Enola Holmes Konusu ve Oyuncuları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Netflix’in çıkarmış olduğu son filmlerinden en popüleri olan Enola Holmes hakkında detaylı bir inceleme yaptık. Bu yazımızda sizlere Enola Holmes filmi hakkında bilinmesi gerekenleri, konusunu, oyuncuları ve izleyici yorumları derledik. İşte detaylar…
Enola Holmes Konusu ve Oyuncuları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Enola Holmes Filmi

Netflix'in 2020 yılında izleyicisine sunduğu popüler yapımlardan biri olan Enola Holmes filmi gün geçtikçe artan izleyici kitlesiyle en iyi macera filmleri arasında yer almayı başardı. Bu inceleme film içeriğimizde sizler için film hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. İşte Enola Holmes filmi hakkında detaylı bilgiler, film incelemesi izleyici yorumları ve oyuncu kadrosu...


Enola Holmes Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. Enola Holmes filmi 23 Eylül 2020 tarihinde izleyicilere sunulmuştur. Film ilk çıktığından itibaren oldukça popüler hâle gelmiştir. Bu yazıyı yazdığımız sırada Enola Holmes filmi Netflix’in hazırlamış haftalık Top 10 listesinde birinci sıradadır.

Enola Holmes yayın tarihi


2. Sherlock Holmes’in yeni bir yüzü olması sebebiyle izleyici kitlesinin hazır olduğu Enola Holmes filmi beklenenin üzerinde performans göstererek iyi bir izlenme sayısı elde etmiştir. Enola holmes filmi etkileyici olay kurgusu sayesinde izleyenleri tarafından da beğenilmiştir.

enola holmes izlenme


3. Film Nancy Springer’ın kitap serisinin ilkinden uyarlanmıştır. Filmin yazarlığını Jack Thorne üstlenmiştir. Filmin yönetmenliğini ise daha önceden Killing Eve ve Fleabag yapımlarını da yöneten Harry Bradbeer yapmıştır.

enola holmes yönetmeni


4. Filmin başrolünde The Witcher dizisinden hatırladığımız Henry Cavill, Sürükleniş filminden bildiğimiz Sam Claflin ve çok büyük bir izleyici kitlesi olan Stranger Things yapımından adını duyuran Millie Bobby Brown isimleri bulunmaktadır.

enola holmes başrol


5. Kaliteli oyunculuk ve güzel bir kurguya sahip olan Enola Holmes filminin oyuncu kadrosunda ise Louis Partridge, Helena Bonham Carter, Fiona Shaw, Frances de la Tour, Burn Gorman, Susie Wokoma, Adeel Akhtar, Hattie Morahan ve David Bamber gibi isimler bulunmaktadır.

enola holmes oyuncuları


6. Eudoria Holmes Enola’nın her şeyini öğreten öğretmeni ve annesidir. Eudoria bir gün gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Film bu kayboluşu ve Enola’nın onu bulmak için karşısına çıkan olaylar anlatılmaktadır.

enola holmes konusu


7. Enola annesi kaybolunca mecburen kendisini yok sayan ağabeyleri olan Sherlock ve Mycroft’tan yardım ister. Ağabeyleri bu teklifi kabul eder ama kısa süre sonra onlar bu olayı çözerken kardeşlerinin yatılı bir okula gitmesi gerektiği kararını alırlar. Fakat Enola oradan kaçacaktır ve annesini kendisi de arayacaktır.

enola holmes filminin konusu


8. Suç ve gizem türlerini kaliteli bir hikâyeyle sentezleyen nadir filmlerden biri olan Enola Holmes IMDb’den aldığı 6,7’lik puanla zaman verilebilir bir yapım olduğunu kanıtlamıştır. Ayrıca Enola Holmes filmi sunmuş olduğu güzel hikâyeyle ve iyi bir kurguyla izleyicileri tarafından beğenilmiştir.

enola holmes imdb


Suç Türündeki Enola Holmes İzleyici Yorumları

İzleyici 1: Filmin adını ilk duyduğumda Sherlock'un sosyopat kardeşinin filmi çıkıyor sanmış ve sevinmiştim. O değilmiş, olsun Henry Cavill’i Sherlock olarak görmek de değişik olacak.

İzleyici 2: Şahsen beğendiğim film. Temposu yüksek, feminizm mesajı içeren, içine birazcık detektiflik katılmaya çalışılmış bir film olmuş. Gerçi dizi diye oturdum başına bölüm neden bitmiyor yahu derken film olduğunu idrak ettim.

İzleyici 3: Keşke film değil de 3-4 sezonluk dizi olsaydı, uzun süredir ‘beklediğim’ bir şey olmamıştı, hele heyecanla beklediğim hiçbir şey olmamıştı. Gerek kadrosu gerek konusu, çok sabırsız bir şekilde beklemekteyim. Umarım öyle bir tutar da Netflix aynı kadro ile dizisini çekmek zorunda kalır.

İzleyici 4: Fazla bir beklentiye girmeden, sırf Sam Claflin, Henry Cavill ve Helena Bonham Carter olduğu için izledim. Henry’i daha çok görmeyi arzu ederdim ama bu kadarı bile gözlerime iyi geldi.

İzleyici 5: Bana gayet güzel bir öğleden sonra geçirten film oldu, kendimi ortaokulda falan hissettim izlerken her nedense. Bir de Henry Cavill için heyecanlanıyordum ama Sam Claflin’de Mycroft rolündeydi. Keşke dizi olsaymış cidden, aradığım düzenli beyin boşaltma dizisi olabilirmiş.

İzleyici 6: Filmi çok beğenmedim açıkçası. Millie Bobby Brown'dan Stranger Things'in birinci sezonunun bitimiyle soğumuş biri olarak pek randıman alamıyorum. Sadece "a Lady" derken hafif bir tebessüm ettirdi, onun dışında izledim sakin sakin.

İzleyici 7: Bence tatlı bir Netflix filmi. Helena Bonham Carter gibi bir anneye sahip olmayı kim istemez ki? Henry Cavill gerçekten hakkını vermiş. Hikâye de sarıyor. Ayrıca dönem filmi olması ayrı bir şok sebebi. Nefis bir Netflix filmidir.

İzleyici 8: İzlemekten zevk aldığım, gerilimi, komedisi güzel bir film. Aşağı yukarı sıradan insanlarız. Eğlenmek, zevk almak, gerçeklerden kaçmak, hayatın yoruculuğundan kurtulmak vs gibi çeşitli sebeplerden film izliyoruz. Yok Doyle'a ayıp olmuş, mezarında ters dönmüş bilmem ne. Herkes Gate-Keeper sözlüğünde. İzle geç işte. Beğendim, beğenmedim. Bitti bu kadar. Sabaha milyon tirajlı sinema dergisine kritik vermeyeceksin en nihayetinde. O kalibrede de değilsin en nihayetinde.


Enola Holmes Filmi Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Suç ve gizem türlerinin kaliteli bir temsilcisi olan Enola Holmes filminin başrolünde yer alan karakterleri sizin için inceledik. İşte Enola Holmes oyuncuları ve rol aldıkları karakter hakkında bilgiler.


Millie Bobby Brown - Enola Holmes

Filmdeki ana karakteri canlandıran Millie Bobby Brown kariyerinin daha başında İspanyol asıllı İngiliz aktördür. İsmini Strangher Things dizisindeki başarılı oyunculuğu sayesinde duyuran Millie Bobby Brown Teen Choice En İyi Çıkış Yapan TV Yıldızı Ödülü’ne de aday olarak gösterilmiştir. Filmde annesini kaybetmiş ve onu arayan Enola Holmes karakterini canlandırmaktadır.

enola holmes enola


Henry Cavill - Sherlock Holmes

Filmin başrol oyuncularından birisi olan Henry Cavill yakışıklık bir İngiliz aktördür. Kariyerinde emin adımlarla ilerleyen Henry Cavill’i Çelik Adam, Justice League, Batman v Superman: Dawn Of Justice ve The Witcher yapımlarından tanımaktayız. Filmde annelerinin bir anda ortadan kaybolmasını araştıran Sherlock Holmes karakterini canlandırmaktadır.

enola holmes sherlock


Sam Claflin - Mycroft Holmes

Sam Claflin tiyatro kariyerinde emin adımlarla ilerleyen bir İngiliz aktördür. Daha önceden Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak, Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde, Me Before You ve Sürükleniş yapımlarından tanıdığımız Sam Claflin bu filmde Enola’nın bir diğer ağabeyi olan Mycroft Holmes karakterini canlandırmaktadır.

enola holmes mycroft

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.