Komedi Filmleri | Bol Ödüllü Aşırı Komik 39 Film | 2024

İzlerken gülme krizine gireceğiniz dünyanın en iyi yabancı komedi filmlerini bir araya getirdik. İşte en çok izlenen komedi filmi önerileri...
Komedi Filmleri | Bol Ödüllü Aşırı Komik 39 Film | 2024

Komedi Filmleri

Bu içeriğimizde komedi dozu yüksek gelmiş geçmiş en komik filmlerle karşınızdayız. Listemiz yabancı filmlerden oluşmakta olup yerli komedi filmleri listesine linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca ödüllü komedi filmleri, ailecek izlenebilecek komedi filmleri ve aksiyon komedi filmleri türünde en çok izlenen yapımları da listemizde bulabilirsiniz. Komedi filmleri ne izlesem? diye düşünüyorsanız eğer sizler için hazırlamış olduğumuz dünyanın en komik filmleri listesini dikkatlice okumalısınız.

İşte en iyi komedi filmleri;

1. The Unbearable Weight of Massive Talent (Yetenekli Bay C)

komedi filmleri

2022'nin en dikkat çekici yapımlarından biri olan Yetenekli Bay C filminde başarılı aktör Nicolas Cage'in macera dolu serüvenini izliyoruz. Bir hayranının doğum gününü kutlamak üzere para karşılığında anlaşarak Meksika'ya giden Nicolas Cage anlaştığı insanların bir uyuşturucu baronu olduklarını sonradan fark edecektir. Üstelik bu uyuşturucu baronu Meksika başkan adayının kızını da kaçırınca işler Nicolas için çığrından çıkar. CIA tarafından ziyaret edilen Nicolas'ı komedi dolu olaylar bekliyordur.

TürAksiyonKomedi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTom
Gormican
OyuncularNicolas
Cage
Pedro
Pascal
Tiffany
Haddish

2. Free Guy (Gerçek Kahraman)

komedi filmleri

Bilimkurgu ve komediyi biraraya getiren bu eşsiz filmde bir banka memuru olan Guy'un açık dünya oyunu olan Free City'nin içerisinde olduğunu keşfetmesiyle başlayan hikayeyi izliyoruz. Hayatının oyundan ibaret olduğunu öğrenen Guy renksiz yaşamına hareket getirerek kendi hikayesini yamaya karar verir.

TürMaceraAksiyonKomedi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenShawn
Levy
OyuncularRyan
Reynolds
Jodie
Comer
Lil
Rel
Howery

3. The Boss Baby: Family Business (Patron Bebek 2)

komedi filmleri

Animasyon türünde tatlı bir film olan Patron Bebek serisinin bu ikinci filminde süper zekalı bebek Tina yaptıkları ile yine herkesi şaşırtıyor. Ailenin zeki kızı Tabitha'nın gittiği okulda garip olayların olduğunu fark eden Tina gerçekleri ortaya çıkarmak için maceradan maceraya atılacaktır.

TürAnimasyonKomediAile
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTom
McGrath
OyuncularAlec
Baldwin
James
Marsden
Amy
Sedaris

4. Yes Day (Herşeye Evet)

komedi filmleri

Yes Day filminde katı kuralları olan Allison Torres isimli iki çocuk annesi bir kadının ve ailesinin maceralarını izliyoruz. Ailesi için sıkıcı bir karakteri olan Allison bu durumu değiştirmek ister ve yılın bir gününü "Herşeye Evet" günü olarak ilan eder. Ailecek bu oyuna uyan çocuklar ve ebeveynler muhteşem bir komediyi bizlere sunuyor.

TürAileKomedi
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMiguel
Arteta
OyuncularJennifer
Garner
Édgar
Ramírez
Jenna
Ortega

5. Dolittle

komedi filmleri

Hayvanlar alemi ile iç içe bir senaryoyu sunan Dolittle filminde komedi ve eğlenceye doyacağınıza eminiz. Filmde Dr. John Dolittle yaşadığı zorlu yılların ardından kabuğundan çıkarak ülkenin genç kraliçesinin hastalığına derman olmaya çalışıyor. Bu süreçte en büyük yardımcıları ise bir goril, ördek devekuşu, kutup ayısı ve akıllı bir papağan olacaktır. 

TürAileKomedi
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenStephen
Gaghan
OyuncularRobert
Downey
Jr.
Antonio
Banderas
Jessie
Buckley

6. Love Wedding Repeat

komedi filmleri

Evlilik ve aşk üzerine en iyi komedi filmlerinden biri olan Love Wedding Repeat, kız kardeşinin düğününde bir zamanlar kaybettiği eski sevgilisini tekrar kazanmak isteyen bir adam hikayesini izliyoruz. Genç adam kız kardeşi için muhteşem bir düğün planlarken karşısına çıkan bu tesadüfle tüm planları eski kız arkadaşını tavlamak üzerine kurar. Oturma planında yaptığı ufacık bir hata ise düğünün kaderini değiştirecektir.

TürRomantikKomedi
IMDb5.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDean
Craig
OyuncularSam
Claflin
Olivia
Munn
Freida
Pinto

7. Wrong Missy (Yanlış Missy)

komedi filmleri

Netflix’in 2020 yılında izleyicisine sunduğu en eğlenceli filmlerden biri olan Wrong Missy filmi ile adeta komediye doyacaksınız. Filmde yeni tanıştığı Missy isimli iki kadını birbirine karıştıran Tim Morris şirket tatiline güzeller güzeli Missy’i davet eder ancak mesaj yanlış Missy’e gitmiştir. Tatil günü geldiğinde ise olanlar olur.

TürRomantikKomedi
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenTyler
Spindel
OyuncularDavid
Spade
Lauren
Lapkus
Nick
Swardson

8. Once Upon A Time Hollywood (Bir Zamanlar Hollywood)

komedi filmleri

Bir zamanlar Western dizilerinde boy gösteren Rick Dalton ve dublörü Cliff Booth’un Hollywood filmlerine girme çabalarını konu alan filmde eğlenceli sahneler sizleri bekliyor. Gittikçe yaşlanan ikili Hollywood’un rüyalar alemine kapılsa da o kapıdan içeri adım atmak için hayli uğraş vermeleri gerekiyor. Komedi filmleri tavsiye listemizde yer alan bu filmin başrolünde Leonardo Di Caprio ve Brad Pitt rol almıştır.

TürDramKomedi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Brad
Pitt
Margot
Robbie

9. Booksmart (Kitap Çocukları)

komedi filmleri

Gençlik ve komedi filmleri türünde dikkatleri üzerine çeken yapımda, Lise hayatını ders çalışarak ve sıkıntı içerisinde geçiren iki yakın arkadaş artık eğlence vaktinin geldiğini düşünürler ve 4 yıllık eğlenceyi tek gecede yaşamak için hazırlık yaparlar. Komedi ve eğlencenin tadına varacağınız Booksmart filmini mutlaka izlemelisiniz.

TürKomedi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenOlivia
Wilde
OyuncularKaitlyn
Dever
Beanie
Feldstein
Skyler
Gisondo

10. I am not an Easy Man

komedi filmleri

Netflix'in 2019 yılında izleyicilerine sunduğu efsane komedi filmlerinden biri olan I am not an Easy Man kadınlara karşı acımasız bir adam olan Damien’in maceralarını konu ediniyor. Hayatını kadınları kandırarak geçiren Damien bir anda kadın hegomonyasıyla dönen bir dünyaya uyanır. Bu uyanış komedi dolu olaylara ve Damien tarafından kadınların değerinin anlaşılmasına sebep olacaktır.

TürRomantikKomedi
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenEléonore
Pourriat
OyuncularVincent
Elbaz
Marie
-Sophie
Ferdane
Pierre
Bénézit

11. The Grinc (Grinç)

komedi filmleri

Eğlenceli animasyon filmleri tarzında komedi dolu bir film olan Grinç, Noel gecesine dair plan yapan iki ana karakterimizin maceralarını anlatıyor. Grinç Noel gecesini bir kabus olarak görmektedir ve bu geceki eğlenceyi insanlardan çalmak ister. Macera ve komedi dolu Grinç filmini Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

TürAileKomediAnimasyon
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenScott
Mosier
OyuncularYekta
Kopan
Azra
Ayorak
Ebru
Saçar
Aktaç

12. Tag

komedi filmleri

5 kişilik bir arkadaş grubu çocukluklarından beri her yıl düzenli olarak bir araya gelerek elim sende oyunu oynarlar. Herkes bu yıl ki yarışmaya hazırlanırken aralarından birinin düğün tarihi oyun vaktiyle çakışır. Hem düğün hem de oyun komedi dolu olaylara sebep olacaktır. 2018 yılında yayınlanan Tag filminde Marvel filmlerinden tanıdığımız Jeremy Renner başrolde yer alıyor.

TürKomedi
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJeff
Tomsic
OyuncularEd
Helms
Jake
Johnson
Annabelle
Wallis

13. Isle of Dogs (2018) IMDb; 7,9

komedi filmleri

Megasaki City’de yaşayan tüm köpeklerin bölgeden çıkarılması emredilince Atari Kobayashi’nin köpeği Spots’da evinden sürgün edilir. Bunun üzerine Atari köpeğini bulmak için uzun ve eğlenceli bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk evlerinden atılan tüm köpeklerin kaderini değiştirecektir. Yabancı komedi filmleri tavsiye listemizin en iyi filmmlerinden biri olan Isle of Dogs verdiği sosyal mesajlarla kaliteli bir yapım olduğunu gösteriyor.

TürMaceraKomediAnimasyon
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenWes
Anderson
OyuncularBryan
Cranston
Liev
Schreiber
Edward
Norton

14. Deadpool 2

komedi filmleri

Süper kahramanımız Deadpool macerasının ikinci kısmında zorlu düşmanlara karşı oluşturduğu yeni ekibiyle savaşmaktadır. X Force ekibi ile birlikte gelecekten gelen Cable’e karşı savaşan Deadpool izleyenlerini yine kahkahaya boğuyor. Aksiyon komedi filmleri türündeki bu filmin başrolünde Ryan Reynolds rol almıştır.

TürMaceraKomediAksiyon
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid
Leitch
OyuncularRyan
Reynolds
Josh
Brolin
Morena
Baccarin

15. Yes Man (Bay Evet)

komedi filmleri

Bir insan düşününki ne olursa olsun her şeye hayır diyor. Yes Man filminde, Carl Allen (Jim Carrey) bir gün katıldığı kişisel gelişim programıyla her şeye “evet” demeye karar verir. Bu kararı aldıktan sonra hayatının daha güzel olacağını düşünür ancak bu durum tam da istediği gibi olmaz. Hem çok güldüren hem de düşündüren harika bir komedi film…

TürDramKomedi
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenPeyton
Reed
OyuncularJim
Carrey
Zooey
Deschanel
Bradley
Cooper

16. Ted (Ayı Teddy)

komedi filmleri

2012 yılında vizyona giren ve izleyici ile buluştuğu andan itibaren herkesin beğenisini kazan Ayı Teddy, oyuncak ayının canlanmasını konu edinir. Filmde, başrolünde bulunan John’un dileği bir gün gerçek olur. Artık çok sevdiği ayısı canlanmıştır ancak kendisi de bu dileği ile yetişkin bir insana dönüşür. Oldukça farklı bir senaryoya sahip olan Ted filmi, arkadaş ortamında izleyebileceğiniz etkileyici bir yapım.

TürFantastikKomedi
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenSeth
MacFarlane
OyuncularMark
Wahlberg
Mila
Kunis
Joel
McHale

17. American Pie (Amerikan Pastası)

komedi filmleri

Türkiye’de en çok izlenen yabancı komedi filmlerinden bir tanesi olan Amerikan Pie, ilk olarak 1999 yılında vizyona girdi. Filmde, kızlara nasıl yaklaşacaklarını bilmeyen 4 genç erkeğin ve bu konularda tecrübeli olan 4 kızın yaşadıkları anlatılır. Özellikle erkeklerin izlemesi gereken filmler arasında yer alan bu yapım, oldukça güzel vakitler geçirmenize imkan sağlayacaktır.

TürKomedi
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenChris
Weitz
Paul
Weitz
OyuncularJason
Biggs
Seann
William
Scott
Chris
Klein

18. SPY (Ajan)

komedi filmleri

Komedi ve aksiyon filmleri türünde yer alan yapımda, CIA'de masa başı işi yapan ve analist olan Susan Cooper, başarılı operasyonların görünmeyen kahramanlarından biridir. Operasyonlarda görevli partneri Bradley Fine (Jude Law) ve İngiltere'den gelen Rick Ford (Jason Statham) deşifre olmuştur. Görevi yerine getirmek artık Cooper’a kalmıştır. Acemi ajan, dünyanın kurtuluşu için tek umuttur ve başına gelecek ilginç olaylardan henüz haberdar değildir.

TürAksiyonKomedi
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenPaul
Feig
OyuncularMelissa
McCarthy
Jason
Statham
Jude
Law

19. Easy A (Adı Çıkmış)

komedi filmleri

Lisede okuyan ve kendi halinde bir öğrenci olan Olive hakkında, herkesin meraklanmasına neden olan bazı dedikodular yayılır. Okulda konuşulan dedikoduya göre Olive bekaretini kaybetmiştir. Olive bunun yalan olduğunu anlatmaya çalışırken, dedikodu daha da gerçekçi bir hal almaya başlar. Kendi halinde bir kız olan Olive, bu haber sayesinde okulun en popüler kızı haline gelir.

TürRomantikKomedi
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenWill
Gluck
OyuncularEmma
Stone
Malcolm
McDowell
Patricia
Clarkson

20. War Dogs (Vurguncular)

komedi filmleri

ABD’nin Miami eyaletinde yaşayan iki yakın arkadaş Efraim Diveroli ve David Packouz, henüz çok genç olmalarında rağmen, ABD Ordu ihalelerine girme fırsatını yakalayan iki kahramanımızdır. Girdikleri işlerde güzel paralar kazanan ve gününe gün demeyen iki arkadaş, bir gün Afganistan Ordusu’na silah temin etmek zorunda kalır.

TürSavaşKomediDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularMiles
Teller
Jonah
Hill
Ana de
Armas

21. Dumb and Dumber (Salak İle Avanak)

komedi filmleri

1994 yılında vizyona giren ve birçok ülkede en az bir kez benzeri çekilen Dumb & Dumber filmi gelmiş geçmiş en iyi komedi filmleri arasında yerini korumaktadır. Filmde, hayatlarında hiçbir işte başarılı olamayan iki salak arkadaşın yaşadıkları anlatılmaktadır. Birbirinden komik maceralara atılan bu iki kahramanımızı izlerken kahkahalarınıza engel olamayabilirsiniz.

TürKomedi
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenPeter
Farrelly
OyuncularJim
Carrey
Jeff
Daniels
Brady
Bluhm

22. Crazy, Stupid, Love (Çılgın, Aptal, Aşk)

komedi filmleri

Son yıllarda çekilen ve romantik komedi film türünde herkesin beğenisini kazanan Crazy, Stupid, Love, zaman zaman duygulandıran zaman zaman ise yüzünüzde gülümsemeye sebep olabilecek harika bir film. 2011 yılında vizyona giren filmde tutucu bir adam olan Cal Weaver’ın eşi Emily’nin (Julianne Moore) kendisini aldattığını ve boşanmak istediğini öğrendikten sonraki gelişmeleri anlatır. Her anı eğlenceli olan bu filmi romantik komedi türünde tercih edebilirsiniz.

TürAileKomedi
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenGlenn
Ficarra
John
Requa
OyuncularRyan
Gosling
Steve
Carell
Julianne
Moore

23. Blindspotting (Kör Nokta)

komedi filmleri

2018 yılının en çok izlenen komedi filmleri arasında yer alan Blindspotting, ırk ve sınıflarla ilgili güncel bir hikayeyi komediyle birleştirip izleyiciye aktarıyor. Hapiste bulunan Colin’in tahliyesine 3 gün vardır ve bu günlerini sakim geçirmelidir. Normal hayatında işi ve sorumluluğu olan Colin, en yakın arkadaşı yüzünden tahliyesine sayılı günler kala sıkıntılarla boğuşmaktan zorunda kalır.

TürDramKomedi
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenCarlos
Lopez
Estrada
OyuncularDaveed
Diggs
Rafael
Casal
Janina
Gavankar

24. Home Alone (Evde Tek Başına)

komedi filmleri

Tüm zamanların en çok izlenen yabancı komedi filmlerinden bir tanesi olan Home Alone, özellikle ülkemizde kış aylarında televizyonlarda yayınlanan ve her defasında yayınlanan kanalın reytinglerinin yükselmesine imkan tanıyan bir yapım. Filmde, çok zeki ve yaramaz bir çocuk olan Kevin, ailesi tatildeyken evi hırsızlardan korumaya çalışır. Ailecek izlenebilecek filmler arasında gösterilen Evde Tek Başına, günümüzde yeni versiyonları ile izleyiciyle buluşmaya devam etmektedir.

TürMaceraKomedi
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
1990
YönetmenChris
Columbus
OyuncularMacaulay
Culkin
Catherine
O'Hara
Joe
Pesci

25. 500 Days of Summer (Aşkın 500 Günü)

komedi filmleri

2009 yılının aşk komedi filmlerinden bir tanesi olan ve uzun yıllardır hafızlardan silinmeyen 500 Days Of Summer, aşık olan bir erkekle aşık olmayan bir kadının hikayesini beyaz perdeye yansıtmaktadır. Yer yer hüzünlendiren ama daha çok güldüren bu film, gelmiş geçmiş en iyi romantik komedi filmleri arasında oldukça başarılı bir konumdadır.

TürRomantikKomediDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenMarc
Webb
OyuncularJoseph
Gordon
-Levitt
Zooey
Deschanel
Geoffrey
Arend

26. The Hangover (Felekten Bir Gece)

komedi filmleri

Yabancı komedi filmleri arasında son yılların en iyi komedi filmlerinden bir tanesi olarak olarak gösterilen The Hangover, bekarlığa veda partisi için Las Vegas'a giden ve kaldıkları otelde geçirdikleri gecenin ardından hiçbir şey hatırlamayan dört arkadaşın başından geçen olayları anlatmaktadır. Vizyona girdikten sonra büyük bir hayran kitlesine oluşan filmin sonraki yıllarda devam filmleri de çekilmiştir.

TürKomedi
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularBradley
Cooper
Ed
Helms
Zach
Galifi
-anakis

27. Shaun of the Dead (Zombilerin Şafağı)

komedi filmleri

2004 yılında vizyona giren komedi filmleri arasında oldukça farklı bir tür olan Shaun Of The Dead, film eleştirmenlerinden büyük övgüler alan bir yapım. Zombi içerikli korku filmlerini sert bir dille eleştiren Zombilerin Şafağı filmi ile oldukça eğlenceli anlar geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

TürKorkuKomedi
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenEdgar
Wright
OyuncularSimon
Pegg
Nick
Frost
Dylan
Moran

28. The Grand Budapest Hotel (Büyük Budapeşte Oteli)

komedi filmleri

İkinci Dünya Savaşı’nın adeta ince ince işleyen bir film olan The Grand Budapest Hotel, çalışan iki görevlinin arkadaşlığını yansıtıyor. Otelde kapıo görevlisi görevinde bulunan Gustave H ile Mustafa’nın yaşadıklarına hem çok güleceksiniz hem de ikinci dünya savaşının derin izlerini derinlemesine hissedeceksiniz.

TürDramKomedi
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenWes
Anderson
OyuncularRalph
Fiennes
Tony
Revolori
F.
Murray
Abraham

29. Deadpool

komedi filmleri

Marvel Filmlerinin en sevilen ve en yeni süper kahramanları arasında bulunan Deadpool, kanser teşhisi konulan Wilson’un başından geçenleri izleyiciye aktarmaktadır. Marvel Evreni’nin anti kahramanı Deadpool’u komedi, bilim kurgu ve aksiyon türünde izleyebilirsiniz.

TürAksiyonKomediFantastik
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTim
Miller
OyuncularRyan
Reynolds
Morena
Baccarin
Ed
Skrein

30. Truman Show

komedi filmleri

Zeki insanların izlemesi gereken filmler arasında yer alan Truman Show, televizyon sektörü üzerine yapılan en esaslı eleştirileri yapan komedi ve dram türünde harika bir yapıt. The Truman Show'da başrolde yer alan Jim Carrey (Truman) 30 yıl boyunca bir film stüdyosunda hayatını geçiren ve bu durumdan haberi olmayan birisini canlandırmaktadır. Bir gün ölmüş babasını görür, gördüğü kişinin bir anda ortadan kaybolduğunu anlar. 1998 yılında vizyona girmesine rağmen günümüzde halen daha etkisi sürdüren Truman Show’u mutlaka izlemelisiniz.

TürDramKomedi
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenPeter
Weir
OyuncularJim
Carrey
Laura
Linney
Natascha
McElhone

31. P.K

komedi filmleri

Son yıllarda vizyona giren komedi filmlerinden bir tanesi de Hint sinemasının başarılı ismi Aamir Khan’ın rol aldığı Peekay filmi… Aamir Khan filmleri arasında toplum eleştirisini iğneleyici ve komik bir dille anlatan yapım Peekay, filmde dini kendi çıkarları için kullanan insanları gerçek yüzünü izleyiciye gösteriyor. 2014 yılında vizyona giren P.K, Hindistan sinemasının ne kadar ilerlediğini bizlere açıkça gösterin efsanevi bir yapım.

TürDramaKomedi
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRajkumar
Hirani
OyuncularAamir
Khan
Anushka
Sharma
Sanjay
Dutt

32. The Big Lebowski (Büyük Lebowski)

komedi filmleri

Günün bütün yorgunluğu üstünüzden atmak için güzel için tek yapmanız gereken güzel bir komedi izlemekse bu tercihinizi The Big Lebowski'den yana kullanabilirsiniz. Sinemanın komedi ve suç türünün bir araya geldiği etkileyici yapımın replikleri günümüzde halen daha kullanılmaktadır. Filmi açın ve geriye doğru yaslanın. Gülmek için tercih ettiğiniz bu yapımdan hiç pişman olmayacaksınız.

TürSuçKomedi
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenEthan
Coen
Joel
Coen
OyuncularJeff
Bridges
Julianne
Moore
John
Goodman

33. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana)

komedi filmleri

Sinemanın en sıra dışı filmlerinden bir tanesi olan Lock, Stock And Two Smoking Barrels, polisiye bir film olmasına rağmen aynı zamanda komedi türünün de en başarılı örnekleri arasında yer almaktadır. Komedi, aksiyon, suç ve polisiye filmleri türlerini içerisine alan bu eseri kesinlikle izlemelisiniz. Bugün sinema dünyanın en çok kazanan isimlerini bu filmde bir arada görürseniz hiç şaşırmayın.

TürSuçKomedi
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularJason
Statham
Nick
Moran
Dexter
Fletcher

34. Snatch (Kapışma)

komedi filmleri

2000’li yılların başında vizyona giren, hem komedi hem de aksiyon türünde güzel bir yapım alan Snatch, yer altı suç örgütünü ilgilendiren iki farklı konuyu ele almaktadır. İki olayın birbiri ile başta bağlantısı olmasa da sonrasında olaylar öyle bir gelişir ki, hikaye adeta Arap saçına döner.

TürPolisiyeKomedi
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularJason
Statham
Brad
Pitt
Vinnie
Jones

35. 3 İdiots (Üç Aptal)

komedi filmleri

Son yıllarda oldukça gelişen Hint sinemasından bir yapım ile listemize devam ediyoruz. En çok izlenen yabancı komedi filmlerinden bir tanesi olan 3 Idiots, Aamir Khan’ın baş yapıtları arasında yer almaktadır. Filmi izlerken birbirinden komik olaylara şahitlik ederken, aynı zamanda sistem üzerine de eleştirel düşüncelere yönelmenizi sağlayacaksınız.

TürDramKomediBollywood
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRajkumar
Hirani
OyuncularAamir
Khan
MadhavanKareena
Kapoor

36. Modern Times (Modern Zamanlar)

komedi filmleri

Charlie Chaplin filmleri arasında baş yapıt olan Modern Times, komedi film türleri arasında olmasına rağmen aynı zamanda dönemin en büyük eleştirel filmlerinden de bir tanesidir. 1936 yılında çekilmesine rağmen günümüze de ışık tutan bu yapım, tüm zamanların en komik filmleri arasında yer almaktadır.

TürAileKomediDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1936
YönetmenCharlie
Chaplin
OyuncularCharlie
Chaplin
Paulette
Goddard
Henry
Bergman

37. Le Dictateur (Büyük Diktatör)

komedi filmleri

Dünyanın en önemli mizah ustası olan Charlie Chaplin’in tüm zamanların en komik filmi The Great Dictator’de Nazi Almanyası’yla ve Hitlerle ilgili espirileri adeta kahkahalar atmanıza sebep olacak. Çok çok eski bir yapım olmasına rağmen günümüzde komedi ve savaş filmleri türünde IMDB listesinde halen daha en tepelerde yerini korumaktadır.

TürSavaşKomediDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1940
YönetmenCharlie
Chaplin
OyuncularCharlie
Chaplin
Jack
Oakie
Paulette
Goddard

38. Back to the Future (Geleceğe Dönüş)

komedi filmleri

Bilim kurgu filmleri arasında karşımıza çıkan ancak en az bilim kurgu türünde olduğu kadar komedi türünde de yer almayı hak eden Back to the Future filmi 80’li yıllara damgasına vuran bir yapım. Filmde, oldukça çılgın fikirlere sahip olan Dr. Brown ile deli dolu bir genç olan Marty arasında yaşananlar anlatılır. Marty, çılgın doktorun icat ettiği 1950 yılına döner. Bu andan sonra olaylar gelişir ve izleyici hem maceraya, hem aksiyona hem de komediye doyar.

TürBilim KurguKomediMacera
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1985
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularMichael
J. Fox
Christopher
Lloyd
Lea
Thompson

39. Life is Beautiful (Hayat Güzeldir)

komedi filmleri

İkinci dünya savaşı konulu filmler arasında gösterilen Life Is Beautiful, daha çok dram türünde bir film olarak bilinse de aslında içerisinde geçen sahneler ile birçok komedi filmine taş çıkartmaktadır. Filmde, başrolde bulunan kahramanımız Guido, oğlunu savaşın yıkıcı etkilerinden korumak adına yaşananları bir oyun gibi anlatmaktadır. Her sahnesi ayrı bir dram olan ancak bunu da komedi ile aktaran oldukça etkileyici bir yapım. 1999 yılında vizyona giren Hayat Güzeldir filmi 7 dalda Oscar’a aday gösterildi ve 3 dalda da ödüllerin sahibi oldu.

TürRomantikKomediDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenRoberto
Benigni
OyuncularRoberto
Benigni
Horst
Buchholz
Marisa
Paredes

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum