En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler

Unutulmaz başyapıtların taçlandırıldığı ödül töreninde son 10 yılın Akademi Ödülü En İyi Yönetmen Ödülü alan yönetmenlerini sizlere sıraladık.
En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler

Akemi Ödülleri veya popüler adıyla Oscar Ödülleri, sanatsal ve teknik başarıları ödüllendiren en önemli ödüllerden biridir. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından yılda bir kez verilen ödülleri tüm dünyanın heyecanla beklediğini söyleyebiliriz. Sanatın ve başarının taçlandırıldığı ödül töreninde birçok kategoride ödül veriliyor. Uluslararası düzeyde başarı göstergesi olan Akademi Ödülleri, yönetmenlerin de merakla beklediği bir ödül törenidir. En İyi Yönetmen Akademi Ödülleri, birçok başarılı yönetmenin başarısını uluslarası düzeyde tescillemesini sağlıyor.

Unutulmaz Başyapıtlarıyla En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Kazanan Yönetmenler

Oscar Ödülleri, tüm dünyanın heyecanla izlediği ve dünyanın en başarılı isimlerinin bir araya geldiği törenlerden biridir. Herkesin severek izlediği ve başarılı yapımların taçlandırıldığı ödül töreninde sevdiğiniz oyuncuları ya da yönetmenleri izleyebilir ve başarılarına tanık olabilirsiniz. Törenin en heyecanlı bölümlerinden biri de yılın başarılı yönetmenlerinin seçilmesi ve ödüllendirilmesidir. Hayatınızda etki bırakan ve severek izlediğiniz yapımların başarılı yönetmenlerin heyecanına tanık olabilirsininiz. Unutulmaz baş yapıtların ödüllendirildiği ve heyecanın dorukta olduğu törende 2014 yılından bugüne son 10 yılın Akademi Ödülü Alan En İyi Yönetmenlerini sizlere sıraladık.

1. Alfonso Cuaron (2014)

En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler Alfonso Cuaron

Alfonso Cuaron, 1961 doğumlu Meksikalı film yönetmenidir. Aynı zamanda Akademi Ödülü'nü kazanan ilk Latin Amerikalı olarak karşımıza çıkar. Dünyanın en meşhur filmlerinden biri olan Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filminin de yönetmenliğini yapar. Birçok başarılı yapımda yer alan yönetmen, başarısını 2014 yılında Akademi Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü'nü alarak taçlandırıyor. ''Gravity(Yer Çekimi)'' filmindeki başarısıyla en iyi yönetmen ödülünü alan Alfonsı Cauron, filmiyle herkesi etki altına almayı başarıyor. Bilim kurgu, dram ve gerilim türündeki üç boyutlu film Gravity ise yılın en çok beğenilen filmlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

2. Alejandro Gonzalez (2015)

En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler Alejandro Gonzalez

Alejandro Gonzalez, 1963 doğumlu Meksikalı film yönetmenidir. 2007 yılında ''Babil'' filmiyle En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'ne ve En İyi Film Akademi Ödülü'ne aday gösterilen başarılı bir yönetmendir. Birdman or (The Unexpected Virture of Ignorance) filmiyle herkesi etkisi altında bırakan Alejandro Gonzalez, filmin yönetmenliğini yapan ve senaryosunda katkısı olan isimlerdendir. Aynı zamanda yönetmen koltuğundaki üstün başarısıyla 2015 Akademi Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanmayı başarıyor. Birbirinden eşsiz ve iz bırakan yapımlarda yönetmenlik yapan Alejandro Gonzalez, başarısını Oscar Töreninde tescilleyerek yılın en başarılı yönetmeni oluyor.

3. Alejandro Gonzalez (2016)

En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler Alejandro Gonzalez

Alejandro G. Inarritu, 1960 doğumlu Meksikalı film yönetmenidir. Birdman, 21 Grams, Diriliş gibi birçok başarılı yapımın yönetmenliğini yapan Alejandro G. Inarritu, 2016 yılında vizyona giren ''Diriliş'' filminde herkesin beğenisini toplamayı başarıyor. Diriliş filmindeki üstün başarısı sayesinde Akademi Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü'nü alan yönetmen, başarısını uluslarası düzeyde tescillemeyi başarıyor. Biyografik Western gerilim filmi olarak karşımıza çıkan ''Diriliş'' herkesi etkisinde bırakan başarılı filmlerden biridir. Alejandro G. Inarritu ise yönetmen koltuğundaki üstün başarısı sayesinde Akademi Ödülü almayı başarır.

4. Damien Chazelle (2017)

En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler Damien Chazelle

Damien Chazelle, 1985 doğumlu Amerikalı film yönetmenidir. Tüm dünyada ses getiren Whiplash filminin de yönetmeni olan Damien Chazelle, Damien Chazelle tarafından yazılan La La Land(Aşıklar Şehri) filminin yönetmenliğini yapıyor. Amerikan romantik müzikal komedi-drama filmi olarak karşımıza çıkan La La Land, herkesin severek izlediği keyifli filmlerden biridir. Filmin yönetmen koltuğunda oturan ve büyük başarı kazanan Damien Chazelle ise Akademi Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü'nü almayı başarıyor. Başarılı yapımla herkesin beğenisi kazanan Chazelle, 2017 yılının en başarılı yönetmeni seçilerek başarısını taçlandırıyor.

5. Guillerno Del Toro (2018)

En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler Guillerno Del Toro

Guillerno Del Toro, 1964 doğumlu Meksikalı film Yönetmenidir. The Shape of Water(Suyun Sesi) filminin yönetmen koltuğunda oturan Guillerno Del Torno, başarısını Akademi Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü'yle tescillemeyi başarıyor. Tüm dünyada ses getiren ''The Shape of Water'' senaryosunu Vanessa Taylor ve Del Toro birlikte yazıyor. Romantik fantastik film kategorisine giren The Shape of Water, konusu, oyuncuları ve yönetmeniyle baş yapıtlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

6. Alfonso Cauron (2019)

En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler Alfonso Cauron

Alfonso Cauron, 1961 doğumlu Meksikalı film yönetmenidir. 2014 yılında ''Gravity'' filmindeki başarısıyla 86.Akademi Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü'nü almayı başarıyor. Başarılı oyuncunun 2019 yılındaysa ''Roma'' adlı filmle başarısını tekrar tescillediğini görüyoruz. Roma filminin yönetmenliğini, senaristliğini ve görüntü yönetmenliğini yapan başarılı yönetmen, 2019 yılındaki Akademi Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü'nü almaya hak kazanıyor. Tüm dünyada etki bırakan eşsiz eserleriyle başarısını devamlı artıran yönetmen, aldığı ödülle yılın en iyi yönetmeni seçiliyor.

7. Bong Joon-ho (2020)

En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler Bong Joon-ho

Bong Joon-ho, 1969 doğum doğumlu Güney Koreli film yönetmenidir. 2019 yılında çıkan ''Parasite'' adlı filmin yönetmen koltuğunda oturan Bonh John-ho, 2020 yılı Akademi Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü'nü almayı başarıyor. Kara komedi gerilim filmi olarak karşımıza çıkan ''Parasite'', tüm dünyada beğeni toplayan eserlerden biridir. Filmin senaryosunu ise Bing Joan-ho, Han Jin-won ile birlikte yazar. Herkesin beğenisi toplayan film sayesinde Bing Joon-ho, yılın en iyi yönetmeni seçilerek başarısını taçlandırır.

8. Chloe Zhao (2021)

En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler Chloe Zhao

Chloe Zhao, 1982 doğumlu Çinli film yönetmenidir. Başarılı yönetmen, En İyi Film ve En İyi Yönetmen Bağımsız Ruh Ödülü gibi birçok ödülün sahibi oluyor. Başarılı yönetmenin ''Nomandland'' adlı filmi Akademi Ödülleri En İyi Film Ödülü'nü kazanırken kendisi de Akademi Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanıyor. Nevada, 60'lı yaşlarındaki bir kadının ekonomik kriz sonrasında bütün mal varlığı kaybederek bir karavan almasını ve ABD eyaletlerini Akademi Ödülleri'nde de başarısını tescillediğini görüyoruz.

9. Jane Campion (2022)

En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler Jane Campion

Jane Campion, 1954 doğumlu Yeni Zelandalı film yönetmenidir. Başarılı yönetmenin günümüze kadar birçok başarılı yapımda yer aldığını görüyoruz. 2021 yılında çıkan ''The Power of The Dog'' filminin yönetmen koltuğunda oturan Jane Campion, uluslarası düzeydeki başarısını Akademi Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü'yle taçlandırıyor. The Power of The Dog, Western drama kategorisinde yılın en çok beğenilen filmlerinden biri olmayı başarıyor. Herkes tarafından beğeni kazanan filmin yönetmeni Jane Campion ise filmdeki başarısıyla en iyi yönetmen olmaya hak kazanıyor.

10. Daniel Kwan ve Daniel Scheinert (2023)

En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler Daniel Kwan ve Daniel Scheinert

Daniel Kwan ve Daniel Scheinert, birlikte Daniels olarak bilinen Amerikalı senarist ve yönetmenlerdir. Başarılı ikilinin kariyerine ilk olarak DJ Snake ve Nil Jon'un ''Turn Down for What''(2023) single'ı müzik video yönetmenliği yaparak başladıklarını görüyoruz. Daniels başarılı yapımları sayesinde ilerleyen zamanda En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo gibi birçok alanda aday gösterilir. 2023 yılı Akademik Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü'nü ise ''Her Şey Aynı Yerde Aynı Anda'' adlı filmdeki başarılarıyla kazanırlar. Başarılı ikilinin eşsiz yapıtlara imza atarak ödül aldığını görüyoruz. Amerikan kurgu filmi kategorisine sahip olan Her Şey Aynı Yerde Aynı Anda, yılın en beğenilen filmlerinden biri olmayı başarıyor.

En İyi Yönetmen Akademi Ödülü Alan Yönetmenler

#YönetmenFilmYıl
1Alfonso CuaronGravity (Yer Çekimi)2014
2Alejandro GonzalezBabel (Babil)2015
3Alejandro GonzalezThe Revenant (Diriliş)2016
4Damien ChazelleLa La Land (Aşıklar Şehri)2017
5Guillerno Del ToroThe Shape Of Water (Suyun Sesi)2018
6Alfonso CauronRoma2019
7Bong Joon-hoParasite (Parazit)2020
8Chloe ZhaoNomandland2021
9Jane CampionThe Power of The Dog (Köpeğin Pençesi)2022
10Daniel Kwan ve Daniel ScheinertEverything Everywhere All at Once (Her Şey Aynı Yerde Aynı Anda)2023

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.