IMDb Puanı Yüksek En İyi 17 Edward Norton Filmi Önerisi

Sinema dünyasının en iyi aktörlerinden biri olan Edward Norton'un en iyi filmlerini listeledik. İşte en iyi 17 Edward Norton filmi önerisi...
IMDb Puanı Yüksek En İyi 17 Edward Norton Filmi Önerisi

Edward Norton'un Rol Aldığı En İyi Filmler

Hayat verdiği psikolojik karakterlerle akıllara kazınan ve film dünyasında parlayan Edward Norton'un rol aldığı aksiyon filmleri, gerilim filmleri ve bilim kurgu filmleri türündeki en iyi filmleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte en çok izlenen ve en popüler Edward Norton filmleri...

1. Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven

Edward Norton filmleri
Bir devam halkası filmi ile sizlerleyiz. Rian Johnson’un imzasının bulunduğu Bıçaklar Çekildi filminin ikincisinde Benoit, yeni şüphelilerin dahil olduğu gizemli bir serüvene adım atıyor. Yunanistan’a giden Benoit, yeni gizeme yavaş yavaş aydınlıklar tutmaya çalışmaktadır.

TürKomediSuçDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRian
Johnson
OyuncularDaniel
Craig
Edward
Norton
Kate
Hudson

2. Fransız Postası

Edward Norton filmleri
Çeşitli konularda gerçeklere dayalı haftalık bir rapor olan bu filmimizde; yaklaşmakta olan feshi ile karşı karşıya kalan eski tarz genel yayın yönetmeni Arthur Howitzer Jr., derginin sadık gurbetçi gazetecilerinden oluşan ekibi son bir sayı için bir araya getiriyor. Ekibin içinde hapishane memurundan, eleştirmenlere kadar her şey mevcuttur. 

TürKomediDramRomantik
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenWes
Anderson
OyuncularVenicio
Del Toro
Adrien
Brody
Edward
Norton

3. Motherless Brooklyn (Öksüz Brooklyn)

Edward Norton filmleri

Edward Norton’un hem yönetmenliğini hem de başrolünü üstlendiği Motherless Brooklyn filmi 1950’li yıllarda geçen bir dedektiflik hikayesini anlatmaktadır. Lionel Essrog isimli dedektif oldukça zeki ve aklı çalışan biridir. Ancak Tourette Sendromu denilen bir hastalıkla mücadele eden dedektif ani tikler ve kasılmalarla uğraşırken yakın arkadaşı Frank Minna’nın ölümünü araştırır.

TürPolisiyeDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenEdward
Norton
OyuncularEdward
Norton
Gugu
MbathaRaw
Alec
Baldwin

4. Birdman

Edward Norton filmleri

Ödüllü filmler listesinde de yer alan ve film eleştirmenlerinden tam not alan Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi isimli filmin oyuncu kadrosunda Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton ve Naomi Watts gibi sinema dünyasının başarılı aktörleri yer almıştır. Filmin konusu ise eskilerin yıldız aktörlerinden biri olan Mike Shiner’in yakaladığı bir fırsatı değerlendirerek yeniden sinema dünyasında yıldızını parlatmaya çalışmasını anlatmaktadır.

TürKomediDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAlejandro
González Iñárritu
OyuncularEdward
Norton
Zach
Galifianakis
Michael
Keaton

5. Moonrise Kingdom (Yükselen Ay Krallığı)

Edward Norton filmleri

Küçük bir kasabadan kaçan genç aşıkları ve onları bulmak için her türlü fedakarlığı yapan kasaba ahalisini anlatan filmin oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Edward Norton ve Bill Murray gibi başarılı aktörler yer almıştır. Efsane senaryosuyla en iyi Edward Norton filmlerinden biri olan Moonrise Kingdom’un yönetmenliğini Wes Anderson yapmıştır.

TürKomediDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenWes
Anderson
OyuncularEdward
Norton
Bruce
Willis
Bill
Murray

6. The Grand Budapest Hotel (Büyük Budapeşte Oteli)

Edward Norton filmleri

Sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran ve en iyi filmler listesinde de yer verdiğimiz Büyük Budapeşte Oteli filminin konusu otel çalışanlarından Gustave H. Ve Zero Mustafa’nın başına gelenleri anlatmaktadır. Avrupa’nın en büyük ve ihtişamlı oteli olan Budapeşte Otelinde çalışan iki yakın arkadaş birbirlerinin sırlarına dahi vakıftırlar. Bir gün Gustave’nin yaşlı sevgilisi Madame D. aniden ölünce Gustave ve Zero taziye için Madame D’nin şatosuna varırlar. Bu sırada mirasın açıklandığını öğrenen Gustave’ye çok pahalı bir Rönesans tablosu kalmıştır. Ancak Madame D’nin varisleri Gustave ve Zero’ya adeta savaş açarlar. Ünlü yönetmen Wess Anderson imzalı filmin oyuncu kadrosunda Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Bill Murray, Jude Law ve Edward Norton yer almıştır.

TürKomediDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenWes
Anderson
OyuncularEdward
Norton
Tony
Revolori
F. Murray
Abraham

7. The Score (Komplo)

Edward Norton filmleri

Robert De Niro, Edward Norton ve Marlon Brando’nun oyuncu kadrosunda yer aldığı 2001 yapımı polisiye filmi “Komplo” ünlü yönetmen Frank Oz imzalıdır. Filmin konusu ise büyük bir hırsızlık operasyonunu anlatmaktadır. Bir caz barı işleten Nick Wells aynı zamanda başarılı bir hırsızdır. Ancak hırsızlık işini bir kenara bırakıp kız arkadaşıyla evlenmeye karar vermiştir. Tam da bu sırada ortağı Max’ten gelen cazip hırsızlık teklifini Nick geri çeviremez. İşi kabul eden Nick’in yeni görevi ise ülkeye kaçak yolla sokulurken yakalanan ve gümrükte muhafaza edilen bir asayı çalmaktır.

TürPolisiyeAksiyonGerilim
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenFrank
Oz
OyuncularEdward
Norton
Robert
De Niro
Marlon
Brando

8. Collateral Beauty (Gizli Güzellik)

Edward Norton filmleri

Mutlu ve güzel bir hayat yaşayan reklam yöneticisi Howard yaşadığı büyük bir trajedi sonrasında kendini dış dünyaya tamamıyla kapatır. Hiç kimseyle görüşmek istemeyen ve insanlardan kaçan Howard yaşadığı bu ruh haliyle ölüm, aşk ve zaman gibi soyut kavramlara göndermek üzere mektuplar yazar. Ancak bir gün hiç beklemediği bir şey olur ve mektupların muhatapları Howard’ı bulur. Yönetmenlik koltuğun David Frankiel’in yer aldığı filmde Edward Norton, Will Smith, Keira Knigtley ve Helen Mirren rol almışlardır.

TürDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDavid
Frankel
OyuncularEdward
Norton
Will SmithKeira
Knightley

9. Italian Job (İtalyan İşi)

Edward Norton filmleri

Efsanevi oyuncu kadrosu ve muhteşem senaryosuyla en iyi aksiyon filmlerinden biri olan İtalyan İşi şimdiye kadar görülmemiş bir soygun planını anlatmaktadır. Başrolünde mark Whalberg, Charlize Theron, Edward Norton ve Jason Statham’ın yer aldığı İtalyan İşi filminin yönetmenliğini Peter Collison yapmıştır. Yaptıkları büyük bir soygun sonrasında ihanete uğrayan ekip hem bu ihanetin bedelini ödetmek hem de kaybettikleri altınları almak için büyük bir soygun planı kurarlar.

TürPolisiyeGerilimAksiyon
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenF. Gary
Gray
OyuncularEdward
Norton
Mark
Wahlberg
Charlize
Theron

10. Red Dragon (Kızıl Ejder)

Edward Norton filmleri

Anthony Hopkins ve Edward Norton’un yer aldığı unutulmaz film şehirde adeta terör estiren bir caniyi yakalamak için harekete geçen FBI ajanı Will Graham’ı anlatmaktadır. Kendisine Kızıl Ejder Lakabı veren Francis Dollarhyde, Reba isimli bir genç kızın peşine düşer. Özel ajan Will Graham ise kızı kurtarmak için eski bir azılı suçlu ve düşmanı olan Hannibal Lecter’den yardım isteyecektir.

TürPolisiyeGerilim
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenBrett
Ratner
OyuncularEdward
Norton
Anthony
Hopkins
Ralph
Fiennes

11. Rounders (Tutku)

Edward Norton filmleri

Genç bir adam olan Mike hukuk fakültesinde öğrenci olduğu sıralarda yakın arkadaşı Worm’un kumar yüzünden hapse girdiğini görür. Arkadaşına kızan ve ona söz vermesini söyleyen Mike, Worm’u kumardan uzaklaştırdığını düşünür. Ancak hapisten çıktıktan sonra ilk iş olarak kumar masasına oturan Worm bu sefer arkadaşı Mike’ı da bu büyülü dünyanın içerisine sokmayı başarır. Matt Damon ve Edward Norton’un başrolünde yer aldığı unutulmaz filmin yönetmenliğini John Dahl yapmıştır.

TürKomediDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenJohn
Dahl
OyuncularEdward
Norton
Matt
Damon
Gretchen
Mol

12. The Painted Veil (Duvak)

Edward Norton filmleri

Başrolünde Edward Norton ve Naomi Watts’ın yer aldığı duygu dolu romantik filmde karısı tarafından aldatıldığını öğrenen Dr. Walter Fane’in hikayesi anlatılmaktadır. Enfeksiyon hastalıkları üzerine uzman olan doktor. Karısı ile pek vakit geçiremediği için bir süre sonra Kitty tarafından ihanete uğrar ve aldatılır. Genç ve güzel bir kadın olan Kitty yaptığı bu hata sebebi ile hayatının en kötü günlerini yaşamak üzeredir. İhanete uğradığını öğrenen Dr. Walter intikam almak için Çin’de yayılmaya başlayan kolera salgınında insanlara yardım etmek amacıyla karısını da alıp salgın bölgesine gider. Walter’ın asıl amacı ise karısına hayatın zorluklarını göstermektir.

TürRomantikDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenJohn
Curran
OyuncularEdward
Norton
Naomi
Watts
Liev
Schreiber

13. 25th Hour (25. Saat)

Edward Norton filmleri

Ünlü yönetmen Spike Lee’nin efsanevi filmlerinden biri olan 25 Saat’in başrolünde psikolojik karakterlere başarılı bir şekilde hayat veren Edwardnorton yer almıştır. Hayatı boyunca suç işleyen ve polisten kaçan Monty Brogan arttık güçsüz düşmüş ve polise teslim olmaktan başka çaresi kalmamıştır. 7 yıllık bir hapisten önce sadece 25 saatliğine hayatın keyfini çıkarmak isteyen Monty arkadaşları ve sevdiği kadın ile birlikte mutlu vakitler geçirirken hayatını değiştirecek birkaç sürpriz ile karşılaşır. Muhteşem bir senaryoya sahip olan 25 Saat filminde Edward Norton’un usta oyunculuğu oldukça dikkat çekmiştir.

TürPolisiyeDramMacera
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenSpike
Lee
OyuncularEdward
Norton
Philip
Seymour Hoffman
Barry
Pepper

14. The Illusionist (Sihirbaz)

Edward Norton filmleri

Sonu ters köşe yapan filmler listesinde de yer alan ve herkesin beğenisini kazanan adeta bir baş yapıt. Küçük yaştan beri birbirlerine aşık olan Sophia ve Eisenheim birbirlerine kavuşamazlar ve aileleri yüzünden ayrı düşerler. Bu sebeple ülkeyi terk eden ve 10 yıl boyunca geri dönmeyen Eisenheim ünlü bir sihirbaz olmuştur. Aristokrat bir ailenin kızı olan Sophia ise Prens Leopold ile nişanlanmıştır. Ancak geriye dönmenin vaktinin geldiğini düşünen Eisenheim tekrar Sophia ile karşılaştığında eski aşkları yeniden alevlenir. Bu durumu fark eden Prens Leopold ise açık açık Eisenheim’a düşmanlık edecektir.

TürGerilimDramFantastik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenNeil
Burger
OyuncularEdward
Norton
Paul
Giamatti
Jessica
Biel

15. Primal Fear (İlk Korku)

Edward Norton filmleri

Edward Norton'un en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandığı unutulmaz filmde ünlü bir 1sikoposun öldürülmesi olayı ve suçlu olarak ilan edilen Aaron’un hikayesi anlatılmıştır. Görgü tanıklarının ifadesi üzerine kesin suçlu olan Aaron’un avukatlığına son derece tanınmış bir avukat olan Martin Vail atanır. Davanın kesinlikle Aaron aleyhine işleyeceğini düşünen Vail bulduğu bir ipucu sayesinde davanın tüm seyrini değiştirir.

TürGerilimDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
1996
YönetmenGregory
Hoblit
OyuncularEdward
Norton
Richard
Gere
Laura
Linney

16. American History X (Geçmişin Gölgesinde)

Edward Norton filmleri

American History X ismiyle de bilinen unutulmaz Edward Norton filmi babasının intikamını almak için pis işlerin içerisine giren Derek’i anlatmaktadır. Babasının uyuşturucu satıcısı birkaç zenci tarafından öldürüldüğünü gören Derek faşist bir örgüte katılarak burada güçlü bir konuma gelir. Dazlak çetesinin lideri olan Derek, arabasını çalmaya kalkışan iki zenciyi öldürünce hapse girer. Hapiste tanıştığı insanlar sayesinde doğru yolu bulan ve iyi bir insan olan Derek bu seferde geçmişte yürüdüğü yollardan yürüyen kardeşini bu işlerden uzak tutmaya çalışır.

TürDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenTony
Kaye
OyuncularEdward
Norton
Edward
Furlong
Elliott
Gould

17. Fight Club (Dövüş Kulübü)

Edward Norton filmleri

Ünlü yönetmen David Fincher imzalı 1999 yapımı Dövüş Kulübü filminin başrollerinde Brad Pitt ve Edward Norton ikilisi yer almıştır. Uzun süredir İnsomia yani uykusuzluk hastalığına kapılan Jack bu psikolojik sıkıntılardan kurtulmak adına terapi seanslarına katılır ancak hiçbir fayda göremez. Ancak bir yolculuk sırasında tanıştığı Tyler Durden isimli adam Jack’in hayatını tamamıyla değiştirecektir. Jack’in adeta idolü olan bu adam Jack’i asla hakkında konuşulmaması gereken Dövüş Kulübü ile tanıştırır. Kısa zamanda binlerce üyesi olan bu dövüş kulübü Jack’in kaybettiği özgüveni ona tekrar geri vermiştir.

TürGerilimDramDövüş
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularEdward
Norton
Brad
Pitt
Helena
Bonham Carter

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.