Evde Tek Başına Serisi Hakkında Bilinmeyen Çok Şaşırtıcı 7 Şey

Televizyon ekranlarında neredeyse her yılbaşı gördüğümüz Home Alone film serisi, birçoğumuzun çocukluğuna dair sıcak hatıralardan birisidir. Bu içeriğimizde ise Evde Tek Başına serisi ile ilgili çok şaşırtıcı gerçekleri sizler için derledik.
Evde Tek Başına Serisi Hakkında Bilinmeyen Çok Şaşırtıcı 7 Şey

Evde Tek Başına Serisi Hakkında Bilinmeyen Çok Şaşırtıcı 7 Şey

Neredeyse her yılbaşı bir gelenek gibi televizyonlarda gösterilen Evde Tek Başına filmlerinin en azından birini izlememiş insan yoktur diye düşünüyoruz. Hepimiz her sahnesini hatırlasak da, garip bir şekilde televizyon ekranında gördüğümüzde hala kanalı değiştirmiyoruz. Filmin konusu adı üzerinde, bir çocuğun evde tek başına kalmasıdır. Ailesinin, kendi çocuklarını unutarak tatile çıkması ve yılbaşı arifesinde çocuğun evini, hırsızlardan korumaya çalışması hikayesi konu alınmıştır. Bu içeriğimizde ise, hepimizin severek izlediği Evde Tek Başına serisi hakkında çok acayip gerçekleri sizler için bir araya getirdik. 


1. Joe Pesci (Harry), filmdeki tepkileri daha gerçekçi ve daha korkunç hale getirmek için Kevin rolünü oynayan Macaulay Culkin’e sette korku dolu anlar yaşatmıştır. Hatta Harry bu işi o kadar ciddiye almıştır ki bir sahnede Kevin'ın yaralanmasına sebep olmuştur. Kevin'ın kapıya asıldığı sahnede Harry, "bu küçük parmakların hepsini tek tek ısıracağım" diyerek gerçekten ısırmış ve bugün bile görünen kalıcı bir iz bırakmıştır.

joe-pesci-evde-tek-basina.jpg


2. Evde Tek Başına filminde, Kevin'ın eve giren hırsızları korkutmak için açtığı film gerçek bir film değildir. Evde Tek Başına için özel olarak çekilmiş 'Angels With Filthy Souls' filmi kısa bir gangster filmidir.

evde-tek-basina-serisi-hakkinda.jpg


3. Evde Tek Başına filminde Marv karakterini canlandıran Daniel Stern'in suratında gerçek bir örümcek gezmiştir. Stern, çekimler sırasında örümceği korkutmak istemediği için yalnızca sessiz tepkiler vermiştir. Ses efektleri ise filme sonradan eklenmiştir.

marv-karakteri.jpg


4. Filmin yönetmeni Chris Columbus, herhangi bir kız çocuğunun fotoğrafını kullanarak onları utandırmak istemediği için, kendi oğluna makyaj ve peruk taktırdıktan sonra Buzz'un sevgilisi olan kız haline getirmiştir.

buzzun-sevgilisi.jpg


5. Evde Tek Başına filminde gördüğümüz The Talkboy adlı ses kaydetme cihazı aslında o dönemde piyasada yoktu. Film için yapılan bu cihazdan birçok insan edimek isteyince birkaç sene içerisinde mağazalarda yerini aldı. 

the-talkboy-adli-ses-kaydetme-cihazi.jpg


6. Kevin’in ailesinin yaşıyor olarak gösterildiği ev 2011 senesinde 2.4 milyon dolara satılmıştır. Fakat günümüzde bile hala turistlerin ilgi gösterdiği bu evi alan kişi pişman olmuş olmalı ki, evi bir sonraki sene 1.585 milyon dolara satmıştır.

evde-tek-basina-filminin-cekildigi-ev.jpg


7. Evde Tek Başına serisindeki Harry rolü Joe Pesci'den önce Robert De Niro ve Jon Lovitz'e teklif edilmiştir. Fakat iki büyük oyuncu da rolü hiç düşünmeden reddetmiştir. 

robert-de-niro-001.jpg

Önerilen İçerik; Harry Potter Serisi Hakkında İlk Kez Duyacağınız 21 Gerçek
NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.