The Invisible Man Film İncelemesi

Universal Pictures’in üstlendiği Türkçe’si Görünmez Adam olan yapımı araştırmalarımıza dahil ederek inceledik ve sizler için içerik haline getirdik
The Invisible Man Film İncelemesi

The Invisible Man Hakkında Bilinmesi Gerekenler

The Invisible Man 7 Milyon Dolar ile çekilmiş olup 134,7 Milyon Dolar gişe yapan bir yapım olarak kendini kanıtlamayı başarmış bir film. Bizde NeOldu.com okurları için bu filmin oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, konusunu ve izleyici yorumlarını araştırdık. İşte Detaylar…


1. 28 Şubat 2020’de ABD’de vizyona giren film aynı gün Türkiye’de gösterime girmiştir. Uzunluğu 2 saat 5 dakika olan yapım bizce izlemeye değer kaliteli yapımlardan bir tanesi.

The invisible man


2. Universal Pictures’in 7 Kasım 2019 da yayınladığı orijinal fragmanı 8.595.016 izlenme aldı, yine Universal Pictures’in orijinal YouTube kanalından yayınladığı 7 Şubat 2020 tarihli fragman 10.112.973 izlenme alarak beklentileri yükseltti.

the invisble man2


3. Film yöneticiliğini ‘’Saw, Upgrade ve Insidious serisinin’de’’ yöneticiliğini yapmış olan Leigh Whannell yaparken, yapımcılığını et Out, The Purge, Halloween gibi yapımlarda bulunan Jason Blum ve Kylie du Fresne üstleniyor. Senayo ve Öyküyü de yine Leigh Whannell’in üstlendiği filmin Başrolünü Elisabeth Moss oynuyor.

the invisble man3


4. The Invisible Man adlı filmin oyuncu kadrosu görmeye alışık olduğumuz kaliteli aktörlerden oluşuyor. İşte onlardan bazıları; Elisabeth Moss (Cecilia Kass), Oliver Jackson-Cohen (Adrian Griffin), Harriet Dyer (Emily Kass), Aldis Hodge (James Lanier), Storm Reid (Sydney Lanier), Michael Dorman (Tom Griffin), Benedict Hardie (Marc), Renee Lim (Doctor Lee).

the invisble man4


5. 2020 yapımı bu prodüksiyonun odak noktası ise zengin bir bilim adamıyla birlikte olan Cecilia Kass’ın gördüğü fiziksel ve psikolojik şiddeti ele alıyor.

the invisble man5


6. Gördüğü şiddete daha fazla dayanamayan Cecilia kendi kurduğu bir planla gece yarısı kaçmanın yolunu bulur ve uzaklaşmaya karar verir. Erkek arkadaşının onu bulacağından çekinen genç kız kardeşi ve çocukluk arkadaşından yardım alarak kurtulmaya çalışır. Bu olaylar olurken akıl sağlığını kaybetme derecesine gelen kadının neler yaşayacağını ise filmi izlerken öğreneceksiniz.

the invisble man6


7. Son zamanlarda kaliteli yapımlar ortaya çıkmasada bir istisna olan bu film IMDB’de 142.389 kişinin oy kullanması sonucu 7,1 puan almıştır. Film Rotten Tomatoes’ten ise %91 eşleşme alarak hem film dünyasının hem bizim kaliteli filmler listemize girmeyi başardı.

the invisble man7


The Invisible Man Hakkında İzleyici Yorumları:

? HG Wells'in orijinal The Invisible Man (1897), görünmezlik kadar güçlü bir şeyin insanlığın iyiliği için kullanılmasından ziyade, bunun yerine özel arzuları yerine getirmek için kullanılacağını ve sonuçta başka türlü iyi insanların ahlaki yozlaşmasına yol açacağını öne sürüyor. Muhtemelen en iyi sinematik uyarlamada, Hollow Man (2000)Bu, görünmezliğin sonuçlarının cinsel şiddet, kötülük ve delilikten başka bir şey olmayacağı önerisiyle çok daha ileri götürülür. 


? Film, Cecilia Kass'ın ( Elisabeth Moss ) otoriter ve tacizci erkek arkadaşı, optikte zengin bir öncü olan Adrian Griffin'i ( Oliver Jackson-Cohen ) terk etme planını harekete geçirmesiyle başlıyor. Ona ilaç verdikten sonra, yüksek teknolojiye sahip evlerini gecenin ortasında terk eder ve onu çocukluk arkadaşları James Lanier ( Aldis Hodge ) ile birlikte kalmaya götüren kız kardeşi Emily ( Harriet Dyer ) ile birlikte haraeket eder. Kızı Sydney ( Storm Reid ) ile birlikte yaşıyor. Adrian'ın onu bulamayacağından emin olmasına rağmen, Cecilia açıkça agorafobi ve paranoyadan muzdariptir.


? Filmde gerçekten görünmeyen tek şey kalitedir. Mantıksız özet boşluklarıyla dolu vasat gerilim. Filmin ilk üçte biri marjinal olarak iyi. Bir bilim kurgu komedisine dönüştükten sonra, ana karakter John Wick'i canlandırırken, ana düşman ise ters bir Bruce Wayne oynuyor. Bu kurgusal evrende, güvenlik görevlileri görünüşe göre bir fırında eğitilmiş. Kameralar hiçbir şekilde ses çıkarmaz. İnanılmaz derecede su geçirmez ve leke tutmaz. Boya bile bunları lekeleyemez. Küçük kızların tecavüz ve cinayet konusunda 6. hisleri vardır. 


? Görünmez Adam ... hmmmm. Korkunç değildi ama harika da değildi. Hâlâ hangi eve gittiğini, orada yaşayan iki insanla olan ilişkisini ve kanıt için video kaydetmek için telefonundaki kamerayı kullanmasının aklına neden hiç gelmediğini anlamıyorum.
Günümüz dünyasında, filmlerin akıllı telefon kullanımındaki bir EKSİKLİĞİ açıklamak için gerçekten kendi yollarından çıkmaları gerekiyor. O kadar yaygın ki bu filmler, onları KULLANMAMAK bir senaryo boşluğu ve küçük bir boşluk değil. 


? Dürüst olmak gerekirse, böyle kötü yazılmış bir senaryonun bu kadar övgü aldığı bir çağda yaşamak beni üzüyor. Bu filmin ne kadar kötü olduğunu ifade etmeye nereden başlayacağımı bile bilmiyorum. 30 dakika kala çıkmak istedim ve bunu asla yapmam. Tam acının biteceğini düşündüğünüzde ve film bittiğinde, saçmalığa eklenecek bir 4. perde daha var! Başrol, bu filmde oyunculuk yapmak için iyi bir iş çıkarıyor


? Harika sinematografi ile çok yoğun bir atmosfer. Mükemmel performanslar. Fragmanlardan sonra hiçbir şey beklemiyordum ama sonra bazı eleştirmenler benim için konuştu ve fragmanlar gibi bir şey olmadığını söylediler. Meraklılığım beni deneyime yönelttiğinden, gösterilen gibi değildi. Aslında filmin çok azını gördünüz ve bağlam, yapılanmalar vb. İnanılmaz. Fragman gerçekten her şeyi gördüğünü ve biraz sevimsiz olduğunu düşünmeni sağlıyor, ama bana söylendiği gibi durumun olmamasına çok sevindim. 


? Bu gece "Görünmez Adam" ı izledim ve evet, aldatmacaya inanın! Gerçekten harikaydı. Şaşırtıcı derecede harika. Açık alanı ve karakterlerin savunmasızlığını vurgulayan çok sayıda harika kamera çalışması. Sıkı gerginlik, beklenmedik kıvrımlar ve dönüşler. Bu film sürükleyici, yoğun ve ustalıkla hazırlanmış. Fragmanın vaat ettiği her şey ve Elisabeth Moss'un performansı mükemmel. Yılın (şimdiye kadar) en iyi korku / gerilim filmi. Ocak ayında aldığımız korku / gerilim filmlerinden gelen tüm yanlış ateşlemelerle bu, gerekli bir temiz hava soluğuydu.


? Bu, gördüğüm görünmez adamın en rahatsız edici versiyonu.
Tamamen benzersiz bir hikaye, ilk başta bilim kurgu ile ilgisi yok. Basit bir iç mesele gibi görünüyor. Bazı tüyler ürpertici şeyler olmaya başlayana kadar. Sorumlu kişi sizmişsiniz gibi görünen tüyler ürpertici şeyler ... Burada insanı görünmez kılan mekanizma, görünmez adamla ilgili herhangi bir filmde kullanılan hiçbir şeye tamamen benzemiyor. Geçmişte her zaman bir tür iksir veya elektrokimyasal süreç olmuştur.


The Invisible Man Filminin Oyuncuları ve Başrolü:

Elisabeth Moss – Cecilia Kass

40’tan fazla yapımda bulunan 38 yaşındaki ünlü ve güzel aktör Elisabeth Moss kendini en çok Mad Men adlı 8 senelik bir dizide, The Handmaid’s Tale ve Shirley adlı filmlerde tanıttı.

Elisabeth Moss


Oliver Jackson-Cohen – Adrian Griffin

35 yaşındaki yakışıklı oyuncu Faster, Emerald City, The Haunting of Bly Manor ve The Haunting of Hill House yapımlarıyla dünyada dikkat çekmeyi başardı. Bu zamana kadar 25’ten fazla yapımda rol aldı.

Oliver Jackson


Harriet Dyer – Emily Kass

Kendini The Invisible Man, The In Between ve Killing Ground yapımlarında tanıtan güzel oyuncu En Popüler Yeni Yetenek dalında Graham Kennedy ödülüne aday gösterildi. Şu anda 32 yaşında.

Harriet Dyer


Aldis Hodge – James Lanier

Brian Banks , What Men Want adlı filmlerde ve 4 yıl süren Leverage dizisindeki rolüyle tanıdığımız 34 yaşındaki Amerika’lı siyahi aktör The Invisible Man adlı yapımla ününe ün kattı.

Aldis Hodge


Çıkış Tarihi: 28 Şubat 2020

Kategori: Korku – Gizem – Bilim kurgu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.