Soğuk Dağ filminin başrollerinde Nicole Kidman ve Jude Law rol almışlardır.

TürDramTarih
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenAnthony
Minghella
OyuncularJude
Law
Nicole
Kidman
Renée
Zellweger

13. Dogville

Nicole Kidman Filmleri

Peşinde olan Mafyalardan kaçmakta olan genç ve güzel kadın Grace yaşayabilmek için bir köye sığınmıştır. İlk başta onu güzelce karşılayan köylüler Grace’ye sahip çıkmışlardır. Ancak köylüler Grace’nin peşinde olanların Mafya olduğunu öğrenince büyük bir tehlikenin içinde olduklarını düşünürler. Her geçen gün biraz daha baskı altında kalan Grace bir süre sonra köyün gerçek yüzünü görecektir.

TürGerilimDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenLars von
Trier
OyuncularNicole
Kidman
Paul
Bettany
Patricia
Clarkson

14. Saatler 

Nicole Kidman Filmleri

Amerikan sinemasının en iyi 3 kadın aktörü Nicole Kidman, Julianne Moore ve Merly Streep Saatler isimli filmin başrolünde birlikte rol almışlardır. Filmin konusu ise 1923, 1951 ve 2001 yıllarında farklı hayatlar yaşamış üç kadının hayatını Virginia Woolf’un Mrs. Dalloway kitabına bağlantılı bir şekilde anlatmıştır. Mükemmel bir senaryoya sahip olan Saatler filminde Nicole Kidman’ın harika oyunculuğu dikkat çekmiştir.

TürDramRomantik
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenStephen
Daldry
OyuncularNicole
Kidman
Julianne
Moore
Meryl
Streep

15. Kırmızı Değirmen

Nicole Kidman Filmleri

Baz Luhrmann’ın unutulmaz filmlerinden biri olan Kırmızı Değirmen’in oyuncu kadrosunda Nicole Kidman, Ewan McGregor ve John Leguizamo yer almıştır. Filmin konusu iyi bir şair olan Christian’ın sürekli gittiği Moulina Rouge isimli bir gece kulübünde çalışan dansçı kıza deli gibi aşık olmasını ancak oldukça kıskanç bir Dük’ünde aynı kıza şık olmasıyla başlayan düelloyu anlatmaktadır.

TürRomantikMüzikal
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenBaz
Luhrmann
OyuncularNicole
Kidman
Ewan
McGregor
John
Leguizamo

16. Diğerleri

Nicole Kidman Filmleri

Fantastik türde bir korku filmi olan The Others İkinci Dünya Savaşı’nın hemen sonrasında yaşanan bir hikayeyi konu edinmiştir. Savaşta eşini kaybeden Grave çocuklarıyla birlikte New Jersey’de yaşamaktadırlar. Güneşe alerjisi olan çocuklarını korumak için epey karanlık bir evde yaşayan Grace  bu büyük evde kendilerine yardımcı olabilmeleri için birkaç yardımcı tutmuştur. Ancak bir gün büyük bir sis çökünce Grace çocukları ile birlikte evlerine tıkılırlar. Bu sırada şimdiye kadar hiç güvenemediği yardımcıları da evdedir. Başrolünde Nicole Kidman’ın rol aldığı muhteşem senaryoya sahip The Others filminin yönetmenliğini Alejandro Amenabar yapmıştır.

TürFantastikKorkuDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenAlejandro
Amenábar
OyuncularNicole
Kidman
Elaine
Cassidy
Christopher
Eccleston

17. Gözü Tamamen Kapalı 

Nicole Kidman Filmleri

Filmleriyle sinema dünyasına yön veren Stanley Kubrick’in sinemaya veda filmi olan Gözü Tamamen Kapalı ünlü aktör Nicole Kidman ve Tom Cruise’nin başrolünde yer aldığı tam bir başyapıttır. Filmin konusu dışarıdan bir hayli mutlu görünen Bill Harford ve Alice Harford ikilisinin bol sorunlu ve katlanılmaz ilişkilerini anlatmaktadır. Nicole Kidman’ın en iyi filmlerinden biri olan Eyes Wide Shut gerilim ve ihtiras dolu senaryosuyla dikkat çekmiştir.

TürDramGerilim
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularTom
Cruise
Nicole
Kidman
Madison
Eginton

18. Aşkın Büyüsü – Practical Magic

Nicole Kidman Filmleri

Hollywood’un en iyi kadın aktörlerini bir araya getiren Practica Magic filminin başrolünü Nicole Kidman ve Sandra Bullock ikilisi paylaşmıştır. Ünlü yönetmen Griffin Dunne imzalı filmin konusu küçük yaşlarda anne ve babasını kaybeden iki kız kardeşin maceralarını anlatmaktadır. Nesillerden beri süre gelen büyü ve sihir işiyle uğraşmaya başlayan kızlar korkusuzca hareket etmektedirler. Fantastik türde bir komedi filmi olan Practical Magic en iyi Nicole Kidman filmlerinden biridir.

TürFantastikDramKomedi
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenFrancis
Lawrence
OyuncularReese
Witherspoon
Robert
Pattinson
Christoph
Waltz

19. To Die For

Nicole Kidman Filmleri

Sinemanın efsane yönetmeni Gus Van Sant’ın en iyi filmlerinden biri olan Sonsuz İhtiras filmi Suzanne Stone adlı bir kadının hayali olan televizyon sunuculuğu için yaptıklarını anlatmaktadır. Büyük bir ihtiras ve şöhret olma çabasıyla yanıp tutuşan Suzanne hayali için her şeyi karşısına alır. Altın küre ödülüne sahip olan filmin başrolünde üstün oyunculuk performansıyla Nicole Kidman rol almıştır.

TürPolisiyeKomedi
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenGus Van
Sant
OyuncularNicole
Kidman
Matt
Dillon
Casey
Affleck

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum