Gizem Filmleri | Gerilim Dolu 40 Psikolojik Gizem Filmi 2024

Film izlerken başta sonra bütün tahminlerinizi yok edecek en etkileyici gizemli filmleri sizler için bir araya getirdik.
Gizem Filmleri | Gerilim Dolu 40 Psikolojik Gizem Filmi 2024

Finalleri Şok Etkisi Yaratan En İyi Ödüllü Gizem Filmleri

Beyin yakan filmlerin en etkileyici örneklerinin yer aldığı gizemli filmler listesini sizler için listeledik. Aşağıda sinema dünyasına damga vuran film önerileri yer alıyor. İşte, Neoldu.com editörlerinin büyük bir özenle hazırladığı, IMDb puanlarının yer aldığı tüm zamanların en iyi ve en çok izlenen gerilim - gizem yüklü filmleri...

1. Gone in the Night

Gizem Filmleri
 Kat ve erkek arkadaşı, asırlık sekoya ağaçlarının ortasında vakit geçirmek üzere vahşi doğaya gelirler. Ancak gitmeyi düşündükleri eve aynı günler içerisinde başka bir rezerve olayı daha gerçekleşir. Değerli dinlenme zamanlarını boşa harcamamak için iki çift de evi dörde bölerek hareket ederler. Lakin günün birinde Kat’in erkek arkadaşı ve komşu kızının ortadan iz bırakmadan kaybolması ile büyük bir ihanet ve korkunç gerçeklikler ortaya çıkmaya başlar.

TürGerilimGizem
IMDb4,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEli
Horowitz
OyuncularWinona
Ryder
Dermot
Mulroney
John
Gallagher Jr.

2. Kya'nın Şarkı Söylediği Yer

Gizem Filmleri
Kuzey Carolia’nın küçük kasabasında ‘bataklık kızı’ hakkında milyonlarca garip söylentiler ortaya çıkmaya başlar. On yaşında ailesinin tek etmesi ile bataklıkta tek başına yaşamayı öğrenen Kya, hakkında çıkan dedikodulardaki vahşi karaktere sahip değildir. Kendisine okuma yazmayı öğreten Tate ile uzun süre yaşayan Kya, tekrardan terk edilmesi ve günün birinde Tate’in öldürülmesi üzerine baş şüpheli haline gelir.

TürGerilimDramGizem
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOlivia
Newman
OyuncularDaisy
Edgar-Jones
Taylor
John Smith
Harris
Dickinson

3. Evdeki Düşman: Başlangıç

Gizem Filmleri
Evdeki Düşman serisi hız kesmeden devam ediyor. Estonya’da bir psikiyatri kliniğinde yatan Leena, mükemmel bir kaçış planı kurar. Amacına ulaşan Leena, varlıklı bir ailenin kızı rolüne bürünerek Amerika’ya seyahat eder ancak Leena’nın artık Esther isminde yeni hayatında planlamadığı durumlar vardır. Yanına yerleştiği aile annesi Tricia, çocuklarını korumak için Esther’ın karşısına geçmeye hazırdır.

TürSuçKorkuDram
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenWilliam
Brent Bell
OyuncularIsabelle
Fuhrman
Julia
Stiles
Rossif
Sutherland

4. Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven

Gizem Filmleri
Bir seri filminin ikincisi ile daha sizlerleyiz. Bulmacanın parçalarını birleştirmek şimdi sizin elinizde. 2018 yılında yapılan filme göre Dedektif Benoit, renkli şüpheliler kadrosunda asil katili bulmak üzere çabalamaya başlar. Gizemleri adım adım aydınlığa kavuşturmak için Yunanistan’a giden Benoit için beklenmeyen şeyler ortaya çıkmaya başlar.

TürSuçGizemDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRian
Johnson
OyuncularDaniel
Craig
Edward
Norton
Kate
Hudson

5. The Girl on a Bulldozer

Gizem Filmleri
Hee-Young; kollarında dövmeleri olan, kaba dilli ve şiddete teşebbüsü olan umutsuz bir kızdır. Annesinin olmayışı her şeyi değiştirirken, Çin restoranı işleten babası ve küçük kardeşi ile yaşamaktadır. Günün birinde babasının geçirdiği kaza ile hayatına dair var olan tüm sorumlulukları almak zorunda kalır. Kaza geçiren babasına ve kardeşine bakması gerektiği kadar, kazanın altında var olan gizemleri de araştırmalıdır.

TürGizemDram
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPark
Ri-Woong
OyuncularKim
Hye-Yoon
Park
Hyuk-kwon
You
Chae-Eun

6. Dert Etme Sevgilim

Gizem Filmleri
Alice ve Jack, deneysel şirket kasabasında yaşayan şanslı bir çifttir. Şirketin yaşam koçu CEO’su Frank tarafından benimsenen toplumsal iyilikler ise insanların içine işlemektedir. Erkekler yenilikçi malzemeleri geliştirmek üzere çalışırken kadınlar mükemmel görünen hayatlarının tüm güzelliklerinden faydalanırlar. Lakin mükemmel görünen hayatın altında uğursuzluklar meydana gelmeye başlar ve gerçekleri araştırmak da başrollere kalır.

TürGerilimDramGizem
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOlivia
Wilde
OyuncularFlorence
Pugh
Harry
Styles
Chris
Pine

7. Çığlık 5

Gizem Filmleri
Çığlık filminin yeni serisi sizlerle. Yirmi beş yıl öncesinde öncesinde korkunç cinayetlere şahit olan Woodsboro kasabası, tekrardan katille karşı karşıya kalır. Hayalet maskeli katil, kasabanın kanlı geçmişindeki anıları yeniden canlandırırken; Sidney yıllar öncesinde kaçtığı kasabaya katili yakalamak ve her şeyi aydınlığa kavuşturmak için kasabaya geri döner.

TürGerilimGizemKorku
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Bettinelli-Olpin
Tyler
Gillett
OyuncularNeve
Campbell
Courteney
Cox
David
Arquette

8. Without Her

Gizem Filmleri
Royya, İran’dan Danimarka’ya göç etmek üzere hazırlandığı sıralardan yalnızca iki hafta önce, kaybolmuş olarak bilinen bir genç kız ile karşılaşır. Roya, kızı evine alıp bakımlarını yaparken yaşayacak olduklarından habersizdir. Kaybolmuş gibi görünen kız aslında Roya’nın yerini almak isteyen azılı birisidir.

TürGerilimDramGizem
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenArian
Vazirdaftari
OyuncularTannaz
Tabatabaei
Saber
Abar
Shadi
Karamroudi

9. Deep Water (Derin Sular)

Gizem Filmleri

Gizem dolu bir film olan Deep Water'da mutsuz bir evliliği sürdüren Vic ve Melinda çiftine odaklanıyor. Birbirlerinden ayrılmak istemeyen bu çift çözümü başka insanlarla görüşmekte bulurlar. İlk başta iki taraf için de olumlu gözüken bu macera kısa süre sonra Melinda'nın birlikte olduğu insnaların ortadan kaybolmasıyla farklı bir hal alacaktır.  

TürGerilimDram
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAdrian
Lyne
OyuncularBen
Affleck
Ana de
Armas
Tracy
Letts

10. Dead on the Nile (Nil'de Ölüm)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Ünlü dedektif Hercule Poirot'un bu yeni macerasında Nil üzerinde seyretmekteolan bir gemide yaşanan cinayet anlatılıyor. Linnet Doyle isimli kadın balayı için lüks oteline gitmek üzere gemiye biner. Yolculuk başladıktan kısa bir süre sonra genç kadın acımasızca öldürülmüştür. Gemdeki herkes şüpheli durumundayken gemi kaptanı katili bulması için Hercule Poirot'dan yardım ister.

TürGizemGerilimPolisiye
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularKenneth
Branagh
Gal
Gadot
Emma
Mackey

11. Escape Room: Tournament of Champions (Ölümcül Labirent: Şampiyonlar Turnuvası)

Gizemli filmler, gizem filmleri

Gizemli bir bulmaca hikayesinin anlatıldığı bu filmde geçmişte turnuvada yer alan Zoey ve Ben'in macerasını izliyoruz. Kendilerini hapsedenlerin peşine düşen bu ikili ulaştıkları ipuçlarının peşinden gittiklerinde yeniden tuzağa düşürülüp oyunun içerisine atılırlar. Bir süre sonra buradaki herkesin önceden oyunlara katılmış insanlar olduğunu öğrenen Zoey ve Ben labirentten kurtulmak için yeni yollar keşfetmek zorundadırlar.

TürGizemGerilimPolisiye
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAdam
Robitel
OyuncularTaylor
Russell
McKenzie
Logan
Miller
Thomas
Cocquerel

12. Reminiscence (Zihin Gezgini)

Gizem filmleri, gizemli filmler

Akılalmaz bir gizemin içerisine sürükleneceğiniz bu filmde insanların hatırlamak istedikleri anılara gitmeyi başaran bir bilim insanı konu edilmiştir. Distopik bir gelecekte geçen bu filme göre günler kaybolmuş ve sadece gece yaşanmaktadır. Geçmiş anılarını unutan insanlar ise bilim adamına gelerek anılarını canlandırmaktadırlar. Son müşteri ise bilim insanı Nick Bannister için gizem dolu bir maceranın başlangıcı olacaktır.

TürGizemGerilimBilim Kurgu
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenLisa
Joy
OyuncularHugh
Jackman
Rebecca
Ferguson
Thandiwe
Newton

13. The Women ın the Window (Penceredeki Kadın)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Ünlü yazar A.J Finn'in aynı adlı romanından esinlenerek ortaya çıkan gizem dolu bu filmde asosyal bir hayat yaşayan ve günlerini camdan komşularını röntgenleyerek geçiren Anna'nın hikayesini anlatıyor. İçine kapanık biri olan Anna'nın hayatı karşı eve taşınan Russell ailesinin gelişi ile farklı bir boyut alacaktır. İdeal aile kavramını onlarda gören Anna yine bir gün komşularını röntgenlerken şahit olmaması gereken bir şey görür.

TürGizemGerilimPolisiye
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJoe
Wright
OyuncularAmy
Adams
Anthony
Mackie
Fred
Hechinger

14. The Invisible Man (Görünmez Adam)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

H.G Wells’in 1933 tarihli romanından beyazperdeye uyarlanan The Invisible Man filmi senaryosunda barındırdığı gizem, gerilim, komplo teorileri ve ruh sağlığını etkileyen unsurlarla dikkat çekiyor. Filmde Cecilia isimli genç bir kadının artık delilik seviyesinde olan eski sevgilisinde kaçması konu ediniliyor. Genç kadın hayatını kurtarmak için çabalasa da bu çaba onu psikolojik olarak zor günlere doğru sürüklüyor.

TürGizemGerilimFantastik
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLeigh
Whannell
OyuncularElisabeth
Moss
Oliver
Jackson-Cohen
Harriet
Dyer

15. Run

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Annesi tarafından büyütülen genç ve güzel bir kadın, dört duvar arasında her şeyden uzak bir şekilde yetiştirilmiştir. Küçükken durumu kabullenen genç kadın, büyüdüğünde annesinin kendisinden bir şeyleri gizlediğini anlar.

TürGizemGerilimKorku
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAneesh
Chaganty
OyuncularSarah
Paulson
Kiera
Allen
Sara
Sohn

16. Lost Girls (Kayıp Kızlar)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Kızının kaybolmasıyla deliye dönen bir annenin yaşadıklarını gözler önüne seren Lost Girls filmi gizem dolu sahneleriyle izleyicilerinin beğenisini kazanmıştır. Filmde genç bir kızın kaybolması olayı ve Mari Gilbert’in çocuğunu ararken ortaya çıkardığı cinayetler zincirini görmekteyiz. Netflix filmleri arasında yer alan Lost Girls filmini mutlaka izlemelisiniz.

TürGizemGerilimDram
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLiz
Garbus
OyuncularAmy
Ryan
Thomasin
Mc-Kenzie
Gabriel
Byrne

17. Rebecca

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Daphne du Maurier’in 1938 tarihli çok satan romanından uyarlanan gizem dolu filmde genç bir kadının evliliğinde yaşadığı bazı sorunları izliyoruz. Çokça zengin bir adamla evlenen ana karakterimiz yeni hayatına mutlu başlasa da bir süre sonra kocasının eski karısından kalan hatıralar arasında boğulmaya başlar. Senaryo Alfred Hitchcock imzalı 1940 yapımı bir filminde de kullanılmıştır.

TürGizemGerilimRomantik
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBen
Wheatley
OyuncularLily
James
Armie
Hammer
Scott
Thomas

18. Enola Holmes

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Sherlock Holmes severlerin son derce hoşuna gideceğini düşündüğümüz Enola Holmes filmi Netflix’in 2020 yılında izleyicilerine sunduğu en iyi yapımlardan biridir. Filmde Sherlock’un küçük kardeşi Enola’nın gizem ve aksiyon dolu maceralarını izliyoruz. Olmadık bir zamanda annesi tarafından terk edilen Enola annesinin peşine düşer ve abisinden aldığı yetenekler sayesinde hayatına yeni bir yön verir.

TürGizemPolisiyeMacera
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenHarry
Bradbeer
OyuncularMillie
Bobby Brown
Henry
Cavill
Sam
Claflin

19. Midsommar (Ritüel)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

İlişkilerinde çalkantılı bir dönem geçiren genç çift, biraz olsun rahatlamak için İsveç’in yemyeşil köylerinden birine tatile çıkmaya karar verirler. İlk başta çok eğlenseler de geçen zamanın ardından köylülerin çok masum insanlar olmadıklarını anlarlar.

TürGizemGerilimKorku
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAri
Aster
OyuncularFlorence
Pugh
Jack
Reynor
Vilhelm
Blomgren

20. Suspiria

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Suspiria yeniden uyarlanmış bir film olarak karşımıza çıkıyor. Susie Bannion ABD’li genç bir kadındır. Dünyaca ünlü dans okuluna katılır ancak Sussie geldiği sırada okuldaki diğer öğrenci Jessica bir anda ortadan kaybolur. Sussie okuldakilerin bir şeyler sakladıklarını düşünmektedir.

TürGizemGerilimKorku
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenLuca
Guadag-nino
OyuncularChloë
Grace Moretz
Tilda
Swinton
Doris
Hick

21. The Killing of a Sacred Deer (Kutsal Geyiğin Ölümü)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Mutlu bir çift olan Steve ve Anna iki çocuğa sahiptir. Steve işinde son derece başarılı bir cerrah, Anna da göz doktorudur. Martin isimli bir genç babasını kaybettikten sonra Steve onu himayesine alır ve korkunç olaylar gelişmeye başlar.

TürGizemGerilimFantastik
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenYórgos
Lánthimos
OyuncularColin
Farrell
Nicole
Kidman
Barry
Keoghan

22. A Cure For Wellness (Yaşam Kürü)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Hırslı bir genç adama bir şirketin CEO olma görevi teklif edilir. Genç adam çok sevinir ve kabul eder. Alp dağlarında yaşayan genç geçirdiği süre boyunca mucizevi alternatif tedavilerin esasında görüldüğü gibi olmadığından şüphelenir ve araştırmaya başlar.

TürGizemGerilimFantastik
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenGore
Verbinski
OyuncularDane
DeHaan
Jason
Isaacs
Mia
Goth

23. Split

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Ünlü yönetmen Shymalan ve James McAvoy’u bir araya getiren bu devam filminde akıl almaz bir senaryo sizleri bekliyor. Çoklu kişilik bozukluğuna sahip olan başrolümüz tam 23 farklı alter egoya sahiptir. Suça meyilli olan Kevin’in üç kızı kaçırmasıyla başlayan film gizem ve gerilim dolu sahnelerle öne çıkıyor.

TürGizemGerilimFantastik
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularJames
McAvoy
Anya
Taylor-Joy
Betty
Buckley

24. The Looper (Tetikçiler)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Zamanda yolculuk için gereken mekanizma icat edilmiş ancak bu durum yasa dışı olarak belirlenmiştir. Makinenin kullanımı sadece yüksek fiyatlarla beraber karaborsa da mevcuttur. Mafya bir kişiyi öldürmek istediği zaman, o kişiyi 30 yıl öncesine gönderir ve burada devreye Joe girer. Her işi başarıyla gerçekleştiren ve en az mafya liderleri kadar zengin olan Joe, dikkat çekmeye başlar. Mafya, Joe’yi öldürmek ister ve kendisini 30 yıl öncesine gönderir. Bu sefer hedef kendisidir… Konusu itibarıyla oldukça dikkat çekici bir yapım olan Looper, finali ile sizleri şaşkına uğratacak bir yapım.

TürGizemGerilimAksiyon
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenRian
Johnson
OyuncularBruce
Willis
Joseph
Gordon-Levitt
Emily
Blunt

25. The Illusionist (Sihirbaz)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Yayınladığı dönemde büyük bir etki yaratan The Illusionist, sihirbazlık ve ilüzyonluk filmleri konusunda efsane bir yapım. Filmde, marangoz bir ailenin çocuğu olan Eisenheim, aristokrat bir ailenin kızı olan Sophia’ya aşık olur ancak ortada büyük bir sınıf farkı vardır. Gerçekleşmesi imkansız bir aşka sahip olan Eisenheim, Avusturya’yı terk eder dünyayı keşfe çıkar. 15 yıl sonra ise ünlü bir illüzyonist olarak geri döner. Ülkesine döndüğünde ise sevdiği kadın, Avusturya-Macaristan veliaht prensi Leopold (Rufus Sewell) ile nişanlanmak üzeridir.

TürGizemGerilimRomantik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenNeil
Burger
OyuncularEdward
Norton
Paul
Giamatti
Jessica
Biel

26. Operasyon: Argo

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Gerçek bir olaydan esinlenen Argo, 6 Amerikalıyı, İran’daki rehine krizinden kurtarmak için düzenlenen operasyonun adı olarak belirlendi. Argo, İran rehine krizinden sonra ortaya çıkan ve ve halkın yıllar sonra öğrendiği gizli bir operasyonu anlatır. 4 Kasım 1979’da yaşanan krizde uygulanan plan büyük bir gizemi de içerisinde barındırmaktadır.

TürGizemGerilimBiyografi
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenBen
Affleck
OyuncularBen
Affleck
Bryan
Cranston
John
Goodman

27. Skyfall

Gizem filmleri, Gizemli filmler

James Bond filmleri serisinin en önemli yapımların bir tanesi olan Skyfall, Daniel Craig’in harika oyunculuğuyla üst seviyelere çıkan harika bir film. Adana, İstanbul ve Fethiye’de çekimleri gerçekleştirilen filmde Bond’un sadakati M’ye karşı sınanıyor. Çünkü M, bütün geçmişiyle yüzleşmeye başlıyor. MI6 saldırıya uğrayınca bütün işler karışıyor ve artık Bond’un yapması gereken tek şey tehdidi bulup yok etmek.

TürGizemGerilimMacera
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenSam
Mendes
OyuncularDaniel
Craig
Judi
Dench
Javier
Bardem

28. Ex Machina

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Gizem filmleri listesinde yer alan bir başka etkileyici yapım Ex Machina, 2014 yılında vizyona giren ve o dönemler de sinema sevenler tarafından oldukça iyi geri dönüşler alan bir yapım. Filmde, dünyanın önemli internet şirketlerinden birinde çalışan Caleb’in, kazandığı ödül sonrasında yapay zekaya sahip bir robot ile hikayesi anlatılmaktadır.

TürGizemGerilimBilim Kurgu
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAlex
Garland
OyuncularDomhnall
Gleeson
Alicia
Vikander
Oscar
Isaac

29. The Girl With the Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Gizemse gizem, gerilimse gerilim, dramsa dram… Son yılların en çok izlenen filmler arasında yer alan The Girl with the Dragon Tattoo, dürüst bir gazeteci olmasına rağmen kendisine kurulan tuzak sonrasında bütün kariyeri çöpe atılan ve hapse girmeyi bekleyen bir gazetecinin gizem ve gerilim dolu hikayesini izleyiciye aktarmaktadır. Mikael, gazetecilik mesleğini bırakıp hapse girmeyi beklerken, aynı zamanda Lisbeth yani namı diğer “Ejderha Dövmeli Kız” tarafından takip edilmektedir. Uzun yıllardır çözülemeyen olayı bu iki karakterimiz el ele verip halletmeye çalışacaktır.

TürGizemGerilimSuç
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularRooney
Mara
Daniel
Craig
Christopher
Plummer

30. Arrival (Geliş)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Dram ve bilim kurgu türüyle beraber gizem türünün de en iyi örneklerini içerisinde barındıran Arrival, oldukça etkileyici bir uzay filmi… IMDB’de 7.9’lu puan başarısı ile ne kadar iyi bir film olduğunu ortaya koyuyor. Filmde, dünya dışı yapıların uzaydan dünyanın farklı noktalarına iniş yapması ve bu durumun Dr. Louise Banks ve ekibi tarafından incelenmesi anlatılmaktadır.

TürGizemGerilimUzay
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDenis
Villeneuve
OyuncularAmy
Adams
Jeremy
Renner
Forest
Whitaker

31. Nightcrawler (Gece Vurgunu)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Kariyeri peşinde koşan ve bunun için hiçbir kuralı olmayan Lou Boom, şehirde meydana gelen haber sayılacak olayları kamerasına kaydeder ve ana haber bültenlerine satar. Hayatını böyle idare etmeye çalışan Lou, "amaca giden her yol mübahtır" düsturunu benimserken, bu durum ilerde başına büyük dertler açacaktır. Şehrin en önemli televizyonunda muhabir olarak görev almaya başlayan Lou, bunun bedelini elbet ödeyecektir.

TürGizemGerilimDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDan
Gilroy
OyuncularJake
Gyllenhaal
Rene
Russo
Riz
Ahmed

32. The Bourne Ultimatom (Son Ültimatom)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Aksiyon filmleri içerisinde çok önemli bir yeri olan Bourne Serisinin son filmi… 2007 yılında vizyona giren The Bourne Ultimatum, hafızasını kaybetmiş bir adamın en başa dönerek kaderini tekrardan belirlemesini ele almaktadır. Kimin ne düşündüğünün belli olmadığı gizem dolu bir film olan The Bourne Ultimatum filmini seri halinde izlemenizi tavsiye ederiz.

TürGizemGerilimAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenPaul
Greengrass
OyuncularMatt
Damon
Julia
Stiles
David
Strathairn

33. Casino Royale

Gizem filmleri, Gizemli filmler

James Bond serisinin 2006 yılında vizyona giren ve büyük beğeni toplayan filmi Casino Royale, Daniel Craig’in başrolünde yer aldığı ilk film olma özelliğini taşıyor. Ajan 007’nin ilk görevi teröristlere bankerlik yapan Le Chiffre'dir. Bond’un tek hedefi Le Chiffre’yi durdurmaktır. Bunun için Casina’da Poker oyununda bu ikili karşı karşıya gelecektir.

TürGizemGerilimMacera
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMartin
Campbell
OyuncularDaniel
Craig
Eva
Green
Mads
Mikkelsen

34. Gone Girl (Kayıp Kız)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

2014 yılında vizyona giren ve gerilim türünün başarılı örneklerinden bir tanesi olan Gone Girl, evliliklerinin 5. yılını kutlamaya hazırlanan Nick ve Amy’nin başından geçen gizem dolu olayları aktarmaktadır. Kutlamanın yapılacağı gün Amy aniden ortadan kaybolur ve bir zaman sonra polisin gözünde Nick, şüphe çekmeye başlar. Rüyasında karısını vahşice öldürdüğünü gören Nick, herkese masum olduğunu anlatmaya çalışsa da çevresi yalanlar ve ihanet ağlarıyla kuşatılmıştır.

TürGizemGerilimDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBen
Affleck
Rosamund
Pike
Neil
Patrick Harris

35. Shutter Island (Zindan Adası)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Başrollerinde Leanorda DiCaprio, Mark Ruffalo ve Ben Kignsley’in yer aldığı 2010 yapımlı harika bir gizem filmi Shutter Island! 1954 yılında, Soğuk Savaşın zirve yaptığı dönemlerde, adli polis Teddy Daniels ve yeni ortağı Chuck Aule çok sayıda cinayet işlemiş bir seri katilin, kimsenin kaçmayı başaramadığı odalarda nasıl olurda bir anda kaybolduğunu araştırmak için çağrılır. Fırtınaların ve soğuk havanın eksik olmadığı bu alanda hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Soruşturma derinleştikçe Teddy bu hastaneden hiçbir zaman çıkamayacağını düşünmeye başlar.

TürGizemGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Mark
Ruffalo
Ben
Kingsley

36. Spotlight

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Listemizde ne zaman bir araştırmacı gazetecilik konusunu ele alan bir yapım varsa o filmde kesinlikle gizem dolu olaylarda yer almaktadır. Spotlight filmi, 30 yıl boyunca birçok çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen, yerel bir rahip hakkında yazılan makaleyi takip eden Spotlight ekibinin heyecan, gerilim ve dram dolu hikayesini anlatmaktadır.

TürGizemSuçDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenTom
McCarthy
OyuncularMichael
Keaton
Mark
Ruffalo
Rachel
McAdams

37. The Departed (Köstebek)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

2006 yılında vizyona giren, aksiyon dram ve gizem filmleri türünde oldukça eşsiz bir yapım olan The Departed, soluksuz izleyeceğiniz müthiş bir eser. Filmde Billy Costigan, genç ve çaylak bir polistir. Güney Boston polisinin mücadele ettiği mafya babası Frank Castello’nun bölgesinde yetişmiş olması teşkilat tarafından mafyaya sızdırılır. Polis teşkilatı mafya içine köstebek yerleştirmişken aynı şekilde Collin de mafya babası Frank Castello’ya hizmet etmektedir. Hem teşkilat hem de mafya aralarında köstebek olduğunu anlar ve tespit etmeye çalışır.

TürGizemDramSuç
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRay
Winstone
Leonardo
DiCaprio
Matt
Damon

38. The Prestige (Prestij)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Ayın dönem vizyona giren Sihirbaz filminden daha iyi bir gişe yapan ve o dönemde yayınlanan en iyi filmler listesinde de kendisine yer bulan The Prestige iki illüzyonistin hem iş hem de aşk yaşamlarında birbirleriyle olan çekişmelerini konu edinen efsanevi bir yapım. Filmin finaline geldiğinizde kesinlikle şaşkınlığınızı koruyamayacağınızı söyleyebiliriz.

TürGizemGerilimBilim Kurgu
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularHugh
Jackman
Christian
Bale
Scarlett
Johansson

39. The Usual Suspect (Olağan Şüpheliler)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

En iyi ters köşe filmler arasında gösterilen The Usual Suspects, gerilim ve gizem filmleri arasında da oldukça önemli bir yerde bulunan harika bir yapım… San Pedro’da patlayan bir tekneyi araştıran polis, teknede 27 ceset ve 91 milyon dolarlık uyuşturucu parası bulur ve bu olaydan iki kişi sağ kurtulur. Sağ kurtulan kişilerden birisi Macar terörist ve diğeri ise tetikçidir. Yaşanan olaydan 6 hafta öncesini anlatan Kint karakteri konuşmaya başlayınca hikayede bir nevi başlar. Sonunda büyük bir sürprizle karşılaşacağınız harika bir film…

TürGizemGerilimSuç
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenBryan
Singer
OyuncularChazz
Palminteri
Kevin
Spacey
Gabriel
Byrne

40. Inception (Başlangıç)

Gizem filmleri, Gizemli filmler

Geldik listemizde en tepede yer alan filme… Inception! Dom Cobb rüya gören kişilerin bilinç altı düşüncelerini çalabilmesiyle ün kazanmış birisidir. Bu durum onun kurumsal casusluk adı verilen bir sektörde yer almasını sağlamıştır fakat bu durumun bazı kötü yanları bulunmaktadır. Dom artık uluslararası kaçak durumundandır. Leonardo DiCaprio' nun başrolünde olduğu filmde, Marion Cotillard, Joseph-Gordon Lewitt, Ellen Page ve Michael Caine gibi oyuncular yer almaktadır.

TürGizemBilim KurguMacera
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Marion
Cotillard
Elliot
Page

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum