Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi

Türkiye, ABD'den sonra en çok dizi ihraç eden ülkeler arasında yer alıyor. Bu sayede, döneme damgasını vuran ve globalde büyük ilgi kazanan birçok Türk dizisi olduğunu görüyoruz. İşte her bölümü ayrı bir heyecan uyandıran, yurt dışında en çok izlenen 12 Türk dizisi.
Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi

Ülkemizde herkesin heyecandan nefesini kesen, efsaneleşmiş birçok dizi olduğunu hepimiz biliyoruz. Son yıllarda televizyon izleme alışkanlığı yeni platformlar ile azalsa da yurt dışında izlenme rekorları kıran birçok Türk dizisi olduğunu söyleyebiliriz. Türk yapımı diziler, dünyada 700 milyondan daha fazla izleyiciyle tanışarak, büyük bir kitleye ulaşmayı başarıyor.

Global İlgiyi Yakalayan Fenomen Türk Dizileri

ABD'den sonra en fazla dizi ihraç eden ülkeler arasında yer alan Türkiye, 150'den fazla yapımı 146 ülkeye ulaştırıyor. Özellikle Dubai ve Pakistan başta olmak üzere, Orta Doğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinde izlenme rekorları kıran birçok Türk dizisi olduğunu söyleyebiliriz.

ABD merkezli İspanyol kanalı Unimas'ın Aşkı'ı Memnu'yu ''Amor Prohibido'' adıyla tekrar yayınlama kararı almasıyla, Türk dizileri tekrar konu olmaya başladı. Tam da bu yüzden, yurtdışında izlenme rekorları kıran en iyi 10 diziyi sizler için sıraladık.

İşte yurt dışından hayranlıkla izlenen 12 en iyi Türk dizisi;

1. Muhteşem Yüzyıl

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Muhteşem Yüzyıl

Muhteşem Yüzyıl, hala yurt dışında keyifle izlenen ve sevilen diziler arasında yer alıyor. Başrollerinde Halit Ergenç ve Meryem Uzerli'nin yer aldığı Muhteşem Yüzyıl, zamanında ülkemizde reyting rekorları kırmayı başarmıştı. Dizinin en çok ihraç edilen Türk dizileri arasında olduğunu ve Orta Doğu, Balkanlar, Avrupa ve Amerika olmak üzere birçok ülkede popüler olduğunu söyleyebiliriz. 2006 yapımı Muhteşem Yüzyıl dizisinin, 70 farklı ülkede 500 milyona yakın seyirciye ulaştığını görüyoruz. Yayınlandığı günden bugüne büyük ses getiren dizinin, yurt dışında da hayranlıkla izlenen diziler arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

2. Aşk-ı Memnu

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Aşk-ı Memnu

Aşk-ı Memnu, Türk dizi tarihine damga vuran ve herkes tarafından bir dönem konuşulan diziler arasında yer alıyor. Hala, isminden söz ettiren ve herkesin beğenisini toplayan dizinin, Halid Ziya Uşaklıgil'in eşsiz romanından uyarlanarak televizyon ekranlarına taşındığını hepimiz biliyoruz. Günümüzde yayınlanan tekrar bölümleri dahi, reyting rekorları kıran Aşk-ı Memnu, özellikle Avrupa ve Arap ülkelerinde büyük ilgi topluyor. Başrollerinde Selçuk Yöntem, Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ'un yer aldığı ve daha birçok başarılı oyuncunun bulunduğu dizi, herkesin nefesini kesmeyi başarmıştı. İlgiyle takip edilen, ülkemizde ve yurtdışında herkesin diline konu olan Aşk-ı Memnu'nun, ABD merkezli İspanyol kanallardan biri olan Unimas kanalında ''Amor Prohibido'' adıyla tekrar yayınlandığını görüyoruz. Bu sayede tekrar gündeme gelen ve yılların eskimeyen dizisinin, yurt dışında en çok izlenen diziler arasında olması, elbette beklenen bir sonuç.

3. Leyla İle Mecnun

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Leyla İle Mecnun

Leyla İle Mecnun, ülkemizde absürt komedi türünde yayınlanan ilk dizisiydi. Türkiye'nin komedi anlayışına yeni bir bakış açısı kazandıran bu dizinin, fanatik bir kitleye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Herkes tarafından büyük beğeni toplayan Leyla İle Mecnun dizisinin başrollerinde ise Ali Atay, Ezgi Asaroğlu, Serkan Keskin, Melis Birkan, Ahmet Mümtaz Taylan, Cengiz Bozkurt, Osman Sonant ve daha birçok başarılı oyuncu yer alıyor. Başarılı oyuncu performansları ve mükemmel senaryosuyla, dizinin 7 sezon boyunca gündem olmayı başardığını söyleyebiliriz. Fanatikleri sayesinde ismini dünyaya duyuran Leyla İle Mecnun, yurt dışında da en çok izlenen Türk dizileri arasında yer alıyor.

4. Binbir Gece

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Binbir Gece

Binbir Gece, bir zamanların heyecanla beklenen ve herkes tarafından konuşulan dizileri arasında yer alıyor. Günümüzde de hala gündem konusu olmayı başaran bu dizi, Şehrazat ve Onur'un aşkını ele alan ve 2006 yılında büyük ses getiren diziler arasında yer alıyordu. Reyting rekorları kırmayı başaran Binbir Gece, ABD, Şili ve Arjantin başta olmak üzere 55'den fazla ülkede gösterime girdi. Bu sayede herkes tarafından büyük beğeni kazanan Binbir Gece dizisinin, en çok izlenen Türk dizileri arasında yer alması kaçınılmaz hale geliyor.

5. Adını Feriha Koydum

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Adını Feriha Koydum

Adını Feriha Koydum, Arap ülkelerinde ve Balkanlarda fenomen hale gelen diziler arasında yerini alıyor. Aynı zamanda Hindistan'da yayınlanan ilk Türk dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Başrollerinde Hazal kaya ve Çağatay Ulusoy'un yer aldığı bu dizide, sınıf farklı olan iki gencin aşk hikayesini izlemiştik. 2011-2012 yıllarında yayınlanan ve 2 sezon devam eden dizinin, büyük ses getirdiğini ve reyting rekorları kırdığını söyleyebiliriz. Özellikle Hindistan ve Pakistan'da on milyonlarca kişi tarafından izlenen Adını Feriha Koydum, izlenme rekorları kıran ve yurt dışında en çok izlenen Türk dizileri arasında yer alıyor.

6. Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisi, dönemin en çok izlenen dizileri arasında yer alıyordu. Reyting rekorları kıran dizinin, 2010-2013 yılları arasında yayınlandığını ve bu dönemlerin ses getiren dizilerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Reyting rekorları kıran dizi, yurt dışında da en çok izlenen diziler arasında yer alıyor. Birçok ülkeye ihraç edilen ve yayınlanan Türk dizisinin, Arjantin, Porto Rico, Dominik Paraguay, Cumhuriyeti, Kolombiya ve 30'dan fazla ülkede yayınlandığını görüyoruz. Aynı zamanda başrollerinde yer alan Aras Bulut İğdemli, Ayça Bingöl, Erkan Petekkaya, Yıldız Çağrı Atiksoy, Farah Zeynep Abdullah, Meral Çetinkaya gibi başarılı oyuncuların mükemmel performansını izlemiştik. Hepimizde büyük bir iz bırakan Öyle Bir Geçer Zaman Ki, yurt dışında da büyük ilgi toplamayı başarıyor.

7. Fatmagül'ün Suçu Ne?

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Fatmagül'ün Suçu Ne?

Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisi, Beren Saat ve Engin Akyürek'in başrollerinde yer alan ve büyük ses getiren yapımlar arasında yer alıyor. Ülkemizde 2010 ile 2012 yıları arasında yayınlanan drama türündeki Türk televizyon dizisi, zamanında en çok izlenene diziler arasında yer alıyordu. Büyük ses getiren ve herkesin heyecanla izlediği dizinin, yurt dışında da büyük bir izlenme oranına sahip olduğunu görüyoruz. Özellikle Yunanistan, İran, Fransa, Gürcistan ve Endonezya ülkelerinde büyük bir kitleye ulaşan ve izlenme rekorları kıran dizi, 149 ülkeye satılıyor. Aynı zamanda İspanya ve Amerika'da yeniden uyarlanan Fatmagül'ün Suçu Ne?, yurt dışında en çok izlenen ve beğeni toplayan Türk dizileri arasında yer alıyor.

8. Yaprak Dökümü

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Yaprak Dökümü

Yaprak Dökümü, döneminin en çok konuşulan dizileri arasında yer alıyor. ''Aman Ali Rıza Bey, tadımız kaçmasın'' sözleriyle herkesin hala gündeme getirdiği Yaprak Dökümü, reyting rekorları kıran diziler arasındaydı. 2006 ile 2010 yıllarında vizyona giren ve Toygar Işıklı'nın eşsiz eserleriyle müzikleri dahi olay olan Türk dizisinin, yurt dışında da izlenme rekorları kırdığını söyleyebiliriz. Bir aile dramasını gözler önüne seren Yaprak Dökümü, özellikle Bulgaristan ve Hırvatistan'da reyting rekorları kıran diziler arasında yer alıyor.

9. Ezel

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Ezel

Ezel, dizide Ramiz Dayı rolünü oynayan Tuncel Kurtiz'in efsane replikleriyle ülkemizde büyük beğeni toplamayı başarmıştı. Aynı zamanda Kenan İmirzalioğlu, Cansu Dere, Haluk Bilginer, Barış Falay ve Sarp Akkaya gibi başarılı oyuncuların üstün oyunculuğunu izlediğimiz Türk dizisi, 2009 yılına damga vuran diziler arasında yer alıyor. 2011 yılına kadar, 2 sezon boyunca herkesin heyecanla izlediği ve konuştuğu bir dizi olduğunu söyleyebiliriz. 150 ülkeye satılan dizinin, aynı zamanda Latin Amerika ülkelerine satılan ilk dizi olma özelliğini taşıdığını görüyoruz. Güney Amerika ve Balkanların en çok izlenen sizilerinden biri olmayı başaran Ezel, ülkemizin en başarılı yapımları arasında yer alıyor.

10. Kiralık Aşk

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Kiralık Aşk

Kiralık Aşk, 2015 ile 2017 yılları arasında yayınlanan, dönemin en çok izlenen dizileri arasında yer alıyor. Bir yaz dizisi olarak başlayan, ancak herkes tarafından beğeni toplayarak uzun süre devam eden Kiralık Aşk, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Romanya ve Orta Doğu ülkelerinde gösterime girdi. Dizinin başrollerinde ise Elçin Sangu ve Barış Arduç yer alıyordu. İkilinin sosyal medya hesaplarının Arap hayranlarıyla dolduğunu söyleyebiliriz. Büyük ilgi toplayan ve yurt dışında da severek izlenen Kiralık Aşk, ülkemizin yurt dışında en çok izlenen dizileri arasında yer alıyor.

11. Kara Para Aşk

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Kara Para Aşk

Kara Para Aşk dizisi, özellikle Orta Doğu'da büyük bir hayran kitlesine ulaşan diziler arasında yer alıyor. Başrollerinde Burak Özçivit ve Neslihan Atagül'ün yer aldığı dizinin 2014 ile 2015 yılı arasında en çok konuşulan dizilerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Kolombiyanın ünlü kanalı olan Caracol'a satılan dizi, bu satışla birlikte dünyada 107 ülkeye satılmış oldu. Bu sayede büyük bir hayran kitlesine ulaşan dizinin, en çok izlenen Türk dizileri arasında yer aldığını görüyoruz.

12. Kara Sevda

Yurt Dışında Hayranlıkla İzlenen 12 En İyi Türk Dizisi Kara Sevda

Kara Sevda, yurt dışında en çok izlenen diziler arasında yer alıyor. Romandan uyarlanan dizinin, dünyanın en çok izlenen Türk dizisi olduğunu görüyoruz. 110'da fazla ülkeye ulaşan ve büyük bir izleyici kitlesine sahip olan Kara Sevda, Rusya, Macaristan, Yunanistan, Fas, Fransa, Romanya, Almanya ve Ukrayna gibi birçok ülkede gösterime giren ve özellikle Orta Doğu ülkelerinde büyük popülasyona sahip olan diziler arasında yer alıyor. Bu sayede, başrollerindeki Burak Özçivit ve Neslihan Atagül'ün büyük bir Arap hayran kitlesine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

 İçerik Üreticisi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.