En İyi 29 James McAvoy Filmi Önerisi | 2024

Hollywood'un en başarılı oyuncuları arasında gösterilen James McAvoy'un dram, aksiyon, komedi, gerilim, romantik filmleri sizlerle..
En İyi 29 James McAvoy Filmi Önerisi | 2024

IMDb Puanı Yüksek En İyi James McAvoy Filmleri Listesi

Bu listede tüm zamanların en iyi James McAvoy filmlerini spoiler içermeden bir araya getirdik. Listemizde yer alan en güzel James McAvoy filmlerini IMDb puanlarına göre sıralıyoruz. İşte bilim kurgu filmleri ve aksiyon filmleri türlerinin vazgeçilmez aktörü James McAvoy'un en iyi filmleri...

James McAvoy filmleri;

1. My Son

James McAvoy Filmleri
Oğlunu bulmak için her şeyi yapmaya hazır olan adam, çocuğun kayboluşunun ardında birbirinden ilginç olaylar varken bu olayları çözmek için de eski karısının yaşadığı kasabaya gitmesi gerekmektedir. 7 yaşında kamp alanında kaybolan oğullarını bulmak için ipuçlarını takip ederlerken çocuğun kendi kendine kaybolmadığı, aslında kaçırıldığı ortaya çıkar.  

TürSuçDramGizem
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChristian
Carion
OyuncularJames
McAvoy
Claire
Foy
Tom
Cullen

2. Bir Arada

James McAvoy Filmleri
Covid-19 zamanında herkes evdeyken belli başlı şeylerde zorlanmıştır. Ailesi ile anlaşmanın zorluğu göz önündeyken evli çiftler de bu süreci ilişkilerini değerlendirerek ya da beraber vakit geçirip her şeyi iyileştirerek geçirdiler. Filmimizde de Covid-19 süresi geldiğinde evlerinde, karantinada kalmak zorunda olan çift sizlerle. Bu süreçte kendilerini ve ilişkilerini yeniden değerlendiren evli çiftten ise birbirinden güzel şeyler öğreneceksiniz.

TürKomediDramRomantik
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenStephen
Daldry
OyuncularJames
McAvory
Sharon
Horgan
Samuel
Logan

3. O: Bölüm 2

James McAvoy Filmleri
İlk serinin devamı filmi sizlerle. Ezikler Kulübü üyeleri artık büyümüş ve yıllar öncesinde yaşadıkları şeyleri yaşamadan kusursuz bir yaşam sürmüşlerdi. Mike, yıllar öncesinde yaşananların aynısını yaşandığını fark ettiğinde ise işler değişmeye başlar. Pennywise geri dönmüştü ve Ezikler Kulübü üyeleri geçmişte verdikleri sözü tutmak için son kez Penny ile savaşmaları gerekmektedir.

TürDramFantastikKorku
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAndy
Muschietti
OyuncularBill
Skarsgard
James
McAvory
Jessica
Chastain

4. X-Men: Dark Phoenix

James McAvoy Filmleri
X-Men ekibinin karşısında şimdi ise içlerinden birisi olan Jean Grey bulunmaktadır. Uzayda yer alan bir kurtarma görevi sırasında Jean büyük bir darbe alır ve bu darbe onu daha da güçlü hale gelmektedir. Jean güçlerini kontrol edemezken sevdiklerine zarar vermeye başlar. X-Men ekibi yavaşça dağılırken tekrar bir olmanın yolunu aramaları gerekmektedir. Ekip için artık yalnızca Jean’ı kurtarmak değil, Jean’in içindeki gücü de korumaları gerekmektedir.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSimon
Kinberg
OyuncularSophie
Turner
James
McAvoy
Michael
Fassbender

5. Glass 

James McAvoy Filmleri

Psikolojik süper kahraman filmlerinin en güzel örneklerinden “Glass”, 2019 yılında beyazperdeye aktarılmıştır. Başrollerinde "James McAvoy, Anya Taylor, Spence Treat Clark ve Samuel L. Jackson" rol almaktadır. Parçalanmış üçlemesinin devamı niteliğinde olan bu film, son derece güçlü ve dayanıklı David Dunn’un acımasız kişiliğiyle tanınan The Beast’in peşine düşüşünü konu etmektedir.

TürDramFantastik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularJames
McAvoy
Bruce
Willis
Anya
Taylor-Joy

6. Sarışın Bomba

James McAvoy Filmleri

Atomic Blonde ismiyle beyazperdeye aktarılan filmin yönetmen koltuğunda Amerikalı yapımcı David Leitch yer almaktadır. Başrollerini Charlize Theron, James McAvoy, Sofia Boutella ve John Goodman’in rol aldığı film, 2017 yılının en iyi aksiyon ve gerilim türlerindendir. Suikastçı olarak görev yapan Lorraine Broughton, Soğuk Savaş sırasında öldürülen bir ajanın izini sürmek için Berlin’e gönderilecektir. Yeni görevi için Berlin İstasyon Şefi David ile tanışan suikastçı, kıyası bir çekişme ve aksiyonun içerisine girecektir.

TürAksiyonGerilim
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDavid
Leitch
OyuncularCharlize
Theron
James
McAvoy
Sofia
Boutella

7. Parçalanmış 

James McAvoy Filmleri

Kırılmaz üçlemesinin ikinci filmi olarak vizyona giren “Split”, çoklu kişilik bozukluğuna sahip Kevin’ın 23 farklı alter egosu bulunmaktadır. Aralarında en baskın olan suç işleme isteği, Kevin’ın korkunç olaylara dahil olmasına sebep olacaktır. 3 genç kız kardeşi kaçırarak bodruma hapseden Kevin, her biri için farklı alter egolarını kullanarak korkunç bir hal alacaktır. Parçalanmış filminin başrollerinde James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu, Bruce Willis ve M. Night Shyamalan rol almaktadır.

TürPsikolojiGerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularJames
McAvoy
Anya
Taylor-Joy
Haley Lu
Richardson

8. X-Men: Apocalypse 

James McAvoy Filmleri

Marvel çizgi roman karakterlerinden oluşan “X-Men: Apocalypse” filmi, 2014 yılında vizyona giren “X-Men: Geçmiş Günler Gelecek” filminin devamı niteliğindedir. Yönetmenliğini Bryan Singer’ın üstlendiği filmin başrollerinde Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Oscar Isaac ve Sophie Turner yer almaktadır. Evrenin ölümsüz mutantı Apocalypse, binlerce yıllık uykusundan uyandığında karşılaştıklarına çok şaşıracaktır. Dünyanın halini gördüğünde hayal kırıklığına uğrayan Apocalypse, kendi saltanatını sürebileceği yeni bir ekiple temizliğe başlamaktadır.

TürBilim KurguFantastik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenBryan
Singer
OyuncularJames
McAvoy
Michael
Fassbender
Jennifer
Lawrence

9. X-Men: Geçmiş Günler Gelecek

James McAvoy Filmleri

X-Men serisinin efsanevi yönetmeni Bryan Singer’ın beyazperdeye aktardığı “X-Men: Days of Future Past”, 2014 yılında vizyona girmiş fantastik, bilim kurgu filmidir. Wolverine, Profesöt X, Magneto ve Mystique karakterlerine hayat veren James McAvoy, Hugh Jackman, Michael Fassbender ve Patrick Stewart başrolde yer almaktadır. İki ezeli düşmen, Sentinel’ler tarafından öldürüldükleri için soyu tükenmekte olan mutantlara yeniden hayat verme çabasına girecektir. Mücadeleci bir zaman yolculuğuna çıkacak olan baş karakterler, bu vahşete bir son verebilecek mi?

TürFantastikBilim Kurgu
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenBryan
Singer
OyuncularHugh
Jackman
James
McAvoy
Michael
Fassbender

10. Aşkın Halleri

James McAvoy Filmleri

Yönetmen koltuğunda Ned Benson’un yer aldığı “The Disappearance Of Eleanor Rigby:Them” filmi, dram ve romantizmin en güzel örneklerini bir araya getirmektedir. 2013 yılında izleyiciyle buluşan “Aşkın Halleri” filmi, birbirine tutkuyla sarılan iki insanın birden bire yabancılaşmasını konu etmektedir. Daha önce “The Disappearence Of Eleanor Rigby: Him” ismiyle yayınlanan filmin ikinci serisi olarak vizyona girmiştir.

TürDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenNed
Benson
OyuncularJessica
Chastain
James
McAvoy
Nina
Arianda

11. Trans

James McAvoy Filmleri

Yönetmenliğini Danny Boyle’ın üstlendiği filmin başrollerinde Rosario Dawson, James McAvoy, Vincent Cassel ve Danny Sapani yer almaktadır. Trance filminin konusu; tanınmış müzayede müdürü Simon’un Franck adında bir gangsterle birlikte milyon dolarlık tabloyu çalma planı gerçekleştirmektedir. Planlarını uygulamaya Simon, ansızın başına aldığı darbe sonucunda tablonun yerini unutacaktır.

TürGizemGerilim
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenDanny
Boyle
OyuncularJames
McAvoy
Vincent
Cassel
Rosario
Dawson

12. Pislik 

James McAvoy Filmleri

Başarılı yazar Irvine Welsh’in “Filth” romanından beyazperdeye uyarlanan film, terfi hayalleri kurmakta olan genç bir polis memurunu anlatmaktadır. Bruce adındaki bu adam, terfi dönemindeki bu kutsal yolda ekip arkadaşlarına her türlü tezgahı yapmaya meyillidir. Yaşadığı bölgede bir cinayet soruştumasına atanan Bruce, arkadaşları için farklı tezgahlar hazırlayacaktır. Acı dolu geçmişi ve uyuşturucu bağımlılığı Bruce’nin başına birçok bela açacaktır.

TürDramSuç
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJon S.
Baird
OyuncularJames
McAvoy
Jamie
Bell
Eddie
Marsan

13. X Men: Birinci Sınıf 

James McAvoy Filmleri

Marvel Comics’in süper kahramanlar çizgi romanından sinemaya uyarlanmış “X-Men: First Class”, 2011 yılının en sevilen bilim kurgu filmleri arasında yer almaktadır. Yönetmen koltuğunda Matthew Vaughn, başrollerinde James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Kevin Bacon ve January Jones yer almaktadır. Doğaüstü güçlerini bir bir keşfetmekte olan iki genç adam, Mutantlarla işbirliği yaparak dünyayı tehlikelerden korumayı hedeflemektedir. Bazı fikir ayrılıklarıyla yollarını ayıran iki genç adam, ezeli rekabet için kıyasıya mücadele vermeye hazırdır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenMatthew
Vaughn
OyuncularJames
McAvoy
Michael
Fassbender
Jennifer
Lawrence

14. Suikast 

James McAvoy Filmleri

Gizem filmleri türünde oldukça başarılı bir eser olan“Suikast” filminin başrollerinde James McAvon, Robin Wright, Kevin Kline ve Justin Long yer almaktadır. Abraham Lincoln suikastında yargılanan Mary Surratt, başkan ve başkan yardımcısını öldürmek amacıyla suçlanan 6 sanık arasında temize çıkmaya çalışmaktadır. Suçsuz olduğunu kimseye anlatamayan Mary, halk tarafından kınanırken Frederick adında avukat onu savunmayı kabul edecektir.

TürDramGizem
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenRobert
Redford
OyuncularJames
McAvoy
Robin
Wright
Justin
Long

15. Aşkın Son Mevsimi 

James McAvoy Filmleri

The Last Station, Jay Parini’nin 1990 yılında okuyucuyla buluşturduğu “Leo Tolstoy” kitabından uyarlanmıştır. Yönetmenliğini Michael Hoffman’ın üstlendiği filmin başrollerinde James McAvoy, Helen Mirren, Paul Giamatti ve Kerry Condon rol almaktadır. Filmin konusu; Tolstoy ile 48 yıllık eşi Sofya arasındaki aşkın hikayesine yer vermektedir.

TürDramRomantik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenMichael
Hoffman
OyuncularHelen
Mirren
James
McAvoy
Christopher
Plummer

16. Wanted 

James McAvoy Filmleri

Ünlü çizgi roman yazarı Mark Millar’ın yazdığı ve J.G. Jones’in kağıda aktardığı “Wanted” filmi, DC Comics çizgi romanından beyazperdeye aktarılmıştır. Yönetmenliğini Timur Bekmambetov’un üstlendiği filmin başrollerinde "James McAvoy, Angelina Jolie, Chris Pratt ve Morgan Freeman" rol almaktadır. Film, kiralık katil olarak ünlenen babasına özenmiş bir gencin hayatını konu almaktadır.

TürGerilimAksiyon
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenTimur
Bekmambetov
OyuncularJames
McAvoy
Angelina
Jolie
Morgan
Freeman

17. Kefaret 

James McAvoy Filmleri

McEwan’ın “Atonement” kitabından uyarlanmış Kefaret filmi, başarılı İngiliz yönetmen Joe Wright tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. 26 farklı dalda ödüle layık görülen film, 1935 yılının yaz ayında 13 yaşındaki Briony Tallis’ın görmemesi gereken bir olaya şahitlik etmesiyle başlamaktadır. Ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie’nin sevişmesine şahit olan Briony, uzunca süre geçmeyecek büyük bir travmanın içerisine hapsolacaktır. Trajik bir şekilde 3 insanında hayatları bir noktada birleşerek, hak etmedikleri bir kefaretin kurbanı olacaklardır. En İyi Film Müziği Oscar’ı alan Kefaret filmini başrollerinde James McAvoy, Keira Knighley, Saoirse Ronan ve Vanessa Redgrave rol almaktadır.

TürDramRomantik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenJoe
Wright
OyuncularKeira
Knightley
James
McAvoy
Saoirse
Ronan

18. Aşkın Kitabı 

James McAvoy Filmleri

Becoming Jane, İngiliz yazar Jane Austen ve Thomas Langlois Lefroy’un uzun süren aşkını konu almaktadır. Yönetmenliğini Julian Jarrold’un üstlendiği filmin başrollerinde James McAvoy, Anne Hathaway, Julie Walters, Maggie Smith ve James Cromwell yer almaktadır. Kendini zengin bir adamla evlenmeye adamış genç yazar Austen, keşfedilmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Ailesinin baskıları karşısında her geçen gün gerilen yazar, yetenekli avukat Tom Lefroy’a kendini kaptıracaktır.

TürDramRomantik
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenJulian
Jarrold
OyuncularAnne
Hathaway
James
McAvoy
Julie
Walters

19. İskoçya’nın Son Kralı

James McAvoy Filmleri

Uganda’da bir dönem damga vurmuş İdi Amin’in hayatından esinlenerek beyazperdeye aktarılan “The Last King of Scotland”, 2006 yılında “En İyi Erkek Oyuncu” dalında Akademi Ödülü’ne layık görülmüştür. Yönetmenlğini Kevin Macdonald’ın üstlendiği film, mesleğinde son derece başarılı genç doktor Nicholas’ın mesleki açıdan Uganda’ya gitmesiyle başlamaktadır. Katı ve son derece barbar yönetim altında tutulan Uganda, Idi Amin yönetimiyle her geçen gün farklı bir boyut kazanacaktır. Genç doktorun başarılı kriz yönetimini fark eden Idi Amin, onu sağ kolu olarak yanına alacaktır.

TürDramGerilim
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenKevin
Macdonald
OyuncularForest
Whitaker
Gillian
Anderson
James
McAvoy

20. Penelope 

James McAvoy Filmleri

Mark Palansky’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “Penelope” filmi, yakın tarihte gerçekleşen romantik bir masalı konu etmektedir. Penelope adında genç bir kızın aşk hakkında yeni şeyler öğrenmesi, ailesi ile ilgili gerçeklerin farkına varması ve sevginin gücünü hissedişini en açık dille göstermektedir.

TürDramFantastik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMark
Palansky
OyuncularChristina
Ricci
James
McAvoy
Reese
Witherspoon

21. Üniversiteler Yarışıyor

James McAvoy Filmleri

“Ten for Ten” romanından beyazperdeye uyarlanan “Üniversiteler Yarışıyor” filmi, 2006 yılında izleyiciyle buluşmuştur. Yönetmenliğini Tom Vaughan’ın yaptığı filmin baş karakteri Brian, hayatta var olmanın en iyi yolunun bilgi olduğunu savunmaktadır. Brian gittiği üniversite hayatında kendi gibi düşünen 4 arkadaş edinecektir. Yeni bir bilgi takımı oluşturan Brian, Alive ve Rebecca ile tanışarak kendini bambaşka bir dünyanın içinde bulacaktır.

TürKomediDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenTom
Vaughan
OyuncularJames
McAvoy
Alice
Eve
Rebecca
Hall

22. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap

James McAvoy Filmleri

C.S. Lewis’in fantastik kitabından uyarlanan “Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap”, Andrew Adamson yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Başrollerinde Georgie Henley, William Moseley, Jamens McAvoy ve Tilda Swinton rol almaktadır. Filmin konusu; Pevensie ailesinin savaş sebebiyle terk etmek zorunda kaldıkları tahliye sırasında başlarından geçen olaylar ele alınmaktadır.

TürFantastikMacera
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenAndrew
Adamson
OyuncularGeorgie
Henley
Skandar
Keynes
Anna
Popplewell

23. İpler 

James McAvoy Filmleri

James McAvoy’un Hal Tara karakterine hayat verdiği “İpler” filmi, en uzun metrajlı sinema filmi olarak vizyona girmiştir. Başrollerinde Catherine McCormack, Julian Glover, David Harewood ve Derek Jacobi rol almaktadır. Filmin konusu; Hebalon İmparatoru’nun  trajik bir şekilde hayatını kaybetmesiyle başlamaktadır. Yerine oğlu Hal Tara’nın geçtiği Habelon’da ilk iş babasının intikamını almak olacaktır.

TürDramFantastik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenAnders Rønnow
Klarlund
OyuncularJames
McAvoy
Catherine
McCormack
Julian
Glover

24. İçimdeki Dans

James McAvoy Filmleri

BAFTA En İyi İngiliz Film Ödülü’ne sahip Damien O’Donnell’in yönetmen koltuğunda oturduğu film, dram ve komedi türleriyle 2004 yılında izleyiciyle buluşmuştur. “Inside I’m Dancing” filminin başrollerinde James McAvoy, Steven Robertson, Romola Garai, Brenda Fricker ve Tom Hickey rol almaktadır. İki sıradışı arkadaşın kendi hayatlarıyla yüzleşmelerini anlatan filmde, engelleri için Carrigmore Home’a yerleşmeye karar vermiş  Michael konu edilmektedir. Michael, Rory adında tanışacağı asi ruhlu adam sayesinde sistemin dışına kalacak bambaşka planlar ortaya çıkacaktır.

TürKomediDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenDamien
O'Donnell
OyuncularJames
McAvoy
Steven
Robertson
Romola
Garai

25. Wimbledon 

James McAvoy Filmleri

İngiliz komedi filmleri arasında yer alan “Wimbledon”, başarılı yönetmen Richard Loncraine tarafından beyazperdeye aktarılmıştır. Son derece başarılı ve ünlü bir tenis oyuncusu, profesyonel oyunundaki hırsını kaybetmeye başlamaktadır. Ansızın hırslı bir kadın tenisçiyle tanışan baş karakter, kendini yeniden sahalara atmayı başaracaktır. Her geçen gün hırsı katlanan tenisçi, artık Wimbledon tenis turnuvasına girmeye karar verecektir. 

TürRomantikKomedi
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenRichard
Loncraine
OyuncularKirsten
Dunst
Paul
Bettany
Sam
Neill

26. Pür Neşe 

James McAvoy Filmleri

Stephen Fry’ın yazıp yönettiği “Bright Young Things”, İngiliz tiyatrosundan beyazperdeye uyarlanmıştır. 2003 yılında sinemaya giren filmin başrollerinde "Stephen Fry, James McAvoy, Michael Sheen ve Emily Mortimer" rol almaktadır. Filmin konusu; 1930’lu yıllardaki savaş öncesi Londra’nın sosyete eğlencelerini konu almaktadır. Henüz sektöre yeni atanmış bir yazar, sevgilisi Nina ile evlenebilmek için sosyetenin dedikodularını bir gazete köşesinde yazmaya başlamaktadır. Kısa süre içerisinde partiden partiye dahil olan yazar, sosyetenin üst tabakasına ulaşmayı başaracaktır.

TürDramKomedi
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenStephen
Fry
OyuncularStephen
Campbell Moore
Emily
Mortimer
Dan
Aykroyd

27. Havuz 

James McAvoy Filmleri

Boris von Sychowski’nin yönetmenliğini üstlendiği film, 2000 yılında vizyona girmiş sen iyi slasher örnekleri arasında gösterilmektedir. Gizemli romanlarıyla ünlü yazar Sarah Morton, yeni kitabı için farklı bir şehre gitmeye karar vermektedir. Romanı için ilham kaynağı olacağı şehir Fransa’nın Luberon bölgesi olacaktır. Yayıncı John’un boş evinde konu olmayı kabul eden ünlü yazar, John’un başınboş kızı Julie’nin eve gelmesiyle bambaşka bir boyut kazanacaktır. 

TürGerilim
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenFrançois
Ozon
OyuncularCharlotte
Rampling
Charles
Dance
Ludivine
Sagnier

28. Lorna Doone 

James McAvoy Filmleri

İngiliz yazar Richard Doddridge’nin “Lorna Doone” romanından sinemaya uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Mike Barker yer almaktadır. 1675 İngiltere’sindeki siyasi ve dini çekişmeleri konu alan film, aşk ve intikam konusunu bir arada işlemektedir. 

TürDramRomantik
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenMike
Barker
OyuncularNeil
Finnighan
Jack
Baverstock
Trevor
Cooper

29. Regeneration

James McAvoy Filmleri

Pat Barker’ın “Regeneration” romanından uyarlanan film, 1997 yılında beyazperdeyle buluşmuştur. Yönetmenliğini Gillies MacKinnon’un üstlendiği filmin başrollerinde Jonny Lee Miller, James McAvoy, Jonathan Pryce ve Tanya Allen yer almaktadır. “Çizgilerin Arkasında” adıyla da bilinen film, ilginç bir savaşın öyküsünü konu etmektedir.

TürDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenGillies
MacKinnon
OyuncularJonathan
Pryce
James
Wilby
Jonny
Lee Miller

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.